Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 15, 2021 9:22:03 GMT
Tytuł: Los miserables Tytuł PL: Prześladowana Kraj: Meksyk, USA Wytwórnia: Argos Comunicación, Telemundo Television Studios Producent: Martha Godoy, Joshua Mintz Reżyseria: Epigmenio Ibarra, Carlos Villega Scenariusz: Valentina Párraga Na podstawie powieści "Les Misérables".
Gatunek: melodramat Rok: 2014-2015 Ilość odcinków: 120
Kanał: Telemundo Emisja w USA: 30 września 2014 - 24 marca 2015 Emisja w PL: od 28 kwietnia 2021 - 12 październia 2021 | Novelas+
Fabuła: Telenowela opowiada historię kobiety oskarżonej o zbrodnię, której nie popełniła. Po powrocie do Meksyku ze Stanów Zjednoczonych, gdzie spędziła jedenaście lat w więzieniu, bo zakochała się w niewłaściwym mężczyźnie, Lucia "Lucha" Duran chce zacząć wszystko od nowa. Nie jest to łatwe, nie może znaleźć pracy, a rodzina odmawia jej wsparcia. Miłość do Roxany, adoptowanej córki, dodaje jej sił.
Obsada: Aracely Arámbula - Lucía „Lucha” Durán Erik Hayser - Daniel Ponce Aylin Mujica - Liliana Durán Gabriel Porras - Olegario Marrero „El Diablo” Aarón Díaz - César Mondragón Marco Treviño - Ignacio Durán Javier Díaz Dueñas - Radamés Echeverría Alexandra de la Mora - Helena Durán Aldo Gallardo - Carlos Gallardo Diego Soldano - Pablo Ríobueno Bianca Calderón - Deyanira Paredes Claudio Lafarga [3]- Dr. Gonzalo Mallorca Estela Calderón - Déborah Echeverría Thanya López - Marisela Leon Macarena Oz - Roxana Pérez Gabo Anguiano - Memin Luis Uribe - Genaro Verónica Terán - Sor Amparo Ponce María Barbosa - Fernanda Duran Gina Varela - Nancy Anastasia Acosta - Consuelo Durán Manola Diez - Ivanna Echeverría Alex Camargo - Abel Duran Rodrigo Vidal - Gastón Gordillo Gonzalo García Vivanco - Pedro Elsy Reyes - Nuria Pérez Federico Porras Jr. - Nachito Durán Geraldine Zinat - Sor Milagros Juan Martín Jauregui - Evaristo Rodríguez
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 15, 2021 9:22:59 GMT
W Polsce! Emisja od 28 kwietnia, od poniedziałku do piątku o 15.00 i 18.20 na Novelas+.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 27, 2021 12:03:34 GMT
Zwiastun w Novelas+.
|
|
|
Post by lucy on May 2, 2021 21:19:53 GMT
Obejrzałam odcinek 1. Gdyby to była telka robiona przez Telemundo to bym sobie raczej darowała, no do Argos mam sentyment, bowiem wszystkie telki, które widziałam z tej wytwórni, bez względu, czy były na zlecenie Azteci, czy Telemundo mi się bardzo podobały. Były klimatyczne, ciekawe i dobrze zrealizowane. Chociaż przez większość odcinka nie wiedziałam o co chodzi i dostawałam oczopląsu, bo jest tutaj tyle postaci, że miałam problem z ich zarejestrowaniem, jestem ciekawa co będzie dalej i mam ochotę na więcej. Nie wiem, czy tego odcinka nie obejrzę ponownie, ale dopiero kiedy się oswoję i poznam bohaterów. W każdym bądź razie twórcy wrzucili widza od razu na głęboką wodę, gdzie akcja akcję akcją pogania. Jaki telka miała rating na Telemundo? Z aktorów widzę tu wielu znajomych. Do