|
Post by lucy on Oct 8, 2022 10:58:44 GMT
Mavi, ja myślę, że Turcy ten serial już dawno olali i nie mają pojęcia, że poziom podskoczył. Stąd tak niski reyting.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 8, 2022 12:36:12 GMT
Mavi , ja myślę, że Turcy ten serial już dawno olali i nie mają pojęcia, że poziom podskoczył. Stąd tak niski reyting. To też racja. Ale duża w tym zasługa Fox i MF Yapim. Jest nowy sezon, a my nie mamy nowego plakatu. Na socialach MF Yapim nie są nawet udostępniane zwiastuny, bo księżniczka adminka dostała robotę przy konkurencyjnym Duy Beni i tam się cały czas udziela, a tu ma w dupie. Jak serial startował, to nawet plakaty na ulicach były przecież, a teraz promocja jest zerowa. Ale ci powiem, lucy, że ogólnie kiepski sezon reytingowo wygląda. Jest już październik, a żadnego serialu, który wybiłby reytingowo jak MD lub Apartamenty.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 8, 2022 13:52:21 GMT
Mavi, jakieś hity są - „Nie pasuję temu światowi” i „Zimochłopek”, poza tym „Gonul Dagi” jest niezniszczalne, tak samo jak „Osman”. Ale fakt, na tyle nowości tylko 2 porządnie zaskoczyły, reszta to klapy lub jedna wielka niewiadoma. Co do gustu Turków - wszyscy już wiemy, że nie da się ich przejrzeć. Masowo oglądają nudną „Camdaki kiz” z fabułą w miejscu, zresztą podobnie jak „Mahkuma”, gdy jego poziom wołał o pomstę do nieba. Z drugiej strony, tak samo licznie oglądali psychologiczne „Kirmizi oda” czy „Apartamenty”, w inne dni spoglądając na historyczne seriale jak „Osman” czy krimi jak „Mafia”, której już nie ma.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 8, 2022 14:42:53 GMT
@trollka, mówiąc o hitach miałam na myśli reytingi pokroju 14 totalu i wyżej, a takich w tym sezonie kompletnie nie widać na horyzoncie. EDHO teoretycznie nie ma, bo praktycznie skopiowali wszystko do nowego serialu i impreza dalej się kręci. Cóż, przychodzi mi się pogodzić z faktem, że nowy sezon będzie krótki, ale będę do niego wracać z nieziemską przyjemnością. Dawno nie miałam tak, że tłumaczę serial, a potem po tym procesie jeszczze raz serial oglądam. Skończę obowiązki na dziś, to naskrobię o rewelacjach z najnowszego odcinka, który kompletnie nie zasłużył na reyting taki, jaki otrzymał.
|
|
|
Post by lucy on Oct 8, 2022 16:47:37 GMT
Jest nowy sezon, a my nie mamy nowego plakatu. Na socialach MF Yapim nie są nawet udostępniane zwiastuny, bo księżniczka adminka dostała robotę przy konkurencyjnym Duy Beni i tam się cały czas udziela, a tu ma w dupie. Jak serial startował, to nawet plakaty na ulicach były przecież, a teraz promocja jest zerowa. " class="smile"] Mavi, ale zarówno brak plakatów, jak i wielkie akcje na socjalach nie są w stanie nic zdziałać (czy to na plus, czy na minus) w temacie reytingów. Leniak o prawnikach, który leciał na ATV wyleciał z ramówki jako pierwszy pomimo tysiąca plakatów, prezentacji i Bóg wie czego jeszcze. A Tozluyaka (bo chyba pomyliłaś tytuł? - Duy Beni nie ma nic wspólnego ani z MF Yapim, ani z Foxem) się pojawił prawie znikąd i miał bardzo skromną reklamę, a od razu zaskoczył i się wybił w tabelce. No skoro jesteśmy przy Duy Beni to serial wymiata w całym internecie (na naszym forum również ma najwięcej wyświetleń), podczas gdy w tabelce leży i kwiczy. Także nie winiłabym ani firmy, ani obsługi konta serialu na socjalach, tylko scenarzystów, że zniszczyli potencjał, który serial posiadał. Ale ci powiem, lucy, że ogólnie kiepski sezon reytingowo wygląda. Jest już październik, a żadnego serialu, który wybiłby reytingowo jak MD lub Apartamenty. Takich cyferek to już chyba nie zobaczymy.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 8, 2022 18:21:11 GMT
lucy, nie, nie pomyliłam tytułu. Sefkat, która jest adminem MF Yapim i kompletnie olewa nasz serial, jednocześnie jest adminem Med Yapim, Surec Film (producent Duy Beni) i jeszcze paru innych produkcji. Dzieje się to samo, co działo się przy MD, ale tu gorzej, bo konkurencję ta idiotka obsługuje idealnie, a przy Mahkum ciężko jej po prostu zwiastun udostępnić. Scenarzysta akurat w tym sezonie się ogarnął i stanął na wysokości zadania. Pierwszy raz w historii dizi czuję się bardzo pozytywnie zaskoczona odrodzeniem serialu, jakie ma miejsce w drugim sezonie. Tylko Turcy po raz kolejny zabijają jakość.
