|
Post by elysa7 on Jun 25, 2024 21:08:39 GMT
Tak, dużo jest podobnych, jeśli nie takich samych motywów. Ale mnie teraz udaję się nie mieć z tyłu głowy myśli o Rubi. Bo jednak zaczynam mocno docenić tą telkę
|
|
Marcoss
Początkujący
|
Post by Marcoss on Jun 25, 2024 21:54:24 GMT
Ja zawsze wolałem "Rubi". Być może dlatego, że była pierwsza. "Teresa" mnie znudziła i w efekcie nie obejrzałem jej do końca... Teraz trochę mnie kusi ta emisja w Novelas+, ale raczej nie dam rady tego znowu oglądać.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 26, 2024 5:10:16 GMT
Ja zawsze wolałem "Rubi". Być może dlatego, że była pierwsza. "Teresa" mnie znudziła i w efekcie nie obejrzałem jej do końca... Teraz trochę mnie kusi ta emisja w Novelas+, ale raczej nie dam rady tego znowu oglądać. Ja dałam ponowną szansę i chwyciło póki co. A Rubi jeszcze nie raz będę wałkować, bo po prostu uwielbiam.
|
|
|
Post by lucy on Jun 26, 2024 17:14:56 GMT
Mnie się "Rubi" bardzo podobała, ale nie dałabym rady obejrzeć jej po raz drugi. W sensie nie byłabym w stanie jeszcze raz patrzeć na tak obrzydliwą i wulgarnie złą postać jak Rubi. Podczas oglądania, pomimo wysiłków, nie umiałam zrozumieć jak ludzi w ogóle taka postać może zachwycać, bo pod odcinkami widziałam wręcz owacje. Pamiętam, że w Kara Sevdzie sama zachwycałam się Emirem, ale on był psychologicznie bardzo ciekawy, pełen dylematów, tęsknot, przeżyć na skutek traumatycznego dzieciństwa oraz wielu niespełnionych marzeń, nieodwzajemnionej miłości... że mnóstwo razy nie umiało się mu nie współczuć. Ale aktor grał jakieś stany emocjonalne, a nie tylko nadawał na jednej fali jak Barbara Mori, której Rubi przez całą telkę ma do całego świata jedynie pretensje i to o wszystko. Jest płytka, pusta i totalnie bezbarwna, że po pewnym czasie aż nudna. Mnie w każdym razie w grze tej aktorki zabrakło warsztatu, dzięki któremu mogłaby postać wzbogacić o jakąś chociaż minimalną głębię. W dodatku to jej przygryzanie/ zaciskanie szczęki było tak manieryczne, że aż irytujące. I jakby tego było mało to siostrzenica protki odziedziczyła po niej nawet to. Także nie. Nigdy więcej nie chcę patrzeć na ta postać.
|
|
Marcoss
Początkujący
|
Post by Marcoss on Jun 26, 2024 19:13:11 GMT
Oglądałem "Rubi" jako nastolatek i wtedy kibicowałem głównej bohaterce i byłem zachwycony Barbarą Mori. Teraz pewnie mój odbiór byłby kompletnie inny, ale zawsze uważałem, że ona ma ogromny potencjał. Niestety go nie wykorzystała i została aktorką jednej roli. Boyer dużo lepiej pokierowała swoją karierą. Mori popadła w samozachwyt, odrzuciła telenowele, ale co z tego, skoro nigdy nie odniosła dużego sukcesu w kinie czy serialach.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 26, 2024 20:13:54 GMT
Dla mnie większość min Mori są bardzo memiczne i się z nich śmieje. Podobnie jak u Boyer.
