|
Post by lucy on Nov 10, 2020 18:03:15 GMT
m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGFkZDE1ZjctYmU2Ny00ZDM3LWE0ZTEtNmFhMWNjMjNlMmI2XkEyXkFqcGdeQXVyMTIzNzk0MzM0._V1_.jpgTytuł: Masumlar Apartmanı - Apartament Niewinnych Poprzedni tytuł: Çöp Apartman - Śmieciowy Apartament Wytwórnia: OGM Pictures Producent: Onur Güvenatam Reżyser: Çağrı Vila Lostuvalı (1-71), Ender Mıhlar (7-9), Çiğdem Bozali (10-71) Scenariusz: Deniz Madanoğlu (1-71), Rana Mamatlıoğlu (3-71) Kanał: Trt Emisja: 15 września 2020 - 24 maja 2022 Dzień emisji: wtorek Gatunek: Dramat psychologiczny Ilość odcinków: 71 (37 + 34) Opis: Safiye i Gulben to dwie zakompleksione siostry. Mają brata - Hana, który się opiekuje zarówno nimi jak i chorym ojcem... i który poza pracą i domem niczego nie zauważa. Jednak jego życie zmieni się diametralnie, kiedy pozna İnci. Wielka, wzajemna miłość, w której się oboje zanurzą, przeniesie ich w głąb innego świata. Han po raz pierwszy zacznie podążać za swym szczęściem. A rodzina Derenoglu, która już wcześniej żyła niczym na szpilkach, wraz z pojawieniem się Inci całkowicie wymknie się spod kontroli. Obsada:Farah Zeynep Abdullah ............... Inci Özdemir Birkan Sokullu ............... Han Derenoglu Merve Dizdar ............... Gülben Derenoglu Atilla Sendil ............... Memduh Esra Rusan ............... Esra Safak Metin Coskun ............... Hikmet Derenoglu Ugur Uzunel ............... Esat Bilen Gizem Katmer ............... Neriman Derenoglu Emir Ozden ............... Ege Özdemir Ezgi Mola ............... Safiye Derenoglu Meriç Özkaya ............... Bayram Irem Kübra Bakirtas ............... Young Safiye Acelya Devrim Yilhan ............... Hasibe Derenoglu Baris Bagci ............... Cüneyt Alper Saldiran ............... Uygar Tasdelen Mert Asutay ............... Haluk Özdemir Mert Tumer ............... Young Hikmet Gülsün Odabas ............... Hale Enes Demirkapi ............... Emre Berkay Celal Çetin ............... Young Han Merve Saritas ............... Pinar Gökçe Aydin ............... Gamze Ömer Turgut Cihangir ............... Orhan Eylül Senocak ............... Young Gülben Sidar Tublek ............... Naci Murat Uzen ............... Bedri Tansel Öngel ............... Naci Ceren Yüksekkaya ............... Ela Özdemir Cuma Kirma ............... Carrier Süleyman Eymen Aydin ............... Young Esat Zeki Eker ............... Doctor Nuray Serefoglu ............... Tenant Özgür Elmas ............... Doctor Ibrahim Senturk ............... Ufuk Melike Turnaoglu ............... Melek Resit Ugur Ayhan ............... Ali Serial opowiada jedną z historii zawartych w powieści „Madalyonun İçi: Bir Psikiyatristin Not Defterinden" dr Gülseren Budayıcıoğlu, spod której pióra wyszła także fabuła serialu „Narzeczona ze Stambułu” oraz "Twój Dom twoje Przeznaczenie"
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:23:29 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:25:18 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:25:28 GMT
Reytingi
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:28:03 GMT
Odcinek 1 Total: 3. Zadzwońcie do mojego agenta - 4.04%⬇ 5. Baraj - 3.87%⬆ 6. Apartament niewinnych - 3.14%🆕 7. Hekimoglu - 3.05%⬇ АВ: 3. Zadzwońcie do mojego agenta - 4.75%⬇ 4. Hekimoglu - 4.67%⬆ 5. Apartament niewinnych- 4.55%🆕 8. Baraj - 2.76%⬆ Po IG oraz DEK jest to trzecia historia oparta na powieści Gulseren Budayıcıoğlu, w którą wchodzę. Urzekł mnie w serialach, które powstają pod jej piórem i batutą producenta (we wszystkich jest ten sam) nie tylko poziom fabuły, dialogów i całej realizacji, ale również autentyzm, który wychodzi niemal z każdej szczeliny serialu. Nigdy wcześniej nie