|
Post by julia on Feb 26, 2021 21:21:00 GMT
Mnie niezmiennie się podobało Jak Turkom? A kto to wie?! Sibel wolna, kolejny ślub i...naprawdę ładny z wdziękiem wykonany taniec Sibel I Ramo Ale kolejne groźne chmury na horyzoncie
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 26, 2021 21:42:09 GMT
Widziałem ten ślub na tt, ludzie szaleją.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 8:55:51 GMT
Reytingi za 26.02.2021 - PIĄTEK ТОТАL:
1. Arka Sokaklar (579 odcinek) - 8.38%⬇ (-0.20) 2. Kirmizi Oda (26 odcinek) - 8.25%⬇(-0.56) 3. Ramo (34 odcinek) - 7.04%⬆(+0.35)11. Son Yaz (9 odcinek) - 4.25%⬆(+0.05) 14. Seni Çok Bekledim (5 odcinek) - 3.26%⬇(-0.69) 15. Akinci (9 odcinek) - 3.23%⬇(-0.53) 22. Payitaht: Abdülhamid (140 odcinek) - 2.43%⬇(-0.46) AB:
1. Kirmizi Oda - 10.91%⬇ (-0.25) 3. Son Yaz - 5.08%⬇(-0.28) 4. Ramo - 4.51%⬆(+0.13)5. Arka Sokaklar - 3.94%⬇(-0.26) 8. Seni Çok Bekledim - 3.44%⬆(+0.06) 11. Payitaht: Abdülhamid - 2.71%⬇(-0.24) 15. Akinci - 2.39%⬆(+0.08)
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 8:56:43 GMT
TOTAL najlepszy ze wszystkich odcinków drugiego sezonu .
|
|
|
Post by julia on Feb 27, 2021 12:55:47 GMT
Widziałem ten ślub na tt, ludzie szaleją Next, nie dziwię się, ja też byłam zauroczona: samymi protagonistami, ich szczęściem , radością, które z nich emanowały, tańcem lekko wykonanym
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 27, 2021 14:25:49 GMT
julia szykuj się na trzeci sezon. Co chwile ktoś odchodzi , a serial nadal notuje wzrosty.
|
|
|
Post by lucy on Feb 27, 2021 14:51:55 GMT
Wrzućcie filmik, jeśli macie pod ręką, bo nie chce mi się szukać... Mimo wszystko julia ma nadal w podpisie Yasemin i Savasa, a nie Ramo i Sibel.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 27, 2021 15:55:15 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 27, 2021 16:29:22 GMT
Dzięki, Next Jak zwykle spieszysz z pomocą. Obejrzałam filmiki i niestety bardzo zawiódł mnie kamerzysta. Ujęcia protów to były jedne z najgorszych/ najsłabszych ujęć jakie widziałam w tego typu scenach (ślubno-weselnych). Najwięcej było ujęć z gośćmi, że dostawałam oczopląsu, a jak już wreszcie pojawiali się proci to kamera ich łapała zwykle od d*** strony i podkreślała mało efektowne rękawy sukni ślubnej Sibel. Wg mnie pozostała część sukni robiła o wiele lepsze wrażenie (niż rękawy nadającej jej jedynie "halkowatości") i to ją kamera powinna eksponować. Dobrze, że chociaż stroik we włosach był ok, bo cały Taniec też był słaby kiedy porównam go do tańców w innych serialach. Nadal nie wiem jak proci razem tańczą, bo ciągle było widać poucinane postacie, albo postacie "od góry". Pewnie ten taniec był taki zakamuflowany, żeby protka nie była wyższa w nim od prota. Tak to jest jak się źle dobierze aktorów. Ogólnie mi się nie podobało.
