|
Post by Matthias on Sept 10, 2021 16:30:20 GMT
Może Hayri pojawi się jakoś niedługo na zdjęciach. Do samego końca trzymają w niepewności, chociaż wiadomo, kto miał wcielić się w jego rolę...
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Sept 10, 2021 20:27:29 GMT
Hayriego nie ma na zdjęciu, bo to zdjęcie w domu męża Nalan z jego rodzinką i służbą, ot co.
|
|
|
Post by lucy on Sept 11, 2021 10:15:15 GMT
Więc tym bardziej powinien być na foto, bo wchodzi w skład tej służby (jest szoferem męża protki).
|
|
|
Post by Matthias on Sept 17, 2021 17:58:31 GMT
Reytingi zа 16.09.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (1 odcinek) - 6.86% 🆕 2. Camdaki Kiz (11 odcinek) - 5.81% ⬆ (+0.11)
4. Bir Zamanlar Çukurova (104 odcinek) - 5.51% ⬇ (-0.78) 31. Kazara Aşk (11 odcinek) - 1.22% ⬆ (+0.02%) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.23% ⬆ (+0.55)
2. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 6.50% 🆕 7. Bir Zamanlar Çukurova - 2.98% ⬇ (-0.85) 76. Kazara Aşk - 0.50% ⬆ (+0.01%)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 17, 2021 19:45:29 GMT
Z takim AB serial nie będzie miał problemu z utrzymaniem się przez cały sezon. Dobrze się trzyma.
|
|
|
Post by lucy on Sept 17, 2021 20:28:08 GMT
Kim jest postać Selmy dla protki?
|
|
|
Post by Matthias on Sept 17, 2021 21:42:22 GMT
Selma jest szwagierką dla Burcu, a ta jest bratową dla Selmy .
|
|
|
Post by Matthias on Sept 24, 2021 16:04:42 GMT
Reytingi za 23.09.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (2 odcinek) - 7.62% ⬆ (+0.76) 2. Camdaki Kiz (12 odcinek) - 7.06% ⬆ (+1.25)
3. Bir Zamanlar Çukurova (105 odcinek) - 5.62% ⬆ (+0.09) 29. Kazara Aşk (12 odcinek) - 1.33% ⬆ (+0.11%) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.87% ⬆ (+0.64)
2. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 7.15% ⬆ (+0.65) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 3.08% ⬆ (+0.10) 58. Kazara Aşk - 0.57% ⬆ (+0.07%)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 24, 2021 20:08:21 GMT
Piękny wzrost, to pewnie cały sezon zapewniony.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 25, 2021 9:54:06 GMT
Jak obejrzę odcinek 11 z napisami, to coś więcej napiszę o nowym sezonie . Bo 12 jeszcze nie widziałem, żeby został przetłumaczony, to będzie na później .
|
|
|
Post by Matthias on Sept 26, 2021 19:14:45 GMT
Obejrzałem odcinek 10 i 11 nowego sezonu No cóż. Dużo się nie zmieniło od zakończenia 1 sezonu. Rozdającą karty wciąż jest matka Nalan, Feride, która robi wszystko, aby jej "zachcianki" zostały spełnione. Nie zważając na to, że już po jednej próbie podania ziółek swojej "córce", postanowiła kolejny raz zmusić ją do wypicia mikstur, herbatek ziołowych, aby zwiększyć popęd seksualny - o zgrozo! Czego ta kobieta nie wymyśli. Cud, że ojciec Nalan podsłuchał rozmowę zięcia z teściową - ale niestety, zbyt wiele z tego nie wyszło. Wyprowadził się i... Czy znajdzie w sobie odwagę, aby powiedzieć Nalan prawdę? Całą prawdę? Obstawiam, że jeśli ma odejść z obsady, to prawdopodobnie tuż przed wyjawieniem prawdy, albo Feride zrobi mu krzywdę, albo dostanie zawału... Czytałem wiele mało pochlebnych opinii o grze aktorskiej Feyyaza, który wciela się w rolę Sedata - męża Nalan. Oczywiście, nie jest może najlepsza, ale też nie