|
Post by lucy on Apr 15, 2021 16:12:10 GMT
Na koniec selfie?
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2021 17:43:26 GMT
I jeszcze takie foto z dedykacją:
|
|
|
Post by julia on Apr 16, 2021 9:42:40 GMT
Gdzieś mi mignęła informacja, że to finał sezonu xD. Ale chyba im się coś pomyliło. Nie , to definitywny koniec. Polegam w tej kwestii na Lucy, gdyż ona śledzi na bieżąco No i na FB też tak piszą. Szkoda, bo tyle seriali przy takim ratingu kręci się dalej, ale z drugiej strony 40 dobrych odcinków mnie satysfakcjonuje. Gdyby nie choroba Murata , to jeszcze z pięć odcinków (moim zdaniem ) można by nakręcić, ale nie więcej. Jednak lepiej mniej, a interesująco. Dziś zakończenie historii Ramazana z Adany - "персонаж списан c реального человека", jak zaznaczają przy każdym odcinku w rosyjskim tłumaczeniu Ile w jego historii było prawdziwych faktów, trudno powiedzieć, podobno posłużono się wydarzeniami z życia kilku ludzi, no i do tego prawdziwe są odwołania do serdengecti. Mam nadzieję, że po uratowaniu Ramo i Dogu , scenarzyści nie zawiodą i pójdą drogą ukarania czarnych charakterów . Kudret, Serif i Mazhar niech się pozabijają wzajemnie, chociaż... Mazhara może bym oszczędziła , on ma czułe struny w swojej duszy. lucy, dzięki za ładne fotki z końcówki działań na planie
|
|
|
Post by lucy on Apr 16, 2021 10:07:50 GMT
julia, odpada Ci zaraz większość seriali: Ramo, Sefirin Kizi, Akrep, Kefaret, Baraj, Hercai Chyba tylko Cukurova Ci została. Za co się teraz zabierzesz ?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 16, 2021 14:48:08 GMT
lucy ja polecam marasli, będziemy sobie razem komentować odcinki. Zostało mi 40 minut z 9 odc. i coraz ciekawiej będzie się tam działo.
|
|
|
Post by julia on Apr 16, 2021 21:31:46 GMT
Ceza była i Ask na końcu też Rodzina Kaya niestety ze stratami , ale z przysposobionymi :Arapem, Hasmetemi i Dogu może zacząć normalnie żyć. Finał zgodny z oczekiwaniami widzów. Mnie serial nie zawiódł , jak i Murat, tworzący z Esrą dobraną parę , w których grze widziało się prawdziwość uczuć. Zresztą, zarówno w pierwszym, jak i drugim sezonie wszyscy aktorzy stanęli na wysokości zadania
|
|
|
Post by Matthias on Apr 17, 2021 9:38:16 GMT
Reytingi za 16.04.2021 - PIĄTEK ТОТАL: 1. Kirmizi Oda (32 odcinek) - 9.07%⬆(+0.31) 2. Arka Sokaklar (586 odcinek) - 8.56%⬇(-0.66) 6. Ramo (40 odcinek, FINAŁ) - 5.74%⬆(+0.44)
11. Son Yaz (16 odcinek) - 4.92%⬆(+0.48) 19. Payitaht: Abdülhamid (147 odcinek) - 2.81%⬇(-0.02) 20. Akinci (16 odcinek) - 2.69%⬇(-0.05) AB: 1. Kirmizi Oda - 12.19%⬆ (+1.15) 3. Son Yaz - 5.63%⬆(+0.58) 6. Arka Sokaklar - 4.10%⬇(-0.26) 9. Ramo (FINAŁ) - 3.55%⬆(+0.36)
14. Payitaht: Abdülhamid - 2.85%⬇(-0.12) 21. Akinci - 2.26%⬆(+0.03)
|
|
|
Post by julia on Apr 18, 2021 20:19:45 GMT
Dwa sezony i ocena : dobry + , więc nie ma co narzekać. Już kiedyś pisałyśmy o tym czy "Ramo" miałby widownię u nas, Lucy uważa, że raczej nie, a ja tak sobie myślę, że może...może, tak dla odmiany mafijny klimat w tureckim wydaniu w polskiej telewizji... Tak się zastanawiam od czego zacząć pożegnanie ze serialem może jeszcze trochę ogólnych refleksji, dotyczących obsady. Był to pierwszy od 2016.roku serial Murata. Wielu już na starcie przekreślało go, że za stary, że wypadł z gry, że to rola nie dla niego...tymczasem chłop dał radę I to bez trudu i to cieszy, zwłaszcza fanów tego aktora. Początkowo nie było wiadomo, jak zgrają się z Esrą, ale i tutaj obawy się nie sprawdziły - nawet wzrost Esry nie przeszkadzał Szybko złapali nić porozumienia i mieliśmy kochających się naprawdę protagonistów. Świetny wybór
