|
Post by Mavi on Aug 31, 2022 20:33:59 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Sept 7, 2022 8:48:53 GMT
Skubańce... Puścili zwiastun, który sprawił, że przez myśl mi przemknęło, że może chciałabym więcej niż 5 odcinków. Ale nie... Nie... Tej tragedii nie da się uratować.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 12, 2022 18:09:09 GMT
3 zapowiedź nowego sezonu
|
|
|
Post by Matthias on Sept 13, 2022 17:56:38 GMT
📸💫 Onur Tuna i Gokce Eyyuboglu za kulisami serialu „ Więzień / Mahkum”.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 16, 2022 9:19:59 GMT
No i cyrk wystartował... W nowym sezonie repertuar zapowiada się wręcz zajebiście. Fragi nie kłamały. Można powiedzieć, że skończyły się nasze katusze i... Nawet w tym 1 odcinku nie ma z czego kręcić beki (no chyba, że z pseudo Laury się memoszy narobi). Rozstanie z Barisem Już-nie-Wąsaczowi zryło beret. Zamknął się w jakiejś nowej chałupie w ciemności. Popada w depresję do tego stopnia, że nawet Haciego widzieć nie chce. Do tego ma powiedziane od lekarzy, że za trzy miesiące może całkowicie stracic pamięć, więc sobie robi notatki w kajecikach. Gang z maskami Barisiątka panuje na ulicach i prokuratura chce, żeby już-nie-Wąsacz wrócił. Ale on się nie zgadza, bo woli czas spędzać z córką. Dopiero kiedy Baris wbija do Glonoustej na chatę, to już-nie-Wąsacz postanawia wrócić, ale nie chce togi i wraca bez zasad, na własnych warunkach. Organizuje sobie ekipę ziomków, co mają wytropić i złapać Barisiątko. Ale Barisątko też ma swoją armię ziomków i to do tego stopnia psychicznych wyznawców, że jak już-nie-Wąsacz jednego dopada, to ten sobie sam skręca kark i umiera, byle Barisiątka nie wydać. Ex-ambasador z Sefirin gra tutaj jakiegoś gangstera, co friendzonuje z Barisem. Na koniec FirBar spotyka się w jakiejś piwnicy, czy kij wie, co to i pada tekst: "B: Tęskniłeś za mną co? F: Bardzo cholernie tęskniłem" No i odcinek kończy się klasycznie w momencie, kiedy Baris stawia już-nie-Wąsacza pod ścianą, bo porwał nową laskę z jego ekipy i coś tam jej chcą zrobić. Ale odcinek di ent, więc nie wiadomo co. Z takich ważnych rzeczy, to mamy nieco odświeżoną czołówkę. Dizi w końcu realizacyjnie odżyło. Jest mroczna atmosfera, a przeca w 1 sezonie żadnej nie było. Już-nie-Wąsacz zyskał rozum, godność i w końcu wygląda jak człowiek. Onur przypomniał sobie jak grać i nawet miejscami miał bardzo ala fermański vibe. No, po prostu moim zdaniem jest miodzio. Ogromna rewolucja i przepaść między sezonami na naszą korzyść. Tylko ten reyting mi się nie podoba. Chyba trzeba odprawić jakieś czary, żeby dizi się utrzymało.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 16, 2022 15:20:03 GMT
📌 Reytingi zа 15.09.2022ТОТАL:1. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (9 odcinek) - 4.23% ⬇ (-1.19) 5. Camdaki Kız (48 odcinek) - 3.58% 🆕 6. Mahkum (25 odcinek) - 3.57% 🆕
9. Destan (28 odcinek, FINAŁ) - 2.55% 🆕 12. Duy Beni (11 odcinek) - 2.49% ⬇ (-0.74) АВ:2. Camdaki Kız - 4.16%🆕 4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.09% ⬇ (-0.97) 5. Mahkum - 3.24%🆕
16. Duy Beni - 1.32% ⬇ (-0.67) 29. Destan (FINAŁ) - 1.16% 🆕
|
|
|
Post by Mavi on Sept 18, 2022 21:34:43 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 19, 2022 19:57:01 GMT
No no Onur w takim wydaniu.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 20, 2022 9:37:19 GMT
