Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 12:53:21 GMT
Onedine widziałaś. Sesja do Brytyjskiego Vogue. Rege zdecydowanie lepiej mu w zaroście. A Phoebe nie wygląda już jak dziewczynka a kobieta.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 10, 2021 13:02:42 GMT
Sesja świetna. Co do wyglądu protki w serialu to wyglądała na wiek postaci, czyli chyba 18 lat. Wtedy (czyli początek XIX) małżeństwa w wieku już 17 lat (dla kobiety) nie były niczym niezwykłym. Już 21-latka była uważana za trochę podstarzałą na "rynku małżeńskim", co będzie w dalszym sezonach, jeśli pewne tematy zostaną użyte w serialu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 13:08:12 GMT
W serialu ją odmłodzili, wyglądała na jeszcze trochę dziecko. A Phoebe ma 25 lat.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 10, 2021 13:19:51 GMT
W serialu ją odmłodzili, wyglądała na jeszcze trochę dziecko. A Phoebe ma 25 lat. Moim zdaniem nie wyglądała na dziecko, wyglądała na 18 lat. Tak wyglądają ludzie w tym wieku, a tv czy filmy, gdzie nastolatków grają dorośli przed 30 zmieniają obraz postrzegania rzeczywistych nastolatków na ekranie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2021 13:28:34 GMT
Trochę w tym racji, jak na przykład w tureckich serialach.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 13, 2021 16:36:36 GMT
SPOJLERY, JEŚLI NIE WIDZIAŁEŚ/AŚ 1 SEZONU NIE CZYTAJ.
Co czeka Penelope w 2. sezonie "Bridgertonów"? Nicola Coughlan mówi, czego by chciała dla swojej bohaterki."Bridgertonowie" to jeden z największych serialowych hitów w historii Netfliksa, nic więc dziwnego, że wszyscy już pytają o 2. sezon. A ten oficjalnie wciąż nie jest zamówiony, choć nieoficjalne informacje mówią, że oczywiście powstanie. Co więcej, TVLine podało, że zdjęcia mają wystartować już w marcu. Aktorzy nie chcą na razie niczego potwierdzić, podobnie jak Netflix, ale chętnie spekulują na temat tego, co czeka dalej ich postacie. Nicola Coughlan, czyli serialowa Penelope Featherington, udzieliła wywiadu TVLine, w którym odpowiada na kilka pytań o 2. sezon. Według niej w tym momencie nawet aktorzy niewiele o nim wiedzą. Utrzymują to wszystko w wielkim, wielkim sekrecie, więc naprawdę nie wiem jeszcze. Wierzcie mi, my jako obsada dużo spekulujemy. Często piszę do Claudii Jessie (która gra moją serialową najlepszą przyjaciółkę Eloise) i pytam: "Myślisz, że co się dzieje?". Sama spekuluję dużo na temat fabuły i po prostu próbuję użyć logiki tam, gdzie nie wiem, czy logika działa – mówi aktorka. Niewątpliwie 2. sezon oznacza nowe wyzwania dla Penelope, po tym jak z jednej strony zmieniło się wszystko w jej rodzinie po śmierci ojca, a z drugiej, serial ujawnił, że to ona jest słynną Lady Whistledown, tutejszą Plotkarą. Ona jest z pewnością bogata z powodu Whistledown. Ale co to będzie oznaczać? Nie wiem, kto przejmie rodzinną posiadłość, a mój tata, czy on naprawdę został zabity? Czy Eloise rozpracuje, kim jest Whistledown? Nic z tego nie wiem. Szczerze mówiąc, jestem tak samo ciekawa jak wy. Mam nadzieję, że powiedzą "tak" 2 sezonowi mówi Coughlan. A czego ona sama by chciała dla Penelope w 2. sezonie "Bridgertonów"?Chciałabym zobaczyć, jak Penelope trochę dojrzewa i ma trochę więcej pewności siebie. Chciałabym, żeby była bardziej szczera, bo najgorsze jest oszustwo w stosunku do Eloise, jej najlepszej przyjaciółki. Eloise jest cały czas szczera wobec Penelope, a Penelope nie mówi jej zbyt wiele i stresuję się, kiedy myślę, że to w końcu wyjdzie na jaw. Co to będzie oznaczać dla ich przyjaźni? Kiedy scenariusz ma tyle wymiarów i poziomów, to czyni pracę aktora naprawdę łatwą, bo wszystko już tam jest. Nigdy wcześniej nie grałam postaci, która tak wiele skrywa pod powierzchnią – mówi aktorka. ŹRÓDŁO
