|
Post by Matthias on Dec 17, 2021 16:01:41 GMT
📌 Reytingi za 16.12.2021 - CZWARTEKТОТАL:2. Camdaki Kiz (24 odcinek) - 7.62% ⬇ (-0.77) 4. Bir Zamanlar Çukurova (117 odcinek) - 7.30% ⬇ (-0.18) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (13 odcinek) - 6.28% ⬇ (-0.92) 6. Mahkum (2 odcinek) - 6.22% ⬇ (-0.14)16. Emanet (274 odcinek) - 2.59% ⬆ (+0.03) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.95% ⬇ (-0.82) 3. Mahkum - 6.94% ⬆ (+0.78)4. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 6.09% ⬇ (-0.82) 10. Bir Zamanlar Çukurova - 3.68% ⬆ (+0.03) 30. Emanet - 1.18% ⬇ (-0.14)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 17, 2021 17:19:35 GMT
A ta blond lafirynda się gnie. Wybaczcie, zwykle jestem bardzo wyrozumiały. Ale ona wybitnie działa mi na nerach.
|
|
|
Post by Alex on Dec 17, 2021 18:07:04 GMT
A ta blond lafirynda się gnie. Ale jakbym ja coś takiego napisała to od razu byś się kłócił. To akurat racja, ona ma dosyć specyficzne pozy...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 17, 2021 18:51:23 GMT
A ta blond lafirynda się gnie. Ale jakbym ja coś takiego napisała to od razu byś się kłócił. To akurat racja, ona ma dosyć specyficzne pozy... Wybacz, staram się być dobrym człowiekiem. Ale ona mnie wybitnie w.....a.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 17, 2021 19:15:49 GMT
Mavi i jak tam? Podoba Ci się produkcja?! .
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2021 20:40:00 GMT
No właśnie. Gdzie jest Przewodnicząca tego tematu?
|
|
|
Post by Mavi on Dec 18, 2021 20:08:38 GMT
Żyję, żyję Powiem szczerze, że sama sobie krzywdę wyrządziłam oglądaniem oryginału, bo teraz pewne twisty nie są dla mnie zaskoczeniem. A póki co idą oryginałem. Niemniej jednak całość przyjemnie się ogląda. Serial jest dobrze zrealizowany. Ma swój specyficzny klimat. Jedyne, do czego mogę się przyczepić to jenerik. Nie żeby coś, ale oczekiwałam czegoś lepszego, bardziej chwytliwego. Skład aktorski daje radę. Najważniejsze, że żadna z aktorek mnie tu nie drażni. Są w porządku. Na szczególne wyróżnienie zasługuje Ismail. Chłopak naprawdę odwala kawał dobrej roboty. Jest świetny.
|
|
|
Post by Alex on Dec 18, 2021 21:21:26 GMT
Na szczególne wyróżnienie zasługuje Ismail. Chłopak naprawdę odwala kawał dobrej roboty. Jest świetny. Taaak. Pięknie leciał z balkonu. Chociaż ta scena mi się źle kojarzy. Albo nie tyle źle, co głupio. Ale jak to żadna z aktorek cię nie drażni? Mi się od razu ciśnienie podniosło jak zobaczyłam Hayal czy jak jej tam. Chyba mam na nią alergię.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 19, 2021 19:45:05 GMT
Mi się od razu ciśnienie podniosło jak zobaczyłam Hayal czy jak jej tam. Chyba mam na nią alergię. Udzieliło ci się chyba ode mnie. Też jej nie cierpię, jeszcze z czasów z marną sinam.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 24, 2021 8:52:54 GMT
Bardzo ładne wzrosty w TOTAL i ABC📌 Reytingi za 23.12.2021ТОТAL:1. Bir Zamanlar Çukurova (118 odcinek) - 8.05% ⬆ (+0.75) 3. Camdaki Kiz (25 odcinek) - 7.44% ⬇ (-0.18) 4. Mahkum (3 odcinek) - 7.36% ⬆ (+1.14)6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (14 odcinek) - 6.46% ⬆ (+0.18) 17. Emanet (279 odcinek) - 2.55% ⬆ (+0.12) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.37% ⬇ (-0.58) 3. Mahkum - 6.67% ⬇ (-0.27)4. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 5.42% ⬇ (-0.67) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 4.33% ⬆ (+0.65) 31. Emanet - 1.11% ⬇ (-0.08)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 31, 2021 15:33:19 GMT
Brawo! Zabieraj dziewczynie ile wlezie, niech spada. Może pójdą po rozum do głowy. Bardzo ładny wzrost w AB Reytingi za 30.12.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (4 odcinek) - 7.82% ⬆ (+0.46)3. Bir Zamanlar Çukurova (119 odcinek) - 7.63% ⬇ (-0.42) 4. Camdaki Kiz (26 odcinek) - 7.00% ⬇ (-0.44) 7. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (15 odcinek) - 5.94% ⬇ (-0.52) 19. Emanet (284 odcinek) - 2.16% ⬇ (-0.03%) АВ:1. Mahkum - 8.76% ⬆ (+2.09)2. Camdaki Kiz - 8.44% ⬆ (+0.07) 6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 4.92% ⬇ (-0.50) 10. Bir Zamanlar Çukurova - 3.66% ⬇ (-0.67) 35. Emanet - 0.94% ⬇ (-0.22%)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2021 19:46:57 GMT
No proszę, zdjęli królową z piedestału.
