|
Post by Matthias on Feb 3, 2023 15:04:57 GMT
No właśnie, mamy Turkan. Nalan prawdopodobnie weźmie w końcu rozwód z Sedatem po tym, jak ten się gził z sekretarką.
Coś się zacznie dziać.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 3, 2023 22:19:19 GMT
📌 Reytingi zа 02.02.2023TOTAL:2. Al Sancak (3 odcinek) - 6.96% ⬇ (-0.04) 3. Aldatmak(19 odcinek) - 6.61% ⬆ (+0.75) 5. Camdaki Kız (67 odcinek) - 6.15% ⬆ (+0.98)12. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (28 odcinek) - 3.35% ⬇ (-0.58) 38. Tuzak (16 odcinek) - 1.23% ⬇ (-0.03) АВ:1. Camdaki Kız - 6.09% ⬆ (+0.73)2. Al Sancak - 5.45% ⬆ (+0.68) 4. Aldatmak - 4.64% ⬆ (+0.65) 12. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 2.43% ⬇ (-0.16) 83. Tuzak - 0.51% ⬇ (-0.87)
|
|
|
Post by mira on Feb 13, 2023 12:54:49 GMT
Odcinek 67.
Zaczyna się od awantury, którą Sedat urządził Nalan w miejscu publicznym. Sedat to głupek, ale taki napastliwy i agresywny w stosunku do Nalan chyba nigdy nie był. Na szczęście Nalan nie dała się stłamsić - krzyki Sedata nie zrobiły na niej większego wrażenia, ale zdecydowała się wrócić z nim do domu.
W tym czasie Hayri bardzo się martwił i prosił Billur, by zadzwoniła do Nalan. Billur wykonała telefon do Muzaffera z prośbą, by sprawdził w domu, czy wszystko z Nalan jest ok. Muzo wraca do domu i udaje się pod sypialnię Nalan. Słychać krzyki. Nalan nie pozostała Sedatowi dłużna i wygarnęła historię z kochanką, dzieckiem, wykrzyczała, że to on zniszczył ich małżeństwo. Sadat zdenerwował się do tego stopnia, że prawie Nalan uderzył. Zamachnął się porządnie, ale w tym momencie drzwi otworzył Muzo. Cała rodzina zleciała się na widowisko.
Nalan wyszła z pokoju i chciała wyjść z domu, ale Muzo ją zatrzymał. Udali się na rozmowę do jego pokoju. Nalan mówi, że nie da rady dłużej udawać, że wszystko jest w porządku. Sedat jej nie kocha i nie szanuje. Widać, że zdecydowała zakończyć małżeństwo.
Muzo rozmawia potem z siostrą i szwagrem. Co ciekawe, wszyscy zgadzają się, że Nalan ma rację i powinna opuścić Sedata. Jestem zaskoczona, bo zawsze ignorowali wybryki Sedata.
Rano Nalan umawia się z Hayrim (w końcu założył inną kurtkę!), a Muzo próbuje porozmawiać z Sedatem, a potem z Billur. Muzo próbuje przekonać Billur, że Nalan nie będzie szczęśliwa z Hayrim. Billur też nie jest przekonana do końca, ale wciąż podkreśla, że chce by Nalan była szczęśliwa. I żeby każda kobieta była kochana przez takiego dobrego mężczyznę jak Muzo. Muzo jakby trochę się speszył na te słowa i szybko zakończył spotkanie. Już wcześniej pisałam, że scenarzysta chyba będzie próbował połączyć tych dwoje... Nie mam nic przeciwko.
W finale mamy Sedata baraszkującego w hotelu z sekretarką. Selen, Muzo i Levent nakrywają go, a za chwilę zjawia się również Nalan. Mam nadzieję, że to koniec tego małżeństwa!
