|
Post by lucy on May 16, 2024 21:04:19 GMT
Serial jest promowany na LA Screenings 2024.
|
|
|
Post by man1000 on May 20, 2024 9:16:07 GMT
Serial TRT „ Teşkilat ”, który spotyka się z publicznością w niedzielne wieczory, swój finał sezonu będzie miał w 111. odcinku. Aktor, który zwrócił na siebie uwagę serialem Eşkıya Dünyaya Akşamdar Olmaz, wziął udział w serialu wyprodukowanym przez Tims&B i wyreżyserowanym przez Buraka Arlıela . Öner Ateş, który grał postać Cevata w serialu Eşkıya Dünyaya Akşamdar Olmaz, dołączył do obsady Teşkilat . Ateş pojawił się przed publicznością w 108. odcinku serialu, aby zemścić się na swoim bracie Gündüzie.
|
|
|
Post by Matthias on May 20, 2024 16:37:29 GMT
📌 Reytingi za 19.05.2024TOTAL:1. Teşkilat (108 odcinek) - 4.60% ⬇ (-0.80)2. Yargi (94 odcinek) - 4.54% ⬆ (+0.28) 4. Kirli Sepeti (31 odcinek) - 3.68% ⬇ (-0.12) АВ:1. Yargi - 5.42% ⬆ (+1.14) 2. Teşkilat - 4.44% ⬇ (-0.02)6. Kirli Sepeti - 1.71% ⬇ (-0.77) АВC1:1. Yargi - 6.02% ⬆ (+0.70) 2. Teşkilat - 4.37% ⬇ (-0.82)4. Kirli Sepeti - 3.18% ⬇ (-0.43)
|
|
|
Post by julia on May 21, 2024 9:57:57 GMT
Odcinek 108. Zbliżamy się do końca, odchodzą postaci : Gizem w akcji ochrony Neslihan, Garbaty , zabity przez Cetina... Korkut ma złe przeczucia... Akcja odcinka skupia się na wydobyciu z Firmy informacji na temat przygotowywanej akcji, służącej unicestwianiu sił powietrznych Turcji. W jaki sposób to przeprowadzą, przy użyciu jakiej technologii? Organizacja postanawia wykorzystać do tego aresztowanego Garbatego i, siedzącego w areszcie Cetina. Garbaty w aureoli chwały, bo...pokazano go w telewizji , jak równy z równym rozmawia z przedstawicielem Firmy, chce , aby mu powierzono całą akcję, Cetin gorączkowo myśli, jak się pozbyć prymitywnego chłopa z gór. Wiemy, że Cetin jest równie przebiegły, jak on. Udało mu się wyjść do łazienki, wyciąć z szyi chip , ogłuszyć ochroniarza i pozbyć się i Garbatego, i przedstawiciela Firmy. Udało mu się przechytrzyć wszystkich. Przestudiował schematy techniczne , zapamiętał a....plany spalił. Gdy do akcji wkroczył Omer, Cetin z uśmiechem triumfu pokazując na swoją głowę, powiedział: - Wszystko mam tu! Jest przestępcą, ale tanio skóry nie sprzeda. To on wie, co i jak. Sadece, która nosi pseudonim "Urzędnik" opowiada Neslihan o jej ojcu - to pułkownik Nazim. Bardzo zasłużony dla Turcji, po pewnej akcji znika. Wykorzystuje to Cetin, zbliża się do matki z dwojgiem malutkich dzieci, żeni się i dzieci adoptuje... Więcej o Nazimie ma do powiedzenia jeden z partnerów umowy - którą inicjuje Neslihan - przedstawiciel Węgier. Sena przygotowuje się do ślubu, Pehlivan otrzymał wreszcie zgodę ojca Sirin. Przed nami jeszcze trzy odcinki czwartego sezonu.
