|
Post by lucy on Jun 15, 2021 15:05:52 GMT
Zza kulis:
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jun 15, 2021 19:17:00 GMT
Dlaczego tylko fani SCK trąbią pod każdym postem o skradzeniu historii?😅
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jun 15, 2021 20:14:25 GMT
Dobrze się dogadują 😁😁😉
|
|
|
Post by julia on Jun 15, 2021 20:26:30 GMT
Jeszcze zmęczenie po podróży daje znać o sobie, ale bombardowana co wieczór reklamami "Ada Masali" , trochę jeszcze śpiąca, obejrzałam dziś pierwszy odcinek i muszę Wam powiedzieć, że Poyraz i Haziran zrobili na mnie dobre wrażenie. Alp jest jakiś lżejszy, Ayca bez dziubka, no i nie jest za wysoka, ma co trzeba na swoim miejscu . Ładne zdjęcia ładna muzyka. Na dziś optuję za tym serialem, bardziej mi się podoba niż ten z Kadirem...Jak będzie dalej, to się zobaczy Ale....czy przypadkiem nie wlepią im kary za długi pocałunek
|
|
|
Post by lucy on Jun 16, 2021 9:33:21 GMT
Jeszcze zmęczenie po podróży daje znać o sobie Fajnie, ze już jesteś, bo Cię brakowało na forum. Mam nadzieję, że tym razem odpoczęłaś 🤣 Już ostatnio miałam zapytać... co to jest ten "dziubek" u Aycy ? niemoc
|
|
|
Post by lucy on Jun 16, 2021 14:44:41 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jun 16, 2021 14:54:45 GMT
Reyting za 15.06.2021 - WTOREK ТОТАL:1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (199 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 9.64%⬇(-0.14) 9. Ada Masalı (1 odcinek) - 3.20%🆕
15. Baht Oyunu (1 odcinek) - 2.30%🆕 АВ:2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (FINAŁ SEZONU) - 8.92%⬆(+0.76) 11. Ada Masalı - 2.25%🆕
16. Baht Oyunu - 1.68%🆕
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 16, 2021 15:43:01 GMT
Nie jest źle. Się okaże czy za tydzień pójdzie w dół czy w górę. Wydaje mi się że pójdzie w górę.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 16, 2021 16:30:44 GMT
Next myślę, że za tydzień się podniesie i to znacznie. Dopiero się rozkręca. Obawiałbym się bardziej o ten drugi...
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 16, 2021 17:14:54 GMT
Jestem nawet zadowolona. Ma najlepszy start pośród trzech nowych romcomów. SCK miało chyba nieco lepsze wyniki. Ale to nic. Za tydzień powinno być jeszcze lepiej. Ja dziś poszukam z napisami eng i będę oglądać
|
|
|
Post by lucy on Jun 16, 2021 18:14:20 GMT
Obejrzałam, ale fragmentarycznie początek i nawet dobrze się zapowiada ten serial. Myślałam, że prot to będzie jakiś biedak, najpewniej rybak, ale wygląda, że to początkujący biznesmen. Wziął kredyt, pewnie pod zastaw ziemi, żeby wyciągnąć z zapaści starą fabrykę produkującą masło oliwkowe (ta wyspa niby słynie z oliwek). Niezłe.
|
|
|
Post by julia on Jun 16, 2021 21:17:45 GMT
Fajnie, ze już jesteś, bo Cię brakowało na forum. Mam nadzieję, że tym razem odpoczęłaś 🤣 Już ostatnio miałam zapytać... co to jest ten "dziubek" u Aycy ? lucy, "dziubek" , który dziewczyny robią do selfie. Ayca też tak robiła Miło mi, że moja obecność na forum jest przyjaźnie przyjmowana. Po urlopie dochodzę do siebie , było baardzo intensywnie : góra, dół...na przełaj mimo, że czerwone światła , cabuk, cabuk..., ale to spełnienie moich marzeń i temu miastu przekazałam pozdrowienia także od Was
|
|
|
Post by lucy on Jun 17, 2021 9:00:00 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 17, 2021 18:43:44 GMT
Dobra. Dziś odpalam. edit. Przepadłam. To jest mój serial na lato. Na tym skupię się najbardziej. Po pierwszym odcinku podobają mi się przede wszystkim zdjęcia. Obrazki morza, czy gór mi się nigdy nie znudzą. Ale ujęcia wyspy, całej okolicy są tak piękne, że aż płakać mi się chce, że nie mieszkam w podobnym miejscu. Dom Poryaza to jakiś odlot. Oddałabym wszystko co mam by mieszkać w tym domu, z tym krajobrazem Póki co podobają mi się proci. Są jak ogień i woda. Także plus. Oboje dużo skrywają, także scenarzyści mają duże pole do popisu. Liczę, że tego nie zepsują. Jedyne co mnie drażni lekko to te oczywiste, kliszowe kontrasty. Protka - miastowa, to oczywiście szpilki, pijąca wyszukaną kawę, patrząca non stop w telefon. On - tutejszy co gardzi takim zachowaniem i postawą. I trochę tanie zagrania jak: pół nagi prot wychodzący z morza, a ona na niego patrzy. Jak z reklamy perfum czy czegoś. Wiecie takie oklepane sceny.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jun 18, 2021 7:18:47 GMT