oglądałam rzeczy, które byłyby aż tak zsynchronizowane z rzeczywistością i jej wymiarami. A tu dodatkowo mamy cały zespół konsultantów medycznych, którzy wspomagać będą scenarzystkę. Nawet sobie nie wyobrażałam, ze można szorować każdy strączek fasoli mydłem i to cztery razy, albo myć gazety... jednak poniższa scena była dla mnie szokiem i wreszcie w pełni rozumiem pierwszą wersję tytułu "Śmieciowy apartament". Oboje proci to bardzo dobrzy aktorzy, więc o tę stronę realizacji nie trzeba się martwić. A Ezgi Mola? :shock: Widzę ją po raz pierwszy, ale mam wrażenie, że naprawdę jest maniakalną czyścioszką. Jednak toksyczna aura, która się unosi wokół postaci jest nie do opisania. W serialu gra aktor od Hakkiego z Kara Sevdy. Odcinek 2Total: 1. Apartament Niewinnych - 8.33%⬆(+5.19) 7. Hekimoglu - 3.49%⬆(+0.44) 9. Zadzwoń do mojego agenta - 3.43%⬇(-0.60) 10. Baraj - 3.33%⬇(-2.54) АВ: 1. Apartament Niewinnych - 11.47%⬆ (+6.92) 4. Hekimoglu - 4.83%⬆ (+0.16) 8. Zadzwoń do mojego agenta - 3.83%⬇ (-0.93) 15. Baraj - 2.06%⬇ (-0.70) Odcinek 1 w ciągu tygodnia zdobył ponad 7 mln wyświetleń. Serial reżyseruje ta sama reżyser, co sezon 1 i 2 serialu Poyraz Karayel. Oto ona:
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:32:13 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:32:42 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:33:28 GMT
Chyba mamy superhit. Wczorajszy odcinek dodał w total 1,53%, a w AB - 1,92%. Wygląda na to, że turecki widz w końcu zdecydował, co chce oglądać w tym sezonie. Total: 1. Apartament niewinnych - 9,86% ⬆ 9. Hekimoglu - 3,04% ⬇ 11. Zadzwoń do mojego agenta - 3,02% AB ⬇ 7. Baraj - 3.70% ⬆ AB: 1. Apartament niewinnych - 13,39%⬆ 5. Hekimoglu - 3,83% ⬇ 8. Zadzwoń do mojego agenta - 2,92% ⬇ 10. Baraj - 2.78% ⬆
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:33:58 GMT
🔥 Serial ma rewelacyjne wyniki zarówno w tv jak i w sieci. Odcinek 1 osiągał 10 milionów wyświetleń na YouTube w ciągu 2 tygodni. Odcinek 2 - prawie 8 milionów w tydzień! I wcale się nie dziwie, bo serial jest mega :
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:35:46 GMT
Odcinek 2Ja jestem ciekawa jak w ogóle doszło do małżeństwa Hikmeta (dobrze zapamiętałam imię?) z tą przeokropną kobietą. Z tego co zrozumiałam on miał przed nią inną rodzinę ... którą stracił (??) Było coś o synu, którego bardzo kochał, ale który umarł (??) Z retrospekcji wynika, że Hikmet prawie nie bywał w domu. Wolał pracować (pewnie miał dość ciągłych kłótni i awantur o nic) i chyba mu umknęło, że żona znęca się nad dziećmi. Może nawet nie zdawał sobie z tego sprawy? Cóż, za mało danych, żeby wejść w to głębiej. Niemniej jednak 4 dzieci nie znaleźli w kapuście. Safiye jest najbardziej skrzywiona psychicznie. Jestem przerażona zarówno tym co wyprawia, jak i tym przez co musiała przejść. W dodatku to w niej dalej siedzi i wraca we wspomnieniach, które z tego co widać też jej nie opuszczają. Ciekawe kiedy ostatnio była poza domem, bo chyba obie z siostrą w ogóle nie wychodzą. Wygląda na to (i tutaj trochę nie rozumiem), że między Safiye, a Gulsen i Canem jest ponad 10 lat różnicy 👀👀👀 Do tego Can ostatnie lata spędził poza Turcją (studia plus praca? ), a co za tym idzie powinien być mimo wszystko najbardziej "normalny". A niestety tak nie jest ... i tego co zobaczyłam się kompletnie nie spodziewałam Blue_Light_Colorz_PDT_39 Blue_Light_Colorz_PDT_39 Blue_Light_Colorz_PDT_39 Co prawda dało mi wiele do myślenia, że chowa śmieci w skrytce, którą ma w szafie pod ubraniami, ale to, że się przebiera za śmieciarza i pod osłoną nocy odwiedza miejskie śmietniki ... przeszło moje najśmielsze wyobrażenia. Coraz bardziej rozumiem tytuł. Ładne bonzai.
