|
Post by Alex on Dec 22, 2020 10:27:27 GMT
Imię i nazwisko: Barış Arduç Data i miejsce urodzenia: 9 października 1987, Münsterlingen, Szwajcaria Biografia:Urodził się w Szwajcarii jako syn Gülay Arduç i Erola Arduça. Jego rodzina ze strony matki pochodzi z Artvina, a ojca ma korzenie albańskie z Ordu. Ma dwóch braci – Onura i Merta. Kiedy miał 8 lat wraz z rodziną przeprowadził się do Turcji. Z powodu trzęsienia ziemi w Gölcük 17 sierpnia 1999 przebywał wraz z rodziną w Bolu. Musiał się ruszyć. Po ukończeniu szkoły w Bolu przyjechał z rodziną do Stambułu w drugiej klasie liceum i tutaj ukończył szkołę średnią w 2005. Następnie zdobył stypendium edukacyjne, aby zapisać się na Kayseri Erciyes University Sports Academy. Po pierwszym roku studiów, został zwolniony. Pobierał lekcje umiejętności aktorskich w konserwatorium. Oprócz pływania i nurkowania grał w piłkę nożną, koszykówkę i piłkę ręczną. Przez osiem lat pracował jako ratownik w tureckim kurorcie Side. Uczył się intensywnie języka angielskiego. W latach 2007–2009 w Stambule uczył się aktorstwa w Sadri Family Theatre. W 2011 rozpoczął zawodową karierę aktorską od roli drugoplanowej Cenka w serialu telewizyjnym Küçük Hanımefendi. Wystąpił też w dwóch serialach: Dinle Sevgili (2011) jako Hakan i Pis Yedili (2011) w roli Sinana. Zyskał popularność jako Ahmet Avcıoğlu, entuzjasta sportu i nadzieja Trabzonspor w serialu ATV Benim İçin Üzülme (2012). Wcielił się w rolę biznesmena Selima Bayraktara w serialu Bugünün Saraylısı (2013–2014). Debiutował na dużym ekranie w roli Emina w melodramacie sensacyjnym Sadece sen (2014). Popularność przyniosła mu postać Ömera İplikçi w serialu Miłość na wynajem (Kiralık Aşk, 2015–2017). W 2021 został obsadzony w roli sułtana Alparslana w serialu Alparslan: Büyük Selçuklu. Filmografia:Telewizja:2011 | Küçük Hanımefendi | Cenk | 2011 | Dinle Sevgili | Hakan | 2011 | Pis Yedili | Sinan | 2012 | Benim İçin Üzülme | Ahmet Avcıoğlu | 2013-2014 | Bugünün Saraylısı | Selim Bayraktar | 2014 | Dada Dandinista | Barış Arduç | 2014 | Beyaz Show | Barış Arduç | 2015 | Racon: Ailem İçin | Tekin Atan | 2015 | Burada Laf Çok | Barış Arduç | 2015-2017 | Kiralık Aşk | Ömer İplikçi | 2019 | Kuzgun | Kuzgun Cebeci/Adıvar | 2020 | Çukur | Arık Böke Erdenet | 2021-2023 | Alparslan: Büyük Selçuklu | Alp Arslan |
Internet:2021-2023 | Kulüp | İsmet Denizer | 2024 | İkinci Raunt | Barış Arduç |
Filmy:2014 | Sadece Sen | Emin | 2014 | Deliha | Cemil | 2017 | Mutluluk Zamanı | Mert |
Reklamy: 2015 - Coca Cola-Türkiye | Derimod | 2016 - Garanti Bankası | Nike | 2021 - Turkcell | GoDaddy | Paycell Ciekawostki:Wzrost: 187 cm Kolor oczu: Brązowe Kolor włosów: Czarne Wykształcenie: Erciyes University Agencja: Ahmet Koralturk Management Związki: Gupse Ozay (m. 2020 – ) Był na okładkach magazynów takich jak „Cosmopolitan”, „Vogue Men”, „GQ”, „L’Officiel Hommes” i „Elle”. Ma obywatelstwo szwajcarskie i tureckie. Przez 8 lat pracował jako ratownik w Şile. Jest Ambasadorem Dobrej Woli dla Towarzystwa Życia Bez Raka Turcji. IMDB: www.imdb.com/name/nm6882090/TD: www.turkishdrama.com/baris-arduc.htmlWikipedia: tr.wikipedia.org/wiki/Bar%C4%B1%C5%9F_Ardu%C3%A7
