|
Post by lucy on Dec 7, 2022 15:04:09 GMT
Napisałam, że w tabelkach, tych czerwonych. Żeby nie było - pretensje mam do Dizilah, do nikogo więcej mira, przyznam, ze też mnie to "wkurza" i wolałabym na tych grafikach numerację "od początku". Ewentualnie w nawiasie i mniejsza czcionką numer odcinka danego sezonu.
|
|
|
Post by julia on Dec 7, 2022 17:23:52 GMT
Ciekawe, kim okaże się synuś Yekty. W ogóle nie spodziewałam się, że ktoś taki może pojawić się w serialu, ale podoba mi się pomysł Semy. Z Serdarem mega zamieszanie, ja nie wiem, jak oni z tego wybrną. Ilgaz i Ceylin to się chyba załamią, mimo że to mega silne charaktery. Też jestem ciekawa, Lacin nawet dlatego wzięła go z powrotem. Chce mieć dziecko w domu skoro Engin nie żyje. A przede wszystkim jestem ciekawa reakcji Yekty. Engina przecież nie chciał od początku. Zaś sytuacja z Serdarem, na pewno wstrząśnie Ceylin i Ilgazem, obydwie rodziny są umoczone, a do tego jeszcze rodzina Erena lucy , mówisz, że obydwie mają nienachalną urodę...prawda , ale w "Ramo" na Esrę patrzyło mi się bardzo przyjemnie, natomiast teraz na Deniz nie bardzo.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 8, 2022 19:37:51 GMT
✨📸 Ekipa serialu " Yargi" udała się do Kapadocji, aby nakręcić 48. odcinek, który wyemitowany zostanie w przyszłym tygodniu
|
|
|
Post by mira on Dec 12, 2022 15:04:51 GMT
Odcinek 45.
W zasadzie nie mam mu nic do zarzucenia, ale przez to, że się wkręciłam w inny serial, "Yargi" przestał mnie już tak interesować i w trakcie oglądania zaczynam się niecierpliwić z powodu długości niektórych ujęć. Serial jest bardzo dobry, ale jak dla mnie mógłby się już wkrótce skończyć. W tej chwili uważam, że trzeci sezon jest zbędny.
Co do fabuły, w tym odcinku nie było żadnych skomplikowanych zagadek, ganiania za czymś po nocach. Eren i Ilgaz próbują rozwikłać sprawę śmierci Serdara, ale na spokojnie, bez pośpiechu, bez większych emocji. Oczywiście do czasu, bo pod koniec okazuje się, że składając zeznania, młodzież minęła się z prawdą. W tym samym czasie Ceylin odkrywa kolejne kłamstwa swojej rodziny. Można się spodziewać, że w 46 odcinku akcja zdecydowanie przyspieszy...
Sprawy Ardy to taki trochę zapychacz, nic specjalnego. Ale dzięki niej możemy lepiej poznać panią prokurator. Ciekawe co ona i Pars zrobią teraz ze swoją miłością.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 12, 2022 17:26:23 GMT
📌 Reytingi zа 11.12.2022ТОТАL:3. Teşkilat (57 odcinek) - 6.59% ⬇ (-0.10) 4. Yargı (47 odcinek) - 6.29% ⬇ (-0.45)12. Güzel Günler (6 odcinek) - 3.27% ⬇ (-0.17) 17. Tozluyaka (24 odcinek) - 2.43% ⬇ (-0.99) АВ:2. Yargı - 8.19% ⬇ (-1.09)3. Teşkilat - 7.55% ⬆ (+0.54) 11. Güzel Günler - 2.88% ⬇ (-0.01) 19. Tozluyaka - 1.89% ⬆ (+0.29)
|
|
|
Post by mira on Dec 13, 2022 11:38:42 GMT
Odcinek 46. Dużo lepszy niż poprzedni, więcej w nim emocji. Kłamstwa stopniowo wychodzą na jaw, mimo że Mardan cały czas szuka nowych rozwiązań. W końcu bierze winę na siebie, w przeciwnym razie wszyscy zostaliby oskarżeni o morderstwo. Merdan niby nie ma wiele do stracenia, jest śmiertelnie chory, a chłopcu znalazł już opiekę. Uznał, że lepiej tak, niż gdyby życie tylu młodych ludzi miało zostać zniszczone. Na tym się jednak nie skończy, bo Parla nie wytrzymuje presji... Tugce powiedziała, że Serdar żyje, ale zdaje się, że Mardan wywiózł na wysypisko trupa. A może jednak