|
Post by mira on Nov 15, 2021 20:12:19 GMT
To był już 9 odcinek, a serial nadal trzyma w napięciu. Jest naprawdę dobry, choć muszę przyznać, że nie oszalałam na jego punkcie, nie jestem zafascynowana, chociaż naprawdę bardzo mi się podoba. Ciekawe, co będzie dalej, czy sprawa z Enginem została już zakończona? Chyba nie, bo przecież musi być jeszcze sprawa w sądzie. A może pojawią się wątki psychiatryczne, Engin będzie badany pod tym kątem? W sumie to niezły z niego wariat.
|
|
|
Post by julia on Nov 16, 2021 9:36:39 GMT
Odcinek 9., a więc dla tych , którzy nie oglądali - spojler.Słuchajcie, kędzierzawy nie jest taki głupi na jakiego wygląda. Przebiegły lisek, przygotował całą strategię z mamusią. Z triumfem patrzy na zdumionego i wściekłego ojca. Wypuszczono go, ale potem znów wsadzono do aresztu. Yekta to cyniczny gracz, już wie co ma zrobić. Ten wykpiwany nieudacznik Engin, synek mamusi nie będzie sobie z niego kpił i próbował winę zrzucać na ojca, który chciał posprzątać po nim brudy.. Po pierwsze , Pars ma mu pomóc, bo jak się okazuje mają wspólne interesy. W noc zabójstwa byli razem, albo w agencji towarzyskiej, albo gdzieś indziej ....obstawiam to drugie. Pars upozorował więc napaść na urzędnika państwowego w gabinecie, podczas kolejnych zeznań kudłatego. Zemsta Yekty będzie bolała i to bardzo. . Kolejny krok - nie wpuścił Lacin do domu, zabrał samochód, zablokował karty. Dobrze, że bidula mogła przesiedzieć noc na komisariacie. Ugur Polat świetnie się sprawdza w scenach zemsty. Lacin dobija się do domu, a on nalewa sobie whisky siada na sofie, ciepło z rozpalonego kominka roznosi się po salonie i patrzy z politowaniem na marznącą na dworze żonę. Nadal nie wiadomo, kto sprzątnął zwłoki z bagażnika. Mitin, który wycofał podanie o odejściu na emeryturę, przegląda nagrania sprzed komisariatu i widzi, że ktoś otwiera bagażnik, ale obraz zasłania furgonetka jeździ wszędzie, gdzie tylko odnaleziono zwłoki mężczyzny w podobnym wieku. Zafer zapadł się pod ziemię... Dziadek powolutku urabia Defne i w ostatnich scenach pojawia się w domu. Nasza dwójka szuka , szuka, przy pełnym zaangażowaniu Erema ( to bardzo sympatyczna postać) i wreszcie dociera do faceta, który nagrywał moment wrzucania walizki przez Engina do kontenera. Chyba już się nie wyłga Matka Ceylin i Inci przychodzi do Cinara i przeprasza go :"Przeklinałam cię co noc, a teraz proszę o wybaczenie. Gdy wróci mój mąż też przyjdzie błagać cię abyś mu wybaczył" Ceylin i Ilgaz zbliżyli się bardzo do siebie, ale gdy sprawę Engina przejmuje sąd , Ceylin dziękuje i uznaje to za koniec współpracy :"Od teraz będziemy się spotykać na salach sądowych...." Odchodzi , ale nie może powstrzymać łez . Ilgaz też stoi przygnębiony. Ale to jeszcze nie koniec, spotkają się już w następnym odcinku . Czekamy na dalszy bieg wydarzeń...
