|
Post by Matthias on Mar 5, 2023 7:54:31 GMT
⚡ Odejście Mehmeta Yılmaza Aka z serialu „Yargi” wywołało ogromne zainteresowanie wśród widzów, którzy zakochali się w jego postaci prokuratora Parsa. W oświadczeniu firmy produkcyjnej Ay Yapım czytamy: „Nasz aktor serialowy, Mehmet Yılmaz Ak, przedstawił naszej firmie raport medyczny stwierdzający, że jego stan zdrowia uniemożliwia nam dalszą pracę i zdecydował się opuścić nasz projekt. Seria Yargi będzie kontynuowany”. Po tych wydarzeniach scenarzystka serialu Sema Ergenekon zrezygnowała z obserwowania konta aktora w sieciach społecznościowych, czując się przez niego urażona. Jej mąż Ugur Aslan, który również występuje w serialu, stracił bliskich podczas trzęsienia ziemi, ale nie opuścił projektu. Jednak Mehmet, powołując się na chęć bycia z rodziną i stres emocjonalny, zdecydował się opuścić projekt. Teraz scenarzystka będzie musiała zmienić bieg wydarzeń w związku z nieoczekiwanym odejściem aktora, dla którego przyszykowała interesujący bieg zdarzeń. Po decyzji o rezygnacji - w historii jego bohatera nastąpią wielkie zmiany.
|
|
|
Post by mira on Mar 5, 2023 13:42:14 GMT
No cóż, czyli jednak jest mały kwas w kochającej się rodzinie "Yargi"...
Absolutnie nikomu nie życzę poważnej i długotrwałej choroby, ale jak usłyszałam wieści o odejściu Mehmeta, pomyślałam, że właśnie chodzi o jakąś poważną chorobę, np. nowotwór. Dobrze, że nic takiego się nie dzieje!
Sema i Ugur stracili wielu bliskich, nie wiem czy i kogo stracił Mehmet, zresztą nie ma się co licytować, kto przeżywa większy ból. Każdy ma inną wytrzymałość, inne podejście do pracy. Poza tym dla Mehmeta to tylko kolejna rola. Świetna, to prawda, ale tylko rola. Ale dla Semy "Yargi" znaczy znacznie więcej, w końcu to jej historia, jej serial...
|
|
|
Post by Matthias on Mar 6, 2023 16:27:42 GMT
📌 Reytingi za 05.03.2023ТОТАL:1. Teşkilat (66 odcinek) - 6.35% ⬇ (-0.08) 2. Yargı (55 odcinek) - 6.32% ⬆ (+0.29)7. EGO (3 odcinek) - 3.26% ⬆ (+0.36) 10. Güzel Günler (14 odcinek) - 2.82% ⬇ (-0.85) 15. Başım Belâda (1 odcinek) - 2.33% 🆕 АВ:1. Yargı - 7.25% ⬇ (-0.77)2. Teşkilat - 6.11% ⬇ (-0.18) 4. EGO - 3.72% ⬇ (-0.01) 7. Güzel Günler - 2.42% ⬇ (-0.48) 21. Başım Belâda - 1.25% 🆕
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2023 13:02:02 GMT
✨ Scenarzystka Sema Ergenekon i reżyser Ali Bilgin z serialu „Yargi” spotkali się wczoraj wieczorem z producentem Ay Yapim, Keremem Catayem, aby omówić szczegóły fabuły po dużych zmianach w obsadzie. Wkrótce dowiemy się, co postanowiono na spotkaniu.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 13, 2023 17:51:14 GMT
📌 Reytingi za 12.03.2023ТОТАL:1. Teşkilat (67 odcinek) - 6.36% ⬆ (+0.01) 2. Yargı (56 odcinek) - 5.62% ⬇ (-0.70)6. EGO (4 odcinek)- 3.46% ⬆ (+0.20) 7. Güzel Günler (15 odcinek) - 3.27% ⬆ (+0.45) 16. Başım Belâda (2 odcinek)- 1.84% ⬇ (-0.49) АВ:1. Yargı - 6.30% ⬇ (-0.95)2. Teşkilat - 5.05% ⬇ (-1.06) 4. EGO - 3.81% ⬆ (+0.09) 7. Güzel Günler - 2.58% ⬆ (+0.16) 49. Başım Belâda - 0.79% ⬇ (-0.46)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 13, 2023 18:23:45 GMT
📍 W nowym odcinku serii #Yargi odbył się pogrzeb Ridvana, asystenta prokuratora generalnego Parsa. Aktor grający Ridvana - Yigit Kalkavan był obecny na pogrzebie swojego bohatera.