Serdar żył, tylko Yekta i Ozgur (czy jak mu tam jest) dokończyli dzieła? Yekta na pewno był na wysypisku, nie bez powodu wrócił wtedy do domu taki śmierdzący. Oczywiście wszystko się mogło zdarzyć, ale szkoda, gdyby to rzeczywiście była wina Parli. W Polsce to by chyba nie przeszło, żeby komisarz czy prokurator przesłuchiwali członka własnej rodziny? Nie znam się za bardzo, ale w tym serialu często mam wątpliwości, czy to wszystko jest moralne i zgodne z przepisami. Tak samo, jak to, że Cinar został herbaciarzem na policji, gdzie dwukrotnie był oskarżony o morderstwo, miał do czynienia z narkotykami i mataczeniem w śledztwie. Takie rzeczy to chyba tylko w serialach
|
|
|
Post by julia on Dec 14, 2022 16:35:35 GMT
Oczywiście wszystko się mogło zdarzyć, ale szkoda, gdyby to rzeczywiście była wina Parli. mira, oczywiście, że szkoda by było Parli. jednak wszystko być może ,że to cios łopatą , zadany przez Gul był przyczyną zgonu. Ostatniego odcinka jeszcze nie widziałam, ale czytałam kilka wypowiedzi tureckich widzów, oburzonych i zgorszonych. "Nie będziemy tego oglądać", "Wstyd", dotyczyło to relacji Ceylin i Ilgaza. Jakieś sceny uznano za gorszące :"Przecież dzieci oglądają ten serial" Pytanie - a czy sceny przemocy, poniżania , zabijania nie są bardziej gorszące i te sceny są odpowiednie dla dzieci oraz nie trzeba ich wypraszać z pokoju A tak w ogóle, to dystrybutor i ten cały RTUK powinni określić , że jest to serial dla widzów od 16. roku życia? Piszą 7+ i potem lament ,że dzieci oglądają sceny przytulania i pocałunków . Ojej, cóż to za zgorszenie Owszem , to Turcja i w pewnych kwestiach oni są inni, choć osobiście uważam , to za grubą przesadę. Pocałunek w czółko , to ma być cała namiętność...
|
|
|
Post by mira on Dec 15, 2022 8:08:58 GMT
julia, ja też nie widziałam ostatniego odcinka, ale zdaje się, że wyszedł ozet internetowy, czyli w telewizji tak wiele chyba nie pokazali. Moje dzieci mają tak właśnie 7-8 lat i wcale mi nie przeszkadza, gdy patrzą na sceny pocałunków, za to przemocy zdecydowanie nie chciałabym im pokazywać i uważam, że ten serial się dla takiego dzieciaka nie nadaje.
|
|
|
Post by julia on Dec 16, 2022 19:01:52 GMT
ja też nie widziałam ostatniego odcinka, ale zdaje się, że wyszedł ozet internetowy, czyli w telewizji tak wiele chyba nie pokazali. Moje dzieci mają tak właśnie 7-8 lat i wcale mi nie przeszkadza, gdy patrzą na sceny pocałunków, za to przemocy zdecydowanie nie chciałabym im pokazywać i uważam, że ten serial się dla takiego dzieciaka nie nadaje. Otóż to, też tak uważam. No, ale wielu Turków hołduje swojej tradycji - miłość tylko w alkowie. Dla ludzi - pocałunek w czoło, objęcie i wymowne spojrzenia. Natomiast znęcanie się, zabijanie, poniżanie , dlaczego nie. Zdaję sobie sprawę z tego, że to część Turków jest taka kołtuńska i akurat trafiłam na takie świętoszkowate wpisy. Panie i ... panowie byli święcie oburzeni:" Jak można taką erotykę pokazywać na ekranie" . Oczywiście serialu dalej oglądać nie zamierzają
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2022 17:02:36 GMT
✨📸 Młoda obsada serialu " Yargı"
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2022 17:06:30 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2022 17:57:53 GMT
lucy na razie przerwę sobie zrobiłem, ale nie porzuciłem. Jak będę miał więcej czasu to hurtem sobie nadrobię .
