|
Post by lucy on Dec 3, 2020 13:22:45 GMT
Tytuł: Son - W Sieci Kłamstw | Koniec Wytwórnia: Ay Yapım Producent: Kerem Çatay Reżyseria: Uluç Bayraktar Scenariusz: Berkun Oya Kanał: Atv Emisja: 9 stycznia 2012 - 25 czerwca 2012 Gatunek: Dramat Ilość sezonów: 1 Ilość odcinków: 25 Emisja w PL: 10 maja 2021 - 16 lipca 2021 | Dizi Ilość odcinków: 49 Opis: (by Dizi)Aylin to kobieta, która ma wszystko. Jest głęboko zakochana w swoim mężu, Selimie, ma kochającą matkę i przystojnego syna, Ömera. Pewnego dnia wszystko się zmienia. Samolot, którym leci Selim rozbija się i nikt nie wychodzi z katastrofy ocalały. Po dniach przytłaczającego smutku pojawia się iskierka nadziei: linia lotnicza zdaje sobie sprawę, że nazwiska Selima nie ma na liście pasażerów, a więc nigdy nie wsiadł na pokład samolotu The End. Gdziekolwiek jest, nie umarł. (by Mel) Aylin to piękna kobieta, po uszy zakochana w swoim mężu, Selimie. Oboje prowadzą wspaniałe życie: są bogaci, odnoszą wiele sukcesów zawodowych, mają siedmioletniego syna. Jednak ten idealny obrazek kończy się wraz ze służbowym wyjazdem Selima do Frankfurtu. Przed podróżą małżeństwo organizuje przyjęcie urodzinowe dla swojego dziecka, na które zostają zaproszeni wszyscy bliscy. Na uroczystości pojawia się również Halil, ich bliski przyjaciel, wraz z żoną, Alev. Halil jest partnerem biznesowym Aylin w firmie architektonicznej oraz przyjacielem Selima z dzieciństwa. Rodzice Halila wychowali Selima jak własnego syna po wypadku samochodowym, w którym zginęli jego rodzice. Niestety Halil nie jest tak szczęśliwy w małżeństwie jak jego przyjaciel. Razem z Alev często się kłócą i są o krok od rozwodu. Dlatego Aylin i Selim starają się im pomóc. Dzień wyjazdu Selima zaczyna się jak każdy inny. Aylin zawozi męża na lotnisko, licząc w duchu, że trzy dni bez męża upłyną w mgnieniu oka. Jednak wieczorem dowiaduje się o katastrofie samolotu, którym leciał Selim. Nie może uwierzyć, że straciła ukochanego. Pomimo pomocy ze strony rodziny i przyjaciół kobieta czuje się samotna. Dociera do niej, że cudowne życie właśnie się skończyło i nic nie będzie już takie jak wcześniej. Ale to nie koniec problemów. Najpierw Aylin chce odzyskać ciało męża, jednak linie lotnicze nie są w stanie jej pomóc. Dodatkowo okazuje się, że Selim faktycznie kupił bilet na samolot do Frankfurtu, ale nie wsiadł na pokład. A na koniec podczas przeglądania zapisów z monitoringu, widać, że mąż Aylin spotkał się z inną kobietą i to z nią opuścił lotnisko. Obsada:Yiğit Özşener ............................ Selim Nehir Erdoğan ............................ Aylin Karan Engin Altan Düzyatan ............................ Halil Okutan Berrak Tüzünataç ............................ Alev Okutan Erkan Can ............................ Ali Okutan Uğur Polat ............................ Kudret Ertürk Ülkü Duru ............................ Feride Okutan Ahmet Levendoğlu ............................ Asım Denizci Sezai Altekin ............................ Yorgo Levent Can ............................ Cevdet Korukan Philip Arditti ............................ Majid Aylin Aslım ............................ Selen Denizci Serap Sağlar ............................ matka Selen Aysen Sümercan ............................ Rosa Yılmaz Şerif ............................ Bahman Baran Akbulut ............................ Nihat Emir Geylan ............................ Ömer Karan Martin Turner ............................ Simon Güneş Hayat ............................ Vahide İlhami Adsal ............................ ojciec Aylin Elena Viunova ........................... Nadia Vahdet Çakar ............................ Sorgu İlker Kaleli ............................ Alper Mehrnoosh Esmaelipour ............................ Leyla Maleki Elif Sönmez ............................ Gülden Başak Daşman ............................ Ayşe Mehmet Bilge Aslan ............................ Cem Kaan Urgancıoğlu ............................ Tayfun[
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 26, 2021 21:56:55 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 7, 2021 11:03:24 GMT
Zwiastuny
Plakaty:
|
|
|
Post by Matthias on Mar 7, 2021 20:10:54 GMT
Reytingi
🔥 Son - W sieci kłamstw (wyniki): 01.09.2012 - 25.06.2012, kanał - ATV, 25 odcinków.
⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 3,70% (16 stycznia 2012, odcinek 2) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) - 0,71% (28 maja 2012, 21 odcinek), jednak warto wspomnieć, że 10. odcinek (03.12.2012) nie mógł wejść do pierwszej setki programów danego dnia i uzyskał ocenę <0,92 % ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - nie więcej niż 1,45%
⚡Maksymalna ocena (AB) – 5,89% (16 stycznia 2012, odcinek 2) ⚡Minimalna ocena (AB) - 0,90% (28 maja 2012, odcinek 21) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 2,31%
⚡Ocena początkowa (TOTAL/AB) — 3,55%/4,58% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 1,14%/2,11%
💥Główni konkurenci: Arka Sokaklar, Yer Gok Ask, Sultan
|
|
|
Post by lucy on Mar 11, 2021 19:12:35 GMT
Ten serial też się najpewniej pojawi na kanale Dizi.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 14, 2021 12:48:32 GMT
Emisja od 10 maja, o 22.00, od poniedziałku do piątku na kanale Dizi. Polski tytuł "W sieci kłamstw".
Aylin to kobieta, która ma wszystko. Jest głęboko zakochana w swoim mężu, Selimie, ma kochającą matkę i przystojnego syna, Ömera. Pewnego dnia wszystko się zmienia. Samolot, którym leci Selim rozbija się i nikt nie wychodzi z katastrofy ocalały. Po dniach przytłaczającego smutku pojawia się iskierka nadziei: linia lotnicza zdaje sobie sprawę, że nazwiska Selima nie ma na liście pasażerów, a więc nigdy nie wsiadł na pokład samolotu The End. Gdziekolwiek jest, nie umarł.
|
|
|
Post by lucy on May 28, 2022 10:30:26 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 31, 2022 19:54:44 GMT
🔥 Son - W sieci kłamstw (wyniki): 01.09.2012 - 25.06.2012, kanał - ATV, 25 odcinków. ⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 3,70% (16 stycznia 2012, odcinek 2) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) - 0,71% (28 maja 2012, 21 odcinek), jednak warto wspomnieć, że 10. odcinek (03.12.2012) nie mógł wejść do pierwszej setki programów danego dnia i uzyskał ocenę <0,92 % ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - nie więcej niż 1,45% ⚡Maksymalna ocena (AB) – 5,89% (16 stycznia 2012, odcinek 2) ⚡Minimalna ocena (AB) - 0,90% (28 maja 2012, odcinek 21) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 2,31% ⚡Ocena początkowa (TOTAL/AB) — 3,55%/4,58% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 1,14%/2,11% 💥Główni konkurenci: Arka Sokaklar, Yer Gok Ask, Sultan
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2023 13:05:41 GMT
Od 1 maja ponowna emisja na Dizi.
