|
Post by mira on Nov 28, 2021 20:45:24 GMT
Oczywiście masz rację Matthias , rozpędziłam się Późno już, live chyba się już skończył, oglądał ktoś, było coś ciekawego? Chyba dziś nie dam rady obejrzeć, ale jutro powinno być tłumaczenie na angielski.
|
|
|
Post by mira on Nov 29, 2021 7:25:17 GMT
Jeśli jest tu ktoś z administracji/tłumaczy należących do grupy, która zdecydowała się na ten jakże wspaniały krok, to naprawdę bardzo dziękuję Czuję się, jakbym dostała wymarzony prezent, a pomyśleć, że to tylko serialik Wyniki odcinka 11 rewelacja, dzisiaj zrobię mały przegląd, ale chyba obejrzę jeszcze raz odcinek 10, mimo że widziałam już cały z napisami angielskimi.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 29, 2021 16:19:35 GMT
Reytingi za 28.11.2021:ТОТАL:1. Teşkilat (24 odcinek) - 8.83% ⬆ (+0.33) 2. Yargı (11 odcinek) - 8.34% ⬆ (+0.71)21. Elbet Bir Gün (4 odcinek) - 1.90% ⬇ (-0.70) АВ:1. Yargı - 9.96% ⬆ (+0.77)2. Teşkilat - 9.87% ⬇ (-0.07) 20. Elbet Bir Gün - 1.38% ⬇ (-0.16)
|
|
|
Post by julia on Nov 30, 2021 20:58:23 GMT
Odcinek 11.Oj to się nam znów zapętliło, skomplikowało. Zacznę od środka , nie wiem dlaczego , ale byłam pewna , że w tej jaskini gier, handlu , fałszywych dokumentów z ciemności wyłoni się dziadek Cinara Widać, to gruba ryba w tym biznesie, skoro czekano aż wyjdzie na wolność, aby na nowo zacząć kierować grupą przestępczą. A Cinar, choć jest szczęśliwy, że sytuacja w domu się poprawiła i choć wie, że własnego porządnego ojca wciągnął we współodpowiedzialność, to dalej nie ma zamiaru zrywać z dawnym życiem Jest niewinny, nie zabił Inci, pomagał jej, w szamotaninie z Zaferem bronił własnego życia, no ale trup ( o ile Zafer naprawdę nie żyje) zniknął. Dziadek nic nie wie, ale Engin dobił go zdjęciem ojca Ceylin i to go obciąża, jako tego który Zafera widział ostatni. Panicznie się boi Engina i tego, co ten świr może zrobić i teraz zamierza uciec. A jak widzimy świr, może bardzo wiele, na każdego ma papiery i o wszystkich wie niemal wszystko . Owszem, wcześniej sporo dowiedział się przypadkiem od Inci, ale teraz? Jest to niemożliwe, żeby był wszędzie tam, gdzie akurat coś się działo, co będzie atutem w jego rękach. Nie mógł być wszędzie, więc kto na jego polecenie śledził dzień i noc wszystkich i jeszcze robił fotki , Na Engina bez obrzydzenia nie da się patrzeć i jeszcze Erenowi kłuje w oczy córką. Jego cynizm, pycha, pewność siebie pchają człowieka do tego , aby rozpłaszczyć mu buźkę na ścianie. Biedny Eren, tak mi go było żal... Wszystkich psychol doprowadza do szału, kpi i tylko momentami czuje się osaczony, jednak za chwilę następuje odbicie i znów snuje swoją pajęczą sieć Cioteczka to też diablica (podoba mi się aktorka i jej gra), ma okazję odegrać się na siostrze i szwagrze. Lacin jest bezdennie głupia, słaba, nie mogę pojąć , co ją trzyma przy Yekcie, który ma ją za nic. Okazuje się, że niechęć do siostry wzięła się z zazdrości Lacin o męża. Seda mówi, że traktowała Yektę , jak ojca do którego można było pójść po radę i pomoc, ale Lacin uważa , że to nieprawda No i w tym momencie, gdy po rozmowie z Enginem, poszła wypełnić polecenie Yekty, jest u mnie kompletnie przegrana Zaś Engin powiedział jej na widzeniu prawdę. Matka zostawiała go zawsze w pół drogi. I nigdy go tak naprawdę nie broniła przed ojcem. Historia z szafą , w której Yekta zamknął dziewięcioletniego Engina bez jedzenia i picia , przerażająca sama w sobie, staje się jeszcze gorsza, gdy dowiadujemy, się, że Lacin z małym dzieckiem rozmawiała przez drzwi tejże szafy Wiemy, że Yekta nie chciał dziecka. Zna on szwagierkę, wie , że jest ambitna czy kupi ją obietnicą własnego biura w Stambule Nasi protagoniści dalej nie mogą dojść do pełnego porozumienia, ale , gdy w końcu Ceylin się przełamuje i idzie się wypłakać na ramieniu Ilgaza, ten odsuwa się :"Chciałbym cię objąć i przytulić, całować, ale wiem, że kiedyś nie będziesz chciała spojrzeć mi w twarz". Trudna i ciernista droga przed nimi. Rzeczywiście , Ilgaz wie to, co pogrąży znów jego rodzinę w oczach Ceylin. Na koniec Pars. Zna Yektę i jego ciemne sprawki, za niego także (przez siostrę, która w Ankarze dała się urobić) wziął się Engin. Może nie tylko ją , ale i jego - jeśli Pars nie skieruje sprawy do sądu - czekać utrata prawa do wykonywania zawodu....
