|
Post by mira on Mar 31, 2023 7:03:21 GMT
Odcinek 71Powolutku zaczyna mnie irytować to, że w zwiastunie ukazywana jest ostatnia scena odcinka. I człowiek tak siedzi, ogląda odcinek. I ot - kiedy przychodzi czas na bombę końcówki - mamy wielki niewypał. Bo gdzieś to już widzieliśmy... Gdzie? A no w zwiastunie! Niestety dokładnie to samo robią w zwiastunach "Yali Capkini". Wkurza mnie to niemiłosiernie! Ta wytwórnia chyba tak lubi. Matthias, dzięki za ostrzeżenie
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2023 14:32:37 GMT
Cytat z ostatniej wypowiedzi Burcu... Czy to oznacza, że nie będzie kolejnego sezonu? Coś mi się nie chce wierzyć... i.imgur.com/lLD2s1a.png
|
|
|
Post by Matthias on Apr 1, 2023 9:05:43 GMT
Już wiele razy słyszałem, że 3 sezon ma być tym ostatnim. Ale patrząc na wyniki - nie chce mi się wierzyć, że nie wzięliby kontynuacji...
|
|
|
Post by Matthias on Apr 1, 2023 9:38:56 GMT
Powiem Wam, że następny odcinek będzie przełomowy. Kolejny z resztą. Po dwóch odcinkach takich nudnawych i rozciągniętych (odcinek 72 na chwilę obecną czekam na literki polskie, ale obejrzałem sobie przelotem na YT), przyszedł na czas na jakiś przełom! Nalan w końcu orientuje się, że przez ten cały czas była oszukiwana. Hayri miał czas, żeby powiedzieć Nalan prawdę, jednak prawda sama postanowiła się ujawnić. To sprawi, że dziewczyna nie będzie w stanie w najbliższym czasie zaufać żadnemu facetowi. Poznaje Turkan, dowiaduje się, że Hayri ma dzieci... Ten jednak nie chce spocząć. Szkoda mi tu bardziej nie Nalan, lecz Turkan. Przez cały czas dawano jej fałszywe nadzieje, że będzie szczęśliwa z Hayrim. Niczego nie świadoma, pakuje dzieci i przyjeżdża do męża. Nie ma rodziny, nie ma przyjaciół (prócz brata, który uzależniony jest od hazardu, i który zabrał jej wszystkie pieniądze). Ma tylko Hayriego i dzieci. Niewyedukowana, nie mająca praktycznie żadnych perspektyw na przyszłość... Hayri postanawia się rozwieść z nią - czy do tego dojdzie? I jeszcze ta ostatnia scena, jak cała rodzina Hayriego pojawia się przed drzwiami Nalan. Co ten chłop planuje? Powiedzieć, że się rozwodzi, zostawia rodzinę i będzie z nią, Nalan? Czy oznajmi, że będzie wierny rodzinie, nie zostawi swoich dzieci, opowie całą swoją historię od A do Z i będzie czekał na reakcję Nalan? Bardzo urzekła mnie również scena, jak wszyscy są w rezydencji Koroglu (Hafis, Billur i oczywiście Nalan), i Levent wraz z Rafetem i Selen się tulą, ciesząc się przy okazji jak małe dzieci. Czyżby w końcu rodzina Koroglu miała się powiększyć? Czyżby Selen udało się w końcu zajść w ciążę? To będzie z pewnością jedna z piękniejszych i wzruszających scen w odcinku . Rozpisałem się, ale musiałem. Oglądalność myślę, że podskoczy jeszcze wyżej. Już jest prawie 1,5 mln odsłon zapowiedzi nowego odcinka, a to dopiero sobota się zaczęła. Myślę, że ludzie usiądą przez telewizorami, by zobaczyć - jaką decyzję podejmie Nalan. BILLUR - błagam, bądź z Muzo! 📌 Reytingi za 30.03.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (72 odcinek) - 6.57% ⬆ (+0.52)2. Aldatmak (24 odcinek) - 5.49% ⬆ (+0.62) 5. Al Sancak (9 odcinek) - 4.84% ⬇ (-0.21) 14. Yüz Yıllık Mucize (2 odcinek) - 2.88% ⬆ (+0.41) 17. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (33 odcinek) - 2.37% ⬇ (-0.35) АВ:1. Camdaki Kız - 7.57% ⬆ (+0.86)3. Aldatmak - 4.05% ⬆ (+0.78) 4. Yüz Yıllık Mucize - 3.80% ⬆ (+0.54) 6. Al Sancak - 3.40% ⬇ (-0.12) 18. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 1.81% ⬇ (-0.69)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 10:13:13 GMT
