|
Post by mira on Jan 2, 2023 11:44:35 GMT
62 odcinek. Chyba nie ma się co łudzić, że Turkan jest jakąś kuzynką czy szwagierką Hayriego, bo w rozmowie z nią nazywa jej dzieci swoimi, a przynajmniej ja widziałam takie tłumaczenie w języku angielskim. Żonka zatem będzie, tylko pytanie, czemu nagle pojawi się w Stambule? W książce było to wszystko jakoś inaczej, bo zdaje się, że rodzina Hayriego też w Stambule mieszkała i książkowy Hayri mówił, że Nalan od początku wiedziała o jego żonie. W serialu nie wie nic, jak na to zareaguje? Przecież to cios prosto w serce. Ojciec-dziadek zmarł, matka-baba zmarła, mąż okazał się kanalią, zrobił dziecko innej, do tego ukochany ma żonę i dzieci, o których nie raczył słowem wspomnieć. Jeśli dodać do tego, że Nalan całe życie była okłamywana przez "rodziców" i miała z matką bardzo toksyczną, pełną przemocy relację, nie pozostaje nic innego, jak tylko się załamać, zwariować, zakończyć żywot W odcinku najbardziej podobała mi się rozmowa Hayriego z Billur. Z jednej strony bardzo spokojna, z drugiej pełna emocji. Kłótnia w taksówce też ciekawa, Burcu aż się spociła na twarzy. Natomiast nie wiem, o czym rozmawiali Sedat i Nalan, bo nie chciało mi się tego oglądać, ale wieczór zakończył się bardzo nieciekawie z mojego punktu widzenia. Bleeee...
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2023 13:20:04 GMT
W książce było to wszystko jakoś inaczej, bo zdaje się, że rodzina Hayriego też w Stambule mieszkała i książkowy Hayri mówił, że Nalan od początku wiedziała o jego żonie. W serialu nie wie nic, jak na to zareaguje? Przecież to cios prosto w serce mira, wg mojej wiedzy Hayri pochodzi z wioski zabitej dechami, gdzie na porządku dziennym chłop ma 2 żony i kilka kochanek. Ojciec Hayrego też nie był wyjątkiem, więc też się nie ma co dziwić, że Hayri ten model powielił. Turkan również pochodziła z ów wioski. Ożenił się z nią, bo mu rodzice kazali. Nalan o żonie i dzieciach wiedziała, jednak nie od początku. Niemniej ten układ jej nie tylko nie przeszkadzał, ale i wręcz pasował skoro żyła z całą jego rodziną w pełnej symbiozie. Dla nas to nie do przyjęcia, jednak akcja książki i serialu nie dzieje się w naszych realiach, także tych mentalnych. Jeśli dodać do tego, że Nalan całe życie była okłamywana przez "rodziców" i miała z matką bardzo toksyczną, pełną przemocy relację, nie pozostaje nic innego, jak tylko się załamać, zwariować, zakończyć żywot Na załamkę przyjdzie czas dopiero kiedy {Spoiler}Hayri postanowi rzucić Nalan dla nowej "miłości" w osobie pewnej Gruzinki. A tak poza tym to trochę nie fair mierzyć zachowania i reakcje Nalan naszą miarą. Toż to dziewczę od urodzenia żyło w ekstremalnie patologicznych warunkach społecznych i emocjonalnych. Gdzie ona miała się nauczyć normalności i postępować oraz przeżywać wszystko zgodnie z jej kanonami?