|
|
|
Post by Matthias on Dec 4, 2021 21:30:45 GMT
Odcinek 11Odcinek rozpoczął się krótkim streszczeniem poprzedniego odcinka - Cinar, Eren, Ilgaz, Yekta. Cała czwórka i dowody ich obciążające lub pytanie (w przypadku) do Erena. Kto tym razem zostanie postawiony przed efektem dokonanym? Kto będzie musiał przyznać się do winy? Odniosłem wrażenie, że z całego towarzystwa w tym serialu, najmniej winna jest butelka wody, którą Celinka kupuje co jakiś czas . Seda czuwa na każdym kroku. Kogo tym razem zaatakuje? Pars przyjmuje obywatelkę, której sprawę prowadziła jego siostra. W co została wciągnięta Neva... Obawiam się, że Neva wcale taka grzeczna nie jest i machlojki ciążą przy jej osobie. Parsiątko dość szybko się zdenerwowało i pragnie poznać panią prokurator. Romans wisi w powietrzu? A więc Yekta nie chciał dziecka... Lacin miała usunąć ciążę, ale się oparła Yekcie. No i jak to stwierdził - "Wyhodowałaś wronę, aby wydłubała Ci oko..." Pierwsza scena z Enginem już otwiera nóż w kieszeni. Dobrze rozegrana jego gra spowodowała, że pierwsza ofiara, która otrzymała od niego "niespodziankę" przyszła w odwiedziny. A ten jak gdyby nic, z głupim uśmieszkiem odprawia go. Uch. Niedobrze mi, jak widzę Engina... Gul i Aylin zgłaszają zaginięcie Zafera. Policjant dobry - nie zauważyliście, że zaginął człowiek? Telefon został, one myślą, że Zafer wypłynął. I Metin się pojawia i od razu zajmuje się sprawą. Myślę, że spróbuje pozmieniać co się da, aby tylko prawda nie wyszła na jaw. Eren się nie patyczkuje i podstępem uzyskuje DNA Tugce. Z pewnością się okaże, że to jego córka. Bez dwóch zdań. Na szczęście, biorąc pod uwagę Engina i innych bohaterów, Eren najmniej z tego towarzystwa oberwie, nawet jeśli okaże się to prawdą. Ależ zamieszanie się zrobiło. Uważaj na Parlę... Co ta dziewczyna skrywa jeszcze? Czy mogłaby oskarżyć swoją własną ciotkę?! Enginowi teraz każdy składa wizytę. ------------------------- No dobra, obejrzałem do końca i parę spraw się wyjaśniło. Parla będzie zażywać tabletki, zostanie oskarżona o doping i się załamie - Engin, naprawdę nie możesz sobie darować dziecka? Osmana mógłbyś jakoś inaczej wrobić... Inaczej mu zagrozić. Ale nie przez dziecko! Do czego się ten człowiek jeszcze posunie... Celinka załamana, biegnie do Ilgaza. Ale Ilgaz ma dla niej małą niespodziankę. Ciekawe, czy jej powie. Poza tym wielu ludzi uważało, że dojdzie do większego zbliżenia, i nawet się pocałunku nie doczekali Czy przez to oglądalność jutrzejszego odcinka zmaleje? Nie sądzę. Wszyscy mają czas do 18... Czy Engin dopnie swego i powie prawdę? Czy jednak Sema się powstrzyma i postawi się siostrzeńcowi? Sema i Lacin są siostrami - niestety, ale Lacin jak na początku mi się podobała, tak teraz gra tak bezpłciowo. Odnoszę wrażenie, jakby zaraz miała zejść na zawał... Yekta i Pars znów się jednoczą, aby raz na zawsze "uciszyć" Engina. Czy Yekta mógłby pozbawić życia własnego syna?! Tylko dlatego, aby nic "kanarek" nie wyśpiewał? julia nie wiem jak Ty, ale ja się zaczynam obawiać dziadka Cinara Powrócił i namiesza sporo w życiu tych, którzy go wsadzili do więzienia. W szczególnie Pani adwokat, której mąż i córka zginęli. Tylko nie pamiętam już, za co siedział ten dziadunio?
