|
Post by Matthias on Dec 20, 2021 15:49:18 GMT
mira bardzo mi się to podobało. Odgrzewanego kotleta nie była w postaci - jesteś winna, na pewno! I sru, odsuwa się od niej, jeszcze robi wszystko, żeby ją wkopać - nie! Tu czegoś takiego nie było. Od samego początku jest przy Celince naszej kochanej, która jak bezbronna myszka wysłuchuje wszystkiego i stara sobie wszystko przypomnieć. Zastanawiam się teraz tylko kto? Neva? Cunyet czy jak mu tam (adwokacik od Yekty, były Celinki, a flirtujący z Nevą), Yekta?! Nie chce mi się wierzyć, żeby to był Yekta... Chociaż zadał pytanie "kogoś podejrzewacie" i nie widać było po nim jakiejś straty. Chciał pomóc w ucieczce, ale czy posunąłby się dla własnej kariery do takiej brutalności?
|
|
|
Post by julia on Dec 22, 2021 11:05:37 GMT
Odcinek 14.Biedna Ceylin, pistolet w ręku, głowa rozbita , szok , rzuca broń i idzie na oślep przed siebie. Policja jej szuka , Ilgaz tym bardziej, znajdują , ale jest w takim stanie, że trzeba do szpitala. Ona dalej nie mówi i poddaje się pełnym oględzinom, jakby to wszystko działo się poza nią. Na szczęście tomografia nie wykazuje zmian . Ilgaz z pełną troską i delikatnością okrywa, informuje co będzie się działo, cały czas czuwa w szpitalu Ponieważ na pistolecie są jej odciski palców musi być przesłuchana i zatrzymana w areszcie. Ona dalej w amnezji... Kto zabił? No jak to kto? Yekta, którego rozpacz nie przekonuje, zresztą nie jest zbyt widoczna, napada na Ceylin, wykrzykując, że się zemściła, że zabiła jego jedynaka . Krzyczy na Parsa, że ma natychmiast znaleźć mordercę. Stwarza pozory niewinności. Ułożył cały plan w najmniejszych szczegółach.... Tyle tylko, że to chyba by było za proste Metin podejrzewa ojca To jest postać pełna tajemnic, ale zdolna do wszystkiego. Seda była zbyt przerażona groźbami dziadka. A może jednak Ceylin Była z Enginem, kłócili się , wysiedli z samochodu daleko od miejsca zbrodni, on zawlókł ją do lasu , prowokował, ironizował. może strzelił ( stąd druga łuska), potem zaczęli się szarpać i.... Tego oczywiście nie chcemy. Kolejne odcinki będą pomału odkrywać nam kadry , powracającej pamięci Ceylin i wreszcie poznamy prawdę. Wzrost w ratingu zasłużony
|
|
|
Post by Matthias on Dec 22, 2021 16:44:26 GMT
julia, ja się właśnie zastanawiam, kolejny raz, czy Yekta mógłby wszystko zaplanować, co do ślipka, jeśli chodzi o morderstwo własnego syna...On miał na niego haki, ale czy ojciec byłby zdolny do tego? No nie chce mi się w to wierzyć jakoś... Ale już mnie nic nie zadziwi Podobno Celinka nasza dostała jakąś ofertę pracy w serialu na platformę? Jak się potwierdzi, to będzie wiadomo. Może została furtka otwarta. Jak przyjmie, to do końca sezonu pociągną Celinkę i desant. A jak nie, to będą mordować kolejnych bohaterów
|
|
|
Post by mira on Dec 22, 2021 19:20:04 GMT
Podobno Celinka nasza dostała jakąś ofertę pracy w serialu na platformę? Jak się potwierdzi, to będzie wiadomo. Może została furtka otwarta. Jak przyjmie, to do końca sezonu pociągną Celinkę i desant. A jak nie, to będą mordować kolejnych bohaterów Tak naprawdę "Yargi" dopiero co się zaczął. Wyniki ma rewelacyjne, zbiera same pochwały, Pinar zresztą również jest chwalona. Nie sądzę, by przyjęła jakąkolwiek inną pracę, chyba że właśnie dopiero w w wakacje. Zobaczymy w maju, jakie będą wyniki oglądalności.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 22, 2021 19:27:54 GMT
Ja osobiście wolałbym, aby ten serial zamknął się w jednym sezonie, z dobrą końcówką i by warto było do niego wracać. Nie chciałbym, żeby historia była rozwlekana na kilkadziesiąt odcinków. Też uważam, że Pinar się na to nie zdecyduje. Na chwilę obecną, nie ma złej sytuacji. Jej serial zbiera dobre notowania, i zarabia na siebie. Może jakaś premia się szykuje?