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:36:53 GMT
Plakat promocyjny w dystrybucji Mistco. MISTCO will oversee worldwide distribution for the new series The Innocents (PL: Niewiniątka). Produced by OGM Pictures for TRT, the drama series chronicles the love story between Han and Inci. They each have complicated relationships with their family, and when Inci’s family moves into Han’s apartment building, everything gets complicated for the two of them. The Innocents broadcasts on Tuesday nights on TRT, and it has reached a top position with 21.99 percent share in Total for rating charts. Aysegul Tuzun, managing director at MISTCO, said, “We are excited to share our brand-new outstanding series The Innocents (Masumlar Apartmani) with our partners. As a result of ratings performance and a strong story with a talented cast, we are confident that the series will achieve international success as well.”
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:38:18 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:38:57 GMT
W odcinku 3 pojawiła się piosenka: Sezen Aksu - Biliyorsun (PL: Wiesz) youtu.be/-aW8x1jTA2UW IG chyba też była ta piosenka w ścieżce muzycznej. :hmm2: Tekst PL jest tutaj: LINK
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:40:08 GMT
Odcinek 4:Wróciła Mafia, więc część wiernej widowni wróciła na ATV. Na szczęście Apartament stracił w total tylko 0,25%, dodając jednocześnie 0,72% w AB. Total: 1. Apartament niewinnych - 9,61% ⬇ 2. Mafia nie może rządzić światem - 6,34% 🆕 8. Baray - 3,78% ⬆ 12. Zadzwoń do mojego agenta - 2,88% ⬇ 16. Hekimoglu - 2,50% ⬇ AB: 1. Apartament niewinnych - 14,11% ⬆ 5. Mafia nie może rządzić światem - 4,90% 🆕 8. Hekimoglu - 3,50% ⬇ 10. Zadzwoń do mojego agenta - 3,01% ⬆ 16. Baraj - 2,09%⬇
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:42:33 GMT
Odcinek 4 Chociaż serial się nadal ogląda dobrze to niektóre sceny bym skróciła. Hikmet ma przynajmniej poczucie winy i wiele skruchy za to, że lata temu pozwolił się pewnym sprawom wymknąć spod kontroli. Choć z drugiej strony mało komu trafia się tak makabryczna żona. Jestem ciekawa, czy wiedział, że ona się znęca nad dziećmi, bo siedząc całe dnie w pracy mógł tego nie zauważyć kiedy była pora. Natomiast dziadek Inczi to katastrofa. Chłop ma manię prześladowczą i zatruwa wnuki. Przez swoją zawziętość i nieprzejednanie popchnął Inczi do ślubu z kimś kogo praktycznie nie zna i kto w obawie, że ona go odepchnie ukrył przed nią poważną chorobę. Ciekawe gdzie młoda para będzie mieszkać i jak długo Can będzie oszukiwał żonę oraz do jakich "kłamstewek" będzie się posuwał, żeby usprawiedliwić swoje nocne eskapady. :hmm2: Jestem ciekawa od jak dawna Ege ma kontakt z ojcem i dlaczego oboje z Inczi są wychowywani przez dziadka. Coś mi w tej historii nie pasuje.
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:43:20 GMT
Odcinek 5 spadł minimalnie w Total - o 0,05% i wzrósł w AB o 0,27%, ustanawiając kolejny rekord w kategorii AB w tym sezonie. Wydaje się, że biorąc pod uwagę współczesne realia i odejście widzów na platformy internetowe, serial można śmiało nazwać nowym superhitem tureckich ekranów.