|
|
|
Post by julia on Feb 27, 2021 19:44:54 GMT
Mimo wszystko julia ma nadal w podpisie Yasemin i Savasa, a nie Ramo i Sibel. i nie zamierzam zmieniać lucy, obserwuję Esrę i Murata i naprawdę nie przeszkadza mi w tej chwili jej wzrost. Na początku tak, gdyż wolę mniejsze, bardziej wiotkie kobietki, a Esra jest duża, podobnie, jak Devrim. Esra jest pięć cm niższa, przy płaskim obcasie widać różnicę wzrostu, wysokie szpilki odpadają . I to , co mogę powiedzieć od siebie, to że tak , jak na początku były momenty, w których ich wspólne sceny były dobre, ale bez większego ognia, to od pewnego czasu widzę, to porozumienie dusz i uważam, że Esra to był dobry wybór. Na pewno lepszy niż Asli Enver w "Suskunlar", gdzie chemii było brak. Ja tak to widzę i odczuwam. Co do tańca , mnie bardzo podobało się to, że nie było to dreptanie i kiwanie się. Na kamerę w ogóle nie zwracałam uwagi, na to , że rękawy widać czy plecy, bo niezupełnie do końca tak jest Mnie się bardzo podobały ujęcia z góry. Próbuję sobie skojarzyć ładniejszą choreografię tańca weselnego, ale pamięć mi za wiele ślubów z tańcem nie podpowiada. "Asi", oboje młodzi, cudni , ale dreptanie w "Cenie miłości" jest taniec zaręczynowy, raz dwa, raz dwa, choć pełen namiętności w "Cesur ve Guzel" kręcenie się, podobnie w "Łzach Cennet"...podpowiedzcie inne śluby
|
|
|
Post by julia on Feb 27, 2021 19:58:13 GMT
julia szykuj się na trzeci sezon. Co chwile ktoś odchodzi , a serial nadal notuje wzrosty. No nie wiem, nie wiem Next czy to dobry pomysł z trzecim sezonem Zazwyczaj dobre pomysły wystarczają na dwa sezony, owszem są wyjątki, ale no właśnie - wyjątki. Z tych , które oglądam, to "Cukurova " ma się bardzo dobrze, ale już nie wyobrażam sobie trzeciego sezonu "Kirmizi Oda". Oglądam, doceniam, ale mam przesyt nieszczęść ludzkich. Lepiej zakończyć wcześniej z dobrym wynikiem, niż ciągnąć resztkami sił, jak to ma miejsce z "Hercai" czy "Sefirin Kizi". Co do wymiany aktorów, to mnie akurat w "Ramo", tych , co odeszli absolutnie nie brakuje, no i to taki serial, gdzie trupy się zdarzać muszą, nawet i wśród ważniejszych postaci, jak np. Yavuz, Fidan...Neriman, Cihangir..., ale jeśli odeszłaby Affet , to już byłoby gorzej ( nie było jej w ostatnim odcinku).
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 21:55:12 GMT
Jak mają pomysły, proszę bardzo. Rozpisać na kilka-kilkanaście odcinków i zejść z ekranu. A nie ciągnąć jak wymienione przez julia seriale... Żeby to jeszcze miało ład i skład. Yasak cały czas coś wymyśla zachęcającego, i nie można się nudzić, ale niestety w innych przytoczonych przykładach, robi się nudno i nieciekawie... Połowa obsady odchodzi, scenariusz kuleje...
|
|
|
Post by julia on Mar 1, 2021 17:29:39 GMT
Odcinek 34.Pierwsza i ostatnia scena tworzą klamrę, spinającą wydarzenia, jakie miały miejsce w ciągu krótkiego czasu , od uwolnienia Sibel, poprzez ślub, kradzież złota i dochodzenie Ramazana, do konfrontacji z ...Yildirimem A cóż to cuda czy moc piekła. Ramo wraz z Dogu natrudzili się, pokonując krzyżowe laserowe zabezpieczenia, Ramo udusił perwersyjnego dziada, któremu Dogu wcisnął do ust sporą garść leku, a tu okazuje się , że dziadyga żyje Ramo, idąc z Mazharem na spotkanie z bossem, nie ma pojęcia , że znów stanie oko w oko z Yildirimem. Mazhar, go ostrzega, że się bardzo zdziwi, ale Ramo jest pewien swego, zbyt pewien! Co więcej nikt mu niczego nie może zarzucić. Mazhar wie bardzo dużo o wiele więcej niż się Ramazanowi wydaje, rzuca tylko jedno krótkie zdanie :"Sam tego chciałeś"! I to mi się podoba, to nie jest bajka, kiedy rycerz zwycięża w każdym boju. Ramazan nie raz i nie dwa doznał zawodu, kilka odcinków do tyłu czuł , że przegrał na całej linii, był kompletnie załamany, a i teraz też będzie musiał się zmierzyć z tym, że z