|
|
|
Post by julia on Dec 22, 2021 21:29:05 GMT
Ja osobiście wolałbym, aby ten serial zamknął się w jednym sezonie, z dobrą końcówką i by warto było do niego wracać. Nie chciałbym, żeby historia była rozwlekana na kilkadziesiąt odcinków. Matthias, jak zawsze jestem za Nie znoszę rozwlekania historii do niemożliwości. Co do Yekty, to nie wykluczam, że ojciec mógłby się posunąć do morderstwa własnego syna, jak i odwrotnie. On syna nienawidzi, nie chciał żeby się urodził i Engin miał w ręku dokument , rujnujący karierę Yekty. On jest takim samym psychopatą, jak syn, tylko u niego przejawia się to w nieco inny sposób. Zobaczymy z czasem...kto
|
|
|
Post by Matthias on Dec 24, 2021 8:46:02 GMT
Nowy odcinek (Odcinek 15) pojawi się dopiero 9 stycznia, ze względu na koronawirusa, który zagościł na planie... . Akurat zbiegło się jeszcze z przerwą.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 24, 2021 22:43:26 GMT
✔ W tym tygodniu nie będzie żadnego nowego odcinka serii "Wyrok".Nie będzie emisji nowego odcinka serialu "Wyrok", ponieważ aktorka Pinar Deniz i jej ukochany aktor Yigit Kirazci odbędą dwutygodniową kwarantannę z powodu covid. W przyszłym tygodniu nie będzie odcinka ze względu na święta. Nowy odcinek ukaże się 9 stycznia
|
|
|
Post by Matthias on Dec 25, 2021 19:51:46 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Dec 27, 2021 13:06:31 GMT
💥 Pinar Deniz wzięła udział w wydarzeniu „Audycja dla #Wyroku” na Twitterze. A na pytanie „Którą scenę lubiła grać najbardziej?” Aktorka odpowiedziała: 📍 „Bardzo mi się podobało, gdy pobrali się bez żadnych formalności - wtedy świetnie się bawiliśmy. Podobała mi się scena, w której porównuję Erena do komisarza, a Ceylin do Nilufera. Te sceny przyszły mi teraz do głowy ”.O wyborze Kaana i Pinara scenarzystka serialu powiedział: 📍Wybrałam Kaana i Pinar, bo podobał mi się ich duet w serialu #Love101!Scenarzystka zapewniła też, że będzie śledzić historię do końca: 📍 „Nie ma znaczenia, ile będzie sezonów. Jeśli historia się skończy, serial się skończy ”.Pinar Deniz powiedziała też, że nie otrzymała zaproszenia do udziału w noworocznej edycji specjalnej "Głosu Turcji".
|
|
|
Post by lucy on Dec 29, 2021 15:27:42 GMT
Bardzo lubię Kaana, jednak niech ograniczy te sesje. Jest bardzo niefotogeniczny.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 30, 2021 22:16:42 GMT
💥 HBO Max rozpoczęło negocjacje w sprawie uzyskania praw do emisji "Wyroku", który w tym sezonie jest z zainteresowaniem oglądana przez widzów.
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2022 13:12:08 GMT
Ranini potwierdziła, że Pinar Deniz prowadzi rozmowy z Disney+ na udział w jednym z projektów platformy.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 1, 2022 21:30:48 GMT
💥 Scenarzystka serialu #Wyrok, Sema Ergenekon i jej mąż, aktor Ugur Aslan zachorowali na koronawirusa…
|
|
|
Post by mira on Jan 3, 2022 8:46:55 GMT
Pinar ogłosiła, że ma negatywny wynik testu, a dziś wrzuciła story z przyczepy, także wróciła do nagrywania. Teraz chory jest Ugur, ciekawe jak reszta. Byle się tak nie ciągnęły te zachorowania w nieskończoność...