|
|
|
Post by julia on Apr 19, 2021 10:27:44 GMT
Odcinek 40. Finał. Skoro finał, to wszystko od początku odcinka musiało zmierzać do zakończenia historii paliwiarza z Adany Ramazana Kayi , jego rodziny oraz przyjaciół. Dogu cudem wyrwał się z łap Serifa, udało mu się w ostatnim momencie wyskoczyć z auta, które po kilku sekundach wybuchło i rozbłysło płomieniami. W tym czasie Hasan i Hasmet uwolnili Ramo z kajdan i zawieźli do domu . Powitanie z Sibel bardzo wzruszające, poruszające, a gra Murata , ściszony głos, ulga i radość.... On wiedział o wszystkim, co się wydarzyło w domu, pan profesor z radością mu to pokazywał na monitorze. Bardzo poruszająca jest scena rozmowy Ramo z Doganem, który ranny( może nie będzie sprawny) rozpacza nad śmiercią Sahina. Ramo zaś obiecuje, że go pomści i wszystkich, których zabito do tej pory. Kapitan rozlicza Serifa : -"Na ile ty jesteś pewien , że kolejny raz Ramo się nie wymknie. Twoja duma, pycha będzie twoją zgubą, Ramo nie jest zabawką Serif" -"A kim jest ten Ramo, kim?! Ramo nie może się z nami równać"! Rozdepczemy go , jak żuka" -"A jeśli nas otruje dopóki my go rozdepczemy , jak żuka"? A Ramo zaczyna swoją zemstę. Postanawia zacząć od głównej arterii systemu - tajnych partnerów i ich pośredników . Dogu , Hasmet i Hasan mają do wykonania zadania. Potem przyjdzie kolej na Mazhara, którego Ramo uważa za bardzo groźnego, ale...o tym później Ten zaś wzywa do siebie Korkuta i Fiko - Fiko wybiera zyski z kopalni diamentów w Południowej Afryce, Korkut pozornie się zgadza, jednak on już wcześniej wybrał lojalność w stosunku do Ramo... Fiko, jak zawsze uśmiechnięty, na perspektywę zysków oblizuje się ze smakiem. - Korkut, ja zawsze po propozycjach Mazhara mam ciarki na plecach... - U nas to nazywają pocałunkiem diabła. -Chcesz powiedzieć, że diabeł Mazhar nas pocałował?! Hasan cierpi po stracie Sahina - na plus scenariusza należy zapisać to, że nie zapomniano o Neriman, od czasu do czasu się o niej mówi :"Bratowa Neriman w tragicznym stanie..." Balsamem na jego zbolałą duszę jest wiadomość o tym, że Affet w ciąży i będą mieli córeczkę Sebos nie przyjmuje leków, znów przeniosła się w niepamięć :"Może Sahin znów schował się w komórce z węglem...."Jest przyczyna, dla której nie chce ich brać - chęć zapomnienia Późną nocą w Stambule następuje seria wybuchów we wszystkich miejscach związanych z mafią : hotele, holdingi, magazyny, kryjówki. Bossowie są załamani , nawet Serif : -Ramo nas zniszczył, koniec Kudret szaleje : - Wszystko co organizowaliśmy całymi latami wyleciało w powietrze... jeden człowiek.... Dla obrony systemu ja nawet zabiłem własną żonę, którą kochałem - A czy ja ci mówiłem, że masz ja zabić?! Zawsze powtarzałem, że tacy jak my nie mogą myśleć o rodzinie, bliskich... Mazhar uspokaja: -Spokój panowie. Musimy się zastanowić. Nasze straty są ogromne : laboratoria, skryte sejfy, kwalifikowani ludzie. Ramo oddał nam każdą kulę i to z procentem! Zaś Ramo spokojnie i systematycznie zdąża do celu: -Najpierw oni sami skoczą sobie do gardeł...zaczną się gryźć , a potem my się do nich dobierzemy....
