Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 16:23:14 GMT
Tytuł: Bridgerton Tytuł PL: Bridgertonowie Kraj:USA Wytwórnia: ShondaLand Producent: Chris Van Dusen Reżyser: Julie Anne Robinson Scenariusz: Chris Van Dusen Gatunek: Dramat Ilość Odcinków: 8 Kanał: Netflix Emisja: 25/12/2020 Serial oparty na bestsellerowej serii powieści Julii Quinn. Opis: Feministyczna historia miłosna, tocząca się w czasach brytyjskiej regencji, opowiedziana z perspektywy potężnej rodziny Bridgertonów. Ujawnia pełne blasku, bogactwa, bólu, radości, a także często samotności, życie członków londyńskich wyższych sfer. Obsada: Harriet Cains ... Philipa Featherington Bessie Carter ... Prudence Featherington Florence Hunt ... Hyacinth Bridgerton Ben Miller ... Lord Featherington Luke Thompson ... Benedict Bridgerton Joanna Bobin ... Lady Cowper Jessica Madsen ... Cressida Molly McGlynn ... Maid Rose Jason Barnett ... Jeffries Kathryn Drysdale ... Genevieve Delacroix Ruby Stokes ... Francesca Bridgerton Adjoa Andoh ... Lady Danbury Julie Andrews ... Lady Whistledown Jonathan Bailey ... Anthony Bridgerton Ruby Barker ... Marina Thompson Sabrina Bartlett ... Siena Rosso Nicola Coughlan ... Penelope Featherington Phoebe Dynevor ... Daphne Bridgerton Ruth Gemmell ... Lady Violet Bridgerton Claudia Jessie ... Eloise Bridgerton Luke Newton ... Colin Bridgerton Regé-Jean Page ... Simon Basset Golda Rosheuvel ... Queen Charlotte
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 16:36:36 GMT
Mam słabość do seriali shondy. Oglądałem scandal, greys anatomy za czasów kiedy ona miała tam pietrze nad tym serialem. To jest Chyba pierwszy serial ShondaLandu po podpisaniu umowy z netflixem. A że ja jestem niepoprawnym romantykiem to muszę serial obejrzeć. Podoba mi się prot, tylko śmieszy mnie ta poprawność polityczna netflixa. Koniecznie wątek lgbt, i ciemnoskórzy aktorzy. Nie mam nic do lgbt ani do osób czarnoskórych. Znając mentalność polaków już widze te komentarze. Na filmwebie ludzie dyskutują że to podchodzi pod fantasy bo czarnoskóra królowa. Na okładce prot i chyba protka a w obsadzie w tyle. Jestem ciekaw ile rzeczywiście będą mieć tego czasu antenowego. Obejrzę cały sezon to przyjdę z opinią.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 27, 2020 13:36:08 GMT
Na razie widziałam 1 odcinek. Serial w porządku, ale bez fajerwerków. Kostiumy są ładne. Na zmiany historyczne, jeśli chodzi o kolorów skóry, etc nie patrzę jak na coś szczególnego. Przyjęłam do faktu, że twórcy mają taki pomysł. Bardziej fantastyczny jest dla mnie koncept obyczajowy ogólnie w romansach historycznych rozgrywających się w Anglii. Te wszystkie cnotliwe panny, które uprawiają bez ślubu i to nie wychodzi na jaw i kończy się happy endem. Wątpliwe, aby tyle tak głupich się znalazło jak je portretują książki-romanse. Przy takich fabułach to ich historie powinny się kończyć jak "Tess D'Urbervilles", gdzie bohaterka skończyła marnie. Kiedyś otoczenie taki "skaz" nie wybaczało i kobiecie najczęściej zostawała studnia, jakiś sznur do wyboru lub prostytucja. W arystokracji to wyborem byłaby podróż na zawsze za granicę, np do Włoch, gdzie nikt nie znał dziewczyny z Anglii. Co nie zmienia faktu, że w życiu przeczytałam wiele romansów historycznych Traktuję je jak bajki dla dorosłych, pod względem małego prawdopodobieństwa wydarzeń, przeważnie słabej konstrukcji psychologicznej postaci, obyczajowości nagiętej do romansowych ram. Serię o rodzinie Bridgerton przeczytałam kiedyś, czyli lata temu, całą (jest chyba 9 książek), ale dużo z niej już nie pamiętam. Para z 1 tomu, na której jest oparty 1 sezon chyba nie była moją ulubioną. Podobała mi się historia najstarszego brata, poza tym Eloise. Czyli mam tak naprawdę zamiar obejrzeć wszystko co wyjdzie z tej serii
EDIT. Nie sadziłam, że słowo se.s jest słowem niecenzuralnym, że forum daje zamiast niego emotkę
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 27, 2020 13:57:05 GMT
Skończyłem, ja chce drugi sezon już. serduszkoo
Daphne najstarsza córka rodziny, jej jedynym celem w życiu jest to by mieć męża i rodzinę. Od dziecka wychowana dla męża. Letni sezon towarzyski jest po to by znaleźć męża. Matki te dziewczyny wystawiają jak bydło na sprzedaż. Nie ważne czy ci się facet podoba czy nie ale musisz mieć męża bo być starą panną to nietakt.