Aracely mam duży sentyment po Abrazame... , zresztą na nią patrzy się zawsze przyjemnie, bo można cieszyć oczy jej ładniutką buzią. Niestety z jej śpiewaniem jest już gorzej i szkoda, że do piosenki przewodniej nie wzięli lepszej wokalistki. Prota niby oglądałam w Mientras, niestety kompletnie go nie pamiętam, musiał grać trzecioplanową postać. Niemniej tutaj mi się podoba. Z Aylin się niestety nie cieszę, bo mam problem z jej urodą (miała być piękna, ale coś nie wyszło ), za Diazem nigdy nie przepadałam, no jestem ciekawa, czy tu też tak będzie. A wnajwieksze osłupienie wprawił mnie Gabriel Porras. Chyba nigdy i nigdzie nie wyglądał tak dobrze. Mam tylko małą zagwóżdżkę kim jest jedna aktorka. Niby mam na końcu języka, ale przypomnieć sobie nie umiem. Ta:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 3, 2021 13:10:55 GMT
lucy, to Geraldine Zinat. Grała m.in w "La Patrona" czy "El juramento". Telenowela dobrze radziła sobie na antenie Telemundo. Aaron Diaz gra tu tylko, do pewnego momentu, więc nie będziesz musiała się z nim męczyć Mi się telenowela podoba. Ogląda się szybko czas się nie dłuży i miło popatrzeć znowu na Arcely
|
|
|
Post by lucy on May 3, 2021 18:05:33 GMT
Liam, też oglądasz? Ogląda ktoś jeszcze? lucy, to Geraldine Zinat. Grała m.in w "La Patrona" czy "El juramento". Nie oglądałam tych dwóch telek. Co więcej sprawdziłam jej filmografię i nie widziałam niczego w czym grała. Skąd ją w takim razie znam? A może jest podobna do którejś aktorki i stąd to wrażenie? Teraz mi to nie da spokoju.. Aaron Diaz gra tu tylko, do pewnego momentu, więc nie będziesz musiała się z nim męczyć O dziwo tu mi się nawet podoba. Obejrzałam już 3 odcinki i jestem mile zaskoczona. Oby tak dalej.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 3, 2021 18:40:14 GMT
lucy, oglądam oglądam. Trzeba korzystać jak dają Aaron dla mnie nie źle sobie radzi. Nie jestem jego fanem, ale też jakoś specjalnie mi nie przeszkadza. Podobał mi się w kilku telkach. Podobają mi się proci narazie. Daniel mnie trochę wkurza ale ma coś w sobie, a Lucia ma świetny charakter. Uwielbiam scenkę jak protka protowi przypieprzyła w twarz 😍
|
|
|
Post by lucy on May 3, 2021 19:23:53 GMT
Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, stąd jestem oszczędna w pochwałach, no duet protów też mi się podoba. On ma ładny uśmiech, szczególnie, gdy się z nią przekomarza, a ona się świetnie broni i jest błyskotliwa, co cenię u postaci. Nie lubię w telkach protek zbyt wyemancypowanych, bo to zabija telkowość, no ona tych granic na szczęście nie przekracza. Dobry był też tekst z lodówką. Tu punkt dla niego. Mam nadzieję, że zakonnica, która nie lubi Lucii, nie jest tu villaną... Nie zakminiłam co się stało z wieźniarką, która powierzyła Lucii córkę. Była na coś chora? Next, nie chcesz oglądać? Tu są Twoje klimaty i prot trochę podobny do Carlosa Ferro.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 4, 2021 15:01:40 GMT
Wolę ferro starszego.