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2024 0:00:39 GMT
Jestem po 14.Odcinku, i brakuje mi tutaj jakiejś konkretnej villany, która by ucierała nosa protce i robiła jej pod górkę. Nie podoba mi się konsumpcjonizm Teresy i wykorzystywanie rodziców, którzy ledwo przędą i stają na rzęsach, żeby powiązać koniec z końcem. Dlatego kibicuję Aidzie, choć jej postać jest za lajtowa, żeby móc stawić czoło Teresie. Coraz bardziej mnie męczy siostra Artura. Nie zorientowałam się, że odtwórca Rubena (kochanka Esperanzy) grał Lucia w Rubi. Issabela Camila pasuje do swojej roli, niczym kwiatek do kożucha. Oby jej wątek się jak najszybciej skończył, bo jest naciągany na maxa.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 27, 2024 11:11:09 GMT
Ja jestem na 10. Od razu ogarnęłam,że Ruben to mój ulubiony Łysy Hrabia z Rubi. Ale mógłby ogolić głowę, bo te włosy mi przeszkadzają Tak, Teresa rewelacyjnie kombinuje. Czapki z głów. Póki co świetnie rozgrywa i planuje. Nie wykrzyczała Aidzie,że jej ojczulek zdradza matkę i na dodatek ma chrapkę na nią. Jestem bardzo ciekawa jak tutaj Teresa to wykorzysta. Siostra Artura, Luiza to taka szara mysz do kwadratu. I szczerze mogłaby jej nie być. Bo póki co nic takiego nie widzę w niej. Aida to jakiś żart. Głupia i próżna. Mogłaby się uczyć od ojca jak kłamać, manipulować, zdradzać i ranić innych. A tak to tylko biega i mnie denerwuje. Paulo to drugi Saul z Rubi. Nudy. Ojciec Teresy biedak. Nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo jego ukochana córka go wykorzystuje. Zaczynam zmieniać zdanie o matce. Bo ona widzi co się dzieje, ale po mimo to nic nie może z tym zrobić. Czekam aż Mariano pogoni Teresę. I bardziej niż to chce oglądać jego zaloty do Aurory. Będą piękną parą ❤️ I cieszę się ,że postać Mariano czy Arturo nie odpycha mnie tak bardzo jak Alejandra z Rubi. Bo przysięgam Alejandro to była tragedia, tragedii. Wiecznie spocony i krzyczący. Bleh. Im dużej patrzę na Ruliego to mam wrażenie,że jego szczęka zrobiła się jakaś bardzie kanciasta niż wcześniej. Po prostu mam cały czas jego wizerunek w głowie z 2004 roku z Rubi.
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2024 12:48:58 GMT
Aida to jakiś żart. Głupia i próżna. Mogłaby się uczyć od ojca jak kłamać, manipulować, zdradzać i ranić innych. A tak to tylko biega i mnie denerwuje. Nie powiedziałabym, że Aida jest głupia. Może i jest próżna, ale wychowywała się w dobrobycie, luksusie i przekonaniu, że zasługuje na wszystko co najlepsza, bo jest córeczką znamienitego mecenasa. Także ona ma prawo być taka jaka jest, w przeciwieństwie do Teresy, która też jest próżna (wg mnie jeszcze bardziej od Aidy) podczas gdy powinna być pokorna. Aida chociaż szanuje rodziców, podczas gdy Teresa nimi pomiata i śmieje się za ich plecami z ich naiwności. Niestety nie jest wyrachowana i nie da rady zagonić Teresy w kozi róg, gdzie tak naprawdę jej miejsce. Ja w każdym razie lubię Aidę. Jest o wiele ciekawsza od tej mimozy siostry Artura.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 27, 2024 13:04:10 GMT
Ale ona jest głupia. Każdy jej musi wszystko tłumaczyć. Praktycznie nic nie jest sama w stanie wymyślić. A ten jej "plan" ośmieszenia Teresy też taki słaby bardzo. Na dodatek nie jest ładna. Jej twarz notorycznie jest wykrzywiona przez co jeszcze gorzej wygląda. Ogólnie nie lubię tej aktorki.
