|
Post by julia on Jan 19, 2022 10:47:26 GMT
Na TT robili śledztwo i uchwycili zbliżenia na rękę, która strzela, a potem dotyka Engina. Zgadzam się, że wygląda bardziej na męską. Może tam były dwie osoby, mężczyzna strzelał, a kobieta towarzyszyła? Cuneyt i Neva? Kierowca i Lacin? Ale aż tylu odcisków butów tam nie znaleziono. Sama już nie wiem I to będzie nas trzymać w niepewności. Aż tak bardzo się nie wpatrywałam i skupiłam się na włosach, zatrzymałam kadr przy powtórce. W wolnej chwili z ciekawości zerknę. Pod uwagę brałam Nevę i Lacin. Pierwsza jest ruda, druga nie ma tak długich włosów, ale te mogą wydawać się dłuższe gdy bardzo pochylimy głowę. Może też być peruka Ślady butów tylko jednej osoby, są to trapery, wskazywałoby to na mężczyznę, choć...niekoniecznie. Znaleziono niedopałki, ale do tej pory nie widzieliśmy ani nie wiemy czy ktoś z bohaterów pali papierosy. Lacin zabrała z domu jakieś drobne przedmioty, myślałam, że to pendrivy i jakaś fiolka??? Ona to też trzymała w ręku na nabrzeżu. Motywy: Neva?. Engin wiedział o jej korupcji.... Lacin? To matka, kochająca matka, ale wie , że syn zwariuje do reszty w więzieniu, jednak czy wolałaby by go zabić , zamiast np. leczyć Mamy problem nie lada... Odcinek 16.
Tak w skrócie. Ilgaz składa rezygnację, co wywołuje niezadowolenie ojca i wątpliwości Parsa oraz głównego prokuratora. Eren zostaje przywrócony do sprawy. Biedak ma swoje osobiste problemy - Ozlem przyparta do muru wyznała Deniz prawdę i młoda odeszła z domu, ale Erem to prawdziwy przyjaciel, zrobi wszystko , aby pomóc Ilgazowi i Ceylin. Ilgaz zwraca się o pomoc w rozwikłaniu sprawy ( już jako adwokat) do pani profesor. Cały czas jest przygnębiony, ale także bardzo skupiony, nie ma dla niego nic ważniejszego , niż wyciągnięcie Ceylin z aresztu i pomoc w odblokowaniu jej pamięci. To on odnalazł ślady, których nikt wcześniej nie zauważył. Rozumiem Metina, ciężko pracował na to, aby syn zdobył dobre wykształcenie i uzyskał status społeczny oraz materialny, a tu Ilgaz składa rezygnację. jednak dla niego najważniejsze jest uczucie do Ceylin. W kolejne wcielenie wchodzi Seda. Przyparta do muru przez Merdana, przyjmuje ofertę Yekty (brrr, co to za kreatura ), ale wchodzi też w układ z Lacin - Seda pomoże siostrze zniszczyć Yektę Cały czas mnie biesi Cinar On się nigdy nie zmieni. Bał się więzienia, ale sam się znów tam pcha. Myślał, że u dziadka będzie zarabiał kokosy i tylko dlatego omówił Serdarowi, ale gdy koperta okazałą się zbyt chuda w te pędy do koleżki... Merdan jaki jest, to jest, ale zdaje sobie sprawę z własnego przegranego życia. Tłumaczy wnukowi, że zanim odziedziczy po nim klub, musi się wszystkiego od podstaw nauczyć, ale do tego głąba nic nie dociera! Finał odcinka, to odblokowanie pamięci Ceylin. Powolutku klatka, po klatce odsłania się przebieg wydarzeń : oto Engin zauważa jej rękę w samochodzie, wywleka z auta, niszczy telefon i naigrywa się . Ceylin mierzy do niego z wyszarpniętego pistoletu, Engin z płaczu przechodzi do radosnego uśmiechu, opuszcza ręce, bo widzi za plecami Ceylin wybawcę/ -ów . Uderzenie w głowę zbija ją z nóg, poprawka w żebra ciężkim butem...zdziwiony i przerażony wzrok Engina i strzał prosto w serce....
