|
Post by Onedine on Dec 12, 2020 11:28:01 GMT
Tytuł: The Innocent Man Inne tytuły: The Nice Guy Never Seen Anywhere In The World, Nice Guy Gatunek: melodramat, romans, dramat, rodzina Reżyseria: Kim Jin Won, Lee Na Jung Scenariusz: Lee Kyeong-Hee Stacja: KBS2 Liczba odcinków: 20 Kraj: Korea Południowa Emisja: 12.09.2012-15.11.2012 Opis: by aigneis Kang Ma-Roo to obiecujący student medycyny. Mim o trudnego dzieciństwa, problemów finansowych oraz konieczności opieki chorą siostrą, konsekwentnie dąży do postawionych sobie celów. Mężczyzna związany jest z o kilka lat starszą dziennikarką – Han Jae-Hee, która również ma za sobą tragiczną przeszłość. Pewnej nocy kobieta dzwoni do niego w pilnej sprawie. Ma-Roo zostawia chorą siostrę, a na miejscu okazuje się, że Jae-Hee zabiła człowieka. Nie myśląc dużo Ma-Roo decyduje się wziąć na siebie winę i zostaje skazany. Po 5 latach odsiadki ponownie spotyka Jae-Hee, która teraz jest żoną wpływowego i o wiele starszego od niej – prezesa Seo. Kang Ma-Roo poprzysięga zemstę, a do tego celu ma mu posłużyć pasierbica Jae-Hee, Seo Eun-Gi. madebyazja.wordpress.com/2013/05/27/the-innocent-man/Obsada: Song Joong Ki- Kang Ma Roo Moon Chae Won- Seo Eun Ki Park Shi Yeon- Han Jae Hee Yang Ik Jun- Han Jae Shik Lee Yoo Bi- Kang Cho Ko
|
|
|
Post by Onedine on Dec 12, 2020 12:33:10 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Dec 13, 2020 10:14:40 GMT
Nie oglądam zbyt wiele melodramatów azjatyckich, z przede wszystkim motywem zemsty, ze skomplikowaną historią miłosną w raczej tradycyjnym, lekko telenowelowym stylu. Jednak ta drama mi się podobała, aktorstwo, narysowanie psychologi postaci. Rozumiałam dlaczego główny bohater poświęcił się dla pierwszej ukochanej i wziął na siebie winę, a potem długo jeszcze nie mógł się wyleczyć z toksycznej miłości do niej. Dużo lepiej to rozpisano, niż w tureckiej wersji z Secinem, którą zrobili po kilku latach nad Bosforem Jego dawana ukochana była egoistką, która niszczyła mu życie, ale tak przedstawiono jej przeszłość i motywy, że można było w jakiś sposób zrozumieć jej złe czyny. Nowa ukochana prota na początku nie była słodkim dziewczątkiem, więc wyłamano się ze schematu milutkiej protki. Potem coś ją zmieniło na jakiś czas, ale przez całą dramę,nawet z tej jej zmianami, podobały mi się jej losy. Mimo że za aktorką nie przepadam, to tutaj nigdy nie miałam wrażenia, że w roli wolałabym kogoś innego. jak ktoś lubi bardziej tradycyjne historie, bez s-f, fantasy, to ta drama może mu przypaść do gustu. Rolę w tej prot zaczął robić karierę, tak że teraz jest jednym z tych najbardziej znanych aktorów (z dram, ale i filmów kinowych) w Azji. Co najbardziej podobało mi się w jego roli był fakt, że postac była niejednoznaczna. Nawet prawie jak czarny charakter, bo wykorzystywał ludzi i często nie można było być pewnym co naprawdę czuje. Lubię postacie, które zaskakują, wymykają się jednoznacznym ocenom.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 5, 2021 16:46:15 GMT
|
|