Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 5, 2021 15:29:51 GMT
Tytuł: Mujer de Nadie Tytuł PL: Kobieta Niczyja Wytwórnia: TelevisaUnivision Producent: Giselle Gonzalez Reżyseria: Fabián Corres, Juan Pablo Blanco Scenariusz: José Ramón Menéndez, Rubén Gallardo, Giselle González Twórca historii: Liliana Abud Gatunek: melodramat Rok: 2022 Ilość odcinków: 45 Kanał: Las Estrellas | godzina: 21.30 Emisja w Mx: od 13 czerwca 2022 do 12 sierpnia 2022 Emisja w PL: - Remake meksykańskiej telenoweli „Amarte es mi pecado”. Fabuła:Lucía mieszka w Cholula ze swoim ojcem Jacobo i macochą Isaurą, ambitną i okrutną kobietą. Ona jest zakochana w Alfredo, ale on chce tylko wykorzystać jej niewinność i czystość. Kiedy Jacobo doznaje ataku serca, Alfredo i Isaura starają się wydać Lucíę za Heriberto, najbogatszemu i najpotężniejszemu człowiekowi w mieście, który jest w niej zakochany. Próbując uciec przed Heriberto, Lucía spotyka Fernando, w którym się zakochuje. Obsada:Livia Brito ............... Lucía Arizmendi Díaz Marcus Ornellas ............... Fernando Ortega Ibarra Arap Bethke ............... Alfredo Terán Azela Robinson ............... Alejandra Madrigal de Horta Cynthia Klitbo ............... Isaura Henderson de Arizmendi Plutarco Haza ............... Rafael López Montes María Penella ............... Casilda Gómez Juanita Arias ............... Paulina Altamirano Carmen Aub ............... Roxana Alcocer de López Alexa Martín ............... Michelle Ortega Ibarra Ignacio Tahhan ............... Leonardo Sergio Bonilla ............... Diego Altamirano Luis Arrieta ............... Carlos Ortega Ibarra Rosa María Bianchi ............... Gertrudis Hurta de Valdepeña Verónica Langer ............... Martha Ibarra de Ortega Verónica Merchant ............... Pilar Riveira Adalberto Parra ............... Juventino Hurta Enrique Singer ............... Gabino Roberto Soto ............... Heriberto Valdepeña Ale Müller ............... Claudia Solís Francisco Pizaña ............... Pedro Ignacio Riva Palacio ............... Néstor Clarisa González ............... Silvia Catalina López ............... Dominga Kristel Klitbo ............... Antonia Marco Treviño ............... Jacobo Arizmendi Marco Aurelio Nava ............... El Hiena Héctor Illanes ............... El Chino Danilo Ujus ............... Búnker Armando Andrade ............... Pablo i inni.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 7, 2021 9:02:43 GMT
Giselle Gonzalez wybiera ponoć historię wśród trzech telenowel.
Giselle González, en búsqueda de su nueva historia: Hasta el momento, la elegida podría estar entre la chilena #PactoDeSangre, la colombiana #LaVenganzaDeAnalía o la mexicana #Encadenados, producción de Televisa llevada a cabo en 1988. @giselleglztv
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 25, 2021 0:17:34 GMT
Giselle Gonzalez zdradziła w ostatnim wywiadzie, że jej kolejna telenowela to będzie tradycyjny melodramat. Nagrania ruszają w marcu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 13, 2021 15:44:55 GMT
Maxine Woodside potwierdza, że Giselle Gonzalez szykuje remake „Encadenados”. Fabuła: Ranczer milioner Alejandro Valdecasas zostaje wdowcem z dwójką dzieci: Eduardo i Cataliną. Eduardo jest buntowniczy i arogancki; Catalina jest hojna i nieśmiała. Don Alejandro spotyka Germána, małego chłopca, który pomógł mu odzyskać portfel. Podziwia go za odwagę i uczciwość, zabiera go do swojego domu. German zaprzyjaźnia się z Cataliną. Z Eduardo natychmiast stają się rywalami. Lata mijają, Don Alejandro umiera. Germán i Catalina zakochali się w sobie, ale zazdrosny Eduardo nadal go nienawidzi i uprzykrza mu życie. O serce Germana walczą Blanca, kapryśna sąsiadka oraz Isabel, frywolna i obłudna dziewczyna. Z kolei o Catalinę zabiega Daniel, brat Blanki. W końcu intrygi czarnych charakterów rozdzielają Catalinę i Germána, ona poślubia Daniela, a Germán poślubia Blancę. Przez przypadek Germán zostaje właścicielem „La Ceiba” i odkrywa, że nie jest sierotą, tak jak zawsze sądził, a jego matka żyje, nazywa się Alina i jest członkinią cygańskiego plemienia.
