|
Post by Atahan on Mar 13, 2021 11:23:11 GMT
Tytuł:
Wytwórnia: Surec Film Producent: Reżyseria: Barış Yöş Scenariusz: Asli Zengin
Kanał: Star TV Emisja: latem Dzień tygodnia: Gatunek: komedia romantyczna Ilość odcinków:
Opis: Oryginał: Daniel Garcia (Victor Rasuk) pracuje w rodzinnej piekarni, robiąc wszystko to, czego oczekują od niego kochający kubańscy rodzice i rodzeństwo. Ale kiedy podczas szalonej nocy w Miami spotyka międzynarodową gwiazdę Noę Hamilton (Nathalie Kelley), jego życie zmienia się w jednej chwili.
Obsada:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 13, 2021 11:38:01 GMT
Ooooo, oglądałem "The Baker and The Beauty" z Nathalie Kelly w roli głównej 😍❤️ Szkoda, że był tylko jeden sezon. Wątpię, żeby turecka wersja miała taki fajny klimat. Amerykańska wersja też jest remake'iem. Oryginał pochodzi z Izraela.
Zwiastun amerykańskiej wersji:
|
|
|
Post by lucy on Mar 13, 2021 12:01:18 GMT
Oryginał miał 20 odcinków 30-minutowych, więc teoretycznie Turkom powinno wystarczyć historii na zgrabny romcom. Oryginał był w Izraelu hitem, niestety ani amerykańska, ani holenderska adaptacja nie powtórzyły tego sukcesu i obie wyleciały po jednym sezonie. Turcja to zupełnie inne realia, ale jestem ciekawa kto tu zagra. Oby nie Furkan.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 13, 2021 12:11:08 GMT
Niestety amerykańska wersja trafiła we fatalne pasmo, gdzie od kilku lat stacja kasuje tam seriale. Do dzisiaj żałuję, że serial trafił do ABC 😒 Jestem nawet trochę ciekawy tureckiej wersji, ale za pewnie nie stworzą takiego fajnego klimatu, a w razie sukcesu będą ciągnąć tak długo serial do 🤮 W sumie, zobaczę kto dostanie główne rolę. Wtedy zobaczę czy się bardziej przyglądać serialowi
|
|
|
Post by Matthias on Mar 13, 2021 12:17:02 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Mar 13, 2021 13:21:23 GMT
Furkan Andic już grał 5 lat temu bardzo podobną rolę, dlatego mam nadzieję, że zobaczymy go w jakimś innym romcomie, sporo ich wychodzi w lato. Dwa na Kanal D, jeden na Show, jeden na Star, a przecież jeszcze Ayse Uner coś tam podobno tworzy. Jest jeszcze duet Zengin, one mogą coś jeszcze w lato zapodać razem z Gold Film.
Wolałbym tutaj aktorów, którzy do tej pory nie grali głównych ról i nie mieli okazji się wykazać. Albo takich, których dawno nie było na ekranach. Berk Cankat, Berkay Hardal, Aras Aydin, Dogan Bayraktar, Ozan Guler, Gun Akinci - sporo by się ich pewnie jeszcze znalazło. Z fabuły wychodzi na to, że wreszcie nie będzie to kolejny Massimo Tortellini, na widok którego wszystkie kobiety na świecie mdleją i który śpi na pieniądzach.
Surec Film pomimo klap ciągle rzuca nowymi serialami - liczę, że ten im się uda, o ile oczywiście będą dobrzy scenarzyści. O reżyserię się nie martwię, Baris Yos się na tym bardzo dobrze zna. Realizacyjnie też powinno być przyzwoicie.
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 13, 2021 15:20:02 GMT
Amerykańskiej wersji obejrzałam chyba z dwa odcinki i skończyłam. Nudne takie, jakieś bez polotu. Wy tu o Furkanie, a to może Can przyjedzie na koniu i zagra
|
|
|
Post by Alex on Mar 15, 2021 17:07:06 GMT
Według plotek mają zagrać tutaj Ozge Gurel i Berk Cankat. Oby ten wniosek nie wyszedł jedynie z dodanego przez Ozge zdjęcia na instagramie...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 15, 2021 17:15:41 GMT
Widziałem te story. Özge wróciła z Cypru, od Serkana i piła lemoniadę z Berkiem. Napisała "Sezon otwarty". Wydaje mi się, że nie ma to żadnych podstaw, zwykła plotka. Chociaż nie pogardził bym gdyby Ozge tu zagrała ❤️ W amerykańskiej wersji lubiana przeze mnie Nathalie Kelly, w tureckiej Özge Gurel, niech jeszcze Meksyk zrobi w roli głównej z moją Angelique Boyer i będę w niebie 😂🥰 Swoją drogą Ozge i Berk grali już duet w dramie "Yildizlar Sahidim", również dla Surec Film. Niestety serial wyleciał po czterech odcinkach, z tego co pamiętam bardzo pogrążyło go pasmo
|
|
|
Post by mira on Mar 16, 2021 7:30:57 GMT
W takim razie pewnie chodziło o sezon na lemoniadę Nie wydaje mi się, by ta plotka była prawdziwa. Po pierwsze z Berkiem już grała i serial był klapą (widziałam te cztery odcinki i mnie się nawet podobało, ale wszyscy wiemy, jak to w Turcji bywa...), chyba bałabym się, że sytuacja się powtórzy. Po drugie kolejna komedia romantyczna? Chociaż z drugiej strony raczej nie ma już szans na występ w czymkolwiek przed końcem sezonu, więc albo załapie się gdzieś jesienią, albo faktycznie skusi się na projekt wakacyjny.