Total: 1. Masumlar Apartmani- 9.56%⬇ 2. Mafia - 7.93%⬆ 9. Baraj - 4.05%⬆ 14. Zadzwoń do mojego agenta - 2.76%⬇ 19. Hekimoglu - 2.39%⬇
АВ: 1. Masumlar Apartmani - 14.38%⬆ 3. Mafia - 7.71%⬆ 6. Zadzwoń do mojego agenta - 3.53%⬆ 7. Hekimoglu - 3.52%⬆ 11. Baraj - 2.95%⬆
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:44:15 GMT
Odcinek 5 - jak dla mnie najlepszy ze wszystkich. Scenariusz trochę manipuluje widzem, bo do tej pory ukazywał Hana w trochę krzywym zwierciadle. Tymczasem scena kiedy doskoczył do ojca Inczi (niby, żeby ją bronić) i go złapał za gardło prawie zmroziła mi krew w żyłach. Nie dość, ze miał błędny wzrok to miałam wrażenie, że się karmi tym aktem przemocy. Wrr : Blue_Light_Colorz_PDT_38 :what: I do tego te wszystkich maniakalne zachowaniach w całej rodzince. :roll: Mam nadzieję, ze Can nie wejdzie w żadne stadium psychozy, bo z serialu zrobiłby się thiller. Niestety jego reakcje na lajtowość Inczi i potrzeba kontrolowania jej życia oraz życia jej rodziny, która w dodatku w nim jakby narasta mocno mnie niepokoi. Do tego wszystkiego jeszcze się pojawił ojciec Inczi z nie do końca jasnymi zamiarami. To z jaką pewnością i satysfakcją się rozsiadł w gabinecie Hana też jest zastanawiające. :hmm2: A dziadek? Jak widać nie widzi swoich błędów względem wnuków. Zmienił taktykę, bo zobaczył, że w ten sposób jedynie je straci. Szkoda, że nie została pokazana scena kiedy poszedł po Ege i w enigmatyczny sposób ściągnął go z powrotem do domu.
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:49:13 GMT
Odcinek 6 wzrósł w total 0,88% oraz stracił jedyne 0,01%, co się mieści w granicach błędu statystycznego.
Total: 1. Apartament - 10,4% ⬆ 2. Mafia - 8,00% ⬆ 8. Tama - 4,78% ⬆ 15. Hekimoglu - 2,89% ⬆
AB: 1. Apartament - 14,37% ⬇ 4. Mafia - 6,38% ⬇ 6. Hekimoglu - 4,50% ⬆ 12. Tama - 2,50%⬇
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:49:40 GMT
Odcinek 6Najmocniejsza dla mnie scena była na początku odcinka w gabinecie Hana kiedy ten gasił narastającą w sobie wściekłość i chyba żądzę ataku na przeciwnika w osobie własnego teścia. Ten "zwierzęcy" wzrok, obserwujący ofiarę i napięcie ogarniające go w całym ciele, które z ledwością opanował, żeby się na niego nie rzucić... wrrr to były ujęcia na miarę horroru. Blue_Light_Colorz_PDT_39 Kolejna wywołująca dreszczyk scena była kiedy Han otworzył bagażnik swojego gruchota. Na 99% w bagażniku tym jest ciało teścia, który dziwnym zbiegiem okoliczności zaginął, jednak 1% zostawię sobie na wypadek, gdyby to jednak dziadek Inczi się go pozbył, a to "coś" w bagażniku nie było jednak trupem ze względu na brak fetoru (Hana ani razu nie "odrzuciło" podczas otwierania bagażnika). W wątku dziadka czuję bowiem jakieś niedopowiedzenie, ale może się mylę. Czyżby grasując po śmietnikach Han szukał siebie? Kiedy był jeszcze kilkuletnim dzieckiem matka mu w złości wykrzyczała, że kiedy się urodził chciała go wyrzucić na śmietnik i bardzo żałuje, ze tego nie zrobiła. Blue_Light_Colorz_PDT_43 Jestem ciekawa czy Han chodzi do psychiatry, jednak fabuła ten wątek trzyma na później. :hmm2: Gulben pokonała po raz pierwszy lęk i uratowała Neriman z traumatycznej kąpieli, jaką w ramach kary za rozmowę z kolegą, zafundowała jej Safiye . :applause: Wymowy ostatniej sceny w kontekście budowania napięcia kompletnie nie zrozumiałam. : : Co tam się może niby wydarzyć?
