|
Post by mira on Oct 11, 2021 19:01:13 GMT
Ada Masali wkrótce startuje w Hiszpanii Super 👍 gdzieś jeszcze został sprzedany? Bo zastanawiam się, jakim cudem z tym ratingiem jeszcze się utrzymuje, czy producent po prostu wynegocjował u stacji pełny sezon tych 26 odcinków, o których się plotkuje, czy ma taką sprzedaż zagraniczną, że opłaca się go nie urywać 😅 O sprzedaży zagranicznej, na takiej zasadzie, że serial będzie leciał poza Turcją w telewizji, słyszę po raz pierwszy. Ale odcinki wykupuje też ta arabska platforma Sahid, czy jakoś tak. W krajach, które mają dostęp do tej platformy, podobno nie da się obejrzeć Ada Masali na YT, bo serial jest zablokowany (niektórzy twierdzą, że z tego powodu serial nie może dobić na YT do miliona subskrypcji, jak konkurencyjny Baht Oyunu). Parę razy widziałam wyniki oglądalności na tej platformie i w kilku krajach serial jest w top 10. Na TT jest kilku takich większych tureckich blogerów, którzy zajmują się serialami i oni również pisali, że serial utrzymuje się ze względu na dobra sprzedaż zagraniczną. Ale szczegółów nie znam niestety.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 13, 2021 16:22:14 GMT
Reytingi za 12.10.2021: - WTOREKТОТАL:1. Masumlar Apartmani (42 odcinek) - 6.56% ⬇ (-0.13) 2. Evlilik Hakkında Her Şey (4 odcinek) - 5.67% ⬆ (+0.34) 16. Baht Oyunu (17 odcinek, FINAŁ) - 2.58% ⬇ (-0.12) 22. Ada Masalı (17 odcinek) - 1.82% ⬇ (-0.37)
41. Içimizden Biri (5 odcinek) - 1.08% ⬇ (-0.66) АВ:1. Masumlar Apartmani- 8.48% ⬆ (+0.31) 2. Evlilik Hakkında Her Şey - 6.64% ⬆ (+0.12) 17. Baht Oyunu (FINAŁ) - 1.93% ⬆ (+0.51) 21. Ada Masalı -1.69% ⬆ (+0.17)
77. Içimizden Biri - 0.48% ⬇ (-0.26)
|
|
|
Post by mira on Oct 14, 2021 6:48:43 GMT
Po wtorkowym odcinku na serial wylało się trochę krytyki. To pierwsza taka sytuacja, by fani tak krytykowali odcinek, bo dotąd widziałam niemal same słowa wsparcia i zachwyty. Nie mam na myśli osób, które oglądają z doskoku czy porzuciły serial kiedyś tam, a prawdziwych fanów, do których i ja należę, jestem aktywna na TT i widzę, co fandom robi. Ten odcinek nie do końca się podobał, większość twierdzi, że pierwsza połowa była nudna, wątki postaci drugoplanowych nieciekawie prowadzone, a Poyraza i Haziran zdecydowanie za mało. Do tego wątek z matką, z czym muszę się zgodzić, został rozwiązany zbyt pospiesznie. Poyraz nie widział kobiety od 14 lat (miał 13, gdy widział ją po raz ostatni, a podobno ma 27), jak zobaczył to się wściekł, uciekł do tego lasu, ale potem jedna rozmowa i już, pogodzeni? Trochę to naciągane, zwłaszcza że Poyrazowi w dzieciństwie przydarzyło się dużo złego, no i wiemy, jaki ma charakter.
Ale końcówka świetna i zaskakująca. W końcu nie zdradzili zakończenia w zwiastunach i czułam prawdziwą ekscytację. Nie tylko Haziran wyjechała, czego w tym momencie nikt się nie spodziewał, ale i wątek Batu i Idil ciekawie się rozwinął. Zacznijmy od Batu. Nie jest to postać kryształowa, przeciwnie - robi wiele złego, ale ja zaczęłam go lubić, Idil zresztą też. Razem byli genialni. Ale zanim do Idil dotarło, że się zakochała i zanim się do tego przyznała, zdążyła Batu odepchnąć, a ten zazdrosny, i chyba pijany wtedy, prawdopodobnie wjechał w Poyraza, powodując wypadek. Wydaje się, że już tego żałuje, ale czasu nie cofnie... Decyzja Haziran jak najbardziej słuszna. Kocha wyspę i Poyraza, ale jego zachowanie nie prowadziło do niczego dobrego, była nieszczęśliwa. Nie chciała trwać w takim stanie, nie chciała ciągle wybaczać. Zrobiła, co mogła by Poyraz był szczęśliwy, pomogła mu pogodzić się z matką i wyjechała. Mam nadzieję, że to będzie początek nowej, fascynującej przygody. Poyraz musi podjąć decyzję, musi wyjść ze strefy komfortu i wybrać się do Stambułu (prawdopodobnie to tam pojechała Haziran).