|
|
|
Post by Matthias on Dec 5, 2021 12:58:47 GMT
m0ck i zacząłeś oglądać Wyrok? .
|
|
|
Post by Matthias on Dec 5, 2021 13:40:40 GMT
Uwielbiam ich
|
|
|
Post by julia on Dec 5, 2021 15:37:19 GMT
ie wiem jak Ty, ale ja się zaczynam obawiać dziadka Cinara Powrócił i namiesza sporo w życiu tych, którzy go wsadzili do więzienia. W szczególnie Pani adwokat, której mąż i córka zginęli. Tylko nie pamiętam już, za co siedział ten dziadunio? Matthias, nie jest to bynajmniej przyjemny dziadunio i nie tylko nabruździł w przeszłości własnej rodzinie, ale i rodzinie pani adwokat, która zginęła przez niego. Jak widzimy, on dalej działa w szemranej strefie i wiele może. Na pozór miły, ale chowa swoje kły. Jest bezwzględny. A za co siedział, to chyba nie było powiedziane , chyba że przegapiłam.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 5, 2021 16:59:26 GMT
julia wydaje mi się, że poszedł siedzieć i było powiedziane za co. Złodziejstwo? No bo nie narkotyki ani zabójstwo. Albo go oskarżono bodajże za spowodowanie wypadku rodziny tej pani Adwokat, chociaż wątpię... mira - kojarzysz, za co dziadunio siedział?
|
|
|
Post by mira on Dec 6, 2021 8:34:54 GMT
Zostałam wywołana do tablicy i naprawdę chciałabym odpowiedzieć na to pytanie, ale naprawdę nie wiem. Chyba nie powiedziano wprost, za co dziadek siedział Musiało to być coś dużego, skoro był w więzieniu 10 lat, ale raczej nie morderstwo z premedytacją, bo za to siedział by pewnie jeszcze dłużej. Może rzeczywiście brał udział w wypadku, w którym zginęła rodzina sędziny? Ale wówczas to nie ona by go sądziła, a zdaje się, że to właśnie ona wydała wyrok. Chyba że coś pomieszałam? Metin wcale nie wygląda, jakby tego ojca nienawidził. Owszem, trochę nie ma teraz wyjścia, ale mimo wszystko w jego spojrzeniu i zachowaniu nie widzę aż takiej wrogości. Kiedy Ilgaz po raz pierwszy poszedł do dziadka do więzienia, naprawdę myślałam, że Metin go szczerze nienawidzi. Ilgaz traktował to wszystko bardzo emocjonalnie, a po Metinie jakby wszystko spływało. W weekend obejrzałam odcinki 10 i 11, niestety na live 12 już się nie załapałam. Mam nadzieję, że nadal trzyma w napięciu. Dobrze, że zaczęło się coś dziać w wątku Nevy, bo dotąd była totalnie nijaka. Ale z drugiej strony jestem szczerze zniesmaczona tym, że każdy, czy to adwokat, czy komisarz, czy nawet sędzia, ma coś za uszami. Prokuratorzy (Pars i Ilgaz) chyba narazie czyści, aczkolwiek nie jak łza. Ilgaz wie, co zrobił w przeszłości Metin i milczy. Pars raczej też nie pozwoli, by machlojki Nevy wyszły na jaw, ale zobaczymy.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2021 17:35:24 GMT