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:50:11 GMT
Odcinek 7 spadł w total o 0,53% i 2,24% w AB.
Total: 1. Apartament niewinnych - 9,91% ⬇ 2. Mafia nie może rządzić światem - 8,08% ⬇ 6. Tama - 4,91% ⬆ 18. Hekimoglu - 2,95% ⬆
AB: 1. Apartament niewinnych - 12,13% ⬇ 2. Mafia nie może rządzić światem - 7,25% ⬆ 6. Hekimoglu - 3,78%⬇ 9. Tama - 3,14%⬆
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 20:56:23 GMT
Odcinek 8:
|
|
|
Post by lucy on Nov 11, 2020 9:49:08 GMT
Odcinek 9 wzrósł o 0,39% w total i o 1,68% w AB.
Total: 1. Apartament niewinnych - 10,68% ⬆ 2. Mafia nie może rządzić światem - 9,39% ⬆ 9. Baraj - 4,74% ⬇
AB: 1. Apartament niewinnych - 14,64% ⬆ 2. Mafia nie może rządzić światem - 7,80% ⬆ 13. Baraj - 2,87%⬆
|
|
|
Post by lucy on Nov 13, 2020 10:51:21 GMT
Rankinkg seriali tureckich ze względu na oglądalność Odcinka 1 na Youtube
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 21:53:39 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 18, 2020 9:53:51 GMT
Mam 2 odcinki w plecy.
Reyting - Odicnek 10
Total +0,53% AB +0,16%
Total: 1. Apartament niewinnych - 11,21% ⬆ 2. Mafia nie może rządzić światem - 9,16% ⬇ 7. Tama - 5,15% ⬆ 18. Hekimoglu - 2,77% ⬇
AB: 1. Apartament niewinnych - 14,80% ⬆ 2. Mafia nie może rządzić światem - 7,03% ⬇ 7. Hekimoglu - 3,41% ⬇ 9. Tama - 2,81%⬇
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 18, 2020 11:00:20 GMT
Z taką oglądalnością i kanałem trt serial się doczeka z czterech sezonów.
|
|
|
Post by lucy on Nov 22, 2020 10:48:01 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2020 15:15:42 GMT
Reyting za 24.11.2020 - wtirek
TOTAL: 1. Apartament Niewinnych (11 серия) - 10.85% ⬇ (-0.36) 2. Mafia (173 серия) - 10.05% ⬆ (+0.99) :good: 7. Baraj (15 серия) - 5.49% ⬆ (+0.34) 21. Hekimoglu (26 серия) - 2.89% ⬆ (+0.12)
АВ: 1. Apartament Niewinnych - 13.71% ⬇ (-1.09) 2. Mafia - 9.15% ⬆ (+2.12) :good: 7. Hekimoglu - 4.14% ⬆ (+0.73) 13. Baraj - 3.09% ⬆ (+0.28)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 28, 2020 12:46:44 GMT
Jestem po pierwszym odcinku. Spodziewalem sie wiekszych fajerwerkow... Glowna osia serialu jest rodzina Hana. Reszta to zapchajdziury. Odcinek byl zbyt dlugi i niewiele sie dzialo, jedynie w tytulowym “apartamencie”, jak wspomnial ktos powyzej, atmosfera gesta i bylo ja czuc. 2,5 godziny odcinka mozna bylo smialo skrocic do 1,5. Siostry sa genialne. Wszystko dopracowane do ostatniego szczegoly jesli chodzi o ten watek. Dziwily mnie stroje Gulben (ta starsza?), potem zrozumialem, dlaczego. Han mnie intryguje. Trzymam za niego kciuki i licze, ze bedzie protagonista z rozumiem. Inci fajna, ale bez wow. Moze sie jeszcze rozkreci. Czy oni musza byc w tych serialach tak absurdalni? Lekko uderza sie w glowe i od razu ambulans, szpital + zostanie na obserwacji? Han musial koniecznie do szpitala, zostawi rozbitel auto na srodku drogi wrecz, Inci zaczela go w szpitalu jak gdyby nigdy nic rozbierac i “ała, ała”, a potem przychodzi lekarz i „Pan musi zostac na noc, nie ruszac sie. I ktos musi Pana pilnowac”. No to Inci zostaje, a jej dziadek Turek nawet sie nie martwi, gdzie to ona sie szweda po nocy. A Inci i Han? No coz, wychidza ze szpitala i ida na fast fooda. Serio?! Cala ta akcja WIALA NUDA , a zajela jakas 1/3 serialu. Cos mi mowi, ze niestety bede ich przewijal. Zdarzyly sie tez niestety wpadki - Inci pakowala rzeczy w mieszkaniu i na scianie nie bylo lustra, tylko slad po nim pozostal. Potem wieczorem stawia kolacje do stolu, szykuje sie do wyjscia, a lustro sobie wisi. Potem przychodzi na przyjecie-niespodzianke, na torcie pala sie 3 swieczki, nagle jedna (ta w srodku) zgasla, ujecie na Inci, ujecie na tort i swieczka znow sie pali. Szkoda, ze tego nie dopracowali. Serial oceniam niestety na 5/10. Zamiast ogromnego zachwytu - rozczarowanie. Ale moze w drugim odcinku przekonam sie do niego bardziej.