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Oct 14, 2021 7:10:38 GMT
Mira, właśnie weszłam by napisać bardzo podobnego posta 😀 zgadzam się że wszystkim, co napisałaś. Tej krytyce zupełnie się nie dziwię, bo mnie samą pierwsza połowa wynudziła, co rzadko się zdarza. Co prawda po obejrzeniu z napisami trochę inaczej już na to patrzę, ale mam nadzieję że scenarzysta wie co robi i ten odcinek był tak zwanym pomostowym, by akcja mogła iść dalej. Wygląda na to, że akcja z mamą Poyraza poszła tak szybko, by teraz skupić się jednak na relacji protów, bo ona bardzo tego wymaga. Obawiam się, że kolejnego odcinka że zdołowanym Poyrazem, gdzie głównym wątkiem jest historia matki, większość widzów by nie chciała, dlatego tak to ukrócili. Swoją drogą, Haziran musiała biegać za Poyrazem kilka odcinków z powodu jednego kłamstwa, a traumę z dzieciństwa przełknął od tak... jak widzimy w zapowiedzi, babanne też juz wrocila do łask, także mamy ogromną przemianę Poyraza 😅 na tt twierdzą, że to zamierzone, a Aksel chce pokazać, jak Poyraz się zmienił pod wpływem Haziran. Co do Haziran, to już po 16 odcinku pisałam, że czas na jakiś przełom. Cieszę się, że wreszcie coś w niej pękło. Traumy traumami, ale ona naprawdę stanęła już na głowie, żeby pokazać Poyrazowi swoje wsparcie. Co by się nie działo, zawsze była u jego boku, znosiła humory, przytyki, zawsze do niego wracała, chowała dumę do kieszeni, bo zawsze on był dla niej najważniejszy. Myślę, że ona podjęła decyzję o wyjeździe już w lesie, ale poczekała, aż sprawa Zorby się wyjaśni, a potem chciała pomóc w pojednaniu z matką. Znów postawiła jego na pierwszym miejscu, upewniła się ze zostawia go z rozwiązanymi problemami. Niestety Poyraz tak nie traktował Haziran, czas by się wreszcie obudził. Mam nadzieję, że Haziran naprawdę wyjedzie, bo to będzie kubeł zimnej wody dla niego. Jeśli od razu za nią nie ruszy, tylko będzie siedział umartwiony w lesie to się zdenerwuję 😅 Tylko martwi mnie, jak to rozwiążą realizacyjnie, bo nie sądzę że ekipa pojedzie do Stambułu. Swoją drogą, ten odcinek dał jakieś dziwne odczucie finału, chyba przez to szYbkie rozwiązanie wątku z matką. W zasadzie została im historia niechęci babki do Zeynep i chyba tyle? Bo wątek Batu i pojednanie protów można bardzo szybko załatwić. Nie wiem, jaki teraz mają pomysł na kontynuację 🤯 ale lepiej, żeby się postarali z promocją, bo wyniki są tragiczne.