|
|
|
Post by mira on Jan 2, 2023 14:05:27 GMT
Odcinek 63. Po rozmowie z Billur wydawało się, że Hayri zrozumiał sytuację i odpuści, ale gdzie tam... Może gdyby nie wyjawiła mu prawdy o tym, że Feride szantażuje Nalan, Hayri rzeczywiście dałby sobie spokój. Teraz jednak uczepił się myśli, że Nalan go kocha, a odrzuciła wyłącznie z powodu matki. Tymczasem Nalan stara się przyzwyczaić do sytuacji i patrząc na zachowanie Sedata w aucie, można wywnioskować, że rzeczywiście spędziła z nim noc i przystała na "robienie" dziecka. Szaleństwo. Przez prawie 60 odcinków serialu nie słyszeliśmy słowa o Turkan, a nagle dzwoni do Hayriego w każdym odcinku Trochę to śmieszne. Co więcej, zamierza wybrać się do Stambułu. Hayri studzi jej zapały, ale powstrzymać oczywiście nie zdoła. Śmieszy mnie ten wątek, ale co poradzić? Mogę protestować, złościć się, a scenarzyści i tak zrobią swoje... Hayri jest spłukany, a Turkan cały czas domaga się pieniędzy. Ale kiedy Rifat proponuje mu pracę w jednym z hoteli, to ten odmawia. Gdzie tu logika? Zostawmy jednak Hayriego, bo w tym odcinku zdecydowanie najważniejsza była Feride. W końcu Nalan poznała prawdę o swoim ojcu i co najważniejsze - poznała ją z ust Feride. Nie lubiłam tej kobiety, ale prawdą jest, że wydarzenia z przeszłości łatwe nie były i wpłynęły na całe jej późniejsze życie oraz sposób, w jaki traktowała Nalan. Skąd jednak to samobójstwo? Feride była silną kobietą, stanowczą, walczącą. Poza tym tak bardzo chciała doczekać wnuka. Tak bardzo chciała kontrolować Nalan, pilnować jej na każdym kroku. Nagle odpuściła? Największa tajemnica życia wyszła na jaw, ale czy to powód, by umierać? Faktem jest, że nie widziałam 3/4 scen z jej udziałem, więc trudno mi oceniać, co nią tutaj kierowało, pewnie nie poznałam jej dostatecznie dobrze. Może po prostu chciała umrzeć na własny sposób, na wszystko mieć wpływ, do samego końca robić po swojemu? Co się teraz stanie z Nalan? Nie ma matki, która mogłaby ją pilnować i szantażować, więc teoretycznie droga wolna...
lucy, tak, wiem, że Hayri i jego żona pochodzą z wioski, ale wydawało mi się, że oboje mieszkali w Stambule, tyle że niekoniecznie we wspólnym domu. Czytałam kiedyś tłumaczenie, które jedna z pań udostępniała na polskiej grupie, ale to było już dawno i przykładowo o ojcu Hayriego nie pamiętam niczego. Gruzinkę natomiast kojarzę. Ale do tego to jeszcze daleka droga, może w kolejnym sezonie, po wakacjach?
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2023 15:18:26 GMT
Gruzinkę natomiast kojarzę. Ale do tego to jeszcze daleka droga, może w kolejnym sezonie, po wakacjach? Ja jestem najbardziej ciekawa, czy się Turcy rzucą na wątek żona-kochanka. A coś mi mówi, że tak właśnie będzie
|
|
|
Post by Matthias on Jan 4, 2023 21:05:36 GMT
📸💫 Enis Arikan świętował swoje 40 urodziny w towarzystwie przyjaciół i ekipy filmowej serialu „Camdaki Kiz”
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 4, 2023 22:53:31 GMT
Ezgi włoski pięknie odrosły. Ładna z nich para btw.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 7, 2023 21:02:52 GMT
Odcinek 61
Odcinki do 63 już wcześniej obejrzałem, ale jakoś nie było chwili, żeby coś naskrobać. Zaczynając od 61 odcinka, jednego z nieszczęsnych...
Nalan wróciła do rezydencji. Po tym jak ją psychicznie zaszantażowała babka, nie pozostało jej nic innego jak wrócić do tej cholernej rezydencji. Szkoda tylko, że ten "pajac" - przepraszam, że nie gwiazdkuję niektórych słów, ale się nie da inaczej - nie powie "przepraszam". Tylko jeszcze wymaga przeprosin od Nalan za to, że ta odważyła się od niego odejść po tym jak jego kochanka z nim zaciążyła. No na litość boską, kto pisze te scenariusze? Nalan teraz walczy przez większość odcinka z samą sobą, i musi znosić wszystkich domowników, którzy ją okłamywali. Ale co najlepsze - ona jest jakby wszystkiemu winna. Temu wszystkiemu co się wydarzyło. A Feride wpakowuje wnusię z powrotem w ramiona tego bezmyślnego imbecyla. Jak to jest na prawdziwych faktach zrobione, a Sedat jest kimś z realu - chryste, no nie traf na takiego człowieka na męża...