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2022 12:56:22 GMT
A mówiłam, że Dziewczyna się już dusi we własnym sosie i się niedługo rozgotuje. Mahkum to kolejny przykład, że przy dobrym scenariuszu się "da" wywrócić tabelkę do góry nogami. Choć wiadomo, że trzeba wyczuć moment, w sensie się pojawić w ramówce w odpowiednim czasie. Kiedyś to samo zrobił Hercai. Mavi i co Ty na to, że serial się okazał mieć potencjał na hita? Oby tylko nie leciał za długo, bo skończy jak większość udanych produkcji (w Turcji), czyli pełzając na granicy cierpliwości/ wytrzymałości widza.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 1, 2022 18:55:49 GMT
lucy, szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że serial aż tak się przyjmie. Miłe zaskoczenie. Obawiałam się, bo Ismail nie ma szczęścia do seriali. Zwykle produkcje, w których grał były dość krótkie albo szorowały po dnie. Do tego czwartek, czyli dzień kilku hitów-starych wyjadaczy. Mam nadzieję, że obecna sytuacja się nie zmieni, gdy od połowy miesiąca wejdzie Survivor. Trochę boję się tego pomysłu Turków na rozciągnięcie historii, bo z tym bywa u nich bardzo różnie, ale zobaczymy. Może w końcu ktoś zaskoczy nas na plus.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 1, 2022 20:57:55 GMT
Ja osobiście życzę dalszego sukcesu Mahkum - gdyż planuję w niedalekiej przyszłości rozpocząć przygodę z tym serialem, jak zwolni mi się miejsce w grafiku. Niech Dziewczynę skończą i będzie po problemie . I oby tylko nie rozwlekali...
|
|
|
Post by lucy on Jan 3, 2022 15:09:10 GMT
Alex, Next, nie oglądacie? Mavi, serial jest "lepszy" od Doktorka?
