Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 4, 2021 11:03:02 GMT
Tytuł: Niania Tytuł międzynarodowy:Wytwórnia: Sony Pictures Producent: Dariusz Gąsiorowski Reżyser: Jurek Bogajewicz Scenariusz: Bartosz Kurowski Oparty na amerykańskim oryginale „The Nanny” na licencji CBS. Gatunek: komedia Ilość odcinków: 134 (+ 1 specjalny) Kanał: TVN Emisja: od 10 września 2005 do 24 października 2009 Opis:Gdy 30-letnia Frania Maj ( Agnieszka Dygant ) traci pracę w salonie sukien ślubnych trafia do domu zamożnego producenta filmowego Maksymiliana Skalskiego ( Tomasz Kot ), który wynajmuje ją jako nianię do opieki nad swoimi dziećmi. Jednak pan domu nie spodziewał się, że energiczna Panna Frania na zawsze odmieni jego życie... Obsada:Agnieszka Dygant - Frania Maj Tomasz Kot - Maksymilian Skalski Adam Ferency - Konrad Tamara Arciuch - Karolina Łapińska Maria Maciejowska - Małgosia Skalska Roger Karwiński - Adaś Skalski Emilia Stachurska - Zuzia Skalska Elżbieta Jarosik - Teresa Maj, mama Frani Iwona Wszołkówna - Jola Krystyna Rutkowska Ulewicz - Apolonia, babcia Frani i inni.
|
|
|
Post by lucy on Jan 4, 2021 11:43:36 GMT
Nie jestem w stanie oglądać Dygant. Nigdy też nie umiałam zrozumieć jej fenomenu. niemoc PS: Ona i Demet Ozdemir mają podobne szczęki
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 4, 2021 13:14:21 GMT
lucy, tu mnie rozczarowałaś. A myślałem, że jesteśmy pokrewnymi duszami. Sam ostatnio odkryłem, czemu lubię Demet w EK: bo kojarzy mi się właśnie z Agnieszką Dygant i jej Mariolką. Aktorka ma specyficzny głos i ogromny talen komediowy, a w DEK też radzi sobie dobrze, podobnie jak Dygant w poważniejszych rolach. Cóż o "Niani" mogę napisać? Serial miodzio, najlepszy remake na świecie. Brawa dla twórców.
|
|
|
Post by Alex on Jan 4, 2021 19:19:55 GMT
Nie wiedziałam, że ten serial miał aż tyle odcinków Czasem sobie zerkałam, Dygant była tutaj nie do podrobienia, ale za to teraz w każdym innym serialu nie mogę spojrzeć na nią inaczej niż przez pryzmat niani Frani. Wystarczy jakiś jeden gest i już zamiast postaci np. Czarnej w "Fali zbrodni" widzę Frankę
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2021 21:54:05 GMT
To ja jestem w drugiej grupie. Wielkim fanem nie jestem, ale oglądać ją mogę. Oglądałem z nią nianie i prawo agaty.
|
|