Jak to widać od razu, że między aktorami jest chemia 😍 Jak sobie przypomnę sceny Aycy z Tolgą... 🙄 no niestety jedna osoba nie pociągnie nigdy całego duetu. Ja tylko pobieżnie obejrzałam odcinek po angielsku, poczekam na polskie napisy i obejrzę wnikliwie widzialam w sumie same dobre opinie, mam nadzieję że za tydzień rating podskoczy. We wtorek był final EDHO plus wiadomo Euro. Chociaż wszystkiego się można spodziewać, myslalam ze CT wystrzeli w górę a tu kiepsko... ale czytalam, że jest mało dynamiczny i dialogi są niedopracowane. Mam nadzieję, że tutaj scenarzysta skupił się na szczególach, a reżyser te detale pięknie wyłapie
|
|
|
Post by julia on Jun 18, 2021 7:45:01 GMT
Przepadłam. To jest mój serial na lato. Na tym skupię się najbardziej. Po pierwszym odcinku podobają mi się przede wszystkim zdjęcia. Obrazki morza, czy gór mi się nigdy nie znudzą. Ale ujęcia wyspy, całej okolicy są tak piękne, że aż płakać mi się chce, że nie mieszkam w podobnym miejscu. Dom Poryaza to jakiś odlot. Oddałabym wszystko co mam by mieszkać w tym domu, z tym krajobrazem Póki co podobają mi się proci. Są jak ogień i woda. Także plus. Oboje dużo skrywają, także scenarzyści mają duże pole do popisu. Liczę, że tego nie zepsują. Jedyne co mnie drażni lekko to te oczywiste, kliszowe kontrasty. Protka - miastowa, to oczywiście szpilki, pijąca wyszukaną kawę, patrząca non stop w telefon. On - tutejszy co gardzi takim zachowaniem i postawą. I trochę tanie zagrania jak: pół nagi prot wychodzący z morza, a ona na niego patrzy. Jak z reklamy perfum czy czegoś. Wiecie takie oklepane sceny. Zdjęcia, widoki są piękne ładna muzyka, proci pasują do siebie , no i zupełnie nie ma porównania : Serhat - Zumrut ,to uczucie bez widocznej namiętności , zaś Haziran - Poyraz daje nadzieję na większy ogień. Pierwsze oznaki już są. Co do kalek, one są zawsze i wszędzie, przypomnijmy sobie Bridget w szpilkach , która wylądowała w błocie Spojrzałam na zapisane stronice i jest ich dużo , jak na odczucia po pierwszym odcinku, no i sporo osób zamierza oglądać . Fajnie
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 18, 2021 16:00:45 GMT
Podoba mi się to, że tu ewidentnie prota pierwszego ciągnie do protki. Te spojrzenia jakie jej rzuca Choć przyznam, że gdy tak na nią patrzy to kojarzy mi się z jakimś bohaterem dzieła z epoki romantyzmu. Wiecie, samotny, niezrozumiany i takie tam Ale generalnie taki mruk jak Poryaz jest super. Kupuje Alpa w tej roli. Drugi, nowy fragment następnego odcinka www.youtube.com/watch?v=Dg0f6Lf236I
|
|
|
Post by julia on Jun 20, 2021 10:13:06 GMT
Ciekawa jestem, jak akcja rozwinie się dalej . Haziran i Poyraza wyraźnie coś do siebie ciągnie, ale ...co on zrobi , gdy dowie się od miejscowego przewodnika, że to ona jest winna całej sytuacji i to przez nią Poyraz musi spłacić kredyt w ciągu trzech miesięcy. On nie ma takich możliwości, więc musi sprzedać dom, leżącej w śpiączce babci . Nie będzie miło , mimo, że Haziran chce naprawić swój błąd. Została przez dawną sympatię i bezwzględnego szefa wmanewrowana w tę sytuację. Zrobiła to w nadziei, że wyjedzie do Tokio, ale nie spodziewała się, że zostanie perfidnie oszukana i przyczyni się do zrujnowania planów pracowitego, choć szorstkiego Poyraza. Szef, to cyniczny facet. Na zarzut, że zniszczy gaj oliwkowy, odpowiada, że zostawi się dla gości spa rząd oliwek, jako ciekawostkę Pewnie na nic będą przeprosiny Haziran i fakt, że chce współpracować z Poyrazyem, aby wybawić go z kłopotu. Ona sama też ma podobny problem. Matka, zadłużyła się na materiały, projekty, pokaz mody, ale nikt nie kupuje jej projektów, więc też musi sprzedać rodzinny dom w Stambule. Matka i ciotka - krawcowa z wyspy od lat nie rozmawiają, ale ciotka nie zdradza dlaczego :"A to już sprawa Zeynep, niech ona ci powie". Okazuje się, że Poyraz i Haziran są współwłaścicielami budynku. Ich prababki wraz z trzecią osobą założyły tę firmę, którą prowadzi Poyraz. Sprzedać go nie może , ponieważ ta tajemnicza postać mieszka gdzieś w Stanach... Przy okazji . Haziran wynajęła tani domek na wyspie przez internet, co to za rudera, wszyscy widzieli. Na pytanie czy to na pewno jest ten dom , usłyszała, że zdjęcie, które jest na stronie było zrobione ...30 lat temu No, cóż zdjęcia często kłamią