Reytingi za 05.12.2021: NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (25 odcinek) - 8.86% ⬆ (+0.03) 2. Yargı (12 odcinek) - 7.55% ⬇ (-0.79)20. Elbet Bir Gün (5 odcinek) - 2.08% ⬆ (+0.18) АВ:1. Teşkilat - 9.64% ⬇ (-0.23) 2. Yargı - 9.33% ⬇ (-0.63)28. Elbet Bir Gün - 1.21% ⬇ (-0.17)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2021 17:41:10 GMT
mira - no właśnie nie pamiętam, czy było wprost powiedziane. Wydawało mi się, że tak, ale teraz tego nie znajdę z wiadomych powodów. Jakby był sądzony za wypadek, to sędzina nie mogłaby osądzać Może machlojki jakieś. Zobaczymy, czy z czasem to wyjdzie . Bo jak nie, to trzeba będzie się cofnąć do wcześniejszych odcinków . I zgadzam się - ja również się cieszę, że nieco bardziej rozwinęli wątek Nevy. Obawiałem się, że stanie pomiędzy Celinką a Ilgazem, ale na chwilę obecną nie jest tak źle. I w dodatku ona także maczała palce w czymś złym, więc tak łatwo się z tego nie wywinie. Każdy ma. Ale najmniej ma bodajże Eren za plecami, bo był nieświadomy tego, że ma córkę.
|
|
|
Post by julia on Dec 6, 2021 20:53:56 GMT
Zostałam wywołana do tablicy i naprawdę chciałabym odpowiedzieć na to pytanie, ale naprawdę nie wiem. Chyba nie powiedziano wprost, za co dziadek siedział No właśnie, mnie się też wydaje, że nie było to dokładnie powiedziane. Neva umoczona jest i to nieźle , ale Pars czuwa, ciekawe, jak dalej rozwinie się jej wątek. I macie oczywiście rację, że każdy przedstawiciel wymiaru sprawiedliwości nie jest kryształem, każdy zrobił coś wbrew prawu, jeden więcej, drugi mnie, ale.... Eren w sumie też , bo pomaga Ilgazowi i Ceylin
|
|
|
Post by julia on Dec 7, 2021 21:42:14 GMT
"Wątpliwość jest korzystna dla oskarżonego" - ważną rolę zaczyna spełniać książka pani profesor . Usilnie zabiega o nią Engin i studiuje w celi. A jak wiemy wątpliwości jest masa....mało tego, ze Engin ma dowody, to jeszcze może wszem i wobec wskazać na wątpliwości, dotyczące zachowań wszystkich osób wokół niego Merdan Kaya urasta do roli ważnego gracza, którego przestraszył się nie na żarty chojrak Serdar, będący na usługach Engina. To on bez przerwy śledził Cinara i to on wraz z kumplem ze sklepu zakopali zwłoki w lesie. One wcześniej czy później zostaną odkryte, bo już jedna psina na spacerze coś wąchała w tym miejscu ....chyba , że przerażony Cinar opowie dziadkowi wszystko z najmniejszymi szczegółami...
|
|
|
Post by mira on Dec 8, 2021 8:50:04 GMT
julia, czyli co, Zafer bankowo nie żyje? Wciąż miałam malutką nadzieję, że może jednak przeżył.
Nie oglądałam w niedzielę odcinka, a przejrzałam tylko scenki Ilgaz - Ceylin.
|
|
|
Post by julia on Dec 8, 2021 18:54:07 GMT
Odcinek 12.