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2023 20:49:01 GMT
Odcinek 66Dzisiaj miałem czas, to powoli nadrobiłem odcinki. Trzęsienie ziemi spowodowało zawieszenie seriali na pewien czas, więc postanowiłem wykorzystać tę okazję. Dwa odcinki machnąłem za jednym razem, ale najpierw zajmijmy się odcinkiem 66. Odcinek dość szybko minął. Na pierwszy miejscu warto zwrócić uwagę na rozchwianą emocjonalnie Nalan. Po spędzeniu nocy z Hayrim, ma sama do siebie wyrzuty sumienia, że do zbliżenia w ogóle doszło. Choć jak przyznała później Billur - było inaczej niż z Sedatem. Tamtemu zależy tylko na zaspokojeniu siebie, a nie swojej żony. Próbuje odgonić od siebie myśli związane z kochankiem, ale z drugiej strony - mama byłaby na nią zła. Robi wszystko, żeby zapomnieć o Hayrim, jednak bezskutecznie. Hayri jest jak rzep. Nie potrafi zrozumieć: NIE. ZOSTAW MNIE. Podąża za Nalan, śledzi jej każdy możliwy krok. Sms-uje, dzwoni. Sedat jest najlepszym bohaterem tego serialu. No brakuje mi po prostu słów, żeby go dalej opisywać. O co chodzi? - Bzyka się z każdą dziewczyną, z którą załapie nić sympatii. - Wszystkie problemy, które on spowoduje, rozwiązuje rodzinka. - Choć on miał Canę, z którą spodziewał się dziecka, i wiele innych panienek - pragnie śledzić Nalan i jej poczynania. - Drze się na wszystkich, że nikt go nie słucha, że są dla niego nieposłuszni, choć sam taki nie jest dla ojca. - Sekretarka tylko czeka, i rozchyli pewnie prędzej czy później nogi. - Chodzi do klubów, obiecuje, że nie powie nic nikomu o kimś (w tym przypadku Selen), a tu proszę - od razu japa się otwiera i śpiewa jak kanarek. Selen oberwała w tym odcinku, a to wszystko dzięki kochanemu braciszkowi, nie potrafiącemu trzymać jęzora za zębami. Gulcihan potajemnie spotyka się z Emirem, a ten mówi, że odkąd wrócił do Stambułu - kochają się jak dawniej z Selen. Choć ta zaprzecza w rozmowie z matką, chyba w głębi serca ma pewnego rodzaju rozterki. Sam Levent to zauważa. Billur i Muzo - no w końcu ktoś połączy ze sobą tę dwójkę? Tak na marginesie - ładna aktorka z tej Billur. Muszę zobaczyć, czy wcześniej gdzieś grała. Rafet dostaje pudełko z listami zaadresowanymi do Nalan. Czy Hafize powstrzyma seniora rodu przed przeczytaniem? Końcówka - no cóż. Spodziewałem się, że w spokoju Nalan Billur i Hayri nie zjedzą kolacji. Pojawienie się Sedata, wszystko zmienia. Co więcej, Nalan dostaje w domu mdłości. Czyje będzie dziecko? Sedata, czy Hayriego?! . Bo mdłości same z siebie się nie biorą.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2023 21:44:08 GMT
Odcinek 67Odcinek przełomowy - kończący to chore małżeństwo. Dlaczego? Po ciągłej kłótni, Sedat w końcu chcąc zakończyć rozmowę, podnosi rękę na Nalan. W ostatniej chwili Muzo wdziera się do sypialni brata i bratowej, powstrzymując ostatnie zamachnięcie. Sedat jest w szoku. Że ktoś mu przerwał, lub to, że podniósł rękę na żonę. Czara się przelała. Nalan wybiega z mieszkania - bardzo dobrze! KONIEC! To koniec tego chorego małżeństwa. Po rozmowie z Billur i Muzo, dochodzi do wniosku, że nie ma co dłużej przebywać w tej rezydencji i po kryjomu z Hafise postanawia się spakować i wieczorem opuścić dom. Sedat - kolejne eseje na temat tego głąba mógłbym pisać, ale szkoda strzępić języka. Pokazał w tym odcinku swoje prawdziwe oblicze. Ukrywający się damski bokser, nie potrafiący utrzymać na uwięzi swojego ptaszka przelatuje sekretarkę. Kłóci się i obwinia wszystkich - znakomicie! Nawet Rafet znowu stracił do niego cierpliwość. Wątek Dondu się pojawił. Jest sama, ma tylko rodzinę Koroglu, a tak naprawdę Gulcihan, która jest dla niej jak siostra. I czuje się samotna. Bez niej, nie ma już po co żyć. Billur wysuwa się z cienia Nalan. I bardzo dobrze. Coraz bardziej podoba mi się owa bohaterka. Kiedy Nalan jej potrzebuje, ta się pojawia. I też powolutku dowiadujemy się paru rzeczy z życia przyjaciółki Nalan. A końcówka - no tak jak człowiek się spodziewał. Nawet Selen straciła już cierpliwość do swojego brata. Ile razy można sprzątać g... po nim? Cały czas coś tamten odwala, a reszta musi załatwiać. No to skoro bzyknął się z serketarką i Nalan go przyłapała z rodzeństwem - to chyba nie trzeba nic więcej w tej kwestii dodawać . MAŁŻEŃSTWO - THE END. Czekam, aż rzuci w kolejnym odcinku w niego obrączką ostatecznie i powie: ŻEGNAJCIE.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 19, 2023 10:47:41 GMT
💥 Sądząc po ramówce Kanal D w przyszłym tygodniu, na ekrany trafią nowe odcinki seriali „Uc Kiz Kardes”, „O Kiz”, „Camdaki Kiz” i „Yargi”.
|
|
|
Post by mira on Mar 3, 2023 7:36:39 GMT
Serial wciąż się świetnie trzyma. Aż nie mogę w to uwierzyć... Interesuję się nim, to prawda, ale jednak chciałabym, żeby zmierzali ku końcowi. W Internecie mnóstwo krytyki, ale co tam - Turcy naprawdę lubią śledzić losy Nalan. Coś mi się zdaje, że będzie kolejny sezon...
