|
Post by julia on Mar 28, 2021 21:43:56 GMT
Milimetrowy plus w AB, także symboliczny w Totalu, chociaż uważam, że odcinek był w porządku, no ale dobre i to. Mamy w serialu powrót do motywu serdengecti i trochę innego życia i luzu wprowadziła Cicek
|
|
|
Post by julia on Mar 30, 2021 9:48:07 GMT
Odcinek 37.Groźby pod adresem Sibel :"Nie mieszaj się w te sprawy. To pierwsze i ostatnie uprzedzenie", ona z Nehir chciały dowiedzieć się o matce Dogu, ale otworzyły puszkę Pandory. Sibel w niebezpieczeństwie i Ramo zostawia wioskę, szalejącego kapitana , musi jechać...no bo Sibel znów się w coś wpakowała. A sytuacja w wiosce niebezpieczna , Kapitan daje 24 godziny na odnalezienie pieniędzy, a gdy Ramo mówi o niewinnych ludziach, dostaje 12 godzin z groźbą zabijania jednego mieszkańca co godzinę o ile nikt się nie przyzna. Bracia, którzy pozbierali pieniądze boją się , po pierwsze dlatego, że mają te pieniądze, a po drugie uważają, że gdy się przyznają, to i tak zginą. Sprawą odnalezienia pieniędzy zainteresowani są wszyscy , poza najwyższą trójcą, także Boran, Fiko, który liczy na swoją działkę, jest Korkut... Boran oczywiście jest sprawcą śmierci Cemila , układa się z Azerem, który miał te pieniądze przekazać handlarzom bronią...i to Boran odnajduje braci. Żal mi tych chłopaków, są tak przerażeni. Biorą łopaty i jadą z Boranem, aby wskazać miejsce zakopania pieniędzy...oczywiście ktoś ich ubiegł...Ramo po nitce do kłębka z niemałym trudem , przy pomocy Dogu, Arapa też doszedł do tego miejsca, ale już nikogo nie było... Ramo wydedukował po śladach w błocie , że pieniądze zabrał z lasu jeden utykający człowiek... W końcu pieniądze się znajdują w budynku gospodarczym pierwszej ofiary przesłuchań kapitana, ale jeden z braci ginie, gdy Azer ze swoimi ludźmi przyjechał po pieniądze... Chwila spokoju dla Ramazana , pozorna ...Kapitan ma swoje plany, swoje chore pomysły, a doskonałym pomocnikiem jest Serif. Mazhar owszem trzyma się miejsca za stołem króla Stambułu, ale on ma zupełnie inny charakter, poza tym ma rodzinę , o którą się boi. Pan profesor Serif ma też swoje plany, związane z serdengecti...
|
|
|
Post by julia on Mar 30, 2021 15:53:49 GMT
Serdengecti, znów powracają . Armia osmańska miała zróżnicowaną strukturę i ścisły przydział do formacji wojskowych. Ważną rolę odgrywali wojownicy prestiżowej formacji Silahdar.