W końcu obejrzałam odcinki 12 i 13. Liczę, że w tygodniu pojawi się 14.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 3, 2022 18:13:30 GMT
Patrząc ilu aktorów i aktorek jest zarażonych, to zastanawiam się, na ile czasu niektóre seriale zostaną zdjęte z ekranu... Również bym chciał, aby Yargi się pojawiło w tym tygodniu .
|
|
|
Post by Matthias on Jan 3, 2022 18:42:10 GMT
💥 Atresmediacom nabywa prawa do tureckiego serialu telewizyjnego #Wyrok na potrzeby jego emisji w Hiszpanii. 🇪🇸👏
|
|
|
Post by Matthias on Jan 3, 2022 19:02:38 GMT
mira - będzie odcinek! Edit: Myślałem, że chodziło Ci o odcinek w TV 💥💥💥 Nowy odcinek serialu "Wyrok" ukaże się w najbliższą niedzielę!
|
|
|
Post by mira on Jan 4, 2022 7:54:19 GMT
Matthias, w zasadzie chodziło mi o jeden i drugi. Tłumaczenie 14 wpadło wczoraj, ale jeszcze nie oglądałam i na szczęście w niedzielę będzie w tv 15
|
|
|
Post by julia on Jan 4, 2022 10:07:26 GMT
Do Ceylin powoli zaczyna docierać groza sytuacji. Ciągle nie pamięta i to ją jeszcze bardziej przytłacza, ma cały czas przy sobie Ilgaza i mimo ,że Pars prowadzi śledztwo, instynktownie się wyczuwa, że także chciałby , aby Ceylin nie była zamieszana w tę sprawę. Cały czas nie podoba Yekta, jako główny podejrzany (wg mnie, choć może to zbyt proste) i Merdan, który z jakiegoś powodu, cały czas trzyma w szachu Sedę.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 7, 2022 20:56:11 GMT
Odcinek 14Engin uciekł i zrobiło się jedno wielkie zamieszanie. Wszystkie kamery, Pars z ekipą i Ilgaz podciągają rękawy i próbują rozszyfrować, dokąd mógł się udać Kędziorek i jaki udział miała w tym Ceylin. Nie zdziwiła mnie Lacin, która będąc pewną iż ma kluczyki w torbie, po przegrzebaniu wyszło, że ich po prostu nie ma. Synowi dała? Czy jednak ona o niczym nie wie... Dziwne tutaj machlojki już były. A jak będzie tym razem? Gulfer widziała młodego z Zaferem na cmentarzu - oj czuję, że tutaj będzie się działo. Mamy świadka. I pierwszego podejrzanego sprowadzą Cinara I znowu pójdzie siedzieć. Tym razem jednak się z tego nie wywinie. Merdan i Cinar - irytowali mnie w tym odcinku. Młody uradowany, bo dziadek wszystko zamiótł pod dywan, i dał mu pracę, stawia się ojcu. Czy naprawdę młody tylko na tyle Cię stać?! W całym odcinku możemy zobaczyć jak Ilgaz opiekuje się naszą Celinką, jak nie odstępuje jej nawet na krok. Jedzie tu, siedzi tam. Ach - wyczuwam tę miłość w powietrzu. Pars z kolei chciałby wierzyć w to, że Celinka za to wszystko nie odpowiada - jednak jak to w pracy, jest odpowiedzialny za niektóre rzeczy - stawia oskarżenie na podstawie dowodów zbrodni. Nic nie znaleźli innego, co mogłoby wpłynąć na decyzję sędziny. Odcinek nie był taki zły, ale jednak poprzednie mi się bardziej podobały. Mam nadzieję, że odcinek 15 przyniesie nam więcej dramaturgii . I nie chce mi się wierzyć, żeby Merdan był zamieszany w to morderstwo... A jeśli to prawda, to niech pójdzie siedzieć.
|
|
|
Post by mira on Jan 10, 2022 11:46:06 GMT
Serial zanotował bardzo ładne wyniki po przerwie. Usilnie go promowali, bo wrzucili dwa zwiastuny i aż trzy scenki! Dla mnie to za dużo, swego czasu robili tak samo z "Ada Masali" i efekt był odwrotny do zamierzonego, bo najciekawsze momenty widz już obejrzał przed emisją odcinka. Na szczęście w przypadku "Yargi" sytuacja się nie powtórzyła i oglądalność jest świetna.