Z tego wszystkiego najbardziej interesuje mnie teraz Turkan. Chciałabym poznać historię Turkan i Hayriego. Natomiast rodziny Koroglu mam już serdecznie dość!
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 3, 2023 11:28:26 GMT
A ja się pochorowałam i w łóżku nadrabiam odcinki. Dopiero zaczynam 3. sezon. mira, obawiam się, że 4. sezon jest murowany (niestety). Do końca tego sezonu zostało im jakoś 10-12 odcinków i sądząc po raytingach nie zapowiada się na to, aby mieli poprzestać na 3. sezonie.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2023 9:00:58 GMT
📌 Reytingi zа 02.03.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (68 odcinek) - 6.32% ⬆ (+0.17)2. Aldatmak (20 odcinek) - 5.63% ⬇ (-0.98) 4. Al Sancak (5 odcinek) - 4.91% ⬇ (-0.16) 10. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (29 odcinek) - 3.91% ⬇ (-0.34) АВ:1. Camdaki Kız - 6.58% ⬆ (+0.49)3. Al Sancak - 3.46% ⬇ (-1.88) 4. Aldatmak - 3.30% ⬇ (-1.34) 10. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 1.95% ⬇ (-0.48)
|
|
|
Post by mira on Mar 6, 2023 11:31:24 GMT
Odcinek 68.Matthias, czekam na Twoje streszczenie, bo mnie naprawdę nie chce się oglądać perypetii Nalan i Sedata Zrobiłam jedynie kilkunastominutowy przegląd odcinka i wyłapałam tyle, że Nalan znowu przeniosła się do Billur i znowu postanowiła założyć sprawę rozwodową. Tymczasem Sedat urwał się z choinki i nagle chrzani coś, że kocha swoją żonę, że ona kocha jego, że nie może odejść itd. Teraz chcą zrobić z niego wariata, który ma obsesję na punkcie Nalan? Jakieś mało wiarygodne to... Nalan wyjaśnia teściowi, jak wygląda sytuacja z Sedatem i żegna się z rezydencją. Oby tym razem na zawsze! Z ważniejszych rzeczy była też jakaś przemowa Muzo, który wziął Sedata w obronę i podkreślił, że to ojciec przyczynił się do tego, jakim człowiekiem jest Sedat. Potem cała rodzina Koroglu, łącznie ze służbą, robi przytulasa i wszyscy pocieszają Sedata. Komedia! A co Sedat mówi? Że nie akceptuje rozwodu! Potem jeszcze idzie do domu Billur i pada Nalan do stóp Hayri jakby próbował się ogarnąć i w końcu zaczął szukać pracy. Niestety nieco za późno, Turkan od miesięcy nie otrzymała od niego pieniędzy i znalazła się w trudnej sytuacji finansowej - ona i dzieci lądują na ulicy. Turkan postanawia pojechać z dziećmi do Stambułu...
|
|
|
Post by lucy on Mar 6, 2023 13:11:23 GMT
A czy Nalan nadal kocha Hayriego? Turkan postanawia pojechać z dziećmi do Stambułu... Ponad miesiąc temu był zwiastun, w którym Turkan z dziećmi i tobołkami idzie ulicą... Czyli ona z tej wsi idzie na piechotę?
|
|
|
Post by Matthias on Mar 6, 2023 15:56:58 GMT
lucy miesiąc szła z tymi tobołkami, ponieważ przez miesiąc nie była odcinka... z wiadomych nam względów. W 68 pakuje swoje rzeczy i zamaszystym ruchem, naciska na dzwonek do "domu" Hayriego, który zaniemówił na ten widok. mira jak tylko pojawią się literki, to siadam i oglądam Mniej więcej wiem, co tam się w odcinku działo, ale czekam .