Teoretycznie każdy osmański żołnierz za zasługi na wojnie mógł być awansowany do tej dywizji, należeli też do niej i żołnierze piechoty, którzy najpierw musieli zaciągnąć się do serdengecti - w dosłownym znaczeniu "dawca głowy", musieli przetrwać akcje samobójcze, aby dołączyć do dywizji Silahdar. Uaktywnili się , ponieważ Nehir i Sibel zaczęły poszukiwać matki Dogu, która do nich należała. Najpierw miała wykonywać swoją akcję w środowisku Cihangira i Koksola, ale narodził się związek, którego owocem był Dogu, gdy miał osiem lat, matka wróciła do organizacji i musiała zachować anonimowość. Dlatego też człowiek, który zabił wynajętego adwokata , groził dziewczynom, aby nie wchodziły w tę sprawę. Sibel uważa ochotników i całą organizację za wymysł Nehir, ale Ramo to potwierdza i mówi wyraźnie :"Nie zajmujcie się więcej tą sprawą, to , że matka Dogu chce pozostać incognito jest zrozumiałe". Ramo jest już przecież jednym z nich. Nieprzyjemna była scena , gdy jeden z serdengectii ( Ramo jeszcze nie wiedział z kim ma do czynienia) po wypowiedzeniu słów :"Nic ci nie powiem, nie mogę powiedzieć" ,naciska spust pistoletu Ramo i popełnia samobójstwo , wcześniej zabił swoich pomocników :"Nie macie dokąd uciec". Rozpracowanie organizacji postawił sobie za punkt honoru Serif. Oficjalnie profesor uczelni - fizyk, uprzejmy, szarmancki...Jego druga twarz przeraża. Sarraf przyjechała do Stambułu z niewidomą kobietą naukowcem (jedna z nich). Przy okazji dała ona wykład na uczelni. Znajomy, profesor Savas (Serif) zaprosił ją do swojego gabinetu i zapewne kolejny raz sprawdza czy ona przypadkiem nie udaje ślepoty. Opowiada, jak to on się boi, że za pewne działania mafia może go zniszczyć...i nie wiadomo czy tym razem pani profesor dała się podejść , czy też to było ukartowane, wystawiła Serifowi Sarraf. I dla sympatycznej przywódczyni był to koniec życia. Podczas, gdy Serif wybierał narzędzia do fizycznych tortur , ona mu powiedziała :"Niczego się ode mnie nie dowiecie. Wy zabijacie dla własnych korzyści , my poświęcamy swoje życie dla innych"- chwila , moment i zażyta trucizna , umieszczona w pierścionku. Serif jest wściekły. Początkowo wydawało mi się, że jest to być może matka Dogu ( wcześniej Sarraf obiecała Ramo, że czegoś dowie się o Sermin ), ale na ten moment nie było nawet sygnału, że tak może być.... Gdzie diabeł nie może....tak i tu, Sibel cały czas pakuje się w jakieś problemy. Nie dość, że Ramo ma mnóstwo innych kłopotów - przecież czas upływa, zostało mu osiem godzin do znalezienia 500.milonów - to jeszcze żonka z czarującymi minkami tłumaczy , dlaczego kolejny raz nie posłuchała i zrobiła coś po swojemu, co zagrażało jej życiu. Żal mi było Nehir - ona naprawdę się boi , Sibel ma obrońcę w osobie męża, ona nie ma nikogo... Przy okazji zobaczyliśmy też miłą scenę ze specyficznym, nie do podrobienia , uśmiechem Murata
|
|
|
Post by julia on Mar 31, 2021 16:58:01 GMT
Żeby nie było tylko mafijnie, mrocznie, to wprowadzono dodatkowo wątek illegitimi córki Hasana - Cicek. Oficjalnie jej "ojcem" , który wychowywał i opiekował się niż od dnia narodzin jest Mazhar. Od niego przejęła sposób bycia, powiedzenia i jest przez niego kochana, może robić wszystko...no prawie... Nawet, gdy wpakowała się do bagażnika samochodu Ramo, Mazhar rozłożył ręce w geście rezygnacji. Cicek, jest wygadana , jak przekupka z tym, że rozumuje bardzo logicznie, momentalnie kojarzy fakty. Dilber i Mazhar próbują poskromić jej temperament, ale nie jest łatwo Próbują też opanować , jej apetyt, ale bardziej konsekwentna jest Dilber. Do roli Cicek wybrano otyłą dziewczynkę, toczy się ten pączek i tu ,i tam, włazi, gdzie nie wolno. Teraz postawiła sobie za cel ,że musi porozmawiać z Hasanem . Oczywiście znalazła sposób , potem swoim zwyczajem uciekła i Pirim z...misją przebłagania Affet w Izmirze. Może jest trochę za mądra i rezonerska , jak na dziesięciolatkę, ale nie można odmówić młodej wykonawczyni wdzięku, mimo tuszy Z Mazharem i Hasanem wypada świetnie. Sceny są zabawne, zwłaszcza z Hasanem, który boi się Cicek, boi matki, a najbardziej Affet. Ale , mimo strachu jest dumny z córki , a gdy młoda rzuci ripostę, mówi :"To ma po mnie" , a Cicek :"Nie , nie po tobie, bardziej po wujku Ramo"
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 31, 2021 20:35:22 GMT
Ramo final season za 5 odcinków. Tak podaje dizilah. Ciekawe czy wrócą z 3 sezonem.