⚡Według Birsen Altuntas, gwiazda serialu „Camdaki Kız”, Feyyaz Serifoglu, otrzymał propozycję roli w hollywoodzkim serialu z Nicole Kidman. Serial „Camdaki Kız”, wyprodukowany przez OGM Pictures zakończy swoją emisję w tym sezonie. Dla głównego aktora, Feyyaza Serifoglu, ten projekt był punktem zwrotnym w jego karierze. Otrzymał jeszcze ciekawszą ofertę. Feyyaz wziął udział w castingu do roli Matteo w drugim sezonie serialu „9 Complete Strangers / Nine Perfect Strangers”. Przeszedł już przesłuchanie i teraz nie może się doczekać wyniku. W pierwszym sezonie serialu, oprócz Nicole Kidman, wystąpili Melissa McCarthy, Michael Shannon, Luke Evans, Asher Caddy, Samara Weaving, Melvin Gregg, Tiffany Boone, Manny Jacinto, Grace Van Patten, Zoe Terakes, Regina Hall i Bobby Cannavale . Serial opowiada o dziesięciu osobach, którzy zbierają się w odległym zakątku Kalifornii, w miasteczku Trankillum House, na dziesięć dni odpoczynku i regeneracji. Ale przyjemny pobyt zamienia się w miejsce, w którym odkrywane są sekrety każdego gościa.
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 11:07:51 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 16:33:54 GMT
A może to jednak prawda. Zakończą niezależnie od tego, jakie wyniki będzie mieć ostatni odcinek. Tylko zastanawiam się, dlaczego chcą skończyć... Chodzi mi nie o to, że to już tyle trwa i szkoda, tylko, że jeszcze nie było w ogóle wizyty u terapeuty Nalan. Nic kompletnie. Sedat już stał przed kliniką z Cavitem. A Nalan nic. I kiedy chcą pokazać to życie po terapii? W 2 odcinkach? No nie czaję tego.
|
|
|
Post by mira on Apr 3, 2023 7:17:20 GMT
Wiadomo, że każdy czuje to inaczej i wielu chciałoby kontynuacji. Natomiast mnie ten serial okrutnie zmęczył. Myślałam, że dawna ekscytacja wróci, gdy pojawi się Turkan, ale niestety niczego takiego nie czuję. Jestem oczywiście ciekawa, co zrobi Nalan, jak potraktuje Hayriego, ale to właściwie jeden jedyny wątek, dla którego ten serial jeszcze śledzę.
Odcinek 71.
Rodzina Koroglu totalnie mnie nie interesuje. Wyłapuję już tylko sceny z Nalan, Hayrim, Billur i Muzaferem.
Muzo odkrywa, że Hayri ma żonę i dzieci - nawet przez chwilę z nimi gawędzi, pije herbatę, obiecuje kupić dziewczynkom zabawki. Muzo zorientował się w sytuacji, ale nie było tak, że natychmiast zdradził innym tajemnicę Hayriego. Dopiero następnego dnia przeprowadził z nim rozmowę. Hayri krótko opowiedział o swoim małżeństwie z Turkan, a właściwie o jego początkach. W czasie, gdy był we wojsku, wybrano mu żonę, a gdy wrócił, nakazano mu wziąć ślub. Rozumiem, że nie był zakochany ani nic z tych rzeczy, ale jakoś z tą Turkan przecież żył, jakoś te dzieci się urodziły!
Hayri tłumaczy się, że nie powiedział o rodzinie, bo nikt go o to nie pytał. Co za durne tłumaczenie! OK, może nie musiał mówić pracodawcy, że jest żonaty, ale Nalan to by raczej należało, skoro chciał z nią stworzyć romantyczną relację! Teraz coś wspomina o rozwodzie, ale chyba należało pomyśleć o nim wcześniej, skoro nie był z żoną szczęśliwy i skoro chciał rozpocząć inny związek?