|
|
|
Post by julia on May 27, 2024 17:52:43 GMT
Odcinek 109 No jak można było?! Pod koniec serii uśmiercono Senę Biedny Korkut, miał być miodowy miesiąc, a będzie pogrzeb. Czas płynie, Omer czuje się coraz gorzej, Neslihan czuwa, ale niewiele może. A bezwzględny Cetin, który za inną tożsamość zdradził tajemnice Firmy i dostawy części do systemu unieszkodliwiania tureckich samolotów, dalej igra z Neslihan i Omerem: - Właściwie , to jest jeden lekarz, który zna antidotum na wirusa, którym zarażono Omera, ale...nie pamiętam nazwiska. No tylko złapać go za tę misterną bródkę i walnąć o ścianę, aby już nie wstał Wszyscy cierpią, giną, a ta gnida, ten zdrajca będzie się cieszył swobodą w jakimś spokojnym zakątku. Mamy w odcinku epizod pod tytułem :"Polonya", to z polskiego cargo odprawiony został ładunek Firmy. Są napisy : Kontrola Paszportowa, Ograniczenie prędkości, zabrakło kilku polskich słów wypowiedzianych przez celnika , chociaż w pewnym momencie wydawało mi się , że jakieś jedno znane słowo padło. Niestety , Firma jest sprytniejsza, ładunek wysłano wcześniej, niż pojawili się tam Omer, Pehlivan i ...Uzay. Gizem uratowano, ale nie wiadomo czy będzie chodzić. Nazli zaś która wcześniej odmówiła Uzayowi kontaktu ze specjalistą, decyduje się kolejny raz na nadzieję i leczenie. Może chociaż im obydwu się powiedzie Może na koniec serii trochę pozytywów , a nie rozpaczy.
|
|
|
Post by Matthias on May 28, 2024 16:53:08 GMT
📌 Reytingi za 26.05.2024TOTAL:1. Teşkilat (109 odcinek) - 5.16% ⬆ (+0.56)2. Kirli Sepeti (32 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 4.34% ⬆ (+0.66) 4. Yargi (95 odcinek, FINAŁ) - 3.85% ⬇ (-0.69) АВ:1. Teşkilat - 5.28% ⬆ (+0.84)2. Yargi (FINAŁ) - 4.49% ⬇ (-0.93) 14. Kirli Sepeti (FINAŁ SEZONU) - 1.82% ⬆ (+0.11) АВC1:1. Yargi (FINAŁ) - 5.34% ⬇ (-0.68) 2. Teşkilat - 5.28% ⬆ (+0.91)5. Kirli Sepeti (FINAŁ SEZONU) - 3.40% ⬆ (+0.22)
|
|
|
Post by man1000 on May 29, 2024 14:52:24 GMT
Tolga Saritas zgodzil sie zagrac w 5 sezonie Teskilat
|
|
|
Post by julia on May 31, 2024 9:41:13 GMT
Tolga Saritas zgodzil sie zagrac w 5 sezonie Teskilat , a co na to fanki Caglara, już Murat im się nie podobał, a teraz Tolga Nic do niego nie mam, nie znam, widziałam tylko w kilku odcinkach "Arizy" i bez zachwytu, ale jak najbardziej może sprostać zadaniu, choć bardziej nadaje się na komandosa, niż szefa Organzacji. Chociaż...trzeba najpierw zobaczyć, żeby oceniać. Przyjdzie mi tłumaczyć kawałki i z Tolgą
|
|
|
Post by Matthias on Jun 3, 2024 16:49:43 GMT
📌 Reytingi za 02.06.2024TOTAL:2. Teşkilat (110 odcinek) - 4.55% ⬇ (-0.61) АВ:1. Teşkilat - 4.24% ⬇ (-1.01) АВC1:2. Teşkilat - 4.39% ⬇ (-0.89)
|
|
|
Post by julia on Jun 4, 2024 16:44:21 GMT
Odcinek 110 Pogrzeb na początku, śmierć na końcu , bo nie przypuszczam, aby cudem mogło być inaczej. Tak, chusteczka była w użyciu, bo na filmach się wzruszam, zwłaszcza, gdy sceny są sugestywne. Seny już nie ma, jest rozpacz i chęć zemsty. Na nic przekonywania ekipy - Korkut ogłuchł. On musi... Ładnie gra Yunus Yildirimer postać rozbitego wewnętrznie Korkuta. Omer, choć odsunięty od sprawy nadal tropi tych, co wykonywali polecenia Garbatego. Trzeba odkryć miejsce, z którego będzie przeprowadzona akcja zamachu na bojowe samoloty, miejsce gdzie terroryści gromadzą materiały wybuchowe. Trop prowadzi do Bejrutu. Wspomaganie