Sama nie wierzę, że to robię, ale... Scenarzystę coś opętało, zmienił dilera i zaczął pisać zaiste teksty Także OTWIERAM SPIS NAJLEPSZYCH TEKSTÓW FIRBAR & goście Odcinek 1 Sezon 2:" Baris: Nienawidzę tych, którzy błogosławią śmierć. Nie, to nie jest sen. Ani właściwie żadne zbawienie. Co jeśli to samo jest przed urodzeniem i po śmierci? Czy teraz nie znaczymy nic? Śmierć jest jedynym słowem, które sprawia, że wszystko traci sens. Niektórzy wahają się nawet nazywać zmarłych zmarłymi. Stracił życie. Wydał ostatnie tchnienie[...] Czy kiedykolwiek umarłeś? Ja umarłem. Odszedłem i wróciłem." " Firat: Ludzie myślą, że człowiek umiera, kiedy jego serce przestaje bić i zostaje pogrzebany pod ziemią. Jednak najgorzej jest umrzeć za życia. Ja umarłem za życia. I to ile razy! Umarłem, kiedy straciłem ukochaną. Kiedy nie mogłem zobaczyć córki. Kiedy odebrali mi moją wolność, ponownie umarłem." "Sasha: Och... Bardzo za tobą tęskniłam. Baris: Czy prokurator też tęsknił?Rafi: Powiedziałeś prokurator? Baris: Tak.Rafi: Nie wrócił jeszcze do pracy. Nadal przebywa na bezpłatnym urlopie. Baris: Jak to? Nie możemy bez siebie żyć." Okoliczności [Baris jest u pewnego mafiozy i nagle przychodzi Firat. Mafioza każe Barisowi się schować]"Mafiozo: Baris, w mojej siedzibie nikt nie umrze. Baris: Nie, ja nie chcę go zabić. Posłuchaj, jesteśmy z nim jak czerń i biel. Potrzebujemy siebie nawzajem, aby nasze istnienie zostało zrozumiane. Moja niegodziwość zrodziła jego dobroć, jego dobroć zrodziła moje zło. Z czasem wszystkie granice zostały zniesione. Być w tym samym środowisku z nim jest bezcenne." Więcej wkrótce, bo tłumaczenie trwa MF Yapim, dlaczego mi to robicie? Dlaczego znowu?! Alex Next Matthias , nowy diler dostarcza zacne zioło!❤️ 😂
|
|
|
Post by Matthias on Sept 22, 2022 17:26:57 GMT
💥 Mahkum i Destan wygrywają w kategorii najlepszy międzynarodowy dramat na Seoul International Awards 2022
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Sept 23, 2022 15:19:24 GMT
Więzień sięga w raytingach dna! W końcu!!!
|
|
|
Post by Mavi on Sept 23, 2022 16:47:22 GMT
Więzień sięga w raytingach dna! W końcu!!! Tak, super... Zdaje się, że kompletnie nie masz pojęcia, na temat tego, o czym się wypowiadasz. 2 sezon JEST ŚWIETNY. Wszystko zostało naprawione, doszły nowe postacie, świetna świeża historia i aktorstwo weszło na nowy poziom. Zdecydowanie... Zdecydowanie akurat teraz zasługują na dno... Turcy to kompletne bezguścia. O ile w 1 sezonie nie bywało kolorowo, a oceny były, tak teraz jest kolorowo, genialna atmosfera, cudowna przemiana prokuratora i soczyste bitki między FirBar stoczone oko w oko i niebezpośrednio. I piękne teksty, które można sobie wynotowywać. Kij im w oko, rzepa we włosy, wiatr w oczy i kanapka masłem do ziemi za takie oceny tego sezonu. Ten sezon jest naprawdę genialny i w mojej opinii wśród dizi na podium moich top 3 dizi. Siktir git, Turki. Btw. Przecież nie oglądasz, to co ci zależy, że ten serial jest na antenie? Co ci on przeszkadza? Ja tam innych, jak nie oglądam, to nie komentuje i nie interesuje się ich reytingiem. Nikt do Fox nie przykuwa, można sobie znaleźć serial na innym kanale, albo jeszcze lepiej - jakieś pożyteczne zajęcie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 23, 2022 17:01:29 GMT
Więzień sięga w raytingach dna! W końcu!!! Akurat szkoda, bo ten serial wreszcie zaczął wyglądać jak serial. Co ci przeszkadza jaki serial jest lub nie jest. Niech sobie będzie. Ja yasaka nie oglądam i nie przeszkadza mi że jest emitowany, niech sobie będzie.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 23, 2022 17:32:37 GMT
📌 Reytingi zа 22.09.2022ТОТАL:2. Aldatmak (1 odcinek) - 4.77% 🆕 3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (10 odcinek) - 4.43% ⬆ (+0.20) 8. Camdaki Kız (49 odcinek) - 3.60% ⬆ (+0.02) 13. Mahkum (26 odcinek) - 2.71% ⬇ (-0.86)