Muzo daje Hayriemu dwa dni na powiedzenie Nalan prawdy. Hayri jest jakoś dziwnie pewien, że wszystko będzie dobrze.
Tymczasem Hayri jak gdyby nigdy nic gawędzi sobie z Nalan, naprawia jej pralkę, a potem nagle proponuje małżeństwo. Czy on na głowę upadł czy jak? Na szczęście ona tak od razu się nie zgadza, nie mówi ok, weźmy ślub nawet jutro, ale oferty też nie odrzuca.
Turkan jest smutna, Hayri ciągle esemsuje i podejrzanie się zachowuje, a na nią praktycznie nie zwraca uwagi. Nawet zapomniał o szkolnym debiucie swojej córki, bo był tak podekscytowany kolacją z Nalan. Kolacja się udała, zakochani sobie miło gawędzili, do czasu gdy Hayri nie zamarł na widok Turkan...
Odcinek 72.
Turkan stoi z dziećmi w drzwiach restauracji, patrzy Hayriemu w oczy i rozważa sytuację. Domyśla się, że Hayri romansuje z Nalan i że Nalan nie ma pojęcia o jej istnieniu. Turkan powstrzymuje łzy i nie zdradza Hayriego przed Nalan, chociaż wchodzi do restauracji. W tym momencie zaczęłam się stresować, bo bałam się, że któraś z dziewczynek podbiegnie do Hayriego i wykrzyczy "tata!"
Potem Nalan opuszcza restaurację, a Hayri, za swoje niemoralne zachowanie, dostaje reprymendę od szefa.
W domu Hayri rozmawia z Turkan. Ma do niej pretensje, że raczyła wyjść z domu i przyjść do restauracji! Pyta, jak śmiała to zrobić! Jak kiedyś lubiłam Hayriego, teraz nie mogę na niego patrzeć, co za dupek z niego, serio. Jeszcze krzyczy na tę biedną Turkan. Nalan chyba nie ma pojęcia, że Hayri potrafi być taki napastliwy, tak podnosić głos, tak traktować kobietę...
Turkan pyta, czy to jego kochanka, a Hayri zaprzecza. Jeszcze przy tym żonę obraża i wygania z pokoju. Aż mi się nóż w kieszeni otwiera!
Turkan w nocy płacze, a Hayri siedzi i rozmyśla. Billur natomiast dyskutuje z Hafize, bo słyszała, jak dzieci mówiły o Hayrim jako o tacie. Billur decyduje nie mówić nic Nalan i zweryfikować informacje. Rano rozmawia z Muzo i dowiaduje się, że Hayri rzeczywiście jest żonaty. Billur bardzo martwi się o Nalan i słusznie. Hayri mówił jej o małżeństwie, zaczęli snuć plany na przyszłość, a tu takie coś!
Hayri jest przekonany, że Turkan zrobi wszystko, co jej każe, że bez problemu wezmą rozwód, a latem odbędzie się ślub z Nalan. Nie wiem, jak on może myśleć, że Nalan to wszystko tak łatwo przełknie? Niestety kiedy z nią rozmawia, nie potrafi o tym wszystkim tak łatwo opowiedzieć... Czas mija, Muzo dał mu tylko dwa dni. Nalan staje się niespokojna, bo Billur, Hafize i Muzo dziwnie się zachowują, mówią coś o Hayrim, do tego on w ciągu dnia czynił jakieś dziwne wyznania. Nalan wsiada w samochód i decyduje się odwiedzić Hayriego w domu. Słyszy jakieś głosy i podgląda rodzinkę przez okno, a kiedy dzwoni do drzwi, słyszy jak na jej widok dziecko woła, że przyszła przyjaciółka tatusia...