rekinami trudno się walczy i najczęściej przegrywa, gdy dookoła są jeszcze, podgryzające piranie... I teraz nasuwa się pytanie czy to jest naprawdę Yildirim, który ożył, gdyż leki szybko zadziałały i spowolniły pracę serca i jego tętno do tego stopnia, że puls był niewyczuwalny, a dziewczyny dość szybko narobiły hałasu i go uratowano...czy też to sobowtór na wszelki wypadek albo brat bliźniak, a może maska.. . Głos padalec ma taki sam. No i Ramo będzie miał poważne kłopoty. Udało mu się przy pomocy niezawodnego w tym względzie Dogu rozpracować złodziei złota, które miało być dostarczone do Iranu. Był to misternie uknuty plan przez zawistnego Korkuta i Metina, ale jak się okazuje przy aprobacie Mazhara. Oj Mazhar, ty masz dziwną osobowość, jesteś przebiegły, okrutny, grasz raz tak, raz inaczej, chcesz być i jesteś na świeczniku, ale też nie da się ciebie nie lubić Inaczej jest z Korkutem, Serifem i Boranem (piranie), bo Fiko w porównaniu do tej trójcy , to ciepłe kluchy, chociaż na swój sposób też jest cwany i cało wychodzi z opresji. Serif , to typowy rzeźnik bez skrupułów, jaki wygląd , taki charakter. Zarozumiały, butny, nie bawi się w sentymenty, sprawianie ludziom fizycznego bólu, to dla niego drobiazg. Skóra mi ścierpła na plecach, gdy zobaczyłam , jak przynosi zawiniątko z narzędziami, zakłada rękawiczki i zabiera się do zrywania paznokci Cemilowi , a przed tym złośliwie pyta czy ma on czyste nogi I tak to się w świecie przestępczym przeplatają sprawy osobiste, rodzinne z "zawodowymi" ...
|
|
|
Post by julia on Mar 2, 2021 11:03:08 GMT
Odcinek 34. ciąg dalszy W tym odcinku pożegnaliśmy postać Koksala, ojca Dogu, który od długiego czasu zmagał się z chorobą płuc. Dogu nie zdążył się nim nacieszyć, ale ojciec przed śmiercią wyjawił mu jakąś tajemnicę. Jaką? Chyba ważną, bo świadczył o tym wyraz twarzy Dogu Teraz jeszcze mocniejsze będą więzy między nim i Ramo. Poza tym Dogu posiada ogromną umiejętność, ma wizjonerską wyobraźnię stratega To on rozszyfrował przebieg akcji kradzieży złota, które miało być dostarczone do Iranu. Mustafa Yildiran jest bardzo zdolnym aktorem. W "Zemheri" był psychopatycznym okrutnikiem, tutaj w pierwszej części , wiernym i bezlitosnym żołnierzem armii Cihangira, a teraz mamy postać inteligentną, oddaną w przyjaźni, która przeszła na dobrą stronę . Ciekawie pokazano walkę wewnętrzną Dogu przed przemianą. Na weselu, Ramo załatwia kilka spraw, niecierpiących zwłoki - kwestię ukradzionego złota i sprawę Gizem. Niestety, panienka musi się pożegnać z ciepłym domem Kayów, Ramo też wie o jej zdradzie, ale aby nie martwić Sibel, nakazuje jej wyjazd za granicę: " Wyjedziesz stąd jeszcze dzisiaj! Sibel o tym, co zrobiłaś nigdy się nie dowie, jednak żeby jej nie zasmucać będziesz mogła do niej dzwonić, dwa razy do roku przyjedziesz, żeby się z nią zobaczyć. I wiesz, co cię czeka jeśli nie dotrzymasz warunków umowy" Nie ma wyjścia, chyba trochę żałuje, ale kto ją tak naprawdę wie...zawiadamia o tym Nehir, odbiera obiecane pieniądze i z satysfakcją w głosie mówi o tym, że Ramo ożenił się z Sibel oraz wie o jej spółce z Korkutem. Wesele odbyło się w nowym domu , byli tylko najbliżsi, świadkami zostali Koksal i Hasmet, ale zjawili się też nieproszeni goście : Mazhar z prezentem (jak zawsze elegancki), patrzący spode łba Boran i gburowaty Serif, który uważa, iż swoją inteligencją przerasta wszystkich zgromadzonych Fiko ze swoim maleństwem był wśród zaproszonych. Maleństwo o głowę wyższe uroniło kilka łez :" Fiko, my tyle jesteśmy razem, a ty nie myślisz, żeby się ze mną ożenić" No , ale on nie z tych, którzy lubią węzły małżeńskie... Sibel i Ramo szczęśliwi są wreszcie razem. Ramo nawet muszkę założył dla Sibel o tańcu już pisałam i nawet po kilkakrotnym obejrzeniu, zdania nie zmieniam, był uroczy