|
Post by lucy on Nov 23, 2020 9:53:58 GMT
Tytuł: Bir Zamanlar Kıbrıs - Pewnego Razu na Cyprze Poprzedni tytuł: Kıbrıs Ada Kışı - Zima na Cyprze Poprzedni tytuł: Kıbrıs Wytwórnia: TMC Film Producent: Erol Avci Reżyseria: Hakan Inan (sezon1), Osman Taşçı (sezon 2) Scenariusz: Emre Özdür, Basar Basaran (Dip, Azize, Muhtesem Ikili, Vurgun ) Kanał: Trt Emisja: 1 kwietnia - Dzień tygodnia: czwartek Gatunek: dramat historyczny Ilość odcinków: 9 Opis:Obsada:Serkan Çayoğlu ............... Ankaralı Gülper Özdemir ............... Ayse Ahmet Kural ............... Kemal Dereli Pelin Karahan ............... İnci Dereli Tayanç Ayaydın ............... Samson Devrim Saltoğlu ............... Rauf Denktaş Hasan Küçükçetin ............... Miray Akay ............... Deniz Baytaş ............... Ahmet Sömers ............... Ömer Turan ............... Bekir Nebil Sayın ............... Grivas Emre Törün Hakan Güner Bade Arazlı Serkan Çayoğlu Ahmet Kural
|
|
|
Post by lucy on Dec 1, 2020 13:55:31 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 1, 2020 14:02:58 GMT
Zdjęcia do projektu rozpoczną się w styczniu na Cyprze.
|
|
|
Post by Alex on Dec 1, 2020 14:14:04 GMT
Czyli Serkan poszedł do pewniaka. Patrząc na dorobek scenarzystów zbytniego sukcesu mu jednak nie wróżę.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 1, 2020 14:20:31 GMT
Szkoda, że Serkan wybrał akurat ten projekt Przynajmniej ma coś pewnego...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 1, 2020 14:25:22 GMT
I patrzac na dorobek Serkana, takze. Ciekawe, o czym to bedzie. Troche watpie, ze odcinki beda 60-minutowe, ale kto wie, moze chca wprowadzic nowa mode na krotsze odcinki (lub to nie jest serial do prime-time’u).
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 1, 2020 14:34:36 GMT
Ciekawe, o czym to bedzie. Troche watpie, ze odcinki beda 60-minutowe, ale kto wie, moze chca wprowadzic nowa mode na krotsze odcinki (lub to nie jest serial do prime-time’u). "Uyaniş: Büyük Selçuklu" od TRT też miało być 60 minutowym cotygoniowym serialem a wyszło tak, że odcinek potrafi trwać dwie i pół godziny, więc moim zdaniem tutaj może być podobnie, że dostaniemy tradycyjny 2h odcinek. Serkan ostatnio zmienił menedżera, podobnie Ozge. Trt już mi tyle nie przeszkadza co sama wytwórnia Oby dostał fajną partnerkę
|
|
|
Post by lucy on Dec 1, 2020 15:32:55 GMT
Ponoć ten projekt jest historyczny rozpacz
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 1, 2020 16:05:44 GMT
To mnie ciekawi coraz bardziej.