jest najgorsza. Nie wymagam od razu wielkiego WOW od aktora, dla którego ta rola, jest pierwszą, w tak wielkim przedsięwzięciu [w Kirmizi Oda zagrał rolę drugoplanową, w historii jednej z bohaterek - i dla mnie, tam było zdecydowanie w porządku]. Cała rodzinka Koroglu to istne wariatkowo z Rifatem na czele. Ten człowiek, to po prostu jedna wielka zagadka i problem. Pan i władca na krańcu świata. Ciekawi mnie jeszcze Muzo, który za plecami ojca i matki, porozumiewa się z wujostwem. Miał wyjechać, i najprawdopodobniej nie wyjedzie. Dlaczego? Bo FERIDE przy użyciu lornetki, spogląda przez okno wprost do sypialni Nalan i Sedata! Jakby moja teściowa zajrzała do łóżka, to by chyba oślepła
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Sept 27, 2021 16:31:23 GMT
No niestety, chociaż 10. odcinek mi się podobał (dużo Nalan i brak nudnej komedii), to scenarzystka dalej wlecze tą historią. Szkoda.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 27, 2021 16:37:04 GMT
No niestety, chociaż 10. odcinek mi się podobał (dużo Nalan i brak nudnej komedii), to scenarzystka dalej wlecze tą historią. Szkoda. Reytingi są wysokie, więc spodziewam się rozwleczenia całej tej historii na kolejne -naście odcinków. Chciałbym już, żeby Nalan się dowiedziała prawdy, że jest wnuczką, a nie córką, A tu kolejne jakieś tajemnice i wątki się pojawiają [np. słynny motyw w serialach: pójście do wojska ukochanego Gulcihan, a potem niespodzianka - ślub z kimś innym zupełnie]... Nie zraziłem się jakoś do tego serialu, wciąż trzyma poziom, jednak niech wreszcie coś się wyjaśni - a nie ciągnie w nieskończoność.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Sept 27, 2021 16:41:06 GMT
Przyznam, że wyjaśnienie Feride, dlaczego okłamują Nalan, mnie przekonało i wzruszyło. W ogóle to fajna postać, dźwiga olbrzymi ciężar. P.S. Czekam, aż znów weźmie Canę za szmaty. 😁
|
|
|
Post by Matthias on Sept 27, 2021 17:12:56 GMT
Ach, też czekam. Już w 13 podejrzałem, chociaż 12 jeszcze nie obejrzałem, że Canę z domu wywali chłop W 12 dostanie plaskacza Sedat od teściowej - i wtedy mogłaby wyszarpać za włosy Canę, ale niestety - nie spodziewam się, by to miało miejsce. Jak tylko pojawi się odcinek z PL, to biorę się za oglądanie A co uważasz Trepka o Selen? Oddana tacie, odnosząca sukcesy... Mąż chciałby mieć dzieci, a ta odwlekała tak to, że teraz ma problemy z zajściem w ciążę :/.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Sept 27, 2021 17:54:45 GMT
Ten wątek Selen mnie nudzi. Ona jakaś taka jak nie z tej rodziny. Nie pasuje mi tam, tak samo jak jej mąż nie pasuje mi do niej (fizycznie, bo to, że ma męża pantoflarza, tosię zgadza). Czekam, aż Levant (jej mąż) będzie miał swój wątek, bo póki co, to on tylko tam siedzi przy stole z nimi i je. Wlecze się ten serial, wlecze… A’propo Cany - dziwne, że ona wciąż wszędzie się pojawia, sama, a przecież ma męża i dzieci. Ten jej mąż to chyba nie jest prawdziwy turek, tylko jakiś podrabiany. 😅
|
|
|
Post by Matthias on Sept 27, 2021 18:05:01 GMT
