|
Post by Matthias on Dec 16, 2022 20:58:31 GMT
💥Serial „Camdaki Kız” kontynuuje swoją udaną podróż na antenie już trzeci sezon. Hande Ataizi, która grała rolę Cany, opuściła projekt. Wkrótce pożegna się z nim również Nur Surer, która wciela się w rolę Feride. Według Birsena Altuntas, do obsady projektu dołączył Engin Alkan, który wcieli się w rolę ojca Nalan (Burcu Biricik) Metina
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2022 11:29:25 GMT
Tytuł polski - no cóż. Mógł być lepszy. Matthias, na przykład? Nie przeczytałam NICZEGO pozytywnego. Wszyscy pomstują na scenariusz, na to, co wyprawia Nalan, Feride, ale i Sedat. A największym rozczarowaniem wydaje się być Hayri. OK, gdzies tam z tyłu głowy czaiła się myśl, że żona może się pojawić, bo była w książce, ale przez kilkadziesiąt odcinków nie było o niej nawet słowa, a z Hayriego zrobili dobrego, poczciwego faceta, a tu nagle gwałtowny zwrot. Jakby zupełnie inna osoba. mira, to ja jestem jedyną niezaskoczoną. Przecież to było do przewidzenia, że serial zostanie zniszczony. To samo się stało w DEK, to samo w MA. Producent pompuje, pompuje, aż doprowadza do sytuacji, że już nic się kupy nie trzyma i trzeba wprowadzać nowe postacie i zmieniać historię, z której i tak już nic nie wyjdzie, bo założenie jest takie, żeby nakręcić jak najwięcej odcinków i zarabiać na sprzedaży. Zimorodka czeka niestety ten sam, a może nawet gorszy los. Przykre, że można aż tak nie szanować widza.. Ja tego nie kupuję i jestem potwornie zła. Wcale mi się nie podoba, w którą stronę podąża ta historia. Mam nadzieję, że oglądalność spadnie, życzę im tego! To ja miałam identyczne odczucia już w DEK. PS: A tak w ogóle to Nalan jest "przypadkiem psychiatrycznym" i nie ma co od niej oczekiwać zdrowych i rozsądnych decyzji, albo się zastanawiać, czy przypadkiem nie brak jej piątej klepki.
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2022 11:33:14 GMT
Nur odrzuciła propozycję przedłużenia kontraktu w Dziewczynie, także pewnie zagra w Aile obok Kivanca i Sarikayi. i.imgur.com/P82M59o.jpg
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2022 19:27:35 GMT
Myślę, że za ok. 3 tygodnie serial trafi na TVP2 (w sensie po Zranionych Ptakach). Przy okazji artykulik od TVP na temat popularności turkiszy na VOD. i.imgur.com/Dfx6M6z.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2022 17:02:03 GMT
📸💫 Za kulisami serialu „ Camdaki Kız” żegna Nur Surer, która kończy pracę nad serialem
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2022 20:44:10 GMT
Odcinek 60Długo się zastanawiałem, czy pisać cokolwiek na temat tego odcinka, a w ogóle czy się za niego zabrać. Po tym, co nam zaserwowali - aż się odechciewa. A zwiastun 62 odcinka przyprawiło mnie nawet o mdłości... Kto chce, niech zerknie dlaczego. Ostatnia scena ze zwiastuna... No nic. Wracając do 60 odcinka. Odcinek jest tak naprawdę o walce Feride z Nalan o powrót do rezydencji. Po przyłapaniu wnusi na trzymaniu się za rączki z szoferem, Feride jest gotowa zrobić wszystko, aby tylko młoda wróciła do niewiernego męża. No właśnie. Powiedzcie mi... Czy to jest NORMALNE? Cała rodzina Koroglu w tym odcinku zachowuje się tak, jakby nic się nie stało. Jakby Sedat to był złoty chłopiec, i wszystko mu było wolno. Co tam, że zapłodnił kochankę, mając u boku nieskazitelnie czystą i niepokalaną Nalan! Co tam, że robi wszystko