|
|
|
Post by Matthias on Dec 19, 2022 18:04:07 GMT
📌 Reytingi zа 18.12.2022ТОТАL:3. Teşkilat (58 odcinek) - 7.34% ⬆ (+0.75) 4. Yargı (48 odcinek) - 6.20% ⬇ (-0.09)9. Güzel Günler (7 odcinek) - 3.08% ⬇ (-0.19) 10. Tozluyaka (25 odcinek) - 2.91% ⬆ (+0.48) АВ:3. Teşkilat - 8.50% ⬆ (+0.95) 4. Yargı - 8.19% (=)6. Güzel Günler - 2.99% ⬆ (+0.11) 16. Tozluyaka - 1.56% ⬇ (-0.33)
|
|
|
Post by julia on Dec 20, 2022 20:24:41 GMT
Odcinek 47.Małżeństwo Ceylin i Ilgaza będzie przechodzić wyjątkowo trudne chwile. Ilgaz jest uczciwy do bólu i ...nie wybacza. Dwa lata Merdan - dziadek, grał z chłopakami z dzielnicy, zaskarbił sobie sympatię Ilgaza, zaprzyjaźnił się z nim, ale ...nie powiedział prawdy, że jest jego dziadkiem i tego wnuk mu do tej pory nie darował. Z kolei Ceylin, choć chciała być uczciwa, stanęła przed wyborem - Parla pójdzie do poprawczaka, potem do więzienia, bo to jej cios był tym ostatecznym, który pozbawił Serdara życia. On był nic nie wartym człowiekiem, no i w sumie dobrze, że ktoś "wyrwał chwasta", ale dura lex sed lex. Nie jestem do końca przekonana, że to Parla go zabiła, za grosz nie mam zaufania do Yekty, który , jak ta pluskwa wszędzie się wciska i gryzie. Przecież wrócił śmierdzący do domu, czy to on nie dokończył dzieła Tak łatwo pozbyłby się torby dolarów Dodatkowo Ceylin czuje presję całej rodziny. Jeśli pozostanie w zgodzie z literą prawa, nigdy jej tego nie wybaczą, a jeśli pomoże siostrzenicy - nie wybaczy jej Ilgaz Aylin , jak to matka, jest zdeterminowana i prosi o pomoc swojego byłego amanta . Nawiasem, co to jest za facet, żyje w jakiejś zabałaganionej norze... Jedyny pogodny moment w odcinku, to oświadczyny Parsa Twardy prokurator za grosz nie ma talentu w uwodzeniu. Deryia przyjęła oświadczyny i podziękowała Erenowi za scenografię , którą przygotował, bo bez niej Pars błądziłby, jak dziecko we mgle.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 26, 2022 10:58:26 GMT
📌 Reytingi zа 25.12.2022ТОТАL:1. Teşkilat (59 odcinek) - 6.71% ⬇ (-0.63) 2. Yargı (49 odcinek) - 6.48% ⬆ (+0.28)6. Güzel Günler (8 odcinek) - 3.64 ⬆ (+0.56) 11. Tozluyaka (26 odcinek) - 2.94% ⬆ (+0.03) АВ:1. Yargı - 8.14% ⬇ (-0.05)2. Teşkilat - 7.92% ⬇ (-0.58) 7. Güzel Günler - 3.07% ⬆ (+0.08) 21. Tozluyaka - 1.52% ⬇ (-0.04)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 26, 2022 15:43:27 GMT
💫 📸 Nikt się nie nudzi za kulisami serialu " Yargi"
|
|
|
Post by julia on Dec 28, 2022 19:43:18 GMT
Odcinek 48.i 49.Ależ musiało im być zimno w Kapadocji. Niby ciepło ubrani, ale niezapięci , widać było , że nie ma komfortu termicznego. Dlaczego wybrano Kapadocję o tej porze roku Zapewne w celach reklamowych. Trzeba przyznać, że jest tam zjawiskowo. Parla się miota, rodzina się miota, Ceylin, choć jest zdruzgotana, ma zamiar stać murem za rodziną. Nie może wysiedzieć w Kapadocji, chce wracać, bo grunt się pali pod nogami. Cały czas jest w kontakcie z Cinarem. Merdan wziął winę na siebie, ale wkrótce wychodzi na jaw cała prawda. Najpierw film, nakręcony przez Ozgura, na polecenie Yekty