Nie podoba mi się to w jakim kierunku obiera się Hayri. Zaczyna napastować delikatnie mówiąc Nalan. Śledzi, wypisuje sms-y. Tak jak większość osób zauważyła - zamiast być jej powiernikiem, zaczyna być dręczycielem. Przez Rafeta został zwolniony - i zamiast szukać pracy, to wciąż krąży wokół rezydencji Koroglu.
Feride uparcie dąży do tego, aby jej wnusia była najbardziej najnieszczęśliwszą osobą na tym świecie. Szkoda. Mogłaby w końcu odpuścić Nalan, ale nie. Perfidnie dąży w swoich celach.
Cana umiera w wypadku, umiera także dziecko. Nalan udaje, że wszystko gra. Składają oświadczenie, że w małżeństwie wszystko gra... Najbardziej mnie rozbawiła Pervin, która pojawiła się na kolacji i w sumie - ucieka do córki, bo nie może żyć bez niej. Scenarzyści chyba zapomnieli, że miał być tu wątek zemsty - inaczej sobie to wyobrażałem, bankructwo Pervin - liczyłem, że zrobi wszystko, aby wyjść za Rafeta i się rozwieść, zabierając pokaźną sumę pieniążków. Co więcej, Billur obrywa od Feride za swoje zachowanie. Jeszcze Hayri ją nakłania do tego, żeby Nalan wcisnęła w jego ramiona i porozmawiała z nim. To już jest szczyt wszystkiego...
Reasumując - nie podoba mi się ten kierunek, w którym zmierza Hayri. Jeszcze telefon od jego żony Turkan. Co to ma znaczyć?! I dzieci... Tu nie ma pracy, napastuje Nalan, a z tej strony ma żonę... Porąbane to wszystko jest.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2023 9:25:45 GMT
Odcinek 62
Ten odcinek to był istny horror i katowanie niewinnych widzów. A może i winnych, że zdecydowali się go obejrzeć. Brak mi po prostu słów na to, co się wydarzyło w nim.
Dziecko tematem numer 1 odcinka. Po śmierci Cany, najlepszym lekarstwem jest postaranie się o kolejne dziecko, czyli Nalan ma się wziąć do roboty. Wszyscy naciskają na biedną dziewczynę, a ta, potulnie jak baranek w końcu oddaje się na końcu odcinka temu bezmózgiemu mężowi. Dziewczyno, czy naprawdę nie potrafisz powiedzieć STOP? Tak jak Billur powiedziała - nie powinnaś żyć tym życiem. Łatwo mi jest to pisać, ponieważ nie jestem na jej miejscu. Ma tylko Hafize i Feride. Nikogo więcej. Więc jeśli Feride dopełniła by swojej obietnicy - mordując najpierw Hayriego, a potem siebie - nie miałaby tak naprawdę nikogo więcej. Nalan w tej rezydencji zachowuje się jak marionetka. Prawdziwa marionetka, którą każdy się bawi jak chce.
Sedat jest najbardziej znienawidzoną przeze mnie postacią. Jest postacią, która w ogóle nie myśli, nie widzi nic poza czubek swojego nosa. Ja nie wiem... Zastanawiam się, czy kiedykolwiek w tym serialu przejdzie jakąś metamorfozę i weźmie się w garść. Sceny z nim są po prostu straszne. Głupia gadka za głupią gadką, nawet nie może normalnie porozmawiać. Szuka winnych wokół siebie bez przerwy, ale nie widzi tego, co zrobił i do jakiego stanu doprowadził rodzinę i żonę. Co więcej, każdy mu mówi, co ma robić, co ma powiedzieć -seriously?
Kolejna postać zepsuta w tym serialu - Hayri. Nie mogę. O ile na początku w dobrym kierunku to szło, nawet przyjemnie mi się oglądało sceny Hayriego z Nalan, tak teraz uważam, że powinien trafić do psychiatryka. Podobnie jak w poprzednim odcinku. Zakochany po uszy w Nalan, porywa ją nawet taksówką! Nie może odejść od rezydencji Koroglu. Zachowuje się jak pies, kiedy suczka ma cieczkę. Krąży wokół posesji, nie je, nie pije, nocuje... Litości, no naprawdę!
Billur - jest pomiędzy młotem, a kowadłem. O dziwo, dowiedziała się, czym zagroziła Feride swojej wnusi. Ale ona wciąż nie wie, że Feride to jej babka a nie matka. I chyba się już nie dowie tego.