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 20, 2021 18:09:27 GMT
Ciągnie, ciągnie. Ogromny plus, że oboje mają pracę i jakoś sobie ciułają. A nie, że on bogacz i ma 15 domów i samochodów. Fajnie, że Haziran doskonale wie córa burmistrza (nie pamiętam jak się zwie) się kręci i będzie utrudniała wszystko. Bo czai na Poyraza. W jej głowie ten prawie jest już jej mężem Oraz to, że jednak nie będzie portretowana usilnie na panią z miasta. Odliczam już do tej dramy, gdy Poyraz dowie się prawdy. Nowy fragment: www.youtube.com/watch?v=Q9em47v2mksO dziwo latanie bez koszuli Poyraza mnie nie razi. Jeszcze
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2021 13:18:56 GMT
Zestawienie REYTINGÓW odcinków premierowych Romcomów ---------- LATO 2020
1. Kahraman Babam ...... 3,59 2. Sen Çal Kapımı 2 ....... 3,56 3. Baş Belası ................ 3,55 4. Aşk Mantık İntikam ... 3,21 5. Ada Masalı ............... 3,2 6. Aşkın Tarifi ............... 2,76 7. Cam Tavanlar ........... 2,54 8. Baht Oyunu .............. 2,3
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 21, 2021 19:37:05 GMT
Kurde, musi im reyting podskoczyć. Później pod koniec lipca może spaść, by skończył się na 12-14 odcinku
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2021 19:38:34 GMT
Na razie jeszcze Marasli będzie deptał im po pietach, bo został przeniesiony na wtorek.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 21, 2021 19:44:27 GMT
On ma chyba 2 odcinki, prawda? No, miejmy nadzieje, że reyting jakoś strasznie przez to nie ucierpi.
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2021 7:39:44 GMT
On ma chyba 2 odcinki, prawda? Chyba trzy. Tytuł międzynarodowy:
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2021 10:41:37 GMT
Zaczynają się cyrki. 💥 Ali Bilgin opuścił serial Ada Masali. Jego miejsce zajęli: Cem Toluay i Ozgur Sevimli. W sieci krąży plotka, że Ali zaraził się koronawirusem, ale nie ma na to potwierdzenia. Najprawdopodobniej odszedł, aby zacząć przygotowania z Semą Ergenekon do serialu prawniczego.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jun 22, 2021 11:43:29 GMT
A Ayça właśnie wrzucila 2 story właśnie z Alim i nie napisała ani słowa o jakimś pożegnaniu. O co może chodzić? Chyba nie rozstają się w jakiejś problematycznej atmosferze. Szkoda, że Ali odchodzi Nowe selfie protów:
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2021 11:58:56 GMT
A Ayça właśnie wrzucila 2 story właśnie z Alim i nie napisała ani słowa o jakimś pożegnaniu. O co może chodzić? Chyba nie rozstają się w jakiejś problematycznej atmosferze. Szkoda, że Ali odchodzi Ali przechodzi do innego seriali w ramach tej samej wytwórni, więc raczej nie ma mowy o o jakichkolwiek złych relacjach z kimkolwiek. Wg mnie to było z góry ukartowane, że tchnie w projekt określony klimat (i pójdzie robić Yargi, tyle, że mogło się to stać później, a wyszło na początku lata), żeby jego następcy mieli łatwiej. O ile zdołają go utrzymać, bo z tym tez różnie bywa. W Zumruduance dla przykładu, po odejściu Cemala Sana, z serialu zrobił się zupełnie inny serial, niż był na początku i wiemy jak to się skończyło. Co prawda tam też doszedł element scenariuszowy, bo i Can Sinan się ulotnił.
|
|
shelle
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by shelle on Jun 22, 2021 12:28:33 GMT
W myśl zasady "Gdzie Ayça, tam i ja", oczywiście nie mogłam przepuścić tej premiery. 1 odcinek bardzo mi się podobał, cudnie się patrzy na Ayçę i Alpa i mam nadzieję na naprawdę fajną historię i serial, który nie będzie się ciągnął w nieskończoność. PS. Nie podoba mi się, że jestem najsłabszym ogniwem
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jun 22, 2021 12:35:22 GMT
PS. Nie podoba mi się, że jestem najsłabszym ogniwem Witaj Shelle 😉 musisz nadrobić zaległości i szybciutko zapracować na zmianę statutu 😁
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jun 22, 2021 13:22:15 GMT
PS. Nie podoba mi się, że jestem najsłabszym ogniwem Ja jestem nowicjusz i uważam, że to idealnie do mnie pasuje bo ja naprawdę nowicjusz w turkiszach😄. Nie wiem po ilu postach to się zmieni na forum a po ilu serialach w realu.
|
|