|
|
|
Post by lucy on Oct 9, 2022 11:44:16 GMT
Mavi, krążą pogłoski, że za 3-4 odcinki będzie finito.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 9, 2022 12:08:01 GMT
Dokładnie, na 31 lub 32 odcinku. Jeszcze nie zdecydowali.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 9, 2022 14:02:18 GMT
Dokładnie, na 31 lub 32 odcinku. Jeszcze nie zdecydowali. lucy,@trollka, MF Yapim właśnie przed chwilą plotki zdementowało.
|
|
|
Post by lucy on Oct 9, 2022 14:50:55 GMT
Może MF Yapim jeszcze "nie wie", że Fox się zastanawia nad zakończeniem Więźnia. No z drugiej strony chyba nikt nie ma wątpliwości, że kanał litości nie ma... i nie będzie ciągnął serialu, który ma taki reyting. Za chwilę pewnie usłyszymy o zmianie scenarzysty, tudzież reżysera itd... i wyjdzie na to samo co plotki niosą. No chyba, że cyferki nagle wzrosną...
|
|
|
Post by Mavi on Oct 9, 2022 15:35:27 GMT
Może MF Yapim jeszcze "nie wie", że Fox się zastanawia nad zakończeniem Więźnia. No z drugiej strony chyba nikt nie ma wątpliwości, że kanał litości nie ma... i nie będzie ciągnął serialu, który ma taki reyting. Za chwilę pewnie usłyszymy o zmianie scenarzysty, tudzież reżysera itd... i wyjdzie na to samo co plotki niosą. No chyba, że cyferki nagle wzrosną... MF Yapim na pewno lepiej zna sytuację niż ci pseudo blogerzy, którzy jeszcze zanim sezon, wystartował już krzyczeli o finale.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Oct 10, 2022 13:49:00 GMT
Jestem po chyba 3 odcinkach nowego sezonu i naprawdę poziom serialu jest wysoki. Nie rozumiem komentarzy niektórych ludzi ze za dużo Onura i jego historii w tym sezonie, bo zarówno Onur jak i Ismail są głównymi bohaterami. Super odświerzenie fabuły nowymi postaciami. To, że Dadaloglu jest niby ojcem Firo też niezłe. Nie wiem co za proszki teraz bierze scenarzysta, ale mam nadzieję że mu ich nie zabraknie. Z każdym kolejnym odcinkiem lubię Barisa coraz bardziej. Ta nowa ruda (co się lepi do Barisa) i Giryian mogłyby dostać kulką w łeb od Sashy. Turki jak zwykle pokazali brak gustu co do seriali. Dosłownie ten sezon to majersztyk. Podziwiam tłumaczenie serialu z orginału na polski. Co do ewentualnego zakończenia serialu. Fox raczej szybko go nie scanceluje , bo nie ma nowych seriali (trzymają seriale z miernym raytingiem). A co do seriali z raytingiem na poziomie Mucize, to ja się w ogóle w tym sezonie nie spodziewam. Nie widzę nic co ma potencjał na taki rayting
|
|
|
Post by Mavi on Oct 10, 2022 14:15:13 GMT
Jestem po chyba 3 odcinkach nowego sezonu i naprawdę poziom serialu jest wysoki. Nie rozumiem komentarzy niektórych ludzi ze za dużo Onura i jego historii w tym sezonie, bo zarówno Onur jak i Ismail są głównymi bohaterami. Super odświerzenie fabuły nowymi postaciami. To, że Dadaloglu jest niby ojcem Firo też niezłe. Nie wiem co za proszki teraz bierze scenarzysta, ale mam nadzieję że mu ich nie zabraknie. Z każdym kolejnym odcinkiem lubię Barisa coraz bardziej. Ta nowa ruda (co się lepi do Barisa) i Giryian mogłyby dostać kulką w łeb od Sashy. Turki jak zwykle pokazali brak gustu co do seriali. Dosłownie ten sezon to majersztyk. Podziwiam tłumaczenie serialu z orginału na polski. Co do ewentualnego zakończenia serialu. Fox raczej szybko go nie scanceluje , bo nie ma nowych seriali (trzymają seriale z miernym raytingiem). A co do seriali z raytingiem na poziomie Mucize, to ja się w ogóle w tym sezonie nie spodziewam. Nie widzę nic co ma potencjał na taki raytingWitam w skromnych progach tego tematu elena, mam nadzieję, że będziesz wpadać tu częśćiej, żebyśmy mogły sobie wymieniać się spostrzeżeniami.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Oct 11, 2022 18:13:19 GMT