i ładnie wykonany, choć całości postaci w układzie choreograficznym nie pokazano zbyt wiele , ale oni prowadzili w tańcu rozmowę, więc siłą rzeczy konieczne były zbliżenia A to , co mi się najbardziej podobało, to rytm walca , zawsze protagoniści kręcą się w kółko tak samo. Owszem bywają inne , np. tango w wykonaniu Suhan i Cesura czy Nihan i Kemala, a także zeybek w wykonaniu Reyyan i Mirana, ale to odbywało się poza własnym weselem. Później popis taneczny dał wesołek Hasan , prawie taniec brzucha , ale biedaczysko jeszcze nie wiedział, że zebrały się nad nim czarne chmury. Gulber i Cicek. Chwila zapomnienia w Adanie , dała znać o sobie w postaci tłuściutkiej i rezolutnej jedenastolatki. Gulber pracowała w agencji towarzyskiej, a gdy zaszła w ciążę, pracodawcy w piątym miesiącu wystawili ją za drzwi. Znalazł ją spłakaną, siedzącą na chodniku Mazhar, zaopiekował się i stworzył rodzinę. Widać, że je szanuje i ma wspólny język z Cicek. Ona jest cwaniutka, po podsłuchanej rozmowie, zabiera telefon Mazhara, wysyła sms do Ramazana, umawia się na spotkanie i prosto z mostu pyta : "Ty jesteś Ramo?!" "Tak!" , "No to jesteś moim wujkiem" A do Sibel mówi :"Siostra czy ...bratowa?!" ,"Aha, bratowa" Ramo , słuchając jej wywodów w samochodzie mówi sam do siebie :"Im dłużej cię słucham, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jesteś córką Hasana" Oj Hasan, coś ty narobił?! Co to będzie, gdy dowie się o tym Affet ? No, ale Mazhar nie zamierza zostawić Cico. Ma też przeprawę z Gulber, gdyż przed laty ją okłamał, mówiąc, że zabił tego niegodziwca. Nie mógł tego zrobić, mimo iż znalazł dom Hasana, ponieważ zobaczył dwoje dzieci i nie potrafił im zabrać ojca. Pozytywnie to świadczy o Mazharze, on w ogóle daje się lubić, mimo, że to mafioso i strzelanie do ludzi dla niego to nie problem. Niewiele jest negatywnych postaci, które w serialach budzą moją sympatię. Dostawałam mdłości na widok Emira w "Kara Sevdzie" czy Behice w "Cukurovej", Fusun" w "Hercai" , a z Mazharem mam inaczej. W "Halce" był świrem, psychopatą, ale też nie budził aż takiego wstrętu..., aktor ma coś takiego w swoim wyglądzie, co łagodzi jego podłe i okrutne postaci, które odtwarza. W następnym odcinku należy się spodziewać kary dla Ramo, bo nie przypuszczam, aby Yildirim puścił mu duszenie poduszką płazem, lecz zapewne boss ma swoje plany No i oczekuję dalszego ciągu perypetii Hasana
|
|
|
Post by Matthias on Mar 6, 2021 8:53:10 GMT
Reytingi zа 05.03.2021 - PIĄTEKТОТАL:1. Arka Sokaklar (580 odcinek) - 8.44%⬆ (+0.06) 2. Kirmizi Odа (27 odcinek) - 8.27%⬆(+0.02) 5. Rамо (35 odcinek) - 5.93%⬇(-1.11)10. Son Yaz (10 odcinek) - 4.29%⬆(+0.04) 14. Akinci (10 odcinek) - 3.27%⬆(+0.04) 17. Seni Cok Bekledim (6 odcinek) - 3.07%⬇(-0.19) 21. Payitaht: Abdülhamid (141 odcinek) - 2.45%⬆(+0.02) AB:1. Kirmizi Oda - 10.26%⬇ (-0.65) 3. Son Yaz - 5.50%⬆(+0.42) 7. Rамо - 4.51%⬆(+0.13)
8. Arka Sokaklar - 3.83%⬆(+0.08) 9. Akinci - 3.04%⬆(+0.65) 11. Seni Cok Bekledim - 2.97%⬇(-0.47) 14. Payitaht: Abdülhamid - 2.52%⬇(-0.19)
|
|
|
Post by julia on Mar 6, 2021 18:19:59 GMT
Jest spadek i muszę przyznać, że się tego spodziewałam. Po tylu "wystrzałowych" akcjach , nagle zrobiło się cicho , bo głównie trwają rozmowy , dotyczące zajmowania honorowych miejsc przy stole. Ramo spodziewał się, że to trzecie miejsce będzie jego, ale niestety, zajął je Serif Jest to jego kolejna porażka. Chciał zniszczyć cały skomplikowany system układów przestępczych w Stambule, ale ciągle jest za słaby. Zobaczymy, co dalej. Ciekawe jak potoczy się wątek Hasana i Cicek - Affet już wie Sibel i Ramo mają jedną bardzo ładną scenę Dogu usłyszał od ojca wiadomość, której w tym odcinku jeszcze nie odkryto. Nehir w zawistny sposób podważyła zaufanie Sibel do męża , zdradzając, że Ramo kazał wyjechać Gizem .