Nie widziałam jeszcze tłumaczenia odcinka 14 i muszę przyznać, że przez tę przerwę moje zainteresowanie serialem ciut się zmniejszyło, mam nadzieję, że to stan przejściowy. Niby planowałam obejrzeć ten odcinek wczoraj, ale ostatecznie miałam dużo rzeczy do ogarnięcia przy dzieciach i w domu, więc w tle leciał live 15. Coś tam obejrzałam, ale niezbyt dokładnie. W każdym razie mocno zaskakujących zwrotów akcji chyba nie było, z wyjątkiem ostatniej sceny. Podoba mi się też, że scenarzystka wciąż ma masę pomysłów na rozwój wątków postaci drugoplanowych. Kiedy już zaczęłam myśleć, że byłą kobietę i córkę komisarza szlag trafił i przypomnimy sobie o nich za kilka odcinków albo i w ogóle, nagle obie pojawiły się na ekranie. Ciekawe, co ta młodzież jeszcze nawywija...
|
|
|
Post by Matthias on Jan 10, 2022 17:14:28 GMT
❥ Reytingi za 09.01.2022 (NIEDZIELA)🔝: ▪ ТОTAL: 1. Yargı (15 odcinek) - 8.35% ⬇ (-1.04)2. Teşkilat (21 odcinek) - 7.97% ⬇ (-2.40) ▪АВ: 1. Yargı - 10.81% ⬆ (+0.96)2. Teşkilat - 8.08% ⬇ (-1.97) ▪АВС: 1. Yargı - 10.24% ⬇(-0.67)2. Teşkilat - 8.71% ⬇ (-2.07)
|
|
|
Post by Matthias on Jan 10, 2022 18:09:03 GMT
💥 Onur Durmaz, który grał rolę Engina w serialu #Wyrok, złożył szczere oświadczenie dla TV100. Aktor opisał scenę, w której miał najwięcej trudności w serialu, następującymi słowami: 📍 „Sceną, która była dla mnie największym wyzwaniem, są sceny z jazdy. Nie jestem zbyt aktywnym kierowcą. W niektórych scenach jadę, śpiewam, kamera przede mną, obok innej. Muszę zagrać scenę, ale dla mnie były to sceny, w których byłem najbardziej spięty. Mam prawo jazdy od 10 lat, ale nie jeżdżę aktywnie od 5-6 lat.”
|
|
|
Post by Matthias on Jan 11, 2022 18:07:32 GMT
💥 W niedzielny wieczór - serial #Wyrok, po raz pierwszy od premiery, został liderem pod względem oglądalności w niedzielę w każdej kategorii!
|
|
|
Post by julia on Jan 11, 2022 20:22:49 GMT
Coś tam obejrzałam, ale niezbyt dokładnie. W każdym razie mocno zaskakujących zwrotów akcji chyba nie było, z wyjątkiem ostatniej sceny. Podoba mi się też, że scenarzystka wciąż ma masę pomysłów na rozwój wątków postaci drugoplanowych. Kiedy już zaczęłam myśleć, że byłą kobietę i córkę komisarza szlag trafił i przypomnimy sobie o nich za kilka odcinków albo i w ogóle, nagle obie pojawiły się na ekranie. Ciekawe, co ta młodzież jeszcze nawywija. mira, to prawda zaskakujących zwrotów akcji nie było, ale pojawiły się nowe szczegóły. Co do postaci drugoplanowych , tak dalej jest Ozlem i Deniz, choć w tle i nadal jest Seda, która miała wyjechać do Izmiru... Odcinek 15.Właściwie cały odcinek skupia się na gromadzeniu dowodów oraz nieprzemijającej amnezji Ceylin, choć powolutku pojawiają się pojedyncze przebłyski świadomości. Smutna scena podczas rozmowy z psychologiem - przerażeniem napawa ją myśl , że niczego nie może sobie przypomnieć i że ona mogła strzelić. Ilgaz , nie bacząc na nic, chce ochronić kobietę, którą kocha ( czuła scena podczas widzenia w areszcie), naraża się tym nieustannie Parsowi, głównemu prokuratorowi i co gorsza Yekcie, którego pomocnik ( nie pamiętam imienia, no i nie podoba mi się facet) zdobył ważne dowody : - Ilgaz bez zezwolenia był na miejscu przestępstwa, - Ceylin ma certyfikat , stwierdzający, że przeszła szkolenie na strzelnicy i świetnie strzela. One obciążają protów o czym Yekta nie omieszkał przypomnieć prokuratorowi. Krzyczy na lewo i prawo, że Ceylin jest morderczynią , że się zemściła... Mało tego, wykorzystuje w oskarżeniach i matkę Ceylin, która po śmierci Inci przyniosła Lacin żałobny całun. Koniec końców , Ilgaz ma zakaz zbliżania się do dokumentów, Eren musi oddać sprawę koledze, bo tak postanowił Metin, chcąc , aby syn nie narobił sobie kłopotów i nie stracił pracy,. Ilgaz ma zamknięte wszystkie drogi - składa rezygnację Yekta nadal budzi we mnie złe emocje. Węszy, jak lis, jest napastliwy...