|
Post by Atahan on Mar 31, 2021 18:51:16 GMT
Serial produkuje The CW, więc co nic dziwnego, że serial jest komercyjny, stacja celuje głównie w młodego widza. Da się to właśnie odczuć, ale nie przeszkadza mi ten klimat. Jest jedna rzecz, która wydała mi się może nie tyle dziwna, ale brakująca. Bo ja od początku porównuję ten serial z "Yasak Elma", gdyż to jest praktycznie ten sam schemat, tylko tam wiadomo zrobione po turecku. I "Dynastia" wypada przy YE troszkę biedniej. Tutaj wiele scen kręconych było na terenie posiadłości Carrington, trochę w firmie i apartamencie Colbych. Raz czasami w jakichś plenerach, na początku jeszcze w domu byłego kochanka Cristal (Mathiev? Nie wiem, jak się to piszę). W YE rezydencji, apartamentów, biurowców itp. można wymieniać, a wymieniać. I w porównaniu do YE brakło mi też takiego życia bogaczy. Alexis z Samem raz byli na zakupach, ale nie ma żadnych akcji na różnych wystawach, przyjęciach, bankietach, chodzenia po kawiarniach, restauracjach. Niby był jakiś pokaz mody, na którym Jeff......, ale mogłoby być więcej. Tylko sęk w tym, że tutaj kobiety to chociaż pracują naprawdę, a tam udają, że pracują i są bizneswomen. To są takie moje czepiania się, bo to wyszło dopiero, jak sobie dzisiaj te dwa seriale w głowie porównałem. Podczas oglądania zupełnie brak takich wyjść mi nie przeszkadzał, akcja i scenariusz są na tyle wartkie, że nie odczuwa się kiedy mija odcinek. Nathalie Kelly dopiero półtora roku po odejściu wyznała, co było tego powodem. Stwierdziła, że gatunek opery mydlanej komplet nie przypasował jej, a z postacią Cristal nie potrafiła się utożsamić. Powiedziała, że przyjęła rolę bez czytania scenariusza i nie wiedziała dokładnie jak to wyjdzie. Trochę słabo to o niej świadczy. Sam pamiętam, że była pierwszą osobą potwierdzoną w obsadzie. Też nie wiemy, ile w tym wszystkim prawdy. Ale zauważyć się dało, że Cristal była ograniczona. Czasem chciało się, żeby rzuciła jakąś ripostę, albo dała Blake'owi z liścia, a ona za każdym razem zagryzała język. Na koniec się dopiero wykazała w scenie z Alexis, ale no... Może Nathalie zależało by grać coś więcej, tyle że jej filmografia po odejściu z "Dynastii" jakoś znacząco się nie rozszerzyła. Co to "Jane The Virgin" również polecam. Serial mocno telenowelowy, w zasadzie parodia telenoweli. Pełno zwrotów akcji, zmartwychwstania itp. "Riverdale" jest już zupełnie innym serialem. Osobiście dwa pierwsze sezony były naprawdę dobre, ale czym dalej tym po prostu gorzej. To JTV pewnie mi się spodoba. "Riverdale" wiem, że już są inne klimaty i podobno z sezonu na sezon coraz gorzej. Mam w rodzinie osobę, która ogląda/ła (nie wiem, czy nadal ogląda, aż muszę spytać). No ale po "Dynastii" The CW dostało pakiet zaufania ode mnie, więc będę tak na przemian oglądał od nich seriale z gatunku bliżej realnych (wiem, że Riverdale nie jest takie realne, ale w porównaniu z "Flash", czy "Arrow" chyba realniej wypada, z resztą się przekonam). Swoją drogą ja już we wrześniu jedną parodię telenoweli na Netflixie oglądałem, 3 sezony ma. A jeszcze jedno mnie zaciekawiło. Jak ta Szalona Blondi uciekła z psychiatryka, skoro jej mąż okazał się iluzją/duchem? Wyjaśnią to w II sezonie?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 31, 2021 20:31:55 GMT