trafił do Yilgaza, potem do reszty. Wyszło na jaw dlaczego Yekta wrócił cuchnący do domu ze zranioną ręką. On jest strasznym histerykiem, skaleczona ręka wywołuje w nim atak paniki. Yekta na planie, to gwarancja dobrej zabawy No, a potem, absolutnie nie zgodził się , aby mu pobrano krew do badania w celu porównania z tą, którą znaleziono na wysypisku śmieci. Omer, jego syn, to na razie niemota, niewiele powiedział w tych dwóch odcinkach, a podczas rozprawy, siedział, jak kołek w płocie. Ciekawa jestem, co z nim będzie. Na sympatię tatusia nie ma co liczyć. Czekam na pokaz jego charakteru i osobowości. Przydałaby się nauczka Yekcie, który odrodził się i na nowo obrasta w piórka. Zobaczymy , jak potoczy się historia Haluka, wplątanego zupełnie przypadkowo w morderstwo. Chciał urobić dziennikarza, zastał go z nożem wbitym w serce... A chłopak napisał artykuł o seryjnym zabójcy, jakim był Burak. Zastanawiam się czy Yektusiowi nie marzy się przejęcie fortuny Haluka Stosunki między Ilgazem i Ceylin z miłości zmieniają się w zawód, poczucie żalu , złości...Ceylin nie może pojąć, że mąż jej nie rozumie i stoi twardo po stronie prawdy i litery prawa. Tym bardziej, że Ceylin kolejny raz nie powiedziała mu prawdy. To bardzo go boli. Wszyscy są załamani, Pars szuka możliwości rozwiązania sprawy, Eren płacze, że córka wpadła w takie tarapaty. Ale też twardo stoi na stanowisku, że najpierw potrzebny jest areszt , a potem rozprawa. W napięciu trzymały sceny na lotnisku : - Parla idź już, idź....biegnij... - Ceylin, Ceylin....przez głosy rodziny, przebija się głos Ilgaza, który wkroczył na stambulskie lotnisko z Erenem i policjantami. Trzeba powiedzieć, że Ceylin wbrew sobie postanowiła pomóc Parli i rodzinie. Miała do wyboru, pójść za głosem Ilgaza i sprawiedliwości czy mimo wszystko , ratować rodzinę. Wybrała rodzinę. Miała przy tym szczęście, że ani Pars , ani Deryia nie drążyli sprawy pomocy Parli. Nawiasem, znalazła ona swój krótki azyl w domu Metina. Tyle, że od momentu wyboru Ceylin wie, że nie będzie już miała ani domu, ani męża. Dodatkowo niszczy ją Yekta, który domaga się od niej, aby dla niego zabiła. Dostał za to, ale ten szakal wszystko przekuwa na swoją korzyść. Składa skargę o pobicie
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2022 15:44:05 GMT
📸💫 Scenarzystka serialu " Yargi" Sema Ergenekon zaktualizowała swój Instagram
|
|
|
Post by Matthias on Jan 12, 2023 16:45:03 GMT
✨ Kaan Urgancioglu, którego widziano poprzedniej nocy w dzielnicy Etiler, powiedział, że zdjęcia do serialu „Sprawa sądowa / Yargi” zostały wznowione po noworocznej przerwie. Już w najbliższą niedzielę ukaże się nowy odcinek, który będzie „prawdziwą bombą”
|
|
|
Post by Matthias on Jan 12, 2023 16:45:18 GMT
💥 Sevgi Temel dołączyła do obsady serialu " Yargi", w którym może wcielić się w rolę byłej kochanki Ilgaza
|
|
|
Post by julia on Jan 12, 2023 18:13:56 GMT
Kaan, błagam nie śmiej się tak szeroko, bo ja się boję takiego uśmiechu
|
|
|
Post by mira on Jan 12, 2023 19:06:23 GMT