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 8, 2023 18:31:26 GMT
Jestem po 61. odcinku i bowiem czuję się być „na bieżąco”, to skomentuję nieco ostatnie wydarzenia. Cana odeszła w 61. odcinku, ale aktorka w 60., bo w kolejnym jej nie pokazano, a jej śmierć została jakby „dopisana” do scenariusza. Wielka szkoda, że nie pokazano nam, co się stało po wizycie Cany u wujka Cavita, że zostawiono ten wątek otwarty, a potem nam powiedziano, że Cana miała wypadek i po kilku ojej, ojej bohaterów, zdążyła zemrzeć. Myślę, że i my, i aktorka, po 60. odcinkach wspólnej przygody, zasłużyliśmy na duże lepsze (by nie powiedzieć „godne”) pożegnanie. Jestem zawiedziona. Nalan już wie, że ma babkę za matkę i za matkę babkę, ale ten wątek poprzez przedłużanie i lanie wody został, wg mnie, zaprzepaszczony. Czy ktoś się spodziewał, że po ukrywaniu prawdy przez 30 lat, Feride po prostu ją wyzna i to przez Canę I, że nikt wcześniej nie grzebał w przeszłości Feride, dopiero ojciec Cany i tak łatwo połączył fakty? Wyszło słabo. Pomijając, że o wątku wręcz zapomniano, jak tylko Nalan się dowiedziała. A tym, że przed spotkaniem z córką Feride postanowiła popełnić samobójstwo i zażyła leki, a potem scenarzysta o tym zapomniał i Feride nic nie było, powinien zająć się RTUK. Sezon 2. był taki jak sezon pierwszy: pierwszy przez 9 odcinków pokazywał nam historię, której było na 4 epizody, a drugi historię, której było na góra 10. Nalan wciąż stroiła się, potem tylko wspominała i myślała, a reszta bohaterów wyprowadzała się i wracała do domów (cała rodzina Koroglu z osobna: najpier Rafet, potem Selen i Levent, potem Muzo, a na koniec Gulcihan), a nawet Feride czy Cana. Scenariusz niestety leżał. Do tego pojawił się wujek Cavit, który wszystko za bohaterów załatwia. Kasa potrzebna? Wujek Cavit pomoże. Trzeba się kimś zająć? Wujek Cavit obije mu mordę. Cana sprawia problemy? Wujek Cavit z nią pogada. Pada deszcz? „A do wujka Cavita dzwoniłeś?” Za to 3 sezon to jest wg mnie bomba i jestem nim zachwycona. Wreszcie się dzieje, są słabsze odcinki, ale mamy akcję, zaciskającą się pętlę (kłamstw u rodziny K., uciśnienia u Nalan), energiczne, a nie monotonne i senne, dialogi… A do tego doszła nowa muzyka, mroczniejsza, sprawiająca, że momentami serial ociera się o kategorię suspense. Rafetowi w pewnym momencie odbiło, raz go rozumiałam, innym razem nie, ale czułam, że jego dom sypie się jak domek z kart. Tak się nie stało, odkąd Sedat otworzył usta i kilkoma słowami uczynił ojca inną osobą, ale, co do tego, że rodzina Koroglu zasługuje na lanie od losu w pełni się zgadzam i czekam, aż ta ich ponura, obśrupana rezydencja, dosłownie zacznie się sypać. Czy tak się stanie? Wątek z gorsetem i powrót do rezydencji chyba był nieunikniony - też mi się nie podoba, ale wolę, że Nalan zrobiła to na groźbę matki, że zabije Hayriego, niż na jej prośbę, bo nie umie się sprzeciwić. Czekam na kolejne dramy u rodziny K., jest jeszcze wiele do wyjaśnienia, liczę na przebłysk Leventa, który ściągnie maskę i pokaże przed rodzinką twardego faceta, który wie, co się wokół niego dzieje i ma tego dość i trzaśnie drzwiami jak Nalan. Dziękuję Nur, że odeszła z serialu zgodnie z umową, bo inaczej tkwilibyśmy w miejscu. Zaakceptowałam Hayriego, jestem w stanie go oglądać z Nalan, a z osobna ta postać kompletnie mnie nie interesuje. Aktor dobrze go gra, no ale Hayri mnie wkurza. Na koniec Sedat - Feyyaz przekonał mnie w 3. sezonie, że to nie brak gry, a rodzaj zachowania postaci, jaki wybrał dla swojego bohatera. Sceny w więzieniu, kiedy się trząsł i wył jak dziecko, były boskie. Świetnie to zagrał. No to zabieram się za 62. odcinek, proszę państwa…
|
|
|
Post by mira on Mar 9, 2023 7:20:55 GMT
@trollka, niezłe tempo narzuciłaś. Ja akurat zaczęłam oglądać tylko ze względu na historię Nalan i Hayriego, ale w trakcie jakoś się to wszystko zepsuło, rozmyło, ich wątek przestał mnie emocjonować, ale może Turakn trochę go ożywi
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 9, 2023 12:08:58 GMT