obejrzałam 28 odcinek właśnie i wow. Naprawdę najlepszy odcinek odkąd chyba oglądam ten serial. Buge trochę głupiutka jak zwykle (no jak można jechać z kradzionymi diamentami i nie wyjąć karty sim, tak samo potem np do innego domu dać Barisa. Przecież Yesari są bardzo bogaci). Nie sądziłam że Baris ma aż tak wszystko zaplanowane, ale w sumie jak sam powiedział jest mądrym psychopatom. Odcinek bardzo płynny no obejrzałam i zastanawiam się czy w weekend jeszcze raz nie obejrzę. Gra Ismaila I Onura >>>.Ciekawe kiedy Dadaloglu wyzna, że jest ojcem Firata. Ogólnie wydaje mi się że w nowym odcinku to Baris się zajmie rana Firata w ich kryjówce. No bardzo ciekawie się to zapowiada. W ogóle jestem zdziwiona ze nie ma innych napisów niż polskie do Mahkuma
|
|
|
Post by lucy on Oct 11, 2022 18:34:28 GMT
Mam pytanie... Czy w serialu grał Engin Akyurek? Choćby epizodzik?
|
|
|
Post by Mavi on Oct 11, 2022 18:44:11 GMT
Mam pytanie... Czy w serialu grał Engin Akyurek? Choćby epizodzik? W 24 odcinku był dosłownie na 1 minutę w ramach reklamy Kacis.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 11, 2022 18:53:08 GMT
Również jestem po 28 odcinku elena , i również jestem zachwycona. Odcinek 28Zdecydowanie najlepszy odcinek serialu do tej pory. Pierwszą połowa bardziej dramatyczna, czyli Haci rozpaczający za bratem i bijący się myślami, jak znaleźć sprawiedliwość. Potem strzelanina i pogoń za Barisem. Aż w końcu spotkanie na szczycie FirBar w domu Buge. A potem porwanie i Baris pytający: "Ja nie mam halucynacji, prawda? Naprawdę mnie porwałeś?" Przepięknie aktorsko wygrany, scenariuszowo genialny i realizacyjnie cudowny odcinek. Oglądalo (i tłumaczyło) mi się go świetnie. Zdecydowanie nie takie oceny powinien zebrać. Muszę obejrzeć jeszcze raz 26 i 27, bo widzę, żem wtopę zrobiła i nie skomentowała na forum.
|
|
|
Post by lucy on Oct 13, 2022 8:41:03 GMT
Może MF Yapim jeszcze "nie wie", że Fox się zastanawia nad zakończeniem Więźnia. No z drugiej strony chyba nikt nie ma wątpliwości, że kanał litości nie ma... i nie będzie ciągnął serialu, który ma taki reyting. Za chwilę pewnie usłyszymy o zmianie scenarzysty, tudzież reżysera itd... i wyjdzie na to samo co plotki niosą. No chyba, że cyferki nagle wzrosną... MF Yapim na pewno lepiej zna sytuację niż ci pseudo blogerzy, którzy jeszcze zanim sezon, wystartował już krzyczeli o finale. Zobaczymy, no dzisiaj Sina Kologlu napisał to samo o zbliżającym się finale Mahkum. Mam pytanie... Czy w serialu grał Engin Akyurek? Choćby epizodzik? W 24 odcinku był dosłownie na 1 minutę w ramach reklamy Kacis. Haha. I ma to nawet dodane w filmografii w różnych serwisach.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 14, 2022 0:44:15 GMT
lucy, Sina najwidoczniej ma za mało rozgłosu i obserwujących. Taka to żałosna desperacja i hipokryzja - kiedy zgarniamy nagrody nikt o tym nie pisze, kiedy Turki pogłupieli wszyscy radośnie piszą o finale. Niech spadają na drzewo banany prostować. Hahaha, no nie gadaj! Taka ważna rola, że aż go wsadzili w różne serwisy? Ło matko xd
|
|
|
Post by Mavi on Oct 14, 2022 10:52:59 GMT
Do dupy z tym reytingiem. Odcinek zasługiwał co najmniej na 6, bo był B O S K I.