Kaan, błagam nie śmiej się tak szeroko, bo ja się boję takiego uśmiechu Co prawda, to prawda, nie dodaje mu uroku
|
|
|
Post by julia on Jan 12, 2023 19:13:39 GMT
mira, ja miałam traumę w "Kara Sevdzie". Nie dość , że postać ohydna, to jeszcze ten uśmiech. Cały czas przypominała mi się kreskówka z klawiaturą fortepianu, która kogoś goniła i uśmiech Kaana przypomina mi taką klawiaturę. Nawiasem, swojego szerokiego uśmiechu też nie znoszę
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2023 17:38:53 GMT
📌 Reytingi zа 15.01.2023ТОТАL:2. Teşkilat (61 odcinek) - 7.04% ⬇ (-0.58) 3. Yargı (50 odcinek) - 6.19% ⬇ (-0.29)6. Güzel Günler (10 odcinek) - 3.81% ⬇ (-0.52) АВ:1. Teşkilat - 7.59% ⬆ (+0.42) 2. Yargı - 7.49% ⬇ (-0.65)8. Güzel Günler - 2.52% ⬇ (-0.72)
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2023 17:55:02 GMT
✨📸 Sema Ergenekon powiedziała, że podczas gdy ekipa świętuje zdjęcia do 50. odcinka serialu "Yargi", ona już pracuje nad 53. odcinkiem
|
|
|
Post by mira on Jan 16, 2023 18:44:54 GMT
Jestem do tyłu, ale próbuję nadrobić... Na grupie pojawiła się ciekawa ankieta, a właściwie to komentarze pod nią są ciekawe. Niestety nie mogłam się wypowiedzieć, bo nie zdążyłam obejrzeć wszystkich odcinków. Wiem, co się wydarzyło, bo przeglądam TT i czytam komentarze pod postami live, ale żeby wyrobić sobie własną opinię, muszę obejrzeć całość. Za mną odcinek 47. Rewelacyjny to on nie był, ale Kapadocją jestem zachwycona! I tutaj podziwiam cierpliwość Ilgaza, bo gdyby ze mną ktoś wybrał się na taką wycieczkę, a potem marudził, że tu nie wejdzie, tam nie pójdzie, byłabym bardzo zła. Nie po to jedzie się w tak atrakcyjne miejsce, by siedzieć na tyłku! Ceylin zna już prawdę, ale milczy. Póki co nie oceniam jej zachowania, bo prawdę zna dopiero jeden dzień, góra dwa, dałabym jej czas na przemyślenie, chociaż z drugiej strony - bierna to ona nie pozostała, bo już zebrała wszystkich i zgodziła się na zachowanie sekretu "na zawsze". Zarówno Cinar, jak i Merdan ostrzegli ją, co będzie, gdy Ilgaz pozna prawdę, ale to nie zadziałało. Parla jest załamana całą sytuacją, chociaż sama nie wiem, czy bardziej tym, co się stało, czy tym, że Cinar trzyma ją na dystans. On z kolei postanawia przejąć biznes dziadka i stawia się przy tym bratu. Jak na tym wyjdzie? Czas pokaże. Niestety Cinar ma tendencję do pakowania się w kłopoty... Nie do końca zrozumiałam, co zrobiła Aylin. Sprzedała mieszkanie? Jakoś nie wprost było to napisane, albo ja coś ominęłam. I czy w ogóle mogłaby sprzedać mieszkanie bez wiedzy Osmana? Ten nowy gach też jakiś podejrzany. Niby agent, elegant, bogacz, a żyje w takim syfie. Nie wiem, co o tym myśleć. Najpiękniejszą sceną odcinka były zaręczyny Parsiątka. Mehmet musiał się nauczyć dość długiego tekstu, ale wyszło to bardzo fajnie
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2023 20:14:28 GMT
📸💫Mama, tata i babcia Kaana Urgancioglu odwiedzili plan serialu " Yargi" i zrobili sobie zdjęcia z Pinar Deniz i Ugurem Aslanem.
|
|
|
Post by mira on Jan 20, 2023 8:15:46 GMT
Odcinek 48.