|
|
|
Post by Alex on Jan 3, 2022 16:45:43 GMT
Jeszcze nie, ale podejrzewam, że niedługo Mavi tak mnie zasypie gifami, że nie będę mogła się powstrzymać.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 3, 2022 18:44:39 GMT
💥 Kanał FOX, donosi, że nowy odcinek serialu #Więzień zobaczymy dopiero 20 stycznia…
|
|
|
Post by Mavi on Jan 4, 2022 13:30:04 GMT
lucy, nie, zdecydowanie nie jest lepszy. Serial jest bardzo dobry, ale nie jest w stanie przebić "Mucize Doktor". Nie ten klimat i stopień emocjonalności. Muszę nadrobić komentowanie odcinków, ale to skorzystam z tego, że jest przerwa i zrobię to z wolnej stopy.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 4, 2022 22:59:13 GMT
Odcinek 1 Odcinek skupia się praktycznie tylko i wyłącznie na prokuratorze i bliźniakach Yesari. Prokurator wiedzie sobie sielankowe życie z rodzinką. Grzecznie odprowadza córkę do przedszkola i leci na akcję. Nie ma to jak wbić w pojedynkę do mafii, żeby zgarnąć ich obecnego szefa (bo chyba Haci nim już był w tym momencie). Oczywiście, dochodzi do strzelaniny, ale prokuratorowi i Haciemu udaje się zwiać w ostatniej chwili. Haci zostaje zatrzymany. Wypiera się, że to nie on załatwił guru klanu i odgraża się prokuratorowi, że świat jest mały i że kiedyś mu się za to odpłaci. Potem mamy jedną scenkę z adwokatką. Firat krótko komentuje, że kobieta zawsze bierze beznadziejne sprawy i tylko daje puste nadzieje oskarżonym, czym prawie doprowadza ją do łez. Kilka przebitek z życia rodzinnego i Firat zasypia. Mamy przeskok do scen w więzieniu, gdzie okazuje się, że nie pamięta niczego, co się stało. Cofamy się o 5 miesięcy. Zahit Yesari organizuje rodzinną kolację, na której ogłasza, że firmę przejmie młodszy (o 10 minut, ale jednak) Savas. Savas zawsze był grzeczny, ułożony, mądry, skończył szkołę z wyróżnieniem i zaczął pracować z ojcem. Z kolei Baris jest zupełnym przeciwieństwem swojego brata (lekkoduch, imprezowicz). Nie ma dobrych relacji z ojcem. Kiedy dowiaduje się, że brat przejmie firmę, wybucha, za co zostaje spoliczkowany przez ojca. Idzie na imprezę, gdzie poznaje dziewczynę. Wszystko idzie dobrze, dopóki nie podsłuchuje, że ta bawiła się z nim, dlatego że wzięła go za jego brata. Baris po raz kolejny wpada w szał. Zabiera dziewczynę do swojego domu i tam ją morduje. Sprawę morderstwa prowadzi prokurator Firat. I tak krzyżują się drogi sprawiedliwego prokuratora i Barisa, który nic sobie nie robi z tego, co zrobił. Prokurator w trakcie poszukiwań Barisa z nakazem w ręku przychodzi do firmy, gdzie poznaje Savasa. Savas dowiedziawszy się, co zrobił brat, jedzie do jego apartamentu. Tam dochodzi do kłótni braci i ostatecznie Baris, aby się ratować, zrzuca bez skrupułów swojego brata z 25 piętra. Baris pisze list pożegnalny. Próbuje upozorować, że to było samobójstwo i zajmuje miejsce brata. Od teraz będzie żyć jako Savas.
Pierwszy odcinek oglądało mi się bardzo dobrze. Nie było żadnych zgrzytów. Wszystko szło płynnie, bez przeciągania. Trochę nie kupiłam tych cukierkowych przebitek z rodziną. Nie były one dla mnie po prostu interesujące. Aktorsko wszyscy dają radę. Nikt mnie nie irytuje (nawet blondyna!). Serial ma swój klimat, ale próżno w nim szukać typowej tureckości.
|
|
|
Post by lucy on Jan 6, 2022 17:07:57 GMT
Idzie na imprezę, gdzie poznaje dziewczynę. Wszystko idzie dobrze, dopóki nie podsłuchuje, że ta bawiła się z nim, dlatego że wzięła go za jego brata. Baris po raz kolejny wpada w szał. Zabiera dziewczynę do swojego domu i tam ją morduje. Ale tak z zimną krwią? Tam dochodzi do kłótni braci i ostatecznie Baris, aby się ratować, zrzuca bez skrupułów swojego brata z 25 piętra. Baris pisze list pożegnalny. Próbuje upozorować, że to było samobójstwo i zajmuje miejsce brata. Od teraz będzie żyć jako Savas. Ciekawe jak zmieni i to o 180 0charakter i osobowość, żeby się otoczenie nie zorientowało. Serial ma swój klimat, ale próżno w nim szukać typowej tureckości. Tureckość będzie się przewijać z gadżetach.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2022 18:39:05 GMT
Boje się że nie będę dał rady oglądać serial przez postać barisa. Strasznie działają mi na nerwy takie postacie.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2022 14:03:58 GMT
Mavi Alex Next Mam złą informację... 💥 Onur Tuna zaraził się koronawirusem!Więc dzisiejsze zdjęcia do serialu "Więzień" musiały zostać odwołane.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2022 16:25:45 GMT
Co chwile ktoś nowy.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2022 18:12:19 GMT
💥 Onur Tuna za pośrednictwem swojego instagramu zaprzeczył wiadomościom Birsen Altuntas, że zaraził się koronawirusem!📍 „Nie mam koronawirusa. Obudziłem się rano z kaszlem i wysoką gorączką. Zaszło nieporozumienie, ale wynik testu był negatywny. Dziś odpoczywam w domu, jutro poczuję się lepiej.”