|
|
|
Post by julia on Apr 20, 2021 11:17:44 GMT
Ciąg dalszy odcinka finałowego.Ramo ma zamiar wykończyć wszystkich bossów po kolei, a zacznie od najbardziej groźnego jego zdaniem - od Mazhara. -Jego słabością zawsze była władza i tak pozostanie, dam mu to i zostanie osamotniony. Przed tym jednak zabezpiecza schronienie rodzinie. Oczywiście Serif postawił sobie za punkt honoru, że nie daruje Ramo fajerwerków, kolejny raz zastawia pułapkę na rodzinę Kayów. Jednak Ramo przezornie nakazał przesadzenie wszystkich, podczas przejazdu przez tunel, do innych samochodów. Nie udało się... kolejny raz, bolesny cios , tym bardziej, że żywą zakładniczką dla jego nieprzewidywalnych zamiarów miała być Sibel Mazhar zaś nie dowierza Serifowi, rozpoczyna jego śledzenie. Ten idzie do banku , siedzi tam jakiś czas i wychodzi.... Po co , dlaczego to robi? Potem wraca do domu i wkłada pobrany numerek do kasetki Włącza płytę i słucha arii Nadira z "Poławiaczy pereł". Dlaczego tej? Trudno powiedzieć . Może dlatego, że jest nostalgiczna, a może dlatego że mówi o głęboko ukrytej miłości. Może utożsamiał się w jakimś sensie z Nadirem , który nie ujawniał się, choć nie zapomniał... No cóż każdy ma jakiś słaby punkt , Serif nie jest wyjątkiem. Jego słabym punktem jest...córka, którą chronił nawet przed samym sobą. Dlatego chodził do banku, aby posiedzieć chwilę, popatrzeć i odejść. Przyszedł czas, aby wziąć przygotowaną na wszelki wypadek walizkę , kupić kwiaty podarować je córce, być może zamienić słowo i odejść. Jednak nie będzie mu to dane....Zeynep poszła na spotkanie z klientem - Ramo. Bardzo poruszająca jest rozmowa Guriego z Dogu. Sierota , wychowany na ulicy, nie znał ani matki, ani ojca, nie mógł nigdy ich odnaleźć , jak i ich mogił. Dogu traktował , jak brata, dopóki los po śmierci Cihangira , nie sprawił, że został lojalnym sługą Mazhara. Mazhar zapytał go czy ma jakąś rodzinę , dla której mógłby się poświęcić...Guri za swoją rodzinę uważał Dogu...dlatego powiedział mu prawdę : -Twoja matka jest tu, tutaj kazał ją wrzucić Kapitan , gdy ją zabił . Bardzo smutny widok, gdy Dogu wchodzi do jeziora i rozgarnia z rozpaczą wodę ...Tak krótko dane mu było cieszyć się tą świadomością, że matka żyje. Czuł ogromny żal, za porzucenie , ale to ona uratowała go przed śmiercią z rąk Selahtara. Wracając , do Guriego....był zawsze lojalny i po tym, jak wyjawił prawdę Dogu po słowach : "Ja nikogo nie sprzedawałem , ja wróciłem swój dług rodzinie" zastrzelił się
|
|
|
Post by julia on Apr 22, 2021 10:27:51 GMT
Murat jest nominowany do Złotego Motyla. Czy ma szanse czy zasługuje? Zasługuje na pewno , ale konkurencja na fali , mająca mnóstwo fanów, więc za bardzo chyba nie ma na co liczyć
|
|
|
Post by lucy on Apr 30, 2021 11:42:44 GMT
Murat rozdaje paczki żywnościowe biednym.
|
|
|
Post by lucy on May 3, 2021 9:01:11 GMT
julia, gdzie jesteś? Murat ma już nowy projekt. Info jest z wiarygodnego źródła.
|
|
|
Post by julia on May 6, 2021 8:03:10 GMT
lucy, wstyd mi. Nie dokończyłam relacjonowania ostatniego odcinka "Ramo", nie było mnie dziesięć dni , a na telefonie to nie pisanie. Zaczęłam od mniej ważnych pozycji, tym bardziej , że porobiły mi się duże zaległości w oglądaniu, "Ramo" zostawiłam sobie na deser Tak , słyszałam już tę wiadomość, ale równocześnie pojawiają się głosy, że to plotka. Oby nie Jest też informacja o tym, że partnerować Muratowi ma ....Gizem Karaca No nie czy nie mogą mu znaleźć innej Tylko nie Gizem. Znam ją z "Nadziei i miłości", teraz oglądam w "Baraju", nic ciekawego aktorsko, wdzięku też nie ma za dużego , no i sama duża, jedynie umie robić dziubek. Ktoś powie (też miałam obiekcje), że Esra też wysoka, ale ona ma i umiejętności, i wdzięk. Podobno , to przeróbka koreańskiego scenariusza. Ona ma guza mózgu i córeczkę, on biznesmen chce pomóc w kłopocie, biorą ślub, aby nie było prawnych problemów z dzieckiem w razie śmierci matki.....