Ilgaz otrzymuje wiadomość, że to nie Merdan zabił Serdara, tylko Parla. Natychmiast dzwoni do Parsa, a ten do Erena. Panowie przystępują do działania i próbują rozwikłać zagadkę. Oczywiście Ilgaz o niczym nie mówi Ceylin. W tym samym czasie Ceylin próbuje się dowiedzieć, czy Yekta wie o sprawie. Nadal mamy kadry z Kapadocji, ale nasze gołąbki błądzą myślami gdzie indziej, a kiedy Ceylin dowiaduje się, że Yekta ma nagranie, na którym widać, co zrobiła Parla, prosi Ilgaza o powrót do domu. Ilgaz trochę zdziwiony, że Ceylin tak przeżywa aresztowanie dziadka, ale ustępuje i wracają. Zresztą on też chce jak najszybciej dociec prawdy.
Eren i Pars ponownie rozmawiają z Merdanem, ponownie przeglądają nagrania z przesłuchań całej grupy i dochodzą do wniosku, że gesty Parli są podejrzane. Niemniej dowodów na jej winę nie ma żadnych. Jednocześnie udaje się ustalić, że Yekta był w pobliżu wysypiska. Yekta zostaje wezwany na przesłuchanie, przyznaje że przejeżdżał w pobliżu, ale dowodów na jego obecność na wysypisku nie ma. Oczywiście Eren i Pars wiedzą, że on tam był, bo Eren porównał wcześniej krew, ale są to dowody zebrane nielegalnie, a więc panowie nie mogą ich wykorzystać.
Wcześniej Ceylin udaje się do biura Yekty, wysłuchuje jego długiej przemowy, a następnie pyta, czego ten szakal chce. Okazuje się, że chce, by kogoś zabiła. Ceylin wpada w szał, a Yekta wysyła nagranie z przestępstwa do Ilgaza. Ceylin jest wściekła, popycha Yektę (później ten oficjalnie oskarża Ceylin o napaść), stamtąd udaje się do Cinara i odbiera paszport Parli. Merdan przygotował go wcześniej na wszelki wypadek. Ceylin chce, by Parla uciekła z Turcji, ale wcześniej na drodze staje jej Ilgaz, który obejrzał już film od Yekty i zna prawdę. Ilgaz próbuje delikatnie powiedzieć Ceylin, co się dzieje i ku własnemu zdziwieniu odkrywa, że ona wszystko wie i ukrywała to przed nim. Wywiązuje się rozpaczliwa kłótnia, w trakcie której Ceylin prosi, by Ilgaz zachował tę wiedzę dla siebie, by uratował Parlę, by złamał dla niej prawo. Ilgaz odmawia. Ceylin prosi o możliwość spędzenia nocy w rodzinnym domu i obiecuje że kolejnego dnia sama przyprowadzi Parlę. Niestety tak naprawdę ma inny plan - chce zawieźć Parlę na lotnisko. Ilgazowi coś nie daje spokoju, ostatecznie jedzie do domu teściowej i odkrywa, że cała rodzina wyszła, zotsawiając na stole telefony. Ilgaz już wie, że Parla ucieka. Powiadamia służby i w osatatniej chwili dociera na lotnisko...
Co w takiej sytuacji będzie z małżeństwem Ceylin i Ilgaza? Drama na całego... I naprawdę można się spierać, które z nich miało rację. Co ja bym zrobiła, gdyby ktoś z mojej rodziny znalazł się w takiej sytuacji? Dla bliskich mogę poświęcić wiele, ale mimo wszystko chyba bliżej mi do postawy Ilgaza. Trudno jednak gdybać, gdy czegoś takiego się nie przeżyło, nie doświadczyło tylu emocji.
Zastanawia mnie, co dalej będzie z całą tą grupą? OK, ostateczny cios zadała Parla, ale uważam, że zawinili wszyscy, do tego mataczyli w śledztwie. Dziadek wywiózł i zakopał trupa, też powinien ponieść karę. Ceylin również, bo zataiła prawdę, do tego próbowała pomóc Parli w ucieczce. Jeśli wszyscy wyjdą z tego bez szwanku, będzie to mocno naciągane...