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2022 19:47:00 GMT
Mavi, a już wam chciałam jechać zrobić zakupy. Możesz za to przysiąść i napisać coś o 2 odcinku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 9, 2022 18:24:46 GMT
Wreszcie zabrałem się za pierwszy odcinek. Powiem tam Onur im starszy tym lepszy. Scenariusz jest dobry, ale Onur również. Przez pierwsze 30 minut odcinka, jak poznajemy firata. Kochający mąż i ojciec w domu. Ale w pracy twarda szycha. Wydaje mi się że on jest typowym służbista. Jest on i jego prawda. Jak w sytuacji tej rozprawy z cemre. On nie idzie w półśrodki. Po przekroczeniu progu domu, prokurator staje się kochającym ojcem i mężem. Ta scena jak mu żona opatrywała nogę w którą dostał mnie rozczuliła. Onur w scenach więziennych ma więcej do zagrania w scenach dramatycznych. Te sceny w więzieniu, jak ja ryczałem. Ten moment kiedy do niego dochodzi że zabił żonę i córkę. Ryczałem razem z nim, bolał mnie jak na niego patrzyłem Potem w tej izolatce. Jestem chyba za bardzo wrażliwy. Ten moment kiedy położył się spać w swoim łóżku a obudził się w więziennym. Ta blond wydra z md. Chodzi jak rasowa: dopowiedzcie sobie. İsmail jest świetny w roli psychola. Jeden z lepszych psycholi jakich widziałem. Ale mnie takie postacie irytuje, często też przez to kończę serial. Mam nadzieje że postać barisa pójdzie bardziej w te shizowo śmieszną stronę. To wina fazilet że mam uczulenie na psycholi/ki. Ale nie powiem miał fajne sceny, jak dzień po zamordowaniu dziewczyny przyszedł na komisariat w szlafroku i z kawą. Śmiechłem. Z tego co było widać Ojciec pokłada całą swoją nadzieje w Savaş. To ten był tym mądrym który miał zarządzać firmą. A z tego drugiego wyszedł psychopata. Z tego co wywnioskowałem. To baris był ta czarną owcą i pewnie ojciec nie szczędził kar cielesnych i wyrósł z niego psychopata. Jest zdolny do wszystkiego. Te sceny w szpitalu po zepchnięciu brata. Jak Firat przyszedł do szpitala, to od razu po przywitaniu wyczuł że to baris a nie Savaş. Patrzyłem na kolejne zwiastuny. I tu będzie zabawa w kotka i myszkę. Wysnuwam taką teorie że pewnie baris jak doszedł pod ścianę zabił żonę Firata i go wrobił. Czekam na sceny firata z cemre. Ona adwokatka która nie ma ani jednej wygranej na koncie. Będzie chciała w końcu pierwszą sprawę wygrać w efektownym stylu. Czas pokaże.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 9, 2022 18:59:46 GMT
Kurczę... Tyle osób ogląda, to może ja też powinienem
|
|
|
Post by Matthias on Jan 10, 2022 18:06:10 GMT
💥 Według wiadomości Husseina Altuna z gazety Milliyet, okazało się, że Hande Dogandemir i Onur Tuna rzeczywiście zaczęli się spotykać.Mówią, że kochankowie są razem od około dwóch tygodni, a zaczęli od przyjaźni, która przerodziła się w miłość.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 10, 2022 18:23:18 GMT
💥 Nowy odcinek serialu "Więzień" ukaże się w ten czwartek na FOX, a nie 20 stycznia, jak wcześniej informowano.
|
|