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2024 13:45:22 GMT
E tam, że każdy jej musi wszystko tłumaczyć. Zakochała się w Paulo na zabój, a miłość często jest ślepa. Choć w przypadku Aidy nie jest aż tak źle, bo widzi, że Paulo ją wykorzystuje i stara się stawiać mu opór. Gdyby była głupia, pozwalałaby mu robić ze sobą wszystko. Nie wiem jak wątek się dalej potoczy, ale do czasu wypadu do Acapulco, gdzie przecież zmanipulowała ją szczwana lisica w osobie matki Paula, ogólnie poradziła sobie bardzo dobrze. Co do sposobu, w jaki ośmieszyła Teresę, to faktycznie był to chwyt poniżej pasa, ale patrząc z drugiej strony to czy nie o to chodziło, żeby zmiażdżyć Teresę/ żeby ją zdemaskować? To nie była żadna przecież żadna intryga, tylko bezlitosne ukazanie jej prawdziwej twarzy, tj. twarzy oszustki i uzurpatorki. Sama aktorka mnie urodowo nie odpycha. Nie jest piękna, a tylko dość ładna. Do ról jakie odgrywa ma wystarczająca urodę, co więcej pod tym względem bije na głowę wiele aktorek, które grają podobne do niej role. Poza tym trzeba wziąć pod uwagę, że w Teresie gra rówieśniczkę protki (zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że wygląda od Boyer młodziej), gdzie w rzeczywistości jest o aż 9 lat od niej starsza. W stroju kąpielowym też wypadła obłędnie. Także nie czepiałabym się jej fizisu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 27, 2024 15:01:05 GMT
Nie chodziło mi o jej intencje. Bo były wiadome i nawet zrozumiałe. A wykonanie. Mogła lepiej to rozegrać. Na początku się zastanawiałam dlaczego matka tak pcha ją w objęcia syna. Ale już wiem dlaczego. Wątek nie najgorszy. Wolałabym aby Aida coś więcej sobą prezentowała. Chyba po prostu męczą i nudzą mnie takie postacie jak ona. Jej charakterystyka i ogólna prezencja są bardzo takie se.
Była narzeczona Arturo, Paloma. Stawiałam, że będzie bliska charakterem do Teresy. A ona jest taka nijaka. I znowu muszę się przyczepić. Ponieważ ta aktorka naprawdę staro wygląda! Do Rulliego zupełnie nie pasuje. Pomijając,że makijaż jest fatalny. Widać każdy niuans. Bardziej by tu pasowała piękność i mocny charakter. Jakaś poważna przeciwniczka dla Teresy. A tu takie rozczarowanie.
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2024 15:11:52 GMT
Aktorka od Palomy nie tylko za staro wygląda, ale i jest za stara do tej roli. Boyer ma w telce 22 lata, a ona ma 41, więc jest 2 razy starsza. Jaki w tym sens i logika, żeby je stawiać obok siebie? Castro chyba na głowę upadł angażując ją do tej roli. Samej aktorki zresztą nie lubię. Wszędzie gdzie ją widziałam była rozdygotana i bardzo mi się to udzielało. No jak ją tutaj zobaczyłam w roli ukochanej Artura to mi macki opadły. Wyżej zresztą pisałam, że nie chcę jej tu dłużej oglądać, bo watek jest mierny. Czekam na powrót Aurory. To będzie chyba moja ulubiona postać.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 27, 2024 17:24:39 GMT
I tutaj w stu procentach się zgadzam. Dostała rolę po znajomości, bo innej opcji nie widzę.
Znowu, ja również. Ogólnie to lubię Anę i tutaj na bardzo mi się podoba. Bo faktycznie jej postać Aurory jest przeurocza i jej mocno kibicuje.
|
|
|
Post by lucy on Jun 28, 2024 13:56:50 GMT
Ostatnio Teresa mocna spadła w rankingu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 3, 2024 10:10:30 GMT
Ku mojemu zaskoczeniu oglądanie idzie mi przyjemnie. Jestem na 30 odcinku. Z początku oglądałam na CDA. Ale postanowiłam nieco przyspieszyć i nie czekać. Byłam przekonana,że Teresa wie kto jest kochankiem Esperanzy. Bo przecież ich widziała w klubie. Trochę się zdziwiłam jak nagle Teresa taka zaskoczona,że Ruben to ten niby narzeczony. Ale okey. Chyba jeszcze nigdy nie widziałam takiego psa ogrodnika jak Teresa. Ona dosłownie chce aby każdy użyteczny dla niej mężczyzna był tylko i wyłącznie zainteresowany nią. Jej chore akcje z Mariano już mnie powoli męczą. Bo ona stosuje modelową manipulacje, przyciąganie, odpychanie i tak w kółko. A Mariano mimo,że mądry to cały czas się na to nabiera i ignoruje czerwone flagi od Teresy. A te momentami są gigantyczne. Po jej mimice jasne jest,że Teresa to modliszka Boyerka nie zawodzi, bo ma chemię z każdym z facetów. Co jest niesamowite.