|
|
|
Post by julia on Jan 19, 2022 11:04:44 GMT
mira, tak to chyba facet. Ręka bardziej męska niż kobieca i cień który pojawia się za plecami Ceylin po uderzeniu w żebra , to postać w czarnej, prostej kurtce do kolan.
|
|
|
Post by mira on Jan 19, 2022 11:07:14 GMT
Znaleziono niedopałki, ale do tej pory nie widzieliśmy ani nie wiemy czy ktoś z bohaterów pali papierosy W tureckich serialach telewizyjnych chyba nigdy nie widziałam, by ktoś palił papierosy, bo chyba nie wolno tego pokazywać. Pokazują jedynie, że trzyma zapalniczkę w ręku i ma zamiar zapalić. I mnie się wydaje, że widzieliśmy w takiej sytuacji Nevę w 3 czy 4 odcinku, a teraz w 16 właśnie Lacin. Aż sprawdzę...
Edit. Co do Nevy nie jestem pewna i nie chce mi się dalej szukać, ale Lacin ewidentnie wyciąga z szuflady zapalniczkę i czarny przedmiot (cygaro? wygląda bardziej jak czarny papieros, ale takich chyba nie ma, nie mam pojęcia, nie palę). Później, gdy wysiada z auta z tym kierowcą, wyciąga zapalniczkę i to cygaro z kieszeni płaszcza.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 19, 2022 18:27:37 GMT
❥ Pinar Deniz i Kaan Urgancioglu otrzymali nagrody dla „Najlepszy aktor/aktorka roku” i „Najlepszy serial roku” — #Wyrok
|
|
m0ck
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by m0ck on Jan 20, 2022 8:58:45 GMT
m0ck i zacząłeś oglądać Wyrok? . Tak i jaram się. Dla mnie najlepszy serial ostatniego roku a może i trochę wcześniej. Chyba od czasu Kara Sevda nic mnie tak nie wciągnęło.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 20, 2022 16:47:10 GMT
m0ck i zacząłeś oglądać Wyrok? . Tak i jaram się. Dla mnie najlepszy serial ostatniego roku a może i trochę wcześniej. Chyba od czasu Kara Sevda nic mnie tak nie wciągnęło.
Ja wciąż jestem na bieżąco . Jeden z niewielu seriali, gdzie akcja za akcją się dzieje .
|
|
|
Post by julia on Jan 21, 2022 10:25:37 GMT
Edit. Co do Nevy nie jestem pewna i nie chce mi się dalej szukać, ale Lacin ewidentnie wyciąga z szuflady zapalniczkę i czarny przedmiot (cygaro? wygląda bardziej jak czarny papieros, ale takich chyba nie ma, nie mam pojęcia, nie palę). Później, gdy wysiada z auta z tym kierowcą, wyciąga zapalniczkę i to cygaro z kieszeni płaszcza. mira, przy kolejnym obejrzeniu , no i zdjęciu, które zamieściłaś wygląda to na zapalniczkę. Wiesz, może to głupie, ale sama aktorka wygląda mi na palaczkę Analizuję tę ostatnią scenę i bardziej obstawiałabym asystenta Yekty, który chce uchronić Nevę, ale jak to w kryminałach bywa, mordercą może okazać się zupełnie ktoś inny. O tym, że Engin będzie uciekał ze szpitala wiedział on i kierowca , obydwaj wiedzieli, że pojedzie do tego domu i dlatego czekali w pobliżu.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 22, 2022 20:08:04 GMT
▪ Onur Durmaz, który zagrał Engina w #Wyroku, otrzymał wczoraj nagrodę dla najlepszego nowego aktora podczas Brand Beauty Awards of the Year.„Bardzo mi to schlebia. Nie było mi łatwo. Były chwile, kiedy pracowałem niesamowicie ciężko, że tak powiem, a potem byłem głodny. Nie mówię jeszcze: „W końcu dotarłem do jakiegoś punktu”. Przywykłem do pytań dotyczących serialu „Nie żyjesz, kto jest twoim zabójcą?” Nikomu nie daję spoilerów. Miałam okazję pracować ze świetnymi nazwiskami w serialach "Wyrok" i "Klub". Prawie każdego dnia uczyłem się czegoś nowego na planie.”