że też Lacin wytrzymała tyle czasu z tym tyranem...nawet na Sedę ostrzy sobie zęby. Siostry nie wierzą mu , Seda zarzuca pomoc Enginowi w ucieczce, a Lacin przypomina wypadek, w którym za sprawą Yekty zginęły cztery osoby.. Wiadomo, że go podejrzewają : - Ukradłeś książkę z mojego pokoju i chciałeś go otruć..., zorganizowałeś ucieczkę...jesteś zawsze i wszędzie przy wszystkim... - Ty jesteś chora...nie byłem dobrym ojcem, ale to mój syn... - Ciekawe dlaczego ja ci nie wierzę... Yekta szydzi ze szwagierki : - Skoro jesteś taka mądra, znajdź winowajcę.... Zanim odsunięto Ilgaza od sprawy, zdążył zdobyć zdjęcia kurtki Ceylin i ślady butów, którymi ktoś stanął na jej klatce piersiowej. oznacza to, że na miejscu przestępstwa był ktoś trzeci, tym bardziej, że uderzono ją w głowę. Mało tego, Ilgaz zauważył, że łuski po nabojach były suche, a feralnego dnia padał deszcz... Ciekawe , jak dalej potoczy się akcja. Pewne, że Ilgaz nie odstąpi, złożył rezygnację, ale nie spocznie, aby ratować Ceylin. jest to duże poświęcenie, świadczące o wielkim uczuciu. Zastanawiające, dlaczego Seda została i poszła do Merdana No i w kafejce dziadka spotykają się najmłodsi Parla, która dalej nie chce chodzić do szkoły, po samobójczym incydencie, Deniz, która w ogóle do szkoły nie chodzi i niby przyjaciel Cinara, krętacz o nieszczerym uśmiechu. Czy coś wspólnie wywiną czy to tylko jednorazowy przypadek. Cinar już się sparzył, wie czym pachnie więzienie, trochę się uspokoił, pracuje u dziadka, co wcale nie uspokaja Metina, gdyż działania Merdana raczej nie są czyste, a kafejka jest tylko parawanem. Niemniej Cinar prosi dziadka o pomoc dla Ilgaza.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 17, 2022 20:13:19 GMT
Reytingi za 16.01.2022 (NIEDZIELA):ТОТАL:1. Teşkilat (30 odcinek) - 8.61% ⬆ (+0.64%) 3. Yargı (16 odcinek) - 7.98% ⬇ (-0.37%)13. Elkızı (11 odcinek) - 2.89% ⬇ (-0.55) АВ:1. Yargı - 10.39% ⬇ (-0.42%)2. Teşkilat - 9.17% ⬇ (+1.09%) 15. Elkızı - 1.88% ⬇ (-1.12)
|
|
|
Post by mira on Jan 18, 2022 7:38:38 GMT
Wyniki nadal są super, ale w totalu już kolejny raz spadek. Nadrobiłam odcinki 14 i 15, a nawet obejrzałam fragmenty 16 po angielsku i w końcu jestem na bieżąco
|
|
|
Post by julia on Jan 18, 2022 21:11:18 GMT
Zapierających dech akcji w odcinku 16. nie było, ale trochę się działo...Ceylin wreszcie sobie przypomniała całe zdarzenie - to była kobieta Engin ją świetnie znał, skoro szeroko się na jej widok uśmiechnął. Tylko kto to może być Ma długie, jasne włosy...
|
|
|
Post by mira on Jan 19, 2022 7:27:57 GMT
Na TT robili śledztwo i uchwycili zbliżenia na rękę, która strzela, a potem dotyka Engina. Zgadzam się, że wygląda bardziej na męską. Może tam były dwie osoby, mężczyzna strzelał, a kobieta towarzyszyła? Cuneyt i Neva? Kierowca i Lacin? Ale aż tylu odcisków butów tam nie znaleziono. Sama już nie wiem
|
|