Selen - tylko mąci i śledzi Nalan. Bez komentarza ją pozostawię. Muzo pozostał w tym odcinku z tyłu. Dostał opieprz od Nalan i na tym się skończyło. Feride jak to Feride - chce wnusia, wnusia, wnusia.
Końcówka z oddaniem się Sedatowi - na wymioty mi się zbiera. Oby nie było z tego dziecka.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 12, 2023 19:53:21 GMT
Odcinek 63Odcinek, na który większość widzów czekała. Odcinek, gdy Feride umiera. Dość długo czekałem na tę chwilę, ale coś jest, co mi się nie spodobało. Ale wracając do odcinka... Odcinek cały został poświęcony praktycznie Feride. Aby uczcić ją, odnoszę wrażenie, że przez 90% mamy głównie tą bohaterkę. I słusznie. To, jak Nur odegrała przez tyle odcinków rolę Feride, i jeszcze ten odcinek - oklaski na stojąco. Muszę Wam powiedzieć, że choć mnie irytowała już ta postać od pewnego czasu - mam na myśli jej zachowanie. Wtrącanie się we wszystko to, co chce zrobić Nalan, szpiegowanie, szantażowanie, grożenie - no to mi się przejadło, a punktem kulminacyjnym było to, jak wyciągnęła wnusię od Billur. Jednak z drugiej strony, zrozumiałem, że zrobiła to dlatego, że chciała za wszelką cenę ochronić swoją potomkinię. W końcu Semę spotkało coś strasznego. Nie obcy człowiek ją zgwałcił, tylko rodzony brat matki. Czy może być coś straszniejszego? Serce zamieniło się w bryłę lodu, nie przytuliła ani nie pocałowała Nalan przez całe życie. Dlaczego? Ponieważ nie uważała się za dobrą matkę. Skoro nie zauważyła tego, jak Metin dobiera się powoli do Semy, to jak mogłaby zaopiekować się wnuczką? Jednak na samym końcu odcinka scena godna serialu i w ogóle obejrzenia - Feride późną nocą zakrada się do sypialni Nalan i Sedata, i składa pocałunek w skroń wnuczce. Ta scena wywarła na mnie ogromne wrażenie. Takie to było "ostatnie pożegnanie" przez popełnieniem samobójstwa. Co mi się nie podobało? Że tak krótko zobaczyłem PRAWDZIWĄ RELACJĘ pomiędzy Feride a Nalan. Chciałbym zobaczyć jak przez chociaż dwa odcinki, po wyjaśnieniu tego co się wydarzyło w przeszłości, w końcu normalnie ze sobą rozmawiają. Feride zachowuje się jak matka, prawdziwa matka. Ale niestety- uśmiercenie Feride przekreśla temu wszystkiemu. Sedata i Selen nie skomentuję. Zapychacze potężne w tym serialu. Sceny z nim mnie przyprawiają wciąż o mdłości. A Selen i Emir- no cóż. Nie wróżę świetlanej przyszłości. Scena przy stole, gdy Feride jest całkiem odmieniona wprowadza taką radosną i miłą atmosferę. Wszyscy są w szoku - nawet ja byłem . Co jeszcze mogę powiedzieć. Liczyłem, że Muzo zbliży się choć troszeczkę do Billur, ale no nie. Inne plany mają scenarzyści. Hayri jest u mnie skreślony. Prawdziwy ukryty fan Nalan... Prześladowca jakich mało. Jakby mógł, to by wyskoczył z Nalan przez okno, zaciągnął do domu. Człowiek, który stracił z powodu miłości, głowę. Czekam tylko jak Turkan się pojawi, a Nalan ją pozna. I znowu dostanie nóż w plecy. Ale Feride już wtedy nie będzie... Reasumując - bardzo podobał mi się ten odcinek, z paroma wyjątkami. Odcinek poświęcony Feride. Super ekipa, i atmosfera na planie. To widać i czuć.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 13, 2023 18:36:10 GMT
📌 Reytingi zа 12.01.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (64 odcinek) - 7.57% ⬆ (+0.48)4. Aldatmak (16 odcinek) - 7.10% ⬇ (-0.05) 6. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (25 odcinek) - 5.44% ⬆ (+0.72) 26. Tuzak (13 odcinek) - 1.63% ⬇ (-0.36) АВ:1. Camdaki Kız - 6.77% ⬇ (-0.51)2. Aldatmak - 5.04% ⬇ (-0.04) 6. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.05% ⬆ (+0.23) 20. Tuzak - 1.56% ⬆ (+0.13)
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2023 15:52:41 GMT
Kanal D też jest wniebowzięty wynikami.
