Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2022 22:00:36 GMT
Odcinek 2. (Przeszłość) W chwili gdy firat przyszedł do szpitala zorientował się co jest na rzeczy. Przed samą śmiercią Savaş zdążył mu wyszeptać że on jest Savaşem. Potem akcja z identyfikacją , Baris wszedł pewnie z zidentyfikował że to Baris. Nasz prokurator nie jest ciemny, od początku podejrzewał że to nie żyje właśnie Savaş. Baris zbladł, ale okazało się że te palce są zniszczone, bo przecież Baris je zgniótł przed śmiercią Savaşa. Prokurator nie ustępował postanowił wziąć od Barisa który udawał Savaş. Nie było mu do śmiechu ale dał sobie pobrać odciski. Nie wiem jak to zrobił ale gdy przyszły badania wyszło że to odciski Savaşa. Moja teoria jest taka że wysłał blond sucz Sashe. Po odebraniu tych wyników przez barisa(Savaş), lekarz sądowy pytał się go czy Savaş nosił okulary bo ma odgniecenia na nosie, baris oczywiście obrócił to jako żart że brat nosił okulary przeciwsłoneczne. Było pewne że on tej poszlaki dowodowej nie zostawi więc zlecił blond wydrze by to zrobiła. Sam sobie zrobił żle bo potem był pierwszym podejrzanym po znalezieniu zwłok lekarza. Potem firat przyjechał z policją do biura /plac budowy nie wiem co to było. Była ganianie za Barisem. Ale że firat nie jest w cienie bity zagonił go w kozi róg. Gra skończona Baris, pobiorę twoje odciski palców. A psychol baris rzuca się na rury ciepłe i pali sobie dłonie by prokurator nie mógł pobrać odcisków. Miałem takiego mindfucka, zbierałem szczękę z podłogi. I ta przerażająca mina firata, uzmysłowił sobie z jakim psycholem ma do czynienia. A co baris mówi, że zawsze jest jakaś opcja. Śmieje się i płacze jednocześnie. Ojciec podsumował śmierć Barisa. Dobrze że zginął, był twoją drugą połówką zgnitego jabłka. Potem coś dodał coś w stylu że nie będzie więcej niszczył dobrego imienia a raczej nazwiska rodziny Yesari. A matka która ma alzheimera, przyszła do szpitala patrzy na niego i mówi baris. 2 odcinek (Teraźniejszość) Po raz pierwszy widziałem prawdziwą twarz Barisa, jak po tej kolacje. Pierwsza tak szczera rozmowa barisa. Że miał żal do Savaşa jak ojciec zabijał jego duszę. I że to powinno być tak samo karalne. Jak za zabicie ciała. Brat na to patrzył i nie przeciwstawił się ojcu. Szwagier firata napastuje firata by powiedział gdzie zakopał swoją córkę. On nic nie wie nic nie rozumie, ostatnie 5. miesięcy ma wyrwane z pamięci. Ostatnie co pamięta to to że położył się spać w swoim łóżku a obudził się w więzieniu. Co robi kochany szwagier wywala go na spacerniaka a tam czeka cała zgraja na niego. Warto to dopowiedzieć że prokuratora nienawidzi całe więzienie każdy chciał by go dopaść, bo wielu z nich jest w nim właśnie za sprawą prokuratora. A on wychodzi na ten spacerniak i czeka by go ktokolwiek zbił bo nic nie czuje. Więźniowie go masakruje a ten cały szef więzienia patrzy i się śmieje, do puki nie zadzwonił baris nie zadzwonił i kazał by firatowi włos z głowy nie spadł. Ta mina firata, na sam widok chciało się płakać. On błagał o śmierć, o skończenie jego męczarni. Ta scena w ambulatorium mnie rozwaliła emocjonalnie. Śniła mu się córka że go budzi, o on ją woła. 0 1 w nocy ryczałem. Jak by mnie ktoś z boku zobaczył to nie wiem co by o mnie pomyślał. Niby to tylko fikcja ale coś takie bardzo działa na mnie. Potem spotkania z cemre z perturbacjami ale w końcu się zgadza. Dostaje wreszcie akta i jest przerażony. Między czasie dowiadujemy się że cemre jest stypendystką firmy Yesari. Na końcu to wideo które obciąża firata. Że by było tego mało to się okazało że oskarżycielem w tej sprawie będzie przyjaciel firata. Który mi śmierdzi. Bo ten cały prokurator generalny chodzi sobie na herbatki do ojca barisa. PS: ale MF Yapim robi sobie mentalnie dobrze. Na tej kolacji z stypendystami Cemre śpiewała piosenkę z SCK co chyba Hande śpiewała.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 12, 2022 17:11:31 GMT