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2021 14:17:50 GMT
Nie dokończyłam relacjonowania ostatniego odcinka "Ramo", nie było mnie dziesięć dni , a na telefonie to nie pisanie. Aaa to dlatego Cię nie było. Mam nadzieję, że wypoczęłaś. Temat serialu, o którym piszesz jest pod innym tytułem niż na TPF wczoraj podali. Tamten tytuł i opis to jest tytuł i opis koreańskiej dramy, a nie nowego projektu. Serial ma wyjść pod tytułem: Evlilik Sözleşmesi.
|
|
|
Post by julia on May 6, 2021 19:35:35 GMT
lucy, bardzo wypoczęłam. Podczas urlopu synowej pomagałam synowi przy opiece nad wnuczkiem trzylatkiem Nie znam się , jak wiesz na koreańskich, ale słyszałam, że Turcy chętnie adaptują ich scenariusze. Chciałabym, aby serial wyszedł, ale ta Gizem mnie zraża. Jak wiesz, oglądam "Kefaret" (nadrabiam zaległości) i patrzę na Nurgul, no cały czas z przyjemnością. gracja, wdzięk, niepowtarzalność, piękna kobieta i ją widziałabym u boku Murata. Z tym, że nie wiadomo czy taka powtórka byłaby udana. Nie wiem, jakie notowania ma Gizem wśród widzów, ale jeśli nie bardzo, to i losy serialu będą niepewne (jeśli powstanie).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 6, 2021 21:03:43 GMT
Podczas urlopu synowej pomagałam synowi przy opiece nad wnuczkiem trzylatkiem E to nad takim dzieckiem fajna opieka.
|
|
|
Post by julia on May 21, 2021 19:22:39 GMT
Next , no fajna, ale oczy dookoła głowy, gdyż mały, tak , jak inne dzieci ma niezwykłe pomysły na zabawę i sonduje wytrzymałość psychiczną dorosłych Dziś powrócę do Ramazana Kayi, ostatnio mojego ulubionego protagonisty, poza Akinem Akinozu z "Hercai". Jestem mniej więcej na bieżąco z serialami, oglądanie kilku już zakończyłam i śmiało mogę powiedzieć, że z tej czwórki zakończonych "Ramo " był mi najbliższy, zaraz po nim "Hercai" , choć od pewnego momentu powodów do irytacji było wiele. "Sefirin Kizi" i "Baraj" zdecydowanie rysują się na tym tle, jako seriale słabsze. Moje podsumowanie zakończyłam na śmierci Guriego, który był lojalny i wobec Dogu , i wobec Mazhara. Nie mógł znieść myśli, że śmierć matki Dogu pozostanie bez kary. Mazhar obawia się, że wszystkie wydarzenia, które miały miejsce , rozwścieczą Kudreta do tego stopnia, że każe pozabijać wszystkich członków rodziny Kaya, łącznie z dziećmi, a Cicek jest przecież biologiczną córką Hasana. Postanawia wysłać swoją rodzinę do Londynu, łącznie z Nehir, która oprócz niego nie ma nikogo. z Dogu zbyt wiele ich poróżniło, aby mogli być razem. Żal mi Nehir, choć w pewnym momencie szatan w nią wstąpił. Nie ma co się jej dziwić, bo choć Cihangir był bezwzględnym mordercą, to jednak był jej ojcem, wcześniej straciła brata psychopatę, i matkę - rodzinę. Pod koniec serialu całe powietrze z niej zeszło, poczuła się samotna, bez perspektyw i choć miała na pieńku z Mazharem, zgodziła się jechać. Devrim Ozcan po raz pierwszy widziałam w drugoplanowej roli w "Vatanim Sensin", potem w głównej roli kobiecej w "Vuslacie". Bardziej podobała mi się w "Vuslacie " ( fajna chemia z Kadirem Dogulu), niż w "Ramo", choć i tutaj spisała się dobrze, tworząc przekonująco postać niejednorodną i na pewno nie nudną. Ramo zaś w całej swojej zemście oszczędził Mazhara, darował mu życie , ale zapowiedział, że jeżeli jeszcze raz stanie mu na drodze, to nie będzie miał nawet swojej mogiły. Ma natychmiast wyjechać do Londynu i nigdy więcej nie wracać. na odchodnym rzucił :"Pamiętaj, żeby mojej bratanicy włos z głowy nie spadł". Postać Mazhara, aczkolwiek pokrętna, wyrachowana i zła, nie budziła we mnie takiej nienawiści, jak Kudret i Serif. Były momenty, że ratował skórę Ramo, brzydził się metodami Kudreta i Serifa, dla niego kobiety i dzieci były pod szczególną ochroną. Gdy obserwuje Kudreta nad brzegiem jeziora mówi do Guriego :"Jak można dla tego co się posiada, poświęcić życie ukochanej kobiety". Mehmet Yilmaz dał się poznać, jako czarny charakter w "Halce". To bardzo dobry aktor i czerń charakterów jego postaci troszkę ociepla fizyczność. Mehmeta Yilmaza - zwłaszcza w "Ramo" .