|
|
|
Post by mira on Jan 16, 2023 17:56:27 GMT
Niechby to dziadostwo w końcu zaczęło spadać. Nie wiem, jak to działa, na TT masa negatywnych komentarzy, ludzie wkurzeni za nieudaną metamorfozę Hayriego, ślepotę Nalan, durne wątki drugoplanowe, a Turcy nadal oglądają i przestać nie zamierzają! Mnie też żal porzucić, ale naprawdę jestem zawiedziona. Hayri był całkiem uroczym facetem, a kim się stał teraz? Postąpili z nim prawie tak samo, jak z Mehdim w DEK. Tam wypłynięto na tak szerokie wody, że zawrócić się już nie dało i postać skończyła marnie. Czy tu też tak będzie? Na pewno nie tak prędko... Śledziłam wątek Nalan - Hayri, ale co z tego wątku zostało?
|
|
|
Post by mira on Jan 17, 2023 9:02:02 GMT
Przegląd 64 odcinka zajął mi kilkanaście minut. Nuuuuda. Wiem, że inni widzowie przeżywają śmierć Feride i wątek ojca Nalan, ale ja zaczęłam interesować się tym serialem wyłącznie z powodu pary Nalan-Hayri, a w tej chwili prawie nie mają wspólnych scen... Teraz były dwie, obie bardzo krótkie, ale pokrótce przyjrzałam się poczynaniom Sedata i słowom, jakie Nalan kieruje do Muzo. Hayri oczywiście dowiaduje się o śmiecri Feride i informuje o tym Billur. Potem zjawia się w szpitalu (to kostnica chyba) i chce z Nalan porozmawiać, ale Billur go zatrzymuje, mówiąc, że wokół Nalan jest mnóstwo ludzi, w tym jej mąż. Następnie mamy pogrzeb, na którym Hayri również się pojawia. Podchodzi do Nalan, składa jej kondolencje i chce uścisnąć rękę, ale Nalan nie odwzajemnia tego gestu. Później mamy stypę w rezydencji, Hayri znowu przyłazi. Szuka sposobności, by porozmawiać z Nalan, ostatecznie jakoś się to udaje. Hayri zapewnia, że w tym trudnym czasie chce być blisko niej, dzielić z nią ból, ale mówi też, że między nimi nie pozostała już żadna bariera, że Nalan nie ma się czego bać. Nie brzmi to dobrze, zwłaszcza chwilę po pogrzebie owej "bariery"... Nalan prosi, by Hayri więcej nie dzownił, nie pisał, trzymał się z daleka, bo to naprawdę koniec. Wieczorem Nalan udaje się do pokoju Muzo i rozmawia z nim o swoich uczuciach, o matce, ale i o Hayrim. Mówi, że podjęła decyzję, zostaje w rezydencji i naprawi swoje małżeństwo z Sedatem, choć przyznaje, że była z Hayrim szczęśliwa. W rozmowie z Muzo Nalan twierdzi, że Hayri odpuści, bo nie ma innego wyjścia, tymczasem on... ponownie zakrada się do rezydencji, a nawet do pokoju Nalan. Tyle że Nalan spędza czas w pokoju Muzo. W tym czasie Sedat wraca do domu i zastaje Hayriego w swoim pokoju... Gdzie wcześniej był Sedat? Otóż podczas stypy przeglądał seksowne fotki dziewczyn, które złożyły kandydaturę na stanowisko jego asystentki. Później z owej stypy wyszedł i zaprosił wszystkie kandydatki do jakiejś knajpy. W trakcie gdy jego żona płakała w domu po śmierci matki, ten bawił się w klubie w towarzystwie kilku kobiet. Brak słów, naprawdę.
