Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 19:05:46 GMT
No, w koncu! Jaki ten 1. kwietnie szczodry w tym roku. Dostaniemy nowe dizi do ogladania i nowy kanal z 8 serialami w ramowce. 😀
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 21, 2021 12:10:28 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 12:33:08 GMT
W zwiastunach kompletnie nie czuję klimatów TMC Film.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 14:44:19 GMT
lucy, to dobrze czy zle? Ten plakat taki sobie, logo tak samo... Naprawde tyle czasu zajelo im przygotowanie tego? W zwiaztunach Serkan wyglada troche niezbyt przekonywujaco jako pan z wasem z lat 60 - chyba przez to, ze doskonale wiem, jak wyglada „na codzien” i dla mnie to poki co tania charakteryzacja. No ale poczekam do pierwszego odcinka i zobacze, czy to nie aby pierwsze mylne wrazenie.
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 18:05:04 GMT
@rafaelcaen, ja uwielbiam złote ręce TMC Film. Avci potrafi stworzyć tak swoisty i zarazem bajkowy klimacik, że widz się czuje zaczarowany. Wszystkie seriale, które od niego widziałam są jedyne w swoim rodzaju i oglądając czułam je aż w kościach. I wszystkie się zapisały w mojej pamięci jako niepowtarzalne.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 21, 2021 18:15:08 GMT
Ja tam kojarzę TMC Film jako jedną z najgorszych wytwórni tureckich. Trzęsąca się kamera, obraz czasami niemal do góry nogami, te fatalne przybliżenia na twarz. Wytwórnia była na wykończeniu, prawie ogłoszono bankructwo. Ekipa "Muhteşem İkili" - Ozge Gurel, Kerem Bursin, Öykü Karayel i İbrahim Çelikkol pozwali ich do sądu za brak wypłaty. Dawno chyba nie produkowali seriali, ostatnimi były chyba "Muhteşem İkili" (12 odcinków) i "Bir deli Ruzgar" (6 odcinków) w 2018 roku, chyba że jakaś klapa od tego czasu się przewinęła. Aż boję się jak im wyjdzie kostiumówka 🤐
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 18:22:30 GMT
Ja tych ostatnich seriali TMC Film nie widziałam, więc nie wiem jak wypadły klimatycznie. Ale te, które widziałam, a były między nimi wielkie hity są u mnie w czołówce naj naj. Pamiętam, sama zresztą o tym pisałam, że Wytwórnia była na skraju bankructwa, no tutaj mamy pełny sponsoring, więc bym się nie bała. Seriale, które widziałam tak mnie oczarowały, że skacząca chwilami kamera zeszła na plan drugi i prawie jej nie dostrzegałam. Liam, seriale TMC Film są utrzymane w konwencji telenowelowej, więc tym bardziej powinny trafiać w gust widza latino. Poważnie nic Ci się nie podobało od niej?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 21, 2021 18:34:10 GMT
Mieli wielkie hity ale jakieś ponad 10 lat temu: "Tysiąc i jedna noc", "Cena miłości". I to nich się w dłużej mierze tyczy - trzęsąca się kamera, obraz czasami niemal do góry nogami, te fatalne przybliżenia na twarz. Od czasu tych seriali mieli chyba tylko jeszcze dwa hity.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 18:54:34 GMT
lucy, az sie zdziwilem, ze Ty na serio, bo tez kojarze te wytwornie jako taka bardziej gorszej kategorii...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 21, 2021 19:08:15 GMT
Liam, seriale TMC Film są utrzymane w konwencji telenowelowej, więc tym bardziej powinny trafiać w gust widza latino. Poważnie nic Ci się nie podobało od niej? Oglądałem od nich cztery seriale. "Tysiąc i jedna noc" - pierwszy sezon był jeszcze dobry, ale dalej tym gorzej, nie skoczyłem. "Cena miłości" dla mnie była po prostu nudna. "Muhteşem İkili" miało klimat serialu amerykańskiego ale scenariusz jak dla mnie trochę kulał. "Dip" serial na platformę i chyba jedyny od nich, który mogę powiedzieć, że był dobry. Wiadomo gusta są różne jeśli chodzi o scenariusze, ale jeśli chodzi o realizację to raczej fakt.
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 19:11:54 GMT
@rafaelcaen, ale co to znaczy "gorszej kategorii" skoro ma na koncie wiele świetnych i świetnie sprzedanych na całym świecie seriali? Jeszcze niedawno Tims&B też był w opłakanej sytuacji i nikt nie robił z tego halo. Co więcej Savci nie umie zrobić serialu z niczego i bez grubej kasy nic mu nie wychodzi. Poza tym dzisiaj klapy z wykrzyknikiem zdarzają się każdemu producentowi. W ocenie się liczy cały dorobek, stąd dla mnie ta wytwórnia nie jest absolutnie gorszej kategorii. Nie wszędzie gdzie jest wybitny kamerzysta jest na czym oko zawiesić. Ja wolę się zachwycać fabułą i grą aktorów, niż lotem kamery.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 20:13:04 GMT
lucy, mam na mysli: slabej jakosci wykonania.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 21, 2021 20:28:44 GMT
@rafaelcaen, ale co to znaczy "gorszej kategorii" skoro ma na koncie wiele świetnych i świetnie sprzedanych na całym świecie seriali? Wiele tzn. ile?
