Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 11, 2020 0:02:07 GMT
Tytuł: Jane The Virgin Tytuł PL: Dziewica Jane Twórca: Jennie Snyder Urman Gatunek: komediodramat, telenowela Ilość odcinków: 100 (5 sezonów) Kanał: The CW Emisja: od 2014 do 2019 Serial jest luźną adaptacją wenezuelskiej telenoweli "Juana la Virgen". W 2009/2010 roku w Polsce emitowano polską wersję serialu pod tytułem "Majka". W Polsce dostępny legalnie na platformie Netflix. Opis: Akcja serialu rozgrywa się w Miami na Florydzie. Jane Gloriana Vilanueva, młoda Amerykanka o wenezuelskich korzeniach, pochodząca z tradycyjnej i bardzo religijnej rodziny, za namową swojej babci postanawia zachować dziewictwo do dnia ślubu ze swoim chłopakiem Michaelem. Życie Jane dramatycznie komplikuje się gdy w wyniku pomyłki zostaje sztucznie zapłodniona w trakcie rutynowej wizyty u ginekologa i zachodzi w ciążę. Dawcą spermy okazuje się Rafael Solano, żonaty mężczyzna, dawny playboy, który w wyniku choroby nowotworowej zapadł na bezpłodność. Jest on także dawną młodzieńczą miłością Jane i właścicielem hotelu, w którym pracuje ona jako kelnerka. Jane staje w obliczu trudnych decyzji dotyczących nieoczekiwanej ciąży, a później także macierzyństwa, kariery zawodowej i wyboru między biologicznym ojcem jej dziecka a mężczyzną, którego miała poślubić. Obsada: Gina Rodriguez Justin Baldoni Brett Dier Andrea Navedo Yael Grobglas Ivonne Coll Jaime Camil i inni.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 22, 2020 20:34:40 GMT
Widziałem dwa odcinki ale dla mnie on za bardzo telenowelowy. Podobała mi się turecka wersja ale tam była słaba oglądalność i mało odcinków.
|
|