klaras
Nowicjusz
|
Post by klaras on May 21, 2024 13:08:43 GMT
A po "Teresie" pewnie dla odmiany "Otchłań namiętności" Dla mnie wybór beznadziejny...
|
|
|
Post by lucy on May 21, 2024 15:04:26 GMT
W dodatku ta telka ma ponad 150 odcinków, wiec pasmo będzie zajęte przez ponad 7 miesięcy. W tym czasie zmieściłyby się 2 tytuły. Pomijam, że znowu jest wałkowanie pozycji, która już w Polsce była, podczas gdy jest wiele wspaniałych telenowel jeszcze nie emitowanych u nas. Masakra.
|
|
|
Post by man1000 on May 24, 2024 20:04:28 GMT
Dlaczego w pasmo wekeendowe jest od 22 czerwca o 20 wpisana Teresa czyzby zrezygnowali z sobotniego pasma
|
|
|
Post by lucy on May 24, 2024 21:00:17 GMT
Wygląda na to, że weekendowe pasma premierowe zostaną zlikwidowane po zakończeniu Przyjaciół i Burzy.
|
|
|
Post by man1000 on May 24, 2024 21:14:56 GMT
Liam Czy mozesz nam to wyjasnic
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on May 24, 2024 21:20:34 GMT
"Dobrze mieć przyjaciół" jest najsłabiej oglądaną produkcją w Novelas+. Pewnie chcą ratować pasmo. A przy okazji trochę wyrównać ilość pasm dla produkcji latynoamerykańskich i tureckich.
|
|
|
Post by man1000 on May 24, 2024 22:01:19 GMT
Ale co to da jak pozbyli się pasm weekendowych i dali powtórki w weekend Teresy ta Boyer to jest porażka 🤮🤮🤮
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 24, 2024 23:13:54 GMT
Co to da? Że nie muszą kupować czegoś co się nie ogląda. Z resztą „Teresa” wchodzi nie w jakieś osobne pasmo, a po prostu jako blok powtórek (20.00-01.00) z całego tygodnia. Nic niezwykłego. Cały weekend jest temu poświęcony.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 24, 2024 23:34:30 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 24, 2024 23:35:49 GMT
Opis od Novelas+:
|
|
|
Post by lucy on May 25, 2024 19:59:58 GMT
To chyba z tej telki (trafiłam przypadkowo na samo zdjęcie, bez tytułu).
|
|
|
Post by elysa7 on May 27, 2024 20:42:08 GMT
Zawsze gdzieś miałam z tyłu głowy,że to trochę taka właśnie Rubi 2.0 Jednak za długa i cały ten 2010 rok to wylew kiczu, który teraz razi w oczy.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 10, 2024 13:52:37 GMT
Zapowiedź w Novelas+:
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2024 15:37:25 GMT
Jacy tu wszyscy młodzi. Boyerka tutaj całkiem fajnie wygląda (ja niestety nie lubię jej w blondzie), no i przede wszystkim nie jest ostrzyknięta z każdej strony jak dzisiaj.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jun 20, 2024 19:38:42 GMT
"Teresa" z bardzo ładnym debiutem w Canal+ online.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 21, 2024 21:18:48 GMT
Chyba zrobię do niej kolejne podejście.
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2024 19:21:43 GMT
Obejrzałam 5 pierwszych odcinków (na Novelas+) i muszę przyznać, że podobały mi się. Co do postaci i mojego rozkładu sympatii, dzieje się na razie to samo co podczas oglądania Rubi. Tj. najbardziej lubię przyjaciółkę protki oraz "biedaka", którego kocha. Postać tego drugiego, gdzie w obu telkach kreuje go Rulli, gra u mnie drugie skrzypce, choć chyba w Teresie ta postać się rysuje lepiej. Zobaczymy. Boyerka gra swoją protkę o wiele lepiej, niż Barbara Mori, gdzie od pewnego momentu zbierało mi się na jej widok na wymioty. Nie dość, że była przerysowana, czego nie znoszę, to jeszcze nie umiała rozwijać postaci emocjonalnie i zamiast przyciągać coraz bardziej mnie odpychała. Że w rezultacie życzyłam jego wszystkiego najgorszego i kibicowałam Bracamontes, której kreacja mnie w Rubi ujęła (w Sortilegio jej się to nie udało). Ana Brenda jest tutaj tak słodka i ciepła, że ni mogę oderwać od niej oczu. A Teresa? Na razie jakoś kupuję jej postać, ale się boję, że za chwilę będę ją reklamować. Tak w ogóle to po tych 5 odcinkach, mam wrażenie, że Teresa to remake Rubi Chyba dlatego, że jest tu bardzo dużo analogii.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 23, 2024 1:09:44 GMT
Nowy zwiastun w Novelas+.