mira, na to wygląda, choć nie padło imię Zafer, tylko Serdar zadzwonił do Engina i powiedział, że porządek ze zwłokami został zrobiony, a ponieważ pokazane jest , jak on cały czas śledzi Cinara i Zafera (on też przesłał fotkę na nowy telefon Cinara), więc myślę, że to ojciec Ceylin. Serdar to gnida, ale panicznie boi się dziadka Merdana. Natomiast Cinar cały czas mnie denerwuje i szkoda go, i nerwy biorą , gdy on chce robić po swojemu i wiać za granicę, chociaż ojciec dobitnie mu powiedział, że nie ma prawa opuszczać miasta, bo to będzie działało na jego niekorzyść. Mam też nadzieję, że po wstrząsie jaki młody przeżył , gdy znalazł się w dzielnicy Zafera i zobaczył porozwieszane jego zdjęcia, opowie z detalami dziadziusiowi i ten jakoś wyciągnie z dołu, tyle , że czas mija, do 18:00 zostały trzy godziny Jak to ze spokojem oświadczyła Parsowi Seda :"Tik tak, tik tak...", która nie przyjęła jego oferty - biuro w Stambule. Twarda z niej zawodniczka. Wszyscy nerwy mają naciągnięte , jak postronki . Neva wpadła w taką histerię, że zasłabła, błaga brata, aby wydobył ją z tego, ale widoków nie ma...W każdym razie zamknęła się i nikogo nie wpuszcza.....Pars przerażony jedzie do jej domu.... Kolejna panika i próba samobójcza - Parla. Po dopingu zdobyła z drużyną medal, ale Engiś czuwa. przesłał kwiaty ze złowrogim bilecikiem , a potem zadzwonił do Ceylin z życzeniami zdrowia dla siostrzenicy Ceylin po pierwszym szoku i szale, spowodowanym wyjawieniem prawdy o tym, że Metin wsadził jej ojca do więzienia ( komisarz dał się wrobić, ponieważ potrzebował pieniędzy na leczenie żony), na nowo zaczyna pracować z Ilgazem. Z powodu Engina i Eren ma problem. Mąż Ozlem, kryminalista, nie wie, że pyskata nie jest jego córką, wystarczyło mu to, że widział Ozlem z Erenem, pobił ją do nieprzytomności. Ciekawe czego szuka Engin w książce, którą tak zachłannie czyta i zaznacza stronice....
|
|
|
Post by Matthias on Dec 13, 2021 18:03:15 GMT
Reytingi za 12.12.2021 - NIEDZIELA Тотаl:1. Teşkilat (26 odcinek) 8,84 ⬇ (-0.02%) 2. Yargı (13 odcinek) 8.29% ⬆ (+0.74%)21. Elbet Bir Gün (6 odcinek, FINAŁ) - 1.93% ⬇ (-0.15%) АВ:1. Yargı - 10.60% ⬆ (+1.27%)2. Teşkilat - 9.13% ⬇ (-0.51%) 23. Elbet Bir Gün (FINAŁ) - 1.37% ⬆ (+0.16%)
|
|
|
Post by mira on Dec 14, 2021 8:39:49 GMT
Nie wiem, jak to jest, że jak mnie się odcinek mniej podoba, to oglądalność wzrasta, a jak wydaje mi się, że będzie wzrost, to spada Oglądałam live i szczerze mówiąc, poza ładnymi scenami protów i zaskakującym zakończeniem, nie działo się nic specjalnego, wręcz trochę wiało nudą. Ale może zmienię zdanie, jak obejrzę z napisami.
|
|
|
Post by julia on Dec 14, 2021 8:55:43 GMT
Nie wiem, jak to jest, że jak mnie się odcinek mniej podoba, to oglądalność wzrasta, a jak wydaje mi się, że będzie wzrost, to spada Oglądałam live i szczerze mówiąc, poza ładnymi scenami protów i zaskakującym zakończeniem, nie działo się nic specjalnego, wręcz trochę wiało nudą. Ale może zmienię zdanie, jak obejrzę z napisami. Ze mną często jest podobnie. W niektórych momentach było nudno, ale w sumie odcinek dobry, no i zakończenie baardzo zaskakujące. Od początku było wiadomo, że Engin się zatruł, śliniąc palec i obracając stronice książki. Mógł się przekręcić, ale ponieważ złego diabli nie biorą , wyszedł z tego, a tatuś przygotował plan ucieczki. Wszystko sprawdził :"Wyjdziesz do łazienki, tam jest duże okno, dasz radę skoczyć. Na parkingu jest twój samochód, włożyłem tam trochę pieniędzy i pistolet do schowka". Engin uwielbia prowokować, kto wie czy i tym razem ad hock nie strzelił mu do głowy pomysł, gdy zobaczył na szpitalnym korytarzu Ceylin. Zaczął gwizdać piosenkę, której kiedyś słuchali . Piosenka o ucieczce i to dlatego Ceylin się zorientowała ,co on chce zrobić i ukryła się w samochodzie.