|
|
|
Post by Alex on Dec 1, 2020 16:37:41 GMT
Dla mnie już zdecydowanie na nie, ale Turcy lubią takie historyczne klimaty i po TRT też można się było tego spodziewać. Obstawiam, że oglądalność też będzie całkiem niezła, mimo scenarzystów.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 1, 2020 17:23:01 GMT
Ale przecież może to być serial z akcją w tych samych latach, co np. "Gonul Dagi", czy "Bir Zamanlar Cukurova", to nie musi być od razu średniowiecze. Poza tym uważam, że TMC nie stać na stricte historyczny serial na miarę "Dirilis: Ertugrul", "Uyanis: Buyuk Selcuklu" itp. Producent miał problem z wypłaceniem pensji aktorom przy "Muhtesem Ikili", plus same klapy na przestrzeni ostatnich lat i ponad dwuroczna przerwa. Za to nicnierobienie na pewno też nie zarobił, może sprzedał gdzieniegdzie kilka seriali, co pozwoliło mu na pokrycie długów. Co do odcinków 60-minutowych, jestem na tak. TRT1 już jeden taki serial od ośmiu miesięcy na koncie ma. Serkanowi życzę jak najlepiej... zresztą każdemu serialowi itp. życzę dobrze /chyba, że zapracowali sobie na inną opinię/, ale niestety póki co ostatnie pomysły (i nie tylko, bo i te starsze emitowane w TVP), które zatwierdził Timur wcale nie przekonują mnie, by to śledzić. No trudno... seriali 1500, więc jest w czym wybierać.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 1, 2020 18:10:48 GMT
Ale przecież może to być serial z akcją w tych samych latach, co np. "Gonul Dagi", czy "Bir Zamanlar Cukurova", to nie musi być od razu średniowiecze. Poza tym uważam, że TMC nie stać na stricte historyczny serial na miarę "Dirilis: Ertugrul", "Uyanis: Buyuk Selcuklu" itp. Producent miał problem z wypłaceniem pensji aktorom przy "Muhtesem Ikili", plus same klapy na przestrzeni ostatnich lat i ponad dwuroczna przerwa. Za to nicnierobienie na pewno też nie zarobił, może sprzedał gdzieniegdzie kilka seriali, co pozwoliło mu na pokrycie długów. Co do odcinków 60-minutowych, jestem na tak. TRT1 już jeden taki serial od ośmiu miesięcy na koncie ma. Serkanowi życzę jak najlepiej... zresztą każdemu serialowi itp. życzę dobrze /chyba, że zapracowali sobie na inną opinię/, ale niestety póki co ostatnie pomysły (i nie tylko, bo i te starsze emitowane w TVP), które zatwierdził Timur wcale nie przekonują mnie, by to śledzić. No trudno... seriali 1500, więc jest w czym wybierać. Podjrzewam, ze biorac pod uwage polozenie Cypru i historie wyspy, ktora jest pol-grecka i pol-turecka, powinien to byc serial historyczny, ale niekoniecznie w stylu jak “Ertugrul” czy “Osman”. Atahan, “Gonul Dagi” dzieje sie we wspolczesnosci. Akcja dzieje sie w maaaalutkim gorskim miasteczku, dlatego moze wygladac, jakby bohaterowie zyli pare lat wstecz. W serialu sa naprawde piekne widoki i fajne ujecia, ale jest to jeden z tych seriali tylko dla tureckiej widowni (w mojej opinii), gdzie raczej nie chodzi o konkretna fabule czy watki, ale o klimat i obyczajowosc serialu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 1, 2020 19:57:17 GMT
O matko, serial historyczny a do tego na trt.
|
|
|
Post by mira on Dec 3, 2020 11:40:22 GMT
Póki nie wiem, o czym to będzie, to się nie wypowiadam, czy to dobrze, czy to źle. Serkanowi też się nie dziwię, że bierze pewniaka, bo nie oszukujmy się - za wiele w ostatnich latach nie pracował, a pieniądze z nieba nie spadają. Już Ozge radzi sobie lepiej, bo chociaż jakieś filmy kręci. Serkan to chyba jedyny aktor, z którym oglądam absolutnie wszystko, więc i to będę. Gorzej, jak to faktycznie jakiś serial historyczny, kostiumowy, a za takimi nie przepadam Wiem, że wielu się dziwi, jak można nie znać Wspaniałego Stulecia, Imperium miłości czy Osmana, ale jeszcze nie widziałam żadnej tureckiej produkcji, której akcja nie toczy się współcześnie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 3, 2020 11:55:59 GMT