Jak tak patrzę na Parsa i jego narzeczoną, to zastanawiam się, czy scenarzystka planuje kiedyś wprowadzić jakąś kobietkę dla Erena. Pewnie, że na świecie jest dużo samotnych ludzi, a Eren jest człowiekiem mocno zapracowanym, ale mógłby się kiedyś zakochać.
|
|
|
Post by mira on Jan 20, 2023 14:28:15 GMT
Odcinek 49.Na ten moment to chyba ostatni z przetłumaczonych odcinków więc mogę powiedzieć, że udało mi się nadrobić zaległości. W końcu! Odcinek całkiem mi się podobał. Zaczęło się od akcji na lotnisku, kiedy to cała rodzina Erguvan błagała, by Parlę puścić, ale bezskutecznie. Wszyscy zostali zabrani na komisariat. Tam Ceylin zapowiedziała im, by skorzystali z prawa do zachowania milczenia. Natomiast ona zeznania złożyła i ku mojemu zaskoczeniu skłamała, że paszport Parli załatwili rodzice, a ona próbowała zapobiec ucieczce i nawet chciała wezwać policję na lotnisko. Okazuje się, że w świetle tureckiego prawa pomoc własnemu dziecku nie jest przestępstwem. Znowu jestem zaskoczona. W każdym razie Ceylin, jako prawnik, zna przepisy (chociaż często je łamie...) i postanawia tutaj wykorzystać stosowny zapis. Co ciekawe, Pars przymyka oko na jej kłamstwa... Kiedy na komisariacie pojawiają się Cinar i Metin, Ceylin udaje, że robi Metinowi awanturę, po czym odchodzi z nim na bok. Po jakimś czasie w komisariacie następuje awaria prądu, a Parla w ciemności ucieka. To była mocno naciągana akcja, ale niech im będzie Oczywiście Parla znajduje schronienie w domu Metina, bo tylko tam policja nie będzie jej szukać. Defne nie zdradza sekretu, a później nawet okłamuje Ilgaza, co akurat niezbyt mi się podobało. Parla zwiała, a cała reszta trafiła do aresztu. Następnego dnia sąd decyduje, że podejrzani w areszcie pozostaną do procesu, ale Ceylin, przygotowana na taką ewentualność, szybko składa odwołanie. Co ciekawe, Ceylin argumentowała tam, że wszyscy oskarżeni mają czyste akta. Serio? A Cinar? Czy on nie miał sprawy za narkotyki? Poza tym dwukrotnie był oskarżony o morderstwo. Uniewinniono go, to prawda, ale za mataczenie w śledztwie dotyczącym Zafera, ukrywanie prawdy, też powinien być ukarany, prawda? Rozprawa jest tydzień później, Ceylin przygotowuje się do niej z Tolgą i Metinem. Ostatecznie wszyscy poza Merdanem zostają zwolnieni z aresztu i oczekują na proces na wolności. Ceylin uratowała swoją rodzinę, przynajmniej na ten moment, ale pogrzebała swoje małżeństwo... Po raz kolejny przychodzi do Ilgaza z pozwem rozwodowym. Rzeczywiście uratować to małżeństwo może być bardzo trudno. Ona ma żal do Ilgaza, że skrzywdził jej rodzinę i jej nie pomógł, nie sprawdził się jako mąż, natomiast on ma pretensje o ukrywanie przed nim prawdy, o kłamstwa, o knucie za jego plecami. Cóż powiedzieć? Jak dla mnie to oboje mają racje i prawo, by czuć się tak, a nie inaczej. W międzyczasie mamy szakala Yektę i sprawę dotyczącą morderstwa dziennikarza. Oskarżonym o popełnienie zbrodni jest Haluk. Że też mu nie przyjdzie do głowy, że to Yekta wpakował go w tę sprawę... To przecież Yekta umówił ten wywiad, Yekta wysłał Haluka do tego mieszkania. I Yekta miał dość, że Haluk się odgrażał i podkreślał, że kancelaria Yekty tak naprawdę jest jego własnością. Zdziwię się, jeśli to nie Yekta stoi za tą sprawą.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2023 15:45:29 GMT
📌 Reytingi za 22.01.2023ТОТАL:1. Teşkilat (62 odcinek) - 7.53% ⬆ (+0.49) 2. Yargı (51 odcinek) - 6.40% ⬆ (+0.21)5. Güzel Günler (11 odcinek) - 3.77% ⬇ (-0.04) АВ:1. Yargı - 7.64% ⬆ (+0.15)2. Teşkilat - 7.30% ⬇ (-0.29) 8. Güzel Günler - 3.01% ⬆ (+0.49)
|
|