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2021 21:55:12 GMT
Nie wrócą. Umowa między BKM, a Show dobiega końca.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 1, 2021 16:19:38 GMT
A więc to będzie również finał serialu. No i super, będą mieć z 40 odc idealnie.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 1, 2021 18:36:45 GMT
To jest FINAL SEASON . Definitywny koniec .
|
|
|
Post by julia on Apr 1, 2021 19:04:01 GMT
Bardzo dobrze, historia zostanie opowiedziana i finał. Dwa dobre sezony wystarczą. Oczywiście z drugiej strony chciałoby się dłużej oglądać Murata na ekranie w bardzo dobrej kreacji postaci
|
|
|
Post by lucy on Apr 1, 2021 19:09:14 GMT
Też bym go (Murata) chętnie pooglądała, ale w normalnym serialu.
|
|
|
Post by julia on Apr 2, 2021 21:05:38 GMT
Też bym go (Murata) chętnie pooglądała, ale w normalnym serialu. A to nie jest normalny serial Lucy Owszem, to też nie moje klimaty, ale szybko serial mnie wciągnął, mimo mafijnego klimatu i bardzo się cieszę, ze Murat wybrał dla odmiany taki właśnie projekt. Świetnie się sprawdza w roli mafiosa , walczącego o sprawiedliwość. Murat pokazuje tutaj całą gamę swoich umiejętności aktorskich w tym fizycznych. Wiem, że wiele jest markowania i pracy kamery, ale Murat jest wysportowany, gibki z przyjemnością się patrzy na niego i w akcji , i w czułych scenach. Jest super Odcinek dzisiejszy, to ciągłe niespodzianki : podstępy Serifa, matka Dogu - żona Kapitana, zasadzki ciągłe przeszkody w próbie rozbijania systemu, który wcale nie wiadomo czy da się unicestwić Pierścień wokół Ramo się zacieśnia i raczej pomyślnego zakończenia nie będzie.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 3, 2021 18:08:24 GMT
Reyting za 02.04.2021 - PIĄTEK ТОТАL:
1. Arka Sokaklar (584 odcinek) - 9.21%⬇(-0.14) 2. Kirmizi Oda (31 odcinek) - 8.71%⬆(+0.04) 6. Ramo (38 odcinek) - 5.31%⬆(+0.01)10. Son Yaz (14 odcinek) - 4.06%⬇(-0.12) 14. Akinci (14 odcinek) - 3.17%⬆(+0.16) 16. Payitaht: Abdülhamid (145 odcinek) - 3.01%⬆(+0.51) 19. Seni Çok Bekledim (10 odcinek) - 2.82%⬇(-0.04) AB:
1. Kirmizi Oda - 11.89%⬆ (+0.27) 3. Son Yaz - 4.82%⬇(-0.29) 4. Arka Sokaklar - 4.23%⬇(-0.20) 9. Payitaht: Abdülhamid - 3.17%⬇(-0.14) 10. Ramo - 3.00%⬇(-0.31)14. Seni Çok Bekledim - 2.62%⬆(+0.03) 15. Akinci - 2.55%⬆(+0.48)
|
|
|
Post by julia on Apr 5, 2021 18:53:47 GMT
Odcinek 38. podobał mi się.
Widać, że powoli zmierzamy do końca. Można tylko zadać sobie kluczowe pytanie. Ramo jest Sarrafem , a ponieważ pierścień wokół niego się zacieśnia będzie musiał wzorem dwóch Sarrafów, poświęcić swoje życie, czy też jednak wyjdzie zwycięsko . Wolałabym, aby nie było tragicznego zakończenia i złożenia Ramazana na ołtarzu walki o sprawiedliwość, ale ...obawiam się, że tak może być, wiele na to wskazuje, chociaż ostatnia scena tego odcinka daje małą nadzieję na to, że zaliczoną wpadkę w oczach Serifa przekuje w swój sukces. Ma kolejnego , okrutnego wroga w postaci brodacza, któremu wysadził w powietrze 500 min dolarów i arsenał broni....no i jeszcze Dogu, jedyny, którego twarz widział człowiek brodacza...