mira, piszesz o „rozmyciu” i dlatego poszło mi tak szybko, bo omijałam wątek Pervin i Pery (swoją drogą, żałośnie go zakończyli), bo wiedziałam, że na chwilę obecną w historii i tak już ich nie ma. Tak samo sceny z Gulcihan czasami można przewijać, bo ona non stop gra ból głowy. I tak się ogląda „Dziewczynę”. Btw. za mną odcinek 63. i twórcy godnie pożegnali Feride. Wyszło pięknie, nie rozumiem jedynie, czemu ona nagle postanowiła popełnić samobójstwo (może bezsilność, że i tak nie udało jej się nic ukryć i „ochronić” Nalan) i szkoda, że chociaż pożegnała się ze wszystkimi i wyznała wszystko Nalan, wątek Hayriego pozostawiła „otwarty”. Ani nie błogosławiła Nalan tego związku, ani po raz ostatni nie zagroziła, żeby „wryć” się na dobre w pamięć córki/wnuczki. No cóż, w tym serialu nie można mieć wszystkiego. Oby teraz znowu było trochę akcji…
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2023 8:02:23 GMT
📌 Reytingi za 09.03.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (69 odcinek) - 6.37% ⬆ (+0.05)2. Aldatmak (21 odcinek) - 5.16% ⬇ (-0.47) 4. Al Sancak (6 odcinek) - 4.63% ⬇ (-0.28) 11. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (30 odcinek) - 2.81% ⬇ (-0.20) АВ:1. Camdaki Kız - 6.38% ⬇ (-0.20)3. Al Sancak - 3.81% ⬆ (+0.35) 4. Aldatmak - 3.68% ⬆ (+0.38) 11. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 2.33% ⬆ (+0.38)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2023 18:42:28 GMT
Odcinek 68I się rozkręca zabawa . Tak, tak, bardzo mi się podoba to, co się dzieje Nie po to czekałem 60 odcinków, żeby teraz z przyjemnością nie zobaczyć tejże pięknej sceny, jak Nalan z przyjemnością przekazuje swojemu ex-mężowi pierścionek . I jak żegna się z domownikami. Ale zanim to, to wróćmy do początku... Nalan przyłapała Sedata, jak przebywa w apartamencie ze swoją asystentką, po niezwykle upojnym wieczorze. Szkoda tylko, że przyłapała ich nie tylko Nalan z Billur, ale także prawie cała familia Koroglu . Jezu, jak temu Sedatowi nie jest wstyd. I jeszcze ma odwagę patrzeć na matkę po tym co robił. Wszyscy domownicy chronią mu zadek, naprawiają błędy, jakie chłop popełnił, ile oni mogą to jeszcze robić?! To jest niekończąca się historia. Ojciec powinien od razu się o tym dowiedzieć. Czy nie mogą wywalić go na tydzień poza rezydencję? Nie nauczył się chłopak jeszcze niczego z tego marnego jego życia?! Wszystko ma podkładane pod nos, wszyscy dmuchają i chuchają, żeby pan Sedat mógł żyć jak król. I co mamy? Zdradził swoją żonę i ten bezmózg jeden jeszcze uważa, że po tym wszystkim Nalan wróci rano do rezydencji jak gdyby nic Nalan - złożyłaś papiery rozwodowe - dopnij to do końca. Metin opowiedział co nieco o sobie Rafetowi. Ale nie powiedział najważniejszego. Ale przecież to normalne w tego typu serialach. Mamy informację, że Metin to Metin i przez najbliższe 10 odcinków mamy spokój. Nie dowiemy się niczego więcej. Wkur.ia mnie ten Hayri. Jak kiedyś go nie lubiłem, potem polubiłem, tak teraz znowu nie cierpię. Jak długo można nachodzić Nalan?! Skąd on bierze w ogóle pieniądze? Bo była scena, jak wyciąga tylko jeden banknot. Ciekawe jak zapewni dobrobyt Nalan xd. Może będzie jak Feride mówiła? Najpierw się Tobą zabawi, a potem zostawi. Znajdzie sobie kolejną... Rafet myślałem, że dostanie zawału, jak usłyszał, że Sedat ze swoją asystentką - bzyku bzyk. To już zbyt wiele. Bardzo ważną sceną było, jak Sedat zaczął się trząść, a widok jego dłoni, mówiło wszystko... To się nazywa strach przed swoim ojcem. Własnym ojcem. Chłopak się chyba nie spodziewał, że Nalan jednak przyszła nie z powrotem do rezydencji, lecz zakończyć ich małżeństwo. Turkan w końcu zostaje poproszona o opuszczenie domu, bo nie zapłaciła czynszu za trzy miesiące. Pakuje dzieci i jedzie z nimi do Stambułu. Oj, myślę, że jeszcze namiesza w serialu. Szczególnie jak zobaczy Hayriego i Nalan razem... Sprawa rozwodowa zostaje przyspieszona. Billur jak i inni domownicy dowiadują się o tym, że Feride i Adil nie byli jej rodzicami, lecz dziadkami. Myślę, że Rafet nie jest taki głupi i połączył kropki związane z Metinem, i tajemniczym ojcem Nalan. Chyba nie pozwoli się zbliżyć mu do Nalan. Reasumując: Jestem bardzo zadowolony z takiego obrotu sprawy. Sprawa rozwodowa szybko została załatwiona. Nalan jest wolna. Obawiam się tylko, co takiego wymyśli Sedat, żeby znów sprowadzić Nalan do rezydencji... Turkan w Stambule - bomba mała. Ciekawe kto pierwszy dowie się o tym, że Turkan jest w mieszkaniu Hayriego. Z dziećmi! Odcinek mi się oglądało dość przyjemnie.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 16, 2023 20:44:07 GMT