📍 Kilka tygodni temu okazało się, że Mehmet Yılmaz Ak opuszcza serial #Yargi z powodu choroby, ale aktor oświadczył, że jest w dobrym stanie, a powodem jest to, że chce spędzić czas z rodziną, bo po trzęsieniu ziemi jest bardzo przerażony i chce spędzać więcej czasu z najbliższymi. Scenarzystce serialu nie spodobała się ta decyzja i przestała obserwować Mehmeta w sieci społecznościowej, ponieważ uznała, że aktor zrobił coś niedobrego. Sema Ergenekon i jej mąż Ugur Aslan stracili większość rodziny w trzęsieniu ziemi, ale to nie powstrzymało ich od kontynuowania pracy. Dzisiaj ukazał się kolejny odcinek serialu #Yargi i jak udało się dotrzeć do informacji, scenarzystka posłała bohatera Mehmeta na straszną i bolesną śmierć. Jego bohater zmarł śmiercią bolesną, która będzie pokazana widzom w kolejnych odcinkach. Dzisiaj Mehmet podzielił się kilkoma słowami na Instagramie w sieci społecznościowej: "Nikt nie jest w stanie zrozumieć bólu drugiej osoby. Nikt nie może zrozumieć, jak bardzo człowiek cierpi, a wręcz przeciwnie. Nie można porównywać poziomu bólu, bo dla każdego ich ból jest czymś nie do opisania."
|
|
|
Post by julia on Mar 14, 2023 11:11:11 GMT
Widzowie są zawiedzeni, ja także, bo to kapitalna postać . Najczęściej aktorzy "dostają baty" za odejście w trakcie emisji, ale w tej sytuacji, mówi się trudno. Jeśli aktor na pierwszym miejscu postawił rodzinę po ogromnej traumie, jaką było trzęsienie ziemi , to go rozumiem.
|
|
|
Post by mira on Mar 14, 2023 12:51:34 GMT
Firma produkcyjna wydała wczoraj nowe oświadczenie. Nie czytałam całości, ale zdaje się, że próbowano tłumaczyć, iż ukatrupienie Parsa to nie wymysł scenarzystki a konieczność po tym, gdy Mehmet nagle zrezygnował. Generalnie twierdzą chyba, że decyzję o odejściu przyjęli ze zrozumieniem, ale prosili go, żeby zagrał jeszcze w dwóch odcinkach dla dobra fabuły, a on odmówił i odszedł nagle, powodując tym masę problemów (przepisywanie scenariusza, nagrywanie niektórych scen od początku, zmiany w ogólnym zarysie serialu). Mnie to najbardziej szkoda bohaterki granej przez Sukran. Derya już raz straciła męża i dziecko. Myślałam, że teraz skończy się szczęśliwie
|
|
|
Post by Matthias on Mar 16, 2023 21:10:30 GMT
💥 Yurdaer Okur powraca do serialu „ Yargi”, zastępując Mehmeta Yilmaza Aka, który odszedł z projektu. Wcześniej występował gościnnie w serialu i spodobała mu się atmosfera na planie. Z radością przyjął ofertę producentów Ay Yapim powrotu do zespołu.
|
|
|
Post by mira on Mar 18, 2023 19:59:48 GMT
Fajnie, że wraca, podobał mi się jego bohater. Mam nadzieję, że jeszcze uda się ten serial rozruszać. Tak żeby zakończył się w maju w pięknym stylu. Nie żebym narzekała, bo mnie się nadal podoba, ale wydaje się, że widownia powoli się wykrusza.