|
|
|
Post by julia on Apr 6, 2021 9:02:17 GMT
Odcinek 38, ciąg dalszy.Tym razem Sibel ratowała Sahina i Dogu i dlatego znalazła się w domu Kapitana. Zdziwiony jest Kapitan Kudret i nie mniej Ramo. Kudret , to chytry lis z doskonałym węchem, więc jest podejrzliwy: " W tej dziewczynie jest coś , co mnie niepokoi. Nasze przypadkowe spotkanie, nie wydawało mi się logiczne". Ma świdrujące spojrzenie i nie uspokoi się, dopóki nie ma pewności. Bardzo niebezpieczny przeciwnik. Już postanowił śledzenie Sibel. Z opresji ratuje ją nowa postać - Cahide, żona Kudreta i...matka Dogu, która przewidująco wprowadziła ją do fundacji. Jedna z członków organizacji serdengecti, jest żoną króla Stambułu, zapewne całe życie po odejściu od Koksola i Dogu pełniła swoją misję. W ramach ochrony syna , nie ujawnia się i grozi Sibel :"Jeżeli Dogu się dowie zniszczę całą twoją rodzinę " "Dogu i tak wie, że jego matka żyje. Ojciec powiedział mu o tym przed śmiercią" Do konfrontacji dochodzi za sprawą Nehir, która nie odpuściła, ale oboje znaleźli się w rękach ochrony Kapitana i przed Kapitanem. Dogu podkreślał , że matki nie pamięta, ale jej oczu nie zapomniał... I kobieta, schodząca ze schodów w domu Kudreta ma te oczy, a i ona zmienia się na twarzy, gdy widzi przed sobą dorosłego syna Ciekawe czy w porę się ocknie, aby odwrócić uwagę męża. Nad Sarraf, jak twierdzi Serif jest jeszcze ktoś ważniejszy. I tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie Cahide W tym odcinku finalizuje się sprawa 500 milionów . Ramo zgodnie i za wiedzą Kapitana dostarcza je człowiekowi w Bułgarii, ale zamierza pieniądze odzyskać, jednak Selahtar jest sprytniejszy. Zastawił pułapkę, furgonetka , zamiast pieniędzy była pełna ludzi z bronią. Ekipa Dogu wybita, a on sam dostał się w ich ręce. Z dobrą miną do złej gry, torturowany, ale też i desperacko walczący z maleńką nadzieją czeka na ratunek ... Ramo pojawił się w ostatnim momencie. Mustafa Yildiran świetnie gra rolę Dogu, prawdziwy komandos I trzej muszkieterowie z zadowoleniem patrzą, jak magazyn z pieniędzmi i arsenałem broni za ich przyczyną , wylatuje w powietrze Selahtar wpada w szał , jedzie żądny zemsty do Stambułu - miliardy poszły z dymem Znana jest jego człowiekowi tylko twarz porwanego i tę twarz widzi przed sobą w domu Kudreta, do którego przyprowadzono Nehir z Dogu...
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2021 12:34:02 GMT
🔥💣 U Murata Yildirima zdiagnozowano koronawirusa. Aktor jest w kwarantannie w domu. Z tego powodu serial Ramo ma swój finał za dwa tygodnie (a nie za 5 jak podawano wcześniej). Murat osobiście potwierdził te informacje.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 6, 2021 17:16:40 GMT
Pewnie to co by nagrał to musi siedzieć w domu. Jeśli przechodzi go łagodnie to za dwa tygodnie może do pracy wrócić.