|
|
|
Post by lucy on Jan 24, 2022 14:21:42 GMT
Sema chyba ten scenariusz podprowadziła z jakiegoś zakurzonego archiwum. Notabene fajny plakat. martawiller, oglądasz jeszcze Yargi?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 24, 2022 17:24:51 GMT
Reytingi za 23.01.2022 NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (31 odcinek) - 8.63% ⬆ (+0.02%) 2. Yargı (17 odcinek) - 8.53 ⬆ (+0.55%)
12. Elkızı (12 odcinek) - 3.32% ⬆ (+0.43%) АВ:1. Yargı - 11.27% ⬆ (+0.88%)
2. Teşkilat - 8.69% ⬇ (-0.48%) 11. Elkızı - 2.20% ⬆ (+0.32%)
|
|
|
Post by julia on Jan 24, 2022 19:58:11 GMT
Tylko przyklasnąć!
|
|
|
Post by Matthias on Jan 24, 2022 20:27:39 GMT
Gdzieś mi umknęło, że nie napisałem nic o 15 odcinku Coś złego się ze mną dzieje. I o 16! Na dniach wyskrobię coś
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Jan 24, 2022 22:23:42 GMT
lucy, Yargi oglądam jestem chyba 3 odc do tyłu muszę nadrobić zaległości
|
|
|
Post by julia on Jan 25, 2022 12:34:50 GMT
Odcinek 17.Już , już wydaje się , że jest trop, ale niestety... Długie włosy napastnika, który uderzył Ceylin w głowę... domniemanie - kobieta Niedopałki papierosów , to osoba paląca, czekająca w tym miejscu... Zeznania Ceylin i Sedy. zdaniem Parsa są ważne, ale niewystarczajace... będzie wymuszone zeznanie Nevy... Rękawiczka znaleziona w wodzie, to przeoczony ślad, niezwykle ważny, a na niej krew Engina i włos......mężczyzny Czyli nie kobieta? Rozmiar buta 43, ale był też niedokładnie zbadany mniejszy ślad... Jeśli mężczyzna , to miał długie włosy? Peruka? Nie znamy faceta z długimi włosami...poza...pracownikiem laboratorium... Dalej stoimy w miejscu, ponieważ Lacin ( pali papierosy) wcale nie pojechała pożegnać się z synem, jak zeznała. Będzie za to miała karę od Yekty. Ceylin jest niewinna o czym my wiemy, ale Yekta rozpętał przeciw niej akcję w mediach społecznościowych. Seda też nie zabiła , ale ona jest i tajemnicza, i pokrętna oraz prowokująca. To jest maska. Jej wizyta w domu Parsa w ogóle mi się nie podobała. To zakładanie nogi na nogę, nagą prawie do końca uda, niedomówienia Ona pod pozorem odwagi i przewidywalności sytuacji bardzo się boi. Boi się nie tylko Merdana, który pojawia się , jak duch za jej plecami i naciska w sprawie Zafera, przed Yektą gra pewną siebie, ale czy uda się jej go zniszczyć, jak obiecała Lacin . Problem będzie z Nevą, która ma grzechy z przeszłości, Engin o tym wiedział i , która jest prywatnie z asystentem Yekty. Nawet wybierają mieszkanie...Pars nieubłagany, każe jej się stawić i złożyć zeznanie. Siostra gra twardą, ale panicznie się boi... To wszystko trzyma w napięciu. Kto jest zabójcą Do tego Merdan usypia czujność rodziny w sprawie Zafera, sfałszowanym listem i pieniędzmi, Zumrut jest w ciąży (Aylin słusznie się domyśla z kim), Eren ma córkę na głowie i nie wiadomo , co z tym będzie, gdyż Fatih , to drań i tego tak nie zostawi. Ilgaz świeżo upieczony , licencjonowany adwokat musi się przestawić na inny tok myślenia w swojej pracy. Uczucie rozkwita, ale nie jest to najważniejsze w tym odcinku, a Ceylin musi się pogodzić, że zrezygnował z funkcji prokuratora. Podoba mi się kreacja postaci Parsa przez Mehmeta Yilmaza Akę Jego prokurator, jest bezkompromisowy, uczciwy, a jako Pars bywa złośliwy, prześmiewczy, ale jest także ludzki, choć swoje uczucia niekiedy skrywa pod oficjalną powłoką. Zupełne przeciwieństwo szui Yekty
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 13:15:27 GMT
lucy, Yargi oglądam jestem chyba 3 odc do tyłu muszę nadrobić zaległości I jak oceniasz serial, martawiller? Yargi jest lepsze od KS, Zemheri i SK?