co chce, nie zwracając uwagi na to, czy czyny, które robi, działają na czyjąś szkodę... Rafet już nie raz próbował mu wbić do głowy wiele rzeczy, dawał mu kary, a ten rozpieszczony bachor nic sobie nie wziął do serca. Wszyscy tańczą wokół niego, jak słynny obraz ze śmiercią. Ludzie tańczą tak, jak śmierć im zagra... Tu jest podobnie. Sedat po środku - rodzinka wokół niego. Kiedy Nalan zjawia się w firmie, by wyjaśnić czemu się rozwodzi, wielce oburzony Sedat próbuje naskoczyć na "żonę". Seriously? Jeszcze ma tupet chłop, żeby pouczać żonę, która nie jest prawie niczemu winna? Oczywiście obrywa Hayri, który powoli zaczyna robić się natarczywy w kwestii Nalan. Bez przerwy krąży wokół niej, próbuje się z nią skontaktować w jakiś sposób. Po obejrzeniu ukradkiem 61 coraz pewniejszy jestem tego, że scenarzyści chcą zrobić z szofera natrętnego, paskudnego obserwatora, śledzącego swą ukochaną. Czy coś to Wam nie przypomina? Muzo mnie zawiódł. Nalan zwróciła się o pomoc do niego, a on jej powiedział dosadnie co myśli, sugerując, że nie będzie szczęśliwa z Hayrim. Brawo, facet. Brawo. Po prostu nic tylko brać od ciebie cenne uwagi. Z całego odcinka, bardzo mocna była scena, jak Nalan myje Feride. Tak, tak. Dobrze czytacie. Nalan myje swoją babcię. Ta wyjawia jej, że wie o niej i Hayrim. I że ma się przygotować poprzez to mycie na chwilę, gdy martwe jej ciało będzie obmywać. Nie boi się mówić, że jeśli wybierze Hayriego, to jej już nie będzie. Wspomina też o tym, że zaciągnie Hayriego, zastrzeli go, a potem popełni sama samobójstwo, a Nalan będzie zmuszona umyć jej ciało. Martwe ciało. Ponadto daje jej swój "całun", by jej o niej przypominał i prosiła o wybaczenie. I wiecie co? Ona wraca do tej rezydencji pełnej świrusów? Scenarzyści - co WY BIERZECIE DO JASNEJ CHOLERY! Po takim dobrym 58 odcinku, jedziecie równią pochyłą. Tego powoli się nie da oglądać. Nie chodzi o grę aktorską, ale po prostu o scenariusz, który leży! Nie dziwię się, że Cana i Pervin odeszły z serialu i Nur nie chce tego kontynuować. Woła to o pomstę do nieba. Wiem, że ma być to finałowy sezon, ale bójcie się Boga. Pójdźcie po rozum! Już nie wspomnę o Selen, która ma kilka scen z Emirem (byłym chłopakiem, który postanowił nagle o sobie przypomnieć). BIllur, która czuje się obca we własnym domu... NO COMMENTS
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2022 20:49:14 GMT
Dobre
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 18, 2022 20:49:44 GMT
Miło z ich strony
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Dec 20, 2022 13:26:33 GMT
ja to już to oglądam żeby skończyć. Mam wrażenie, że postać Billur to jest jak Nalan jej potrzebuje. Rodzina Korogolu zachowuje sie jakby Sedat nic nie zrobił. Feride przesadziła z powrotem Nalan do rezydencji. Jak patrzę na Sedata to aż rzygać mi się chce. No ile można oglądać to samo. Mam nadzieję, że nie zniszczą tak Yali Capkini
|
|
|
Post by lucy on Dec 20, 2022 14:25:14 GMT
ja to już to oglądam żeby skończyć. elena, to jeszcze sobie długo poczekasz, bo końca Dziewczyny nie widać. Myślę, że 4 sezon jest bardzo prawdopodobny. Co więcej ze względu na historię prawdziwą kroi się tu nowy serial z nowymi postaciami i nową fabułą, która nie będzie miała nic wspólnego z historią pierwotną (i tą jeszcze dotychczasową, na którą kompletnie brak już jest pomysłu - stąd to kręcenie się w kółeczko).