|
|
|
Post by julia on May 21, 2021 20:45:27 GMT
Mazhar odprawiony do Londynu, zostało dwóch wrogów do wyeliminowania - kapitan Kudret i Serif. Kudret o wszystko oskarża Serifa, za to że nie poradził sobie z Ramo , że nie mógł pokonać swojej arogancji, poczucia wyższości i teraz wystawił ich obu. Serif zwraca mu uwagę na to, że nigdy nie podważał jego decyzji, zawsze się zgadzał, więc dlaczego teraz ma pretensje. Od tego momentu ich drogi się rozchodzą. "Siradaki kim"? Pyta Dogu, - Kapitan! - Ramo , proszę , zostaw Kapitana mnie. - Dlaczego? - Bo zabił moją mamę, za to , że mnie uratowała. Kudret boi się śmierci, wzmacnia ochronę, kryje się , ale na próżno , przed bramą staje dwóch gniewnych - Ramo i Dogu. Błaga o litość, chce ofiarować Ramazanowi wszystko, co ma. Sam okrutnik, bez cienia współczucia i litości dla innych, gdy widzi widmo kostuchy staje się malutki, żebrzący Pozostaje pośrednik , czyli Serif. On jest przygotowany na każdą ewentualność. Walizkę ma od dawna spakowaną , dorzuca tylko jakąś książkę, zdjęcie Zeynep i jedzie spojrzeć na nią po raz ostatni , ale córki nie ma w banku. To Ramo posłużył się nią do szantażu Serifa - albo przyjedzie pod wskazany adres, albo... Wiadomo, że Ramo nic jej nie zrobi, ale Serif boi się. Przyjeżdża do lasu, gdzie są trzy mogiły i zadaje pytanie :" Gdzie jest moja córka? Jak ją odnalazłeś , ja chowałem ją sam przed sobą" - Jest w bezpiecznym miejscu. My nie ruszamy kobiet i dzieci. Przyszedłem sam do swojej mogiły, zakopiesz mnie własnymi rękami - pyta Serif? Na pewno się boi, jak każdy w obliczu śmierci, ale ma więcej godności niż Kudret... - Ja syn Abduna Ramazan Kaya , którego nazywają też Ramo z Adany, nauczyłem ciebie i takich jak ty bać się dobrych ludzi. Zemsta się dokonała. Wszystko można zacząć od czystej karty - rodzinny stół na leśnej polanie, jasne kolory , miłe słowa ,przyjemne dźwięki muzyki, deklaracja , że nigdy więcej , zabójstw, broni... wreszcie normalne życie Podobno pierwszy scenarzysta powiedział, że gdyby dane mu było dalsze pisanie scenariusza, zakończyłby historię Ramazana z Adany , zgodnie z prawdą. Pierwowzór tej postaci , zginął w Adanie ugodzony nożem przez napastnika. Tu mieliśmy happy end. Dobrze czy źle? To już każdy musi ocenić sam
|
|
|
Post by julia on Oct 1, 2021 16:17:36 GMT
|
|
|
Post by julia on Oct 2, 2021 9:56:50 GMT
Dobrze, że Murat ma poczucie humoru. Poszedł do kawiarni i cyknął sobie ileś fotek : cała twarz, twarz z boku, okolice oczu - patrzcie i oglądajcie ;"I co, coś zostało zmienione"
|
|
|
Post by julia on Oct 6, 2021 9:40:35 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 20, 2021 15:38:02 GMT
Serial został zakupiony przez brazylijską platformę cyfrowo Globoplay.
