|
Post by Alex on Jan 4, 2021 21:07:09 GMT
Tytuł: Komisarz Mama Tytuł międzynarodowy: -
Wytwórnia: Tako Media Producent: Beata Barcz Reżyser: Marcin Ziębiński Scenariusz: Justyna Pobiedzińska
Gatunek: Komedia, kryminał, obyczajowy Ilość Odcinków: 8 Kanał: Polsat Emisja: 3 marca 2021 -
Polska wersja francuskiego serialu „Candice Renoir” z 2013 roku, emitowanego na antenie France 2.
Opis: Fabuła serialu będzie się koncentrować na 40-letniej komisarz, która wychowuje czworo dzieci. Widzowie główną bohaterkę poznają w momencie, kiedy po 10-letniej przerwie wraca do pracy do Wydziału Kryminalnego Policji. W młodości porzuciła swoje zawodowe marzenia, mimo iż była najlepiej zapowiadającym się śledczym w wydziale, całkowicie oddając się wychowaniu dzieci i prowadzeniu domu. Sielanka trwała do momentu, w którym tytułowa Maria odkrywa, że mąż ją zdradza. Postanawia stanąć na nogi, całkowicie odmienić swoje życie i zawalczyć o karierę śledczej. Wraca do wydziału kryminalnego i... zderza się z rzeczywistością, która jest inna niż wtedy, kiedy Maria opuszczała Komendę.
Każdy odcinek przedstawia osobną historię kryminalną, rozgrywającą się w innym środowisku, m.in. osób chorych psychicznie, nielegalnych robotników, bogatych biznesmenów uzależnionych od seksu, prostytutek itp.
Obsada: Paulina Chruściel - Maria Matejko Krystian Wieczorek - Andrzej Matejko Adam Fidusiewicz - Michał Wojnar Joanna Niemirska - Helena Jakub Wesołowski Anna Matysiak Anna Dereszowska Wojciech Zieliński Anna Mucha Olga Bończyk Monika Dryl
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 4, 2021 21:36:03 GMT
Jak dla mnie obsada do bani, ale widz Polsatu to kupi. Czego wedlug mnie widz nie kupi to tego serialu ogólnie. Nie wiem skad ten pimysl na mini-seriale... Za granica one maja racje bytu bo i widz przyzwyczajony, i taki jest pimysl, by nie nie rozciagac, ale stworzyc wartka akcje. A u nas mysla, ze jak zamiast 13 nudnych odcinkow zrobia 6, 7 czy 8 to widz sie na to nabierze. Pff.
|
|
|
Post by Alex on Jan 4, 2021 22:19:26 GMT
@rafaelcaen obsada też mi się nie podoba. Nie wyobrażam sobie Pauliny Chruściel jako policjantki, zdecydowanie nie. Może mniej odcinków dlatego, żeby sprawdzić czy się przyjmie? Jeśli oglądalność będzie dobra to na 100% pójdzie drugi sezon, pierwowzór nie miał zamkniętej fabuły i było bodajże 7 sezonów.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 5, 2021 20:43:49 GMT
Powiem tak obsada tvp, jakoś nie powala, a dwa polakom chyba średnio wychodzą remake. Już był remake chirurgów i wyszło tak se.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 5, 2021 21:57:23 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 5, 2021 22:24:09 GMT
No tak, przecież lekarze tvn z 2012 roku były dumnie reklamowane jako polskie Chirurdzy.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 12, 2021 11:57:45 GMT
Zmieniono tytuł na "Komisarz Maria".
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 12, 2021 12:39:26 GMT
Bez komentarza. Tylko psa jeszcze brakuje.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 25, 2021 12:25:42 GMT
Tytuł to jednak "Komisarz Mama" Premiera w marcu.
|
|
|
Post by Alex on Jan 25, 2021 19:15:54 GMT
Tytuł to jednak "Komisarz Mama" Co jeden to lepszy. Chyba wolałabym już to "Komisarz Maria", jeśli miałabym z tych trzech wybierać...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 26, 2021 6:01:45 GMT
To juz brzmi jak komedia.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 28, 2021 22:34:31 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 8, 2021 18:45:58 GMT
Uwielbiam Zielińskiego , świetny aktor niedoceniany. Pewnie zerknę na jeden odcinek. Nie jestem fanem Chruściel.