jest w rękach Pehlivana i kilku uzbrojonych ludzi. Korkut przejmuje dowodzenie w biurze, ,ale tropi też zabójcę i tylko dzięki Uzayowi nie dochodzi do strzelenia gadowi w łeb. Zajmie się nim prawo. Z kolei Neslihan , wie, że Cetin nie kłamał, mówiąc o antidotum i tropi "ojca", który jedzie ku nowemu życiu. Udało się z trudem, ale zmusiła profesora biochemii, aby jej to antidotum przygotował... Tylko...profesor coś majstrował przy swoim zegarku czy to będzie miało z czymś związek - zobaczymy być może w finale. Niestety, ta życiodajna fiolka na nic się nie przyda , Omer podczas akcji, doznaje kolejnego ataku choroby, walczy do ostatka, wspomagany przez Pehlivana, na wpółprzytomny umieszcza zapalnik, nastawia, sygnalizuje centrali, która zezwala samolotom na start, czas płynie szybko, Omer nie ma już sił na nic...przez mgłę widzi Neslihan.... Murat, to Murat Nazli we łzach, próbuje powstrzymać akcję . Za późno, Pehlivana odciągają od depo .... wszystko wylatuje w powietrze Nie sądzę, aby stał się cud i finałowy odcinek, to kolejne zdjęcie sahida ... Omera Atmacy.
|
|
|
Post by julia on Jun 8, 2024 8:42:39 GMT
Z pełnym przekonaniem napisałam, że koniec Omera Atmacy, to ostatnie sceny 110. odcinka, ale na pewnym forum, ktoś napisał, że Omer wyjdzie cało Zobaczymy. Wybuch w 3. sezonie Omer przeżył.... Tureccy scenarzyści przyzwyczaili nas do najróżniejszych, wręcz niewyobrażalnych niespodzianek
|
|
|
Post by Matthias on Jun 9, 2024 17:20:40 GMT
💥💥💥Aybuke Pusat i Murat Yildirim wraz z ekipą serii #Teskilat świętowali ostatni dzień zdjęciowy w sezonie.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 9, 2024 20:10:52 GMT
Dziś wieczorem Murat Yıldırım żegna się z serialem „Teşkilat”, w którym przez dwa sezony grał główną rolę Ömera . Odnoszący sukcesy aktor, który rozpocznie pracę nad filmem, podziękował swoim fanom pożegnalnym przesłaniem: wieczorem żegnam Organizację, którą przyjąłem w dniach, w których urodziła się Miray, moim ostatnim epizodem. Świetnie się bawiłem, mam wspaniałe wspomnienia. Cieszę się, że to zaakceptowałem i cieszę się, że w to zagrałem. Organizacja jest rodziną, mającą swoich poprzedników i następców. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy się do tego przyczynili. Organizacja Cię znajdzie…😎”
|
|
|
Post by julia on Jun 9, 2024 21:01:58 GMT
Omer Atmaca odszedł , jednak życie toczy się dalej, pozostali inni bohaterowie serialu, którzy będą dostarczać wzruszeń widzom. Będą , to już inne odsłony "Organizacji", a ja czekam na nowy projekt Murata. Mam nadzieję, że nie będzie gorszy. Wielkie brawa należą się wszystkim aktorom za dawanie z siebie wszystkiego, czego kreacja danej postaci wymagała
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2024 11:59:24 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jun 10, 2024 14:54:57 GMT
📌 Reytingi za 09.06.2024TOTAL:2. Teşkilat (111 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 4.58% ⬆ (+0.03) АВ:1. Teşkilat (FINAŁ SEZONU) - 4.30 ⬆ (+0.06) АВC1:2. Teşkilat (FINAŁ SEZONU) - 4.33% ⬇ (-0.06)
|
|
|
Post by julia on Jun 10, 2024 18:37:22 GMT
Odcinek 111.- finał sezonu czwartego.Oceny powyżej dobrej