|
|
|
Post by mira on Nov 16, 2021 9:49:13 GMT
Zemsta Yekty będzie bolała i to bardzo. Kolejny krok - nie wpuścił Lacin do domu, zabrał samochód, zablokował karty. Dobrze, że bidula mogła przesiedzieć noc na komisariacie. Ugur Polat świetnie się sprawdza w scenach zemsty. Lacin dobija się do domu, a on nalewa sobie whisky siada na sofie, ciepło z rozpalonego kominka roznosi się po salonie i patrzy z politowaniem na marznącą na dworze żonę. Wątek z Yektą i Lacin jakiś szalony. Ja rozumiem, że on się wkurzył i pozabierał jej niektóre rzeczy, ale czy do licha nie mają małżeńskiej wspólności majątkowej? Jak to możliwe, że kobieta w tym wieku, bogaczka, do tego pani adwokat, nie ma własnych pieniędzy? Mnie się to nie mieści w głowie.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 16, 2021 17:54:47 GMT
Obejrzałem 9 odcinek na suwaku i odcinek bardzo mi się podobał. Masz rację julia - szkoda mi Lacin. Jednak właśnie też nie rozumiem, dlaczego jej się nie należy nic. Powinna zgłosić to na policję. Jakim cudem taki majątek, i nic by jej się nie należało? Może intercyza albo coś jeszcze innego tutaj zadziałało i Yekta nie pozwolił sobie w kaszę dmuchać. Biedna Lacin A kudłatego to ja bym własnoręcznie. kaput. Dobrze, że znaleźli nagranie jak wrzuca, bo nic by nie mieli na Engina. Eren jest bohaterem rewelacyjnym . Moi znajomi go uwielbiają
|
|
|
Post by julia on Nov 16, 2021 18:38:31 GMT
Wątek z Yektą i Lacin jakiś szalony. Ja rozumiem, że on się wkurzył i pozabierał jej niektóre rzeczy, ale czy do licha nie mają małżeńskiej wspólności majątkowej? Jak to możliwe, że kobieta w tym wieku, bogaczka, do tego pani adwokat, nie ma własnych pieniędzy? Mnie się to nie mieści w głowie.
Może i mają, a może nie mają. Czy Lacin pracuje? Ona jest prawnikiem, ale być może zajmuje sie tylko domem A kudłatego to ja bym własnoręcznie. kaput. Dobrze, że znaleźli nagranie jak wrzuca, bo nic by nie mieli na Engina. Eren jest bohaterem rewelacyjnym . Moi znajomi go uwielbiają Synek nie umiał się odnaleźć przy ojcu tyranie, który postawił mu zbyt wysoko poprzeczkę ( jak Lasce tata król sedesów ) Lacin z kolei chowała go pod kloszem, ale widać, że podły charakter ma po tatusiu. Do głowy by mi nie przyszło, że ta beksa tak rozegra sprawę w sądzie. Przygotował się skórkowany, ustalił zeznania z matką i zemścił się na Yekcie. On od początku był taki jakiś ...a potem się okazało , co z niego za numerek. psychopata. A matka Ceylin czule mówiła o nim :"To brylant" Yekta zaś zawsze rozdawał karty w domu i terroryzował . Lacin miała być ozdobą, a syn następcą w interesach, a że nie sprawdzili się, więc na każdym kroku udowadniał , jacy są nic nie warci i co on może z nimi zrobić. Eren jest świetny. Zaangażowany, lojalny, przyjacielski, uczynny , troskliwy i szczerze uśmiechnięty, a gdy trzeba nieugięty Świetny przyjaciel, .który nie zawiedzie. Widać, że nie ma rodziny i jest to przykład dobrego policjanta mira, rodzina Yekty jest chora. Jak się możemy domyślać tam nie było szczęścia. wszystko było na pokaz, on rozdawał karty, więc Lacin mogła nie mieć swojego konta. Inna rzecz, że mając takiego męża, któremu nie ufała i miała pojęcie o jego sadystycznym usposobieniu , posługując się kartami przez lata małżeństwa mogła się zabezpieczyć na czarną godzinę i uzbierać trochę pieniędzy na sekretnym osobistym koncie. Teraz jest jak owca, którą prowadzą na rzeź. Syn siedzi i będzie za kratkami, a ona nie ma gdzie się podziać. Myślę, że Yekta, wpuści ja do domu, ale na własnych warunkach....
|
|
|
Post by Matthias on Nov 20, 2021 11:28:56 GMT
✔ Nergis Ozturk dołaczyła do obsady serialu "Wyrok" jako prawniczka Engina🎬
|
|
|
Post by lucy on Nov 20, 2021 12:30:26 GMT
Jak to możliwe, że kobieta w tym wieku, bogaczka, do tego pani adwokat, nie ma własnych pieniędzy? Mnie się to nie mieści w głowie. Może spłaca jakieś długi, albo jest hazardzistką? Albo źle zainwestowała pieniądze i wszystkie straciła? Piszę oczywiście teoretycznie, bo serialu nie oglądam. Yargi niebawem się pojawi w Uzbekistanie. Catay szaleje ze swoimi serialami na wszystkich targach, a że ten jest hitem, zapowiada się, że będzie leciał jeszcze długo. Co by nie czekał go los Hercai.
|
|
m0ck
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by m0ck on Nov 21, 2021 11:46:11 GMT
Gdzie można obejrzeć ten serial z napisami? Google twierdzi, że tłumaczy go grupa "*** na ***ckie", ale nie ma takiej grupy. Nie wiem, czy to chwilowy błąd, czy grupa zniknęła. Wie kto coś więcej na ten temat?