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2021 21:12:53 GMT
Oglądam dalej, nie odpadłam. Postać Aarona mi się tu naprawdę podoba. Czy jego w prot Tierra de Reyes jest równie dobrze wyglądający i zagrany? Pewnie się zdziwicie, ale uwielbiam cioteczkę menelkę. Nie przeszkadza mi, że jest niedobra dla siostrzenicy, nieodpowiedzialna, leniwa, chciwa i przebiegła. Jest świetnie odegrana (w tym pomysłowo i tu dla aktorki), cudownie tandetna i genialnie bezczelna. Na jej widok się uśmiecham i zacieram raczki na wypasione przedstawienie jakie odstawia ze swoim niedorobionym poniekąd kochasiem. No nic, tylko się śmiać. Trudno, że będą robić protom pod górkę, bo kupiłam tą patologię z całym inwentarzem. Wrażenie jakie zrobiła na mnie na dzień dobry nastoletnia siostrzenica Lucii (ciągle mam problem z imionami), było bardzo negatywne. Odrzuciło mnie zarówno od jej zachowania, jak i wyglądu. Do tego dali jej do pary aktora, który jest prawie kopią jednego odpychającego (także wizualnie) typka z pewnego serialu tureckiego, stąd nie jest mi po drodze z jego postacią tutaj. Na całe szczęście ten tu okazał się o wiele lepiej rokujący. Kiedy przyłapał mamusię na zdradzie, myślałam, że jest typkiem spod ciemnej gwiazdy, jednak kolejne sceny świadczą coraz bardziej na jego korzyść. Tym bardziej, że ten nastoletni wątek, pomimo, że początkowo mocno patologiczny, nagle mnie zainteresował. Jestem ciekawa co będzie dalej i jak się znajomość dzieciaków potoczy. No i się zastanawiam, czy ona nie ćpa i czy go w to nie wciągnie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 1:41:20 GMT
lucy, mi się w "Tierra de Reyes" bardzo podobał. Tu też mi się podoba, choć myślałem, że jego postać bedzie mnie denerwować, ale póki co tak nie jest Mnie cioteczka denerwuje, choć jest bardzo dobrze wykreowana. W ogóle jestem po 7 odcinkach (oglądam na bieżąco na Novelas+) a nadal nie pamiętam wielu imion 😂 Mimo iż trochę napchano tu postaci to telenowela wciąga. Za scanariusz odpowiada sama Valentina Párraga, która jest bardzo szanowaną scenarzystką. Stworzyła dla Telemundo jedne z największych ich hitów z historii jak "La Reina del Sur I" czy "La Patrona". Na koncie ma także "Doña Barbara" czy "Eva La Trailera" (z Edith Gonzalez 🖤). Oby serial utrzymał się poziomem do końca.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 12:30:20 GMT
Ja też jestem na bieżąco, choć kiedy niedługo dojdzie Ask-i Memnu to mogę mieć problem z wyrobieniem się. Telka mi się nadal podoba. Coraz większą moją sympatię zyskuje zarówno bohater jak i sama kreacja Diaza. Wszystko mi się w jego wątku podoba. Fajny i bardzo przystojny gościu z tego Cezara. Najwidoczniej Aaron Diaz w wersji bez zarostu działa na mnie lepiej. Szkoda, że w pewnym momencie zniknie, ehh te spoilery przeklęte. Ja lubię nie wiedzieć nic na temat fabuły kiedy oglądam. Wtedy wyciągam więcej emocji podczas oglądania i mam możliwość pospekulowania. No teraz tutaj to mogę sobie jedynie zagrać na fujarce, skoro wiem, ze jego watek prowadzi donikąd i "zaraz" wyparuje z fabuły. Przypuszczam, że zginie, bo tym właśnie straszył w pogawędce z gorylami bohater Porrasa Za scanariusz odpowiada sama Valentina Párraga, która jest bardzo szanowaną scenarzystką. Ja Valentinę dobrze znam, bo oglądałam kilka jej telek. Zawsze było u niej na wysokim poziomie i mam nadzieję, że tutaj też tak będzie (do samego finału oczywiście). Ona jest Wenezuelką, także jej pióro się zdążyło przez lata nasączyć stricte telenowelowym tuszem. Liczę, ze się nie zmęczę i nie odpadnę. Duet protów mi się bardzo podoba, niestety nawet siedząc w Turcji, gdzie wątki główne prowadzone są lepiej, niż w telkach, nie zapomniałam, że w Latino się nie obędzie bez stu