Jak wiemy Murat zakończył swoją przygodę z "Teskilat", po dwóch sezonach. Od nowego , pojawi się nowy bohater, a w tej roli Tolga Saritas. Wraz z Muratem odchodzi Yunus Yildirimer (Korkut) i chyba Ebru Nil Aydin ( Sadece). Korkut stracił Senę i najbliższego przyjaciela , nie widzi już siebie w Organizacji, a Sadece też planuje wyjechać. Jak może się zakończyć turecki serial o tej tematyce? Musi być sahid. Przygotowywano nas do tego, że Omer umrze. Jednak na odejście trudno się przygotować. Garbaty wstrzykiwał mu truciznę, na którą antidotum miał tylko twórca tej broni biologicznej. Neslihan, zdobyła to antidotum, ale wpadła w ręce ludzi Firmy . Cetin miał wydobyć z niej informacje na temat tureckiego wojska w zamian za spokój i wygodne życie, ale jego "córka" jest twarda. Nie pomaga przetrzymywanie jej w lodowatym pomieszczeniu i polewanie wodą, powoli wpada w stan hipotermii, ale milczy. Na ratunek śpieszy Omer, który uszedł z życiem w wybuchu. Lekarz nie chce się zgodzić na wypis ze szpitala, ale Omer stawia na swoim - wstrzyknięta dawka leku daje mu 36 godzin życia i on je poświęca na odszukanie w Grecji i oswobodzenie Neslihan. Cetin jest wściekły, musi opuścić Grecję, Firma ma mu zapewnić byt w Hiszpanii, ale zanim wyjedzie wraz z całymi zastępami uzbrojonych po zęby żołnierzy Firmy , ściga Omera i Neslihan, tym bardziej mu się śpieszy, gdyż Korkut odnalazł w trawie fiolkę z lekiem, którą Cetin wyrzucił. Było to , jak szukanie igły w stogu siana, ale się udało. I gdy już się wydawało, że ambasada Turcji jest blisko, antidotum zostało wstrzyknięte ( w ostatniej chwili, gdy Omer już odpływał ) i wydawało się, że bezpieczeństwo zgodne z konwencjami jest pewne , najpierw dopada ich Cetin, a potem zaczyna się ostrzał i Omer cały we krwi leży w objęciach , rozpaczającej Neslihan. , na schodach ambasady. Przejmujące sceny, rozpacz Korkuta , całej ekipy, a zwłaszcza rozpaczająca Sadece - chwytają za serce. Cierpienie jest niewyobrażalne, bo przecież straciła wszystkich najbliższych. Trójka aktorów - moim zdaniem - zasługuje na najwyższe uznanie, choć oczywiście pozostali także byli świetni. Ebru Nil Aydin, jako matka była tak przejmująca w swojej rozpaczy, tak zbolała, że łzy same napływały do oczu. Aybuke Pusat również była niezwykle wiarygodna i wzruszająca. A Murat ,jak zawsze, nie zawodzi aktorsko, także i w scenach umierania. W ostatnim odcinku poruszająca była scena rozmowy z Sadece w szpitalu, gdy chciał wyjść do domu, a nie umierać w szpitalu, jak również sceny końcowe . Pięknie, choć smutno To, co uważam za minus w tym odcinku, jak i w całości tego serialu, to nadmierny patos - flaga, ojczyzna... mówią o tym przy każdej okazji i umierają z tym na ustach. No i , choć rozumiem rozpacz Uzaya, to scena demolowania biura , po otrzymaniu tragicznej wiadomości, była przerysowana. Chociaż...różnie reagujemy i nie przewidzimy swoich reakcji. Scenarzyści wprowadzili widzów w kolejny sezon - Nazli po terapii być może będzie chodzić , Uzay włożył jej pierścionek na palec, Pehlivan jest zaręczony z Sirin, ma wyjechać z misją do Bośni, Neslihan otrzymuje nowe zaszczytne stanowisko ... Moja przygoda z "Teskilatem" też się kończy, czekam na nowy serial z Muratem i Ebru oraz życzę dobrego sezonu, ewentualnie dwóch Z przyjemnością obejrzałam sezon 3. i 4. Kto lubi Tolgę Saritasa ma możliwość, gdyż 5. sezon będzie jego.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 10, 2024 18:39:14 GMT
julia - nie będziesz oglądała kolejnego sezonu?