|
|
|
Post by mira on Nov 21, 2021 13:51:47 GMT
Nie wymieniamy nazw grup w postach... A z tą konkretną nie wiem, co się stało, oby nie to, o czym pisano w innym temacie
|
|
|
Post by Matthias on Nov 21, 2021 16:31:53 GMT
Dzisiaj albo jutro napiszę swoje przemyślenia na temat 9 odcinka, bo obejrzałem go już przedwczoraj, ale się robotą w domu zająłem, i czasu na kom nie miałem Ale się rozpędzili - 3 zwiastun zawitał na tubkę Czuję, że jutro będzie ponad 10%.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 21, 2021 17:09:59 GMT
Gdzie można obejrzeć ten serial z napisami? Google twierdzi, że tłumaczy go grupa "*** na ***ckie", ale nie ma takiej grupy. Nie wiem, czy to chwilowy błąd, czy grupa zniknęła. Wie kto coś więcej na ten temat?
Grupa została dzisiaj przez administrację zarchiwizowana. Przestała istnieć. To już kolejna grupa w ostatnim czasie po TS.
|
|
|
Post by mira on Nov 21, 2021 20:24:59 GMT
Przy TS widziałam, że zmniejsza się liczba członków, że zniknęły pliki itd., a tutaj nic, z dnia na dzień nie mam dostępu do grupy Na tej grupie było tłumaczenie "Ask 101" i w takim razie zostało porzucone w połowie, bo obejrzałam tylko 4 odcinki drugiego sezonu. W planach miałam "Fatmę". A najbardziej żal oczywiście "Yargi" Nie zdążyłam obejrzeć 9 odcinka, zaczęłam wczoraj i zasnęłam. Na szczęście jakiś fragment widziałam też wcześniej na komputerze i mam historię, link póki co działa, więc to dokończę. Teraz oglądam live. A dalej chyba pozostają inne języki. Strasznie szkoda.
|
|
ewelina
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by ewelina on Nov 21, 2021 20:59:31 GMT
Przy TS widziałam, że zmniejsza się liczba członków, że zniknęły pliki itd., a tutaj nic, z dnia na dzień nie mam dostępu do grupy Na tej grupie było tłumaczenie "Ask 101" i w takim razie zostało porzucone w połowie, bo obejrzałam tylko 4 odcinki drugiego sezonu. W planach miałam "Fatmę". A najbardziej żal oczywiście "Yargi" Nie zdążyłam obejrzeć 9 odcinka, zaczęłam wczoraj i zasnęłam. Na szczęście jakiś fragment widziałam też wcześniej na komputerze i mam historię, link póki co działa, więc to dokończę. Teraz oglądam live. A dalej chyba pozostają inne języki. Strasznie szkoda. Bardzo proszę czy możesz przesłać mi link do tłumaczenia 9 odcinka yargi? Może być na maila e.parzyszek@vp.pl Bardzo się wciągnęłam w ten serial 😥
|
|
m0ck
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by m0ck on Nov 22, 2021 5:33:25 GMT
Szkoda, że tak nagle bez słowa usunęli grupę. Może jakaś inna przejmie ten serial. Dajcie znać tutaj, jeśli się czegoś dowiecie.
|
|
|
Post by mira on Nov 22, 2021 7:32:44 GMT
Szkoda, że tak nagle bez słowa usunęli grupę. Może jakaś inna przejmie ten serial. Dajcie znać tutaj, jeśli się czegoś dowiecie. Nie wiem, czy sami usunęli, czy raczej zostali do tego zmuszeni z powodu tłumaczeń "Wyroku". Jeśli to drugie, to inne grupy mogą nie chcieć tłumaczyć tego serialu w obawie, że spotka je ten sam los. Wydaje mi się, że to nie była wola osób prowadzących grupę, a myślę tak dlatego, że czytałam co napisano na grupie tłumaczącej serial "Aziz". To, co tam napisano, daje też nadzieję, że działalność grupy zostanie w jakiejś formie wznowiona i seriale dokończone. Bardzo bym chciała, ale zobaczymy.
ewelina , wysłałam Ci wiadomość tu na forum
Obejrzałam live 10 odcinka i jeśli ktoś się spodziewał pojednania naszej pary, to niczego takiego nie dostanie, wręcz przeciwnie. Nie wiem, ile racy się kłócili w tym odcinku, ale naprawdę sporo, choć muszę przyznać, że dobrze mi się na to patrzyło.