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2021 18:31:58 GMT
Tu znowu piszą, że Gonzalez będzie robiła jednak remake "Amarte es mi pecado". W sumie pasuje do niej ta telka, bo jest tak samo mroczna jak i ona.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 20, 2021 15:22:16 GMT
Wkrótce rozpoczną się castingi. Nora przysięga umierającemu ojcu, że wyjdzie za mąż za bogatego Heriberta. Okazuje się potem, że mężczyzna chce z niej uczynić jedynie swoją kochankę. Kobieta odmawia, ale to nie skutkuje, strzela do niego. Mężczyzna nie wysuwa wobec niej oskarżeń, ale chce coś w zamian. Dziewczyna nie chce już nigdy więcej świadczyć mu usług seksualnych i postanawia popełnić samobójstwo. Od śmierci ratuje ją przystojny pilot Arturo. Oboje zakochują się w sobie, jednak dochodzi do nieporozumień. http://instagr.am/p/CVLAm1mrVe9
|
|
|
Post by Marcoss on Oct 24, 2021 11:44:50 GMT
Giselle powinna zdecydować się na remake czegoś starszego i mniej znanego. "Amarte es mi pecado" ma wiele charakterystycznych postaci, których trudno będzie dobrze obsadzić. No i nie ma szans na znalezienie tak wyrazistej protki jak Yadhira
|
|
|
Post by lucy on Oct 24, 2021 13:04:09 GMT
"Amarte es mi pecado" ma wiele charakterystycznych postaci, których trudno będzie dobrze obsadzić. Wg mnie nawet Alonso sobie z tym nie poradził i w rezultacie podczas oglądania telki, nie było (przynajmniej u mnie) najmniejszego "wow". Sendel jest dobrym aktorem, niestety na protagonistę się nie nadaje (w sensie nigdy się nie nadawał). Jego rywal to było jedno wielkie nieporozumienie. Nie dość, że aktor bez charyzmy to jeszcze wizualnie odpychający. Przeżywałam męki kiedy się pojawiał na ekranie. I jak by tego było mało, większość pozostałych aktorów tylko pogłębiła mierny efekt całości: monotonna Ingrid Martz, nudny Alexis Ayala, męcząca Alejandra Rosaldo. Postać Tiare Scandii była scenariuszowo przerysowana i na jej widok czułam głownie niesmak. Jedyne udane kreacje, które pamiętam należały do Yadhiry Carillo, Margarity Isabel i Sylvii Pasquel. Historia AEMP jest ogólnie mówiąc mroczna, trudna i ciężko przyswajalna. Choć może w rękach innego producenta byłaby bardziej zjadliwa. Gissele Gonzalez jest wg mnie ostatnią producentką w Televisie, która powinna się brać za ów remake.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 6, 2021 17:17:02 GMT
Tytuł - „La Mujer de Nadie”.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 13, 2021 10:22:17 GMT
Premiera w maju w paśmie o 21.30 na Las Estrellas w Meksyku.
Na castingu pojawili się: Esmeralda Pimentel Scarlet Gruber Paulina Davila Cassandra Sánchez Navarro Ale Muller
Juan Diego Covarrubias Osvaldo de León Arap Bethke Plutarco Haza Alejandro de la Madrid Javier Jattin
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 15, 2021 7:52:20 GMT
Ponoć faworytami producentów są: Scarlet Gruber i Juan Diego Covarrubias.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 20, 2021 11:59:19 GMT
Na castingu do roli villany pojawiły się - Cynthia Klitbo i Nailea Norvind.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 4, 2021 16:20:56 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 21, 2021 10:03:18 GMT
Barbara de Regil możliwa główną bohaterką.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 29, 2022 11:00:10 GMT
Protką została Livia Brito.
Nagrania ruszają 7 marca. Premiera 13 czerwca w paśmie o 21.30.
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2022 13:50:43 GMT
Jeszcze bardziej się tego boję.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 29, 2022 15:10:30 GMT
Ponoć Televisa wymusiła na Giselle Gonzalez angaż Livii Brito, ze względu na sukces 'La Desalmada'. Foworytką producentki była inna aktorka.
Giselle Gonzalez już jakiś czas temu żaliła się, że wytwórnia bardzo wtrąca się w produkcję telenowel, a najlepiej wspomina 'Para volver a amar' bo miała tam 100% wolną rękę.