|
|
|
Post by julia on Apr 6, 2021 19:18:15 GMT
to bardzo przykra wiadomość. Niewielka pociecha, że za dwa tygodnie mógłby wrócić do pracy, skoro serial się już skończy Jednak, choć to zwiastuje dramatyczny koniec postaci Ramo, to trudno. Zdrowie najważniejsze, kader... Życzę Muratowi zdrowia i oby nie miał komplikacji , życzę też, aby jak najprędzej wziął udział w kolejnym projekcie
|
|
|
Post by julia on Apr 6, 2021 20:33:32 GMT
No nic, kończę opis odcinka 38. Sibel i Ramo. Sytuacja jest napięta, Ramo jest zmęczony, przygaszony, ma tylu wrogów, musi być czujny, więc tym chętnie wraca do domu i Sibel jest taka zalotna , kusząca... Między nimi czuje się to ciepło, związek dusz Esra , to dobry wybór Bardzo groźnym przeciwnikiem jest Serif - Savas. Sprytnie podszedł prof. Teser i "złowił " w swoją sieć Sarraf, która zażyła truciznę. Ona w końcu domyśla się co zrobiła, dzwoni do Ramo, nie widząc ,że wszystkiego słucha Serif. Oczywiście Ramo jedzie, ale Serif ma go na celowniku i zaczyna swoją przemowę, pełen satysfakcji, że trafił na tę osobę, której słuchała sama Sarraf. Mówi, że on popełnił malutki błąd, kolejny popełniła Teser , a trzeci i kluczowy Ramo, przyjeżdżając po jej telefonie: "Złapałem was za pomocą znanej zasady, trzy błędy, jedna prawda. Twoja śmierć Ramo jest bliska". Ramo zaś ripostuje: "Ty myślisz, że to koniec? Mylisz się Serif, my tylko zaczynamy, to jest początek końca". No cóż w świetle aktualnych informacji, które zgotował los, a nie scenarzyści (chociaż nie wiemy czy nie napisali czarnego scenariusza), pewnie to Serif będzie miał rację W domu Kudreta też padło pytanie :"To Ramo też należy do organizacji serdengecti"?! Wierni widzowie "Ramo" będą zawiedzeni, ale cóż, samo życie. Najważniejsze, żeby Murat szybko wyzdrowiał i po długiej przerwie, gdy już przełamał się i wrócił do grania w serialach, może chętniej powróci na mały ekran
|
|
|
Post by julia on Apr 8, 2021 10:25:06 GMT
Jutro przedostatni odcinek serialu. Wielka szkoda, tym bardziej ,że miały być jeszcze cztery odcinki, no i z udziałem protagonisty. A tak, realizatorzy będą musieli pomyśleć nad końcówką. Mają możliwości techniczne do zmontowania z tego , co było i z niewykorzystanych kadrów ...Na pewno Murat będzie prawie niewidoczny... Nie ma co się łudzić, Ramo zginie, poświęci swoje życie, jako kolejny Sarraf. Być może w ten sposób ocali swoją rodzinę Ale , jak Hasan sobie poradzi z męską opieką, skoro on tylko dużo mówić potrafi i Affet nim kieruje On potrzebuje mocniejszego mentora, a takim jest do tej pory Ramo. Od jakiegoś czasu zauważało się, że Ramo - mimo inteligencji, sprytu, dyplomacji, pomocy oddanych przyjaciół - traci grunt pod nogami. Gdy już się wydawało, że jest górą, wydarzało się coś , co krzyżowało jego posunięcia i cofało na drodze rozpracowywania i niszczenia systemu .