Reklamę Domestosa widziałam ostatnio zarówno w "Yali Capkini", jak i "Camdaki Kiz", nadal nie mogę uwierzyć, że oni ten środek wylewają bezpośrednio na blaty kuchenne
|
|
|
Post by Matthias on Apr 8, 2023 18:56:52 GMT
📌 Reytingi zа 06.04.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (73 odcinek) - 5.61% ⬇ (-0.96)5. Al Sancak (10 odcinek) - 4.43% ⬇ (-0.41) 6. Aldatmak (25 odcinek) - 4.34% ⬇ (-1.15) 10. Gülcemal (1 odcinek) - 3.15% 🆕 16. Yüz Yıllık Mucize (3 odcinek) - 2.47% ⬇ (-0.41) 17. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (34 odcinek) - 2.33% ⬇ (-0.04) АВ:1. Camdaki Kız - 6.46% ⬇ (-1.11)3. Gülcemal - 3.66% 🆕 4. Al Sancak - 3.66% ⬆ (+0.26) 5. Aldatmak - 3.56% ⬇ (-0.49) 6. Yüz Yıllık Mucize - 2.93% ⬇ (-0.87) 19. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 1.55% ⬇ (-0.26)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 16:31:25 GMT
Odcinek 72I jak to bywa w serialu - miała być bomba, jest niewypał kolejny z resztą. Po pierwsze, Nalan miała się dowiedzieć czegoś od Hayriego (my wiemy, że chodziło o to, żeby przyznał się do tego, że ma żonę i dzieci), ale nic z tego nie wyszło. Hayri jakby połknął język. A po drugie, przed restauracją zjawiła się Turkan we własnej osobie i to nie sama, lecz z dziewczynkami. To był gwóźdź programu. Oczywiście Nalan jest chyba taka "głupiutka", że nie połączyła od razu faktów. Coś tam sobie ubzdurała, że ta dwójka się zna ze sobą i nic więcej. Ten jeszcze powiedział, że to znajoma ze wsi - niezłe kłamstwo. Jak tak to połknął język, ale gdy Sedat zadzwonił do Nalan, że potrzebuje pomocy, to piany prawie dostał w ustach. Jak to? Jego ukochana jedzie do byłego męża? Nic nie był w stanie z siebie wyrzucić, a tak to ma pretensje do wszystkich. Bardzo współczuję Turkan. Została zaatakowana przez Hayriego wieloma pytaniami, a gdy zapytała się, kim jest ta kobieta, z którą siedział w restauracji, to ten przyjął pozycję obronną i że bzdury jakieś wygaduje. Wymiguje się na całego. Co wolno wojewodzie, to nie Tobie smrodzie. Naprawdę tak zepsuli postać Hayriego. Jeszcze ten sposób mówienia do Turkan i innych - jakby wszystkie rozumy zjadł. Aż się prosi o prawy sierpowy. Sedat ląduje w szpitalu. Poinformowany jest tylko Cavit i Muzo. Selen szybko się zorientowała, że Muzo coś kręci. Mądra dziewczyna. Zbyt wiele nie ma co tu nawet pisać... Rafet miał się nie dowiedzieć, a się dowiedział. Zjawia się w szpitalu przed Gulci i Selen. Męska rozmowa się odbyła - i tyle. Turkan powoli się zastanawia, czy Hayri zostawi ją i dzieci... Prosi sąsiadkę o pomoc, a ta nie może w to uwierzyć. Naprawdę, tak mi jest szkoda Turkan... Dziewczyna, która nie ma nikogo bliskiego prócz dzieciaczków, musi znosić wszystkie wyskoki Hayriego. Zamiast wieść szczęśliwe życie w gronie rodzinnym, musi walczyć z Nalan o Hayriego. Monolog Billur z Muzo - podobał mi się. Ta scena, jak Billur wyrzuca z siebie wszystko to, co myśli o Hayrim. Tak współczuje Nalan, bo w końcu nigdy nie mogła zaznać szczęścia. A teraz życie raz za razem atakuje ją z każdej