Trepka czyli nie tylko ja mam odczucie, że wątek Selen i Leventa tylko jest zapychaczem w tym serialu. O ile jeszcze Leventa się wziął i wątek rozwinął [siostra i szwagier, który wisi kasę lichwiarzom], to i tak jak dla mnie, to jest kropla w morzu... Za mało akcji tu się dzieje. Przyznaję, że chwilami miałem ochotę przesunąć na suwaku ich scenki Dopiero w 13 odcinku się coś ruszy. Mąż się dowie prawdopodobnie, jakie wiadomości wypisuje sobie Cana do Sedata. Wywali ją z mieszkania? Odbierze jej dzieci? Nie sądzę... Ale rozwód wisi w powietrzu. Może w końcu mężulek się kapnął, co za różki mu przykleja żoneczka. Dziwi mnie też, dlaczego wszędzie się szwenda i on o niczym nie wie... Coś drgnęło poza tym, jeśli chodzi o historię Tako. Taki był tajemniczy na początku. Teraz przynajmniej wiemy, że matka go porzucił w przeszłości, a teraz miała udar. Ale czy ma jakieś rodzeństwo? Chyba, że gdzieś mi to umknęło
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Sept 27, 2021 19:56:01 GMT
Tako chyba jest z sierocińca? Tam go Rafet sobie „upatrzył”… Tak mi się wydaje.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 28, 2021 18:41:24 GMT
Tak, on jest z sierocińca, ale czy miał jeszcze jakieś rodzeństwo? O tym nic nie było wspomniane. Myślę, że scenarzyści wezmą i coś wymyślą z Tako. Obejrzałem 12 odcinek, dzisiaj dodany, i już zaczyna się robić nieciekawie. Nalan oczywiście nie mogła spełnić swego obowiązku małżeńskiego, Feride obserwuje przez okno swą "córkę". Ja bym naprawdę zapadł się pod siebie, gdyby ktoś mnie obserwował w ten sposób. Dobrze, że ten Muzo się tam napatoczył i przemówił w jakiś sposób Feride. Muzo - zaplusowałeś u mnie i to znacząco . Natomiast zaminusowała Feride. Prawdę jej powiedział Muzo. Ona nie chroni córki, tylko wyrządza jej coraz to większą krzywdę. To nie opieka, lecz obsesja - bardzo mi się to podobało. Adil się wyprowadził z mieszkania - jedyny rozsądny i trzeźwo myślący w tej całej produkcji, szkoda tylko, że życie obarczyło go kimś takim jak Feride, która wciąż nie może otrząsnąć się po stracie córki. Rifat, senior rodu, też zaczął mnie drażnić. Musi być tak, jak on uważa, i ani Boże mój inaczej. Parsknąłem śmiechem jak Tako, służąca i Nalan wjechali z jedzeniem do salonu, a wszystkie spojrzenia rodzinki, skierowane zostały na Rifata. I całe zamieszanie z tym dzbanem. Gulcihan wpadła, zadzwoniła do Cavita, czym podpadła Rifatowi - nie dziwię się. Cavit - wróg Rafita, a były ukochany Gulcihan pojawił się na horyzoncie. Jak to mówią, przyjaciół trzymaj blisko, a wrogów jeszcze bliżej. No i na koniec Cana Urocza kolacja z mężem, i esemesiki od ukochanego. Mąż w końcu zorientował się, że jego żoneczka mizdrzy się z kimś innym za jego plecami. Już wtedy, gdy wymknęła się na zewnątrz z łóżka, wiedziałem że nie śpi, lecz czuwa. I teraz wyjaśniło się, dlaczego wyrzuci ją z mieszkania. Wszyscy wiedzą, jaką żmiją jest Canulka. Gdybym był kobietą, sam bym dał plaskacza Canie No to czekam na 13 odcinek. Hayri definitywnie wkroczył na ekrany, uratuje Rafita, czym zdobędzie sobie jego względu i szacunek. Oj, kolejny mężczyzna pojawi się w życiu Nalan. Kto w końcu będzie z Nalan? Hayri? Sedat? Czy może jednak Muzo? Czas pokaże. Oby tylko nie rozwlekali tego.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Sept 29, 2021 16:19:15 GMT
Nie spojleruj mi za dużo, na mnie wciąż czeka 11. odcinek… 😀
|
|
|
Post by Matthias on Sept 29, 2021 19:35:46 GMT
Nie spojleruj mi za dużo, na mnie wciąż czeka 11. odcinek… 😀 Aj sorki Tak się zaaferowałem tym 12 odcinkiem, że się nie pohamowałem