|
|
|
Post by lucy on Aug 13, 2023 20:59:23 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 13, 2023 23:15:01 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 17, 2024 22:15:50 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 17, 2024 22:57:46 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 17, 2024 22:58:24 GMT
Ostatnio podczas oglądania Przypieczętowanego Losu często trafiałam na reklamę tego serialu. Po którymś tam razie zwróciłam na niego wreszcie uwagę i nawet zainteresował mnie zwiastun. Do tego stopnia, że postanowiłam zerknąć na 1.Odcinek. Po nim włączyłam drugi i chyba odpalę jeszcze trzeci. Nie jest to serial z mojej bajki, bo od jakiegoś już czasu nie przepadam za fabułami z kategorii kryminał/akcja/sensacja (chyba mi się zwyczajnie przejadły, bo kiedyś dużo tego oglądałam, albo "wyrosłam"), ale muszę przyznać, że coś mnie w nim intryguje. W ogóle to jestem w szoku, że gra tu Nehir Erdogan, bo cały czas byłam przekonana, że protką jest Songul Oden. Nie wiem skąd to wzięłam, ale do wczoraj nie miałam wątpliwości, że to ona tutaj gra. Być może nie rozpoznałam Nehir, bo jednak 13 lat temu wyglądała trochę inaczej. Tak jak i zresztą Engin Altan Duzyatan - no jego bym chyba poznała. Za Yigitem Ozsenerm jakoś nie przepadam, ale tutaj nawet nie mam z nim problemu. Tak jak i zresztą z Erkanem Canem, którego od czasów KPA nie potrafię zdzierżyć, a w roli tutaj nawet jest ok. Najgorsza dla mnie i to niezmiennie jest niestety Berrak Tuzunatac. Oglądając ją mam wrażenie, że jest aktorką nieobecną duchem, że gra wyłącznie jej ciało, a cała reszta jest jakby poza ekranem. Ten sam problem miałam z nią w Terzi i nie wiem o co chodzi. Tak jakby moje zmysły (poza wzrokiem) były na nią zablokowane i jej nie odbierały. Dziwne. PS: Chwilami męczę się z muzyką, ale tak właśnie działają na mnie dźwięki Toygara. i.imgur.com/7VD7pwt.jpg
|
|
|
Post by lucy on Feb 18, 2024 21:27:30 GMT
Kilka Ciekawostek.. Pomimo, że serial nie zrobił wyników podczas emisji w Turcji, za granicą odniósł ogromny sukces. Uzyskał wysoką ocenę już w dniu premiery na szwedzkim kanale telewizyjnym SVT2, a także przekroczył listopadową średnią kanału SVT w 2012 roku. LINKMówiono, że to najlepszy serial sezonu w Szwecji. Bazując na tym sukcesie, serial został sprzedany do 30 krajów (obecnie krajów jest 40), m.in. do Grecji, Kazachstanu, czy Wietnamu. LINKPrawa do rodzimych adaptacji zostały sprzedane do 5 krajów: Hiszpania, Holandia, Rosja, USA, Francja. Sprzedaż międzynarodowa (niestety nigdzie nie ma aktualnej listy) i.imgur.com/xxzlmTC.pngi.imgur.com/Yp8hI1C.png
|
|
|
Post by lucy on Feb 18, 2024 22:02:58 GMT
Amerykański remake "Son", do którego prawa nabyły firmy Ghost Whisperer Sander i Moses Productions. Niestety nakręcono tylko pilotażowy odcinek dla 20th Century Fox Television. Zielone światło na produkcję seryjną dostał inny projekt. IMDB: LINKi.imgur.com/bsVlJwI.jpg
|
|
|
Post by lucy on Feb 18, 2024 22:07:16 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 18, 2024 22:23:26 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 0:00:41 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 0:16:11 GMT
Zwiastuny PL:
|
|
|
Post by lucy on Feb 19, 2024 23:22:07 GMT