strony. Reklama DOMESTOSU mnie rozbroiła na łopatki - jak szybko Billur pozbyła się brudu. Reklamowanie produktu. W Yargi jeszcze był bodajże Cif - też dobre było . Dondu i Ismail - od razu widać, że mają się ku sobie. Ona sama, on sam. I skoro Hayri nie powiedział prawdy Nalan, to prawda przyszła do Nalan. Sama ją odkryła. Nakryła Hayriego, jak jest w mieszkaniu z Turkan i dzieciakami. A dzieci szybko się wygadały zwracając się "tato" w nawiązaniu do Hayriego. No cóż chłopie. Liczę, że Nalan nie będzie taka głupia i nie będzie się z Tobą spotykała, gdy Turkan cierpi z dzieciakami.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 18:56:47 GMT
⚡Birsen Altuntas ogłasza losy seriali Kanal D. Część z nich dostała już zielone światło na nowy sezon. Wśród nich jest serial „Yargi”, który stał się liderem oglądalności w niedzielne wieczory i zwiększał oglądalność nawet w dni, w których transmitowane były mecze piłkarskie. W związku z doskonałymi wynikami, podjęto decyzję o przedłużeniu pokazu projektu Ay Yapim o trzeci sezon. Kanał D we wrześniu wznowi serial policyjny „Arka Sokaklar”. Wcześniej producent Turker Inanoglu zawiesił filmowanie z powodu problemów zdrowotnych. Inanoglu postanowił przenieść prawa do pokazywania serialu İç Yapımlar. Strony doszły do porozumienia, a dokumenty zostaną wkrótce podpisane. Przygotowania do zdjęć już się rozpoczęły, które rozpoczną się w miesiącach letnich, a główna obsada serialu, w tym Zafer Ergin, Ozgur Ozan i Ilker Inanoglu, pozostanie w projekcie. Ponadto na ekrany powróci serial Uc Kiz Kardes, kręcony w magicznej atmosferze Ayvalik. Projekt Süreç Film zwraca uwagę swoją ciepłą rodzinną historią. Ponadto Kanal D planuje pokazać historyczny serial „Dilek Taşı” od Pastel Film. Losy seriali "Veda Mektubu" i "Kralice" zależą od oglądalności. Serial „Camdaki Kiz” zmierza powoli do finału.
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2023 14:54:26 GMT
Ciekawe co tak naprawde leży u podstaw decyzji o zakończeniu serialu przy tak dobrych wynikach i wiernej widowni... Być może to Birce powiedziała veto na kolejny sezon (nowa rola, zmęczenie i znudzenie lub też inne plany, np. osobiste), a historia Nalan bez Nalan nie ma sensu. Za jakiś czas się przekonamy.
|
|
|
Post by mira on Apr 11, 2023 7:33:40 GMT
Możliwe, że Burcu ma dość. Wydaje się, że na planie panuje bardzo fajna atmosfera, ale historia Nalan stała się mało emocjonująca, przynajmniej dla mnie. Cieszę się, że kończą
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Apr 11, 2023 12:22:01 GMT
Jak dla mnie dobrze, że kończa. Jednak kręcić 3 sezony to dość długo jak na serial (jakoś mniej więcej w podobnym czasie zaczął się teskilat i caglar odszedł już po 2 sezonie)
|
|
|
Post by lucy on Apr 11, 2023 12:51:41 GMT
jakoś mniej więcej w podobnym czasie zaczął się teskilat i caglar odszedł już po 2 sezonie Myślę, że to jest wersja oficjalna, a ta prawdziwa jest taka, że mu TRT zwyczajnie podziękował za współpracę (z powodu jego mocno kontrowersyjnej wypowiedzi podczas pewnej gali).