Obejrzałam w tym tygodniu trzy zaległe odcinki, tj. 53-55. Bawiłam się całkiem nieźle, chociaż poszukiwania Defne nie emocjonowały mnie tak bardzo, jak chyba powinny. Może dlatego, że już wcześniej wiedziałam, jak się ten wątek zakończył. Natomiast wątek Ridvana i Ozge ciekawy, zwłaszcza że ci aktorzy zwykle robili za tło.
Rozwodu Ilgaza i Ceylin nie było, a finalnie okazuje się, że to Ilgaz przeprasza i to Ilgaz nie chce rozwodu. Nieźle scenarzystka zakręciła, bo kilka odcinków wcześniej byłam skłonna przysiąc, że Ceylin ponosi większą winę, to ona kłamała, kombinowała. Wszystko poszło jednak w niepamięć.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2023 20:25:13 GMT
⚡ Po odejściu Mehmeta Yilmaza Aka z serialu „Yargi” twórcy projektu musieli mocno zmienić fabułę. Scenarzystka Sema Ergenekon napisała scenę, w której umiera prokurator Pars, ale ponieważ aktor nie dokończył zdjęć, odciętą rękę trzeba było pokazać publiczności, co wywołało wśród widzów szok. Według spoilera od Birsen Altuntas, w kolejnym odcinku serialu pojawi się jeszcze bardziej szokująca scena – odcięta głowa Parsa. Otwarte pozostaje pytanie, czy ta scena zostanie pokazana po tym, jak scena z odciętą ręką wywołała taką reakcję publiczności.
|
|
|
Post by lucy on Mar 18, 2023 22:05:11 GMT
Jeśli aktor na pierwszym miejscu postawił rodzinę po ogromnej traumie, jaką było trzęsienie ziemi , to go rozumiem. Skoro jest aż tak wrażliwy to niech nie bierze udziału w projektach, które oglądają miliony widzów na całym świecie. Niech się zajmie chałupnictwem, albo czymkolwiek innym co będzie mógł rzucić w każdej chwili bez żadnych uszczerbków. Nie dziwię się ekipie twórców, ze się wkurzyli, bo aktor się zachował nieodpowiedzialnie. Zwykły, szary człowiek w obliczu tragedii osobistej musi i tak drałować do roboty, żeby wyżyć/ utrzymać dom, a jeśli straci kogoś bliskiego ma co najwyżej 2 dni urlopu okolicznościowego. PS: co by się niebawem nie okazało, że się zregenerował i przyjął angaż w nowym projekcie (bo jednak trzeba z czegoś żyć).
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2023 18:20:14 GMT
📌 Reytingi za 19.03.2023ТОТАL:1. Teşkilat (68 odcinek) - 6.39% ⬆ (+0.03) 2. Yargı (57 odcinek) - 5.56% ⬇ (-0.06)6. EGO (5 odcinek) - 3.40% ⬇ (-0.06) 10. Güzel Günler (16 odcinek) - 2.95% ⬇ (-0.32) 28. Başım Belâda (3 odcinek) - 1.34% ⬇ (-0.50) АВ:1. Teşkilat - 6.33% ⬆ (+1.28) 2. Yargı - 5.89% ⬇ (-0.41)3. EGO - 3.88% ⬆ (+0.07) 5. Güzel Günler - 3.03% ⬆ (+0.45) 97. Başım Belâda - 0.46% ⬇ (-0.33)
|
|
|
Post by mira on Mar 22, 2023 7:24:23 GMT
Cały czas lekko w dół. Wyniki są oczywiście nadal bardzo dobre, ale jeśli tendencja spadkowa się utrzyma, może naprawdę zrezygnują z trzeciego sezonu. Serial odniósł w ubiegłym roku ogromny sukces i zgarnął wiele nagród. Uważam, że to jedna z lepszych produkcji tureckich, jakie miałam okazję oglądać. Jeśli zrobią kontynuację, to też ją obejrzę, ale chciałabym, żeby potwierdziły się informacje, że drugi sezon jest ostatnim.