rozłąk. Lucia nie zdążyła wyznać Danielowi prawdy o długiej odsiadce za narkotyki, więc pewnie za chwilę zostanie uszyta grubymi nićmi intryga i Daniel odwróci się od niej. Będą do siebie wzdychać na odległość, on będzie się oczywiście pocieszał w ramionach tej dennej policjantki, która mi się zresztą od początku nie podobała (w ogóle myślałam, że jest w policji kablem i systematycznie donosi. W pierwszym odcinku kiedy Daniel wybiegł na akcję, ona gdzieś dzwoniła. Niby było powiedziane, że po posiłki, jednak sama nie wiem), a jej zostanie pocieszyciel Cezar. Niestety bym wymieniła aktora, który kreuje właściciela hotelu i stu innych interesów, w których pierze pieniądze za handel dragami. Aktor nijaki jak dla mnie. Nie ma ani wyglądu, ani charyzmy i nie wiem co robi w tej roli. niemoc Bardzo polubiłam postać ojca rodziny. I bardzo bym nie chciała się z nim pożegnać. Oby nie umarł. 🙏
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 16:41:09 GMT
lucy, a to sorrki za spoiler co do Diaza Od samego początku widziałem, że Aaron gra tu przez jakiś czas, ale myślałem, że tylko w kilku pierwszych odcinkach np. jak Gonzalo García (pojawił się tylko w pierwszej scenie 😂). To jest jedyny spoiler jaki wiem co do telenoweli, choć nie wiem jak skończy jego postać (choć podejrzewam). Od razu z "Los Miserables" Aaron przeskoczył do "Tierra de Reyes". Co do protów to podejrzewam, że tak będzie. Choć tytuł daje mi trochę do myślenia, że prot wcale taki święty może nie będzie 🤔 Tej policjantki nie znoszę. Tzn. nie chodzi o fakt, że podkłada kłody głównym bohaterom a o to, że jest taka jakaś nijaka. Ojczulka polubiłem. Mam nadzieję, że przeżyje, szybko spotka się z Lucią i nie będą tego rozciągać. Aylín Mújica mam nadzieję, że się rozwinie jako villana, bo dobrze się zapowiada
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 18:24:16 GMT
Ok, wybaczam. A Tierra de Reyes też będziesz oglądał, Liam? Co do protów to podejrzewam, że tak będzie. Choć tytuł daje mi trochę do myślenia, że prot wcale taki święty może nie będzie 🤔 Wiadomo kto w Nędznikach kogo prześladował i dlaczego. Także chyba czeka nas morze silnych emocji. Co do Aylin to nie gra źle, no ja mam niestety problem z jej buzią i nie wiem, czy się do niej przekonam. Jestem też ciekawa jak to się stało, że najstarsza siostra Lucii wyszła za mąż za tego okropnego mafioza. Mam nadzieję, że się dowiemy.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 20:11:10 GMT
lucy, planuję, planuję Tzn. ja już kiedyś "Tierra de Reyes" oglądałem, ale miło ją wspominam, więc chętnie wrócę do niej. Chyba, że będzie problem z czasem to najpierw wyeliminuje to co jest dla mnie powtórką Mnie Aylín Mújica z wyglądu też trochę irytuje, ale na szczęście nie gra protek, a jako villana zapowiada się nieźle. Też mnie to ciekawi dlaczego za niego wyszła 🤔 W ogóle jest bardzo pozytywnie zaskoczony protami, na innym forum czytałem dość negatywne opinie o procie, ale póki co ja jestem zadowolony 😍 Erika Haysera widziałem wcześniej chyba tylko w "Oscuro Deseo" i lubię go. Prywatnie też lubię podglądać bo jest związany z Fernandą Castillo, mają razem synka i przyjaźnią się z Boyer i Rullim, i zawsze miło mi się na nich patrzy
|
|
|
Post by lucy on May 10, 2021 23:11:40 GMT