|
|
|
Post by julia on Jun 10, 2024 19:50:43 GMT
julia - nie będziesz oglądała kolejnego sezonu? Raczej nie, choć nie mówię na 100%. Za Tolgą nie przepadam, serial zaczęłam oglądać ze względu na Murata. Trochę to będzie zależeć też od tego , jakie seriale będą jesienią i czy będę miała dość czasu. Pierwszy odcinek nowego sezonu obejrzę, aby podjąć ostateczną decyzję Na pewno pozostanę przy "Czerwonych Pąkach" i "Żurawinowym Sorbecie", czekam na serial z Ebru i Muratem
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2024 7:30:04 GMT
💥💥💥 Tolga Saritas, który w 5. sezonie serialu #Inteligencja wcieli się w główną męską rolę, wcieli się w rolę Altaya. Zdjęcia rozpoczną się w połowie sierpnia. A Birsen Altuntas wspomina, że to ona pierwsza poinformowała, że nowym głównym bohaterem zostanie Tolga Saritas, gdyż informacje, które usłyszała, „jak zawsze okazały się prawdą” (c).
|
|
|
Post by man1000 on Aug 21, 2024 22:01:30 GMT
Zapowiedź 5 sezonu
|
|
|
Post by mira on Aug 22, 2024 7:01:40 GMT
Zapowiedź całkiem niezła. Ciekawe, jak serial poradzi sobie w kolejnym sezonie. Może będą to ciągnąć tak długo, jak "Arka Sokaklar". W przeciwieństwie do większości użytkowników tego forum, ja akurat lubię Tolgę
|
|
|
Post by lucy on Aug 22, 2024 12:14:37 GMT
Obejrzałam zwiastun i odkryłam, że nawet głos Tolgi mnie odpycha.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 24, 2024 20:27:08 GMT
Piąty sezon serialu „Teşkilat” brzmi ambitnie. Serial opowiadający o bohaterskich losach Agencji Wywiadu będzie tym razem emitowany pod hasłem „Od Ałtaju do Dunaju” ze względu na postać kapitana Ałtaju, granego przez Tolgę Sarıtaş. Według informacji, które wyciekły zza kulis , kapitan Altay podejmuje się zadania ochrony Neslihana (Aybüke Pusat), który w serialu otrzymuje specjalne zadanie w ramach MİT . Sezon 5, najbardziej odmienny sezon „Organizacji” , będzie zawierał więcej niż jedną złą postać. Biznesmen imieniem Bora i jego żona American Carrie , siostra Altaya Seda , szef mafii Hamdi i młoda żona Hamdiego Güniz zostaną uwzględnieni w zapierającym dech w piersiach serialu . Hamdim serialu był cenny aktor Adnan Biricik. Zaangażowanie Hamdiego w tę historię rozpoczyna się od przejścia Korkuta (Yunus Emre Yıldırımer) w więzieniu w Bułgarii.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 25, 2024 20:30:42 GMT
We wtorek rozpoczynają się zdjęcia do piątego sezonu „Teşkilat” . Do ekipy serialu, z którym pożegnał się Sarp Levendoğlu , dołączają nowe postacie. Serial, w którym wśród proponowanych aktorów znajdzie się Saygın Soysal, rozpocznie się sceną konfliktu z kapitanem Altayem Yalçındağem, granym przez Tolgę Sarıtaş . W serialu pojawi się także siostrzeniec szefa mafii Hamdiego, który skupi się na historiach bohaterów, a nie na Zespole Wywiadowczym. W tej roli wystąpi odnoszący sukcesy aktor Eren Hacısalihoğlu . Hamdi , grany przez mistrza aktorskiego Adnana Biricika, spotka Korkuta (Yunus Emre Yıldırımer) w bułgarskim więzieniu .