15. Duy Beni (12 odcinek) - 2.30% ⬇ (-0.19) АВ:2. Camdaki Kız - 4.62% ⬆ (+0.46) 5. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.04% ⬇ (-0.05) 8. Aldatmak - 3.36% 🆕 9. Mahkum - 3.18% ⬇ (-0.06)
25. Duy Beni - 1.18% ⬇ (-0.14)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Sept 23, 2022 21:01:54 GMT
No wolałabym, żeby w tym miejscu tego serialu był emitowany taki, który naprawdę da się oglądać. Który ma logiczną fabułę i intrygę. Tutaj tego nie ma. : Główny czarny charakter mógłby zostać w 5 minut zdemaskowany, ale nie zostaje, a więzienie wygląda jak hotel (te czyściutkie, błękitne ściany! Perfekcyjne cele…), akcja się wlecze… Po pierwszym odcinku byłam pod wrażeniem tego serialu, w drugim dopiero dotarł do mnie fakt, jak wysoka jest tutaj ściema i naciąganie… Nie zrozumcie mnie źle, ale ten serial jest po prostu zły i nie ja jedna tak pisałam (chociaż w przeciwieństwie do innych z serialem się zapoznałam). Szkoda Onura. Jedynym plusem tego serialu jest aktor w roli Savasa.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 23, 2022 21:27:32 GMT
@trollka, no to cię informuję, że w 2 sezonie akcja dzieje się poza więzieniem, nie ma już żadnych współwięźniów poza Hacim. Nie ma żadnyych zapychaczy, nudnej fabuły, akcja się nie wlecze, jest dynamika, moc, mrok, Onur z brodą. Baris buduje swoją armię, a Firat ma swoją ekipę, która będzie z nią walczyć. Chemia między Onurem i Ismailem i świetna energia całej obsady. Nadeszła nowa era, nowa historia, nowy reżyser i jest świetny serial. Tyle badziewi leci w tej tureckiej tv, że Mahkum wcale taki zły w przypadku 1 sezonu nie był. Bo sama historia wyjściowa jest świetna od początku, tylko spieprzył to turecki scenarzysta i reżyser. Teraz TEN DRUGI sezon NIE zasługuje na tak niskie noty. Wszystko jest zgrane perfekcyjnie i po starym Mahkum (a raczej jego początkowych odcinkach przez ciebie obejrzanych), przez którego pryzmat oceniasz obecne odcinki NIE MA ŚLADU. Dlatego uważam, że te oceny są cholernie NIESPRAWIEDLIWE. Ekipa naprawdę wybroniła się w drugim sezonie i stworzyła coś pięknego. Nie idealizuje tutaj. Tak jest naprawdę. Jak 1 sezon był skopany, to też o tym jawnie mówiłam. Onur też odzyskał swój power, a jego bohater odzyskał zdolność logicznego myślenia, rozumowania i łączenia faktów. I teraz się to ogląda świetnie. Następnym razem nie wydawaj proszę wyroku zanim nie zbierzesz kompletu dowodów w sprawie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Sept 24, 2022 7:47:17 GMT
Mavi, najmocniej przepraszam, jeśli mój komentarz o końcu „Więźnia” Cię uraził, nie to było moim celem. Może rzeczywiście mój komentarz był nad wyraz dosadny, aczkolwiek nie sądziłam, że opinując o danym serialu, mogę kogoś obrazić. Jeszcze raz przepraszam za to. Zgadzam się w zupełności z ostatnim zdaniem Twojego postu powyżej, ale idąc za tą radą, nie wychwalałabym serialu po dwóch odcinkach nowego sezonu, kiedy pierwszy nie porywał i wprawiał w zażenowanie zamiast zachwytu. Być może twórcy się zreflektowali, ale jak na razie wyglada na to, że cierpliwość Turków się skończyła (i tak byli cierpliwi i dawali serialowi szansę przez pół roku) i w każdej innej sytuacji taki serial byłby zagrożony - tutaj, myślę, że stety/niestety „Mahkum” trochę jeszcze pociągnie swój żywot.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 24, 2022 9:18:21 GMT