|
|
|
Post by julia on Oct 14, 2021 10:41:21 GMT
ola, mira, podobnie , jak i Wy byłam zawiedziona pierwszą połową odcinka, która była po prostu nudna. Siedzieli w tym lesie, gadali, Poyraz złowił sobie posiłek, rozpalił ogień, chodzili tu i tam... Dołączyli do nich Alper i Melisa i zupełnie nic z tego nie wynikało. W ogóle , to Melisa mnie osobiście, jako postać nie podeszła. Gdy już Alper zrozumiał, że liczy się ona , a nie Biricik, ona znowu sama nie wiedziała czego chce, no ale Alper stanął na wysokości zadania ...pierścionek był, serce i świece też Matka Poyraza też trochę bezpłciowa, gra aktorki mało przekonująca. I nie podobało mi się, że Poyraz tak zatwardziały w swojej nienawiści po jednej rozmowie z Haziran rzucił się matce w ramiona. Przydałoby się trochę dojrzewania do takiego pojednania.. Gorkem też już przestał być zabawny z tym swoim problemem starzenia się, Biricik plątała się przy nim bez powodu.... Za to związek Idil i Batu ma sie dobrze, choć jej ojciec nie dopuszcza myśli, ze taka persona może mieć cos wspólnego z córką i to jego przesłuchanie na policji oraz ślady po pałowaniu, to chyba też tatusia robota. Jaki rozczulający był jego zachwyt nad rodzinna kolacją, a potem , gdy w ramach rewanżu zrobił wszystkim śniadanie No i naszyjnik sam zrobił Co do Haziran, to podobała mi się jej decyzja. Załatwiła sprawy na wyspie, pojednała Poyraza z matką, ale czara goryczy się przelała...ile można biegać za facetem i kajać się za niefortunne pojawienie się na wyspie...
|
|
|
Post by mira on Oct 16, 2021 16:43:59 GMT
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Oct 17, 2021 9:16:58 GMT
I jeszcze to 😍
No ciekawe, jaką jest między nimi relacja i czy po zakończeniu AM coś więcej wyjdzie 😁 A co do odcinka, to jednak kręcą w Izmirze. Mam nadzieję, że czeka nas dużo ciekawych scen. Admin w tym tygodniu bardzo się stara, wręcz zasypał fandom fotkami 😄
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2021 13:05:35 GMT
Gratuluję ola 100 postów Wiadomo już, ile planują odcinków? Czy czekamy na informację o finale?
|
|
|
Post by mira on Oct 17, 2021 17:12:26 GMT
Matthias, jak tak napisałeś o tych postach, to aż spojrzałam ile wyświetla się u mnie i jestem w szoku, że tak dużo. W sumie to nie wiadomo gdzie ta wyspa się znajduje, bo to jakaś wymyślona wyspa, ale zawsze sadziłam, że w pobliżu Stambułu i że promem właśnie prosto tam się dopłynie. Babcia się raz wybrała, raz Batu - może już nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że zajęło im to tylko kilka godzin. Matka też bardzo szybko zjawiła się na wyspie po donosie Batu. Teraz się okaże, że wyspa jest jednak blisko Izmiru
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Oct 17, 2021 17:51:41 GMT
Gratuluję ola 100 postów Ooo, dziękuję 😁 Nie wiadomo ile odcinków, jakiś czas temu plotkowano o 26 i narazie cisza. Sprzedani serial do Hiszpanii, podobno Włochy też kupują, dobrze sobie radzi na Shahid, więc chyba to ich trzyma przy dalszej realizacji. Z tą lokalizacją to trochę zakręcone, tak naprawdę wyspa na której kręcą leży w okolicach Izmiru, ale w serialu blisko Stambułu. Twórcy chyba nie chcieli robić widzów w balona, że Izmir to Stambuł, a pewnie realizacyjnie ciężko było przenieść całą ekipę aż tam. Sceny z wtorkowego odcinka kręcili w Radissonie w Izmirze. Znowu nie ma drugiego zwiastuna 🙄
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2021 18:03:39 GMT
To jeszcze takie ujęcie Wam podrzucam .
|
|
|
Post by mira on Oct 18, 2021 6:21:18 GMT
Jak na nich patrzę, to się uśmiecham
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2021 12:49:10 GMT
Niestety, ale serial w ub. tygodniu wypadł w tabelce bardzo mizerniutko. Nawet to, że jest najwyżej wśród najsłabszych jest tylko pozorne, bowiem i Uzak i Icimizden były emitowane na pasmach nocnych (22:00 i 23:00).