|
|
|
Post by Matthias on Dec 20, 2022 19:50:37 GMT
💫 Burcu Biricik, którą widziano z mężem na jarmarku bożonarodzeniowym, potwierdziła, że Hande Ataizi opuściła obsadę serialu "Dziewczyna za szybą". Cieszy się, że miała okazję pracować z tak wspaniałą osobą. Szkoda tylko, że odchodzi. Nur Surer też odchodzi, fabuła rozwija się tak jak powinna, tylko została trochę rozbudowana
|
|
|
Post by mira on Dec 22, 2022 15:24:51 GMT
Przejrzałam pokrótce odcinek 61 i to są takie głupoty, że słów brakuje. Oczywiście mnie najbardziej interesuje historia Nalan i Hayriego, ale tam nic dobrego się nie dzieje. Nalan nagły zwrot, powrót do męża, Hayri zagubiony, nie wie, co się stało, dlaczego Nalan po tylu przejściach nagle go odtrąca i wraca do męża. Dopiero co sama się do niego kleiła i zapraszała do łóżka. Wcale się nie dziwię, że Hayri próbuje dociec prawdy i nie odpuszcza. Rozumiem jego zachowanie, a jedyne, co mnie zraziło, to telefon do Turkan, czy jak jej tam było. Co prawda nie wiemy jeszcze, czy to jego żona, bo takie słowa nie padły, ale były pytania o dzieci, o ojca, Hayri poinformował ją, że stracił pracę i przeprosił, że nie wysłał pieniędzy... Źle to wygląda Z tego, co kojarzę w prawdziwej historii Nalan od początku wiedziała, że Hayri jest żonaty. Końcowa scena, gdzie wszyscy ryczą z powodu Cany jakoś do mnie nie przemawia. OK, zginęła kobieta i nienarodzone dziecko, ale rozpaczać powinni najbliżsi, a nie ludzie, którym Cana mocno zaszła za skórę.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 22, 2022 20:41:49 GMT
💥 Engin Alkan pojawi się w nowym odcinku serialu „Camdaki Kız” jako ojciec Nalan - Metin.
|
|
|
Post by mira on Dec 23, 2022 7:43:35 GMT
Nie znam gościa, może i gdzieś widziałam, ale patrząc na jego fotki w sieci, dość często zalicza wahania wagi i drastyczne zmiany wyglądu, dlatego można go nie poznać.
To miał być brat Feride, tak? Wygląda na sporo młodszego. Ciekawe, w którym odcinku Feride kopnie w kalendarz, czyżby już w kolejnym?
|
|
|
Post by Matthias on Dec 23, 2022 13:55:22 GMT
mira no właśnie się zastanawiam czy w następnym, czy w jeszcze kolejnym. W końcu musi...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 23, 2022 14:16:44 GMT
📌 Reytingi zа 22.12.2022ТОТАL:2. Camdaki Kız (62 odcinek) - 6.96% ⬆ (+0.51)3. Aldatmak (14 odcinek) - 6.73% ⬇ (-0.17) 7. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (23 odcinek) - 4.71% ⬇ (-0.61) 21. Tuzak (10 odcinek) - 1.87% ⬇ (-0.04) 34. Balkan Ninnisi (23 odcinek) - 1.20% ⬇ (-0.19) АВ:1. Camdaki Kız - 7.29% ⬆ (+0.11)2. Aldatmak - 5.42% ⬇ (-0.25) 8. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 3.40% ⬇ (-0.34) 15. Tuzak - 1.92% ⬆ (+0.20) 24. Balkan Ninnisi - 1.23% ⬇ (-0.20)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 23, 2022 14:44:52 GMT
✨📸 Nur Surer pożegnała się z obsadą serialu „Camdaki Kız”
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 24, 2022 14:08:41 GMT
Myślę, że za ok. 3 tygodnie serial trafi na TVP2 (w sensie po Zranionych Ptakach). Raczej nie. Docelowo 'W szklanej klatce' i 'Ezel' mają być dostępne jako produkty premium na TVP VOD i nie przewidziano ich emisji w telewizji w najbliższej przyszłości.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 28, 2022 21:39:08 GMT
💫 Żegnając się z ekipą serialu „ Camdaki Kiz” wzruszona Nur Surer przyznała, że przez 43 lata swojej kariery w turdisi był to serial, na planie którego była naprawdę szczęśliwa
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2022 22:02:53 GMT
No i chyba jest tak jak w książce.