|
|
|
Post by lucy on Jun 23, 2024 9:25:02 GMT
Nie mogę zrozumieć jak Televisa mogła nie docenić Aarona Diaza w Teresie i pozwolić mu odejść do Venevision. On jest tu rewelacyjny, oprócz tego, że bardzo dobrze wygląda i się prezentuje.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 24, 2024 9:32:47 GMT
Ja zawsze będę uwielbiała Rubi i dla mnie żadna telka nigdy nie będzie lepsza. Jestem do niej przyspawana Ja dopiero skończyłam pierwszy odcinek. I mam nadzieję,że teraz uda mi się ją na luzie oglądać i się nie poddam. Rulli wizualnie tutaj póki co mnie odrzuca.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 24, 2024 13:59:14 GMT
Oglądałem „Rubi" dwa razy i „Teresę” teraz oglądam trzeci raz. Zdecydowanie bardziej podobała mi się „Teresa”. Samej postaci kibicowałem do samego końca, w przypadku Rubi czułem satysfakcję, gdy coś jej nie wychodziło np. jak Héctor ją więził. Na końcowym etapie nie mogłem na nią patrzeć. Bardziej lubiłem postacie Maribel i Eleny. Chociaż uważam, że Mori wcieliła się w swoją postać bardzo dobrze. Boyer jednak bardziej mnie uwiodła. Jest w moim odczuciu bardziej ikoniczna.
Na plus w „Teresie” uważam też, że Teresa skończyła studia. Pracowała jako prawnik. Nie spoczęła na laurach, gdy chwyciła się bogatego mężczyzny. W przypadku Rubi, gdy uwiodła Héctora, a tym zakończyło się jej samokształcenie.
Moja mama co prawda „Rubi” nie oglądała ale kilka lat temu obejrzała „Teresę” i od tego czasu jest to jej ulubiona telenowela. Nawet nie policzę ile razy powiedziała, że Boyer powinna dostać za tę rolę Oscara. Zawsze powtarza, że jest to jedyna telenowela, którą mogłaby obejrzeć drugi raz.
|
|
|
Post by lucy on Jun 24, 2024 17:56:43 GMT
Chociaż uważam, że Mori wcieliła się w swoją postać bardzo dobrze. Samą telenowelę uważam za bardzo dobrą. Po raz pierwszy oglądałam ją ok. 2 lata temu i byłam pod wrażeniem, że się nie postarzała, pomimo tylu upływu 20 lat. Niestety Barbara Mori mnie nie uwiodła. Pomimo, że miała rewelacyjnie napisaną rolę, nie poradziła sobie. Oprócz tego, że postać przerysowała i jej nie rozwijała, nie potrafiła nawet zróżnicować postaci swojej siostrzenicą, kalkując ją w stu procentach. Odrzuca mnie coś takiego od aktora. Tym bardziej, że robiłam podejście do innej telenoweli Barbary Mori i w niej zagrała identycznie. Czyli, że nie potrafi grać. Na tą chwilę Teresa podoba mi się bardziej. I postać protki tez uważam za lepiej wyprowadzoną. Ale się nie cieszę, bo za Boyerką nie przepadam i obawiam się, że to tylko chwilowa sympatia do postaci. Tym bardziej, że w zestawieniu z postacią Any Brendy przegrywa u mnie z kretesem. Liam, ja też sie cieszyłam z każdej porażki Rubi. Gdybym mogła, bym ją rozszarpała.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jun 24, 2024 18:05:19 GMT
Odbioru Rubi jako postaci nie ułatwiała też jej paskudna fryzura i makijaż w ostatnim etapie telenoweli. Wyglądała nieświeżo, mało mówiąc...