Total: (...) 23. Ada Masali — 1.82% 24. Uzak Şehrin Masalı — 1.75% (finał) 25. Içimizden Biri — 1.08%
АВ: (...) 23. Ada Masali — 1.69% 24. Uzak Şehrin Masalı — 1.04% (finał) 25. Içimizden Biri — 0.48%
|
|
|
Post by mira on Oct 18, 2021 15:50:44 GMT
lucy, wierni fani tego serialu doskonale zdają sobie z tego sprawę. Wyniki są bardzo złe i tak naprawdę nigdy nie były dobre. Ale najwyraźniej nie są aż takie ważne. Jutro 18 odcinek, wydaje mi się, że będą chcieli dociągnąć do 26.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Oct 18, 2021 16:20:16 GMT
Gdyby o ilości odcinków decydował rating, to już dawno byłby finał. Turcy kompletnie olali AM, choć komentarzy w języku tureckim na tt widzę naprawdę sporo. Myślę jednak, że jak spadną poniżej 1 pkt to nawet sprzedaż za granicę ich nie uratuje 😅 i niby się do tego szykuję i trochę narzekam na scenariusz, ale nie wyobrażam sobie końca 😭 zwłaszcza, że to nie tylko oglądanie odcinków, a cała otoczka z wyszukiwaniem zdjęć zza kulis, oczekiwanie na fragman, dywagacje co się wydarzy, czytanie komentarzy itd... mój timeline na tt jest wypchany tweetami o AM 😅 a do tego Ayça jest naprawdę aktywna w social media, co poprzednio graniczyło z cudem 🙄 boję się, że po finale znów będzie dłuuuuga cisza...
|
|
|
Post by mira on Oct 19, 2021 7:12:05 GMT
ola , ja mam to samo, jeśli chodzi o TT. W serialu zakochałam się do tego stopnia, że zarejestrowałam się na Twitterze, czego wcześniej unikałam jak ognia. Chciałam wspomóc fandom, a efekt jest taki, że obserwują mnie prawie sami fani serialu AM i ja ich też, w związku z tym na mojej tablicy widzę niemal wyłącznie tweety dotyczące Ada Masali, Alpa i Aycy. I chociaż oglądam też Yargi, czy zerkam na Klap Yarasi, to jednak poczynania innych fandomów niezbyt mnie obchodzą, a przy AM jest jakoś inaczej, czuję się jak w wielkiej, wspaniałej rodzinie Wiem, że prędzej czy później ogłoszą finał, każdy fan AM wie, że cudów tu nie będzie, że wyniki są fatalne. Ale jak naprawdę ogłoszą finał, będzie mi mega smutno.
Nudziło mi się dzisiaj i przeglądając liczne fotografie Aycy i Alpa trafiłam na takie fotki: W dorosłym życiu Alp chyba (?) nigdy nie miał takiej fryzury.
|
|
|
Post by mira on Oct 20, 2021 6:53:41 GMT
I jak wrażenia po odcinku? 17 z napisami jeszcze nie widziałam, bo pojawił się wczoraj, w pracy nie sposób oglądać, a po pracy nie zdążyłam, ale zamiast usiąść do niego wieczorem, to obejrzałam live 18 No i ten live znowu był taki sobie. Z natury jestem dość cierpliwą osobą, ale jak któryś raz z kolei pokazali mi Idil i jej wspominki, to zaczęłam się denerwować. Niemniej jakoś to przeszło i w końcu wraz z Poyrazem dotarliśmy do Izmiru Nie sądziłam, że nasza parka od razu się pogodzi, ale takiej dramy to się naprawdę nie spodziewałam. Już samo usuwanie zdjęć i kontaktów było bolesne, ale słowa wypowiedziane na końcu były po prostu straszne. Haizran zaczęła, a Poyraz nie pozostawał dłużny, efekt mamy taki, że żałują, że się poznali, nie kochają się, a wręcz się nienawidzą. Oczywiście to tylko słowa, ale bardzo mocne słowa, trudno będzie je wymazać. Do tego dochodzą nam kolejni wrogowie, bo oto dobroduszny szef Haziran w rzeczywistości chce jej odebrać hotel i wykupić wyspę, a na wyspie zjawia się Sinan, czyli chyba biologiczny ojciec Poyraza. Masakra. Z pozytywów, to zdaje się, że będą oficjalne zaręczyny Alpera i Melisy, bo na fotkach zza kulis pozowali w eleganckich kreacjach i było też zdjęcie aktorki grającej Biricik - trzymała dużo złota i czerwoną wstążkę. Ja naprawdę mam nadzieję, że w kolejnym odcinku pogodzą już Poyraza i Haziran, bo zaczyna mnie wkurzać ta rozłąka, za długo to już trwa. Rozstali się z głupiego powodu, bo mamuśka i babcia tak chciały i wmówiły im, że do siebie nie pasują. A potem narastały kolejne problemy, Poyraz a to próbował wysłać Haziran do Japonii, a to oskarżył ją o zdradę i odtrącił, a to znowu ona zdecydowała się wyjechać. Efekt jest taki, że tym razem naprawdę się rozstali