|
|
|
Post by lucy on Jan 17, 2023 13:14:10 GMT
Jednym słowem Nalan mogła zdradzać Sedata z Hayrim, ale już Sedatowi za niewierność należy się lincz. Nie wiem, jak to działa, na TT masa negatywnych komentarzy, ludzie wkurzeni za nieudaną metamorfozę Hayriego, ślepotę Nalan, durne wątki drugoplanowe, a Turcy nadal oglądają i przestać nie zamierzają! Ale przecież to jest bardzo proste do wytłumaczenia. W tv serial oglądają Turcy, których mentalność ze względów kulturowo-obyczajowo-religijnych się diametralnie różni od tej, którą manifestuje na socjalach widownia (głównie) międzynarodowa. My się nie utoższamiamy z bohaterami, bo wywodzimy się z innej bajki (rzeczywistości), a Turcy oglądają siebie i oczekują właśnie takich postaw i zachowań jak u postaci w serialu. Statystyczna Turczynka to cierpiętnica, a statystyczny Turek to macho. Jest im ze sobą źle, ale kochają ten układ, bo takie pojmowanie związku wyssali z mlekiem matki.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Jan 17, 2023 13:16:15 GMT
Obejrzałam sobie ten 63 odcinek i naprawdę to był dobry odcinek. Pięknie pożegnanie pani Nur, jej odegranie Feride było mistrzowskie. Nie wiedziałam, że taka historia się ciągnie za tą ciąża Semy. No na pewno było to ciężkie dla Feride. To zakradnięcie się i danie całusa Nalan. Cudowna scena tak jak napisał @matthias mogliby pokazać że 2 odcinki ich relacji, a potem śmierć Feride. A Hayri to aż szkoda komentować jak jakiś psychopata się zachowuje. Mam nadzieję, że to będzie nowy początek serialu
|
|
|
Post by mira on Jan 17, 2023 13:36:43 GMT
Jednym słowem Nalan mogła zdradzać Sedata z Hayrim, ale już Sedatowi za niewierność należy się lincz. lucy, ale Nalan go nigdy nie zdradziła. Raz pocałowała Hayriego po pijaku na tym ślubie w finale II sezonu, ale co to był za pocałunek, jakiś durny cmok. No ok, powiedzmy, że liczy się intencja. Tyle tylko, że w tamtym momencie wszyscy wiedzieliśmy już, jaki z Sedata ćwok i jak wygląda ich małżeństwo.
Teraz postanowili to naprawić, Sedat namawia Nalan na dziecko, obiecuje poprawę, a kiedy ona rzeczywiście odpycha Hayriego i chce to małżeństwo ratować, ten imprezuje sobie z panienkami...
Podobnie jak elena, mam nadzieję, że w serialu będzie jakiś nowy początek. Tak mnie zmęczyli dotychczasowymi wątkami, że naprawdę z niecierpliwością czekam na Turkan.
|
|
|
Post by lucy on Jan 17, 2023 14:59:19 GMT
No to ja strzelę... Hayri skończy jak Mehdi, a Turkan wejdzie w miejsce Barisa...
|
|
|
Post by mira on Jan 18, 2023 7:19:31 GMT
lucy, ale że stworzy parę z Nalan czy z Sedatem? Widziałam wczoraj nowy zwiastun. Nalan całuje Hayriego
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2023 11:22:40 GMT
lucy, ale że stworzy parę z Nalan czy z Sedatem? Miałam na myśli układ koleżeńsko-przyjacielski. Bo tak też było w historii prawdziwej. Dla przykładu, Nalan uczyła Turkan pisać i czytać, a Turkan uczyła Nalan robić na drutach...
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Jan 18, 2023 18:04:08 GMT
jestem po 64 odcinku i nawet spoko odcinek. Jak sedat mógł wyjść w czasie czuwania i pójść do klubu z kandydatkami na asystentkę. Po tym co pokzaują wolałabym widzieć Nalan jako wolną, niezależną od nikogo kobietę niż pchać ją w związek z Hayrim czy Sedatem
|
|
|
Post by Matthias on Jan 20, 2023 16:26:27 GMT
📌 Reytingi zа 19.01.2023ТОТАL:2. Al Sancak (1 odcinek) - 6.81% 🆕 4. Camdaki Kız (65 odcinek) - 6.14% ⬇ (-1.43)5. Aldatmak (17 odcinek) - 5.90% ⬇ (-1.20) 8. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (26 odcinek) - 4.46% ⬇ (-0.98) 31. Tuzak (14 odcinek) - 1.35% ⬇ (-0.28) АВ:1. Al Sancak - 6.71% 🆕 2. Camdaki Kız - 6.32% ⬇ (-0.45)5. Aldatmak - 4.40% ⬇ (-0.64) 7. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 3.44% ⬇ (-0.61) 25. Tuzak - 1.12% ⬇ (-0.44)
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2023 13:26:26 GMT
💥 Szef RTUK powiedział, że uważnie oglądają wszystkie seriale, które nie zwracają uwagi na ostrzeżenia organizacji kontrolującej. Szczególną uwagę zwraca się na seri ę „Dziewczyna za szybą”, która wywołuje szczególnie ostrą reakcję zainteresowanych obywateli.