Odcinek 69Udało mi się dzisiaj obejrzeć odcinek w trakcie nowego. I jestem praktycznie na bieżąco. Co takiego wydarzyło się w tym odcinku, i czy był dla mnie interesujący... Na początek ROZWÓD. Temat przewodni. Szybko Nalan z Sedatem się rozwiedli. Chłopak na początku stwierdza, że teraz jest kawalerem, jest wolny, może robić co chce. Ale po krótkiej chwili nie może pogodzić się z faktem, że Nalan od niego odeszła. Wynajmuje gościa, który ma śledzić ją, i każde jej posunięcie ma być od razu informowane Sedatowi. Seriously? A on to co? Taki święty aniołek niby? Czara się przelała, kiedy Gulcihan prosi Nalan o to, by udała się z nią do szpitala. Matka nic nie mówi synowi, że tam jedzie (mówi, że na zakupy, a ten "jełop" odkrywa kłamstwo mamusi). I konfrontacja następuje w rezydencji Koroglu. Gulcihan - soczysty był ten liść. Brawo! W końcu i Tobie cierpliwość się skończyła. Ciekawe, jakie słowo miał na końcu języka, gdy zwrócił się do matki: Mamo jesteś... Zastanawiające. Ale liść zakończył ten brzydki monolog, pełen oskarżeń wobec Nalan. Nie mogąc się znów z tym wszystkim pogodzić, wychodzi z imprezy i staje na krawędzi dachu budynku. Na 100% nie skoczy, bo to jest takie przewidywalne... Hayri - on jest u mnie tematem numer dwa, ponieważ zjeżdża do niego Turkan z dziećmi. Ja się wciąż zastanawiam, czy te dzieci to są jego biologiczne? No wychodziłoby, że tak. Turkan nie ma pieniędzy, dała swemu bratu Memo, a ten przegwizdał. Uzależniony od hazardu i w dodatku jeszcze morderca, jeśli dobrze zrozumiałem. Cóż za rodzinka. Małe są słodkie. Ale tak mi ich szkoda... Turkan robi wszystko, żeby mężulek jak najmniej się na nią gniewał. Na końcu myślałem, że będzie na niego czekała w łóżku, a ona przyłapuje Hayriego na schadzce z Nalan, tuż pod jego domem . Aj, aj, aj. Zauważyłem chyba czaszki w jej oczach . Nalan po rozwodzie czuje się wolna. Nic i nikt jej nie jest w stanie teraz powstrzymać. Planuje kupić dom, zamieszkać z Hafis, być szczęśliwą. Ma gdzieś Sedata. Tylko ten nie może się od niej odczepić. Szkoda mi, że Nalan nic nie wie o Turkan i myślę, że nie prędko się o niej dowie :/. A szkoda. To byłby dramat na całego. Kolejna osoba, na której się Nalan zawiodła. Poza tym zaplusowała u mnie Selen, która rozmówiła się z Emirem (chyba się chłopina nie spodziewał takich słów), i zareagowała na poczynania Sedata. Brawo! Billur - no weź się umów z Muzo
|
|
|
Post by Matthias on Mar 17, 2023 15:52:35 GMT
📌 Reytingi za 16.03.2023ТОТАL:3. Camdaki Kız (70 odcinek) - 5.47% ⬇ (-0.90)4. Aldatmak (22 odcinek) - 5.25% ⬆ (+0.09) 5. Al Sancak (7 odcinek) - 5.01% ⬆ (+0.38) 11. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (31 odcinek) - 2.84% ⬆ (+0.03) АВ:1. Camdaki Kız - 6.02% ⬇ (-0.36)3. Al Sancak - 4.24% ⬆ (+0.43) 4. Aldatmak - 3.81% ⬆ (+0.13) 15. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 1.89% ⬇ (-0.44)
|
|
|
Post by mira on Mar 20, 2023 10:18:40 GMT
Odcinek 69.
Nalan w końcu się rozwiodła. Naprawdę myślałam, że będą to przedłużać w nieskończoność, a tu zaskoczenie!
Hayriego ta wiadomość bardzo cieszy, ale mówi coś, że teraz i ona, i on są wolni i mogą budować wspólną przyszłość. Serio? A Turkan i dzieci?
Sedat zwariował. Nigdy bym nie pomyślała, że będzie miał obsesję na punkcie Nalan, nie po tym, jak traktował ją przez całe małżeństwo.
W tym momencie najbardziej interesuje mnie relacja Turkan-Hayri. Wygląda na to, że Hayri dzieci jednak kocha, ale Turkan traktuje jak obowiązek. Niekoniecznie przykry. Raczej ma do niej obojętny stosunek, wie, że Turkan jest i będzie, że musi ją utrzymywać, ale zdecydowanie nie jest to kobieta, którą darzy głębokim uczuciem. Czy kiedykolwiek darzył? Wątpię. Wygląda to raczej na małżeństwo z rozsądku - w pewnym wieku wypadało się ożenić i akurat wybór padł na tę dziewczynę z wioski. Może później dowiemy się czegoś więcej...
Nalan chyba nie planuje od razu afiszować się związkiem z Hayrim. Nie wiem, czy związek to właściwie słowo? W każdym razie Nalan chce dalej się z nim spotykać, ale na spokojnie. Myślę jednak, że nawet jeśli relacja nie posunie się znacząco do przodu, Nalan i tak jest już w nią na tyle zaangażowana, że wiadomość o Turkan i dzieciach dosłownie ją załamie...