|
|
|
Post by julia on Mar 7, 2021 21:56:35 GMT
Moja pewność siebie , została ukarana Napisałam o porażce Ramazana, a to wcale nie okazało się prawdą. On wcale nie przegrał, a zaaranżował sytuację Odcinek 35.
Zastanawiano się nad tym, kim jest człowiek , który stanął przed Ramazanem i tak, jak wielu przypuszczało, to nie był przyduszony poduszką Yildirim, a jego brat bliźniak Kudret, zwany "Kapitanem", który absolutnie nie rozpaczał po stracie brata wspólnika. Uważał go za zbyt nierozważnego. Co więcej spodobała mu się odwaga Ramo i ma w stosunku do niego plany. Śmiem twierdzić, że jest bardziej przebiegły od Yildirima, bardziej okrutny. Pokazuje swoją twarz , gdy zabija pięciu ludzi, gdyż nie podobają mu się ich odpowiedzi. No i co najważniejsze prowadzi Ramo na spotkanie z elitą miasta: "Pamiętaj Ramo ,że w legalnym świecie też musisz się wykazać". Zgromadzeni , to uczciwi, prowadzący legalne interesy ludzie, którzy to samo myślą o zmarłym Yildirimie i Kudrecie : "Yildirim był zacnym, uczciwym człowiekiem, był dla nas przykładem" - taką laurkę wystawił mu brat . Widać , jak na dłoni przeplatający się świat legalnych biznesów ze światem przestępczym. Wśród tych uczciwych, są też tacy, którzy grają na dwa fronty, np. Serif jest profesorem fizyki na uczelni . Zabawna jest scena z Mazharem, gdy profesor ma wykład na temat dualizmu w filozofii i fizyce Na pozór dobrotliwy , spokojny wykładowca, a z drugiej strony okrutnik, który wyrywał paznokcie u nóg Cemila, strzelający bez mrugnięcia okiem, boss przestępczego świata. Patrząc na wszystkie gale i bale dobroczynne, zapominamy, że wśród gości( czasami też nagradzanych), bywają także pozbawieni uczuć przestępcy, mający dwa oblicza. Kolejne spotkanie , już czysto przestępcze i kolejne punkty. Trzeba przewieźć 500 milionów $. Strategia Ramazana - właściciel zapłaci 510 milionów. Dziesięć milionów znajdzie policja, która się zajmie szukaniem złodziei, a jego ludzie w tym czasie przewiozą pozostałe miliony. Ramo zyskuje dozgonnego i lojalnego partnera w Cemilu, zyskuje wdzięczność Korkuta, któremu darował życie (może jeszcze się przyda), urabia Mazhara, który prosi Serifa o poparcie jego kandydatury . Znamienna jest rozmowa z Mazharem :" Wcześniej nie znałem bossów, niech będzie taki, którego znam, ja ci teraz pomagam, abyś ty został jednym z trzech wielkich. Z kolei ty poznasz mnie z tymi największymi, a ja będę na tym spotkaniu bardzo zdziwiony" Jak zamierzał, tak zrobił. Kudret, Mazhar, Serif śmieją się z Ramo, nazywają Sherlockiem, a on się oczywiście dziwi . I jak to objaśnia Dogu, teraz Ramo, skoro trzej najważniejsi bossowie sami oficjalnie pokazali twarze, może realizować swój plan , rozbijania systemu
|
|
|
Post by julia on Mar 8, 2021 17:08:44 GMT