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 24, 2024 18:32:16 GMT
Zgadza się z wami w większości odnośnie Rubi. Ja po prostu mam ogromny sentyment do Rubi i to moje duże guilty pleasure od dawien dawna. Ale tak, już po pierwszych odcinkach Teresy (oglądam teraz 4) widać znaczną różnicę między postacią Teresy i Rubi i to ta pierwsza ma więcej punktów. Wyglądało to Mori zwłaszcza w pierwszych 30 odcinkach przed tą okropną trwałą wyglądała cudownie. Boyer jest również śliczna, chociaż w tej rywalizacji Mori dla mnie wygrywa. Jak kiedyś mocno porównywałam te dwie telki to teraz już tego nie robię i ogląda mi się Teresę znacznie lepiej. Jednakże Boyer ma świetną chemię zarówno z Diazem jak i Rulli. Chciałbym nieco mniej jej siostry i marudzenia matki. A i tej żałosnej Aidy, czy jak jej tam. Ta aktorka od zawsze grała żałosne, przerysowane postacie. W Porywach Serca też jej nie znosiłam.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 24, 2024 20:45:18 GMT
Chciałbym nieco mniej jej siostry i marudzenia matki. Matka Teresy to najbardziej irytująca postać z całej telenoweli. Podnosiła ciśnienie do samego końca. Oglądam „Teresę” 3 raz mimo to przy śmierci Rosity popłakałem się Za każdym razem wzrusza mnie ta scena.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jun 24, 2024 20:55:04 GMT
Tak, miałem właśnie napisać, że świetnie zagrana przez wszystkich aktorów scena rozpaczy po śmierci Rosity. Wyciskacz łez.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 25, 2024 10:58:45 GMT
O jeju . To wolałabym śmierć matki. Naprawdę.
|
|
|
Post by lucy on Jun 25, 2024 13:13:01 GMT
Jestem po 12.Odcinku. Matka Teresy to najbardziej irytująca postać z całej telenoweli. Podnosiła ciśnienie do samego końca. Nie oglądałam wcześniej Teresy, więc te wszystkie postacie dopiero poznaję. I matka protki mnie nie irytuje. Co więcej uważam, że ma bardzo dobre (zdrowe) podejście do życia i rodziny. Nikogo nie faworyzuje i nikogo nie poniewiera. Trudno, żeby była ślepa na egoizm córki, która z tego co widzę odebrałaby rodzicom ostatni grosz, byleby mieć na fatałaszki. Jest żałosna. W domu też w niczym nie pomaga. Jest zwyczajnym pasożytem, w dodatku bez serca. Nie było jej nawet stać na współczucie dla ciężko chorego chłopca, brata Esperanzy. Aurora dała jej klucze do domu za miastem, żeby zabrała tam rodziców, a ona co? Nawet im o tym nie powiedziała. Za wszystkich postaci najbardziej mnie denerwuje matka Esperanzy. I nie przepadam za postacią siostry mecenasa (zapomniałam imienia, ale gra go Rulli). Ma w sobie coś, czego nie umiem jeszcze opisać, ale co mi nie odpowiada.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 25, 2024 14:39:48 GMT
W takim pojęciu to jasne. Ale ogólnie bardziej to drażni mnie ta aktorka. Bo mam wrażenie,że ona to nic nie robi tylko właśnie tak chodzi i marudzi. Jego siostra jest taka jakaś cichociemna. I w pierwszym odbiorze miałam wrażenie, że to bardziej jego taka cicha wielbicielka niż siostra. Chyba muszę się wycofać z twierdzenia,że Rulli mnie tutaj odrzuca. Jednak nie jest tak najgorszy. Dużo zyskuje jak ma sceny sam na sam z Boyer.
|
|
|
Post by lucy on Jun 25, 2024 16:05:43 GMT
Nie umiem nie porównywać "Teresy" do "Rubi", bo jest tu bardzo dużo podobieństw w fabule. 1, I Alejandro i Mariano są lekarzami i oboje groszem nie śmierdzą. 2, Zarówno Hektor, jak i Arturo stracili rodziców. 3. Aurora i Maribel są postaciami bardzo pozytywnymi i mają wyłącznie ojców. Obie są tez nieprzyzwoicie bogate i obdarowują protkę prezentami. 4, I Maribel i Aurora kochają się w naszych biedakach, którzy są do szaleństwa zakochani w protce, która jest ich nieszczerą przyjaciółką. Czekam, aż Teresa porzuci Mariana dla Artura, tak samo jak zrobiła to Rubi z Alejandrem. I jestem ciekawa, czy też ciągle będzie wzdychać do Mariana i traktować go jak psa ogrodnika, zwodząc go i kusząc na zmianę. I Mimo, że z nim nie będzie, nie pozwoli się zbliżyć do niego Aurorze. Na razie tyle mi się skojarzyło.
|
|