Ale polskie stacje kierują się portfelem , bo to sponsor często mówi jaki ma być aktor. Plus układy układziki. A tyle jest świetnych aktorów po szkołach to siedzą w teatrach. Teraz to w domu bo teatry nieczynne. Polskie telewizje nie mają jaj by stawiać na nowe twarze. Wolą po raz setny Korzuchowską.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 9, 2021 16:32:55 GMT
Next, sorry, ale zastanow sie czasem, co piszesz. Wlasnie teatr jest marzeniem kazdego aktora, a nie telewizja. Telewizja daje zarobek, a i tak nie zawsze. Spelnienie, rozwoj, pozycja = teatr. I to tam jest sie trudniej dostac, niz do telewizji.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 9, 2021 19:56:47 GMT
Może źle się wyraziłem, chodziło mi o to że w teatrach są dobrzy aktorzy, młodego pokolenia. Pewnie zagrali by w serialu, ale nie zagrają bo stacje non stop magluje te same twarze. O to mi chodziło.
|
|
|
Post by Alex on Feb 9, 2021 20:22:10 GMT
A według mnie to nie stacje wybierają aktorów tylko aktorzy stacje. To znaczy, stacja i produkcja nie ma nic do powiedzenia, skoro aktor nie chce grać, więc biorą tego, który chce. Teatr jest kilka poziomów wyżej od tv i aktor jeśli ma wybór to wybierze tę pierwszą opcję. I jeśli zależy mu na rozwoju to się skupi na pracy w teatrze, a tv może traktować jako dodatkowe źródło dochodu (znajdzie sobie rolę w jakimś "Na dobre i na złe" czy innym "M jak miłość" i się tego trzyma) albo wybierze coś naprawdę ambitnego. No a w tym serialu - nie oszukujmy się - nic ambitnego nie ma, tak jak w większości seriali Polsatu, który robi przeważnie średnio-mądro-głupie komedyjki.
|
|
|
Post by lucy on Feb 9, 2021 21:18:51 GMT
A ja się z Wami nie zgadzam. Teatr teatrem, bo w nim się aktor najbardziej rozwija, w mim się też może wyżyć w pełnym tego słowa znaczeniu, jednak popularność, którą kocha tak samo mocno jak granie (i to każdy bez wyjątków) daje telewizja, albo film. Dlatego wg mnie każdy aktor bez wyjątków zawsze wybierze rolę, w której będzie mógł się pokazać szerszej publiczności. Poza tym czy aktorzy teatralni aż tak dużo zarabiają? Wiem, że nie głodują, ale jednak ciągle płaczą.
|
|
|
Post by Alex on Feb 9, 2021 21:42:34 GMT
Dlatego napisałam, że ci którzy się skupiają na rozwoju wybiorą teatr. Chociaż też nie całkiem zrezygnują z tv, wezmą sobie jeden tasiemiec i się go trzymają (jak np. Żebrowski w "Na dobre i na złe"). Mają i popularność i drugie źródło dochodu i mogą się skupić na teatrze, bo nie muszą siedzieć na planie po 5-6 dni w tygodniu, tak jakby to było gdyby dostali główną rolę. Ale są też tacy, którzy rozważniej wybierają seriale i jeśli w to wchodzą to znaczy, że dobrze to przemyśleli i widzą w historii potencjał. Nie uważam, żeby dla każdego aktora popularność była aż tak ważna. Niektórzy po prostu chcą wykonywać swój zawód i nie potrzebują tego całego szumu wokół siebie. Poza tym czy aktorzy teatralni aż tak dużo zarabiają? Wiem, że nie głodują, ale jednak ciągle płaczą. A kto teraz nie płacze? Najbardziej mnie bawią ci "muzycy", którzy przez x lat grali po kilkadziesiąt koncertów rocznie i brali za nie grubą kasę, a teraz jęczą, że nie mają z czego żyć. No, błagam.
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2021 15:49:41 GMT
Nie uważam, żeby dla każdego aktora popularność była aż tak ważna. Niektórzy po prostu chcą wykonywać swój zawód i nie potrzebują tego całego szumu wokół siebie. A wg mnie dla każdego. Co więcej ona jest jak narkotyk, bardzo uzależnia i jeśli któryś jej zaznał to nie potrafi bez niej żyć. Dlaczego żaden z popularnych aktorów nie zamknął się w teatrze? Niektórym nawet nie wystarcza scena i się wciskają do reklamy. W życiu nie uwierzę, że któryś aktor miał propozycję zagrania roli pozateatralnej i z niej nie skorzystał, bo pracuje wyłącznie dla "siebie". Nie mówimy oczywiście o przypadkach, gdzie zadziałała inna siła wyższa, w tym rodzina, bo byli tacy, którzy zrezygnowali z kariery dla rodziny. Tutaj jest ile kto zarabia (w teatrze płacą najsłabiej): www.zadluzenia.com/ile-zarabia-aktor/A kto teraz nie płacze? " style=""] Najbardziej mnie bawią ci "muzycy", którzy przez x lat grali po kilkadziesiąt koncertów rocznie i brali za nie grubą kasę, a teraz jęczą, że nie mają z czego żyć. No, błagam. " style=""] To się odnosi nie tylko do branży muzycznej, ale i do całego światka biznesowego (showbiznesowego), w którym się żyje na baaardzo wysokim poziomie, ze gdyby tak to policzyć, to każdy z tego światka już dawno zarobił kasę, która powinna wystarczyć na całe życie... i biadolenie, że przez pandemię nie ma jeden z drugim z czego żyć to bujda. Zachłanność ludzka nie zna granic.