Engin będzie się mścił i wygląda na to, że rzeczywiście ma na ojca i dawnych przyjaciół, w tym na Ceylin, sporo haków. Ciekawe, do czego to wszystko doprowadzi. Podziwiam tę scenarzystkę, że jeszcze się nie pogubiła i że nadal potrafi zbudować takie napięcie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 22, 2021 12:34:49 GMT
Kochani, nie będziemy tu nikogo powiadamiać, a tym bardziej wymieniać nazw grup. Niech nikt nie sądzi, że tu się szybko dowie gdzie jaki serial można obejrzeć. Owszem, posiadamy taką wiedzę, ale nie będziemy się nią dzielić z osobami, które nie dały się w żaden sposób poznać, bo wpadają tu jedynie po to, aby wyciągać informacje o grupach. Zachęcam natomiast do dyskusji o serialu, tym bardziej, że są wśród nas osoby, które znają języki i oglądają go (lub oglądać będą ze względów oczywistych) na zagranicznych grupach... i będzie można je dopytać, jeśli ktoś czegoś nie zrozumie oglądając już teraz na własną rękę i bez dobrej znajomości języka.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2021 17:20:57 GMT
Reytingi za 21.11.2021: NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (23 odcinek) - 8.50 ⬇ (-0.06) 2. Yargı (10 odcinek) - 7.63% ⬇ (-0.77)11. Elbet Bir Gün (3 odcinek) - 2.60% ⬇ (-0.37) АВ:1. Teşkilat - 9.94% ⬆ (+0.72) 2. Yargı - 9.19% ⬇ (-0.47)21. Elbet Bir Gün - 1.54% ⬇ (-1.31)
|
|
|
Post by mira on Nov 23, 2021 8:17:36 GMT
Obejrzałam 10 odcinek z napisami angielskimi i powiem Wam, że odczucia takie sobie... Zwykle oglądałam jakieś fragmenty w tym języku, najważniejsze sceny, a potem i tak siadałam do tłumaczenia polskiego. Teraz przemęczyłam całość po angielsku, bo uparłam się, że niczego nie przewinę i zajęło mi to prawie 4 godziny, bo jednak zdarzało się, że nie znałam znaczenia jakiegoś słowa i musiałam zatrzymywać, sprawdzać. Takie oglądanie nie jest zbyt przyjemne Jeśli ktokolwiek z Was będzie wiedział coś na temat tłumaczeń polskich, to bardzo proszę na priv. Może jednak któraś grupa się zlituje, albo dziewczyny z zamkniętej grupy zdecydują się jakoś kontynuować, bo inaczej to chyba zrezygnuję z oglądania całości i dokończę serial "po łebkach", bo chyba nie mam tyle cierpliwości Co do odcinka, było kilka interesujących tematów. Dla mnie najciekawsze były te: Dowiedzieliśmy się w końcu, dlaczego Ilgaz rozstał się z Nevą. Tak jak myślałam, żadnych dramatów czy zdrad w tle nie było, po prostu przestali się dogadywać, a odległość też zrobiła swoje. Dowiedzieliśmy się też, że byli razem trzy lata. Dowiedzieliśmy się, że Pars choruje na epilepsję. Przyznał się Ilgazowi, co wydarzyło się tamtej nocy, dlaczego współpracował z Yektą. Ilgaz milczał, nikomu tego nie powiedział, ale Ceylin jakoś inaczej dowiedziała się o poczynaniach Parsa i doniosła na niego prokuratorowi głównemu. Pars myśli, że to Ilgaz go zdradził i pewnie będzie się mścił. Ceylin w tym odcinku zachowuje się dziwnie, jest irytująca. Cały czas kłóci się z Ilgazem, cały czas robi coś niewłaściwie. Ilgaz przestał jej ufać. A finalnie oboje wysłuchują nagrania o szczoteczkach - słychać jak Ceylin wyznaje Enginowi, że ukradła szczoteczki, a Ilgaz o tym wiedział. Wygląda na to, że to zemsta Engina. Pytanie, co on dalej zamierza? Wyda ich, czy będzie szantażował? Okazuje się, że Yekta nie ma dyplomu i od wielu lat wykonuje zawód bez uprawnień... Przed Eremem pojawia się dziewczyna, nastolatka, córka jakiejś jego byłej sympatii. Czyżby to była jego córka? Cinar dostaje od ciotki telefon i znajduje tam nagranie z autobusu - widać, że siedzi tam razem z Zaferem. Tak łatwo się z tego nie wymikusje... Dziadek sprowadza się na chatę, a Metin nie ma za wiele do gadania, bo dziadek wie o przestępstwie. Nawet przekazuje mu skarpetkę Cinara, na której była krew Zafera (zabraną wcześniej przez Defne). Dziadek zajmuje się też samochodem Matina, każe go zniszczyć. I odwiedza Matina w pracy, gdzie podchwytliwie wyciąga z niego informacje. Metin w końcu wprost pyta, czy ojciec zabrał ciało. Ten mówi, że tak, ale już wie, że ciało zniknęło. Jak tylko wychodzi od Metina, wykonuje telefon, mówiąc że muszą znaleźć zwłoki. Myślę sobie, że może Zafer żyje? Rodzina Ceylin w końcu orientuje się, że Zafer przepadł. Policja przekazuje im jego dokumenty. Na przystani nikt go od dawna nie widział, robią rozeznanie, Zafer z nikim nie wypłynął. W domu nie ma złota, prawdopodobnie on je zabrał. Zatem gdzie jest Zafer? W kolejnym odcinku zapewne rozpoczną się poszukiwania...