W finale pijany Sedat zamierza popełnić samobójstwo. Oczywiście nic mu się nie stanie, ale że aż tak mu na psychikę padło, to jestem zaskoczona.
|
|
|
Post by mira on Mar 20, 2023 11:07:43 GMT
Odcinek 70.Turkan wychodzi wieczorem po coś z domu i w pobliżu zauważa swojego męża w towarzystwie innej kobiety. Jest zaskoczona i smutna, chyba nie podejrzewała Hayriego o żadne romanse. Nie pomaga fakt, że Hayri nie nalega, by spała z nim w jednym łóżku. Wręcz cieszy się, że dziewczynki chcą spać z matką. Słabo to wygląda... Sedat z dachu oczywiście nie skacze, choć może i by skoczył po pijaku, gdyby go wuj nie powstrzymał. Ewidentnie dzieje się z nim coś złego, ale nie mogę uwierzyć, że to z powodu Nalan. Chyba jakoś mu się wszystko skumulowało, aczkolwiek niezbyt dokładnie śledzę jego poczynania, więc mogłam coś przeoczyć. Nalan szuka pracy. Ciekawe, czy finalnie nie skończy jednak w firmie Koroglu Billur i Hafize martwią się o Nalan, o to że Hayri może ją skrzywdzić i zasmucić. Niestety słusznie. Nawet jeśli Hayri naprawdę ją kocha i skrzywdzić nie będzie chciał, to jednak jest żonaty i ma dwoje dzieci, do czego nigdy się nie przyznał. Billur i Hafize pewnie nie będą chciały się wtrącać, pozwolą Nalan żyć tak, jak chce, w końcu wiele wycierpiała i ma prawo szukać szczęścia. Ale czy potem nie będą żałowały, jeśli teraz się nie wtrącą? Ciekawe jaki pomysł na to wszystko ma scenarzysta. Hayri, za namową sąsiadki, zabiera Turkan i dzieciaki na zakupy. Wydaje się, że Hayri nie ma negatywnego stosunku do Turkan. Zwraca się do niej normalnie, grzecznie, kupuje jej buty i ogólnie nie ma o nic większych pretensji. Po prostu nie jest w niej zakochany, traktuje bardziej jak krewną, której trzeba pomóc, aniżeli jak żonę, która go pociąga. Ojccu Nalan Hayri się nie podoba. Muzafferowi także. Ten ostatni niby miło rozmawia z Billur, niby zaprasza ją na posiłek, ale wciąż mówi o Nalan! Mam wrażenie, że Billur jest niepocieszona i chciałaby, żeby Muzo zainteresował się nią, a nie ciągle mówił o Nalan, mimo że samej Nalan życzy jak najlepiej. Muzo przypadkiem słyszy, jak Hayri mówi o żonie. Postanawia go śledzić i widzi, jak Hayriemu drzwi do domu otwiera kobieta, a następnie dzieci rzucają mu się na szyję...
|
|
|
Post by Matthias on Mar 23, 2023 20:23:06 GMT
Odcinek 70I pomyśleć, że to już jest 70 odcinek... I dopiero jesteśmy po rozwodzie. Turkan wyrzucając popiół, widzi Hayriego jak rozmawia i śmieje się z Nalan. I chyba coś w niej pękło. Zastanawiam się, czego się spodziewała... Że Hayri będzie na nią czekał z otwartymi ramionami? Że jak tylko przyjedzie do niego z dziećmi, to będą jedną wielką szczęśliwą rodziną? Już sąsiadka powiedziała, że widziano Hayriego z ładną, i dostojną damą. Powinna jej się lampka zapalić. I gdy Hayri wraca do mieszkania - ta jakby mogła, to by zaciągnęła "męża" do łóżka. Seriously? Nalan w skowronkach po odwiezieniu Hayriego i porozmawianiu z nim. Ona wciąż nic nie wie o przeszłości i teraźniejszości Hayriego. Gdyby tylko przekroczyła próg domu Hayriego, i zobaczyła trzy nowe osoby - pewnie by się dziewczyna załamała. Nawet Billur widzi, że przyszłość Nalan z Hayrim nie jest czymś, czego by oczekiwała u przyjaciółki. Cavit ratuje Sedata przed skokiem. A szkoda. Latającego Sedata oglądałbym wiele razy. Nabiłbym oglądalności temu fragmentowi . Wraca do rezydencji Koroglu jak gdyby nic się nie stało - oczywiście, pod wpływem alkoholu. Ech, chłopie. Weź ty się w końcu za siebie... Tako w maseczce z ogórków wyglądał tak zabawnie Pozostała część odcinka - nic ciekawego w sumie. Gulcihan trafia do szpitala, Sedat myśli, że Billur będzie się go słuchała i relacjonowała, co u Nalan słychać. Dobrze, że jeszcze jest Muzo w tej firmie - przynajmniej broni wszystkich przed swoim bratem. I w sumie nie ma o czym tu pisać. Nie ma jakiegoś WOW na końcu, bo w końcu Muzo odkrywa dzieciaki i Turkan w domu Hayriego. To było do przewidzenia .