"Dynastia" ma za pewnie też ograniczony budżet. Ja w jakimś stopniu nie zwracam w sumie na to uwagi, bo serial i tak jest drogi i nie porównuje jej z innymi produkcjami, bo rzadko oglądam opery mydlane Jednak The CW nie koniecznie jest wylewną stacją, a "Dynastia" się u nich niestety nie ogląda. Produkcja ma bardzo słabe wyniki w TV, jednak dzięki Netflixowi, który ma globalne licencję a serial tam jest hitem, The CW robi kolejne sezony. Netflix musi dużo płacić skoro CW zamówiło już piąty sezon, przed premierą czwartego. Wyniki w sumie nie dziwią, bo CW fatalnie reklamuje serial. Prawie w ogóle. Pojawia się zawsze jeden zwiastun danego odcinka. Jeszcze kilku sekundowy. Przykład: Na szczęście "Dynastia" jest hitem Netflixa i mamy już piąty sezon gwarantowany 😍 Moim zdaniem, Kelley mogła też sobie psychicznie nie poradzić. Miała narzeczonego, którego zostawiła w Los Angeles a sama przeniosła się na wiele miesięcy do Atlanty. Dzieliły ich kilka tysięcy kilometrów. Zaraz po zakończeniu zdjęć do sezonu, wróciła do LA i wzięła ślub, a gdy ruszały zdjęcia do drugiego sezonu w wywiadzie powiedziała, że "Nie wracam do Atlanty. Zostaje w LA. Odzyskałam własne życie". Powiedziała nawet, że o odejściu z serialu wiedziała już w połowie pierwszego sezonu i konsultowała to z producentami. W zasadzie Claudia pojawi się jeszcze na jakiś czas w drugim sezonie, choć nie zostanie ta kwestia poruszona. Po prostu udawała, że rodzi a gdy pielęgniarz poszedł po lekarza (jeśli dobrze pamiętam) ona sobie wyszła. Ach te zakłady psychiatryczne i ochrona "Jane The Virgin" jest już też zakończoną produkcją (ma 5 sezonów = 100 odcinków), więc możesz bez problemu oglądać Szczególnie czym dalej tym mamy więcej twestów. Zaginiona siostra bliźniaczka, operacje plastyczne itp. 😂 Ja "Riverdale" oglądałem latem 2019, gdy były już całe trzy sezony. Byłem wtedy po wypadku i siedziałem głównie w domu, więc oglądałem głównie seriale. Na "Riverdale" wzięłem się bo był bardzo popularny. Każdy sezon ma inny motyw - śmierć ucznia, zamaskowany morderca, śmiertelna gra itp. Pierwsze dwa sezony były naprawdę dobre. Trzeci słabszy ale jeszcze okej. Ale od czwartego to oni sami już nie wiedzą co pokazywać. Oglądam na bieżąco tylko dlatego, że nie lubię porzucać seriali szczególnie, że tu już długo wytrwałem 😂 Ale warto samemu się przekonać, czy w ogóle klimat będzie odpowiadać Jaką parodię telenoweli oglądałeś? Bo nie kojarzę, w sumie co jest jeszcze w tych klimatach na Netflix
|
|
|
Post by Atahan on Mar 31, 2021 22:05:50 GMT
"Dynastia" ma za pewnie też ograniczony budżet. Ja w jakimś stopniu nie zwracam w sumie na to uwagi, bo serial i tak jest drogi i nie porównuje jej z innymi produkcjami, bo rzadko oglądam opery mydlane Jednak The CW nie koniecznie jest wylewną stacją, a "Dynastia" się u nich niestety nie ogląda. Produkcja ma bardzo słabe wyniki w TV, jednak dzięki Netflixowi, który ma globalne licencję a serial tam jest hitem, The CW robi kolejne sezony. Netflix musi dużo płacić skoro CW zamówiło już piąty sezon, przed premierą czwartego. No szkoda, że sobie nie radzi, ale ważne, że w Netflixie sobie poradziła. Dla mnie może trwać, dopóki będzie im się kasa zgadzać, mogą stworzyć nawet 10 sezonów, bo opery mydlane mają to do siebie, że do