Mnie Aylín Mújica z wyglądu też trochę irytuje, ale na szczęście nie gra protek, a jako villana zapowiada się nieźle. Dzisiaj zwróciłam uwagę, że Aylin ma głos trochę podobny do Loreny Rojas. Rozwój wątku Liliany nawet mi się podoba. Uwielbiam kiedy mówi do byłego kochanka (tego grubego i starego) "cunado" A patrząc na Porrasa ciągle się zastanawiam jakim cudem grał kiedyś protów. niemoc Toż on jest stworzony do grania czarnych charakterów. Erika Haysera widziałem wcześniej chyba tylko w "Oscuro Deseo" i lubię go. Prywatnie też lubię podglądać bo jest związany z Fernandą Castillo, mają razem synka Aaa to on. Czyli niedawno przeżył chwile grozy. Ja sobie przypomniałam, gdzie go widziałam. Grał epizod u boku Marimar Vega w Mientras Haya Vida. Ogólnie nic szczególnego, choć watek się zapowiadał całkiem fajnie. Kilka scen: Cioteczkę wręcz uwielbiam. Jest przewodniczką i pracuje tam, gdzie jest dużo turystów... No i jestem rozdarta pomiędzy Danielem i Cezarem. Jak na razie chyba Cezar u mnie wygrywa, chociaż Daniel też ma coś w sobie. Szkoda, że nie pociągnęli tego trójkąta do końca. Intryga, którą uknuła ta denna policjantka (ciekawe kiedy się znowu pojawi ) w poprzednim odcinku była mega słaba i nie pasowała wg mnie do tej telenoweli. Już pomijając akcję z telefonem i sms'ami, zażenowało mnie, że Lucia weszła do gabinetu Daniela dokładnie w tej samej sekundzie, kiedy jego była się na niego rzuciła i się wpiła w jego usta, a on dżentelmen poczekał aż skończy. No olaboga, co to miało być? Drażnią mnie nadmuchane usta najstarszej siostry Lucii. Chyba Helena ma na imię. No mega sztucznie wyglądają i mnie rozpraszają, bo zamiast się skupić na scenie, ciągle na nie patrzę. Nie wiem tylko po co mąż trzeciej siostry (granej przez tą samą aktorkę, która kreowała kochanką Willego w Paulinie) jeździ na uliczne prostytutki. No słabe to.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 12, 2021 13:53:06 GMT
lucy, dzięki za podrzucony filmik Ostatnio właśnie widziałem, że tam grał. Myślałem, że trochę więcej. Gabriel Porras mnie lekko obrzydza, w takich rolach. Grał już podobną w "La Reina del Sur I". Ale to nie znaczy, że gra źle bo gra dobrze Jest przewodniczką i pracuje tam, gdzie jest dużo turystów... Kocham tą scenkę 😍 Zaczynam się do niej przekonywać Ale że tak łatwo dali się zrobić tej małej. Otworzyła drzwi od samochodu i sobie uciekła 😂 Ja chyba wolę Daniela, choć sam nie wiem. Cesar też ma coś w sobie, choć tam jakoś dziwnie patrzy mi się na Aarona 🤔 Taki ulizany tu 😂 Chyba wolę jego look w "Tierra de Reyes" Chociaż przypomniało mi się, że w "Teresie" też był taki ulizany 😂 Nie wiem tylko po co mąż trzeciej siostry (granej przez tą samą aktorkę, która kreowała kochanką Willego w Paulinie) Teraz tak patrzę i na serio grała w "Paulinie". Totalnie jej nie poznałem i to jeszcze grała tą co Leandro za nią latał a ona z Willim kręciła 😂
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 15, 2021 12:49:12 GMT
Po ostatnich odcinkach jestem #TeamCesar 😄🤣
|
|
|
Post by lucy on May 15, 2021 13:39:15 GMT
Liam, ja też. Właśnie miałam napisać, że Daniel mnie wkurzył swoim pseudo profesjonalizmem zawodowym, gdzie zamiast warować pod telefonem, bo a nóż widelec, kumpel, któremu powierzył tajne zadanie, trafi na ślad porwanego świadka i zadzwoni do niego... on nawet nie doładował telefonu, schlał się jak świnia i zostawiwszy komórkę w samochodzie poszedł się dalej błaźnić przed Lucią. To było tak żenujące, że patrzeć nie mogłam. Naprawdę jedno odtrącenie przez kobietę, z którą znajomość dopiero raczkuje, doprowadziło go do takiego stanu, że olał wszystkie ważne sprawy z porwaniem świadka koronnego, dla ochrony którego stawał na rzęsach na czele? Przyjaciólke Lucii bardzo lubię, ale mogłaby się nie wtrącać w jej życie na każdym kroku. Po cholerę go wpuściła? Przecież Lucia mogła zaprosić Cezara na chwilę do domu. Jak by to wyglądało? I trzecia sprawa... po jakiego grzyba Lucia poszła z Danielem od razu do łóżka? Przecież on był pijany? Zawiodłam się na nich i chcę szybkiej rozłąki.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 15, 2021 20:36:09 GMT
Yyy zbieram szczękę z podłogi. Chyba się zakochałem.