|
|
|
Post by mira on Mar 24, 2023 7:53:31 GMT
Wyniki znowu w górę. Ten serial jest chyba niezniszczalny
|
|
|
Post by Matthias on Mar 24, 2023 15:10:10 GMT
📌 Reytingi za 23.03.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (71 odcinek) - 6.05% ⬆ (+0.58)4. Al Sancak (8 odcinek) - 5.05% ⬆ (+0.04) 6. Aldatmak (23 odcinek) - 4.87% ⬇ (-0.38) 15. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (32 odcinek) - 2.72% ⬇ (-0.12) 17. Yüz Yıllık Mucize (1 odcinek) - 2.47% 🆕 АВ:1. Camdaki Kız - 6.71% ⬆ (+0.69)3. Al Sancak - 3.52% ⬇ (-0.72) 5. Aldatmak - 3.27% ⬇ (-0.54) 6. Yüz Yıllık Mucize - 3.26% 🆕 12. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 2.50% ⬆ (+0.61)
|
|
|
Post by lucy on Mar 28, 2023 12:12:05 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 30, 2023 17:51:07 GMT
Odcinek 71Powolutku zaczyna mnie irytować to, że w zwiastunie ukazywana jest ostatnia scena odcinka. I człowiek tak siedzi, ogląda odcinek. I ot - kiedy przychodzi czas na bombę końcówki - mamy wielki niewypał. Bo gdzieś to już widzieliśmy... Gdzie? A no w zwiastunie! Ale wracając do odcinka... Zastanawiam się ponadto, skąd te wzrosty? Wszyscy byli spragnieni wyznania prawdy przez Hayriego Nalan? Czy żeby Muzo w końcu puścił parę z ust? Niestety. Nic z tego. Przez cały odcinek, akcja toczyła się jak flaki z olejem. Sedata było mało. Oddał obrączkę Nalan, powiedział co czuje, i próbując zapomnieć o byłej żonie, spotkał się z Ozge - z jedną ze swoich kochanek. A że pojawił się jej chłop - to dostał mały wpier.ol i wywieźli go do lasu. Ciekawe, kto go tam znajdzie? Może wilki go zjedzą . Muzo się zdenerwował, i ja się nie dziwię. Gdy zobaczył Turkan i dzieci w domu Hayriego - myślałem, że wybuchnie. Hayri wszystkich okłamywał. A przede wszystkim wciąż okłamuje Nalan. Tak ją kokietował, tak ją zauroczył, ale prawdy nie wyjawił. Biedna dziewczyna się załamie jak tylko zorientuje się, kim tak naprawdę jest jej "ukochany". Z Billur stara się jakoś uratować Nalan z objęć Hayriego, ale nic z tego chyba. Nawet Hafis powoli się przekonuje do wybrańca swej pociechy. Mało Koroglu. Gulci wraca do domu, Rafeta praktycznie nie było. Co ciekawe, pojawia się Ismail. Czyżby scenarzyści próbowali go zeswatać z Dondu? Emir opuszcza Stambuł. Wygląda na to, że jego rola dobiegła końca. Miał namieszać między Selen i Leventem, ale odnoszę wrażenie, że nie w tym kierunku to poszło... I końcówka - niewypał. Scena ze zwiastuna. Nalan, I Hayri widzą Turkan z dziećmi. Nic pewnie z tego nie wyjdzie. Prawda musi poczekać. NUDNY odcinek. Ostrzegam innych, żeby się przygotowali na nudę .
|
|
|
Post by Matthias on Mar 30, 2023 19:21:17 GMT
📸💫 Nur Surer, występująca w serialu „Rodzina/Aile”, odwiedziła ostatnio plan serialu „Camdaki KIz”, w którym niedawno zagrała.
|
|
|
Post by lucy on Mar 30, 2023 19:21:49 GMT
Matthias, czyli zwiastun spełnił zadanie - przyciągnął do oglądania. Taka w końcu jego rola.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 30, 2023 19:23:02 GMT
Matthias, czyli zwiastun spełnił zadanie - przyciągnął do oglądania. Taka w końcu jego rola. No i pewnie dzisiaj ostatnią sceną będzie jak Nalan słyszy głos dzieci w domu Hayriego i zastaje w jego mieszkaniu Turkan . Tak, jak w zwiastunie
|
|
|
Post by lucy on Mar 30, 2023 19:58:39 GMT
Matthias, to może zrezygnuj z oglądania zwiastunów, skoro psują Ci wrażenia? Ja unikam spoilerów jak ognia i omijam zwiastuny szerokim łukiem. Dzięki temu mam zagwarantowany pełny pakiet emocji (lepszych lub gorszych, bo serial serialowi nierówny), no i nie mam do nikogo pretensji, że mi posuł oglądanie...
|
|