Książę Simone, jego ojciec był tyranem koniecznie chciał mieć syna by przedłużyć ród. Jego matka po urodzeniu zmarła on był pod opieką niani. Ojciec miał go gdzieś zawsze nie zadowolony bo to się jąkał a to że za mało się stara. Jedynym jego celem było by ród przetrwał Wyjechał z pałacu. Wrócił jak ojciec był na łożu śmierci. Przyrzekł mu że nie przedłuży rodu na nim się on skończy.
Potem się dzieje dużo fajnych rzeczy których nie chciał bym spoilerować. Super mi się oglądało nie wiem kiedy mi to zleciało. Główna para ma super chemię aż się chce na to patrzeć. Skoro serial jest na podstawie romansów więc scen seksu nie brakuje. Ale są bardzo wysublimowane.
Rtuk płakał jak oglądał. Wcale się nie zdziwię jak ten serial nie wejdzie do Turcji albo w okrojonej wersji.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 27, 2020 16:03:29 GMT
Mi właśnie główna bohaterka mniej się zawsze podobała od siostry przez to podejście do życia. Wychowana na idealną, jak w tych słowach królowej, "bez skazy". Ja bardziej wolę bohaterki z charakterem, bezczelne, ale bohater nadrabiał w tym duecie. jak obejrzę więcej odcinków napiszę o serialu. Ciekawi mnie jeszcze czy w dalszych sezonach zmienią Prudence (czy Penelope). Chodzi mi o postać przyjaciółki Eloise, tą, która ma nadwagę i jest zadurzona w Colinie. Ona w swojej części serii (akcja po kilku latach od 1 części) stała się z tego co pamiętam ładna i zeszczuplała, a aktorka do tego opisu nie pasuje.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 27, 2020 20:03:05 GMT
Bardziej fantastyczny jest dla mnie koncept obyczajowy ogólnie w romansach historycznych rozgrywających się w Anglii. Te wszystkie cnotliwe panny, które uprawiają bez ślubu i to nie wychodzi na jaw i kończy się happy endem. To tu wystarczy pocałunek i już jesteś Zhańbiona. Mi właśnie główna bohaterka mniej się zawsze podobała od siostry przez to podejście do życia. Wychowana na idealną, jak w tych słowach królowej, "bez skazy". Ja bardziej wolę bohaterki z charakterem, bezczelne, ale bohater nadrabiał w tym duecie. jak obejrzę więcej odcinków napiszę o serialu. Ciekawi mnie jeszcze czy w dalszych sezonach zmienią Prudence (czy Penelope). Chodzi mi o postać przyjaciółki Eloise, tą, która ma nadwagę i jest zadurzona w Colinie. Ona w swojej części serii (akcja po kilku latach od 1 części) stała się z tego co pamiętam ładna i zeszczuplała, a aktorka do tego opisu nie pasuje. Mnie się wydaje że jedyny, celem daphne który został jej wpojony by się uczyć by być dobrą dla swojego męża, i ona jest taka głupiutka. Chodź potem z czasem pokazuje pazurki. Mnie za to bardzo oczarował prot, rewelacyjny był. Jestem ciekaw co będzie w dalszych sezonach, bo to zakończenie jest jak by happy endem gdyby nie powstały kolejne sezony. Książek jest dziewięć ten sezon bazował na pierwszej części. Podoba mi się siostra daphne która wie czego chce i mąż raczej nie jest jej marzeniem. Wie doskonale że faceci moga więcej i jej się to nie podoba. Chciała by zostać drugą Lady Whistledown. Podobno drugi sezon mają kręcić wiosną a pandemia to wszystko utrudnia, więc na drugi sezon będziemy musieli czekać rok. Aż mam ochotę to jeszcze raz obejrzeć. Jedno mnie tylko zastanawia, bo każda kolejna książka jest o kolejnym dziecku rodziny Bridgerton. Mam nadzieje że nie będzie tak że w kolejnym sezonie nie będzie wątku daphne i Simon bo to by było głupie.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 27, 2020 20:56:25 GMT