|
|
|
Post by Matthias on Nov 12, 2021 12:49:10 GMT
✔ Otrzymał 100 tysięcy dolarów od głowy Czeczeńskiej Republiki!Baris Arduc niedawno odwiedził Rosję - a dokładniej Czeczenię... Został zaproszony na otwarcie nowego centrum handlowego. Za swoją obecność na wielkim otwarciu otrzymał od głowy Czeczenii 100 tysięcy dolarów. P.s. Ja też bym chciał tyle dostać za samą obecność...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 25, 2021 19:47:50 GMT
💥 Baris Arduc o mieszkaniu razem z Gupse Özay:📍 Życie z Gupse jest o wiele łatwiejsze i szczęśliwsze, wnosimy do siebie wiele pozytywnych rzeczy. Sposób, w jaki żyjemy w naszym domu i sposób, w jaki szanujemy się nawzajem, jest czymś, co nie zmieniło się z biegiem czasu. Czuję się bardzo szczęśliwy!”
|
|
|
Post by Matthias on Dec 26, 2021 13:35:17 GMT
💥 Baris Arduc w rozmowie z HELLO!📍 „Pomimo wyniszczających wojen, kiedy ludzie walczyli z głodem, bardziej lubię przeszłość. Tęsknię za dzieciństwem w latach 90-tych. Nie lubię szybkości i zamieszania w erze cyfrowej, a czas leci, gdy wiszę na urządzeniu mobilnym w dłoni”. 📍 „Największe wrażenie w Sultanie Alparslan zrobiło na mnie to, że nie dąży on do tego, w co nie wierzy - zawsze wybiera uczciwość, więc nie jest niespodzianką, że zawsze zna prawdę. To bardzo ważne, żeby czegoś nie robił, tylko żeby ktoś go chwalił lub oklaskiwał i mówił, że jest świetny!” 📍 „Jestem bardzo ambitny w sporcie i nie ukrywam tego, bo to uczucie, które nie krzywdzi innych i podsyca moją motywację. Życie nie ogranicza się tylko do chwil, w których odnosisz sukcesy. Drogi do tego sukcesu są również częścią Twojego życia, więc to one są najważniejsze, błędy również dodają koloru Twojemu życiu i przyczyniają się do jego ciągłości.” 📍 „Kiedyś byłem bardziej impulsywny, nie dbałem o to, co zniszczyłem, dążąc do tego, w co wierzyłem, nie słuchałem za bardzo innych, ale teraz nie pozostaję obojętny na idee ludzi, z którymi się komunikuję, z rodziną i przyjaciółmi. Uważam, że moja obecna postać jest bardziej poprawna i rozsądna." 📍 „Gupse jest bardziej zaniepokojona bieżącymi wiadomościami. Ja jestem tym, który ma zimną krew, jeśli chodzi o to, co się dzieje, ponieważ jestem tak zmęczony ciągłym słuchaniem teorii spiskowych i katastroficznych wiadomości. Nie mogę utrzymać umysłu i ciała w ciągłym stanie kryzysu i chaosu. Higiena, czystość, oddalenie, żadnych rodzinnych spotkań. Wykorzystałem ten okres na czytanie książek, uprawianie sportu, spacery i nowe hobby. Gupse od razu kupiła mi farby akrylowe - zacząłem eksperymentować z rysowaniem, bawiłem się jak zwykłe dzieci.”