|
|
|
Post by julia on Dec 14, 2021 19:16:57 GMT
CD,odcinek 13.Coraz większą rolę odgrywa Merdan Kaya. okazuje się, że to profesor i autorka książki wsadziła Merdana za kratki. Dziadziuś przeszukał pokój pani adwokat Sedy, zabrał wszystko, co uznał za ważne, łącznie ze zdjęciem małej dziewczynki - córki pani adwokat. To będzie główny atut w szantażu albo ona zrezygnuje z prowadzenia sprawy siostrzeńca, albo ... . Serce matki zadrżało, nie ma nic ważniejszego niż jej córeczka. Dziadek nie lubi gróźb - jak mówi - on woli przedstawienia. Seda ma się dowiedzieć, gdzie zakopano zwłoki Zafera, bo inaczej.. . -Jeśli zamkniesz buzię na kłódkę, to dlaczego ja mam działać? Wcześniej , Ceylin pokazała jej, Parlę, która chciała popełnić samobójstwo : - Ty sobie nie zdajesz sobie sprawy, jak niszczysz życie ludzi. - Ty jesteś nietaktowna Ceylin, Engin w tej chwili walczy o życie...Nie ma w tobie odrobiny ludzkich uczuć! - Ten gad zabił moją siostrę, - Wstawaj, pokażę ci , co to jest brak człowieczeństwa. Widzisz tę dziewczynę, to jej przysłałaś kwiaty z biletem od Engina, teraz walczy o życie. - Przepraszam...ja nie wiedziałam.... - Czego nie wiedziałaś, gdy niszczyłaś życie ludzi o czym myślałaś w swojej zarozumiałości.... Trzeba powiedzieć, że to podziałało. Seda mówi Enginowi, gdy ten odzyskał świadomość, że ona rezygnuje, potem jeszcze musi się wyspowiadać Parsowi , dlaczego książka, którą czytał Engin ma też jej odciski palców...a jej tę książkę ukradziono Eren z kolei miota się z mężem Ozlem. Ona nie złożyła skargi po pobiciu, mało tego Defne też mówi, że stanowią dobrą rodzinę. Chore to jest , ale Eren ma związane ręce i damskiego boksera trzeba wypuścić. Ładnie w tym wszystkim zaczynają dogadywać się Ceylin z Ilgazem Wspólna kolacja, żarty, w końcu zasypiają w biurze Ceylin objęci, choć w ubraniach, bo było zimno Zakończenie mocne. Ceylin porzucona w lesie a w ręku ma pistolet
|
|
|
Post by Matthias on Dec 14, 2021 20:57:42 GMT
Odcinek 12Nadszedł czas, kiedy zabrałem się za odcinek 12. Odcinka 13 nawet na suwaku nie przesunąłem, co jest u mnie rzadkością. Nie chciałem sobie spojlerować. Jak obejrzę 12 to wtedy zerknę na 13 . A wracając do odcinka 12... Początek rozpoczynamy od wyjaśnienia już jednej sprawy. Metin nie zwrócił uwagi, podobnie jak inni, na to co mówi, przez co trafił na 5 lat do więzienia. Jakoś tak się smutna atmosfera zrobiła jak Celinka prowadzić zaczęła swój monolog... Nawet Ilgazowi jeśli dobrze ujrzałem, popłynęła nie jedna łezka. Engin wykorzystał swoją jedną tajemnicę odnośnie Ilgaza. Zaszantażował i uzyskał to, co chciał. Kto będzie następny rozliczał się z zagrywki Engina? Myśleli, że Sedę przekupią biurem Yekty... Śmieszni są. Seda się nie podda. Będzie próbowała się zemścić na rodzince tak, jak sobie to przez wiele lat wyobrażała . A Yekta i Pars oczywiście tworzą nierozerwalny duet... O Boże... Serdar? Kontaktował się z Enginem? Naprawdę?! Czyli już wiemy skąd Engin ma nagranie, skąd dowiedział się o