|
|
|
Post by lucy on May 15, 2021 21:17:29 GMT
Next, a zobacz to: A tu scenka z baru:
|
|
|
Post by Atahan on May 15, 2021 21:29:16 GMT
Lilianka dostała w 13. odcinku z liścia od Lucii. 😢 Ale było warto. 😇 Choć nie wszystko w Lilianie (charakter, zachowanie) mi się podoba, to jednak ma sporo rzeczy, które wpasowuje się w moje guilty pleasure. Na razie to moja ulubiona postać. Proci, jak to proci ich historia mnie specjalnie nie obchodzi. Się będą schodzić i rozchodzić 5000 razy. Najpierw ona mu nie wierzyła, teraz on jej, to się niedługo pogodzą, to znowu ona mu przestanie wierzyć, bo coś. Ale może kiedyś jakaś inteligenta siostra przestępczyni będzie musiała pocieszyć policjanta ze złamanym sercem. Kto wie?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 15, 2021 23:29:57 GMT
Trzy odcinki później . Uwielbiam protkę. Mimiką przypomina mi Leticie Cakderon z Esmeraldy. Prot jest świetny uwielbiam go. Te ich starcie w szpitalu i soczysty płaszczka kocha. Te cała rodzine portki na stos i spalić w cholerstwo. Atahan ale że ty akurat tą najgorszą wiedźmy lubisz.
|
|
|
Post by lucy on May 16, 2021 9:55:28 GMT
Next, jak dotąd każdy odcinek dorzuca coś nowego o postaciach i ich portrety się coraz mocniej zarysowują. Za chwilę zmienisz zdanie o rodzince protki. Nawet matka ma swoje racje. Tego poniżej nie czytaj, bo jest dużo spoilerów. Odcinek 13Proci, jak to proci ich historia mnie specjalnie nie obchodzi. Się będą schodzić i rozchodzić 5000 razy. Najpierw ona mu nie wierzyła, teraz on jej, W tej rozgrywce jest 1:0 dla protki. Ona miała podstawy mu nie wierzyć, bo weszła do jego biura w chwili, gdy ten się obściskiwał z inną kobietą (zapomniałam wcześniej napisać, że w pierwszym momencie przestraszyłam się, że gra tu Valdezka, na szczęście to nie ona ). On natomiast wiedział, że Lucia chce mu wyznać coś bardzo ważnego (scen było kilka), a mimo to uwierzył bez namysłu Lilianie, pomimo, że nie zna jej na tyle, aby wiedzieć jakim jest człowiekiem i czy można jej ufać. Pomijam, że jest gliną, a kompletnie nie zdziwiło go jej nagłe najście w domu. I to skąd miała adres. W dodatku wyszła bez wyjaśnienia po co przyszła, a on to puścił mimochodem. Druga sprawa, tyle się nagadał o wielkiej miłości do Lucii, tyle "nadeklarował", że żadna przeszłość niczego nie zmieni... i co? Jest gliną, dobrze wie, ze pozory mylą i mimo to, tak błyskawicznie ją ocenił? W jednej chwili też zapomniał co widział, jak opiekuje się Roxaną, która nie jest jej córką... oraz że chce ją adoptować? Naprawdę nie dało mu to do myślenia? Cały ten wątek został utkany bardzo słabymi nićmi. Było do przewidzenia, że Daniel zwątpi w Lucię, jednak liczyłam, że intryga nie będzie z kosmosu i że się wszystko ułoży w logiczną całość. O tym, że nie odpalił telefonu i że go naładuje dopiero w Los Angeles (czy gdzieś tam) nie chce mi się nawet pisać. O sytuacji, w jakiej się znalazł jego operatywny pomocnik, też nie. Zabrakło mi tu tureckiego pióra. Natomiast Cezar z odcinka na odcinek coraz bardziej punktuje. Mam nadzieję, że będzie owocnie pocieszał Lucię. A ten baran Daniel, niech idzie na grzyby. Ale może kiedyś jakaś inteligenta siostra przestępczyni będzie musiała pocieszyć policjanta ze złamanym sercem. " style=""] Kto wie? Nie "może", ale "na pewno". Ostatni odcinek podkreślił, że Lilianka lubi zabierać wszystko siostrze. Do tej pory Daniel był dla niej niewidzialny, no teraz to się zmieni.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 16, 2021 10:08:43 GMT