W chwili gdy firat przyszedł do szpitala zorientował się co jest na rzeczy. Przed samą śmiercią Savaş zdążył mu wyszeptać że on jest Savaşem. Ale z tego, co pamiętam, to on nic z tego, co szeptał Savas, nie zrozumiał. Moja teoria jest taka że wysłał blond sucz Sashe. Albo ona albo możliwe, że mu ojciec pomógł. Choć ojciec nadal teoretycznie nic nie wie. Potem firat przyjechał z policją do biura /plac budowy nie wiem co to było. Była ganianie za Barisem. Ale że firat nie jest w cienie bity zagonił go w kozi róg. Gra skończona Baris, pobiorę twoje odciski palców. A psychol baris rzuca się na rury ciepłe i pali sobie dłonie by prokurator nie mógł pobrać odcisków. Miałem takiego mindfucka, zbierałem szczękę z podłogi. I ta przerażająca mina firata, uzmysłowił sobie z jakim psycholem ma do czynienia. A co baris mówi, że zawsze jest jakaś opcja. Śmieje się i płacze jednocześnie. To była jakaś fabryka Yesarich, ale to już mało ważne. Ta scena była GENIALNA. Chłopaki (a zwłaszcza Ismail) dali tutaj popis swoich umiejętności. Ojciec podsumował śmierć Barisa. Dobrze że zginął, był twoją drugą połówką zgnitego jabłka. Potem coś dodał coś w stylu że nie będzie więcej niszczył dobrego imienia a raczej nazwiska rodziny Yesari. A matka która ma alzheimera, przyszła do szpitala patrzy na niego i mówi baris. W tym momencie to mi było trochę nawet żal Barisa. Dowiedział się, co myśli o nim własny ojciec. Matka jest chora, ale jednak nosa ma i prawidłowo rozpoznaje syna. Po raz pierwszy widziałem prawdziwą twarz Barisa, jak po tej kolacje. Pierwsza tak szczera rozmowa barisa. Że miał żal do Savaşa jak ojciec zabijał jego duszę. I że to powinno być tak samo karalne. Jak za zabicie ciała. Brat na to patrzył i nie przeciwstawił się ojcu. Tak, to była wzruszająca scena, ale czy to była aż taka prawdziwa twarz Barisa? Kiedy on jest prawdziwy? Ma żal do ojca i brata, i to jest jasne, ale ta jego prawdziwość jest mocno dyskusyjna. Chociaż w sumie to mogę się z tobą zgodzić, że to była jedna z tych jego najbardziej szczerych scen. Szwagier firata napastuje firata by powiedział gdzie zakopał swoją córkę. Mam wrażenie, że to jedyne, co on potrafi. Między czasie dowiadujemy się że cemre jest stypendystką firmy Yesari. Na końcu to wideo które obciąża firata. Mnie rozwaliło totalnie, że ona to wideo oglądała podczas tego wieczoru w fundacji i to w obecności Barisa. Dyskretność level hard. Poza tym w kolejnym odcinku zrobiła podobnie tylko, że wtedy oglądała wideo z wizji lokalnej w obecności ciotki. Swoją drogą ciotka też coś powiązana z Yesarimi jest. Że by było tego mało to się okazało że oskarżycielem w tej sprawie będzie przyjaciel firata. Który mi śmierdzi. Bo ten cały prokurator generalny chodzi sobie na herbatki do ojca barisa. Ta prokuratura to całkiem "prawa" tam jest. Prokurator generalny friendzonuje z ojcem Barisa i generalnie ich rodziną. A Tahir to brak słów. Next , czekam na wrażenia z 3 odcinka.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 12, 2022 19:41:05 GMT