|
|
|
Post by julia on Oct 20, 2021 8:14:51 GMT
ola, mira, zgadzam się z Wami i mam takie same odczucia po wczorajszym odcinku. Było kilka ciekawych momentów, ale tylko kilka. Podobały mi się sceny na promenadzie , gdy proci siedzieli na murku, dzwonili , a jedno nie widziało drugiego. Podobało mi się, dawanie lekcji przez Batu lodowej pannie, bo "To jej się proszę państwa należało" Fajna była scenka z kociakiem, o którym Biricik myślała, że to małe dziecko. A tak poza tym Może jeszcze scena , gdy babka wreszcie zrozumiała ( ) Poyraza, że nie może się odwracać od matki i wspaniałomyślnie wyciągnęła rękę do ucałowania przez byłą synową. Ale już pojawienie się nagle ozdrowiałego biologicznego ojca Poyraza wręcz mnie zirytowało. Poza tym nic mnie nie porwało. Ani scena w windzie, ani kolejne (ile jeszcze będzie) bij zabij protów: "Senden nefretet ediyorum". Tak to jest, gdy się ciągnie na siłę serial i wyżyma go do ostatniej kropli, aby zyskać jeszcze trochę lir.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Oct 20, 2021 8:20:16 GMT
Ufff No co tu napisać... też się nie spodziewałam takiego obrotu sprawy, nie sądziłam że skończy się aż tak źle... teraz ich pojednanie wydaje się strasznie odległe, a ja mialam nadzieję że w tym odcinku już będą jego początki 🙄 fani Poyraza (Alpa😄) zarzucają Haziran,że tym razem to jej wina, bo Poyraz dawał jej wskazówki, dlaczego przyjechał do Izmiru 🙈 a moim zdaniem to zdecydowanie za mało, bo miał okazję żeby w końcu jak facet powiedzieć wprost, że nie może bez niej żyć i że zrobi wszystko, żeby do siebie wrócili. A on jak zwykle, wystarczyło jedno zdanie żeby znów się schował do swojej skorupy i obraził. Rany, przecież to on tym razem miał zrobić pierwszy krok. Sam przyjazd do Izmiru tym krokiem nie był, skoro nie potrafił szczerze, otwarcie z nią porozmawiać. Czemu ta głupia duma jest zawsze ważniejsza? Owszem, Haziran na koniec też nie pozostała dłużna, zresztą to ona pierwsza usunęła ich zdjęcie, ale to miał być bodziec dla Poyraza. I był, ale w złą stronę 🙄 Na domiar złego mamy dwóch nowych antagonistów, jeśli to ojciec Poyraza to znów uwikłają go w rodzinne dramy, jakby tego było mało. Mam nadzieję że jednak Poyraz nie wyjedzie tak szybko, ale narazie jedyny przeciek to wspólne zdj Haziran, Alpera i Melisy z hotelu z nowego odcinka... Nie skomentuję ilości czasu, jaki zajął w odcinku wątek Idil i Batu... zapowiedzi nowego odc tym bardziej nie będę 🙄🤯
|
|
|
Post by mira on Oct 20, 2021 9:21:53 GMT
Z tej zapowiedzi to mi się naprawdę śmiać chce. Nie chodzi o to, że jej treść jest zabawna, tylko o to, że ludzie przez cały odcinek narzekali na nadmiar Idil i Batu, a kiedy z niecierpliwością czekali na scenkę Poyraza i Haziran, w zapowiedzi znowu otrzymali Idil i Batu. Jakby ktoś to robił specjalnie, żeby wkurzyć i tak już mocno wkurzonych widzów
|
|
|
Post by Matthias on Oct 20, 2021 15:50:57 GMT
Reytingi za 19.10.2021: - WTOREK ТОТАL:1. Masumlar Apartmani (43 odcinek) - 6.58% ⬆ (+0.02) 5. Evlilik Hakkında Her Şey (5 odcinek) - 4.94% ⬇ (-0.73) 23. Ada Masalı (18 odcinek) - 2.06% ⬆ (+0.24)
51. Içimizden Biri (6 odcinek, FINAŁ) - 0.71% ⬇ (-0.37) АВ:1. Masumlar Apartmani - 8.66% ⬆ (+0.18) 4. Evlilik Hakkında Her Şey - 5.19% ⬇ (-1.45) 21. Ada Masalı - 1.45% ⬇ (-0.24)
100+. Içimizden Biri (FINAŁ) - BRAK DANYCH
|
|
|
Post by lucy on Oct 20, 2021 16:57:01 GMT
Emanet wczoraj w totalu prześcignął AM i to o prawie 1%.