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2022 17:16:37 GMT
Visa się zawsze wtrącała. Te wszystkie catingi to był pic na wodę, bo najczęściej role główne były z góry obstawione. A Brito ma fory, jest na mur beton wspierana przez Castro, a on miał w wytwórni zawsze duże wpływy. Kiedyś wciskał w "najlepsze" projekty Riverę, potem Boyer i obie zrobiły kariery. Swoją drogą Brito miała wielkie szczęście, że nie podzieliła losu Pabla Lyle, bo akcja sprzed 2 lat się mogła różnie skończyć. Tymczasem jest nie do ruszenia...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 1, 2022 9:35:00 GMT
Protem został Marcus Ornellas.
W obsadzie także prawdopodobnie: Scarlet Gruber i Cynthia Klitbo.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 1, 2022 22:58:43 GMT
Daniela Castro prowadzi rozmowy, by zagrać jedną z ważnych ról.
|
|
|
Post by lucy on Feb 2, 2022 15:34:51 GMT
Protką została Livia Brito. Protem został Marcus Ornellas. Czyli..
|
|
|
Post by Marcoss on Feb 5, 2022 10:59:39 GMT
Widzę, że sukces "La Desalmada" i "Si nos dejan" zrobił swoje. Znowu te same, opatrzone twarze. Ornellas jeszcze wydaje się w porządku, bo przynajmniej wizualnie bardziej nadaje się na galana niż swego czasu Sendel, ale Brito? Przecież ona pod względem charyzmy nie dorasta Yadhirze Carillo do pięt.
|
|
|
Post by lucy on Feb 5, 2022 12:19:32 GMT
Przecież ona pod względem charyzmy nie dorasta Yadhirze Carillo do pięt. Kiedyś nie przepadałam za Yadhirą (tak naprawdę przez rolę w tej telce, gdzie prawie nic mi się nie podobało, z wątkiem protów oraz bijącym po oczach mrokiem na czele... chociaż powiedzmy sobie szczerze, że raczej żadna aktorka by przy Sendelu nie zabłysła, bo to jest/był aktor drugich skrzypiec) i za jej wulgarnym na tamte czasy makijażem, więc unikałam jej jak ognia. Co prawda widziałam ją jeszcze w "Posłańcu szczęścia" i tam była ok, no telka była trzeciej kategorii, wiec roli nie liczę. Piszę o tym, bo Yadhirę doceniałam dopiero teraz. W ub. roku odgrzebałam La Otrę, teraz na nią wpadłam najpierw w Rubi, potem w Marii Isabeli i muszę stwierdzić, że jest w tych rolach rewelacyjna. Ma wszystko, urodę, bardzo ładną figurę, wdzięk, urok, naturalność i klasę... i do tego charyzmę oraz bardzo duże wyczucie sceniczne. Jest mocno wyrazista, ale jednocześnie nieprzerysowana, a bardzo jest trudno uzyskać ten efekt, nawet doświadczone aktorki mają z tym problem. Dlatego zgadzam się, nie ma opcji, żeby Brito uniosła tak trudną i wielowymiarową rolę. PS: tak w ogóle ta rola w AEMP okazała się pechowa dla Yadhiry, bo położyła jej karierę. Reszta jej telek to była walka z wiatrakami. Aktorka nie miała szczęścia ani do partnerów (z wyjątkiem Solera), ani do historii. W wieku 36 lat zagrała ostatnią rolę.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 5, 2022 12:59:58 GMT
Scarlet Gruber prawdopodobnie jednak nie zagra w telenoweli. Aktorka zapowiedziała serialowy projekt na ten miesiąc.
|
|
|
Post by Marcoss on Feb 12, 2022 7:21:02 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 16, 2022 16:39:41 GMT
W obsadzie: Azela Robinson - Alejandra Cynthia Klitbo - Isaura Maria Penella - Casilda
|
|
|
Post by Marcoss on Feb 16, 2022 17:35:50 GMT
Bardzo dobry casting
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 12, 2022 14:19:02 GMT
Ruszyły nagrania.
Obsada: Livia Brito Marcus Ornellas Juana Arias Azela Robinson Cynthia Klitbo Arap Bethke Maria Penella Gomez Carmen Aub (powrót po 10 latach do Televisy) Veronica Merchant (powrót po 24 latach do Televisy) Plutarco Haza Francisco Pizaña Ale Mülle
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 17, 2022 12:02:30 GMT
Z oficjalnego rozpoczęcia nagrań:
|
|
Liam
Moderator
|