scenariusza można wpleść wszystko i jeśli tylko umie się pisać, to i widownia zostanie. Plus, że są przerwy między sezonami, bo widz chociaż nie zmęczy się oglądaniem masy nic nie znaczących odcinków. To jak JTV jest już skończone, to mogę ciągiem całość obejrzeć. Ja "Riverdale" oglądałem latem 2019, gdy były już całe trzy sezony. Byłem wtedy po wypadku i siedziałem głównie w domu, więc oglądałem głównie seriale. Na "Riverdale" wzięłem się bo był bardzo popularny. Każdy sezon ma inny motyw - śmierć ucznia, zamaskowany morderca, śmiertelna gra itp. Pierwsze dwa sezony były naprawdę dobre. Trzeci słabszy ale jeszcze okej. Ale od czwartego to oni sami już nie wiedzą co pokazywać. Oglądam na bieżąco tylko dlatego, że nie lubię porzucać seriali szczególnie, że tu już długo wytrwałem 😂 Ale warto samemu się przekonać, czy w ogóle klimat będzie odpowiadać Dobrze, że nic się nie stało. Podpytałem w sprawie "Riverdale" i dostałem taką samą odpowiedź. Pierwsze dwa sezony świetne, później coraz słabiej, ale jej się obecny sezon zaczyna podobać, choć sama zaznaczyła, że oglądała bardziej z sentymentu ten IV sezon. No zobaczymy, najwyżej jak się zrobi bez sensu, to obejrzę jednym okiem część odcinków. Jaką parodię telenoweli oglądałeś? Bo nie kojarzę, w sumie co jest jeszcze w tych klimatach na Netflix "Dom Kwiatów". Chociaż może to była bardziej parodia opery mydlanej.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 31, 2021 23:21:32 GMT
Przerwany między sezonami są jak najbardziej okej. Problem w Ameryce, a szczególnie w The CW jest taki, że tam są przerwy co chwilę 😂 "Dynastia" zawsze była emitowana październik-maj, bo tak wygląda główny sezon w Ameryce (teraz się wszystko zmieniło przez koronawirusa). Więc już pamiętam na pamięć jak wyglądały przerwy, bo zawsze "Dynastię" oglądam na bieżąco. Pierwsza przerwa tydzień w listopadzie (Święto Dziękczynienia). Potem w połowie grudnia jest midseason. Serial wraca w połowie stycznia. Kolejna przerwa na początku lutego. Serial wraca na początku marca. Potem jeszcze wypada odcinek w kwietniu (parada czy mecz), no i potem finał mniej więcej w drugim tygodniu maja Tylko CW takie cyrki odstawia 😂 W innych stacjach ABC, NBC, CBS itp. zwykle mamy tylko przerwę na midseason. Co do poziomu, to trzeci sezon póki co najsłabszy. Może nie najgorszy ale jednak odstaje od pierwszych dwóch. Irytująca Cristal nr 3, nudny wątek Domu Deveraux, nie wykorzystany potencjał Alexis, ale twórca zapowiedział w czwartym sezonie powrót klimatem do pierwszego sezonu 😍 W piątym sezonie "Riverdale" mamy duży przeskok czasowy, przez co jako tako zaczęło oglądać się lepiej niż 4 sezon, ale i tak dużo brakuje do pierwszych dwóch, choć twórcy i tak nie wykorzystują potencjału. Tak czy siak czekam na finał "Riverdale" a oni już szósty sezon zamówili 😐 Także jak zaczniesz oglądać, któryś z seriali to daj znać w odpowiednim temacie Aaa, "Dom z kwiatów" Mam od długiego, bardzo długiego czasu w planach, ale jakoś zabrać się nie mogę
|
|
|
Post by Atahan on Apr 1, 2021 10:27:01 GMT