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 21:45:10 GMT
Next, patrz jaka scena.. RTUK, do roboty!
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Jan 25, 2022 22:57:51 GMT
lucy , Yargi oglądam jestem chyba 3 odc do tyłu muszę nadrobić zaległości I jak oceniasz serial, martawiller ? Yargi jest lepsze od KS, Zemheri i SK? Ten serial to sztos wkręciłam się po pierwszych odcinków ostatnio odpuściłam bo wiadomo były święta Nawet na siłę nie znajdę słabych stron serialu
|
|
|
Post by mira on Jan 26, 2022 7:25:47 GMT
Next , patrz jaka scena.. RTUK, do roboty! W telewizji tego nie puścili, więc nie powinno być problemu. Co ciekawe, to dopiero pierwszy pocałunek tej pary w serialu i od razu jak namiętnie
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2022 9:04:41 GMT
Wg mnie podkład muzyczny jest nieodpowiedni i psuje efekt. Skoro ta scena jest poza Turcję, mogli ją lepiej zrealizować. I ten pocałunek też średnio im wyszedł. Tureckie aktorki niestety nie mają wprawy w takich scenach. Niemniej turecka prasa aż wrze.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 26, 2022 18:10:16 GMT
Next , patrz jaka scena.. RTUK, do roboty! Rtuk wkroczył cały na biało.
|
|
|
Post by mira on Jan 26, 2022 20:06:44 GMT
lucy, ta piosenka nie została wybrana przypadkowo. Utwór przewija się wielokrotnie w serialu i ma szczególne znaczenie dla głównej bohaterki.
|
|
|
Post by julia on Jan 28, 2022 8:18:34 GMT
Rtuk wkroczył cały na biało Scenę pokazano okrojoną, tylko do pasa, nie było żadnego łapania za udo , ale i tak byłam zszokowana, że Ceylin wpiła się w Ilgaza za taką namiętnością lucy, rzeczywiście piosenka w tej scenie tak sobie współgra z całością, ale , jak napisała mira, jest powiązana z Ceylin
|
|
|
Post by mira on Jan 28, 2022 9:27:40 GMT
Są fotki promujące kolejny odcinek. Nasza parka zakochana na maksa. Może podejmą jakieś poważne decyzje, może zdecydują się razem zamieszkać? Ale naprawdę boję się, co będzie, gdy sprawa Zafera (i to, jak bardzo umoczeni są Cinar i Metin), wyjdzie na jaw. Nie wyobrażam sobie, by po czymś takim mogli kontynuować małżeństwo. To będzie prawdziwy dramat dla obojga, chociaż żadne z nich nie zawiniło. Myślę sobie, że może scenarzyści zostawią tę sprawę na koniec sezonu? Ale do maja jeszcze bardzo daleko i choć serial trzyma poziom i jest bardzo ciekawy, to nie wiem, o czym to dalej ma być. W końcu przecież wyjaśnią, kto zabił Engina. A sprawy o ukaranie mordercy Inci i tak nie będzie, bo on przecież nie żyje.