Nalan dowiedziała się prawdy o ojcu, Metinie. Nalan "pogodziła się" z babką. Sema odeszła z domu. Feride pożegnała się z Nalan, pierwszy raz ją ucałowała na dobranoc. Na pożegnanie. I łyknęła dużo leków - czyli popełniła samobójstwo.
Ech. Po tych kilku gorszych odcinkach, ten po prostu mnie wbił w fotel, chociaż tylko skupiłem się na Feride i Nalan. Bardzo mi się podobało to, jak "pożegnali" Feride tzn. że jednak miała odrobinę serca w sobie i ucałowała Nalan. Uśmiechnęła się sama z siebie do ludzi. Szkoda tylko, że tak krótko widzieliśmy tę relację prawdziwą pomiędzy babką a wnuczką.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 30, 2022 10:01:41 GMT
📌 Reyting zа 29.12.2022ТОТАL:1. Aldatmak (15 odcinek) - 7.15% ⬆ (+0.42) 2. Camdaki Kız (63 odcinek) - 7.09% ⬆ (+0.13)8. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (24 odcinek) - 4.72% ⬆ (+0.01) 20. Tuzak (11 odcinek) - 1.74% ⬇ (-0.13) 26. Balkan Ninnisi(24 odcinek) - 1.45% ⬆ (+0.25) АВ:1. Camdaki Kız - 7.28% ⬇ (-0.01)3. Aldatmak - 5.08% ⬇ (-0.34) 8. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 3.82% ⬆ (+0.42) 15. Balkan Ninnisi- 1.53% ⬆ (+0.30) 17. Tuzak - 1.48% ⬇ (-0.44)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 30, 2022 10:15:05 GMT
⚡Nur Surer zakończyła pracę w serialu „Camdaki Kız”. Jej postać, Feride Ipekoğlu, zmarła wczoraj, jak poinformowały widzów Kanal D i OGM Pictures, publikując oficjalny nekrolog.
|
|
|
Post by lucy on Dec 30, 2022 12:55:16 GMT
Uwielbiam ją.
|
|
|
Post by lucy on Dec 30, 2022 12:59:03 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 30, 2022 16:09:50 GMT
Ten nekrolog jest całkiem udany
|
|
|
Post by lucy on Dec 31, 2022 14:52:40 GMT
|
|
|
Post by mira on Dec 31, 2022 17:24:14 GMT
Ona po "Sefirin Kizi" grała w czymś jeszcze, chyba całkiem niedawno. Jakąś policjantkę? Ale nie pamiętam, co to był ze serial. W "Sefirin Kizi" dobrze radziła sobie w roli takiej prostej, roześmianej kobiety z małej miejscowości. Widzę ją w roli żony Hayriego. Może i ten serial spodoba mi się na nowo, kto wie? Póki co mnie wkurza, ale może mi przejdzie
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2023 21:22:14 GMT
Zagra ją znana z Sefirin Kizi, Hivda Zizan Alp/ Ona była świetna w SK powiedziałbym nieśmiało że była lepsza od Neslihan. Przynajmniej miała jakieś emocje. Czy to w komediowych, czy dramatycznych scenach grała świetnie. Szkoda że dostaje ogony. Już nie mówię o protkach, ale drugoplanowe role mogła by śmiało grać.
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2023 21:28:37 GMT
drugoplanowe role mogła by śmiało grać. Next, ale ta rola to nie jest ogon. W książce ta Turkan to bardzo ważna postać. Więc można rzec, że aktorka szansę wreszcie dostała.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2023 21:53:15 GMT
drugoplanowe role mogła by śmiało grać. Next , ale ta rola to nie jest ogon. W książce ta Turkan to bardzo ważna postać. Więc można rzec, że aktorka szansę wreszcie dostała. No to super, cieszę się że wreszcie tą szanse dostanie.
|
|