Chyba by mnie coś trafiło, gdybym miał oglądać ten serial na The CW. Oni tak będą też teraz wrzucać na Netflix, czy cały sezon od razu pójdzie? Co do poziomu, to trzeci sezon póki co najsłabszy. Może nie najgorszy ale jednak odstaje od pierwszych dwóch. Irytująca Cristal nr 3, nudny wątek Domu Deveraux, nie wykorzystany potencjał Alexis, ale twórca zapowiedział w czwartym sezonie powrót klimatem do pierwszego sezonu 😍 Ciekawe, jakie ja będę mieć odczucia. Pierwszy był super, ale jak znam siebie to pewnie będę oglądać do końca, nawet jeśli powstanie z 10 sezonów i jeszcze mi będzie mało. Chyba że wymienią kiedyś Fallon i Sama, to mogłoby już mnie nieco odsunąć od "Dynastii", ale i tak bym obejrzał do końca. Aaa, "Dom z kwiatów" Mam od długiego, bardzo długiego czasu w planach, ale jakoś zabrać się nie mogę Odcinki trwają po 30-35 minut, więc mnie zajęło z dwa tygodnie obejrzenie, wiadomo że niektórzy obejrzeliby w 3 dni, ale no nie ja. Mi się bardzo podobał, choć ten III sezon był już trochę przekombinowany. Także jak zaczniesz oglądać, któryś z seriali to daj znać w odpowiednim temacie Najpierw skończę w tym tygodniu Emily i "What/If", to trochę o tych serialach napiszę i zabiorę się za któryś z tych, pewnie to będzie "Jane the Virgin" chyba że w ostatniej chwili mi się odmieni.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 1, 2021 14:00:39 GMT
Zależy. Pierwsze dwa sezony były na Netflix udostępniane na bieżąco. Emisja w piątek na CW. W sobotę rano dostępny na Netflix na całym świecie. Trzeci miał być tak samo, ale CW i Netflix zerwali umowę i CW w ostatniej, naprawdę ostatniej chwili nie udostępniło odcinków Netflixowi do emisji na bieżąco. Netflix nawet wcześniej zapowiadał, że nowe odcinki będą na bieżąco, więc w sobotę każdy sobie czekał i nikt się nie doczekał. Potem oficjalnie ogłosili, że nowe odcinki w następnym roku, a cały trzeci sezon pojawił się w maju 2020, tydzień po zakończeniu w CW. Ja i tak oglądałem w oryginale, nie chciało mi się czekać, ale z tego co pamiętam jakaś grupa tłumaczyła ten sezon. http://instagram.com/p/B3mJpAwhVmT Póki co nie wiadomo, jak to będzie wyglądało z czwartym sezonem. "Riverdale" jest udostępniene na bieżąco. Netflix i CW zerwali umowę, więc żadne nowe seriale nie pojawiają się już na Netflix. Tylko te, które dotyczyły jeszcze starej umowy są dożywotnio (m.i. "Dynastia", "Riverdale" czy "Supergirl"). Fallon to jest moja zdecydowanie ulubiona postać w serialu. Kocham jej charakter, wszystko. Liz jest świetna w tej roli 😍 Nie wyobrażam sobie, gdyby miało jej nie być.
|
|
|
Post by Atahan on Apr 1, 2021 18:54:17 GMT
Czyli nie ma pewności, że "Dynastia" pojawi się w maju na Netflixie, równie dobrze może pojawić się pod koniec roku, jak dadzą wszystko. To w takim razie tym bardziej dobrze zrobiłem, że zrobiłem sobie przerwy między sezonami, inaczej by był naprawdę jak po odstawieniu. Bo Fallon jest świetna, i co najważniejsze nie jest jednowymiarowa. Często jest wredna, ale jak jej zależy to widać w jej oczach taką bezradność i troskę, jak np. wtedy, gdy walczyła przeciwko ojcu dla zmarłego ojca Culhane'a i dla samego Culhane'a też. Jak trzeba jest wredna, jak trzeba to ma ludzkie odruchy. To jest taka postać, którą mógłbym mieć w swoim życiu. I dla mnie jeszcze Sam jest rewelacyjny (szczególnie, jak się naćpał na zaręczynach... przez przypadek). Też sobie nie wyobrażam, jakby miało braknąć Elizabeth no i Rafaela. Niestety Nathalie już brakło, ale trudno jest jeszcze ta dwójka.