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 9:32:23 GMT
Przypuszczam, że serial się pojawi w przyszłym roku na platformie HBO Max, która wg oficjalnej zapowiedzi ma na początku 2022 ruszyć także w Polsce. I wtedy będzie po Polsku. Prawie wszystkie nowe produkcje Ay Yapim, Medyapim i MF Yapim śmigają już w Stanach, krajach Ameryki Łacińskiej i kilku europejskich.
|
|
m0ck
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by m0ck on Nov 23, 2021 14:23:35 GMT
Wątpię. Jest tylko kilka seriali tureckich na HBOMAX dla Ameryki Łacińskiej. W amerykańskiej, najpopularniejszej i największej wersji serwisu, nie widziałem ani jednego serialu. Nie zapowiada się, żeby w Polsce miało być inaczej.
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 15:48:06 GMT
m0ck, masz rację, trochę się zapędziłam z tą Ameryką ("niełacińską"), jednak nie zmienia to faktu z tym co napisałam o moich przeczuciach, że turkisze się znajdą w ofercie HBO Max kiedy platforma dotrze do krajów Europy Wschodniej (w tym bałtyckich), bo te kraje, podobnie jak latynoskie, namiętnie oglądają tureckie seriale i stanowią dużą część odbiorców turkiszy. Ameryka Łacińska dostała na HBO Max prawie wszystkie seriale emitowane w ub. sezonie od Madd Entertainmet, więc nie nazwałabym tego "tylko kilkoma serialami". Dlatego wydaje mi się, poza tym jest logiczne, że w przyszłym roku katalog ten się powiększy o seriale obecnego sezonu od tego samego Dystrybutora, który z tych tureckich najszybciej i najprężniej sprzedaje swoje produkty (mam tu na myśli przede wszystkim Yargi, Ada Masali, Wszystko o małżeństwie, Miłość Logika Zemsta). Pożyjemy, zobaczymy. PS: niedługo też dojdą wyniki sprzedaży z targów w Cancun, więc zobaczymy jak się sprzedały nowości Cataya.
|
|
m0ck
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by m0ck on Nov 23, 2021 17:05:21 GMT
Mam taką nadzieję, zobaczymy.
Sprawdziłem dosłownie przed chwilą HBOMax wersję latynoską i są tylko trzy seriale dostępne: A Miracle, The Choice, My home my destiny. Dojedzie jeszcze osiem: A Woman Scorned, Love Is In The Air, My Little Girl, Flames Of Fate, The Agency, Endless Love, Woman i Nehİr.
Ale to tylko i wyłącznie dla Ameryki Łacińskiej. Nie ma póki co żadnych informacji, aby jakieś seriale miały pojawić się na innych terytoriach.
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 17:45:27 GMT
I wszystkie te seriale z wyj. DEK są od Madd Entertainment, który ma też Yargi. Ale to tylko i wyłącznie dla Ameryki Łacińskiej. Nie ma póki co żadnych informacji, aby jakieś seriale miały pojawić się na innych terytoriach. Nie wiem dlaczego turkiszy nie ma w Stanach (nawiasem mówiąc są tam oglądane głownie na kanałach hiszpańskojęzycznych, więc może dlatego), no ta platforma się otworzyła na resztę świata dopiero niecałe pół roku temu, w dodatku tylko w krajach latino. Więc gdzie w tej sytuacji miałyby jeszcze lecieć? Co prawda niecały miesiąc temu platforma stała się dostępna także w krajach nordyckich i Hiszpanii, więc może niebawem się dowiemy, że i tam trafiły. Natomiast reszta świata nie ma jeszcze HBO Max. Stąd nie ma informacji, gdzie się turkisze jeszcze pojawią.