|
|
|
Post by julia on Apr 10, 2021 9:06:44 GMT
Total prawie identyczny, lekki wzrost w AB, mały spadek w ABC. Przedostatni odcinek. Byłam ciekawa , co zrobią z postacią Ramo, jak nakręcą? Albo mieli jakieś niewykorzystane materiały, albo Murat nakręcił sam siebie w domu, skoro czuje się nieźle, a potem to obrobiono i włączono do całości Realizatorzy poszli w niedobrym kierunku, skłaniając się do zwycięstwa zła Nie podoba mi się unicestwianie niewinnych ludzi dla brudnych celów i władzy
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2021 9:10:16 GMT
Reytingi za 09.04.2021 - PIĄTEKТОТАL:1. Arka Sokaklar (585 odcinek) - 9.22%⬆(+0.01) 2. Kirmizi Oda (32 odcinek) - 8.76%⬆(+0.05) 6. Ramo (39 odcinek) - 5.30%⬇(-0.01)
8. Son Yaz (15 odcinek) - 4.44%⬆(+0.38) 16. Payitaht: Abdülhamid (146 odcinek) - 2.83%⬇(-0.18) 18. Akinci (15 odcinek) - 2.74%⬇(-0.43) 20. Seni Çok Bekledim (11 odcinek) - 2.49%⬇(-0.33) AB:1. Kirmizi Oda - 11.04%⬇ (-0.85) 4. Son Yaz - 5.05%⬆(+0.23) 5. Arka Sokaklar - 4.36%⬆(+0.13) 8. Ramo - 3.19%⬆(+0.19)
13. Payitaht: Abdülhamid - 2.97%⬇(-0.20) 15. Seni Çok Bekledim - 2.36%⬇(-0.26) 16. Akinci - 2.23%⬇(-0.32)
|
|
|
Post by julia on Apr 11, 2021 21:05:40 GMT
Odcinek 39 - przedostatni Wielka szkoda, ale siła wyższa, raz , że ratingi, dwa choroba Murata...oby z niej wyszedł , jak najprędzej i bez następstw. Najbardziej odrażające typy górą. A już - za przeproszeniem - gęba Kudreta budzi przerażenie. Po kolei i systematycznie unicestwia się ludzi z otoczenia Ramazana i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że koniec będzie tragiczny, jak w tragedii antycznej. Początek i koniec odcinka, to wybuch samochodu, w którym jest skuty kajdankami Dogu, chcący w pojedynkę znaleźć Ramo. Niestety wpada w pułapkę. Serif swoim zwyczajem prawi morały i robi wykład na temat wysokiego mniemania o sobie, które nie prowadzi do dobrego. Dogu jest otumaniony gazem, ledwie unosi głowę, ale....być może to złudne odczucie, ale wydaje mi się, że on coś robi z kajdankami, chyba jest mniej nieprzytomny, niż wygląda... Jest malutka szansa na to, aby w ostatniej chwili wydostać się z samochodu Dogu przeszedł metamorfozę już dawno, najwyżej ceni lojalność względem Ramo, nawet nie chce wyjeżdżać z Nehir, mówiąc, że tamtego Dogu już nie ma. Dane mu było zamienić kilka zdań z matką, która nie wytrzymała i zaniosła mu wodę (wiedziała, że jest w łapach Selahtara) , a potem uratowała życie i pomogła uciec. Wyjaśniła dlaczego ich opuściła. Kudret dowiedział , że jest ona serdengecti, a że się zakochał, zaszantażował : życie Koksala i Dogu w zamian za życie z nim, dlatego upozorowano śmierć Sermin, aby mogła narodzić się Cahide. Przed laty i teraz poświęciła swoje życie dla syna. Tym razem naprawdę odeszła do wieczności - Kudret , wiedząc o wszystkim od Selahtara bez wahania strzelił jej prosto w serce, mówiąc :"Jednej rzeczy nigdy i nikomu nie daruję - zdrady".
|
|
|
Post by lucy on Apr 11, 2021 21:21:20 GMT
julia, Murat pewnie teraz pójdzie do roli na platformę. Tyle, ze tam seriale są o wiele krótsze.
|
|
|
Post by julia on Apr 12, 2021 9:33:02 GMT
julia, Murat pewnie teraz pójdzie do roli na platformę. Tyle, ze tam seriale są o wiele krótsze. No i dobrze Te długie, rzadko się sprawdzają w całości. Myślę, że Murat przełamał się w swojej niechęci grania w serialach , co cieszy, bo szkoda, aby jego aktorski potencjał się marnował.
|
|
|
Post by julia on Apr 13, 2021 8:04:05 GMT
Muratowi życzymy dziś - w dniu Jego Urodzin - zdrowia, dobrego samopoczucia, radości ,szczęścia osobistego i zawodowego. Oby kolejne role były równie udane
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2021 9:06:14 GMT
Ja mu życzę potomka. Murat niedługo będzie w dziadkowym wieku, a tu zero dzieci. Co do seriali to wg mnie te na platformie są o niebo słabsze od telewizyjnych.