|
|
|
Post by Matthias on Oct 1, 2021 19:20:04 GMT
Reytingi za 30.09.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Camdaki Kiz (13 Odcinek) - 7.30% ⬆ (+0.24)
2. Bir Zamanlar Çukurova (106 Odcinek) - 6.85% ⬆ (+1.23) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (3 Odcinek) - 6.04% ⬇ (-1.58) 30. Kazara Aşk (13 Odcinek, FINAŁ) - 1.13% ⬇ (-0.20%) АВ:1. Camdaki Kiz - 9.49% ⬆ (+0.62)
2. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 5.95% ⬇ (-1.20) 5. Bir Zamanlar Çukurova - 4.14% ⬆ (+1.06) 65. Kazara Aşk (FINAŁ) - 0.57% (=)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 3, 2021 15:30:46 GMT
Jestem po 11. odcinku. Podoba mi się, niby mało akcji, ale jest dużo ciekawiej, niż w 1. sezonie, który teraz już wiem na 100% był kręcony „byle do wakacji, a potem ruszymy pełną parą”. Postaci drugoplanowe w końcu dostają swoje wątki. Ciekawie u Taco, ciekawie u Selen - którą w końcu zaczynam rozumieć, a jej postać staje się „jakaś”. Napięcie w domu Karagolu, by ukrywać wszystkie ich odchyły przed Nalan, bardzo wciągające. Szkoda, że Hayri to wciąż postać bez twarzy, nie rozumiem, po co tyle napięcia. Zakończenie odcinka - bomba, teraz Muzo wie, że Feride jest bardziej odjechana niż myślał i może to właśnia skłania go, do pozostania.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 3, 2021 18:22:59 GMT
Trepka no Feride jest odjechana i to znacznie To już naprawdę jest jakieś spaczenie... Szkoda mi Nalan. Wiem, że ją Feride kocha, ale ta "miłość" jest dla tej dziewczyny istnym cierpieniem.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 3, 2021 18:40:48 GMT
Dokładnie! A Nalan chciałaby iść swoją drogą, ale nie potrafi, po tylu latach prania mózgu. Matka była dla niej wszystkim, a teraz ją odtrąca. Nic dziwnego, że dziewczyna ze strachu przed nią, ani myśli baraszkować z mężem.
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2021 18:59:51 GMT
Wiem, że ją Feride kocha, ale ta "miłość" jest dla tej dziewczyny istnym cierpieniem. Jeśli w serialu Feride kocha Nalan oznaczałoby to zmianę historii, bo w tej prawdziwej, miłości wokół Nalan (w rzeczywistości wnuczki Feride) niestety zabrakło. Dziewczyna dorastała bez uczucia i zainteresowania "rodziców". Kiedy się urodziła, leżała opuszczona przez miesiąc w szpitalu, bo rodzice jej matki opłakiwali córkę. Nią się nie interesowali wcale i gdyby nie telefony lekarzy, pewnie nigdy by jej nie zabrali do domu. Dzięki temu, że byli bardzo bogaci, miała ogromny pokój, w którym było wszystko, o czym marzy każde dziecko. Ale nie było miłości. Dziadkowie, których nazywała mamą i tatą (Nalan zawsze myślała, że jej prawdziwi rodzice zginęli w wypadku), praktycznie się z nią nie komunikowali, nie rozmawiali. Zatrudnili dla niej nianię, starszą kobietę, która nie umiała nawet pisać ani czytać. Z powodu braku komunikacji dziewczynka miała problemy z mową, w szkole podstawowej nauczyciele myśleli: że Nalan ma zaburzenia rozwojowe. W miarę upływu lat Nalan marzyła o zdobyciu miłości rodziców, więc stawała na rzęsach, by zdobyć ich aprobatę, uczyła się najlepiej z całej klasy, była posłuszna i bez pytania, robiła wszystko, co jej kazano. Szkoda, że twórcy znów odchodzą od prawdziwej historii, bo prędzej czy później się w niej zakopią...