|
|
|
Post by Atahan on Nov 23, 2021 17:51:55 GMT
Sprawdziłem dosłownie przed chwilą HBOMax wersję latynoską i są tylko trzy seriale dostępne: A Miracle, The Choice, My home my destiny. Z czego w sumie sukces osiągnął tylko "Mucize Doktor". "Babil" chyba nawet do TOPek nie wszedł, a "Dogdugun Ev Kaderindir" pomimo 140 odcinków nie wysiedziało w TOPce nawet tydzień. Niestety HBO to nie Netflix i rynek Europy Wschodniej jest traktowany słabo. HBO Max miało wejść w tym roku, później głosili o wrześniu 21, a w lato mówili już o przyszłym roku. I w tym 2022 ruszą wreszcie, bo im konkurencja wyrosła (która także traktuje nasz rynek słabo, mam tu na myśli Disneya) + doszło obecnie bardzo tanie Amazon, ale jakoś mimo wszystko wątpię, żebyśmy dostali te wszystkie seriale na licencji. Poza tym wiele seriali w Madd (+ "Kadin", które widzę na liście, ale jest u Calinos) było produkowane dla FOX, a ten należy do Disney, więc kto wie, czy po wejściu Disney+ na turecki rynek platforma nie zablokuje na wyłączność tych seriali na platformach streamingowych. Ale to jednak wróżenie z fusów na razie. Plusem będzie już sam fakt, jeśli HBO Max będzie miało lepszą jakość obrazu od HBO Go (i ogólnie lepszy i sprawniejszy interfejs).
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2021 19:36:54 GMT
Sprawdziłem dosłownie przed chwilą HBOMax wersję latynoską i są tylko trzy seriale dostępne: A Miracle, The Choice, My home my destiny. Z czego w sumie sukces osiągnął tylko "Mucize Doktor". "Babil" chyba nawet do TOPek nie wszedł, a "Dogdugun Ev Kaderindir" pomimo 140 odcinków nie wysiedziało w TOPce nawet tydzień. I tu świetnie widać w jak dużym stopniu się przekłada reyting turecki na wyniki osiągane przez seriale poza telewizją. Co prawda jak na razie niewiele z nich śmigało na platformach (jeszcze raz podkreślam, że mam na myśli seriale robione dla tv), ale jak dotąd sukces osiągnął tylko Doktorek. KPA na Netflixie furory też nie zrobił, bo w telewizji wiemy, że był klapą. Niemniej często się czyta, że widz turecki się nie zna i ma beznadziejny gust, bo w sieci to serial jest wielkim hitem i ma potężną widownię, a co za tym idzie twórcy powinni go produkować dla internautów. Cóż... zobaczymy co pokażą kolejne dizi... Niemniej mam nadzieję, że inne wytwórnie też się wbiją na platformy ze swoimi serialami.
|
|
|
Post by julia on Nov 23, 2021 19:42:25 GMT
Odcinek 10.Wiele wyjaśnia, co mi się podobało, ale przy okazji się w nim pogmatwało na nowo Po pierwsze Engin przechytrzył wszystkich i teraz gra pierwsze skrzypce, zwłaszcza w pogrążaniu ojca. Kto by się spodziewał, że to taki cwaniak. Oj będzie ciężko, ciężko. Ten maminsynek, poniewierany przez ojca, uważany za głupka, dobra dusza , "brylant", jak nazywała go Gul, okazał się sprytniejszy od wszystkich. Adwokatem jest jego ciotka i przygotował dla niej cały plik dokumentów, nikogo nie oszczędzając. - Yekta ma fałszywy dyplom, przez wile lat pracował , jako adwokat - wstyd i hańba! - Ylgaz dostaje nagranie, na którym słychać , jakie instrukcje wydaje Ceylin w sprawie kradzieży szczoteczek do zębów, mówiąc, że "prokurator Ilgaz będzie milczał" No i milczał... - Cinarowi ciotka sprawiła nowy, podobno czysty telefon. Złudne nadzieje, jest w nim zdjęcie z autobusu, na którym widać Zafera w towarzystwie Cinara Reszta dokumentów będzie czekać na swoją kolej. Eremowi trafiła się córeczka złodziejka ,szkoda go , taki fajny facet... Gul prosi Ceylin o wybaczenie,a dziadek wprowadza się do domu Metina i najpewniej mu pomoże w kłopotach. Do tej pory nie wiadomo, co z Zaferem, którego zwłoki zniknęły z bagażnika. Dziadek oddaje synowi skarpetę, która wyciągnęła Defne z worka , przeznaczonego