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2022 13:23:31 GMT
📸 Nowe zdjęcia z Barisem Arduç i Melisą Sezen zza kulis kręcenia reklamy dla TurkCell!
|
|
|
Post by Matthias on Apr 8, 2022 18:44:06 GMT
📸💫 Bariş Arduc został zauważony dzień wcześniej w centrum handlowym Vadistanbul.
|
|
|
Post by Matthias on May 3, 2022 15:21:54 GMT
📸💫 Baris Ardic pozdrowił wszystkich i życzył udanych świąt.
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2022 19:02:01 GMT
💫 Baris Arduç i Erdinc Gülener zostali zauważeni dzień wcześniej w klubie La Boom. Opuszczając to miejsce, aktorzy przywitali dziennikarzy, życzyli spokojnych świąt i powiedzieli, że zdjęcia do serialu „Alparslan: Wielcy Seldżucy” idą dość dobrze.
|
|
|
Post by Matthias on May 16, 2022 18:11:01 GMT
💫🎬 Baris Ardiç, który dzień wcześniej udzielił krótkiego wywiadu tureckiej prasie, powiedział, że jego żona Gupse Ozay nadal pracuje nad scenariuszem nowego projektu. Na pytanie, czy się kłócą, bo Baris ma dużo pracy, odpowiedział, że oboje rozumieją specyfikę zawodu, więc nie ma problemów, szanują się nawzajem.
|
|
|
Post by mira on May 23, 2022 9:51:35 GMT
Podobno para Gupse Özay i Barış Arduç spodziewa się pierwszego dziecka. Baris będzie tatusiem Podobno Gupse jest już w 6 miesiącu ciąży. Jeśli to prawda, to bardzo mi się podoba, że tak długo nikomu o tym nie mówili.
Swego czasu wypisywano straszne głupoty pod adresem Gupse, a to, że za stara dla niego, a to, że za brzydka, a to, że głos okropny. A ja myślę, że to równa babka jest i przede wszystkim z głową na karku. Niech im się wiedzie.
|
|
|
Post by Matthias on May 26, 2022 18:04:20 GMT
💫Turecka prasa donosi, że para Baris Arduc i Gupse Ozay spodziewają się córeczki. Gupse jest teraz w szóstym miesiącu ciąży.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 4, 2022 21:00:33 GMT
📸💫 Przyszły tata Baris Arduc na wakacjach.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 13, 2022 16:49:04 GMT
💫Według dziennikarza Arifa Hura, Baris Arduc zawsze nosi łańcuszek z zawieszką w kształcie litery G (imię jego ukochanej żony Gupse Ozay) i uważa, że przynosi mu to szczęście. Aktor rozstaje się z dekoracją dopiero wtedy, gdy śpi. Para wkrótce spodziewa się córeczki.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 28, 2022 8:39:12 GMT
💫Turecka prasa czeka na narodziny córki Barisa Arduca i Gupse Ozay
|
|
|
Post by Matthias on Sept 5, 2022 17:51:19 GMT
💫 Baris Arduc i Gupse Ozay odliczają dni do narodzin córki. Według Birsen Altuntash poród zaplanowano na 10 września. Baris pracował całe lato. Najpierw nakręcono dwa odcinki nowego sezonu serialu „Alparslan”, a następnie aktor rozpoczął pracę nad drugim sezonem serialu Netflix „Klub”. Po zakończeniu zdjęć wróci na plan Alparslan.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 10, 2022 19:38:17 GMT
💫📸 Tureckie media poznały imię córki Gupse Ozay i Barisa Arduca. Dziewczynka otrzymała imię Asiya.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 13, 2022 16:41:53 GMT
📸💫 Barış Arduc nadal uprawia sport, boksując w swoim ulubionym klubie gwiazd Bujin
|
|
|
Post by Matthias on Nov 15, 2022 18:00:34 GMT
📸💫 Baris Arduc. Wygląda na to, że aktor wrócił do zdrowia.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 19, 2022 18:39:10 GMT
📸💫Świeżo upieczony tatuś Baris Arduc spaceruje z córeczką