Ale z tego, co pamiętam, to on nic z tego, co szeptał Savas, nie zrozumiał. Powiedział do niego coś w stylu: To ja jestem sav i nie dokończył bo stracił przytomność. Albo ona albo możliwe, że mu ojciec pomógł. Choć ojciec nadal teoretycznie nic nie wie. Jedyną osoba od brudnej roboty Barisa jest Sasha i na nią bym stawiał. To była jakaś fabryka Yesarich, ale to już mało ważne. Ta scena była GENIALNA. Chłopaki (a zwłaszcza Ismail) dali tutaj popis swoich umiejętności. To było idealne zobrazowanie do czego Baris jest się w stanie posunąć by osiągnąć cel. A Ismail był w niej genialny, kopara mi opadłą. Scena jak z filmu oscarowego. W tym momencie to mi było trochę nawet żal Barisa. Dowiedział się, co myśli o nim własny ojciec. Matka jest chora, ale jednak nosa ma i prawidłowo rozpoznaje syna. Po tej scenie zrozumiałem dla czego Baris jest taki a nie inny. Po raz pierwszy zrobiło mi się go szkoda. Winę za to ponosi ojciec bo to on zrobił z niego psychola. Mam wrażenie, że to jedyne, co on potrafi. Ten wątek jest tylko po to by wywołać w widzu wzruszenie. A sam szwagier jest jego sumieniem. W sensie że przypomina mu co złego zrobił. Mnie rozwaliło totalnie, że ona to wideo oglądała podczas tego wieczoru w fundacji i to w obecności Barisa. Dyskretność level hard. Poza tym w kolejnym odcinku zrobiła podobnie tylko, że wtedy oglądała wideo z wizji lokalnej w obecności ciotki. Swoją drogą ciotka też coś powiązana z Yesarimi jest. Czy cemre jest aż tak naiwna. Przy obcych ludziach ogląda wideo dowodowe. A baris jej jeszcze pomógł z odpaleniem pliku. I ta jego reakcja na to wideo. On coś przy tym wideo macał. Sama cemre widziała go kilka godzin wcześniej w więzieniu. A teraz taka otwarta do ludzi. Pewnie dla tego tak ufna bo to on z tej firmy co jej stypendium dała. Ta prokuratura to całkiem "prawa" tam jest. Prokurator generalny friendzonuje z ojcem Barisa i generalnie ich rodziną. A Tahir to brak słów. To mi od początku śmierdziało na kilometr. Zwłaszcza że ojciec ostrzegł Savaşa / Barisa przed Firatem. Next , czekam na wrażenia z 3 odcinka. Wczoraj oglądałem Saklı i jeszcze 3 odcinka nie widziałem.
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2022 11:24:27 GMT
Ale piękny wzrost serial zanotował. Fox jest w skowronkach, foto jest od niego.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 14, 2022 17:26:35 GMT
Ale to chyba taki wzrost bo nie było Camdaki Kiz.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 14, 2022 20:31:18 GMT
Next nie było żadnej konkurencji. Reytingi za 13.01.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (5 odcinek) - 11.17% ⬆ (+3.35)
15. Emanet (294 odcinek) - 2.71% ⬆ (+0.19) АВ:1. Mahkum - 11.24% ⬆ (+2.48)
27. Emanet - 1.29% ⬆ (+0.04)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 14, 2022 22:07:09 GMT
Konkurencją konkurencją ale serial jest dobry. Ma dobry scenariusz (jak na razie.) I duet Onur i Ismail robią swoje.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 15, 2022 11:06:56 GMT
Owszem to zasługa braku konkurencji, ale tylko w jakimś procencie, a nie zaraz całościowo. Przecież nikt nie porzuci serialu, który ogląda na rzecz tego, co leci nawet, gdy nie ma co oglądać. Przykładowo, Tekislat (albo Yargi już nie pamiętam, którego nie było) nie wzrósł, gdy nie było konkurencji.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 15, 2022 11:10:25 GMT
Mavi ale przyznaj, że widząc takie wyniki - jesteś cała w skowronkach Słyszałem, że serial ma bardzo dobry scenariusz Więc takie wyniki też się z niczego nie wzięły
|
|
|
Post by Mavi on Jan 15, 2022 11:21:41 GMT
Mavi ale przyznaj, że widząc takie wyniki - jesteś cała w skowronkach Słyszałem, że serial ma bardzo dobry scenariusz Więc takie wyniki też się z niczego nie wzięły Jestem w skowronkach, bo jakżeby inaczej. Ale z drugiej strony jestem też pełna obaw w związku z tym, jak oni zaczną akcję rozciągać.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 15, 2022 11:28:27 GMT
Jak to w każdym serialu - do pewnego momentu jest wspaniale, a potem każdy wie
|
|
|
Post by Alex on Jan 20, 2022 22:36:12 GMT
Mavi , czy mi się wydaję, czy nie było i nie będzie wspólnego spanka? Nie podoba mi się to. Ale widziałam, że szykuje się ciekawa scena prysznicowa. Nic nie poradzę, ale kojarzy mi się to tylko i wyłącznie z Elitą.