do spalenia dowodów , poleca zniszczyć samochód, oczywiście robi to po swojemu, widać, że ma rozliczne znajomości "na mieście". Uspokoił Metina, że to on zabrał zwłoki, choć to nieprawda, no i teraz pojawia się pytanie : Czyżby Zafer ożył i sam się wydostał z bagażnika , czy też w tej sprawie jest ktoś jeszcze Denerwująca jest tym razem Ceylin, właściwie to od początku taka była : uparta i samowolna, działa na własna rękę, a później się dziwi, że Ilgaz ma do niej pretensje. Ona go pogrąża. Tak było z Parsem, który jest chory, Ilgaz obiecał dyskrecję, a ta coś po swojemu wywęszyła i od tego momentu Pars będzie tylko czyhał na potknięcie Ilgaza Ceylin gra nieczysto, podkrada dokumenty Ilgazowi, aby wziąć sprawę, tłumacząc to brakiem pieniędzy Fakt jest bez grosza, ale co z etyką zawodową? Trudne będzie ich pogodzenie, a o miłości możemy na razie zapomnieć.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 27, 2021 13:48:45 GMT
Miałem wcześniej napisać, ale nie było na to czasu. Odcinek 9No proszę. Kędziorek wziął i uniknął pierdla tylko dlatego, że zwalił winę na ojca, który jak wszyscy widzieli był zaskoczony słowami syna. Dzięki matce tak naprawdę udało mu się uniknąć więzienia... Ale Yekta od razu widać zaczął działać. Mimo, że to jest jego jedyne dziecko, postanowił rozprawić się z nim. Chronił go jak tylko mógł, ale gdy synalek wbija ojcu nóż w plecy, to nawet ojciec nie jest w stanie się powstrzymać. Pars się zdenerwował. Coś ukrywa, i Yekta może zacząć śpiewać jak kanarek, gdy tylko znajdzie się za kratami... Dodatkowo postanowił "pogodzić się" z Ilgazem i zaproponował mu pewien rodzaju układ... Jeśli chcą wsadzić Kędziorka do więzienia, muszą wszyscy działać razem Uch. Ilgaz nie jest z tego zadowolony. Widać to po jego minie... Pars nie musi długo czekać. Jeszcze tylko rozmów się z Enginem. Pomysł z napaścią na prokuratora - bardzo dobry pomysł. Zamkną go za kratami, i będzie chociaż spokój pod tym względem. Nie będzie mógł synalek Yekty uciec gdzieś . Spotkanie Zumrut i Aylin - to jest to, na co wszyscy czekali. Czy Aylin posunęłaby się do morderstwa? Zumrut niczego nieświadoma zaprasza Aylin do swojego mieszkania, i zaczyna się wszystko sypać. Gdyby Aylin zamordowała Zumrut - kolejny wątek byłby w serialu Yekta nie wpuszcza żony do domu - dopiął swego. Biedna siedzi zmarznięta na dworze, a ten słucha muzyki. Nie chce słyszeć krzyków żony. Lacin - z jednej strony Ci współczuję, ale z drugiej - sama się o to prosiłaś. W końcu stanęłaś po stronie syna, ale i też mordercy. Metin ogląda nagrania... Ktoś wyciąga trupa z bagażnika, ale nie widać twarzy. Kto to może być?! Lacin trafia na komisariat, gdzie nocuje... Pars ma niedowład lewej ręki. Czy to jest ta tajemnica, która ciąży u Yekty? Co oni robili tamtej nocy?! Uch... I jeszcze ta pielęgniarka. Ceylin i Ilgaz - jaka to była romantyczna scena, kiedy ona go tam za boczek złapała, i prawie był pocałunek Dlaczego zawsze musi dzwonić telefon, albo ktoś musi pukać do drzwi?! Chcę w końcu czegoś więcej! I potem następuje akcja za akcją - kończy się czas, poszukiwanie dowodów, na obciążenie Engina już praktycznie nie ma, prócz gościa, który obserwował kontener tamtej felernej nocy... I Ilgazowi udaje się zdobyć to bezcenne nagranie Dlaczego tym razem Pars nie powiedział, że mógł go do tego zmusić ojciec?! Yekta cieszy się, że nie pójdzie siedzieć, Lacin załamana... Ale najbardziej zaskoczony jest Metin, który w swoim domu, w szczególności w pokoju córki, spotyka dawno niewidzianego znajomego... Mina jego mówiła wszystko. Tatuś wrócił... A mała jeszcze mówi: "Dziadek wrócił" Engin trafia do więzienia, wszystko pięknie ładnie, ciała Zafera wciąż nie ma. Celinka i Ilgaz żegnają się, gdyż uznają to za koniec ich wspólnej przygody. Troszkę czasu minie, i wezmą rozwód. Ale... To jednak nie koniec... Dzisiaj zabieram się za 10 odcinek