Next, jak dotąd każdy odcinek dorzuca coś nowego o postaciach i ich portrety się coraz mocniej zarysowują. Za chwilę zmienisz zdanie o rodzince protki. Nawet matka ma swoje racje. Reszt nie czytaj, bo jest dużo spoilerów. Ja wiem że protka ma swoje za uszami . Pewnie sukcesywnie będzie coś na nią wychodziło. Sama czołówka serialu dużo zdradza. Chyba że to tylko tak nagrane na czołówkę a w serialu tego nie będzie. Co do rodzinki to ta ladacznica i macocha są przeciwko protce. Wyszło nawet że jej siostra podłożyła trawkę do szafki szkolnej. Kochana rodzina. Jedna siostra jest jak lalka siedzi w domu by ładnie wyglądać. Druga jest kurą domową na której mąż wyżywa swoje frustracje. Trzecia jest kochanką szefa. Wydaje mi się że z lucią najbardziej jest z żyty brat i ojciec. O bracie nie mam zdania. na te cztery odcinki było dosłownie dwie sceny z nim. Liam pisał #TeamCésar Tak ja obecnie jestem #TeamDaniel. Skończyłem wczoraj na czwartym odcinku i pierwszym kiss protów. Ta ladacznica poszła zgłosić porwanie dziewczynki. Czuje że na lucie spadną wszystkie plagi egipskie.
|
|
|
Post by lucy on May 16, 2021 10:19:55 GMT
Ja wiem że protka ma swoje za uszami . Pewnie sukcesywnie będzie coś na nią wychodziło. Nie wiem, ale chyba nie ma za uszami. Jak dotąd jest czysta jak łza. Nie licząc, że zaszła w ciąże przed ślubem. Tak ja obecnie jestem #TeamDaniel. " style=""] Ciesz się Danielem póki możesz, Next. Ta ladacznica poszła zgłosić porwanie dziewczynki. A tam ladacznica. Ona jest przewodniczką i tam gdzie jest dużo turystów, jej nie zabraknie. Musisz z nią jeszcze trochę pozwiedzać, to też ją polubisz.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 16, 2021 10:42:44 GMT
Tylko #TeamCesar, Next jeszcze przejrzysz na oczy 🤣🤣🤣 A tak na poważnie. Niestety prot stracił w moich oczach, choć na początku bardzo go lubiłem. Jestem trochę zawiedziony postacią Liliany. Myślałem, że będzie to taka świetna villana jak Ana Leticia w "Tres Veces Ana" czy Estefania w "Reina del Corazones". Póki co niestety nie umywa się, choć jest okej tzn. myślałem, że to też będzie taka wariatka Ostatnio w ogóle zakładając temat "Mariny" przypomniało mi się, że przecież ona tam grała. Choć nie mogę do końca przypomnieć sobie jej wątków. Z tego co pamiętam, grała tam coś ze siostrami bliźniaczkami. Jedna zła, druga dobra. Tyle pamiętam 🤣
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 16, 2021 10:51:28 GMT
Ciesz się Danielem póki możesz, Next. Nie strasz mnie. Tylko #TeamCesar, Next jeszcze przejrzysz na oczy 🤣🤣🤣 A tak na poważnie. Niestety prot stracił w moich oczach, choć na początku bardzo go lubiłem. Co on odwalił, jak na razie mi się podoba. Pewnie zachowa się jak kretyn gdy się dowie że lucia siedziała w więzieniu. Zjem obiad i lecę oglądać. Musze was dogonić.