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 21:16:45 GMT
Liam, naliczyłam 8 udanych seriali. Z tego co najmniej 3 zaliczyły sukces na rynku międzynarodowym. Nie każda wytwórnia się może pochwalić takimi wynikami.
|
|
|
Post by mira on Mar 21, 2021 23:42:11 GMT
W końcu się doczekałam! Pasuje mi, że czwartek. Yeni Hayat też było we czwartek, potraktuję to jako kontynuację Serkanowego wątku Mnie się zwiastun podoba. Plakat rzeczywiście taki sobie, ale w sumie nie to jest najważniejsze. Ważne, żeby serial był wciągający. Mam nadzieję, że oprócz rozlewu krwi, walk i cierpienia, będzie też trochę romantyzmu, muzyki, strojów i zabaw z tamtych lat, pięknych krajobrazów. O wyniki się nie martwię, myślę że widz turecki to "łyknie". A nawet gdyby nie, to kręcą już od tak dawna, że przecież nie wywalą materiału do kosza tylko rzeczywiście pokażą nam 26 odcinków.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 22, 2021 9:18:59 GMT
Ciekawe czy faktycznie wyjdzie 26 odcinków? Osobiście od razu jestem pewien, że odcinki będą trwały 2H. Nie wierzę, że tylko 60 min. Przy "Uyanış: Büyük Selçuklu" mówiono to samo, a odcinki liczą ponad dwie godziny. Co do odcinków gdzieś czytałem, że pierwszy sezon ma być emitowany do czerwca, potem przerwa i drugi sezon od września.
O rating nie ma co się martwić wkońcu to TRT, ale mimo wszystko życzę im dużego sukcesu.
Boję się tylko o tubę propagandową 🙄 Historia zostanie opowiedziana okiem Turków, a jeszcze robi to państwowy kanał...
|
|
|
Post by mira on Mar 22, 2021 10:39:37 GMT
Boję się tylko o tubę propagandową 🙄 Historia zostanie opowiedziana okiem Turków, a jeszcze robi to państwowy kanał... O tak, ja też się o to boję.
Edit. Birsen pisze, że pierwotnie czas trwania odcinków zaplanowano na 60 minut, ale ostatecznie wydłużono do 120 minut. Cukurowa też jest we czwartki? Ciekawe czy widzom się tytuły nie pomylą...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 22, 2021 11:10:47 GMT
Birsen pisze, że pierwotnie czas trwania odcinków zaplanowano na 60 minut, ale ostatecznie wydłużono do 120 minut. Cukurowa też jest we czwartki? Ciekawe czy widzom się tytuły nie pomylą... Właśnie teraz przeczytałem. Czyli tak jak myślałem. Dwie godziny jeden odcinek. Nie ukrywam, że wolałbym krótsze odcinki ale cóż...
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 11:16:21 GMT
Cały czas myślałam, że serial podzieli pasmo z Hay Sultan, który też jest rzekomo zapowiedziany na odcinki 60-minutowe.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 22, 2021 11:19:20 GMT
Podejrzewam, że "Hay Sultan" też będzie miał odcinki 120 min i pewnie wejdzie za "Melek" w środę lub "Abdülhamida" w piątek.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 22, 2021 14:21:08 GMT
Czyli slusznie nikt im w te godzinne odcinki nie wierzyl. 😂
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 18:46:32 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 14:07:50 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 23, 2021 19:15:01 GMT
Pelin Karahan widziałem tylko jako Mihrimah w "Muhteşem Yüzyıl". W sumie podobała mi się. Ciekawe czy tu będę miał takie samo zadanie
|
|
|
Post by mira on Mar 24, 2021 7:50:16 GMT
Jestem bardzo ciekawa występu żeńskiej części obsady, ponieważ żadnej z pań jeszcze na ekranie nie widziałam. Nie wątpię, że Serkan sobie poradzi, bardzo lubię jego sposób gry - nie trzepie się, wszystko jest takie wyważone, ale nigdy nudne.
|
|
|
Post by lucy on Mar 25, 2021 15:11:56 GMT
|
|
|
Post by mira on Mar 26, 2021 8:29:11 GMT
U tej dziewczyny na dole zdecydowanie przesadzili z photoshopem Na FB widziałam, że tych plakatów jest jeszcze więcej. Sporo bohaterów od razu wprowadzają. Pamiętam, że przy serialu "Azize" miałam trudności, by w pierwszym odcinku ogarnąć kto, z kim i w jaki sposób jest powiązany. Oglądałam go dwukrotnie z tego powodu. Tu może być podobnie
|
|
|
Post by lucy on Mar 26, 2021 20:27:27 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 28, 2021 14:40:08 GMT
🎬 Prezydent (tureckiej) Republiki Cypru Północnego Ersin Tatar udziela wywiadu, w którym podkreśla, jak ważne dla jego rodaków jest, aby historia opowiedziana w serialu Bir Zamanlar Kıbrıs dotarła do społeczeństwa międzynarodowego:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 31, 2021 14:04:00 GMT
|
|