|
|
|
Post by lucy on Apr 1, 2021 19:07:31 GMT
Kiedyś wpadłam na ten filmik ze starej Dynastii i się uhahahłam. Fajne plaskacze i bijatyki tam były.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 1, 2021 20:06:25 GMT
Bo Fallon jest świetna, i co najważniejsze nie jest jednowymiarowa. Często jest wredna, ale jak jej zależy to widać w jej oczach taką bezradność i troskę, jak np. wtedy, gdy walczyła przeciwko ojcu dla zmarłego ojca Culhane'a i dla samego Culhane'a też. Jak trzeba jest wredna, jak trzeba to ma ludzkie odruchy. To jest taka postać, którą mógłbym mieć w swoim życiu. I dla mnie jeszcze Sam jest rewelacyjny (szczególnie, jak się naćpał na zaręczynach... przez przypadek). Też sobie nie wyobrażam, jakby miało braknąć Elizabeth no i Rafaela. Niestety Nathalie już brakło, ale trudno jest jeszcze ta dwójka. Kocham jak jest wredna 😍 haha Postać Fallon ma wszystko co uwielbiam. Jest wielowymiarowa. A Liz ma to coś. Nie dość, że piękna, świetnie gra, to jeszcze świetnie śpiewa 😍 Tylko jak będziesz oglądał to może nie oglądaj do końca, bo w oglądaniu przyszłych odcinków, może być do dla ciebie spoiler Sama też uwielbiam 😍 W ogóle bardzo podobał mi się w parze ze Stevenem. Na tych zaręczynach to było to, co chcieli naćpać Alexis a Sammy Jo przypadkowo sam się naćpał? 😂 W Cristal nr 1 wkurzało mnie trochę to, że ona zawsze przytakiwała Blake'owi, tam pod koniec coś się zmieniło. Ale ogólnie uwielbiałem ją. Cristal nr 2 miała już jednak innych charakter, ale też mi się podobała. No ale gdy postać zaczęła się rozkręcać, niestety Breco pożegnała się z serialem.
|
|
|
Post by Atahan on Apr 1, 2021 22:09:13 GMT
Nie dość, że piękna, świetnie gra, to jeszcze świetnie śpiewa 😍 Obejrzałem kawałek z linka, ale przy kominku ze Stevenem w I sezonie też śpiewała i zgadzam się piękny ma głos. Ona nawet śpiewała piosenkę do "Klubu Winx", jak odkryłem, że to była ona, to przeżyłem niezły zaskok. Sama też uwielbiam 😍 W ogóle bardzo podobał mi się w parze ze Stevenem. Na tych zaręczynach to było to, co chcieli naćpać Alexis a Sammy Jo przypadkowo sam się naćpał? 😂 Tak, to było jak Fallon poszła pogadać z Culhanem, a później pomieszały jej się kieliszki i naćpany Sam zaczął śpiewać i tańczyć na stole. Szkoda, że ze Stevenem mu nie wyjdzie. Wiem, że on odchodzi w II sezonie, jak już pisałem nie sądzę, że umrze w pożarze, ale pewnie nie zostawi dziecka samego. Chciał ratować Sama, to go spotkały konsekwencje. W Cristal nr 1 wkurzało mnie trochę to, że ona zawsze przytakiwała Blake'owi, tam pod koniec coś się zmieniło. Ale ogólnie uwielbiałem ją. Mam wrażenie, że Cristal ratowała Nathalie swoją manierą, sposobem gry, sposobem mówienia, czy nawet samą urodą. Niejedna inna aktorka byłaby po prostu niestrawna, gdyby miała grać przytakującą żonkę ubraną w złote szaty. Gdy jeszcze miała związek z Mathiev, tym reporterem, Alejandrem - to się działo, ale później jej rola się dużo bardziej ograniczyła i oprócz przytakiwania nie miała co do grania. Fabuła skupiła się na Fallon i jej związku z Jeffem i Liamem, a później na powrocie i intrygach Alexis, sama Cristal poszła trochę w kąt. Niby chciała wyznaczyć sprawiedliwość w kwestii hrabstwa Clarke, to ostatecznie sporą część tej sprawy wykonała Fallon.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 2, 2021 10:08:04 GMT