|
|
|
Post by Atahan on May 16, 2021 10:53:30 GMT
(zapomniałam wcześniej napisać, że w pierwszym momencie przestraszyłam się, że gra tu Valdezka, na szczęście to nie ona No mi też się rzuciło, że ona jest podobna do Grettell, więc fajnie, że nie myślę sam w taki sposób. Jak już będą kupować coś na Novelas z Televisy, to mogliby kupić coś z nią... chociaż jak mają kupić "Lo Imperdonable", to może lepiej nie. Co do Daniela i Lucii... i w ogóle, to ja tej telki nawet na poważnie nie traktuje. Liliana miała wizytówkę od Daniela, może tam był adres. Daniel wysyła Gustava na ryzykowną misję, a później ma go w czterech literach, bo lepiej się nawalić i tłumaczyć to złamanym sercem. Później daje Genarowi swoje stanowisko na czas, kiedy on będzie w Waszyngtonie, bo mu ufa, chociaż po napadzie przez ludzi Olegaria na świadka koronnego (wtedy przy samolocie) na posterunku mówił, że ktoś jest kretem i NIKOMU nie ufa. Gdzie sens i logika? Po tym wszystkim nie oczekuję ani po nim, ani po reszcie bohaterów jakichś normalnych zachowań. Traktuje tą telkę, jako taki popołudniowy odmóżdżacz do kawy, bo chociaż się pośmiać mogę, nie to co przy nudnej już "Przysiędze". Tak samo Octavio ma wypadek w sobotę wieczorem, Vicky się boi, że on może umrzeć, co sugeruje, że wypadek był poważny. Efekt tego to obrzęk mózgu, który uciska nerw wzrokowy i Octavio nie widzi, chociaż sam poszkodowany po tym ŚMIERTELNYM wypadku nie ma nawet jednego zadrapania, nic. I następnego dnia niewidomy ucieka ze szpitala z Vicky, ani mu się w głowie nie kręci. Pod względem psychicznym też ma gdzieś, że nie widzi nic. Mam wrażenie, że osoba, która robiła adaptację powieści Huga to na niezłym haju była, bo wątpię, żeby tam takie absurdy były.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 16, 2021 16:09:34 GMT
Jestem po sześciu odcinkach. Lucia poszła z danielem na randkę. Niby ma mu wyznać prawdę. Ta policjantka jest tak żałosna. Do kolegi mówi że muszą daniela uchronić przed złą kobietą. A on jej mówi że złe kobiety są najlepsze. Sekret wyszedł że lucia jest dzieckiem z nieprawego łoża. Ojciec się wyprowadza. Nie dziwię mu się. Młodsza gorsza od starej. Że ona musi się tak wyzywająca ubierać by podkreślić jej suczowatość. Wyczuwam że będzie pomiatanie lucią przez damiana. A z tego filmiku co lucy wysłałem wnioskuje że brat prota zostanie zabity.
|
|