Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 16, 2020 0:50:51 GMT
Tytuł: Abismo de Pasion Tytuł PL: Otchłań namiętności Producent: Angelii Nesma („Za głosem serca”) Reżyseria: Sergio Cataño, Claudio Reyes Rubio Scenariusz: Caridad Bravo Adams, Juan Carlos Acala, Rosa Salazar Nowa adaptacja „Cañaveral de pasiones” z 1996 roku.
Gatunek: melodramat Rok: 2012 Ilość odcinków: 162 Kanał: Las Estrellas/TV4 Emisja w Meksyku: 23 stycznia 2012 – 2 września 2012 Emisja w Polsce: 5 lutego 2013 – 12 czerwca 2013 Fabuła:Akcja powieści rozgrywa się w tradycyjnej meksykańskiej wiosce La Ermita. Augusto i Estefania (Alejandro Camacho, Ludwika Paleta) są rodzicami Elisy (Angelique Boyer). Razem z nimi mieszka siostra Estefanii, Carmina (Sabine Moussier), która zamierza uciec ze swoim kochankiem, żonatym mężczyzną Rosendem (César Évora). Żona Rosenda, Alfonsina (Blanca Guerra), podejrzewając, że mąż ją zdradza, oskarża jednak żonę Augusta. Tymczasem, Estefania próbuje przekonać siostrę do opuszczenia ukochanego, co w efekcie kończy się wypadkiem samochodowym, w którym ginie ona sama oraz Rosendo. Augusto przekonany, że żona go zdradzała, kilka dni później bierze ślub ze szwagierką. Alfonsina z kolei, wysyła swojego syna Damian (David Zepeda) na studia we Włoszech, w celu rozdzielenia go z Elisą. Po ich ukończeniu, dorosły już Damian powraca do domu ze swoją dziewczyną Florencią (Altair Jarabo). Wkrótce odżywają w nim dawne uczucia do Elisy...
Obsada: Angelique Boyer - Elisa Castañón Bouvier David Zepeda - Damián Arango Mondragón Alejandro Camacho - Augusto Castañón Blanca Guerra - Alfonsina Mondragón Vda. de Arango Mark Tacher - Gael Mondragón / Gael Arango Navarro Sabine Moussier - Carmina Bouvier de Castañón Ludwika Paleta - Estefanía Bouvier de Castañón Altair Jarabo - Florencia Landucci Cantú René Casados - Padre Guadalupe «Lupe» Mondragón Salvador Zerboni - Gabino Mendoza César Évora - Rosendo Arango Eugenia Cauduro - Dolores «Lolita» Martínez Francisco Gattorno - Braulio Chirinos Livia Brito - Paloma González Eric del Castillo - Lucio «Nino» Elizondo Raquel Olmedo - Ramona González Alexis Ayala - Dr. Edmundo Tovar Nailea Norvind - Begoña de Tovar Armando Araiza - Horacio Ramírez Isaura Espinoza - Maru Dacia González - Blanca «Nina» Muriel de Elizondo Sergio Mayer - Paolo Landucci Isabella Camil - Ingrid Navarro Alberto Agnesi - Enrique Tovar Vanessa Arias - Antonia «Toña» de Chinrios Ricardo Dalmacci - Guido Landucci Lourdes Munguía - Carolina «Carito» Meraz Esmeralda Pimentel - Kenia Jasso Navarro Jade Fraser - Sabrina Tovar Adriano Zendejas - Vicente Chinrios / Vicente Mendoza Briggitte Bozzo - Elisa Castañón Bouvier (niña) Robin Vega - Damián Arango Mondragón (niño) Diego Velázquez - Gael Mondragón (niño) Mariliz León - Paloma González (niña) Maricarmen Vela - Eduviges Beltrán África Zavala - Remedios González3 Gustavo Rojo - Obispo Polly - Amiga de Alfonsina Alejandro Ávila - Doctor Manrique
|
|
cataleya
Nowicjusz
|
Post by cataleya on Nov 28, 2020 18:25:52 GMT
Uwielbiam tą telenowelę za hacjendowy klimacik, motyw przewodni oraz Carminę i Gabina Każda villana Sabine Moussier to majstersztyk! A Salvador Zerboni ma w sobie coś z drapieżnego zwierzaka i trafiła mu się rola skrojona na miarę
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2021 21:59:50 GMT
Ja akurat Sabine Moussier w żadnej roli nie kupuję. Wszędzie gra to samo i tak samo, niczym Jarabo. W dodatku robi to w sposób manieryczny. Takie niestety moje zdanie. Nie zmienia to jednak faktu, że telkę uważam za bardzo udaną. Miała cudowny, prawdziwie telenowelowy klimacik
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 24, 2022 18:48:31 GMT
Minęło 10 lat od premiery telenoweli w Meksyku. Telenowela była hitem w Meksyku i na arenie międzynarodowej. Sprzedano ją do ponad 100 krajów.
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 13:46:14 GMT
Czołówka w TV4.
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 13:50:07 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 13:58:09 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 14:36:44 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 15:02:10 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 1, 2022 9:31:38 GMT
Startuje premierowa emisja na Novelas TV (odpowiedniku naszego Novelas+) we Francji i krajach Afrykańskich. Zastąpi w paśmie powtórkę tureckiego serialu „W sercu miasta”. Tym samym na kanale będą cztery pasma premierowe, w tym trzy hiszpańskojęzyczne i jedno tureckie.
|
|
|
Post by lucy on Feb 1, 2022 11:55:53 GMT
Oby jej u nas przypadkiem nie puścili 🙏 (bo już była).
