Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 19, 2020 16:21:49 GMT
Tytuł: Emily in Paris - Emily w Paryżu Twórca: Michael Amodio Gatunek: komediodramat Ilość odcinków: 10 (S1) + Platforma: Netflix Emisja: od 2 października 2020 Opis: Emily, ambitna menadżerka z Chicago, dostaje wymarzone stanowisko w Paryżu. Zaczyna nowe życie pełne pracy, nowych znajomości i romansów. Obsada: lily Collins Filipińska Leroy-Beaulieu Ashley Park Lucas Bravo Samuel Arnold Bruno Gouery Camille Razat i inni.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 22, 2020 20:21:01 GMT
Beznadziejny bezpłciowy i infantylny, kolejna mielonka netflixa. Szkoda czasu na niego.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 23, 2020 1:27:09 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 23, 2020 20:05:06 GMT
Chyba jestem za stary na ten serial.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 16:43:14 GMT
Obejrzałem do do końca, i im dalej w las tym lepiej. Tylko na start trzeba to oglądać z przymrużeniem oka że to taka naiwna bajeczka. Zastanawiam się czy był jakiś wolny chłopak którego Emily nie zaliczyła w Paryżu.
Zastanawiam się czy nie było jakiś zażaleń z strony Francji. Ten serial dość przedmiotowo przedstawi francuzów.
Kate Walsh tam grała uwielbiam ją aż szkoda że tak mało jej było. serduszkoo
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 3, 2021 15:58:00 GMT
Trwają przygotowania do drugiego sezonu. Plan zdjęciowy ma ruszyć 26 kwietnia i potrwać do 19 lipca 2021 roku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 3, 2021 21:27:41 GMT
A więc na netflixie w 2022 roku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 3, 2021 21:32:02 GMT
Emily w Paryżu nominowana do Złotych Globów. W kategorii Najlepszy serial komediowy.
Ktoś miał dobry towar że nominował ten serial. Cały świat ma niezłego mindfucka na te nominację
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 5, 2021 13:12:26 GMT
Scenarzystka Emily w Paryżu kontra Złote Globy.
Tegoroczna lista nominacji do Złotych Globów jest wyjątkowo absurdalna, co widzą nawet ci, których niezasłużenie nominowano. Deborah Copaken, scenarzystka "Emily w Paryżu", napisała, że nie może zrozumieć, jak to się stało, że pominięto "Mogę cię zniszczyć" Michaeli Coel serial opowiadający z sercem i humorem skomplikowaną historię o gwałcie i wychodzeniu z traumy. Jej zdaniem naprawdę źle się stało, bo to ważny tytuł, a poza tym "potrzebujemy sztuki, która odzwierciedla wszystkie nasze barwy, nie tylko niektóre".
|
|
|
Post by Atahan on Mar 20, 2021 10:38:49 GMT
Jestem w połowie. Bardzo podoba mi się klimat tego serialu, scenografia i bohaterowie. Z fabułą gorzej, ale nie pod tym względem, że mnie nudzi. Po prostu ciężko wykrzesać mi tutaj to, o czym ten serial jest oprócz Emily w Paryżu. Niby pracuje w dziale marketingu i zajmuje się 'reklamą' różnych marek, ale przy krótkich odcinkach to ona tyle pracuje, ile ja bym chciał pracować (i zarabiać). Myślałem, że jej wątek z Gabrielem też zostanie potraktowany bezproblemowo, ale okazuje się, że Gabriel kogoś ma. Ogląda się to bardzo przyjemnie i nie wiem, kiedy płynie czas. Na pewno obejrzę kolejne odcinki i sezony, ile by ich nie wyszło. I uwielbiam też wątek Emily i jej przyjaciółki Mindy.
|
|
|
Post by Atahan on Apr 2, 2021 20:39:17 GMT
SEZON 1 Rozwinę to, o czym już wcześniej pisałem. Rewelacyjny klimat, dzięki któremu od razu chciałbym się przenieść do tego pięknego, kolorowego, wiosenno/letniego Paryża. Choćby dla pięknych widoków i lekkiego klimatu można obejrzeć ten serial. Co do fabuły. Początkowo ten serial był o Emily w Paryżu, dosłownie. Dopiero z czasem zaczęło się nakreślać coś więcej. Emily, aby być jak najdalej od Gabriela i jednocześnie nie krzywdzić jego dziewczyny i swojej przyjaciółki zaczęła wiązać się z różnymi facetami. Ostatecznie, na szczęście udało jej się związać z Gabrielem i nie musiała z tego powodu spać z połową Paryża. Ale na horyzoncie już chyba czeka Camillie. Skoro Emily dowiedziała się od Gabriela przez przypadek, że w jego restaurację zainwestował Antoine, dzięki czemu zostaje w Paryżu, to Camillie musiała stać w pobliżu restauracji i ich widzieć. Prawda wyjdzie na jaw kiedyś tam... W Savoir był czysty kołowrotek, był on potrzebny do klimatu, ale fabularnie za wiele nie wnosił. Na pewno zobaczę koleny/e sezon/y, nawet gdyby w pętli wypowiadali te same kwestie. Wystarczyła jedynie ta lekkość, która mnie kupiła. Sezon I oceniam na dobrą 8.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 24, 2021 15:47:16 GMT