|
|
|
Post by julia on Apr 13, 2021 9:40:54 GMT
Ja mu życzę potomka. Murat niedługo będzie w dziadkowym wieku, a tu zero dzieci. Co do seriali to wg mnie te na platformie są o niebo słabsze od telewizyjnych. Lucy, potomka, jak najbardziej On tego pragnie, ale jakoś jego żony nie dają rady Burcin dzieci nie chciała, do tej pory ich nie ma. Imane kilka razy poroniła.... A co do dziadkowego wieku? Lucy ,Murat jest w super wieku do bycia ojcem i jeszcze ileś lat będzie . Dzisiaj jest tendencja do późnego rodzicielstwa, nie mówię czy to dobre czy nie, ale tak jest. Na pewno młodsi rodzice są zdrowsi, to nie podlega dyskusji. Ilu ja miałam pra..., których dzieci rodziły się nawet około pięćdziesiątki u kobiet (bezpośrednia prababka ojczysta miała 54!!! lata, wyobraź sobie ) i sześćdziesiątki u facetów Fakt były to już ostatnie dzieci, nie wszystkie dochodziły do dorosłości wraz z rodzicami, ale w moim drzewie...większość tak. Lucy, jak najbardziej polegam na Twojej wiedzy, co do seriali na platformie . Do tej pory nie oglądałam.
|
|
|
Post by julia on Apr 14, 2021 11:56:48 GMT
Ciąg dalszy odcinka 39.O Dogu napisałam, teraz kolej na innych i dramatyczne sytuacje. Serif jest dumny z siebie, bo ma Ramo, pozbył się profesor Teser, zwołuje zebranie. Paszczak Kudret , jest wściekły, przyjechał "jakiś chuligan z Adany" i wywrócił wszystko do góry nogami, wydaje rozkaz zlikwidowania wszystkich z rodziny Kayów. Można się było po nim spodziewać wszystkiego najgorszego, skoro bez mrugnięcia okiem, zabił swoją kochaną żonę Mazhar się przestraszył, gdy usłyszał, że mają zginąć też kobiety i ...dzieci A przecież Cicek, to krew Hasana. Wysyła Dilber z Cicek i Nehir do Londynu. Dla Serifa , to bułka z masłem. Na dom Ramazana wysłano oddział szturmowy, dron... strzały, sypiące się szkło, Sahin nie żyje , Dogan ranny....czarna rozpacz! Gdyby nie komandos Dogu, byłaby prawdziwa zagłada. Na szczęście jest też Hasmet, specjalista komputerowy. Teser powiedziała o prof. Savasu, po nitce do kłębka, doszli, że to Serif. Mam nadzieję, że ten gad nie przeżyje finału i ktoś też skróci o głowę Kudreta Sibel nie było w domu, więc uniknęła napadu, ale ona jest i tak zdruzgotana - Mazhar dał jej pierścień Ramo i pokazał zdjęcie w telefonie...Ramo oldu Jej rozpacz jest ogromna. Widz wie, że Ramo żyje, jest uwięziony w jakiejś komórce, skuty żelaznymi grubymi kajdanami i aby zadać mu niewyobrażalny ból, Serif śledzi akcję na dom Ramo oraz pokazuje ją swojemu więźniowi Ramo bliski obłędu, szarpie się , krzyczy, złorzeczy, ale...nic nie może zrobić Jaki będzie koniec? Raczej beznadziejny, szekspirowski. Ramo brak, boję się , że Sibel z rozpaczy popełni samobójstwo... No chyba, że realizatorzy nie zechcą eksponować bezmiaru zła ....
|
|
|
Post by julia on Apr 15, 2021 8:47:59 GMT
I choćbym nie wiem, jak nie chciała oglądać zwiastunów, to wyskoczy mi informacja na FB i nici z mojego postanowienia. No i już wiadomo, że Ramo żyje Zobaczymy, jak zakończą? Czy Muratowi pozwolono już coś nakręcić? Jest grupowe zdjęcie z jego urodzin , tak jak było napisane na torcie od ekipy :"Wieczorem świętuje ekipa z Adany"
|
|
|
Post by Matthias on Apr 15, 2021 15:58:07 GMT
Gdzieś mi mignęła informacja, że to finał sezonu xD. Ale chyba im się coś pomyliło.
|
|