Jedno mnie tylko zastanawia, bo każda kolejna książka jest o kolejnym dziecku rodziny Bridgerton. Mam nadzieje że nie będzie tak że w kolejnym sezonie nie będzie wątku daphne i Simon bo to by było głupie. Bohaterowie na pierwszym planie w każdej części są inni, pozostali są przeważnie gdzieś na drugim planie lub w epizodach. Ostatnia część dała każdej parze jakby całkowite zakończenia. Akcja wszystkich części rozgrywała się na przestrzeni lat i np o kolejnych dzieciach par, które już miały swoje części było można dowiedzieć się z rozmów lub, gdy zjawiali się na jakiś uroczystościach, etc. Nie wiem jak to zrobią w serialu i kolejnych częściach. Może aktorzy mają umowy, że nawet jak w kolejnych częściach będzie ich mało to i tak będą grali. Są jednak bohaterowie, tacy jak matka, Anthony- najstarszy brat, co często przewijają się w historiach innych bohaterów. Im kto dłużej zostaje sam, tym, go więcej w częściach innych bohaterów. Małżeństwa (a zwłaszcza narodziny pierwszego dziecka) oznaczają przeważnie odsunięcie na dalszy plan, po opowiedzeniu ich historii.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 29, 2020 15:27:01 GMT
Obejrzałam cały serial, podobał mi się i teraz mam ochotę na następne sezony i historie pozostałych z rodzeństwa B. Tylko, że 2 sezon jeszcze nie nakręcili, a emisji ma być podobno dopiero w 2022. Marzy mi się taki serial, z fabułą, tematyką, klimatem, kostiumami, rozmachem etc jako serial codzienny, co się nigdy nie wydarzy. Żadną stację na świecie nie byłoby na to stać Czy serial mógłby być emitowany w tv polskiej w otwartym kanale ? Raczej tak, tylko z kilka scen łóżkowych musiano by okroić, np scenę z biblioteki. Polska cenzura pokaże scenę gwałtu, ale scenę jak bohaterka przeżywa orgazm dzięki miłości francuskiej ? Wątpliwe. Daphne pod koniec sezonu jako bohaterka zaczęła mi się bardziej podobać. Trzymanie kobiet w nieświadomości na temat życia seksualnego wcale ich nie chroni, a szkodzi i taki wychodzi morał z tej historii. Jak piszą recenzje jest to historia feministyczna i to mi się podoba. Zaskoczeniem jest, że pokazali już w 1 sezonie kto jest Lady W. W książkach było to wiadomo dużo później.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 30, 2020 21:09:20 GMT
Ekipa wchodzi na plan w marcu 2021. Zdjęcia potrwają do września więc drugi sezon będzie dopiero w 2022 roku. Są dwie opcje jeśli chodzi o kolejny sezon. Jedna to taka że Daphne i Simon nadal będą osią serialu a w tle będą się toczyły historie kolejnych dzieci Bridgerton. Albo będą szli według książek czyli kolejne dzieci wyjdą na pierwszy plan a Daphne i Simon nadal będą ale raczej na uboczu. Mi się wydaje że za szybko się to skończyło zwłaszcza jak już się pobrali. Jak by były jeszcze te dwa odcinki na 10 lepiej by było. Bo tu nagle nie chce dzieci a tam chce dzieci. W ciągu ostatniej minuty poczęcie i porut. Wcześniej mieli czas na wszystko a na tak ważny wątek im zabrakło czasu. Tak czy siak rok trzeba czekać na kolejny sezon.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 30, 2020 21:30:45 GMT
Mi się wydaje że za szybko się to skończyło zwłaszcza jak już się pobrali. Jak by były jeszcze te dwa odcinki na 10 lepiej by było. Bo tu nagle nie chce dzieci a tam chce dzieci. W ciągu ostatniej minuty poczęcie i porut. Wcześniej mieli czas na wszystko a na tak ważny wątek im zabrakło czasu. Tak czy siak rok trzeba czekać na kolejny sezon. W ksiazce tak było, ale mogli dac więcej czasu. Ciekawa jestem jak zrobią w kolejnych sezonach, bo jak przejrzałam tomy 4 i 5 to tam para z 1 sezonu jest w może z 2 scenach, a prawie wszystko o nowych parach i pozostałych postaci prawie wcale nie ma (tom 5). Wlasciwie już w 1 sezonie dali innym postaciom więcej, niż w ksiązkach, więc pewnie tak zrobią w serialu. Mariny to chyba mało było, albo wcale, bo ona jest z opisu przeszłości w dalszym tomie i postać jest jakby inna z charakteru. Sienny, kochanki Anthony'ego to albo nie było, albo byla tylko wzmianka o jakiejś kochance, bez takich perypetii jak w 1 sezonie. Ogólnie to mało jest stron w tych książkach, więc twórcy serial;u, aby zapełnić sezony mogą dodawać co chcą.