|
|
|
Post by man1000 on Aug 27, 2024 21:18:26 GMT
Piąty sezon serialu „Teşkilat” zatytułowany „Od Ałtaju do Dunaju” będzie zawierał bardzo zróżnicowane i ambitne odcinki. Serial, podpisany przez Tims&B, rozpocznie się sceną konfliktu z kapitanem Altayem. Ogłoszono najciekawsze nazwisko wśród nowych aktorów serialu, którzy ożywią postać Bory. W tej roli wystąpi odnoszący sukcesy i charyzmatyczny aktor Murat Aygen. W serialu zmieniona została także rola Adnana Biricika w roli Hamdiego, do którego rozpoczęły się zdjęcia. Wcieli się w jedyną w swoim rodzaju rolę „prezydenta Akifa” . Podczas gdy poszukiwany jest nowy aktor dla szefa mafii Hamdiego, Eren Hacısalihoğlu zagra siostrzeńca Hamdiego, Sedata.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 31, 2024 12:33:35 GMT
Ruszyły zdjęcia do 5. sezonu serialu Teşkilat . Serial sygnowany przez Tims&B, w którym Tolga Sarıtaş wystąpi przed publicznością w roli Kapitana Altaya , rozpocznie się od zapierających dech w piersiach scen. Ciekawostką była aktorka, która w serialu z podtytułem „Od Altay do Tuna” wcieli się w siostrę kapitana Altaya, Selen, której imię początkowo było zakodowane jako Seda. Według doniesień, które doszły zza kulis, w tę rolę wcieli się odnosząca sukcesy aktorka Gizem Güneş . Selen odegra kluczową rolę w tej historii. Altay będzie toczył wielkie wojny dla swojego brata.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 31, 2024 12:38:11 GMT
|
|
|
Post by Alex on Aug 31, 2024 13:05:40 GMT
Współczuję wszystkim, którzy będą to oglądać. Tolga się totalnie nie nadaje do takich ról (tzn. według mnie on się do żadnych nie nadaje, ale mniejsza...), Soz to była masakra... a tutaj w dodatku wygląda jeszcze gorzej niż wtedy.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 31, 2024 13:36:54 GMT
Piąty sezon serialu „ Teşkilat” będzie świadkiem serii emocjonujących wydarzeń. W serialu podpisanym przez Tims&B będzie teraz więcej niż jedna zła postać. Aktor, który wcieli się w szefa mafii Hamdiego w fenomenalnym serialu, w którym występują Tolga Sarıtaş (Altay), Murat Aygen (Bora), Eren Hacısalihoğlu (Sedat), Atilla Biricik (Akif President) i Gizem Güneş (Selen), również został ogłoszony. Odnoszący sukcesy aktor Murat Han podpisał umowę z „Teşkilat” . Ścieżki Hamdiego, granego przez Murata Hana, spotkają w więzieniu Korkuta (Yunus Emre Yıldırımer) . Wtedy rozpocznie się długa, zapierająca dech w piersiach przygoda.
|
|