@trollka, nie przepraszaj, nie masz za co, ja się nie obrażam, o kwestie dizi, bo są to po prostu głupotki w porównaniu z trudami życia codziennego. Jak tak teraz przeczytałam swoje wpisy, to faktycznie powiało z nich chłodem, ale ja czasami tak poważnie piszę po prostu. Uruchomiłam i chciałam wyjaśnić sytuację, bo wiem, co jem, a wiem, co jadłam. Jako że tłumaczę ten serial, to mam wszystkie odcinki rozłożone na najdrobniejsze szczególiki. I widać wielką róznicę na korzyść nowego sezonu. Już w samej realizacji technicznej po zmianie reżysera są nowe ujęcia, lepsze zbliżenia, bardziej dynamniczna praca kamery. Fabuła została przepracowana i punkt wyjściowy nowego sezonu jest naprawdę solidny. A po 4,5 h godzinach materiału mogę powiedzieć, że ten sezon bardzo przypomina fabułę "Behawiorysty" od Mroza. Oglądałam serial przygotowany przez TVN na bazie tej książki, ale zamierzam jeszcze w tym układzie tę książkę przeczytać, bo to ciekawe spojrzenie na sprawę jest.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 29, 2022 12:45:21 GMT
Odcinek 2Firowi udało się wykaraskać z pułapki zastawionej przez Barisa, ale nie udało mu się uratować Alego Rizy. Sasha go kropnęła. Giryan zamiast podziękować Firowi za ratunek, to przyznaje, że chciałaby sama zabić Barisa i tutaj ich drogi się rozchodzą, bo Fir uważa, że od wymierzania sprawiedliwości to są sądy. Potem oczywiście Giryan wraca to zespołu, ale znów psuje akcje, bo podsekretarz wydała rozkaz rozstrzelania jej siostry, która współpracuje z Barisem w razie, gdyby ta przeszkadzała im w akcji. Firat idzie z Buge i dzieciakami do kina, a tam zamiast seansu kreskówki mają seans z Barisiątkiem. Baris przygotowuje wideo i emitują je. Z niego Can dowiaduje się, że ojciec życie i potem mały robi wyrzuty Bagietce, że go okłamała i dąsa się na cały świat. Dopiero Nazli stawia go do pionu. (Przepiękna była scena ich rozmowy ). Barisiątko już zaczyna wariować z tej miłości do Fira, bo aż go prokurator w snach nawiedza. Ostatecznie okazuje się, że najnowszą ofiarą armii Barisa ma być jubiler, który nie dał pieniędzy na operację dziecka jednej z więźniarek. Jednak kobieta nie chce się w ten sposób zemścić, więc Baris obmyśla plan, że włamią się do sklepu, zajumają kosztowności i pieniądze przekaże Buge, która wróciła do prowadzenia działalności dobroczynnej. I tak też robi, co zaskakuje prokuratora i jego ekipę. Fir przekonany, że Baris po włamie poszedł do Dadaloglu, leci tam z ekipą policjantów, żeby ich aresztować. I się okazuje, że dupka, bo Barisiątka nie ma, a jest tylko nasz kochany Dada. Fir wkurzony każe go aresztować. Ostatnia scena to Dada okazuje się być ojcem Firata. Ach, ten sezon jest naprawdę genialny. Nie mogę się doczekać dzisiejszego odcinka.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 30, 2022 19:56:15 GMT
📌 Reytingi zа 29.09.2022ТОТАL:1. Aldatmak (2 odcinek) - 5.41% ⬆ (+0.64) 3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (11 odcinek) - 4.41% ⬇ (-0.02) 5. Camdaki Kız (50 odcinek) - 3.95% ⬆ (+0.35) 11. Mahkum (27 odcinek) - 2.97% ⬇ (-0.26)
16. Duy Beni (13 odcinek) - 2.18% ⬇ (-0.12) 21. Emanet (425 odcinek) - 1.45% 54. Aşk ve Umut (4 odcinek) - 0.67% АВ:1. Aldatmak - 4.61% ⬆ (+1.25) 2. Camdaki Kız - 4.53% ⬇ (-0.09) 3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.43% ⬆ (+0.39) 13. Mahkum - 2.28% ⬇ (-0.90)
21. Duy Beni - 1.35% ⬆ (+0.17) 64. Emanet - 0.47% -. Aşk ve Umut - N/A
|
|
|
Post by Matthias on Oct 1, 2022 19:30:44 GMT
📸💫 Onur Tuna i Ismail Hacioglu za kulisami serialu „ Więzień / Mahkum”
|
|
|
Post by Matthias on Oct 1, 2022 19:34:24 GMT
Mavi nie niosę dobrej nowiny. 💥Jeżeli twórcy serialu „ Więzień / Mahkum” nie zdołają w najbliższych tygodniach zwrócić zainteresowania widzów projektem, FOX zrobi szybki finał. Fox TV ma już nowy serial, który prawdopodobnie mógłby zastąpić go na antenie...