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2022 17:25:03 GMT
|
|
|
Post by mira on Jan 31, 2022 10:42:11 GMT
Wczorajszy odcinek live nie cieszył się na grupie zbyt dużą popularnością, bo komentarzy było tak mało, jak chyba nigdy dotąd. Ale to może dlatego, że grupa nie zdążyła z tłumaczeniem poprzedniego odcinka, a oglądanie bez zrozumienia, co działo się wcześniej, za bardzo nie ma sensu. W każdym razie ja live widziałam, ale tak piąte przez dziesiąte, bo raz, że zajmowałam się w trakcie czymś innym, a dwa, że ciągle zrywało połączenie. Zapamiętałam ładne scenki Ilgaza i Ceylin, Parsa z Nevą w sumie też, no i interesujące wieczorne spotkanie Parsa, Erena, Ilgaza i Ceylin. Spotkanie z małą siostrą Ilgaza też mi się podobało. Muszę przyznać, że zdradą zahukanej Lacin i tym, jak sobie to wszystko ułożyła, byłam zaskoczona równie mocno jak Yekta. Zabolało go, ale nie dlatego, że żonę kocha, tylko dlatego, że uraziła jego dumę. No bo jak ona mogła się odważyć na coś takiegio, jak ona mogła zdradzić kogoś tak wspaniałego i ważnego jak Yekta? Najważniejsze, że wiemy kto strzelił do Engina. Ale dlaczego to zrobił? Dla kogo pracuje? I czemu ktoś usilnie próbuje wrobić Ceylin i teraz jeszcze Ilgaza? Według mnie dziadek już teraz odpada. Może faktycznie Yekta? W odcinku sporo miejsca poświęcono nowym sprawom, w które zaangażowali się Ceylin i Ilgaz, ale nie potrafię powiedzieć, czego one dotyczyły i czy to tylko taka akcja na jeden odcinek, czy wątek zostanie pociągnięty dalej. Oglądalność w Turcji nadal świetna. Myślę, że za tydzień może ciut wzrosnąć, bo nie będzie już ElKizi.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 31, 2022 12:15:57 GMT
📌 Reytingi za 30.01.2022 (NIEDZIELA)ТОТАL:2. Yargı (18 odcinek) - 8.40% ⬇ (-0.13%)
3. Teşkilat (32 odcinek) - 8.09% ⬇ (-0.54%) 12. Elkızı (13 odcinek, FINAŁ) - 3.40% ⬆ (+0.08%) АВ:1. Yargı - 10.96% ⬇ (-0.31%)
2. Teşkilat - 8.14% ⬇ (-0.55%) 13. Elkızı (FINAŁ) - 2.27% ⬆ (+0.07%)
|
|
|
Post by julia on Jan 31, 2022 20:45:15 GMT
Nie znamy faceta z długimi włosami...poza...pracownikiem laboratorium... Odcinek 18.I to jest pracownik laboratorium , żeby Eren o tym wiedział..., to by mu simity wcisnął do gardła, aby się nimi udławił Trochę mu miesza szyki asystentka, która wcześniej sprawdziła, że włos znaleziony na miejscu zbrodni, należał do mężczyzny. Facet mieszka w trudnych warunkach, ale ma stałą pracę , na pewno nie ma głodowej pensji, a jednak dał się komuś przekupić. Ten ktoś ( mężczyzna) zwleka z wypłatą obiecanych pieniędzy, a laborant coraz bardziej się niecierpliwi. Kim jest zleceniodawca??? Na dziś, obstawiam Yektę bardzo mocno nastawał na to, aby Ilgaz wykonał test DNA. Laborant już nad tym pracował i ma próbki włosów Ilgaza. Teraz dopiero się zacznie dochodzenie, biedny Ilgaz Yekta , to typ sadysty. Kłamca, oszust, wszystko kontroluje i wszystkich, którzy mu się przeciwstawiają - niszczy. Współczuję Lacin i...kierowcy. Dla Yekty to dodatkowy policzek - kierowca z jego żoną! Następne odcinki zapewne zjednoczą wszystkich do pomocy Ilgazowi. Już od "Kara Sevdy " aktorka, grająca matkę Ceylin mnie drażni. Kolejny raz gra postać, która uznaje tradycyjne obyczaje , jest nieprzyjemna w obejściu, mimo, że jest kochająca rodzicielką, ale z tych :"Co ludzie powiedzą" i nie zawaha się wywierać ciągłej presji. Nieważny jest taki ślub i koniec.Mimo że Ceylin i Ilgaz są dorośli , nikt ich nie pyta. Obydwoje starają się uciec od kurateli rodziców i ani Metinowi, ani Gul, to się nie podoba. Jak widać Cinar dalej uskutecznia szemraną robotę, a co gorsza Serdar próbuje wciągnąć w nią Parlę. Smarkatej chyba było mało problemów z dopingiem, sama i rozmyślnie pcha się w kłopoty...