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 16, 2021 11:48:23 GMT
Według Phoebe Dynevor nie ma szans na szybkie wejście ekipy "Bridgertonów" na plan 2. sezonu. Aktorka nie wyobraża sobie kręcenia tak dużego projektu w obecnych warunkach.Nie potrafię sobie wyobrazić, jak byłoby możliwe filmowanie w tych okolicznościach. Jest tak wielu statystów i tak wielu członków ekipy, a do tego jest to bardzo intymny serial. Zastanawiam się, jak mielibyśmy to kręcić zgodnie z zasadami COVID-owymi, no chyba że wcześniej mielibyśmy szczepionkę – mówi. Zdjęcia do 8-odcinkowego pierwszego sezonu zakończyły się w lutym zeszłego roku, tuż przed wybuchem pandemii koronawirusa w Europie. Biorąc pod uwagę, jaki rozmach mają "Bridgertonowie" i jak kręcone są sceny seksu (same próby wszystkiego tego, co się działo w sypialni pomiędzy Daphne i księciem Hastings, zajęły aktorom sześć tygodni), trudno nie zgodzić się z Phoebe Dynevor. Chemii na planie nie da się przećwiczyć w maskach na twarzy, a tak właśnie pracuje się teraz na planach filmowych. Aktorka wspomina swoje doświadczenie z nowojorskiego planu "Younger" z zeszłego roku. Kiedy kręciłam, były maski podczas prób. Nie ściąga się ich, zanim nie padnie hasło: "akcja". A przynajmniej my nie ściągaliśmy. To było naprawdę dziwne doświadczenie. Nie widziałam twarzy nowego chłopaka mojej postaci, dopóki nie kręciliśmy razem sceny, co było naprawdę dziwaczne – opowiada. Pytanie, co na to Netflix, który raczej nakłania swoje ekipy do powrotów na plany (patrz: "Wiedźmin", "Stranger Things" czy "Sex Education"), zamiast czekać na koniec pandemii. Czy taki hit jak "Bridgertonowie" będzie sobie mógł pozwolić na kilka miesięcy albo rok przestoju? Czy raczej będziemy musieli zaakceptować mniejszy rozmach i słabiej przygotowane sceny seksu w drugim sezonie? ŹRÓDŁO
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Jan 17, 2021 15:09:03 GMT
Pochłonęłam sezon w 2 dni Bardzo mi się spodobał chyba brakowało mi takiego odmóżdżacza romantycznego XD
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 17, 2021 18:55:10 GMT
nesaga witaj w klubie, ja również pochłonąłem go w dwa dni.
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Jan 17, 2021 18:58:56 GMT
Teraz muszę nadrobić ksiązki
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 21, 2021 20:22:38 GMT
Oficjalnie: "Bridgertonowie" powrócą z 2. sezonem. Kto będzie głównym bohaterem i kiedy ruszą zdjęcia?Netflix podał dobrą wiadomość w formie specjalnego wydania gazetki Lady Whistledown. Dowiadujemy się z niego, że głównym bohaterem 2. sezonu będzie Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey), najstarszy z rodzeństwa. Szlachetny Czytelniku, Nadszedł czas, aby odsłonić najnowszy sekret: "Bridgertonowie" oficjalnie powrócą w drugim sezonie. Mam nadzieję, że masz w zanadrzu przygotowaną ulubioną nalewkę, by uczcić tę rozkoszną okazję. Wspaniała obsada Bridgertonów powróci na plan już wiosną tego roku. Mogę jedynie zdradzić, że ten sezon towarzyski zostanie zdominowany przez Lorda Anthony'ego Bridgertona. Uprzejmie donoszę, że będę Cię informować o wszelkich skandalach związanych z jego życiem uczuciowym. Jeśli jednak myślisz, drogi Czytelniku, że ulegnę Twoim namowom, aby zdradzić więcej szczegółów, muszę Cię rozczarować. Ale pamiętaj, cierpliwość jest cnotą. Z poważaniem, Lady Whistledown Potwierdza to wcześniejsze spekulacje, że 2. sezon "Bridgertonów" będzie adaptacją "Ktoś mnie pokochał", drugiej książki z cyklu Julii Quinn. Anthony Bridgerton pozna w nim nową kobietę, Kate Sheffield (rola na razie nieobsadzona), i to właśnie oni zastąpią Daphne (Phoebe Dynevor) i Simona (Regé-Jean Page) na pierwszym planie. Źródło