Cinarze i jego spotkaniu z Zaferem... I sprawa z telefonem również się już wyjaśniła. Engin dokładnie zaplanował sobie kolejne kroki. Kiedy Cinar walczył o życie, a Zafer myślał o zemście, ten już knuł i zapewniał sobie haki na kolejne osoby... Neva dała popis. No z takiej strony tej aktorki jeszcze nie widziałem. Pars próbował jej wtłoczyć do głowy, że z powodu miłości popełniła przestępstwo, a ona upierała się przy swoim. Neva - zaplusowałaś mi swoją gra aktorską - ale niestety, krzyczeć nie umiesz Wiedziałem, wiedziałem, że Ceylin nie zgłosi zawiadomienia. To było do przewidzenia. Defne tutaj na nią wpłynęła A Merdan się rozpanoszył w tej rezydencji. Książkę czyta, ustawia rodzinkę do pionu O.o o.O Seda zna się z Ceylin?! A to miłe zaskoczenie. Chyba nikt się tego nie spodziewał. A Pars oczywiście już zaciera rączki na to przesłuchanie Celince szczęka opadła. A się zdziwiła Miła kobieta No i standardowo akcja się rozkręciła i bez przesuwania do końca obejrzałem. Seda, Seda, Seda - uwielbiam tę postać i aktorkę Po prostu odnoszę wrażenie, że jest stworzona do takiego rodzaju produkcji . Jeszcze ten lekko zachrypnięty głos Engin ostrzegł Ceylin, by ta obserwowała Parlę i skończyło się prawie śmiercią. Doping, doping, doping... Wszystkowidzące oko Engina dosięgło nawet dziecko... Merdan, Metin i Cinar - trzy pokolenia muszą się zjednoczyć jeśli nie chcą, by któreś z nich znów wpadło za kratki... No i zaskoczenie na końcu... Kto podarował mu tę książkę z tajemniczym związkiem, sprawiającym odpływ z tego świata? Kto tak bardzo chciał się go pozbyć? Wszyscy, A kto się do tego przyczynił? Zobaczymy...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 14, 2021 20:58:30 GMT
Podobno aktor, wcielający się w rolę Engina, odchodzi z serialu. Czyżby postąpiono tak dlatego, że przyćmił głównych bohaterów?! Reytingi spadną na łeb, na szyję...
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2021 21:11:24 GMT
Czyżby postąpiono tak dlatego, że przyćmił głównych bohaterów?! Poważnie aż przyćmił?
|
|
|
Post by Matthias on Dec 14, 2021 21:49:53 GMT
Czyżby postąpiono tak dlatego, że przyćmił głównych bohaterów?! Poważnie aż przyćmił? No wiesz, zamiast obserwować Ilgaza i Ceylin, głównych bohaterów, to wszyscy zachwycają się Enginem 😄😂 Loczek, Kędziorek - jak zwał, tak zwał. Jeśli to prawda, że odchodzi, to sens traci jak dla mnie większość wątków, które się dzięki niemu rozpoczęły... I nie skłamię mówiąc, że jego odejście może spowodować pierwszy poważniejszy upadek... Oby to nie była prawda.
|
|
|
Post by mira on Dec 15, 2021 8:05:57 GMT
Mnie tam nawet przez myśl nie przeszło, że Engin mógłby kogokolwiek przyćmić. Aktor jest niezły, a postać w serialu ciekawa, ale nie mam wątpliwości, kto tu gra pierwsze skrzypce. Aczkolwiek szkoda byłoby, gdyby już teraz go uśmiercili, niech jeszcze trochę krwi napsuje. Na live pomyślałam sobie, że te zwłoki w lesie to nie Engin, a Zafer, ale skoro aktor ma odejść... Może zwiastuny zdradzą coś więcej.