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 31, 2020 19:00:26 GMT
Jeśli lubicie takie klimaty kostiumowe i romansowe to polecam (jeśli jeszcze nie oglądaliście) Poldark lub Outlander
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2020 19:24:21 GMT
Outlander jestem na 2 sezonie. Poldark widziałem pierwszy sezon. A na netflixie nie ma, i nie mam gdzie oglądać.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2020 19:26:01 GMT
W ksiazce tak było, ale mogli dac więcej czasu. Ciekawa jestem jak zrobią w kolejnych sezonach, bo jak przejrzałam tomy 4 i 5 to tam para z 1 sezonu jest w może z 2 scenach, a prawie wszystko o nowych parach i pozostałych postaci prawie wcale nie ma (tom 5). Wlasciwie już w 1 sezonie dali innym postaciom więcej, niż w ksiązkach, więc pewnie tak zrobią w serialu. Mariny to chyba mało było, albo wcale, bo ona jest z opisu przeszłości w dalszym tomie i postać jest jakby inna z charakteru. Sienny, kochanki Anthony'ego to albo nie było, albo byla tylko wzmianka o jakiejś kochance, bez takich perypetii jak w 1 sezonie. Ogólnie to mało jest stron w tych książkach, więc twórcy serial;u, aby zapełnić sezony mogą dodawać co chcą. Nie mam pojęcia jak oni pójdą w dalszych sezonach. Chciał bym by chodź w tle ale by byli w serialu Daphne i Simon.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 2, 2021 9:56:41 GMT
W ksiazce tak było, ale mogli dac więcej czasu. Ciekawa jestem jak zrobią w kolejnych sezonach, bo jak przejrzałam tomy 4 i 5 to tam para z 1 sezonu jest w może z 2 scenach, a prawie wszystko o nowych parach i pozostałych postaci prawie wcale nie ma (tom 5). Wlasciwie już w 1 sezonie dali innym postaciom więcej, niż w ksiązkach, więc pewnie tak zrobią w serialu. Mariny to chyba mało było, albo wcale, bo ona jest z opisu przeszłości w dalszym tomie i postać jest jakby inna z charakteru. Sienny, kochanki Anthony'ego to albo nie było, albo byla tylko wzmianka o jakiejś kochance, bez takich perypetii jak w 1 sezonie. Ogólnie to mało jest stron w tych książkach, więc twórcy serial;u, aby zapełnić sezony mogą dodawać co chcą. Nie mam pojęcia jak oni pójdą w dalszych sezonach. Chciał bym by chodź w tle ale by byli w serialu Daphne i Simon. Musieliby im dopisać historie, bo w książkach (przejrzałam więcej książek z cyklu dla przypomnienia) akcja toczy się jakieś 10 lat, może nawet trochę więcej i ci, co pobierają się we wcześniejszych książkach potem są na marginesie lub wcale. Ale jak pisałam już sporo dodano postaciom, więc twórcy myślę, że potrafią stworzyć całkiem nowe fabuły, aby pasowały do klimatu serii.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 2, 2021 21:28:07 GMT
Pewnie jak wejdą na plan to jakieś skrawki informacji wypłyną, będziemy wiedzieć.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 4, 2021 18:21:19 GMT