|
|
|
Post by Matthias on Feb 4, 2022 16:52:29 GMT
Troszkę widzę, narobiło mi się zaległości . Odcinek 15Ilgaz bardzo troszczy się o Celinkę naszą kochaną, i prowadzi ją do pokoju prokuratora, by z nią sobie na spokojnie porozmawiać, a to się nie podoba zbytnio Parsowi. Zazdrość przez niego przemawia? Neva jakoś obojętnie traktuje Cuneyta, sługusa Yekty. Czyżby coś się wydarzyło, co chcieliby ukryć przed światem? Ja tam myślę, że dość szybko się to wszystko wyjaśni. Celinka mało co sobie przypomina. Jakieś drobne rzeczy - trzymanie pistoletu, upadek, wystrzał - wszystko to przemawia za tym, że Celinka jest winna. Ale czy na pewno? Nie chce mi się wierzyć, żeby bidulka nasza miała mieć ręce pokryte krwią. Przez kilkadziesiąt minut walka Parsa, Erena i Metina. Metin i Pars porozumieli się w sprawie Celinki i jakoś tak zapanowała na posterunku niezbyt przyjemna atmosfera. Jeden oryginalny egzemplarz dokumentów? O wszystkim ma być informowany tylko Pars? Coś mi tutaj śmierdzi. Chyba naprawdę nie sądzą, że zrobiła to Celinka? Celinka trafiła do całkiem przytulnego aresztu. Spodziewałbym się, jak to w innych serialach bywało, jednej matki, która wszystkim rządziła, która mówiła co i jak ma wyglądać, a tutaj mamy skupisko kobitek, które nie są wobec siebie wrogo nastawione. I to mi się spodobało. W końcu jakieś inne spojrzenie na więzienne mury. Ilgaz odwiedza Celinkę w więzieniu i wychodzą kolejne rzeczy... Celinka umie doskonale posługiwać się bronią. I znowu w obecności Engina. Przyjaciel, nieprzyjaciel... I Lacin wyjawia też prawdę o Yekcie! Uniewinniony, chociaż był winny śmierci pewnej rodzinki. Co ty masz adwokaciku jeszcze za kołnierzykiem?! Rozmowa pomiędzy Ilgazem a dziadkiem wiele wniosła do serialu. Dziadek jest tu ważną postacią. Najbardziej podobała mi się jego sentencja: "Patrzenie na ból ukochanej kobiety, jest największą męką na tym świecie." Tylko i wyłącznie czysta prawda. Akcja akcja, i jeszcze raz akcja. Eren Metin Pars ponownie się stykają, i wychodzą kłótnie. Celinka sobie coś tam powolutku zaczyna przypominać, ale wciąż jest to bez szaleństw. No i Bomba odcinka - Ilgaz rezygnuje ze swojego stanowiska, i wprawia tym w osłupienie ojca Oj, dawki emocji i akcji nigdy nie dość.
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2022 17:48:40 GMT
Kanał został ukarany za sceny przemocy w Yargi. " alt=" "]
|
|
|
Post by mira on Feb 7, 2022 8:41:31 GMT
Oglądał ktoś live? Ja oglądałam, ale jak ostatnio narzekałam, że nie było wielu komentujących na grupie, tak wczoraj były 3(!) komentarze. Natomiast pod postem dyskusyjnym zaczęły się pojawiać głosy, że serial nieco stracił na jakości. Przyznam, że chyba coś w tym jest, bo choć serial nadal bardzo mi się podoba, to nie wywołuje już takich emocji. Może byłoby inaczej, gdybym oglądała po kolei, a tak najpierw zaliczyłam live 18, potem tłumaczenie 17, potem live 19... Kaan i Pinar grają bardzo naturalnie i to jest duży plus. Nie jest za słodko, nie jest sztucznie. Wczoraj spodobał mi się też wątek Cinar-Parla. Ciekawe, czy coś się tutaj pozytywnie rozwinie, czy wydarzy się nieszczęście...
|
|