|
|
|
Post by lucy on Nov 28, 2020 16:38:54 GMT
Jestem po pierwszym odcinku. Spodziewalem sie wiekszych fajerwerkow... Ważniejsze, żeby potem były... Ja jestem po 9 odcinkach, więc moje komentarze będą trochę z tej perspektywy. Odcinek 1 jest wg mnie najsłabszy, jednak aż tak rozczarowana jak Ty po nim nie byłam. Historia jest oparta na faktach i jako że jest opisana piórem lekarki psychiatry, scenariusz też oscyluje wokół jej perspektywy. W rezultacie fabuła przypomina rozprawę psychologiczną, gdzie nie jest najważniejsza akcja i jej tempo, ale możliwie najwierniejsze odzwierciedlenie rzeczywistości, czyli przez pryzmat przyczynowo - skutkowy, aby widz mógł zrozumieć te wszystkie mechanizmy działania traumy, braku miłości, samotności, przemocy itd. Na pewno nie jest to serial dla każdego. Dodam, że dopóki DEK był utrzymany w takiej konwencji (niestety zatracono ją kiedy do głosu doszli nowi scenarzyści (czyt. nieudacznicy) - pod koniec pierwszego sezonu), wielu się nim wręcz zachwycało. Poza tym odkąd serial zrobił się bardziej lajtowy, od razu zaczęły wychodzić na pierwszy plan wszystkie niedostatki aktorskie Demet Ozdemir, bo aktorka na początku robiła pod tym względem naprawdę dobre wrażenie. Dziwily mnie stroje Gulben (ta starsza?), potem zrozumialem, dlaczego. Starsza to Safiye. Już w pierwszym zostało wyjaśnione skąd te jej fartuchy? Wydaje mi się, że to wyszło później. Han mnie intryguje. Trzymam za niego kciuki i licze, ze bedzie protagonista z rozumiem Postać jest mega intrygująca. Im dalej, tym bardziej zadziwia i zaskakuje, chwilami wprawia w osłupienie. Rola była proponowana większym gwiazdom, niż Bircan, ale odrzuciły ją (pewnie dlatego, że jest niewdzięczna). Tyle tylko, że żadna z nich (gwiazd) nie przewidziała, że serial reytingowo rozłoży wszystkie nowości na łopatki. No to Inci zostaje, a jej dziadek Turek nawet sie nie martwi, gdzie to ona sie szweda po nocy. No to się zdziwisz... Tak w ogóle to fabuła MA stopniowo odsłania kamuflaż podłoża psychologicznego i przyczyn obecnych postaw, zachowań i decyzji bohaterów i ciągle nie wiadomo, z której strony uderzą scenarzyści, bo… są mocno podstępni. A Inci i Han? No coz, wychidza ze szpitala i ida na fast fooda. Serio?! Cala ta akcja WIALA NUDA [img style="" src="::b2dc4dbb0c21:: , a zajela jakas 1/3 serialu. Cos mi mowi, ze niestety bede ich przewijal. Ja ich nie przewijam, co więcej w kolejnych odcinkach ich wątek nabiera barw. Przewijając trzeba się liczyć, że umknie to co najistotniejsze. Tym bardziej, że tu pojedyncze sceny budują napięcie, które znajdzie ujście dopiero w gabinecie psychiatrycznym, tudzież w psychiatryku.
|
|