Ziarnko do ziarnka i jestem po 10.Odcinku. Nawet nie wiem kiedy to zleciało. Co więcej, nie mam dość, a wręcz przeciwnie. Pomimo, że serial jest utrzymany w bardzo dziwnej konwencji - nazwałabym ją skokową i ciężko się połapać w akcji, to jednak ma to "coś" w sobie i człowiek jest ciekawy co będzie dalej. Początkowo irytowało mnie, że jest tu mnóstwo retrospekcji, że sceny z przeszłości, teraźniejszości i przyszłości są wymieszane i wrzucane na ekranie niczym kule z maszyny losującej w toto-lotku... i czy przypadkiem się nie pojawią jakieś nowe twarze (na razie jest czterech facetów, których ciągle nie rozróżniam, bo nie dość, ze są trochę podobni to jeszcze pojawiają się nieregularnie), jakieś nowe lata (bo akcja jest podana w bardzo niechronologicznym ciągu i na ekranie jest wysyp różnych lat, począwszy chyba od 2004, ale nie dam głowy, czy nie się nie przewinęły lata 90-te ub. wieku), czy nowe miejsca. Zaskoczyło mnie, że aż tyle scen jest kręconych w Iraku i muszę przyznać, że nieźle się na to patrzy. Niestety nie wiem, czy zdołam ogarnąć fabułę, bo tak jak główne wątki są nawet namacalne, to akcja poza nimi jest mocno skomplikowana, chwilami wręcz odlotowa. Mnóstwo niewiadomych, zagadek, poszlaków i prawdziwych łamigłówek. Podejrzewałam, że mąż Aylin ma drugą rodzinę, ale nie sądziłam, że kiedy zostanie to głośno wyartykułowane przez jego przyjaciela, to zrobi to na mnie aż takie wrażenie. Scena niesamowita i świetnie zaprojektowana. Jestem ciekawa, czy ów przyjaciel (gra go Engin Altan, ale zapomniałam imienia) nie zostawił sobie jeszcze asa w rękawie, bo coś mi mówi, że nie było w 100% szczery. Zastanawiam się też, czy przypadkiem nie kocha po kryjomu Aylin. Jest strasznie zakamuflowany, ale w tym wszystkim interesujący. Gra tutaj wielu znanych aktorów - wówczas nie wszyscy byli aż tak popularni. Nawet Ilker Kaleli się przewija. i.imgur.com/PZ1jeMr.jpegi.imgur.com/U4kiBTX.jpegi.imgur.com/MA7BiMQ.jpeg
|
|
|
Post by lucy on Feb 20, 2024 14:36:26 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 24, 2024 0:22:48 GMT
Jestem po 24.Odcinku i lecę z oglądaniem jak burza, ale serial jest niesamowicie interesujący. Pomimo, że fabuła jest niczym rollercoaster i długo nie wiedziałam o co w niej chodzi patrząc na całość, bo pojedyncze wątki, których jest tu całe mnóstwo są jak najbardziej zrozumiałe... to i tak się nie mogłam oderwać od ekranu i byłam strasznie ciekawa jak się potoczy akcja i jak się poukładają losy bohaterów. Chyba jeszcze nigdy nie oglądałam tak prowadzonej fabuły, gdzie oprócz tego, że wydarzenia są przedstawione w totalnie niechronologicznym porządku to jeszcze między postaciami jest tyle zależności, że prawie każdego z każdym coś niesamowitego łączy... Można się w tym wszystkim naprawdę pogubić, ale to wcale nie zniechęca. Powiedziałabym nawet, że wręcz przeciwnie. Scena niesamowita i świetnie zaprojektowana. Jestem ciekawa, czy ów przyjaciel (gra go Engin Altan, ale zapomniałam imienia) (...) przypadkiem nie kocha po kryjomu Aylin. Jest strasznie zakamuflowany, ale w tym wszystkim interesujący. Chyba miałam nosa wyciągając taki wniosek, bo fakty mówią same za siebie. W 15.Odcinku jest scena rozmowy pomiędzy Halilem i Alev, z której wynika, że się poznali (a było to 12 lat wstecz) dokładnie w tym samym dniu, w którym Selim oświadczył się Aylin. Halil w tym dniu