Całkiem ładna czołówka. Choć kiedy usłyszałam pierwsze dźwięki od razu przed oczami miałam Icerde. Muzykę tutaj chyba też pisze Toygar, nie?
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 10:29:03 GMT
No i Mahkum jest liderem Czwartku. Niestety nie wierzę, by utrzymał poziom do samego końca. Pewnie za jakiś czas się zaczną klonować głupoty, ale do tego czasu się serial rozhula na rynku międzynarodowym (w końcu to Madd Entertainment) i już nic mu nie zagrozi.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 21, 2022 10:33:41 GMT
Mavi , czy mi się wydaję, czy nie było i nie będzie wspólnego spanka? Nie podoba mi się to. Ale widziałam, że szykuje się ciekawa scena prysznicowa. Nic nie poradzę, ale kojarzy mi się to tylko i wyłącznie z Elitą.
Całkiem ładna czołówka. Choć kiedy usłyszałam pierwsze dźwięki od razu przed oczami miałam Icerde. Muzykę tutaj chyba też pisze Toygar, nie? No bo tutaj mają w celach inaczej. W Korei nie było piętrowych łóżek, wszyscy spali na podłodze obok siebie. Ty i te twoje skojarzenia. Nie, muzykę pisze przede wszystkim jakiś Serhat, którego nazwiska za Chiny nie mogę zapamiętać.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 21, 2022 10:37:26 GMT
No i Mahkum jest liderem Czwartku. Niestety nie wierzę, by utrzymał poziom do samego końca. Pewnie za jakiś czas się zaczną klonować głupoty, ale do tego czasu się serial rozhula na rynku międzynarodowym (w końcu to Madd Entertainment) i już nic mu nie zagrozi. Rozwalił mnie międzynarodowy tytuł: "Ukryta prawda". Jakby nie mogli normalnie przetłumaczyć tytułu na angielski. Póki co dość wiernie trzymają się oryginału, zobaczymy, co będzie potem. Ale nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.
|
|
|
Post by lucy on Jan 21, 2022 10:44:58 GMT
Mavi, wg mnie ten tytuł jest lepszy i ładniejszy od tureckiego. I ważne, że odzwierciedla fabułę. No Turcy mają swoje dziwne tytuły.
|
|
|
Post by Alex on Jan 21, 2022 12:41:23 GMT
Mavi, to mam jeszcze jedno. "Hidden truth" to prawie jak "Hidden kisses". Poza tym "Ukryta prawda" brzmi bardzo dobrze.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2022 17:33:41 GMT
Reyting za 20.01.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (6 odcinek) - 9.39% ⬇ (-1.78%)
3. Bir Zamanlar Çukurova (120 odcinek) - 6.83% ⬇ (-0.80%) 4. Camdaki Kiz (27 odcinek) - 6.75% ⬇ (-0.25) 7. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı(16 odcinek) - 5.83% ⬇ (-0.11%) 20. Emanet (299 odcinek) - 2.19% ⬇ (-0.32) АВ:1. Mahkum - 9.99% ⬇ (-1.25%)
2. Camdaki Kiz - 8.62% ⬆ (+0.18%) 6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı- 5.13% ⬆ (+0.21%) 9. Bir Zamanlar Çukurova - 3.56% ⬇ (-0.10%) 26. Emanet - 1.09% ⬇ (-0.10)
|
|
|
Post by lucy on Jan 24, 2022 12:49:25 GMT
Pierwszy odcinek serialu osiągnął w krótkim czasie 7,5 mln wyświetleń, a suma pierwszych czterech odcinków przekroczyła 20 mln wyświetleń. ⚡⚡⚡
|
|
|
Post by Matthias on Jan 28, 2022 16:47:31 GMT
Reytingi za 27.01.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (7 odcinek) - 9.38% ⬇ (-0.01%)
2. Bir Zamanlar Çukurova (121 odcinek) - 8.07% ⬆ (+1.24%) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (17 odcinek) - 7.04% ⬆ (+1.21%) 6. Camdaki Kiz (28 odcinek) - 6.60% ⬇ (-0.15) 19. Emanet (304 odcinek) - 2.56% ⬇ (-0.27%) АВ:1. Mahkum - 9.49% ⬇ (-0.50%)
2. Camdaki Kiz - 7.84% ⬇ (-0.78%) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 7.17% ⬆ (+2.04%) 7. Bir Zamanlar Çukurova - 4.77% ⬆ (+1.21%) 33. Emanet - 1.39% (+0.17%)
|
|
|
Post by Matthias on Jan 29, 2022 20:15:37 GMT
▪ Zakażenie Onura Tuna koronawirusem nie wpłynie na emisję kolejnego odcinka "Mahkum". Nowy odcinek w przyszłym tygodniu zostanie wyemitowany zgodnie z planem, ponieważ zespół już sfilmował ten odcinek.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 2, 2022 21:03:37 GMT
❥ Onur Tuna ogłasza, że jego test na koronawirusa wykazał wynik negatywny i już wrócił na plan serialu #Skazani." Mahkum".
