Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 10, 2020 14:46:04 GMT
Tytuł: Erkenci Kuş / Wymarzona miłość Wytwórnia: Gold Film Producent: Faruk Turgut Reżyseria: Çağrı Bayrak Scenariusz: Meriç Acemi, Ayşe Kutlu Kanał: Star Emisja: 26/06/2018 - 06/08/2019 Dzień tygodnia: Wtorek Gatunek: Komedia Rom Ilość odcinków: 51 Emisja na "Nazwa Kanału": TVP2/TVP3 Ilość odcinków: 139 Opis:(byZTS)Sanem od wczesnego dzieciństwa jest przyzwyczajona do wstawania rano i otwierania sklepu ojca, który rano przeżywa ataki astmy. W przeciwieństwie do swojej starszej siostry, Lale, Sanem jest naturalną, pogodną i wesołą dziewczyną. Dowiedziawszy się, że w wydawnictwie kobiecego magazynu Kontes, w którym pracuje Lale, potrzebują pracowników, Sanem zwraca się do nich w poszukiwaniu pracy. I to jest początek jej przygody. Właściciel czasopisma, Aziz, ma dwóch synów: Cana i Emre. Po tym, jak Sanem zaczyna pracować w czasopiśmie, w którym sprawy nie układają się za dobrze, wplątuje się w trudną sytuację. Całkiem przez przypadek zbliża się do Cana, najstarszego syna Aziza, i sprawy przybierają niecodzienny obrót. Can jest wysportowanym młodzieńcem, kochającym wolność oraz wolącym spędzać czas na świeżym powietrzu, niż w hałaśliwym mieście. Te cechy pomogą mu nawiązać wyjątkową więź z Sanem… Obsada:Demet Özdemir - Sanem Aydin Can Yaman - Can Divit Öznur Serçeler - Leyla Aydin Berat Yenilmez - Nihat Özlem Tokaslan - Mevkibe Birand Tunca - Emre Divit Cihan Ercan - Zebercet Tugçe Kumral - Deren Anil Çelik - Cey Cey Feri Baycu Güler - Melahat Sibel Sisman - Güliz Ceren Tasci - Ayhan Ali Yagci - Osman
|
|
|
Post by lucy on Nov 14, 2020 22:17:07 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 21:16:40 GMT
Zwiastuny
Plakaty
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 21:22:28 GMT
Reytingi
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 22:16:23 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 16, 2020 19:43:38 GMT
Tego serialu nie byłem w stanie przetrawić... Obejrzałem dwa odcinki pierwsze, i finał- śmialiśmy się ze znajomymi . Zrobiliśmy LIVE, chociaż nie wiedzieliśmy o co chodzi
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 17, 2020 22:37:23 GMT
Pomyśleć że ja obejrzałem cały. Ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć że to było za raz po tym jak odkryłem grupy w październiku i chłonąłem jak gąbka te seriale, teraz, jestem wybredniejszy. Ale już rok temu jak zacząłem oglądać to mnie irytowały te tajemnice. Teraz jak oglądam jakis serial który jest tak zagmatwany to opuszczam bo to nudne nie ciekawe a czasu w brud zajmuje.
|
|
|
Post by lucy on Nov 18, 2020 10:27:53 GMT
Ja z trudem obejrzałam odcienk 1. Ale pamiętam, ze podczas premiery ten serial cieszył się wśród userów na zielonym dużym wzięciem. Był też przez cały czas aktywnie komentowany. A leciał całe wakacje, cały sezon i kolejne wakacje. Niestety na świecie EK nie ma za dobrych wyników. Jest niby hitem międzynarodowym, bo się dobrze sprzedaje (chyba fani Cana go nagłośnili), ale na tym się kończy jego polot. W naszej telewizji też poniósł klęskę, ze aż był przeniesiony na TVP3 (pamięta ktoś po którym odcinku?).
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 18, 2020 10:57:28 GMT
To ja przyszedłem na zielone dołączyłem 11 listopada 2019 roku to już było po szale. Tutaj mam wrażenie dla kobiety był ważniejszy widok cana niż sama fabuł serialu. Ja również lubię patrzeć na ładnych ludzi ale musi mnie też scenariusz pociągnąć.