|
|
|
Post by Alex on Mar 16, 2021 10:49:12 GMT
Ja też bym wolała, żeby Ozge poszła do jakiejś dramy jesienią. Poznałam ją w "Muhtesem ikili" i bardzo mi się podobała, nawet byłam trochę zdziwiona, że to ona (bo dowiedziałam się dopiero chyba w połowie, że Nilufer gra Ozge), bo kojarzyłam ją jedynie ze słodkimi idiotkami z romcomów. Aybuke mówiła ostatnio, że ma nowy projekt. Może też coś z letnich...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 16, 2021 11:27:13 GMT
Ja Ozge znam od 2015 roku, od czasu "Sezonu na miłość", był to mój pierwszy turecki serial, a do Ozge mam duży sentyment ❤️
Też wolałbym ją w dramie na jesień, ale jeśli miał bym wybierać 6-odcinkowa drama (bo nigdy nie wiadomo jak to będzie, a Ozge raczej w TRT gdzie seriale są bezpieczne nie zagra) czy dłuższy romcom to jednak wolę romcom. Szczególnie, że "The Baker and The Beauty" ma fajną fabułę (choć nie jestem przekonany do tureckiej wersji, no ale zobaczymy), główna bohaterka nie jest głupią idiotką, lecz całkiem mądra bogatą super gwiazdą (Ozge na pewno miała by świetnie stroje 😍). Po za tym serial jest dla Star i myślę, że nie byłoby trzeba się jakoś bardzo bać o los patrząc co ostatnio Star robi.
Jednak wątpię by Ozge tu zagrała. Swoją drogą pasowałaby mi tu też Hande Ercel, no ale ona ma narazie swój serial.
|
|
|
Post by mira on Mar 16, 2021 11:31:07 GMT
Jakby Ozge zagrała, to pewnie bym oglądała. Ale nawet, jak nie zagra, to może się skuszę, jeszcze nie wiem. Zamierzam wybrać jedną komedię na lato, nie więcej.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 30, 2021 18:31:21 GMT
Scenarzystką została Asli Zengin ("Sezon na miłość, komedie romantyczne Gold Film). Bardzo fajnie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 30, 2021 18:33:20 GMT
Ciekawy tytuł.
|
|
|
Post by lucy on Mar 30, 2021 18:39:01 GMT
Notabene tego lata będą 3 romcomy gastronomiczne, więc widzowie nie powinni chodzić głodni.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 30, 2021 18:40:29 GMT
O matko Miłość + Gotowanie = Duża niestrawność.
|
|
|
Post by lucy on Mar 30, 2021 18:41:40 GMT
Beda wzdęcia jak nic. Oby nie fabularne.
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 30, 2021 18:44:19 GMT
Notabene tego lata będą 3 romcomy gastronomiczne, więc widzowie nie powinni chodzić głodni. Cudownie. Będzie monotematycznie
|
|
|
Post by mira on Mar 31, 2021 7:17:27 GMT
O matko Miłość + Gotowanie = Duża niestrawność. Może tak być, chociaż nie kojarzę zbyt wielu tureckich produkcji o takiej tematyce, a te, które kojarzę, czyli serial "Dolunay" i film "Acı Tatlı Ekşi" wspominam bardzo dobrze
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 31, 2021 13:56:06 GMT
No właśnie, skoro nie kojarzysz to znak że nie potrafią tego robić,
|
|
|
Post by lucy on Apr 20, 2021 16:41:14 GMT
Serial został przeniesiony na jesień. Tak, jakby romcoma tam jeszcze brakowało. A może Surec Film chce z niego zrobić drugiego "Kuzey Yildizi"?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 20, 2021 16:55:04 GMT
Naprawdę? 😬 To nawet amerykańskie ABC nie było takie głupie i dało swoją wersję na wiosnę, w kwietniu, choć potem zabili serial dając w trudne pasmo.
Jeśli serial pojawi się jesienią pewnie wyleci tak szybko jak "İyi Günde Kötü Günde".
Wolałbym by Surec poszukał innej stacji, choć nie wiem czy jest gdzieś jeszcze wolne miejsce.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 20, 2021 17:04:22 GMT
No i klops. A myślałem że zobaczę gdzieś wreszcie berka.
|
|
|
Post by mira on Apr 21, 2021 6:48:03 GMT
Chyba się zgubiłam - czy my wiemy, że w tym serialu na pewno zagra Ozge? Bo na którejś grupie mignęło mi jej nazwisko, ale nie wiem, czy przy tym tytule Jeśli tak, to Ozge i Berk już raz startowali jesienią z serialem, który miał być chyba dramą, ale jednocześnie był dość romantyczny i przygoda zakończyła się na 4 odcinkach. Boję się powtórki.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 21, 2021 17:07:43 GMT
Liczę, że ich turecka wersja będzie lepsza i ciekawsza niż ta amerykańska. Dali na jesień? No to słabo to widzę.
|
|
|
Post by lucy on Apr 24, 2022 21:11:31 GMT
Ciekawe, czy ten projekt wróci na tapetę. Chyba na razie nic nie słychać?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 25, 2022 14:51:02 GMT
lucy cisza jak po śmierci organisty. Ni widu, ni słychu. Gdzieś mi mignęła informacja w marcu bodajże, że serial został odłożony na półkę i będzie czekał.
|
|
|
Post by lucy on Apr 25, 2022 15:00:11 GMT
Matthias, a może zmienili tytuł i to jest serial "Ach, drogie życie" ?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 25, 2022 15:31:38 GMT
Na 75% myślę, że to nie jest ten sam serial. Owszem, wytwórnia się zgadza. Teraz szukałem i znalazłem jeszcze info, że Ah Canim Hayat ma lecieć na ATV, a ten miał pierwotnie lecieć na Star. Rok minął, ale powinno być więcej informacji w necie o tym serialu, a nie ma Poczekamy, zobaczymy .
|
|