Pytanie, czy po tylu dramatach, finał też będzie dramatyczny? Czy naprawdę Ilgaz zginie?
|
|
|
Post by Matthias on Mar 27, 2023 15:31:06 GMT
📌 Reytingi za 26.03.2023ТОТАL:1. Yargı (58 odcinek) - 5.79% ⬆ (+0.23)2. Teşkilat (69 odcinek) - 5.27% ⬇ (-1.12) 7. EGO (6 odcinek)- 3.15% ⬇ (-0.25) 11. Güzel Günler (17 odcinek) - 2.67% ⬇ (-0.28) 48. Başım Belâda (4 odcinek) - 0.90% ⬇ (-0.44) АВ:1. Yargı - 7.40% ⬆ (+1.51)3. Teşkilat - 4.50% ⬇ (-1.83) 6. EGO - 3.40% ⬇ (-0.48) 8. Güzel Günler - 2.71% ⬇ (-0.32) -. Başım Belâda - N/A
|
|
|
Post by lucy on Mar 28, 2023 12:15:24 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 17:21:47 GMT
📍Słynna aktorka teatralna Sevinc Erol dołączyła do ekipy serialu #Yargi. Aktorka wcieli się w matkę bohaterki Omera, granej przez Dogaca Yildiza. Dogac jest także synem Sevinca Erola w prawdziwym życiu.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 18:59:12 GMT
✨📸 Ali Bilgin, odpowiadający za "Yargi" powiedział, że spotkanie ekipy miało szczególny powód, ale go nie ujawnił. Wielu fanów serialu spekuluje, że może to mieć związek z przygotowaniami do trzeciego sezonu, ale na ten moment nie ma oficjalnych informacji na ten temat. Oficjalnie serial powinien mieć finał pod koniec tego sezonu.
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 19:17:49 GMT
Pęknę jeśli będzie kolejny sezon. Choć z drugiej strony Pinar Deniz ma kontrakt z Disneyem i nie moze bez końca grać w Yargi. Ale z trzeciej strony to zawsze można postać zastąpić inną postacią. Cukurova pokazała, że się da (cały 4 sezon był z nowym protem).
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 19:34:36 GMT
Połowę obsady wymordują do końca tego sezonu. Albo Celinka pójdzie siedzieć . I wtedy furtka otwartka . julia, mira, - czy w końcu coś się ruszyło w sprawie tego niby morderstwa Ilgaza z 1 sezonu, co niby Celinka uczyniła? Bo niby sobie tam podglądam, ale nic mi się w oczy nie rzuciło.
|
|
|
Post by mira on Apr 3, 2023 7:02:39 GMT
Matthias, nie, póki co na ten temat cisza. Nawet nie mam pomysłu, z czym dałoby się to połączyć. Mało tego - w tamtych zwiastunach widzieliśmy Ceylin wysiadającą z auta Ilgaza, a w jednym z ostatnich odcinków auto zostało wysadzone
|
|
|
Post by Matthias on Apr 3, 2023 15:55:12 GMT
📌 Reytingi zа 02.04.2023ТОТАL:1. Yargı (59 odcinek) - 5.50% ⬇ (-0.29)2. Teşkilat (70 odcinek) - 5.13% ⬇ (-0.14) 8. EGO (7 odcinek)- 3.05% ⬇ (-0.10) 12. Güzel Günler (18 odcinek) - 2.83% ⬆ (+0.16) АВ:1. Yargı - 7.28% ⬇ (-0.12)3. Teşkilat - 4.09% ⬇ (-0.41) 6. EGO - 2.73% ⬇ (-0.67) 7. Güzel Günler - 2.67% ⬇ (-0.04)
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2023 20:47:05 GMT
Kanal D chce przedłużyć serial na 3.Sezon i obecnie trwają rozmowy w tej sprawie między kanałem i Ay Yapim.
