|
Post by lucy on Nov 19, 2020 19:02:03 GMT
Koreański tytuł: The World of the Married Inne tytuły: The World of a Married Couple, The World of Husband and Wife, The Couple's World , Couple's World , World of Couples , The World of Couples , The World of the Couple , A Married Couple's World, The Married Life , A World of Married Couple Gatunek: romans, dramat, rodzina, melodramat Reżyseria: Mo Wan Il Scenariusz: Joo Hyun Odcinki: 16 (po 80 min) Stacja: jTBC Emisja: 27.03.2020- 16.05.2020 Opis: by Onedine Wszystko wydaje się idealne w życiu lekarki Ji Sun Woo. Mieszka ona w Gosan, bogatym miasteczku pełnym pięknych domów, jej pacjentami są m.in. ludzie z elity miasta. Mężem lekarki jest przystojny Lee Tae Oh. Para po 40-tce jest ze sobą od lat, mają nastoletniego i wydaje się, że płomień namiętności nadal między nimi nie wygasł. Mąż Soon Wu jest mało znanym producentem filmowym, który aktualnie szuka finansowego wsparcia dla swoje projektu. Perfekcyjny obraz małżeństwa Soo Woo i Tae Oh'a rozpada się jak domek z kart, gdy kobieta odkrywa przypadkiem romans męża. Odkazuje się także jak wiele osób z jej otoczenia jest wobec niej nieszczerych. Rozpoczyna się bezpardonowa walka bohaterki o wszystko co dla niej drogie. Nowa wersja brytyjskiego serialu "Doktor Foster". Obsada: Kim Hee Ae- Ji Sun Woo Park Hae Joon- Lee Tae Oh Han So Hee- Yeo Da Kyung Park Sun Young- Go Ye Rim Kim Young Min- Son Je Hyuk Chae Gook Hee- Sul Myung Sook
|
|
|
Post by lucy on Nov 19, 2020 19:02:42 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 19, 2020 19:03:24 GMT
Jeśli oglądałaś Onedine, to która wersja lepsza: koreańska, czy jednak brytyjska ? Widzę, że serial miał średnia oglądalność w Korei. Plakaty:
|
|
|
Post by lucy on Nov 19, 2020 19:03:40 GMT
Jeśli oglądałaś Onedine, to która wersja lepsza: koreańska, czy jednak brytyjska ? Widzę, że serial miał średnia oglądalność w Korei. Z brytyjskiej widziałam tylko fragmenty, więc trudno mi do końca porównać. Dlaczego piszesz, że drama w Korei miała średnią oglądalność ? To serial z najwyższą oglądalnością w historii telewizji kablowych jak do tej pory. Wystartował jako hit, skończył jako mega hit. Miał na finał 28 %, gdy normalnie w tym paśmie jest około 2-3 %. Seriale z normalnej tv mało kiedy w ostatnich latach przekraczają 20 % i jak jest więcej, niż 10 % to już sukces. Duża cześć stacji musi zadowolić się wynikami 3, 5, 8 %. W dodatku % w tv kablowej to lepsze liczby w milionach, niż tyle samo procent w normalnej. Kiedyś czytałam o tym artykuł na kdramapal (po angielsku). Jak go znajdę to wrzucę w ogólny temat dram koreańskich.
|
|
|
Post by lucy on Nov 19, 2020 19:04:16 GMT
Najwyraźniej nie doczytałam legendy pod tabelką reytingową, która jest na stronie serialu Wikipedii. :lol:
Ciekawe jak wypadnie wersja turecka, zważywszy, że jak widać historia ta łapie (w sensie sprawdza się) w różnych realiach kulturowo-religijnych.
W wersji koreańskiej były jeszcze 2 odcinki specjalne, tak? Co w nich było?
|
|
|
Post by lucy on Nov 19, 2020 19:04:51 GMT
W wersji koreańskiej były jeszcze 2 odcinki specjalne, tak? Co w nich było? W odcinkach specjalnych prawie nigdy nie ma dalszej akcji, tylko zwykle streszczenie fabuły, wywiady z producentami, aktorami etc. Osobiście widziałam chyba z 2 tego typu rzeczy, jedną ostatnio z Japonii i tam po przeszło godzinnym streszczeniu były z 3 minuty nowej fabuły. Nic to nie wnosiło do całego serialu i mogłoby tego równie dobrze nie być. Na szczęście ktoś napisał zanim zaczęłam oglądać, że tak jest i oszczędziłam sobie czas. Na podglądzie sprawdziłam, że faktycznie i obejrzałam tylko samą końcówkę. "The world..." miał taki finał, że nic więcej tam nie było dalej potrzebne.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 2, 2021 12:55:25 GMT
|
|