|
|
|
Post by Alex on Feb 10, 2021 19:43:32 GMT
lucy Wybierając zawód aktora zazwyczaj wielu wyobraża sobie siebie w telewizji albo kinie, mało który skupia się na teatrze. Ale skoro chcą się rozwijać no to - nie ma się co oszukiwać - w serialach tego nie zrobią, bo nie produkujemy nic ambitnego. Mogą robić to w teatrze albo w filmie. Seriale to zawsze większa kasa i popularność, którą większość niewątpliwie kocha. Ale są też tacy aktorzy, którzy grają tylko w teatrach i jakoś nie wierzę, że gdyby chcieli to nie znaleźliby sobie roli. Skoro radzą sobie w teatrze i to całkiem nieźle, bo są to jedne z najpopularniejszych i najlepszych teatrów to w serialu tym bardziej by sobie poradzili. Kiedyś Emilia Komarnicka chyba, zapytana o to gdzie lepiej/łatwiej jej się gra odpowiedziała, że teatr to jak chodzenie po cienkiej linie, serial również tylko ta lina jest położona na podłodze... Telewizja jest nierozerwalnym elementem zawodu aktora, skoro za jeden dzień na planie serialu można zarobić tyle, co w miesiąc w teatrze no to kto by na to nie poszedł? Ja jednak wierzę, że niektórzy (zazwyczaj ci bardziej ustawieni finansowo) trochę rozważniej wybierają projekty i nie pójdą do czegoś, co jest z góry skazane na porażkę. Musiałabym trochę pomyśleć, ale tak na szybko to np. Stuhr czy Szyc - nie wierzę, że nie mają żadnych propozycji serialowych, a od dawna się nigdzie nie pojawiają (nie licząc reklam ). Znalazłoby się jeszcze trochę np. Agnieszka Wagner, Więdłocha, Dygant, nie siedzę za bardzo w tym polskim showbiznesie, ale uważam, że gdyby chciały to nie miałyby dużego problemu ze znalezieniem sobie roli. No i tv też pomaga przy pracy w teatrze, przynosi popularność, przyciąga widzów, bo to zazwyczaj ci najpopularniejsi aktorzy są na plakatach. Więc bądź co bądź aktorzy na pewno nie zrezygnują z tej formy pracy, chodzi mi po prostu o to, że niektórzy rozważniej wybierają projekty. To się odnosi nie tylko do branży muzycznej, ale i do całego światka biznesowego (showbiznesowego), w którym się żyje na baaardzo wysokim poziomie, ze gdyby tak to policzyć, to każdy z tego światka już dawno zarobił kasę, która powinna wystarczyć na całe życie... i biadolenie, że przez pandemię nie ma jeden z drugim z czego żyć to bujda. Zachłanność ludzka nie zna granic. Oczywiście, że tak. Najwięcej się jednak słyszy o muzykach, dlatego podałam ich za przykład. Zresztą nie tylko w tym okresie oni płaczą, że nie mają z czego żyć, bo już od dłuższego czasu ci starsi jęczą, że głodują na emeryturze...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 11, 2021 21:42:04 GMT
Alex nie stacja wybiera, tylko producenci danego serialu. Odbywa się casting. Chodź machlojek po znajomości też nie brakuje.
|
|
|
Post by Alex on Feb 11, 2021 21:59:17 GMT
Alex nie stacja wybiera, tylko producenci danego serialu. Tak, tak. Chociaż nie wiem, czy to tyczy się wszystkich stacji. Myślę, że co najmniej kilku aktorów ma zamknięty dostęp do naszej telewizji publicznej.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 11, 2021 22:04:40 GMT
Stacja ma jednego wysłannika na takim castingu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 12, 2021 1:30:47 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 1, 2021 15:06:29 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 6, 2021 13:31:01 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 8, 2021 9:46:36 GMT
Jakub Wesołowski zdradził, że wkrótce rozpoczynają się zdjęcia do drugiego sezonu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 19, 2021 10:49:35 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 17, 2021 0:55:03 GMT
|
|
|
Post by Alex on Apr 27, 2021 19:51:22 GMT
Widziałam chyba z 2 odcinki i nie było najgorzej. Taki typowy polski serialik w stylu Komisarza Alexa czy Kryminalnych. Ciekawa jestem z kim ostatecznie skończy protka, ja bym ją chyba wolała z tym jej partnerem z pracy.
|
|