|
|
|
Post by Matthias on Apr 15, 2023 11:27:12 GMT
📌 Reytingi za 13.04.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (74 odcinek) - 5.77% ⬆ (+0.16)2. Aldatmak (26 odcinek) - 4.78% ⬆ (+0.44) 4. Al Sancak (11 odcinek) - 4.14% ⬇ (-0.29) 12. Gülcemal (2 odcinek) - 2.91% ⬇ (-0.24) 15. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (34 odcinek) - 2.45% ⬆ (+0.12) 16. Yüz Yıllık Mucize (4 odcinek) - 2.33% ⬇ (-0.14) АВ:1. Camdaki Kız - 6.89% ⬆ (+0.43)4. Yüz Yıllık Mucize - 3.23% ⬆ (+0.30) 5. Aldatmak - 3.22% ⬇ (-0.34) 6. Al Sancak - 2.99% ⬇ (-0.67) 15. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 2.04% ⬆ (+0.49) 16. Gülcemal - 1.96% ⬇ (-1.70)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 15, 2023 12:39:03 GMT
Odcinek 73Ten odcinek jest ciężki, jeśli chodzi o skomentowanie go w jakikolwiek sposób. Dlaczego? Nalan dowiaduje się prawdy. Na własne oczy widzi Turkan i dzieci. Jedno z nich mówi, że przyszła przyjaciółka taty - wszystkie lampki w końcu zapaliły się w głowie naszej księżniczki. Załamana opuszcza Hayriego i jedzie samochodem przed siebie. Oczywiście Muzo jedzie tuż za nią, żeby sobie kobieta nic złego nie zrobiła z powodu tego wielkiego kłamstwa. Oszukiwana była przez tyle czasu. Naprawdę się zakochała, a życie znowu rzuciło jej kłodę pod nogi. Hayri - idealny jej mężczyzna, okazał się być prawdziwym kłamcą. Dowiaduje się od Muzo, że zarówno on jak i Billur wiedzieli, próbowali na nią jakoś wpłynąć, żeby sama zobaczyła, zorientowała się - no i masz los! Dowiedziała się... Hayri załamany. Chciał Nalan powiedzieć, starał się (oj chłopie, to jest właśnie serial. Tak tego od razu nie powiesz ). Spotyka się ze swoim przyjacielem, wyjaśnia jej wszystko... No jednym słowem, podłamany jest Hayri. I dobrze Ci tak. Oszukujesz jedną, krzywdzisz drugą. Biedne dzieci nie są niczemu winne. Sedat miał pierwszą wizytę u doktor Manolyi - wyszedł całkiem odmieniony. Coś podobnego. Od razu sobie zorganizował plan, jak będzie wyglądał dzień rano, i w ogóle. Wszyscy domownicy są w szoku, widząc go w odmienionym stanie. Rafet myślał nawet, że coś wypił . Dondu chce się spotkać z Ismailem. Prosi zatem o pozwolenie, by mogła opuścić rezydencję Koroglu na dwie godziny. Gulcihan nie może uwierzyć, że coś takiego ma miejsce i chce wiedzieć wszystko - z kim, gdzie Dondu się spotkać chce. Selen skarży się na mdłości. W tym celu jedzie do lekarki dowiedzieć się z Leventem, co jej dolega. Czy coś złego się nie dzieje jej w brzuchu. A tu niespodzianka. Będą bliźniaki. W końcu, po 74 odcinkach - rodzina Koroglu się powiększy. Należało się Selen . I w sumie jakiegoś dalej szału nie ma. Hayri próbuje porozmawiać z Nalan, ta jednak stanowczo się sprzeciwia. Po powrocie do domu, oznajmia Turkan, że się rozwiodą, ale będzie sprawował pieczę nad nimi. A następnego dnia, cała familia pojawia się przed drzwiami Nalan. Widać, że zarówno Turkan, jak i Nalan, nie mogą uwierzyć w to, co ma miejsce... Hafis postanawia na prośbę Metina, przekazać listy, które napisał do córki. Interesuje mnie, co w nich jest zawarte? Jakie wytłumaczenie będzie? 72 odcinek mi się podobał, ale ten - strasznie rozwleczony. Pokazane jest kolejne cierpienie Nalan... P.s. Dopinguję Billur i Muzo z całego serca.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 15, 2023 18:26:42 GMT
💥 Scenarzystka i współproducentka serialu „Dziewczyna za szybą” Gülseren Budaicioglu zapowiedziała, że projekt zakończy się wraz z końcem tego sezonu. Wcześniej taką samą wypowiedź złożyła Burcu Biricik
|
|
|