|
|
|
Post by Mavi on Oct 2, 2022 7:35:27 GMT
Matthias, to jest sprawa jasna, że balansujemy na granicy, a to wszystko dzięki pomysłom scenarzysty z 1 sezonu i zerowej promocji od MF Yapim. Sefkat, która jest adminem MF, pracuje jednocześnie w Surec teraz i obsługuje Duy Beni. Asenka powinna ją wynieść na kopach. A co do tego, że Fox ma już kolejny serial na nasze miejsce, to już wróżenie przez "kochanych" blogerów. Ciekawe, że jak np. "Kasaba Doktoru" spada drastycznie w reytingach to biadolą "ojej ojej" i oglądają dalej ten ściek, a jak zobaczyli wyniki 25 odcinka "Mahkum" to już ogłosili finał od razu. Oni. Nie Fox. Uwielbiam te ich podwójne standardy.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 2, 2022 8:40:16 GMT
Mavi, możliwe, że w przypadku „Kasaba doktoru” podpisali umowę na jakąś ilość odcinków, a że teraz nagle serialowi w AB rośnie (niestety), to kontynuują. FOX jest bezlitosny w swoich decyzjach, może gdyby nie mieli seriali w zanadrzu, to ciągnęliby to dalej. Coś mi mówi, że w miejsce „Więźnia” wskoczy tureckie „Beverly Hills 90210”.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 3, 2022 17:00:29 GMT
📸💫 Onur Tuna i Ismail Hacioglu za kulisami serialu „ Więzień / Mahkum”
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 3, 2022 20:06:54 GMT
Ale tania benzyna. Po 5 złotych!
|
|
|
Post by Mavi on Oct 3, 2022 20:56:56 GMT
Matthias, dzięki za focisz. Chodź sam focisz, jak to focisz, ale to, że Iso ma na sobie płaszcz Onura to
|
|
|
Post by Matthias on Oct 7, 2022 19:26:26 GMT
Jak pomyślę, że serial zbierał notowania po 10%, to serce boli, gdy spogląda się na takie wyniki... W AB poniżej 2%. Horror. FOX pewnie lada moment ogłosi finał. 📌 Reytingi zа 06.10.2022ТОТАL:1. Aldatmak (3 odcinek) - 5.58% ⬆ (+0.17) 5. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (12 odcinek) - 4.30% ⬇ (-0.11) 6. Camdaki Kız (51 odcinek) - 4.04% ⬆ (+0.09) 15. Mahkum (28 odcinek) - 2.48% ⬇ (-0.49)
17. Duy Beni (14 odcinek) - 2.20% ⬆ (+0.02) АВ:1. Camdaki Kız - 5.47% ⬆ (+0.94) 4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 3.88% ⬇ (-0.55) 6. Aldatmak - 3.57% ⬇ (-1.04) 16. Mahkum - 1.88% ⬇ (-0.40)
33. Duy Beni- 0.91% ⬇ (-0.44)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 8, 2022 6:09:51 GMT
Chyba jeszcze dali mu tydzień czasu.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 8, 2022 7:01:00 GMT
Matthias, jak pomyślę, jaką zajebistą jakoś ma ten serial teraz i że ten oceniony tak marnie odcinek był do tej pory naprawdę najlepszym z tego serialu, to mnie serce boli i kurwica do kwadratu bierze. Nienawidzę bezguścia Turków. MF Yapim to też skurwysyny, przepraszam za brzydkie słowo, ale bardziej dosadnego, a kulturalnego nie znajduje.
|
|