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Nov 22, 2020 21:11:03 GMT
A mi się serial przyjemnie oglądało i milo go wspominam
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 11:12:17 GMT
Serial wystartował w tym tygodniu w Serbii na kanale Prva.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 11:21:51 GMT
EK się świetnie sprzedaje, ale na tym się chyba kończy jego międzynarodowy sukces. Chciałabym zobaczyć wyniki oglądalności w innych krajach.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 11:47:12 GMT
EK się świetnie sprzedaje, ale na tym się chyba kończy jego międzynarodowy sukces. Chciałabym zobaczyć wyniki oglądalności w innych krajach. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że klęska serialu to wynik tego, że dużo osób już go widziało w Internecie - dlatego 3 inne telenowele TVP obecne na antenie tak dobrze sobie radzą, bo wcześniej nikt ich nie oglądał, ale teraz, skoro już są w TV...
Co do wyników oglądalności - sprawdziłem na szybko w Hiszpanii i tam serial był hitem a kanał Divinity, skierowany do kobiet, ale specjalizujący się wcześniej w tematyce lifestajlowej (+ poszczególne amerykańskie lub hiszpańskie seriale "dla kobiet" pobił w wynikach oglądalności kanał "Nova" - wyspecjalizowanego w telenowelach:
‘Kuzey Güney’, ‘Erkenci Kus. (Pájaro soñador)’, ‘Içerde’, y ‘Amor en blanco y negro’ han convertido a la sólida oferta de ficción turca de Divinity en un éxito. En lo que va de año, el canal femenino se ha adueñado de la franja de tarde (de lunes a viernes de 17:00 a 20:30 horas), entre los temáticos, batiendo a Nova en los tres targets: total individuos (2,5% vs. 2,3%), target comercial (3,1% vs. 2,5%) y mujeres 16-44 años (5,3% vs. 3,8%).
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 11:53:19 GMT
Umarłam, bo wg mojej wiedzy ten artykuł to bzdura. Poważnie. W Hiszpanii EK było klapą, a KG oraz Icerde klapą z wykrzyknikiem. Nawet nie wiem, czy te 2 seriale nie zostały w efekcie ściągnięte bez zakończenia. Oba chyba wylądowały w sobotę.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 12:05:57 GMT
Umarłam, bo wg mojej wiedzy ten artykuł to bzdura. Poważnie. W Hiszpanii EK było klapą, a KG oraz Icerde klapą z wykrzyknikiem. Nawet nie wiem, czy te 2 seriale nie zostały w efekcie ściągnięte bez zakończenia. Oba chyba wylądowały w sobotę. Być może, przytoczyłem pierwszy lepszy artykuł, jaki znalazłem.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 12:16:56 GMT
@rafaelcaen, zerknij: LINK
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 12:34:40 GMT
@rafaelcaen , zerknij: LINKNo... Powiedzieć, że mój artykuł i Twój artykuł sobie przeczą, to mało powiedziane.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 10, 2020 18:11:24 GMT
Zadziwia mnie fenomen sprzedaży tego serialu. Czy jak dany kraj kupuje jakiś serial, to nie sprawdza mniej więcej czy się sprzeda widowni?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 18:19:50 GMT
A jak chcialabys cos takiego sprawdzic? Podejrzewam, ze gdyby TVP spytalo najpierw widzow, czy chca ukrainski serial kostiumowy, to nigdy by nie chcial, a jak juz dostali - prosze, wszyscy zniewoleni!