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 23, 2021 21:51:54 GMT
Serialu nie oglądałam. Bo nie lubię tworów od netflixa. Ale za to książkę czytałam. Rety, spodziewałam się czegoś lepszego. Postacie bez charakteru, niby zabawne sytuacje, które mnie akurat żenowały. I o dziwo dwie, trzy sceny erotycznie skąpo opisane. Ale to netflix, więc seks musi być w liczbie potrójnej
|
|
|
Post by Onedine on Jan 24, 2021 13:21:44 GMT
Serialu nie oglądałam. Bo nie lubię tworów od netflixa. Ale za to książkę czytałam. Rety, spodziewałam się czegoś lepszego. Postacie bez charakteru, niby zabawne sytuacje, które mnie akurat żenowały. I o dziwo dwie, trzy sceny erotycznie skąpo opisane. Ale to netflix, więc seks musi być w liczbie potrójnej Książki w moim odczuciu są niewiele lepsze od harlequinów, ale ja pamiętam, że czytałam serię raczej hurtowo. Jeden tom za drugim, więc nie miałam tego wrażenia, że są ubogie w akcję (czytałam wiele romansów, które są o niebo lepsze, np pod względem historycznych realiów), etc. Jak zobaczyłam wiele miesięcy temu, że Shonda zabiera się za kręcenie trochę byłam zdziwiona, że akurat ta saga, a nie np coś Mary Balogh (z tego samego okresu wojen napoleońskich), która ma soczyste romanse pod względem fabularnym. Ale ona chyba kierowała się tym, że tutaj wiele może pozmieniać, nie musi robić scen walk kampanii napoleońskiej (gdzie w książkach wspomnianej Balogh odgrywają one znaczenie), które by kosztowały. W tych książkach bohaterowie tylko wspominają wojnę, a wszystko dzieje się w Anglii, w czasie balów, spotkań towarzyskich etc. Tutaj też fabularnie nie ma takich bardzo kontrowersyjnych rzeczy, gdy w wielu innych słynnych sagach romansowych są wymuszone małżeństwa, seks nie od początku jest świetny, niektóre bohaterki są kochankami, zanim zostaną żonami etc. Tutaj w tych fabułach chyba tylko w jednej historii jest bohaterka, która jest kochanką przed ślubem, bo bohater myśli, że jest pokojówką (a jest tak naprawdę z arystokracji) i nie może się z nią ożenić. Tak to te historie są raczej grzeczne i poprawne, ukazane w miarę z szacunkiem, a żadnymi tam patologiami, i toksycznymi związkami.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 24, 2021 18:01:13 GMT
Serialu nie oglądałam. Bo nie lubię tworów od netflixa. Ale za to książkę czytałam. Rety, spodziewałam się czegoś lepszego. Postacie bez charakteru, niby zabawne sytuacje, które mnie akurat żenowały. I o dziwo dwie, trzy sceny erotycznie skąpo opisane. Ale to netflix, więc seks musi być w liczbie potrójnej To nie jest twór netflixa a shondaland dla netflixa. I serial bardzo fajny, nie czuć tego netflixowego sznytu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 24, 2021 22:05:24 GMT
Serial/film ma znak netflixa i dla mnie to jest znak, by raczej tego nie ruszać. Tak, Quin to taka autorka al'a harleqiun. Lubię romanse historyczne, ale te od Quin jak pisałam nudne i nie wciągające. Jeśli komuś się serial podoba, to super Ponoć będzie drugi sezon, więc Bridgertonowie zostaną na dłużej i fani mogą być zadowoleni. Przypuszczam, że drugi sezon skupi się na Anthonym. Bo o nim jest drugi tom. Też nuda
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 25, 2021 17:10:43 GMT
Już nawet netflix potwierdził. patrz wyżej pisałem o tym.
|
|
|
Post by Onedine on Jan 26, 2021 21:33:09 GMT
Taka ciekawostka- zabawa, quiz po angielsku, jaka jest się postacia z "Bridgerton" na podstawie gustu co do k-popu
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 26, 2021 22:30:36 GMT
Amerykański Instytut Filmowy podał swoją dziesiątkę najlepszych seriali 2020 roku. No i oczywiście są w niej Bridgertonowie.