Grana przez Lily Collins tytułowa bohaterka "Emily w Paryżu" na brak absztyfikantów nie ma prawa narzekać. W 2. sezonie serialu to grono wzbogaci się o kolejnego przystojniaka. Do długiej listy paryskich chłopaków Emily Cooper (Lily Collins) dołączył właśnie kolejny kandydat, który ma szansę podbić serce tytułowej bohaterki "Emily w Paryżu". Przynajmniej na jakiś czas dopóki nie odzyska go Gabriel (Lucas Bravo). Jak donosi TVLine, w 2. sezonie serialu pojawi się Lucien Laviscount ("Katy Keene", "Scream Queens") w roli potencjalnej nowej miłości Emily. Aktor zagra Alfiego, sarkastycznego i czarującego cynika, który nie zamierza mówić po francusku ani zanurzać się we francuskiej kulturze. On i panna Cooper mają antagonistyczną relację, która przekształca się w coś więcej, w miarę jak sezon się rozwija. Na tym nie koniec wiadomości castingowych z francuskiego planu serialu do obsady dołączy jeszcze dwójka aktorów. Jeremy O. Harris ("Slave Play") zagra Gregory'ego Elliotta Dupree, ikonicznego projektanta mody i byłego protegowanego Pierre'a Cadaulta (Jean-Christophe Bouvet). Mający upodobanie do przesady Gregory zawsze podróżuje z kolekcją wspaniałych ubrań – i wspaniałych mężczyzn. Pierre i Gregory kiedyś byli sobie bliscy, zanim niespodziewane i dramatyczne odejście Gregory'ego nie uczyniło ich gorzkimi rywalami. Francuski aktor Arnaud Binard wcieli się z kolei w postać Laurenta G, czarującego i towarzyskiego właściciela popularnego klubu nocnego w Saint-Tropez. Ten imprezowy chłopak, który nigdy nie dorósł, zgadza się promować jedną z marek Emily. Ale dziewczyna szybko odkrywa, że jego związek z Savoir jest bardziej skomplikowany niż tylko marketing. Obaj aktorzy pojawią się w 2. sezonie "Emily w Paryżu" w rolach gościnnych. Dodatkowo, William Abadie – serialowy Antoine Lambert, pierwszy klient Emily – został awansowany do stałej obsady. http://instagr.am/p/COnpHLjpob0 Zdjęcia do 2. sezonu "Emily w Paryżu" obecnie trwają we Francji. Jak zapowiedział Darren Star, twórca serialu, w nowych odcinkach tytułowa bohaterka ewoluuje, zacznie uczyć się języka i asymilować z kulturą miasta, w którym mieszka. Nowe odcinki nie mają jeszcze daty premiery, ale jest szansa, że zobaczymy je w tym roku. źródło
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 9, 2021 1:07:33 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 25, 2021 21:53:25 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 26, 2021 10:34:47 GMT
A to zaskoczenie. Sądziłem że drugi sezon dopiero w 2022. Mocny grudzień się szykuje.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 20, 2021 11:53:47 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 5, 2021 17:23:08 GMT
Zdecydowanie lepszy od pierwszego. Bardzo cukierkowy.
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2022 11:44:41 GMT
Sezon 2 Ocena: 8/10 Darren bardzo dobrze utrzymał klimat poprzedniego sezonu. Między sezonami minęło 1,5 roku, ale w fabule nie było żadnej przerwy i nawet nie czuć jakichś zmian. Jedyną jest chyba zmiana fryzury brata Camille. Fabuła dalej jest prosta i nieskomplikowana, okraszona humorem, ale nie żenującym, dzięki czemu chciałoby się oglądać ten serial bez przerwy. W tym sezonie trochę zmniejszyli liczbę klientów w Savoir, za to skupiono się na rozterkach sercowych Emily (rewelacyjnie ubranej swoją drogą). Ona woli, żeby jej ukochany był z byłą, bo ta jest jej przyjaciółką, więc bezmózgi Gabriel ostatecznie to robi. Za to na zajęciach francuskiego Emily poznała Alfiego i liczę, że ta relacja pójdzie w odpowiednim kierunku. Gabriel niech sobie zostanie z Camille skoro nie potrafi zawalczyć o kobietę, w której się zakochał. Alfie wydaje się być bardziej zdecydowany. Mindy zaczęła pracować jako piosenkarka (a dokładniej jako osoba zbierająca opłaty przy toalecie z możliwością zaśpiewania czegoś) w klubie drag i choć ta praca trwała tam chwilkę, to dosyć mocno zwiększono liczbę gejów w porównaniu z pierwszym sezonem. W jednym odcinku pokazano także Ukrainkę, która rozumiejąc trzy po trzy po francusku zrozumiała, że w sklepie jest wszystko za darmo, więc to ukradła, o co oburzyli się ukraińscy widzowie, że serial szerzy stereotypy. Moim zdaniem ludziom potrzeba więcej dystansu, tym bardziej, że w dialogach Francuzi i Amerykanie ciągle wbijają sobie szpile. Atmosfera w Savoir dalej sprawiała, że serial chciało się pochłaniać, ale ciekawe, co wydarzy się w dalszych odcinkach, bo Savoir chyba zniknie. Jak na razie to mój comfort series #1 i z przyjemnością czekam do przyszłego roku na nowy sezon.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 11, 2022 9:59:46 GMT
Netflix zamówił 3. i 4. sezon "Emily w Paryżu". Na razie nie ma informacji o choćby przybliżonej dacie premiery nowych odcinków.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 15, 2022 18:29:22 GMT
Ekipa "Emily w Paryżu" wróci tego lata na plan. Według nieoficjalnych informacji zdjęcia do 3. sezonu wystartują w czerwcu/lipcu 2022 roku.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 2, 2022 3:52:17 GMT
|
|