Onedine Patrz. KTO NIE WIDZIAŁ PIERWSZEGO SEZONU NIECH NIE CZYTA Nie tylko Daphne i jej książę. Na których postaciach skupi się 2. sezon "Bridgertonów"?"Bridgertonowie" Julii Quinn to rodzinna saga w każdej kolejnej książce skupiająca się na innej postaci. A jakie plany ma showrunner serialu Netfliksa? Uwaga na spoilery z 1. sezonu "Bridgertonowie" podbili w święta Netfliksa i choć na razie nie ma zamówienia na 2. sezon, wszystko wskazuje na to, że nowe odcinki powstaną. A o czym opowiedzą? Szukając odpowiedzi na to pytanie, możemy sięgnąć po książki: 1. sezon, oparty na powieści Julii Quinn "Mój książę", skupiał się na losach Daphne (Phoebe Dynevor), najstarszej córy Bridgertonów, i jej romansie z nieokiełznanym, skrywającym tajemnicę księciem Hastings (Regé-Jean Page). Czy 2. sezon będzie po prostu adaptacją "Ktoś mnie pokochał", drugiej książki z cyklu? Bridgertonowie sezon 2 – więcej Penelope i Eloise
Gdyby tak było, to na pierwszy plan wyszedłby Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) i powiązana z nim nowa bohaterka, Kate Sheffield (na razie nieobsadzona). Z drugiej strony, twórca serialu Chris Van Dusen już dokonał zmian w stosunku do książek, jak choćby wcześniejsze ujawnienie, kim jest Lady Whistledown. I ma swoje plany wobec bohaterów, o których opowiada w Entertainment Tonight. – Myślę, że "Bridgertonowie" są jak głęboka studnia z pomysłami. Mamy niesamowitą, dużą ekipę postaci i fantastyczną obsadę, co daje nam możliwość odkrywania wszelkiego typu historii dla tych postaci. Myślę, że szczególnie interesujące dla nas będzie to, że możemy dalej bawić się w świecie, w którym już wiemy, kim jest Lady Whistledown. Ciekawie będzie zobaczyć, jak Penelope osiąga swoją moc – mówi showrunner. – Myślę, że "Bridgertonowie" są jak głęboka studnia z pomysłami. Mamy niesamowitą, dużą ekipę postaci i fantastyczną obsadę, co daje nam możliwość odkrywania wszelkiego typu historii dla tych postaci. Myślę, że szczególnie interesujące dla nas będzie to, że możemy dalej bawić się w świecie, w którym już wiemy, kim jest Lady Whistledown. Ciekawie będzie zobaczyć, jak Penelope osiąga swoją moc – mówi showrunner. 2. sezon "Bridgertonów" to nie tylko więcej Penelope (Nicola Coughlan), ale także jej przyjaciółki Eloise Bridgerton (Claudia Jessie), która jeszcze nie zna jej sekretu. I która jest następną panną na wydaniu po Daphne. Nicola Coughlan mówi, że już się nie może doczekać jej debiutu w londyńskim towarzystwie z wyższych sfer, bo dzięki temu będzie spędzać więcej czasu z Claudią Jessie na planie. – Samolubnie ekscytuję się debiutem Eloise w towarzystwie, bo miałabym i w prawdziwym życiu, i w fikcji przyjaciółkę, która bywa na balach. Bo czasami kręcenie scen bali potrafi zająć trzy, cztery dni, takie są epickie. Ale nikt nie rozmawia z Penelope, więc mogłabym po prostu utknąć sama, naprawdę samotna i myśleć: "To jest do bani, to jest koszmarne". Tak więc, mieć tam najlepszą przyjaciółkę – to spełnienie marzeń. To coś dla mnie – zapewnia aktorka. Bridgertonowie sezon 2 – co u Daphne i księcia?Podczas gdy Claudia Jessie już ćwiczy tańce, Regé-Jean Page przygotowuje się na życie małżeńskie Daphne i księcia. Aktor zauważa, że ta para bardzo młodo się pobrała, co oznacza wiele wyzwań. – Jedną z rzeczy, które uwielbiam, jest to, że oni pobierają się w tak młodym wieku. I myślę, że jedną z najważniejszych rzeczy, jeśli chodzi o ideę happy endu, jest to, że to się na tym nie kończy – mówi aktor. Jak dodaje, jego zdaniem Daphne i książę będą po prostu musieli pracować nad sobą, jeśli ich miłość ma przetrwać. – Miłość to ciągły proces. Potrzebuje doglądania, potrzebuje pracy, jest testowana i myślę, że jeśli będziemy kontynuować tę historię, powinna ona pokazać prawdziwą siłę tego i