|
Post by lucy on Nov 15, 2020 19:55:58 GMT
Tytuł: When a Snail Falls in Love Gatunek: thriller, tajemnica, romans, detektywistyczny, śledztwo Reżyseria: Zhu Zhu Scenariusz: Zhang Kai Zhou Stacja: Dragon Tv Liczba odcinków: 21 (po 30 min) Emisja: 24.10.2016-05.12.2016 Opis by Onedine Detektyw Ji Bai musi wyszkolić nowego rekruta w swojej drużynie, profilerkę kryminalną- Xu Xu. Chociaż dziewczyna jest doskonała w zawodzie, nie wie, jak dobrze współdziałać z innymi ludźmi. Ale to nie jest powodem, dla którego Ji Bai chciałby jej zwolnienia. Xu Xu brakuje sprawności fizycznej, jest wolna jak ślimak. W oczach przełożonego stawia ją to na przegranej w walce z kryminalistami. Mimo złych początków Xu Xu i Jai Bai z biegiem czasu uczą się razem współpracować. Zaczynają się też darzyć uczuciem, pomimo całkiem przeciwnych charakterów. ObsadaWang Kai- Ji Bai Olivia Wang- Xu Xu Yu Heng- Zhao Han Xu Yue- Yao Meng Zhang Lu- Su Mu Li Long Jun- Liang Yu/Hou Zi
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 19:57:58 GMT
Mój ulubiony serial kryminalny z Chin jak do tej pory. Na postawie książki tej samej autorki, co dramy "Love me if you dare" i "Lost memory", które też oglądałam, ale ten tytuł najbardziej mi się podobał.
|
|
|
Post by Onedine on Nov 23, 2020 17:40:48 GMT
Moja ulubiona chińska drama kryminalna. Prot jest jednym z moich ulubionych chińskich aktorów, ale żałuję, że gra więcej w tego typu dramach, a nie więcej w romantycznych.
|
|
|
Post by Atahan on Aug 5, 2024 13:11:03 GMT
Tajska adaptacja o tym samym tytule będzie dostępna u nas od 30 sierpnia na Viki. Jest to produkcja z zeszłego roku i liczy 20 odcinków. W roli głównej gra aktor tajsko-tajwańskiego pochodzenia, który występuje zarówno w tajskich, jak i chińskich dramach. www.viki.com/tv/40609c-when-a-snail-falls-in-love
|
|
|
Post by Onedine on Aug 5, 2024 16:44:21 GMT
Tajska adaptacja o tym samym tytule będzie dostępna u nas od 30 sierpnia na Viki. Jest to produkcja z zeszłego roku i liczy 20 odcinków. W roli głównej gra aktor tajsko-tajwańskiego pochodzenia, który występuje zarówno w tajskich, jak i chińskich dramach. www.viki.com/tv/40609c-when-a-snail-falls-in-loveWidziałam kiedyś z ciekawości pół godziny tej tajlandzkiej wersji i w ogóle mi się nie podobała. Miała okropny, nie klimatyczną atmosferę. Protka też była beznadziejna.
|
|