Dosłownie NAJLEPSZY z wszystkich dotyczasowych odcinków. Nie było ani sekundy zmarnowanej. Ani sekundy zapchanej czymś bezsensownym. Gra aktorska chłopaków to coś wspaniałego w scenach sam na sam. Genialny klimat - mrok, atmosferę można ciąć nożem. Firat przejmuje cechy i zachowania Barisa, a Baris zadaje się, że też go dopadnie jakiś problem z pamięcią, bo też się zwijał z bólu w lesie i też na to samo ucho, co prokurator. Od strony fabularnej napiszę, jak przetłumaczę, bo nie chce, żeby mi smaczki uciekły. btw. Wymiany opatrunku i Firat zbijający gorączkę Barisowi Btw. Powitajmy wśród oglądających Next. Czekam jeszcze na Alex i robimy imprezę jak za starych dobrych czasów.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 14, 2022 12:30:47 GMT
Oficjalnie, finał na 31 odcinku.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 14, 2022 12:40:11 GMT
Oficjalnie, finał na 31 odcinku. I serce Ewce pękło Ale z drugiej strony to i dobrze. Będę nałogowo oglądać ten wspaniały drugi sezon bez przeciągania. Pozostaje mi tylko nadzieja, że ktoś kiedyś wpadnie na genialny plan i weźmie OnIs znowu na główną parę.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 14, 2022 17:22:12 GMT
📌 Reytingi zа 13.10.2022ТОТАL:1. Aldatmak (4 odcinek) - 5.54% ⬇ (-0.04) 3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (13 odcinek) - 4.70% ⬆ (+0.40) 6. Camdaki Kız (52 odcinek) - 4.04% ⬆ (+0.09) 15. Mahkum (29 odcinek) - 2.42% ⬇ (-0.06)
16. Duy Beni (15 odcinek) - 2.13% ⬇ (-0.07) АВ:1. Camdaki Kız - 5.47% ⬆ (+0.94) 2. Aldatmak - 4.31% ⬆ (+0.74) 4. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 4.16% ⬆ (+0.24) 16. Mahkum - 1.91% ⬆ (+0.03)
40. Duy Beni - 0.81% ⬇ (-0.10)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 14, 2022 17:38:25 GMT
Mavi, co tam , producent dalej żyje w swoim świecie i zaprzecza zakończeniu serialu, ogłoszonym przez FOXa?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 14, 2022 18:50:51 GMT
Mavi mi wczoraj tak pięknie o firbar mówiła że skusiłem się i obejrzałem wczoraj 25 odc. I powiem że to jest taki glow uo co do pierwszego sezonu. Nie można od nich oczów oderwać, onur i ismail tak szarżują że aż miło. Te ich docinki złoto. Jest też drugi wątek fir który traci pamięć, i wszędzie zapisuje sobie notatki by córki nie zapomniał te ich zdjęcia. Pierwsze spotkanie firbar po trzech miesiącach złoto, fir z pytaniem czy barsi robi sobie swoją sektę złoto. Chłopaki są tak charyzmatyczni że nie można oderwać od nich oczów. Nie wiem co na to rtuk czy te przyciąganie jest legalne. Te sceny w autobusie z całym autobusie ludzi z maskami barisa creepy. I ci ludzie są gotowi oddać życie w imieniu zasad barisa. Bardzo popieprzone. Hayal zaliczyła duża przemianę i aktorsko i też wizualnie. O dziwi mnie nie irytuje, a w md mnie wybitnie irytowała. Scenarzyści w tym sezonie rozkwitają. W pierwszy sezon widziałem trzy odcinki, powiem że mnie trochę nudziło. Odeszli trochę od pierwowzoru i na plus. Może najwyższy czas pisać coś własnego a nie jechać na remake.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 14, 2022 19:36:47 GMT
Mavi , co tam , producent dalej żyje w swoim świecie i zaprzecza zakończeniu serialu, ogłoszonym przez FOXa? Wolę producenta, który uspokaja ludzi, niż popierdolonych blogerów, którzy nic nie robią, tylko od czerwca krytykują serial bezpodstawnie i wieszczą szybki finał. Tyle w temacie.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2022 15:13:29 GMT
💥Następny odcinek serialu „ Więzień / Mahkum” zostanie wyemitowany w czwartek 20 października. Ostatni odcinek drugiego sezonu zostanie wyemitowany w sobotę 29 października.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 17, 2022 15:21:36 GMT
Czyli finał na szybcika, bo w momencie ogłoszenia finału, ten odcinek czwartkowy (30.) pewnie już się zamykał albo był gotowy.
|
|
|
Post by Mavi on Oct 17, 2022 15:43:13 GMT
Czyli finał na szybcika, bo w momencie ogłoszenia finału, ten odcinek czwartkowy (30.) pewnie już się zamykał albo był gotowy. Nie. Nie na chybcika. Oni dopiero ten czwartkowy, co teraz będzie, kręcą. Finał zaczynają kręcić w środę.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Oct 17, 2022 18:06:23 GMT
Czyli są bardzo na bieżąco.
|
|