Nie dość, że piękna, świetnie gra, to jeszcze świetnie śpiewa 😍 Obejrzałem kawałek z linka, ale przy kominku ze Stevenem w I sezonie też śpiewała i zgadzam się piękny ma głos. Ona nawet śpiewała piosenkę do "Klubu Winx", jak odkryłem, że to była ona, to przeżyłem niezły zaskok. Zapomniałem, że w pierwszym sezonie też coś tam śpiewają. Choć w drugim i trzecim sezonie jest tego więcej. W drugim i trzecim są nawet po jednym odcinku musicalowym (w pierwszym z tego co pamiętam to nie ma). W ogóle mam kilka ulubionych występów, choć nie jestem fanem wstawek musicalowych. W ogóle Liz i Ariana Grande to najlepsze przyjaciółki znają się od wielu lat, poznały się na Broadwayu i grały razem w serialu "Victorius", od tego czasu bardzo się przyjaźnią i mam nadzieję, że Ariana kiedyś zaprosi ją do duetu do jakiejś piosenki. Póki co Liz pojawiła się w jej teledysku do piosenki "Thank you next". Mam wrażenie, że Cristal ratowała Nathalie swoją manierą, sposobem gry, sposobem mówienia, czy nawet samą urodą. Niejedna inna aktorka byłaby po prostu niestrawna, gdyby miała grać przytakującą żonkę ubraną w złote szaty. Gdy jeszcze miała związek z Mathiev, tym reporterem, Alejandrem - to się działo, ale później jej rola się dużo bardziej ograniczyła i oprócz przytakiwania nie miała co do grania. Fabuła skupiła się na Fallon i jej związku z Jeffem i Liamem, a później na powrocie i intrygach Alexis, sama Cristal poszła trochę w kąt. Niby chciała wyznaczyć sprawiedliwość w kwestii hrabstwa Clarke, to ostatecznie sporą część tej sprawy wykonała Fallon. Oglądając pierwszy raz w ogóle nie zwróciłem uwagi na ograniczoną postać Cristal. Była dla mnie to świetna postać. Zauważyłem, to dopiero oglądając drugi sezon. Tzn. nadal jest to dla mnie świetna postać, ale miała więcej do pokazania. Jednak Nathalie była świetna w tej roli, aż szkoda że nie ma większego dorobku w karierze.
|
|
|
Post by Atahan on Apr 3, 2021 16:29:20 GMT
Pytanie mam z gatunku tych nieoczekiwanych i odkrytych przed chwilą Liam, Pamiętasz, kim była postać Joela Turnera? Podobno pojawił się w 2 odcinkach z 2019 roku.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 3, 2021 16:57:10 GMT
Joela Turnera grał Pierson Fode (pewnie dlatego o niego pytasz ). Tak pojawił się w zaledwie kilku odcinkach w trzecim sezonie. Prowadził sektę do której dołączyła Kirby. Fallon interweniowała
|
|
|
Post by Atahan on Apr 3, 2021 19:19:59 GMT
Tak, dlatego pytam. Szkoda, że nie większa rola, może byłaby szansa zobaczyć go tam na dłużej np. w IV sezonie, chociaż w sumie nie ma rzeczy niemożliwych. A to było tak, że przeglądałem dzisiaj Netflixa w poszukiwaniu jakiegoś filmu (oglądam filmy raz na 'ruski rok', dlatego musiałem szukać) i natknąłem się na film "Naomi & Ely's No Kiss List" i tak patrzę... i przecież to Pierson , więc zacząłem szukać czy nie grał w czymś jeszcze na Netflixie i miałem podwójne , jak zobaczyłem, że grał w jakichś dwóch odcinkach "Dynastii". Chciałem ten film dzisiaj obejrzeć, ale mój internet stwierdził "Nie, nie... dzisiaj nie oglądasz.". EDIT: No niestety poddałem się po 17 minucie, mam taką pikselozę, że przez lornetkę może dojrzałbym w ogóle twarz Foda.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 5, 2021 16:44:25 GMT
Opis czwartego sezonu:
Fallon przeżyła swój wieczór panieński pod koniec trzeciego sezonu. Teraz chce po prostu poślubić Liama i żyć z nim spokojnie i szczęśliwie. Jednak te dwa słowa nie pasują do Carringtonów. Para stanie w obliczu swojego największego wyzwania. Niebezpieczeństwo i pokusa obfitują jak szampan i diamenty. W trzecim sezonie małżeństwo Blake i Cristal przeżyło wiele zawirowań. W czwartym sezonie będą pracować ciężej by odbudować swoje małżeństwo. Jednak wszechświat ma dla nich inne plany. Czy małżeństwo przetrwa walkę z wrogami, swoimi błędami i zdradami? U Carringtonów nic nie jest pewne. W nowym sezonie Alexis i Dominique, dawne rywalki, sprzymierzą się ze sobą, by zdobyć to czego pragną. Nawet jeśli oznacza to zdradę męża-syna Jeffa. W między czasie Adam po zagraniu z rodzicami w podwójnego agenta, stwierdzi że czas wyjść z cienia rodziny. Jego związek z Kirby skomplikuje się. W Atlancie pojawi się ktoś z ciemniej przeszłości Kirby. Natomiast Sammy Jo będzie próbował rozbudować swój hotel z pomocą... Culhane. Jednak przyjaźń i zaufanie zostanie wystawione na ciężką próbę.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 9, 2021 12:09:25 GMT