Póki nie wiem, o czym to będzie, to się nie wypowiadam, czy to dobrze, czy to źle. Serkanowi też się nie dziwię, że bierze pewniaka, bo nie oszukujmy się - za wiele w ostatnich latach nie pracował, a pieniądze z nieba nie spadają. Już Ozge radzi sobie lepiej, bo chociaż jakieś filmy kręci. Serkan to chyba jedyny aktor, z którym oglądam absolutnie wszystko, więc i to będę. Gorzej, jak to faktycznie jakiś serial historyczny, kostiumowy, a za takimi nie przepadam Wiem, że wielu się dziwi, jak można nie znać Wspaniałego Stulecia, Imperium miłości czy Osmana, ale jeszcze nie widziałam żadnej tureckiej produkcji, której akcja nie toczy się współcześnie. Ja tez nie i tez mnie niezbyt ciagnie. Znaczna czesc fabuly to wydarzenia historyczne, ktore na takich laikach jak ja nie musza robic wrazenia, wiec moglbym sie poorostu wynudzic. Byc moze “Cypr” bedzie pierwsza taka produkcja.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 4, 2020 16:49:33 GMT
Serkan - życzę mu powodzenia. Po Yeni Hayat myślałem, że będzie miał ciężej do znalezienia jakiejś produkcji, a tu proszę.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 4, 2020 17:37:46 GMT
Serkan - życzę mu powodzenia. Po Yeni Hayat myślałem, że będzie miał ciężej do znalezienia jakiejś produkcji, a tu proszę. Odnioslem ponowne wrazenie zwlaszcza, ze na tych smiesznych facebookowych grupach to jemu przypisywano niepowodzenie serialu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 4, 2020 18:32:13 GMT
Serkanowi życzę sukcesu z serialem oby się mu udało. Tylko nie mogę przeboleć tej stacji.
|
|
|
Post by lucy on Dec 6, 2020 20:20:45 GMT
Co do kasy na produkcję seriali historycznych... to jakiś czas temu Trt wybudował potężny płaskowyż zdjęciowy w Cekmekke dla swoich seriali. Ten, na którym są filmowani Seldżucy i na którym powstaną kolejne... “Gonul Dagi” dzieje sie we wspolczesnosci. Akcja dzieje sie w maaaalutkim gorskim miasteczku, dlatego moze wygladac, jakby bohaterowie zyli pare lat wstecz. A nie w latach 70-tych ub. wieku? Serkanowi też się nie dziwię, że bierze pewniaka, bo nie oszukujmy się - za wiele w ostatnich latach nie pracował, a pieniądze z nieba nie spadają. Z głodu Serkan nie umrze. Pomijając tantiemy (Sezon na miłość nie dość, że był emitowany w kilkudziesięciu krajach, to z tego co wiem sprzedaje się na świecie do dzisiaj), aktorzy niemało zarabiają w reklamach, sesjach do magazynów, wywiadach, udziałach w różnych programach i innych tego typu imprezach. Oby dostał fajną partnerkę Na takie coś trafiłam:
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 6, 2020 22:53:39 GMT
lucy, nie, “Gonul Dagi” ma akcje we wspolczesnosci, ale z tego co kojarze, bazuje na ksiazce z lat 80-tych.
|
|
|
Post by mira on Dec 7, 2020 7:33:39 GMT
Lucy - wiadomo, że nie przymiera głodem, ale jeśli chodzi o reklamy, to od 2017 roku nie przypominam sobie chyba żadnej z jego udziałem, a wszelkie wywiady pojawiają się zwykle przy okazji seriali, a tych za wiele nie nagrywa. Jeśli chodzi o sprzedaż seriali za granicę, no to tutaj chyba też słabo, bo jedynym hitem w jego dorobku był "Sezon na miłość", chociaż to "Hayatimin Aski", moim zdaniem fatalne, też się pewnie nieźle sprzedawało, nie wiem.
Poważnie Serkana obwiniono o niepowodzenie serialu? Może jestem nieobiektywna, bo go bardzo lubię, ale według mnie gra bardzo dobrze, chociaż oszczędnie, ale właśnie to mi się w nim podoba.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 7, 2020 9:40:54 GMT
mira, nie, twierdzili, że Serkan nie zaangażował się w promocję serialu - nie wstawiał postów na profilach społecznościowych aby zachęcać di oglądania itd. Ale czy tak naprawdę było, to nie wiem. Czytałem to na jednej z tych facemordowych grup, gdzie jedyne zorientowane osoby to moderacja i jest ich 3-5 a reszta to naiwne baby, które wszystko łykają. (takie grupy mają tysiące członkiń)
|
|
|
Post by lucy on Dec 7, 2020 11:14:38 GMT
Jeśli chodzi o sprzedaż seriali za granicę, no to tutaj chyba też słabo, bo jedynym hitem w jego dorobku był "Sezon na miłość", chociaż to "Hayatimin Aski", moim zdaniem fatalne, też się pewnie nieźle sprzedawało, nie wiem. Halka też poszła do kilku krajów. W sumie miała tylko 20 odcinków, ale zawsze.