|
|
|
Post by lucy on Dec 15, 2021 11:13:46 GMT
W przyszłym roku ma zostać wydana płyta z utworami ze ścieżki muzycznej Yargi.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 15, 2021 18:24:15 GMT
Ja mam nadzieję, że te zwłoki należą do Zafera... Nie wyobrażam sobie tam leżącego Engina... A co do płyty - podkład muzyczny bardzo mi się podoba w tym serialu
|
|
|
Post by Matthias on Dec 19, 2021 19:34:50 GMT
Odcinek 13No i rozpoczynamy odcinek od snu naszego Kędziorka. Aj, śpij, śpij. Tylko nam graj dalej. Bo bez Ciebie, to już nie będzie ten sam serial... Engina zasypia, zjawia się niespodziewanie Neva. Niespodziewanie? A może i spodziewanie. Skoro braciszek nie mógł niczego załatwić w jej sprawie, to postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce. Ale jak widać, jej spotkanie i Engina nie mogło mieć miejsca. I w przeciągu 10 minut praktycznie każdy dowiaduje się o "wypadku" Loczka. Yekta, Pars, Ilgaz... Merdan, co Ty knujesz? Wiem, że ratujesz życie swojego wnuka, ale żeby włamać się do apartamentu Sedy? No też coś! Znalazł filmik i fotografię małej dziewczynki, córki... Bardzo podobała mi się scena Ceylin z Sedą. Dziękuję julia za przetłumaczenie fragmentu tej sceny. W końcu sumienie powoli zaczęło jeść Sedę od środka. Widok Parli pod respiratorem zrobił swoje. Najbardziej niezrozumiałą dla mnie kwestią pani Adwokat było... "Nie wiedziałam."... Jak mogła nie wiedzieć, ja się pytam?! Jak mogła nie wiedzieć?! I bardzo dobrze wytłumaczyła jej Ceylin... Zrobiła to, o co została poproszona przez Engina. A ten kazał "skrzywdzić" dziewczynę. Rodzina prawie umiera ze zmartwienia, a ta mówi, że nie wiedziała, iż jej czyn sprowadzi na rodzinę Parli, jak i na samo to dziecko katastrofę. Merdan i Seda Mistrzowska scenka. Merdan Kaya, który zagościł w tej jakże cudownej książce... Seda od razu wiedziała kto jest przed nią. Nie grozi, lecz grzecznie tłumaczy. Merdan u mnie zaplusował. On tak się dobrze wciela w swoja grę. Nie widać po nim nic, co by sprawiało, że się boi, albo coś w ten deseń. Rola specjalnie stworzona dla niego! Czyli to córka, ale adoptowana... Wnuczek i Dziadek zacieśniają swoje rodzinne więzy coraz bardziej, Neva wyjeżdża od Parsa z adwokacikiem Yekty, który był w przeszłości związany z Celinką, Yekta robi wszystko, aby dowiedzieć się, kto wyrządził krzywdę jego synowi. Celinka nam się spiła troszeczkę Szkoda, że w ubraniach wylądowali w łóżku... Mogłoby się coś więcej zadziać. "Każdy już pluł i lizał tę książkę " - jak mnie to rozbawiło. Zebranie się w gabinecie Parsa zrobiło. Wszyscy zademonstrowali jak przeglądają książki Yekta oczywiście postanowi pomóc swojemu synkowi. Ten może grozić śmiercią, szantażować i w ogóle... Ale jak jego otruto, nagle się załamał i oskarża cały świat. Psychika siada na całej linii. I Bum! Wszyscy się zorientowali, że Engin będzie chciał uciec ze szpitala i to przy pomocy Yekty. Jacy wszyscy są mądrzy... Celinka również. I jaka jest odważna. Ciekawe, kiedy dostała w głowę. Oby tylko nie straciła pamięci całkowicie, bo tego starego odgrzewanego kotleta nie lubię... Odcinek mi się bardzo podobał. Dużo się działo, i wątki wciąż można rozwijać dalej. Mamy skromną obsadę jak na takiego rodzaju serial, i każdy z każdym ma jakieś zawiłe i wspólne historie. Oby tylko nikt więcej nie postanowił zrezygnować z serialu...
|
|
|
Post by mira on Dec 20, 2021 7:38:05 GMT
A ja jestem do tyłu dwa odcinki, ale na bieżąco z odcinkami na żywo. Trochę dziwny system oglądania, bo trochę mi się już myli co i jak. Może w tym tygodniu nadgonię. Wczorajszy odcinek właściwie cały kręcił się wokół Ceylin. Biedna nie pamięta, co się tam stało, więc nie może się bronić. Ilgaz się zamartwia, ale jego postawa na wieli plus. Nie ocenia, nie mówi co narobiłaś, po co tam poszłaś. Po prostu jest i wspiera.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 20, 2021 15:46:08 GMT
Reytingi za 19.12.2021 NIEDZIELAТOTAL:1. Teşkilat (27 odcinek) - 9.64% ⬆ (+0.80%) 2. Yargı (14 odcinek) - 9.39% ⬆ (+1.10%) АВ:1. Teşkilat - 10.63% ⬆ (+1.50%) 2. Yargı - 9.85% ⬇ (-0.75%)
|
|