jak to dalej działa, dorasta i ewoluuje. [Miłość] to żywa rzecz, którą trzeba dokarmiać i dorastać wraz z nią. Tak więc myślę, że może to być bardzo ekscytujące, zobaczyć, jak można to nadwyrężać i wciąż wychodzić z tego nawet silniejszym – opowiada Regé-Jean Page. Bridgertonowie sezon 2 – nowa miłość Anthony'egoNo dobrze, a co z Anthonym i jego romansem z książki "Ktoś mnie pokochał"? Chris Van Dusen potwierdza, że ten wątek będzie i że historia miłosna brata Daphne i Kate Sheffield jest w planach na 2. sezon. Co cieszy Jonathana Baileya. – Na każdego z nas czeka Kate. Ujmijmy to w ten sposób i ufajmy, że prawdziwa miłość istnieje dla każdego z nas. Naprawdę mi go szkoda. Myślę, że on naprawdę chce dobrze. Nie ma wątpliwości, że on dalej będzie próbował chronić ludzi tak, jak to robi, i pewnie znów zawiedzie. Ale tak, musimy zobaczyć, jak on się uśmiecha – mówi Jonathan Bailey o Anthonym. Według nieoficjalnych informacji serwisu TVLine zdjęcia do 2. sezonu "Bridgertonów" mogą ruszyć już w marcu. To by oznaczało, że jest cień szansy na premierę w święta 2021 roku, choć bardziej realny scenariusz jest taki, że "Bridgertonowie" wrócą na nasze ekrany w 2022 roku. ŹRÓDŁO
|
|
|
Post by Onedine on Jan 5, 2021 16:41:12 GMT
Dzięki Next , czyli ma być więcej o postaciach z 1 sezonu i w dodatku jest pewna historia Kate i Anthony'ego Teraz jestem ciekawa czy Kate będzie z Anglii, a może będzie np hiszpanką lub francuską. Mogliby tak zmienić, skoro to teoretycznie czas wojny z Napoleonem i poza wspominaniem zmarłych pod Waterloo mogliby dodać kogoś z tych krajów, kto wyemigrował w obawie przed wojną. Pozostaje jeszcze kwestia jej koloru skóry, skoro Simon jest czarnoskóry serial mógłby dać rodzeństwu B. miłości nie tylko do białych jak w książkach. Na dworze królowej są nie tylko czarnoskórzy, ale np Azjaci.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 5, 2021 18:57:11 GMT
Znając poprawność polityczną netflixa, jest bardziej prawdopodobne że będzie Azjatką lub czarnoskórą. A ja się bardzo cieszę że będzie dalej ciągnięta historia Daphne i Księcia. Może nie będą na pierwszym planie ale zawsze to coś.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 5, 2021 19:08:59 GMT
No proszę kto by się spodziewał. Zgodnie z informacją, którą podał Netflix, "Bridgertonowie" to piąta najpopularniejsza premiera serialu w historii platformy (po "Wiedźminie", 3. sezonie "Stranger Things", 4. sezonie "Domu z papieru" i "Królu tygrysów"). Przy czym jest to oparte nie tylko na dotychczasowych danych dotyczących oglądalności, ale też na ich ekstrapolacji – zgodnie z przewidywaniami Netfliksa, serial będzie oglądany w ciągu pierwszych 28 dni od premiery w 63 mln gospodarstw domowych. Dodatkowo warto pamiętać, że za osoby oglądające dany serial uważani są wszyscy, którzy widzieli przynajmniej dwie minuty. [TVLine]
|
|
|
Post by Onedine on Jan 6, 2021 12:25:09 GMT
Znając poprawność polityczną netflixa, jest bardziej prawdopodobne że będzie Azjatką lub czarnoskórą. A ja się bardzo cieszę że będzie dalej ciągnięta historia Daphne i Księcia. Może nie będą na pierwszym planie ale zawsze to coś. Mi to by pasowało Pod koniec sezonu bardziej przekonałam się do Daphne, Simona lubię, więc jestem za
|
|
|
Post by lucy on Jan 6, 2021 13:00:29 GMT
Nie sadziłam, że słowo se.s jest słowem niecenzuralnym, że forum daje zamiast niego emotkę Onedine nie jest. Bez jaj. Najwidoczniej przy dodawaniu emotek zapomniałam zmienić nazwę tej emotki na inną. Jak będę na emotkach, a nie lubię tam wchodzić, to dopiszę do seksu jakiś symbol.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 6, 2021 13:16:47 GMT