Bez kometarza.
|
|
|
Post by mira on Apr 4, 2023 6:49:25 GMT
Niech oni tego nie robią. Ja mam dość. I boję się, że kolejny sezon z powodu niskiej oglądalności zakończy się na 5 odcinkach i pozostanie tylko niesmak.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 6, 2023 19:38:43 GMT
💥 Serial „Yargi” z Pinar Deniz i Kaanem Urgancioglu w rolach głównych rozpocznie swoją emisję w Chile 10 kwietnia
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2023 21:33:08 GMT
Matthias, a Ty już nie komentujesz odcinków? Czy odpadłeś?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 7, 2023 14:45:29 GMT
lucy drugi sezon u mnie wisi. Nie to, że porzuciłem, tylko po prostu nie mam czasu się nim zająć. Prawdopodobnie nastąpi to w okresie wakacyjnym.
|
|
|
Post by mira on Apr 9, 2023 18:43:18 GMT
Niestety ja również mam tyły. Ostatnio jakiś intensywny okres, że mimo zaledwie trzech seriali, nie wyrabiam się z oglądaniem na bieżąco
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 19:00:26 GMT
⚡Birsen Altuntas ogłasza losy seriali Kanal D. Część z nich dostała już zielone światło na nowy sezon. Wśród nich jest serial „Yargi”, który stał się liderem oglądalności w niedzielne wieczory i zwiększał oglądalność nawet w dni, w których transmitowane były mecze piłkarskie. W związku z doskonałymi wynikami, podjęto decyzję o przedłużeniu pokazu projektu Ay Yapim o trzeci sezon.Kanał D we wrześniu wznowi serial policyjny „Arka Sokaklar”. Wcześniej producent Turker Inanoglu zawiesił filmowanie z powodu problemów zdrowotnych. Inanoglu postanowił przenieść prawa do pokazywania serialu İç Yapımlar. Strony doszły do porozumienia, a dokumenty zostaną wkrótce podpisane. Przygotowania do zdjęć już się rozpoczęły, które rozpoczną się w miesiącach letnich, a główna obsada serialu, w tym Zafer Ergin, Ozgur Ozan i Ilker Inanoglu, pozostanie w projekcie. Ponadto na ekrany powróci serial Uc Kiz Kardes, kręcony w magicznej atmosferze Ayvalik. Projekt Süreç Film zwraca uwagę swoją ciepłą rodzinną historią. Ponadto Kanal D planuje pokazać historyczny serial „Dilek Taşı” od Pastel Film. Losy seriali "Veda Mektubu" i "Kralice" zależą od oglądalności. Serial „Camdaki Kiz” zmierza powoli do finału.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2023 9:08:31 GMT
📌 Reytingi zа 09.04.2023ТОТАL:1. Yargı (60 odcinek) - 5.65% ⬆ (+0.15)2. Teşkilat (71 odcinek) - 5.19% ⬆ (+0.06) 7. Güzel Günler (19 odcinek) - 2.89% ⬆ (+0.06) 9. EGO (8 odcinek) - 2.81% ⬇ (-0.24) АВ:1. Yargı - 7.13% ⬇ (-0.15)2. Teşkilat - 4.89% ⬆ (+0.80) 9. Güzel Günler - 2.40% ⬇ (-0.27) 10. EGO - 2.24% ⬇ (-0.49)
|
|