Reytingi za 19.10.2021: - WTOREK
ТОТАL: 1. Masumlar Apartmani (43 odcinek) - 6.58% ⬆ (+0.02) 5. Evlilik Hakkında Her Şey (5 odcinek) - 4.94% ⬇ (-0.73) 14. Emanet - 2.83% ⬆ (+0,35) 23. Ada Masalı (18 odcinek) - 2.06% ⬆ (+0.24) 51. Içimizden Biri (6 odcinek, FINAŁ) - 0.71% ⬇ (-0.37)
АВ: 1. Masumlar Apartmani - 8.66% ⬆ (+0.18) 4. Evlilik Hakkında Her Şey - 5.19% ⬇ (-1.45) 21. Ada Masalı - 1.45% ⬇ (-0.24) 28. Emanet - 1.23% ⬇ (-0.08) 100+. Içimizden Biri (FINAŁ) - BRAK DANYCH
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Oct 20, 2021 19:34:23 GMT
Erdem odchodzi z obsady Nie znam go z innych ról, ale tu naprawdę był świetny. Co prawda trochę przesadzali z jego prezencją wraz z Idil na ekranie🤪 Ale będzie mi go brakowało...w sensie Erdema, Batu chyba nie
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2021 6:29:52 GMT
Szkoda, że odchodzi. Widzowie narzekali, że Batu i Idil jest ciut za dużo na ekranie, ale przecież nie chodziło o to, by ich całkiem usunąć, bo jako para byli świetni, miałam nadzieję na szczęśliwe zakończenie. Erdem jest dobrym aktorem (przynajmniej komediowym, w innych rolach go nie widziałam), naprawdę tutaj zabłysnął, mam nadzieję, że jego kariera się rozwinie.
Ciekawe, co też dalej wydarzy się na tej wyspie i za ile odcinków Poyraz w końcu ściągnie tam Haziran. Może zdecyduje się przyjechać na ślub Alpera i Melisy?
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Oct 21, 2021 9:45:11 GMT
Ayça ciagle nagrywa w bardziej formalnym dresscodzie 😁 więc pewnie wątek hotelu i nowego bossa jest kontynuowany... mam nadzieję, że oboje tam będą, że Poyraz nie wyjedzie na wyspę...
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2021 10:04:07 GMT
Myślę że będzie, bo jaki sens miałby ten serial, gdyby każde żyło sobie w innym miejscu? Tylko ciekawe, co ich teraz połączy. Rozstali się w taki sposób, że tylko spakować graty i wracać do domu - w przypadku Poyraza, bo Haziran to chyba bezdomna niestety Był dom w Stambule, ale nie mam pojęcia, co się z nim ostatecznie stało? Zdaje się, że wątek został porzucony. Biedna ta Haziran, taka samotna, ma tylko matkę, a wiemy jaka ta matka jest... Przyjaciółki z miasta przyjaciółkami już chyba nie są. Poyraz ma chociaż przyjaciół i swoją wyspę, gdzie każdy jest mu przychylny. W ogóle to wciąż nie mogę przeżyć, że on jej powiedział, że nigdy jej nie kochał Wszystko inne jestem w stanie przełknąć. W danym momencie mogli czuć, że oboje mają zniszczone życia, że nic nie będzie jak przedtem, ze ta miłość zburzyła ich spokój i są przez nią nieszczęśliwi, mogli powiedzieć, że żałują, że się poznali, a nawet że się nienawidzą. Ale powiedzieć, że nigdy się nie kochało, to zdecydowanie za wiele.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 21, 2021 15:32:33 GMT
Ten aktor to jeśli się nie mylę, grał w Yasaku - w drugim sezonie narzeczonego Zeynep .