Post by mira on Apr 18, 2023 11:55:02 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Apr 18, 2023 15:16:40 GMT
mira nie potrafię tego zrozumieć. Naprawdę nie potrafię. Mimo, że nie obejrzałem 74 jeszcze na spokojnie, to patrząc na zapowiedzi 75, nie dociera do mnie, że Nalan - która tyle wycierpiała, która nie potrafiła zaznać szczęścia w małżeństwie, "rozwala" związek innej rodziny. Owszem. Hayri jest nachalny, i dla Nalan zrobi wszystko - weźmie nawet rozwód. Nawet nie wiecie, jak mi jest szkoda Turkan. Nalan, która nie lubiła jak Cana wpiep.zała się w jej małżeństwo, Sedat ją zdradzał, tak teraz jak gdyby nic, prawdopodobnie po sprawie rozwodowej, będzie sobie siedziała z Hayrim w kuchni w swoim nowym domku i śmiała się, gdy Turkan z dziećmi, będą musiały zająć się sobą. Choć Hayri rzekomo stwierdził, że po rozwodzie i tak będzie trzymał nad nimi pieczę. Już to widzę. Ciekawe, skąd weźmie pieniądze na ich utrzymanie. Siebie, Nalan i Turkan z dziećmi. Smutne to, ale stoję po stronie Billur. Czara się przelała. W końcu i ona nie potrafi poznać swojej przyjaciółki. Wie, że ona by czegoś takiego nie zrobiła. Nie pozwoliłaby, by przez nią rozpadło się jakiejś małżeństwo. Czekam z zainteresowaniem, co zrobi w tej kwestii Nalan. Choć wygląda na to, że sytuacja i sprawa została już przesądzona...
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 18, 2023 15:31:30 GMT
Mnie nie zdziwi jak zakończenie serialu ma związek z tym kto go produkuje jak dawno OGM związało się ze StarTV przed czy po ogłoszeniu sezonu 3 (jak mi się wydaje)?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 18, 2023 16:27:55 GMT
jkj mogę się mylić, ale chyba spokojnie przed 3 sezonem.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 18, 2023 17:12:49 GMT
Matthias, Sprawdziłem teraz na szybko że pierwszy serial dla StarTV czyli Golden Boy miał premierę 23 września 2022 a trzeci sezon W szklanej klatce wystartował 15 września. Nie pamiętam czy ta ścisła współpraca była ogłoszona przed czy już po premierze Golden Boy'a, ale wydaje mi się że umowy względem 3 sezonu W szklanej klatce były pierwsze a czasami lepiej mieć zabezpieczenie dla biznesu, lecz patrząc na wyniki obecnie produkowanych przez OGM produkcji brak kontynuacji akurat serialu nie związanego ze StarTV ma sens. Tym bardziej że OGM produkuje YYM, które leci w ten sam dzień i 4 inne prod dla STAR.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Apr 18, 2023 17:20:25 GMT
Inna sprawa że zakończenie bez względu na wyniki znaczy że serial powinien dostać sensowny finał.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 18, 2023 17:39:21 GMT
Jeżeli finał już teraz jest zapowiedziany, ba! Zapowiedziany był pewnie jakiś czas temu, to finał powinien być spójny i logiczny. Dobrze zakończyć tę historię. Ale wiem, że i tak mi brakować będzie tej przemiany Nalan po terapii. Na pewno nie urwą końca.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 19, 2023 19:03:14 GMT
Odcinek 74Ojej... Ojej...Z napisami to od razu odcinek nabiera innego znaczenia. Zastanawiałem się, dlaczego Nalan jednak postanowiła wrócić? Nalan zostaje postawiona przed faktem dokonanym. Hayri wcześniej porozmawiał z Turkan, przekonując ją do wzięcia rozwodu. Kobieta biedna miała przyjść z dziećmi i z nim, i oznajmić wszystkim zebranym, że chce rozwodu. Większego poniżenia nie może mieć kobieta... Dobrze, że w samą porę Nalan wyrzuca Hayriego ze swojego mieszkania. Myślałem przez chwilę, że nic nie zrobi. Że pozwoli temu facetowi drzeć się na swoją żonę, a