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2023 15:11:25 GMT
A na co się dokładnie Turcy skarżą do RTUKA? Ani za dużych dekoltów, ani pocałunków tu nie ma. Scen przemocy chyba też? Więc o co kaman?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2023 15:52:44 GMT
lucy może to, że Nalan kręci z Hayrim, mimo że ma męża. No bo nie chce mi się wierzyć, żeby na to że żonaty facet kręcił z inną
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2023 17:52:25 GMT
Odcinek 64Obejrzałem 64 odcinek i powiem Wam szczerze, że bardzo mi się on dłużył. Wiem, że chcieli pokazać to, jak Nalan cierpi, ale całe dwie godziny o tym to było dla mnie zbyt wiele. Dziewczyna bez przerwy obwinia się o śmierć babki - choć nie wie, że ta popełniła samobójstwo. Teraz na pierwszy plan za Feride wychodzi o dziwo - Hafize, która dostała informacje od swej szefowej i przykaz, że ma troszczyć się o Nalan i chronić ją przed całym złem, jaki jest wokół. Przechodzi od razu do ataku, kiedy widzi Metina - na pogrzebie, czy na stypie. Oj, polecą iskry jeszcze... Uwierzcie mi, że nie wiem co napisać na tema tego *** Sedata. Ciśnie mi się wiele brzydkich słów, żeby wyładować swoje emocje, ale nie będę ich tu zamieszczał. Nie wiem, kto czyta ten post . Powiem jedno - mam dość serdecznie tego bachora. No jak można pojechać do klubu i oceniać na imprezie swoją przyszłą asystentkę, kiedy babka żony umarła. Scenarzyście chyba chcą wyprowadzić widzów z równowagi. No i Hayri - postać popsuta w każdym możliwym znaczeniu tego słowa. Jak można z dobrego człowieka, zrobić psychopatę? Śledzenie, zakradanie się do jej sypialni! Natarczywe dzwonienie, wciąganie innych (Billur) w tą swoją brudną gierkę. Aż tak bardzo chce zamoczyć swojego w Nalan? Chryste Boskie... Jak 63 mi się bardzo podobał - poświęcony był Nur, która odgrywała rolę Feride, tak ten mnie o wymioty przyprawia. Czy w końcu Nalan będzie szczęśliwa? Napisałbym może jeszcze coś o Muzo, o rodzinie Koroglu - ale nie będę sobie strzępił języka - tudzież "nadwyrężał swoich paluszków". WARIATKOWO - tu się nadaje tylko psychiatra.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 25, 2023 16:32:14 GMT
Odcinek 65
Co biorą Ci od scenariusza? Przecież to już przechodzi ludzkie pojęcie. Odcinek rozpoczyna się od sceny, kiedy Hayri zostaje nakryty przez Sedata w jego sypialni. Seriously? Jak można tak popsuć postać Hayriego?! No ja się grzecznie pytam. Oczekiwałem, że Nalan ucieknie z nim, ale on nie będzie, aż taki natarczywy i konsekwentny w swoich działaniach. A tu mamy już prawdziwy mobbing. Czy jak to się tam zwie. Nachodzi Nalan gdzie może, wykorzystuje wszystkie drogi i osoby, aby tylko dotrzeć. Nie je chyba, nie pije. Koczuje przed rezydencją Koroglu. Włamuje się do ich rezydencji... Najlepiej by było zgłosić to na policję, i byłoby po sprawie. Turkan, żona, próbuje się z nim skontaktować, a on uważa, że teraz Nalan jest ważniejsza. Roboty w ogóle nie szuka. Ten jeden jedyny raz - nie dziwię się Sedatowi. Trzeba by było przyfasolić Hayriemu. Może wtedy chłop by się wziął w garść.