wylądował (żeby pewnie zapić doła) w jakiejś knajpie, w której Alev pracowała jako kelnerka? I w ten oto sposób się zaczęła ich znajomość. Od razu była widać, że ona jest nim zainteresowana, podczas gdy on nią - wręcz przeciwnie. Dlaczego? Bo był myślami gdzieś indziej. W 16.Odcinku, w scenie z retrospekcji widać, że podczas kiedy się Selim oświadczał Aylin, Halil miał trochę dziwną minę. Niby się cieszył szczęściem przyjaciół, ale jednak czułam, że jest w głębi duszy zawiedziony. W sensie, że być może od dawna po cichu liczył, że ich miłość nie jest wcale prawdziwa i że się rozstaną (po prostu sobie grzecznie czekał na rozwój sytuacji nie robiąc nic co mogłoby popsuć związek Aylin i Selima). Niestety nic takiego się nie stało, co więcej ślub A i S stał się faktem i Halilowi chyba przyszło się zmierzyć z ostateczną utratą ukochanej (oczywiście ciągle teoretyzuję, starając się dopasować do siebie pojedyncze puzzle). Bo w 19.Odcinku HaliL tłumaczył Alev (w scenie z retrospekcji), dlaczego czekał aż 4 lata, żeby ją odnaleźć i się jej oświadczyć. Przez te 4 lata szukał siebie i niby odnalazł się u jej boku. Jego oświadczyny zbiegają się czasowo z powrotem Selima z misji w Iraku, gdzie jak się okazuje poznał pielęgniarkę, w której się zakochał. Miał nawet nie wracać do Turcji do żony (o czym nawet powiedział kumplowi, z którym tam pojechał - oboje są lekarzami), ale w ostatniej chwili dowiedział się, że Aylin jest w ciąży i zmienił natychmiast zdanie. Sam się wychowywał bez rodziców (zginęli w wypadku) i nie chciał skazywać swojego dziecka na życie bez ojca. O swoim romansie w Iraku powiedział Halilowi na tydzień przed jego ślubem z Alev. Także z jednej strony Aylin jest w ciąży z Selimem, z drugiej Halil się żeni z Alev. Cóż, oglądam dalej, bo po cichu mam nadzieję, że Aylin i Halil się jeszcze odnajdą. Tak naprawdę to oni są tu dla mnie głównymi bohaterami. I nie tylko dlatego, że jest im poświęcone najwięcej czasu antenowego. Oni po prostu do siebie pasują i czuć między nimi oddziaływanie. Bardzo mi się podoba gra Nehir i Engina. i.imgur.com/AEXjW7Y.jpeg
|
|
|
Post by lucy on Feb 24, 2024 22:28:08 GMT
Jestem po 32.Odcinku. Nadal nie mam dość tego galimatiasu. Tym bardziej, że ciągle nie brakuje tu niespodziewanych zwrotów akcji, w których liczeniu straciłam już rachubę. Nie wiem też który już raz scenariusz wbił mnie w fotel i wręcz mnie zahipnotyzował. Powoli wszystko układa się w całość, chociaż scenarzysta sypie ciągle nowymi faktami niczym z rękawa. Zaczynam się nawet zastanawiać, jak się w tym sam nie gubi, bo ta historia to prawdziwa sieć, w dodatku zaplątana do granic możliwości. Nie spodziewałam się takiego rozwoju akcji w wątku Alev i Halila, szczególnie na tym etapie historii. No gdyby ktoś się zdecydował na obejrzenie tego serialu, napiszę to w Spoilerze, żeby mu nie psuć wrażeń. Osobiście nie chciałabym znać takich szczegółów przed oglądankiem, bo uwielbiam zaskoczki. {Spoiler}Co prawda nie jestem przekonana, czy Alev została zepchnięta ze skały przez doktorka, czy może przez porywacza Selima. Ona się chyba pojawiła w tym domu, w którym ukrywał się ten naukowiec z Iraku i który aby chronić siebie i swoją rodzinę musiał się jej pozbyć. Innym moim podejrzanym jest też Yago, który z jakiegoś powodu więzi Selima (np. bo uroił sobie, że go w ten sposób ochroni). i.imgur.com/cXTFFmN.pngOstatnie scena, którą widziałam zmroziła mi krew w żyłach. To też napiszę w Spoilerze (z tego samego powodu co poprzednio). {Spoiler}Nie wiem jeszcze jak Selim trafił do tego domu, w którym się ukrywał naukowiec (chemik). No wygląda na to, że narkotyzując go (Selima) systematycznie, aby stępić jego zmysły i go osłabić fizycznie, ten stary niewdzięcznik uzależnił go od narkotyków. Wiele lat temu Selim uratował mu życie, bo by się przekręcił - Selim go leczył po kryjomu na prośbę brata. Cieszę się natomiast, ze w moim ulubionym wątku coś się zaczyna dziać. Na razie to jedynie niewinnie spędzona noc na jednym łóżku - ale osobno, bo parka sobie popiła w knajpie i Aylin wymagała holowania do pokoju. Poprosiła Halila, aby zanim wyjdzie poczekał aż zaśnie, no jak widać zasnęli oboje. i.imgur.com/OeGUGCx.png
|
|
|
Post by lucy on Feb 25, 2024 15:52:54 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 25, 2024 16:14:15 GMT
38.Odcinek zasiał we mnie niestety ziarna wątpliwości w Halila. Jak dotąd był chwilami strasznie zakamuflowany, ale nigdy otwarcie nie skłamał. A teraz nie dość, że robi wrażenie jakby mu się coś wymykało spod kontroli i było to bardzo widoczne w scenie rozmowy z Alim, gdzie mu powiedział, że Aylin twierdzi, że widziała w ogrodzie Leylę (być może chciał się upewnić, czy to możliwe, bo jego brat komisarz ma rozległe kontakty w instytucjach państwowych, w tym w urzędzie migracyjnym) to jeszcze okłamał Aylin, że Ali nic nie może zrobić z tą wiedzą o rzekomym pojawieniu się Leyli. A jest wręcz odwrotnie - Ali będzie jej (Leyli) szukał, bo chce dotrzeć poprzez nią do Selima. Halil też dziwnie chwilami patrzy, że jego wzrok mrozi krew w żyłach. Zastanawia mnie też, czy jego halucynacje, w których widzi Alev nie są owocem wyrzutów sumienia. Czyżby to on stał za jej śmiercią, tak mocno ją równocześnie opłakując? I pomyśleć, że już się cieszyłam na myśl o kolejnych tego typu scenkach.. i.imgur.com/5Z3c2qq.png
|
|
|
Post by lucy on Feb 25, 2024 17:27:10 GMT
39.OdcinekIm dłużej oglądam, tym jestem bardziej zachwycona scenariuszem. Od początku był trudny i zawiły, ale konsekwencji i logiki mu nigdy nie brakowało. I tego, że ciągle przykuwa uwagę, wbija w fotel i zaskakuje. Weszłam już w etap kiedy wszystko powoli wszystko układa się w całość. I tak jak w motto, nic nie jest takie na jakie wyglądało z pozoru. Po raz pierwszy jest mi naprawdę żal Leyli. Bo wcześniej miałam z nią różnie, pomimo, że tak naprawdę to ona została oszukana. I właściwie wykorzystana, bo kiedy Selim dowiedział się o ciąży Aylin, zostawił ją w diabły. Niestety tak to jest, gdy się ulega chwilowym porywom miłosnym. Może i były prawdziwe, ale przecież Selim miał w Turcji żonę, a Leyla poszła z nim do łóżka prawie go nie znając. Które z nich popełniło większy grzech nie budzi wątpliwości, niestety wygląda, że Halil postanowił ukarać obojga. Bo skrzywdzili Aylin. On ma na jej punkcie chyba obsesję. Aż się boję tego co się wydarzy. Leyli Halit nie pomoże odnaleźć synów. Wyartykułował to głośno i wyraźnie jak tylko Aylin wybiegła z biura, w którym miała miejsce konfrontacja ich trójki. i.imgur.com/H8GPN9s.pngCiekawe jednak, co Halil zrobi, aby Ali nie dowiedział się o tym spotkaniu. Mam