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 24, 2022 13:56:45 GMT
Telenowela powraca do Meksyku. Emisja na Las Estrellas od 14 marca o 14.30 i 15.30 po zakończeniu „Alborada”.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 12, 2022 14:18:10 GMT
Zwiastun powrotu w Meksyku.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 3, 2024 18:16:55 GMT
Nigdy jej nie widziałam. I zastanawiam się czy Zepeda dobrze wypadł? Bo ów Trzy Razy Ana był cieniem. I ogólnie dużo się nasłuchałam i naczytałam,że on jest średni. Przyznam,że trochę mnie to odrzuciło od ten telki. Podobnie jak do innych z jego udziałem jako prota.
|
|
|
Post by lucy on Jul 4, 2024 14:20:34 GMT
Nie pamiętam już dokładnie jak wypadli poszczególni aktorzy (z wyjątkiem Brito, która mi obrzydziła telkę całą swoją irytująca mimiką), ale Zepeda nie był jakiś najgorszy. Choć w jego przypadku zawsze wolałam go w rolach negatywnych (w Sortilegio był rewelacyjny). Kojarzę, że w pewnym momencie mnie protka strasznie wkurzała (telka była trochę za długa). Natomiast bardzo lubiłam postać Tachera i zawsze jej broniłam w dyskusjach na forum. Natomiast samą telkę polecam, miała bardzo swoisty, telenowelkowy klimacik i niezłą fabułe. Gdyby była krótsza, wyszłoby to jej na dobre. Jeszcze co do udziału Zepedy, to przypomniałam sobie, że pierwotnie rolę prota miał zagrać Sebastian Zurita. To miała być jego pierwsza główna rola. I nagle go Televisa wywaliła nie tylko z telki, ale i zerwała z nim kontrakt. Co prawda jego ojciec zaprzeczył krążącej wówczas famie, że to sam Castro załatwił Sebkowi wylot, bo się obawiał, że jego romans z Boyerką (z czasów Corazon Salvaje) zagrozi jego związkowi z nią (w końcu ich związek się zaczął podczas kręcenia Teresy - o ile nie wcześniej), ale nie byłabym tego taka pewna. Oni wszyscy kłamią jak z nut. A najśmieszniejsze jest to, że Castro szalejąc z zazdrości o Zuritę, stracił czujność i wprowadził (sobie ) do Teresy konia trojańskiego w postaci Rulliego, który mu za chwilę ukradł ukochaną. Czyli, że kara go dopadła za historię z Zuritą.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 4, 2024 21:25:55 GMT
Jak skończę Teresę, to być może zabiorę się za to. Są wakacje, a ja aż dziw,bo nabrałam ochoty na telki. Widziałam jeden klip i takie klimaty w telkach zawsze mi się podobały, więc plus. Boyerka piękna i delikatna. Nadal trochę boję się Zepedy, ale zobaczymy.
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2024 10:46:23 GMT
Tutaj jest jedna z najpiękniejszych wg mnie entrad telenowelowych. Do dziś się nią zachwycam i piosenką przewodnią. PS: tutaj gra ta rozdygotana, o której pisałam w Teresie (w Teresie o dziwo nie dygocze - przynajmniej do tego etapu, na którym jestem). Bardzo lubiłam tu postać Camacho i Esmeraldy Pimentel (moim zdaniem zagrała tu najlepiej w całej swojej telenowelowej karierze, pomimo, że to była jej pierwsza rola) oraz postać Blanci (żony postaci Castillo). Byli tu mocni villani, najlepiej wypadł chyba Gabino, bo Moussier niczego nowego/innego tu nie pokazała. A klimacik tu jest pierwsza klasa. I jak dla mnie Boyerka miała tutaj najlepszy look. Bo w Teresie jest za bardzo podpicowana. A tutaj jest taka naturalna.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 5, 2024 11:17:07 GMT
Boyerka bywa nierówna w swoich rolach. Ale, tu zdecydowanie lepiej wygląda. Bo już w Teresie właśnie km dalej w las to kreska mocniejsza. Ale jest to zapewne pokazanie jej złej postaci.
Jednak, spróbuję obejrzeć. Jeszcze nie wiem czy teraz zaczynać i oglądać jednocześnie z Teresą czy poczekać aż skończę.
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2024 12:25:18 GMT
Ja wolę zawsze oglądać kilka pozycji równolegle, bo to mi pozwala utrzymać zdrowy dystans i umożliwia przetrawienie co też jest potrzebne, żeby był lepszy odbiór. Oglądając ciągiem popadam w przesyt i się zaczynam czuć znużona. Pomijając, że brakuje mi elementu oczekiwania. i "zżerającej ciekawości" co przecież podsyca zapał.
Jestem ciekawa jak ta telka sobie radzi z upływem czasu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 5, 2024 16:21:29 GMT
Chyba też tak teraz zrobię.
Jak obejrzę kilka odcinków to napiszę pierwsze wrażenia.
|
|
Marcoss
Początkujący
|
Post by Marcoss on Jul 6, 2024 10:57:21 GMT
David Zepeda jako prot to drewno. Jedynie w "La fuerza del destino" wypadł w miarę dobrze, ale generalnie on nigdy nie nadawał się do głównych ról.
Zamiast "Abismo de Pasion" polecam obejrzeć "Cañaveral de Pasiones". Nie zestarzała się aż tak źle jak wiele telenowel Televisy z podobnego okresu, a pod wieloma względami (scenariusz, aktorstwo, klimat) jest lepsza.
|
|
|
Post by lucy on Aug 13, 2024 13:29:29 GMT
Entrada przerobiona na portugalski. Super.
|
|