Odcinek 35.ciąg dalszy.Niestety Nehir coraz bardziej jest odstręczająca. Pojawia się na pogrzebie Koksola, co wzbudza zgorszenie :"Jak ona śmiałą tu przyjść". Odwołuje się w krótkiej rozmowie z Dogu do wspólnego dzieciństwa, mówi, że był jej pierwszą miłością, ale zdradził Cihangira, współpracuje z Ramo. Zapomniała nasza piękna, że to jej ojciec wypaczył życie Dogu, nieustannie prał mózg, zdradził jego ojca, wsadził na lata do więzienia. Mało tego zjawia się przed Sibel, aby złośliwie ją zapytać :"Czy wszystko wiesz o swoim mężu? Tak bardzo wierzysz, że nie ma przed tobą tajemnic" Wiedz, że Gizem odprawił Ramo, co nie wiedziałaś?! Gizem pracowała dla mnie, pomogła w przygotowaniu napadu na wasze wesele, aby cię zabić" Ona została sama w swojej chęci utrzymania dziedzictwa Cihangira. Na Korkuta nie może już dłużej liczyć, bo ten pokajał się przez Ramazanem, który darował mu życie, chyba , że na Borana, ale fizycznie go nie znosi, Gizem też zabrała , co jej i wyjechała zmuszona przez Ramo. Mamy nadal niewyjaśnioną tajemnicę , którą przekazał Koksal synowi na łożu śmierci i zastanawiająca była scena w lesie - Dogu położył pod drzewem czerwony goździk, ma to jakąś wymowę, ale jaką Zabawny chwilami, choć dla Affet na pewno nie, jest wątek z niespodziewanym ojcostwem Hasana. Jego zagubienie, przerażenie, plątanina myśli budzą współczucie, większe od nagany. Był pijany, nic nie pamięta, ale corpus delicti w postaci wagi ciężkiej istnieje i co gorsza, to Mazhar ją wychowywał. Cicek, wygadana niemal , jak jej opiekun, wie kiedy ma milczeć, kiedy się wycofać, co powiedzieć , umie świetnie ripostować, jej teksty są świetne Po dużym spadku ostatniego odcinka, mam nadzieję, że scenarzyści mają jakiegoś asa w rękawie, aby znów zainteresować większe grono odbiorców.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 9, 2021 19:05:32 GMT
|
|
|
Post by julia on Mar 11, 2021 21:47:09 GMT
Przerwa tygodniowa, spowodowana chorobą kogoś z ekipy
|
|
|
Post by julia on Mar 19, 2021 20:50:47 GMT
Oj, jutro "Ramo" zaliczy spadek , no, ale niczego specjalnego w odcinku nie było. Albo ta przerwa to spowodowała, albo scenarzyści trochę przysnęli... Niedobrze, ale zimny prysznic pewnie się przyda.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2021 8:44:54 GMT
Reytingi za 19.03.2021 - PIĄTEKТОТАL:1. Kirmizi Oda (29 odcinek) - 9.10%⬇(-0.48) 2. Arka Sokaklar (582 odcinek) - 8.02%⬇(-0.70) 6. Ramo (36 odcinek) - 5.20%⬇(-0.73)
10. Son Yaz (12 odcinek) - 4.32%⬇(-0.24) 11. Akinci (12 odcinek) - 3.44%⬇(-0.46) 15. Seni Çok Bekledim (8 odcinek) - 2.98%⬇(-0.53) 23. Payitaht: Abdülhamid (142 odcinek) - 2.50%⬇(-0.34) AB:1. Kirmizi Oda - 12.74%⬆ (+1.58) 3. Son Yaz - 5.02%⬇(-1.26) 6. Arka Sokaklar - 3.72%⬇(-0.25) 8. Ramo - 3.22%⬇(-0.53)