nadzieję, że nie pozbędzie się teraz Leyli. I Aylin zdąży się z nią jeszcze spotkać, bo znalazła karteczkę z adresem hotelu, którą Leyla jej zostawiła na biurko. Simon nie żyje, Cevdet nie żyje (przynajmniej wszystko na to wskazuje), więc Kudretowi może być trudno odnaleźć naukowca w Ameryce. Bez niego raczej się nie uda namierzyć Selima. Zastanawia mnie natomiast, dlaczego ta starsza kobieta blondynka powiedziała Aylin, że Yorgo nie żyje. Yorgo przecież więzi Selima. i.imgur.com/ImJ4szu.pngKiedy Halil groził Leyli, miał w oczach szaleństwo i.imgur.com/DwNbosv.png
|
|
|
Post by lucy on Feb 25, 2024 19:52:09 GMT
40.Odcinek Aylin zmieniła jednak nastawienie do wszystkiego co się w jej życiu wydarzyło i zamiast szukać dalej szczęścia (u boku Halila), gdzie niedawno oboje sobie obiecali, że stawią czoło wszystkim przeciwnościom, w tym także osobom przeciwnym ich związkowi, ma zamiar szukać prawdy. Pojawienie się Leyli było dla niej bardzo trudne, bo w końcu musiała stanąć twarzą w twarz z kobietą, z którą Selim ją zdradził i z którą ma dwóch synów. Z drugiej jednak strony cała ta sprawa stanęła teraz w zupełnie innym świetle. O wiele lepszym dla Aylin, bo wg tego co usłyszała od Leyli, Selim jej i ich syna jednak nie porzucił. Pomagał jedynie Leyli uciec z Iraku do Norwegii, gdzie miała się zatrzymać z dziećmi w obozie dla uchodźców. I te 3 bilety, które kupił były biletami dla L i jej dzieci, a nie dla tak jak wcześniej wszyscy myśleli - dla niego, Leyli i ich syna. Także odnalezienie Selima stało się teraz dla Aylin priorytetem. I jakby tego było mało, postanowiła sama jechać do Iraku. Mam tutaj niestety złe przeczucie. Ciekawe co teraz zrobi Halil. Chyba cały jego plan (bo nie mam już nadziei, że to nie on stoi za zniknięciem Selima) szlag trafił.
|
|
|
Post by lucy on Mar 8, 2024 17:50:29 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 10, 2024 17:15:12 GMT
Serial oczywiście dokończyłam, ale nie miałam czasu od razu go skomentować i dopiero dzisiaj się zmobilizowałam.
Po Finale Serial jest bardzo dobry i to od początku do końca. Oglądałam go prawie jednym tchem i całość pochłonęłam w 2 tygodnie. W konstrukcji bardzo mi przypomina 8-odcinkowy "Czarnobyl" produkcji BBC. Nie umiem powiedzieć dlaczego, bo jest tu w końcu przedstawiona zupełnie inna tematyka i problematyka, ale takie skojarzenie się pojawiło w mojej głowie. Ani przez chwilę się nie nudziłam oraz nie irytowałam czyjąś postacią, czy czyjąś grą. Chociaż najsłabiej wypadła jak dla mnie Berrak. No Engin Altan Duzyatan był tu postacią nr 1, a Nehir Erdoan - nr 2. Erkan Can tez się tu ładnie postarał, bo większość jego kreacji do mnie nie przemawiała. Scenariusz jest tutaj na bardzo wysokim poziomie, choć na początku fabuła jest bardzo zagmatwana i chaotyczna. W sensie takie robi wrażenie, ale w pewnym momencie wszystko w niej się wyostrza i zaczyna układać w całość. Potem dochodzą kolejne puzzle, kolejne, niespodziewane zwroty akcji i mimo, że wiele się wyjaśnia, widz jest w swoich spekulacjach ciągle z ręką w nocniku. Scenariusz świetnie wodzi go za nos i trzyma przy ekranie, bo cały czas jest niesamowicie interesująco. I do samego końca nieprzewidywalnie.
Serial jest idealnym projektem na platformę. Takie właśnie powinny być seriale na Netflixach.
|
|