|
|
|
Post by mira on Dec 7, 2020 11:23:44 GMT
mira , nie, twierdzili, że Serkan nie zaangażował się w promocję serialu - nie wstawiał postów na profilach społecznościowych aby zachęcać di oglądania itd. Ale czy tak naprawdę było, to nie wiem. Czytałem to na jednej z tych facemordowych grup, gdzie jedyne zorientowane osoby to moderacja i jest ich 3-5 a reszta to naiwne baby, które wszystko łykają. (takie grupy mają tysiące członkiń)
No cóż, nie to, że niczego nie wrzucał, ale promocja serialu była słaba zarówno ze strony produkcji, kanału, jak i samych aktorów. Serkan jakieś tam zdjęcia wrzucał, czasem jakiś zwiastun, albo # odcinka na TT, ale generalnie słabo to wyglądało, były takie tygodnie, że nie dodawał absolutnie niczego, ale u Melisy było jeszcze gorzej, a nawet Ipek, chociaż młoda i wydawałoby się, że nieźle obyta w mediach społecznościowych, mało co wrzucała. Oczywiście są seriale, w których promocje aktorzy nieszczególnie się angażują, a mimo to serial ma widownię, tak jest np. z Sefirin Kizi, gdzie Engin nawet nie ma kont w mediach społecznościowych, a Neslihan jest bardzo mało aktywna, wrzuca coś może raz na kilka miesięcy. Ale nie każda produkcja tak się wyborni, śmiem nawet twierdzić, że Sen Cal Kapimi nie utrzymałoby się tak długo, gdyby ekipa nie wrzucała tylu rzeczy do sieci, gdyby Kerem i Hande nie robili tych transmisji na Ig.
Tego Ahmeta, który ma niby zagrać z Serkanem, słabo kojarzę, przejrzałam jego dorobek i ma na koncie sporo filmów, chyba rzadko wchodzi w seriale, chociaż widziałam go w "Gdybym był chmurą". Wygląda na takiego śmieszka, ciekawe jak się odnajdą z Serkanem
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 7, 2020 20:24:10 GMT
💥 To jest męski projekt, więc nie ma sensu pytać o to, kto będzie partnerką aktora. Partnerem Serkana w serialu jest Ahmet Kural. Z męskich projektów mam już dość soz więc mówię pas.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 11:28:35 GMT
Chyba się zmienił tytuł na: Kıbrıs Ada Kışı - Zima na Cyprze Do obsady dołączyła Pelin Karahan, która zagra żonę postaci Akhmeta Kurala.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 11:38:10 GMT
Krótkie "Cypr" lepiej brzmiało, a "Zima na Cyprze" daje mi nadzieję na coś w rodzaju "Kurt Seyit ve Sura", a to chyba zupełnie inna tematyka.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 11:47:37 GMT
Myślę, że aby tak było jak piszesz musiałaby być "Miłość na Cyprze", a nie "Zima...
|
|
|
Post by mira on Dec 10, 2020 12:07:39 GMT
No i dobrze, że to żona dla postaci Ahmeta, bo do Serkana zupełnie nie pasuje Ciekawe, co to w ogóle będzie za serial. Poczytałam trochę o powiązaniach Cypru z Turcją i moim zdaniem można się spodziewać serialu historycznego, ale równie dobrze o zamierzchłych czasach, jak i o wydarzeniach z XX wieku, np. o zamachu stanu z 1974 roku. Tyle że to działo się w lipcu, a skoro mamy tytuł "Zima na Cyprze"...
|
|
|
Post by lucy on Dec 16, 2020 21:01:52 GMT
Dołączył do obsady...
|
|