9. Seni Çok Bekledim - 3.13%⬇(-0.89) 11. Payitaht: Abdülhamid - 2.64%⬆(+0.12) 14. Akinci - 2.38%⬇(-1.05)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 15:43:42 GMT
|
|
|
Post by julia on Mar 21, 2021 20:43:29 GMT
@rafaelcaen, ale awans, ale wracając do meritum, to niedobre są przerwy, zwłaszcza wtedy, gdy inne seriale ich nie mają. Uczciwie trzeba powiedzieć, że odcinek był słabszy od poprzednich, choć nie był zły. Jednak widz oczekuje spektakularnych akcji w serialu tego typu, jak nie ma wybuchów, pościgów, fajerwerków , to nie ma widzów. Zwiastuny są sygnałem przyciągającym lub odpychającym. Teraz scenarzyści muszą zabrać się do pracy, bo inaczej będzie marnie (3,22 w AB ), czego widzom i sobie nie życzę. Odcinek 36.Ramo poznał trzech bossów, zna ich twarze i ma zamiar ich zniszczyć. Wszystko jest przygotowane, ładunki wybuchowe w samochodzie , zapalnik w ręku, wszyscy stoją w pobliżu, siła rażenia będzie wielka. Mazhara trzeba oszczędzić, bo mają pracować razem. Niestety, gdzie diabeł nie może... Łomot , otwieranie bagażnika, a z niego wytacza się Cicek, która jest wyjątkowo niesubordynowana. Ona chce zobaczyć się z nowym ojcem i już. Zabawna była jej argumentacja :"Wszystko przez ciebie Ramo czy ty zawsze musisz z kimś się spotykać?. Nie możesz normalnie pojechać do domu, a nie zbaczać z drogi" No i po akcji. W międzyczasie wynika kwestia przerzutu 500 milionów dolarów do Bułgarii. Ramo ma plan schwytania zdrajcy ( to jego osobisty powód) i odzyskania pieniędzy. Konwój prowadzi Cemil. I kolejne totalne niepowodzenie. Zastawiono pułapkę na tira wypełnionego pralkami , z których część była wyładowana po brzegi pieniędzmi. Cemil ginie, kierowca chce uciec (eskorta pomyliła drogę), ale nie wyrabia na zakręcie Po zboczu lecą pralki... Dwóch facetów, pijących piwo (jednemu marzy się pralka ) zbiera żniwo. Ale hola, hola panowie, kapitan Yildirim czuwa. W pobliżu miejsca wypadku jest tylko jedna wioska. Zastraszenie jest jedną z metod. Pierwsza ofiara już jest - człowiek nieszczęśliwie "spadł" z dachu. Groźba jest realna. Dopóki nie znajdą się pieniądze, co godzinę będzie ginąć jeden mieszkaniec wioski. Tyle tylko, że dwaj nowi właściciele gotówki chyba tej groźby nie słyszeli, uciekli... Ramazan jest zdruzgotany decyzją kapitana, chce jak najszybciej odnaleźć pieniądze, aby nie ginęli niewinni ludzie ma 24 godziny, ale... Sibel wpadła w kłopoty I tak po zrobieniu kroku do przodu Ramo kolejny raz znacząco się cofa. Pytanie , kto zastawił pułapkę na transport Osobą w kominiarce przy zwłokach Cemila może być Boran, może być Korkut...ciekawe. Twarzy na razie nie pokazano...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 20:53:22 GMT
julia, kilka seriali mialo juz niestety przerwy z powodu korony na planie, ale fakt, zawsze jest obawa, czy ten widz po tygodniu przerwy nie zapomni o serialu.