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2021 9:44:17 GMT
Serial przeszedł do historii jako najczęściej oglądany serial Netflix do tej pory. Obejrzało go 82 miliony widzów.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 28, 2021 17:03:13 GMT
To uzupełnię.
Z danych, które podał Netflix, wynika, że "Bridgertonowie" to najchętniej oglądany serial w całej historii platformy. W ciągu pierwszych 28 dni od premiery oglądano go w 82 mln gospodarstw domowych (przy czym warto pamiętać, że Netflix wliczył tutaj każdego, kto włączył serial przynajmniej na dwie minuty). Tym samym "Bridgertonowie" przebili "Wiedźmina", który miał oglądalność na poziomie 76 mln.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 3, 2021 21:43:03 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 5, 2021 13:48:02 GMT
Bridgertonowie nominowani do SAG Awards, czyli nagród gildii aktorskiej.
W Kategoriach.
Obsada serialu dramatycznego - Bridgertonowie Aktor z serialu dramatycznego - Regé-Jean Page
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 16, 2021 16:39:23 GMT
Simone Ashley w drugim sezonie.
Simone Ashley ("Sex Education") zagra jedną z głównych ról w 2. sezonie "Bridgertonów" – Kate Sharmę (w książkach Sheffield), nową miłość Anthony'ego Bridgertona (Jonathan Bailey). To inteligentna i uparta dziewczyna, która dopiero przybyła do Londynu i "nie cierpi głupców – w tym Anthony'ego".
|
|
|
Post by lucy on Feb 16, 2021 17:01:53 GMT
Jakiego ona jest koloru skóry?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 16, 2021 20:34:14 GMT
lucy Mulatka chyba, urodziła się w Anglii. Specem nie jestem, ale wydaje mi się że ma korzenie indyjskie. Swoją drogą piękna kobieta. A to jej partner serialowy. W drugim sezonie to oni będę grać pierwsze skrzypce.
|
|
|
Post by lucy on Feb 16, 2021 20:56:21 GMT
Ona jest bardzo podobna do Renatki Notni.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 16, 2021 21:02:22 GMT
Obie są piękne. Jestem bardzo ciekaw tego drugiego sezonu. Aż sobie chyba przeczytam ten drugi tom, bo do premiery jeszcze trochę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2021 16:40:06 GMT
Onedine patrz drugi sezon również będzie hot. Jonathan Bailey obiecuje gorącą drugą serię "Bridgertonów". Gwiazdą 2. sezonu "Bridgertonów" będzie Anthony, a na celowniku znajdą się jego miłosne podboje. To oznacza, że powinniśmy nastawić się na kolejne gorące sceny erotyczne. Jonathan Bailey, znany wam jako Anthony, będzie głównym bohaterem drugiego sezonu serialu. Aktor w rozmowie z Mirror obiecuje, że widzowie dostaną w nowych odcinkach porcję tego, za co pokochali "Bridgertonów". Sercem "Bridgertonów" jest intymność, tożsamość i seksualność. I oczywiście musimy mieć pewność, że tak samo będzie dalej. Jestem pewien, że nasi niesamowici producenci zdziałają cuda, żeby mieć pewność, że nadal będziemy mieć tę namiętność, na którą wszyscy zasługujemy – obiecuje. źródło
|
|
|
Post by Onedine on Feb 22, 2021 18:22:57 GMT
Jakoś nie mogę sobie przypomnieć protki z 2 sezonu z jej serialu, ale będzie pasowała do roli i postaci Anhtony'ego.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2021 20:05:00 GMT
Ja drugiego sezonu Sex Education nie oglądałem, a w pierwszym tez podobno grała nie kojarzę jej. Onedine tu masz jej zdjęcie z serialu, może skojarzysz.
|
|