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 10, 2020 20:43:33 GMT
Chodzi o pieniądze. Lepiej chyba sprawdzić mniej więcej niż później się dziwić, że serial za grube pieniądze okazuje się klapą. Bo nie wierzę, że EK był w cenie chociażby takiego Yemin, czy ASK.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 20:59:07 GMT
Ok, ale jak to sprawdzic? Nie da sie... Jedyne, co decydenci mogliby robic, to sprawdzac w Internecie popularnosc danych tytulow w innych krajach - ogladalnosc, godziny emisji itd. - generalnie sprawdzic w szerokim zakresie. Ale podejrzewam, ze te osoby, ktore dokonuja zakupow znaja pewnie tylko dobrze rosyjski i srednio angielski, moze troche niemiecki, bo na takim stanowisku licza sie inne „kompetencje” i „doswiadczenie”.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 11, 2020 0:15:03 GMT
Ok, ale jak to sprawdzic? Nie da sie... Jedyne, co decydenci mogliby robic, to sprawdzac w Internecie popularnosc danych tytulow w innych krajach - ogladalnosc, godziny emisji itd. - generalnie sprawdzic w szerokim zakresie. Ale podejrzewam, ze te osoby, ktore dokonuja zakupow znaja pewnie tylko dobrze rosyjski i srednio angielski, moze troche niemiecki, bo na takim stanowisku licza sie inne „kompetencje” i „doswiadczenie”. Osoby, które zakupują seriale czyli tzw. doradcy programowi muszą perfekcyjnie znać język angielski, bo w tym języku rozmawia się na całym świecie z dystrybutorami O wyborze danego tytułu decyduje wiele rzeczy - m.in ilość odcinków, ile krajów zakupiło serial, oglądalność w rodzimym kraju i na świecie, nie mówiąc już o klimacie, scenariuszu (czy jest dostosowany do danej widowni). Przy wyborze w dużej mierze pomaga też dystrybutor.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 11, 2020 7:55:09 GMT
Ok, ale jak to sprawdzic? Nie da sie... Jedyne, co decydenci mogliby robic, to sprawdzac w Internecie popularnosc danych tytulow w innych krajach - ogladalnosc, godziny emisji itd. - generalnie sprawdzic w szerokim zakresie. Ale podejrzewam, ze te osoby, ktore dokonuja zakupow znaja pewnie tylko dobrze rosyjski i srednio angielski, moze troche niemiecki, bo na takim stanowisku licza sie inne „kompetencje” i „doswiadczenie”. Osoby, które zakupują seriale czyli tzw. doradcy programowi muszą perfekcyjnie znać język angielski, bo w tym języku rozmawia się na całym świecie z dystrybutorami O wyborze danego tytułu decyduje wiele rzeczy - m.in ilość odcinków, ile krajów zakupiło serial, oglądalność w rodzimym kraju i na świecie, nie mówiąc już o klimacie, scenariuszu (czy jest dostosowany do danej widowni). Przy wyborze w dużej mierze pomaga też dystrybutor.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 12, 2020 21:48:26 GMT
Decyzje tvp co do serialu są jak by wybierali na ślepo i jak najtaniej.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 13, 2020 19:27:53 GMT
Decyzje tvp co do serialu są jak by wybierali na ślepo i jak najtaniej. Też mi się tak wydaje.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 13, 2020 23:45:44 GMT
Decyzje tvp co do serialu są jak by wybierali na ślepo i jak najtaniej. Też mi się tak wydaje. A ja sie nie zgadzam. Na slepo - czasami tak, ale czy najtaniej? Raz, ze nikt nie zna cen, a dwa, ze na TVP byly tez bardzo dobre seriale, w tym hitowa “Kara sevda”, calkiem niedawno zreszta. EK tez nie jest na pewno serialem z ostatniej strony katalogu sprzedawcy, a pierwszej, takze swoje pewnie tez kosztowal...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 17, 2020 15:57:10 GMT
Cos nie ma szczescia EK z TVP. Zdaje sie, ze serial znow wypada z ramowki TVP3. Z programie na pierwszy tydzien stycznia 2021 nie ma serialu, a w jego miejscu sa programy dokumentalne i cykl “Ferie z TVP3”. To co, ja teraz ferie mam ogladac?
|
|
|
Post by Atahan on Dec 17, 2020 16:07:22 GMT
Podczas emisji "Szkoły z TVP" ramówka TVP3 zajęta była do bodajże 16:00 tym samym były dłuuugie przerwy w emisji "Zranionej miłości" o 10:00 i "Meandrów uczuć" o 15:05. Teraz "Wymarzona miłość" powróci 18 stycznia, wraz z końcem ferii.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 17, 2020 17:38:15 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 17:41:03 GMT
Znowu to? Podczas pierwszej emisji u nas z ledwością dobrnęłam do końca odcinka 1.
|
|