|
|
|
Post by julia on Mar 22, 2021 10:15:06 GMT
@rafaelcaen, to fakt, ale "Baraj" jakoś wychodzi obronną ręką Naturalnie, to zupełnie inne tematycznie seriale, osobiście nie jestem wcale zwolenniczką mafijnych klimatów , choć filmy akcji z Bondem na czele ( czekam z niecierpliwością na kolejną premierę) bardzo lubię. Wiadomo, tam gdzie Murat, tam i ja , więc nie mogło być inaczej i będę z serialem do końca
|
|
|
Post by julia on Mar 22, 2021 12:13:37 GMT
Czas na ciąg dalszy. Są dwie sprawy - matka Dogu i ojcostwo Hakana. O tym, że matka Dogu żyje powiedział synowi Koksol na łożu śmierci, wcześniej Sibel. Chłopiec miał osiem lat , gdy matka odeszła do sergendecti . Być może dlatego , że mąż był powiązany z brudnymi interesami, z Cihangirem... Dogu całe życie, jak widać miał pod górkę. Matka odeszła w szczytnym celu, ale to nie jest tłumaczenie dla dziecka. Ojciec lata spędził w więzieniu , Cihangir urobił go na własną modłę. Dowiedziała się też o tym Nehir z dokumentów archiwalnych Cihangira. Wynajęła detektywa , chce współpracować z Sibel... Niestety , ktoś chce je skutecznie zniechęcić do grzebania się w tej sprawie. Grozi im niebezpieczeństwo w tej chwili wyjątkowo realne , bo w samochodzie jest obcy mężczyzna... Zabawne było tłumaczenie się Sibel . Ramo zakazał jej narażania się na niebezpieczeństwo, a ona znów poszła swoją ścieżką: "Ramo, chcę ci coś powiedzieć.. Jesteśmy z Nehir w niebezpieczeństwie. Tylko się nie denerwuj. Nehir wynajęła detektywa, żeby odnalazł matkę Dogu, ale... detektyw umarł. Wiem, że nie powinnam była... Będziesz się na mnie złościł i masz rację, ale nie wiedziałam że tak będzie. Gdy będziesz jechać pomyśl , że moja jedyna żona Sibel nie wiedziała że to będzie tak niebezpieczne, bo natychmiast przyszłaby z tym do ciebie." "Sibel , ja nie wytrzymam, , mów czy jesteś czy nie jesteś w niebezpieczeństwie"?! "To znaczy w tej chwili nie, ale mogę być..." Czy porwą Sibel? Czy to tylko będzie groźba? Hasan ma przechlapane! Na całej linii. Affet wyjeżdża, od matki zalicza siarczysty policzek , nie wie co ma robić, jak to Hasan w prywatnych sprawach. Jego wyrocznią była Affet, którą szczerze kochał, wręcz uwielbiał, no ale zdarzył mu się po pijanemu wypadek Jest Cicek, córka pyskata, niepokorna, ale bardzo bystra, lubiąca sobie nadmiernie pojeść. Grubaska, jest ukochaną "córką" Mazhara, który nie zamierza z niej zrezygnować, ale i w Hasanie obudziły się ojcowskie uczucia. Wątpię, aby wygrał z Mazharem , mimo, iż jest ona jego biologicznym dzieckiem. To Mazhar ją wychował i utrzymywał. Kochał ja do tego stopnia, że pozwalał na wszystko : kebab, pizza, słodycze, lody...w tajemnicy przed Gulber oglądali razem horrory, Mazhar nauczył ją wielu rzeczy i to od niego nabrała pewnych manier Image chłopaków się zmienił, przywdziali garnitury, a Dogan zostaje p/o samego szefa w holdingu , czyli Ramo. Jeden sukces jest. Chcieli mieć legalny biznes , po tylu latach starań mogą pracować uczciwie, bo nie przypuszczam, aby Ramazan wzorem innych chciał mieć przykrywkę do brudnych interesów. To się niewątpliwie Ramo udało
|
|
|
Post by lucy on Mar 25, 2021 8:59:12 GMT
Chodzą słuchy, że będzie trzeci sezon.
|
|
|
Post by julia on Mar 25, 2021 9:34:58 GMT
lucy, przy AB 3,22 Nie bardzo to widzę, będą kalkować . Ostatnio Ramo boryka się z niefartem, gdy jest tuż tuż od wygranej, góra okazuje się silniejsza... Oczywiście życzę serialowi niezmiennego powodzenia, ale patrzę realnie i obserwuję.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 27, 2021 11:13:14 GMT
Reytingi za 26.03.2021 - PIĄTEK ТОТАL:
2. Kirmizi Oda (30 odcinek) - 9.35%⬆(+0.25) 3. Arka Sokaklar (583 odcinek) - 8.67%⬆(+0.65) 8. Ramo (37 odcinek) - 5.30%⬆(+0.10)
11. Son Yaz (13 odcinek) - 4.18%⬇(-0.14) 17. Akinci (13 odcinek) - 3.01%⬇(-0.46) 19. Seni Çok Bekledim (9 odcinek) - 2.86%⬇(-0.12) 23. Payitaht: Abdülhamid (143 odcinek) - 2.50% (bez zmian) AB:
1. Kirmizi Oda - 11.62%⬇ (-1.12) 3. Son Yaz - 5.11%⬆(+0.09) 5. Arka Sokaklar - 4.43%⬆(+0.71) 9. Payitaht: Abdülhamid - 3.31%⬆(+0.67) 10. Ramo - 3.31%⬆(+0.09)
15. Seni Çok Bekledim - 2.59%⬇(-0.53) 19. Akinci - 2.07%⬇(-0.31)
|
|