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2024 18:20:37 GMT
Trevi śpiewa, a Boyer tańczy.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 19, 2024 15:52:51 GMT
Jest już daaaleko z odcinkami do przodu. Bo w pewnym momencie zaczęłam lecieć na suwaku. Wątek Joniego i Patty kompletnie mnie nie interesuje, podobnie jak Juany, czy Luisy z tym okropnym Fernandem. Naiwność i już po prostu głupota Armanda i Juany mnie dobija. To tak debilne postacie,że patrzeć mi się nie chce nawet na nich. Mariano też już przegina. Raz Teresa, raz Aida. Dalej żadnego sensownego kroku w stronę Aurory nie potrafi wykonać. A wciąż jak pies z wywieszonym jęzorem biegnie do Teresy, jak ta go tylko zawoła. Choć już doskonale zdaje sobie sprawę z tego jaką Teresa jest kobietą. Przepraszam za wyrażenie, ale Teresa to wywłoka. I to taka rasowa. Na Fernanda też czycha,bo ten ponoć bogatszy niż Arturo. A z niego to też super przyjaciel, tak leci na Teresę,że aż żal.
Muszę przystopować z oglądaniem,bo się za mocno irytuje
|
|
|
Post by lucy on Jul 29, 2024 21:29:15 GMT
Fajny zwiastun..
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jul 30, 2024 18:39:28 GMT
Ostatnio spotkałem się z dość ciekawą, choć mocno żartobliwą opinią, że prawdziwą villaną w "Teresie" i osobą rzucającą kłody pod nogi głównej bohaterce była nie Aida, a Refugio, w poniższym filmiku nazywana Dona Reflujo. Jej postać wszystkiemu zaprzeczała, zawsze źle myślała o córce i powtarzała jej, że nie powinna marzyć o niczym więcej niż byciu gospodynią domową i mieszkaniu w dzielnicy z Mariano. Twierdzą tam też, że jej postać od początku była nienawistna i Teresa powinna w finale wyjechać z milionami do Europy, żeby zacząć nowe życie, a nie zostać i przepraszać matkę. Przyznam, że niezły kabaret. www.youtube.com/watch?v=3NG22ldAxzM
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 30, 2024 21:06:02 GMT
O tym było jakiś czas temu bardzo głośno. Powstało pełno filmików czy memów z Doñą Refugio. Nawet telewizja to podłapała bo w jednym programie telewizyjnym na Las Estrellas rozmawiano o tej postaci jako o prawdziwym czarnym charakterze.
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2024 22:09:57 GMT
Ja jestem obecnie na 27.Odcinku i do tej postaci nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Natomiast Teresę bym rozszarpała za to jak traktuje swoich rodziców i jak ich wykorzystuje. Jest nie tylko niewdzięczną córką, ona jest ich pasożytem. Nie umiem się taką postacią zachwycać. Przynajmniej w tym wydaniu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 31, 2024 14:16:42 GMT
Nie wiem skąd aż takie dziwne podejście do marki Teresy. Ona cały czas chciała dobrze dla córki. Nie była tak nawinął i głupia jak jej mąż. A to,że miala zupełnie inne podejście do całej sprawny to inna kwestia.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 5, 2024 13:58:32 GMT
Kolejne zapowiedzi z aktorami z Novelas+:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 5, 2024 13:59:10 GMT
Telenowela „Teresa” jest 3. najchętniej oglądaną pozycją emitowaną aktualnie w Novelas+.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 29, 2024 10:25:42 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 27, 2024 0:11:04 GMT
Angelique Boyer o tym czy postać Doni Refugio była prawdziwym czarnym charakterem telenoweli:
|
|
|
Post by lucy on Nov 20, 2024 13:06:31 GMT
|
|