przestraszone dzieci będą wtulały się w jej pierś. Brawo Nalan. Postąpiłaś rozsądnie. Hayri nie był zadowolony z faktu, że Nalan mu się postawiła. Mogła mu dać jeszcze liścia porządnego - może by się chłopina ogarnął choć na jakiś czas. Gdy nie było ich partnera, mogły sobie w spokoju porozmawiać. Pomyśleć, że te dwie kobiety, nie patrząc na klasę społeczną, łączy tak wiele. Samotność, brak bliskich, i cierpienie... Gulcihan i rodziny Koroglu praktycznie niewiele było w tym odcinku. Była Gulci, która chciała osobiście poznać Ismaila, i scena gdy traci przytomność. Coś poważniejszego jednak jej dolega, skoro lekarz zwołał zespół lekarzy i przeanalizowali wspólnie wyniki badań... Selen je za 3 osoby, Dondu się zakochała w Ismailu - w końcu każdemu należy się choć odrobina czułości . Billur z Hafis starają się uszczęśliwić w jakiś sposób Nalan. I udaje im się to przy pomocy Rafeta, który sam zaoferował im pomoc przy małej zmianie wnętrza mieszkania byłej synowej. Uwielbiam sceny Billur i Muzo . Tak słodko się na nich patrzy jak są. Szkoda tylko, że także razem musieli udać się za Nalan do domu Hayriego. Billur jest załamana. Myślała, że to się już skończyło, że nie zna Turkan, a tu tak wiele spraw ją przytłoczyło w tym samochodzie. W następnym odcinku pokaże pazura i postawi się Nalan. Miarka się przebrała. Nalan może i by nie pojechała do Hayriego - ale co istotne, telefon od Zeynep zmienił wszystko. I pomyśleć, że nawet dzieci są świadome tego, że jeżeli siostra księżniczka, jak słodko określają Nalan te dwie małe istoty, nie pojawi się wieczorem w ich domu, to raz na zawsze stracą swojego tatę. Hayri oznajmił wszem i wobec, że jeśli Nalan go zostawi, to on zostawi dzieci i Turkan. Podły szantażysta. Pani go nie chce, to on będzie wyżywał się na swojej rodzinie, która przecież nic tak naprawdę złego nie zrobiła. Kłamstwo Hayriego, okłamywanie Nalan - on tego nie widzi. A to porównywanie się do niej - no szczyt wszystkiego. Nalan nie będzie szczęśliwa. Będzie żałowała. Ale jest cierpietnicą. Zrobiła to, bo dzieci jej potrzebowały... Odcinek o dziwo dość szybko mi się oglądało. Czekam na jutrzejszy wieczór. Muszę zobaczyć, co zrobi Nalan.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 21, 2023 13:20:57 GMT
📌 Reytingi za 20.04.2023ТОТАL:1. Aldatmak (27 odcinek) - 4.86% ⬆ (+0.08) 2. Camdaki Kız (75 odcinek) - 4.25% ⬇ (-1.52)10. Gülcemal (3 odcinek) - 2.79% ⬇ (-0.12) 15. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (36 odcinek) - 2.47% ⬆ (+0.02) 18. Yüz Yıllık Mucize (5 odcinek) - 1.92% ⬇ (-0.41) АВ:1. Camdaki Kız - 4.49% ⬇ (-2.40)3. Aldatmak - 3.34% ⬆ (+0.12) 4. Yüz Yıllık Mucize Gelsin - 2.91% ⬇ (-0.32) 10. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 2.18% ⬆ (+0.14) 11. Gülcemal - 1.90% ⬇ (-0.06)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 21, 2023 13:25:41 GMT
📍Devrim Yakut opuszcza serial #Camdaki Kiz. Okazało się jednak, że aktorka ma już nowy projekt. Dołącza do serii #BehzatCh
|
|
|
Post by mira on Apr 24, 2023 8:32:52 GMT
📍Devrim Yakut opuszcza serial #Camdaki Kiz. Okazało się jednak, że aktorka ma już nowy projekt. Dołącza do serii #BehzatCh To chyba umrze, bo zdaje się, że ostatnio w szpitalu wylądowała. Postać oczywiście, nie aktorka.
Jestem do tyłu z odcinkami i nie czuję motywacji, by do nich przysiąść. Po łebkach zrobię to może, gdy nazbiera się więcej.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 24, 2023 15:09:38 GMT
mira myślę, że tak. Umrze w najbliższych odcinkach. I pozostawi rodzinę pogrążoną w żałobie .
|
|