Selen kręci z Emirem - i to coraz bardziej. Sedat staje się zaborczy. Próbuje zgrywać wielkiego Pana i aby wszyscy mu się podporządkowali. Co za człowiek. Irytujący na każdym kroku. Każdy mu tyłek podciera. Asystentka chyba niedługo mu do łóżka wskoczy.
Nalan stara się wziąć jakoś w garść po śmierci Feride. Tu gotuje, tam prasuje. Oparcie ma w Billur i Muzo, który jej już raz podpadł.
A końcówka - jak dla mnie niezrozumiała. Nalan się całuje z Hayrim i co? Pójdą do łóżka? Za jakie grzechy dobry Boże. Jestem na nie.
Odcinek zasłużył na spadki. Ciekawe czy jutrzejszy również zanotuje spadki.
|
|
|
Post by mira on Jan 25, 2023 19:50:14 GMT
Od pewnego czasu w ogóle nie mam ochoty przeglądać odcinków i niemal się do tego zmuszam. Mam nadzieję, że serial skończy się w tym sezonie, bo więcej naprawdę nie zdzierżę. Albo niech chociaż zacznie dziać się coś ciekawego, bo wieje nudą.
Odcinek 65 zaczyna się od sceny w rezydencji. Sedat przyłapuje Hayriego i wszczyna awanturę, ale ostatecznie, po interwencji Muzo, nic poważnego z tego nie wynika. Później widzimy, że Hayri tęskni za Nalan, a Nalan za Hayrim. Kolejnego dnia Nalan o niepokojącym zachowaniu Hayriego opowiada Billur i po raz kolejny postanawia, że musi się z nim rozmówić. Co ciekawe Sedat również zawraca sobie Hayrim głowę i nawet wypytuje o niego Billur. Myślałam, że zajmie się nową sekretarką, ale jednak temat żony trochę go uwiera...
Nalan spotyka się z Hayrim, mówi, że go nie chce ani teraz, ani w przyszłości i oddaje roślinkę. Hayri jest smutny, nawet nie patrzy Nalan w oczy, odchodzi. Wieczorem znowu ją śledzi i w końcu zaprasza do swojego domu, gdzie ma dojść do rozmowy. Hayri przyznaje, ze zrobił w ostatnim czasie wiele głupot, że ją kocha i nie wie, jak bez niej żyć. Nalan nie przyznaje się do swoich uczuć, ale ostatecznie odwzajemnia pocałunek i wygląda na to, że wieczór skończy się w sypialni...
Oglądałam tylko niektóre sceny, wciąż skupiając się wyłącznie na wątku miłosnym, ale nie wiem, czy tu też nie pominęłam czegoś, bo wyjątkowo często korzystałam z suwaka.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 26, 2023 14:39:50 GMT
mira dzisiaj kolejny odcinek. Już widzę, jak Nalan będzie się obwiniała za to wszystko co zrobi z Hayrim. A tamten z podniesioną głową - zaliczyłem Nalan Ciekawe, czy zleci w reytingach. Oby tak.
|
|
|
Post by mira on Jan 27, 2023 12:40:52 GMT
Ciekawe, czy zleci w reytingach. Oby tak. Zleciało i to sporo, może się mylę, ale to chyba najgorszy wynik od początku trwania serialu. Brawo, oby tak dalej! Czytałam komentarze, że to niby z powodu odejścia Nur i Hande. Nie zgadzam się z taką opinią. Uważam, że winny jest tylko i wyłącznie scenariusz, robienie z Nalan idiotki, która trzyma się takiego dupka jak Sedat, a także to, jak zniszczono relację Nalan i Hayriego. Sam Hayri przeszedł jakąś dziwną metamorfozę, do tego nagle okazało się, że jest żonaty i dzieciaty. Wątki drugoplanowe też są bez polotu. Jakąś nadzieję daje nowy zwiastun. Oby w końcu doszło do tego rozwodu!
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2023 14:59:52 GMT
Czy ten spadek jest aż taki duży to bym się spierała. No i serial jest nadal w AB na miejscu 1. Niewykluczone jest też, że widownia czeka na coś co zrekompensuje brak postaci Feride. Czy Turkan się już pojawiła?
|
|