|
|
|
Post by Matthias on Nov 26, 2022 10:11:40 GMT
📸💫 Baris Arduc i Gupse Ozay odwiedzili w szkole siostrzeńca Barisa, Aslana
|
|
|
Post by Matthias on Dec 11, 2022 15:21:37 GMT
✨ Kayra Zabci, która gra rolę Seferiye w serialu "Alparslan: Wielcy Seldżukowie", podziękowała swojemu partnerowi Barisowi Arducowi za pomoc na planie. Dzięki Barisowi była w stanie szybko się przystosować, to niesamowite być jego partnerką.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2023 18:18:26 GMT
⚡ Baris Arduç, którego widziano dzień wcześniej w rejonie Levent, udzielił krótkiego wywiadu prasie tureckiej. Według aktora - pracuje przez cały tydzień, ale jego dusza pozostaje w domu z ukochaną córką. On oczywiście musi pracować, a jej cudowna mama zostaje w domu z dzieckiem, które się nią opiekuje. Baris osobiście zmienia pieluchy i to jest cudowne. Przynajmniej jakoś chce pomóc żonie, bo zazwyczaj cały ciężar spoczywa na kobietach. Rodzą i opiekują się dziećmi. Jednak bycie rodzicem to uczucie nie do opisania, nie widział, żeby ktoś narzekał, że jest mocno obciążony. Jedyne, czego chce, to nie przegapić najważniejszych momentów dorastania córki. Żartobliwie mówi dziecku, że jeśli chce zrobić pierwszy krok, to niech najpierw zadzwoni do niego, ucieknie ze zdjęć i przyjedzie do niej, aby nie przegapić tego pierwszego kroku. Zapytany, czy chcą mieć drugie dziecko z Gupse, Baris przyznał, że ciężko pracują i powinni pomyśleć o tym, by móc poświęcić czas dziecku. Jeśli będą w stu procentach pewni, że otrzyma troskę i uwagę, wtedy pomyślą o drugim dziecku. To nie są zabawki. Kiedy zostajesz rodzicem, rozumiesz to. Również Baris Arduc stanowczo sprzeciwia się udziałowi swojej córki w reklamie. Być może zastanowią się nad propozycją, jeśli mowa będzie o projektach społecznych. To jest coś, z czego moja córka może być dumna i będzie to dla niej dobra pamiątka.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 16, 2023 16:36:21 GMT
💫 Baris Arduç przekazał 1 milion 100 tysięcy lirów tureckich na pomoc ofiarom trzęsienia ziemi w Turcji
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2023 21:12:35 GMT
✨ Barış Arduc był wczoraj obecny na spotkaniu poświęconym nowemu projektowi, który zostanie wydany na platformie cyfrowej. Zdjęcia zaplanowano na lato tego roku.
|
|
|
Post by Matthias on May 25, 2023 18:31:50 GMT
📸💫 Gupse Ozay i Baris Arduç głosowali w Beykoz
|
|
|
Post by Matthias on Jun 22, 2023 19:30:56 GMT
💫 Baris Arduc i Gupse Ozay, którzy byli obecni na ślubie Edy Ece i Bugrahana Tuncera, udzielili reporterom krótkiego wywiadu, opowiadając o ich córce. Baris przyznał, że jest szaleńczo zakochany w swojej żonie i pragnie, aby Can wyglądała jak jej matka. Ale najważniejsze to być zdrowym.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 28, 2023 16:39:26 GMT
📸💫 Barış Arduc odpoczywa po pracy
|
|
|
Post by Matthias on Jul 6, 2023 19:37:25 GMT
📸💫 Po nakręceniu zdjęć do serialu „Alparslan: Wielcy Seldżukowie” Baris Arduc wreszcie się ogolił, wracając do swojego zwykłego wizerunku
|
|
|
Post by Matthias on Jul 12, 2023 17:58:51 GMT
📸💫Baris Arduc z żoną Gupse Ozay i Ezgi Mola odpoczywają w Cesme
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2023 20:18:45 GMT
📸💫 Gupse Ozay i Barış Arduc zrobili sobie zdjęcie z dzieckiem swoich przyjaciół
|
|