|
|
|
Post by mira on Oct 27, 2021 7:46:50 GMT
Odcinki Ada Masali mają to do siebie, że pierwsza część jest dość nudna, nafaszerowana ogromną ilością wątków pobocznych, a dopiero w drugiej akcja się rozkręca i jest więcej scen Poyraza i Haziran. Ogólnie, jak ktoś obejrzał całość, to narzekał pewnie nie będzie. Ale wydaje mi się, że wiele osób może porzucić oglądanie w trakcie pierwszej godziny, bo wtedy wieje nudą. Scenarzysta powinien coś tu zmienić. Choć wydaje mi się, że teraz to i tak nic już nie da. Oceny są fatalne i mam tylko nadzieję, że jakoś dociągną do 26 odcinków, bo jednak nie chciałabym żegnać się z serialem już teraz. Mam nadzieję, że mają podpisaną jakąś umowę na 26 odcinków i scenarzysta ładnie zakończy nam wszystkie wątki, bez potrzeby robienia nagłego zakończenia. Najważniejsze, że drogi Poyraza i Hazran nie rozeszły się definitywnie po tej okropnej kłótni. Było trochę radości, zaręczyny przyjaciół, wesołe miasteczko, ładna scenka wspominkowa... W kiepskich okolicznościach, ale Haziran wróciła na wyspę, nie mam wątpliwości, że Poyraz ją uratuje i jest nadzieja, że potem się jakoś dogadają. U pozostałych bohaterów wszystko zmierza w dobrym kierunku, Melisa i Alper zaręczeni, Biricik zdaje się znalazła swojego księcia na białym koniu, Fatih wprowadza się do Selmy (dziwny ten wątek, przecież chłop ma własny dom, a ślubu jeszcze nie było), u Batu i Isil po staremu, czyli wariatkowo , babcia, matka i Zeynep pogodzone. Tylko do tego pojawia się typ spod ciemnej gwiazdy w postaci byłego męża Ayten. On chyba nie wie, że jest ojcem Poyraza? Nie rozumiem też, dlaczego próbował go zabić. Przecież chodzi mu o pieniądze od Lodos, a przynajmniej ja tak zrozumiałam. I jak to się stało, że Kutay nawiązał z tym gościem współpracę? Trochę zakręcone, ale może tłumaczenie wszystko wyjaśni. Ayca obchodziła na planie urodziny:
|
|
|
Post by julia on Oct 27, 2021 9:22:57 GMT
Odcinki Ada Masali mają to do siebie, że pierwsza część jest dość nudna, nafaszerowana ogromną ilością wątków pobocznych, a dopiero w drugiej akcja się rozkręca i jest więcej scen Poyraza i Haziran. mira, zgadzam się z Tobą, pierwsza godzina odcinka jest nudna. Wczorajszy też nie odbiegał od normy Ale koniec końców , ci którzy krzyczeli, że się nienawidzą całkiem zgodnie ze sobą rozmawiają. Na wyspie postrach sieje Sinan(?) mąż Aytem, ojciec Poyraza. Wszyscy się boją typa spod ciemnej gwiazdy, który jest w zmowie z przełożonym Haziran. Fatih, postawił sobie za punkt honoru opiekę nad dziewczynami , wprowadził się do Selmy wraz ze swoimi przyzwyczajeniami , tzn. pasją oczyszczania aury ...kadzidełka, kamienie talizmany...Kto wie czy dojdzie do ślubu, bo Nehir krzywo patrzy na jego poczynania. Tytuł odcinka :"Powieszę cię". Brzmi groźnie i ten Sinan psychopata jest groźny. Uwięził Haziran i dał znać Poyrazowi... Oczywiście Poyraz ją uratuje i wtedy już powinien nastąpić finał. Batu i Idil skłóceni, obrażeni , on zachowuje się , jakby za chwilę miał zupełnie postradać zmysły... Reszta też się jakoś przewija przez cały odcinek, bez większych fajerwerków. Tajemnicę Aytem poznają też Zeynep i Latif, a babka potwierdza. Obydwie są w pełnej zgodzie
|
|
|
Post by Matthias on Oct 27, 2021 15:03:47 GMT
Emanet lepszy od Ady...Reytingi za 26.10.2021: - WTOREKТОТАL:1. Masumlar Apartmani (44 odcinek) - 6.30% ⬇ (-0.28) 2. Evlilik Hakkında Her Şey (6 odcinek) - 6.05% ⬆ (+1.11) 18. Emanet (237 odcinek) ⬇ - 2.62% (-0.13) 21. Ada Masalı (19 odcinek) - 1.97% ⬇ (-0.09) АВ:1. Masumlar Apartmani - 8.43% ⬇ (-0.17) 2. Evlilik Hakkında Her Şey - 7.19% ⬆ (+2.00) 20. Emanet - 1.44% ⬆ (+0.21) 32. Ada Masalı - 0.96% ⬇ (-0.49)
|
|