|
|
|
Post by julia on Oct 20, 2021 19:37:50 GMT
lucy, to fajnie ,że "Ramo" i "Cukurova" zostały sprzedane, szkoda tylko, że nasza telewizja kupuje marne seriale. Zresztą, nawet nie wiem czy ostatnio coś z tureckich zakupiono Zdaje się jakiś "Promyk nadziei" z dziewczynką, która grała Elif.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 29, 2022 20:25:51 GMT
▪ Turecki serial #Ramo z udziałem Murata Yıldırıma i Esry Bilgic kontynuuje swój sukces za granicą i zostanie pokazany w Rumunii 7 lutego!
|
|
|
Post by julia on Jan 30, 2022 17:51:19 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jul 20, 2022 21:58:30 GMT
Udało mi się znaleźć w internecie wszystkie reytingi poszczególnych odcinków wraz z miejscem, które zajął. Uff, troszkę czasu mi to zajęło.
A tutaj ogólne:
🔥 Ramo (wyniki): 14.01.2020 - 16.04.2021, kanał - Show, 40 odcinków.
⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 8,94% (21 stycznia 2020 r., odcinek 2) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 4,06% (18 września 2020 r., odcinek 12) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 6,12%
⚡Maksymalna ocena (AB) - 6,27% (14 stycznia 2020 r., 1 odcinek) ⚡Minimalna ocena (AB) – 2,97% (16 października 2020 r., odcinek 16) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 4,28%
⚡Ocena początkowa (TOTAL/AB) - 7,03%/6,27% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 5,74%/3,55%
⚡Średnia ocena pierwszego sezonu (TOTAL) - 6,82% ⚡Średnia ocena sezonu I (AB) - 4,85%
⚡Średnia ocena sezonu II (TOTAL) - 5,86% ⚡Średnia ocena sezonu II (AB) - 4,07%
⚡Maksymalna liczba widzów w Turcji to 7,53 mln osób. ⚡Minimalna liczba widzów w Turcji to 3,42 miliona osób. Średnia liczba widzów w Turcji to 5,15 mln osób.
💥Główni konkurenci: Mafia nie może rządzić światem (sezon 1), Kobieta (sezon 1), Tama (sezon 1), Hekimoglu (sezon 1), Dziecko (sezon 1), Czerwony Gabinet (sezon 1) 2) , Arka Sokaklar (Sezon 2), Bay Yanlis (Sezon 2), Babilon (Sezon 2), Hercai (Sezon 2), Dzieciństwo (Sezon 2), Payitaht Abdulhamid (sezon 2), Akinci (sezon 2), Seni Cok Bekledim (sezon 2), Son Yaz (sezon 2)
*Z uwagi na to, że portal dizisi zamknął dane o bezwzględnej liczbie widzów, dane są wskazane w poście na podstawie obliczeń ręcznych (1% = 0,842 mln osób)
|
|
|
Post by Matthias on Sept 4, 2023 17:26:20 GMT
💥 Rosyjska platforma cyfrowa Ivi w dalszym ciągu poszerza katalog tureckich projektów, prezentując swoim abonentom serie Ramo i Iyilik
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2024 14:17:32 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 17, 2024 17:55:47 GMT
Właśnie skończyłam pierwszy odcinek. Wcześniej nawet nie myślałam o rozpoczęciu oglądania. Jednak fandom HS zarzucał różnymi fragmentami i to spowodowało moje zainteresowanie. I tak, widziałam również filmiki pary Fetos & Neco. Ale nie będę specjalnie oglądała serialu dla tak typowej, toksycznej pary. Odcinek bardzo mi się spodobał. I będę kontynuowała. Serial jest w miarę krótki, więc myśleć,że nie porzucę produkcji,bez skończenia Od początku widać,że Murat super prowadzi swoją rolę. Zaczynam mu kibicować. A jego relacja z Sibil uważam za ciekawszą niż wcześniej wymiona inna para. Ale, ale Ilhan też na plus. Od sceny w klubie już stu procentach gardzę tą postacią. Szalony, niezrównoważony furiat psychopata. Więc dla mnie to kolejny dowód,że Ilhan potrafi grać. Jeśli ma co grać Lecę oglądać kolejny odcinek.
|
|