Pierwsze spojrzenie na Luka Cook („Chilling Adventures of Sabrina”), który w czwartym sezonie „Dynastii” wcieli się w postać Oliviera. Oliver jest fotografem, który przyjechał na sesję zdjęciową do Atlanty, ale nie tylko to sprowadza go do miasta. Ma także inne ukryte motywy. Jest byłym chłopakiem Kirby. Para znowu łączy się ze sobą. Nocne imprezy i narkomania Olivera szybko prowadzą Kirby na niebezpieczną ścieżkę.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 9, 2021 17:04:40 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 9, 2021 18:28:41 GMT
Fajnie się tam bawią.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 11, 2021 15:39:13 GMT
Jade Payton opuściła serial.
Pojawi się prawdopodobnie ostatni raz w dwóch pierwszych odcinkach, nowego sezonu, które będą zakończeniem trzeciego sezonu, który został przerwany z powodu koronawirusa.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 12, 2021 17:08:25 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 12, 2021 20:41:24 GMT
Przypomina mi trochę stara dynastię.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 14, 2021 15:46:42 GMT
Elizabeth Gillies (serialowa Fallon) podczas przeistaczania się {Spoiler} w postać Alexis.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 14, 2021 16:39:54 GMT
Postarzają ją. Ja nie obejrzałem ani jednego odcinka. A mój brat jest wielkim fanem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 24, 2021 9:31:31 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 3, 2021 13:07:40 GMT
Elizabeth Gillies wyreżyseruje jeden z odcinków w czwartym sezonie serialu. Będzie do jej debiut jako reżyserki.
Liz napisała także piosenkę „More Than Me”, którą zaśpiewa na swoim serialowym ślubie w czwartym sezonie.
Serial wraca za 5 dni z czwartym sezonem na The CW w USA. Premiera sezonu na Netflix po zakończeniu emisji w TV.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 5, 2021 11:18:02 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 5, 2021 13:53:19 GMT
Wczorajszy wywiad z Elanie Hendrix (Alexis) i Grantem Show (Blake) z okazji premiery czwartego sezonu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 14:34:47 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 14:53:58 GMT
Elaine Hendrix (Alexis) mówi o czwartym sezonie, że będzie to najlepszy sezon, ubrania są lepsze, samochody są lepsze, wszyscy patrzymy wysoko. Czwarty sezon jest pełen ważnych wydarzeń życiowych Carringtonów zaczynając od wyczekiwanego ślubu Fallon. Pojawią się niespodziewani bohaterowie. Alexis i Dominique połączą siły by zdobyć to czego pragną. tvline.com/2021/05/07/dynasty-season-4-episode-1-the-cw-elaine-hendrix-interview/
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 8, 2021 22:07:35 GMT
Wczoraj premierę miał czwarty sezon. Oglądałem na żywo. Leciał o 21.00 czasu amerykańskiego, u nas o 3.00 🤪 {Spoiler} Odcinek był bardzo dobry. Brakowało mi Carringtonów. Odcinek zaczął się od mocnej sceny pogrzebu, pokazano trumnę i Fallon. Potem akcja cofnęła się o kilka miesięcy. Według spekulacji zdecydowano się uśmiercić postać Stevena, który nie pojawia się w serialu od drugiego sezonu.
|
|