|
|
|
Post by Matthias on Oct 3, 2021 19:32:12 GMT
lucy no to niestety, ale twórcy małą tylko "część" tej powieści pokazali na ekranie. Może przesadziłem z tą jakże wielką miłością Feride do Nalan [Feride wciąż widzi ducha swojej córki, stara się robić wszystko, by móc jak najczęściej się z nią widywać. I z powodu utraty córki, próbuje Nalan sprowadzić na taką drogę, która pozwoli im uniknąć kolejny raz hańby]. Ja dostrzegam, na przykład w chwili prasowania prezentów na posag, że jednak Feride w głębi serca, kocha swoją tudzież wnuczkę [na początku widz mógł odnieść wrażenie, że jej nie kocha - z czasem jednak może zauważyć, że Feride robi wszystko dla jej dobra]. Chociaż te sceny z gorsetem mam wciąż przed oczami, a szczególnie scenę, gdy Nalan prawie nie zemdlała z powodu ucisku, albo scena na wfie, gdy matka z obsesją obserwuje z ukrycia Nalan, i dostrzega, że jest bez gorsetu i spuszcza jej manto publicznie Natomiast ojciec jest absolutnie za "córką". Przekonywał Feride, aby zaadoptowali Nalan, jako swoją córkę, przeciwstawił się tym samym swoim rodzicom, którzy chcieli, żeby porzucił Nalan i Feride, i wrócił do nich. Nie ma tutaj żadnej obojętności wobec Nalan, jeśli chodzi o ojca. Co do wypadku jej rodziców - no cóż. Chłop, jeśli pamięć mnie nie myli, parę razy był tylko wspomniany. Umrzeć w wypadku z tego co wiem, nie zginął. Matka Nalan tym bardziej, gdyż dostała skurczów w domu, i wszyscy byli zdziwieni i zaskoczeni, że spodziewa się dziecka... I umarła w szpitalu. Trepka nie będzie baraszkować z mężem, bo ten baraszkuje z Caną. Szkoda tylko, że Nalan jest taka głupiutka, i nie jorgnęła się jeszcze, że mąż ją zdradza... A matka? Odtrąca ją, ale tak to z ukrycia obserwuje.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 3, 2021 19:52:26 GMT
Wiem, że ją Feride kocha, ale ta "miłość" jest dla tej dziewczyny istnym cierpieniem. Jeśli w serialu Feride kocha Nalan oznaczałoby to zmianę historii, bo w tej prawdziwej, miłości wokół Nalan (w rzeczywistości wnuczki Feride) niestety zabrakło. Dziewczyna dorastała bez uczucia i zainteresowania "rodziców". Kiedy się urodziła, leżała opuszczona przez miesiąc w szpitalu, bo rodzice jej matki opłakiwali córkę. Nią się nie interesowali wcale i gdyby nie telefony lekarzy, pewnie nigdy by jej nie zabrali do domu. Dzięki temu, że byli bardzo bogaci, miała ogromny pokój, w którym było wszystko, o czym marzy każde dziecko. Ale nie było miłości. Dziadkowie, których nazywała mamą i tatą (Nalan zawsze myślała, że jej prawdziwi rodzice zginęli w wypadku), praktycznie się z nią nie komunikowali, nie rozmawiali. Zatrudnili dla niej nianię, starszą kobietę, która nie umiała nawet pisać ani czytać. Z powodu braku komunikacji dziewczynka miała problemy z mową, w szkole podstawowej nauczyciele myśleli: że Nalan ma zaburzenia rozwojowe. W miarę upływu lat Nalan marzyła o zdobyciu miłości rodziców, więc stawała na rzęsach, by zdobyć ich aprobatę, uczyła się najlepiej z całej klasy, była posłuszna i bez pytania, robiła wszystko, co jej kazano. Szkoda, że twórcy znów odchodzą od prawdziwej historii, bo prędzej czy później się w niej zakopią... Ale tak właśnie jest w serialu. Nie pokazano jeszcze tych problemów z nauką Nalan, ale wszystko przed nami. Jedyne, co jest tu innego (jeśli w książce jest tak, jak piszesz), to to, że Nalan myśli, że to jej rodzice. Ale otoczenie krzywo na to patrzy, bo oni na rodziców wydają się za starzy.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 3, 2021 20:02:35 GMT
Niania chyba pisać i czytać umie Więc też jest odrobinę inaczej niż w książce.
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2021 20:29:22 GMT
Jedyne, co jest tu innego (jeśli w książce jest tak, jak piszesz), to to, że Nalan myśli, że to jej rodzice. Ale otoczenie krzywo na to patrzy, bo oni na rodziców wydają się za starzy. Kiedy się Nalan urodziła, Feride miała 53-54 lata, bo Gunes (tak miała na imię matka Nalan, bardzo wyczekiwana i kochana) urodziła w wieku 40 lat. Nalan poznała prawdę o swoim pochodzeniu dopiero (właściwie zaraz) po śmierci dziadka, widocznie był przeciwny jej wyjawieniu. Kiedy w CK będzie ten etap to Wam napiszę jak było w książce, bo wątek jest wręcz niesamowity i jestem ciekawa, czy w serialu go powielą.
|
|