|
|
|
Post by Matthias on Feb 4, 2022 10:11:25 GMT
Serial jako jedyny zanotował wczoraj wzrosty. 📌 Reytingi za 03.02.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (8 odcinek) - 10.46% ⬆ (+1.08%)
3. Bir Zamanlar Çukurova (122 odcinek) - 6.80% ⬇ (-1.27%) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (18 odcinek) - 5.97% ⬇ (-1.07%) 8. Camdaki Kiz (29 odcinek) - 5.23% ⬇ (-1.37) 19. Emanet (310 odcinek) - 2.21% ⬇ (-0.06%) АВ:1. Mahkum - 9.75% ⬆ (+0.26%)
2. Camdaki Kiz - 6.59% ⬇ (-1.25%) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı- 4.75% ⬇ (-2.42%) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 3.77% ⬇ (-1.00%) 27. Emanet - 1.09% ⬇ (-0.28%)
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2022 11:04:40 GMT
O kurka. Drugi sezon się zbliża wielkimi krokami.
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2022 10:21:03 GMT
Next , dlaczego już nie oglądasz? Mavi , coś tak zamilkła?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 7, 2022 19:26:06 GMT
Nie znoszę tej blond wydry. lucy to nie tak że nie oglądam. Obejrzałem dwa odcinki. Ale mam ostatnio odwyk serialowy. Nieważne jaki Turecki Amerykański itd.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 10, 2022 19:54:46 GMT
Onur my love Będę musiała zabrać się za ten serial, wyniki mówią same za siebie i są bardzo obiecujące. Lecz… czy tylko ja mam wrażenie, że Onur dziwnie wychodzi na selfie? Daleko mu na nich do tego macho romantico z sesji zdjęciowych, powiedziałabym nawet, że blisko mu do takiego chłoptasia/najlepszego przyjaciela głównej bohaterki komedii romantycznej o ukrytych skłonnościach seksualnych.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 11, 2022 21:30:25 GMT
📌 Reytingi za 10.02.2022 - CZWARTEK ТОТАL:1. Mahkum (9 odcinek) - 9.30% ⬇ (-1.16%)
3. Bir Zamanlar Çukurova (123 odcinek) - 6.71% ⬇ (-0.09%) 6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (19 odcinek) - 5.50% ⬇ (-0.47%) 4. Camdaki Kiz (30 odcinek) - 5.94% ⬆ (+0.71) 18. Emanet (314 odcinek) - 2.40% ⬇ (-0.03%) АВ:1. Mahkum - 10.08% ⬆ (+0.33%)
2. Camdaki Kiz - 7.27% ⬆ (+0.66%) 4. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı- 5.95% ⬆ (+1.20%) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 3.61% ⬇ (-0.16%) 22. Emanet - 1.41% ⬇ (-0.14%)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 12, 2022 8:34:23 GMT
Duży spadek w totalu. Dziewczyna próbuje odbić się od dna. Obejrzałam 30 minut pierwszego odcinka i to, co zobaczyłam, na razie mi się podoba.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2022 18:06:15 GMT
📌 Reytingi za 17.02.2022 - CZWARTEK ТОТАL:1. Mahkum (10 odcinek) - 9.01% ⬇ (-0.29%)
2. Bir Zamanlar Çukurova (124 odcinek) - 7.34% ⬆ (+0.63%) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (20 odcinek) - 7.01% ⬆ (+1.51%) 4. Camdaki Kiz (31 odcinek) - 6.58% ⬆ (+0.64) 14. Emanet (320 odcinek) - 3.26% ⬆ (+0.70%) АВ:1. Mahkum - 8.70% ⬇ (-1.38%)
2. Bir Zamanlar Çukurova - 7.90% ⬆ (+0.63%) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 6.48% ⬆ (+0.53%) 10. Camdaki Kiz - 3.58% ⬇ (-0.03%) 24. Emanet - 1.61% ⬆ (+0.12%)
|
|