|
|
|
Post by Matthias on Nov 27, 2021 16:24:53 GMT
Odcinek 10Kędziorek zamienił się w Zapałkę. Myślałem, że choć jakieś tam loczki pozostawi na swej główce, ale niestety wszystko poszło pod ostrze. Co więcej, widząc matkę w telewizji, postanowił i na niej się zemścić. Ech. Ten człowiek jest chory psychicznie... Metin wygonił dziadka z mieszkania, Defne jest na ojca zła... A ten proszę. Pochodził po mieszkaniu, poszedł do pokoju wnuczki i znalazł zakrwawione skarpetki Cinara. Oj, będzie się działo jak trafią w niepowołane dłonie. Lepiej niech Dziadunio je spali. Nie podobają mi się te sprzeczki pomiędzy Celinką i Ilgazem. Noż kurczę pieczone, oni mieli się mieć ku sobie, a nie oddalać od siebie... Co oni tam za scenariusz piszą Już ja bym tam im rozpisał sceny Nergis Ozturk w roli Sedy Tilman jest świetna. Ten głos lekko zachrypnięty, i ogólnie jej gra bardzo przypadła mi do gustu. Zemsta na ojcu? I na matce? Co takiego się wydarzyło w przeszłości, że Seda musiała uciec z miasta? Romans z Yektą? A Engin, pewny siebie cwaniaczek wie, co zrobić, żeby ciotka mu pomogła. Ale po przemyśleniu i zastanowieniu się, ciotka w końcu się zgadza. Zastanawiam się, co za plan zemsty opracuje? I sądząc po nazwisku, jest siostrą Yekty... Więc chyba romans nie wchodzi tutaj w rachubę. Kolejne spięcie pomiędzy Ilgazem i Celinką - podbiera sprawy Ilgazowi, bo nie ma pieniędzy. Tak jej współczuję . Cała ta sprawa z Inci spowodowała, że została bez spraw itp. Ilgaz, chłopie - pomóż żonce Dlaczego Lacin podpisała te dokumenty? Na nią też Yekta ma jakieś haki? Biedna musi wziąć i znosić jego przytyki. Yekta z przyjemnością będzie patrzył jak jego żona cierpi katusze z powodu syna... Dziadek załatwił sprawę z samochodem. Metin w szoku - zapytał o ciało. Jednak dziadek twierdząc, że pozbył się ciała, zaczyna poszukiwania... Gdzie jest ciało Zafera? I kto za tym wszystkim stoi? Ciotunia Engina dość szybko rozprawia się z osobami, które wyznaczył Engin. Yekta przez tyle lat jest prokuratorem, bazując na fałszywym dokumencie... Wcale nie powinien być prokuratorem. Ilgaz otrzymuje wiadomość audio, która zarówno jego jak i Celinkę wywalić z roboty. Cinar otrzymując nowy telefon, ma nagranie z autobusu, kiedy to jedzie z Zaferem... I Eren, uwielbiany komisarz, okazuje się, że ma córkę złodziejkę? Na pierwszy ruszt poszły te cztery. O ile u Erena nie jest jeszcze nic groźnego, tak największe bomby spadają na pozostałą trójkę. A Engin w zanadrzu ma papiery jeszcze na dobre kilka osób... Będzie wycofywanie dowodów? Kto stanie po stronie Engina? Odcinek podobał mi się, choć niektóre momenty i wątki były niepotrzebne... Na przykład nudziły mnie przytyki Celinki z Ilgazem oraz sceny, gdy Celinka rozwiązywała sprawy męża... Choć wiadomo, że robiła to dla pieniędzy, to jednak odczuwałem pewien rodzaju niedosyt.
|
|
|
Post by mira on Nov 28, 2021 9:40:06 GMT
Zwiastuny kolejnego odcinka bardzo zachęcające. Co tydzień zastanawiam się, kiedy serial się zepsuje, kiedy przestanie trzymać w napięciu i zawsze mi się wydaje, że to już ten moment, ale póki co za każdym razem przeżywam miłe rozczarowanie Dzisiaj niestety nie dam rady obejrzeć całego odcinka 12, bo mąż sobie wymyślił "Dziewczyny z Dubaju" Ale może nadrobię jeszcze później wieczorem.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 28, 2021 9:59:21 GMT
mira dzisiaj jest premiera 11 odcinka Ja może zerknę sobie. Interesuje mnie, czy Cinar powie Ceylin prawdę, odnośnie Zafera. I co zrobi Yekta
|
|