Nie sadziłam, że słowo se.s jest słowem niecenzuralnym, że forum daje zamiast niego emotkę Onedine nie jest. Bez jaj. Najwidoczniej przy dodawaniu emotek zapomniałam zmienić nazwę tej emotki na inną. Jak będę na emotkach, a nie lubię tam wchodzić, to dopiszę do seksu jakiś symbol. Myślałam, że to forum odgórnie tak narzuca cenzurę
|
|
|
Post by lucy on Jan 6, 2021 13:29:22 GMT
seks seks seks ale jak się po seksie napisze "1" to wyjdzie:
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2021 13:32:41 GMT
Mi to by pasowało Pod koniec sezonu bardziej przekonałam się do Daphne, Simona lubię, więc jestem za Ja również się cieszę że pokażą co dalej, nie ma małżeństw idealnych. Już samo to że Daphne była trzymana pod kloszem pilnowana kształcona na żonę, nie wiedząca do końca co to jest życie. Nawet w serialu to pokazali po ślubie z księciem. A księciu był inaczej chowany dwie przeciwności. Czytałem wywiad z aktorką grającą Daphne, mówiła że dla niej najgorsze było granie zawsze perfekcyjnej Daphne. --- Fajny film pokazujące kreacje Daphne, a było ich aż 104. LINK
--- Ale na tym oszałamiające liczby się nie kończą, bo showrunner Chris Van Dusen ma coś jeszcze lepszego. – Wydaje mi się, że jest blisko 7 500 tysiąca różnych elementów garderoby stworzonych specjalnie do "Bridgertonów". Wszystko, co widzicie, jest zrobione na zamówienie, wszystko, co widzicie, jest zrobione do serialu – zapewnia. Mają rozmach.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 6, 2021 16:12:45 GMT
seks seks seks ale jak się po seksie napisze "1" to wyjdzie: Muszę kiedyś wypróbować w poscie taką emotkę – Wydaje mi się, że jest blisko 7 500 tysiąca różnych elementów garderoby stworzonych specjalnie do "Bridgertonów". Wszystko, co widzicie, jest zrobione na zamówienie, wszystko, co widzicie, jest zrobione do serialu – zapewnia. Mają rozmach. Byłam zaskoczona rozmachem produkcji, bo jak dla mnie fabularnie to romansidło (nie uwłaczając romansom, bo sama je czytam i oglądam ) , a wydano na produkcję tyle kasy, jakby robiono coś na wysokim poziomie
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2021 16:17:09 GMT
ShondaLand i Netflix mają rozmach. A dwa książka tej autorki to już klasyk w romansach, więc się może spodziewali że będzie hitem. Onedine Ja również lubię czytać romanse. A Bridgertonowie w top dwa dnia, trzymają się podium.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 11:28:44 GMT
Brytyjska Akademia Sztuk Filmowych i Telewizyjnych wypuściła własne wideo zza kulis "Bridgertonów", pokazujące kulisy powstawania kostiumowego hitu Netfliksa. Są tu wypowiedzi twórców i aktorów, a także rzut oka na fenomenalne kostiumy i scenografię serialu. Źródło
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 11:32:57 GMT
Regé-Jean Page komentuje plotki o BondzieRegé-Jean Page, czyli książę z "Bridgertonów", stał się w ostatnich tygodniach kolejnym nieformalnym kandydatem na agenta Bonda. "Kiedy jesteś Brytyjczykiem i robisz coś, z czego stajesz się znany, ludzie zaczynają rzucać słowem na B" – skomentował aktor w "The Tonight Show". Jak dodał, cieszy się, że jest uważany za kogoś, kto ma jakieś zasługi, ale na razie to nic więcej. Źródło
|
|
|
Post by Onedine on Jan 10, 2021 12:25:36 GMT
Jestem za nim jako kandydatem na Bonda, gdyby producenci o nim pomyśleli. Ma klasę na ekranie, której potrzeba tej postaci.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 12:45:18 GMT
On mi również pasuje na bonda.
|
|