|
Post by lucy on Apr 10, 2023 12:02:21 GMT
I co, nie będzie nowego sezonu? Wiedziałam, że będzie. W dzisiejszych czasach... jeśli serial turecki ma dobre cyferki to jest zawsze ciągnięty aż do bólu. No chyba, że fabuła opowiada historię jakiejś jednej postaci (jak np. w Camdaki Kiz), a aktor nie chce lub nie może dalej grać... albo się (fabuła) naprawdę wyczerpie. Z seriali zaplanowanych na tylko jeden sezon kojarze jedynie Icerde (kiedy serial ruszał Cagatay był już zakontraktowany "na wyłącznosć" w Protectorze Netflixa). Także te rewelacje, że Cop Adam był przewidziany na tylko jeden sezon są wyssane z placa. Po prostu cyferki nie siadły, więc trzeba ratować honor Gulseren tego typu pisankami.
|
|
|
Post by mira on Apr 11, 2023 7:44:36 GMT
Mam wrażenie, że czekali, co się stanie po odejściu Mehmeta. Przez chyba 3 odcinki oglądalność rzeczywiście spadała, ale odbili się i jest naprawdę dobrze. Turcy chcą to oglądać i fajnie, ale mnie się już trochę przejadło. O tyle dobrze, że tak jak lucy, piszesz - nie jest to serial w stylu "Camdaki Kiz", a zagadki kryminalne można wymyślać w nieskończoność. Pewnie będę oglądać dalej, choć miałam nadzieję, że zrobi mi się miejsce na jakiś nowy serial. Z tym "6 miesięcy później" to Sema sama strzeliła sobie w kolano. 6 miesięcy w serialu spokojnie już minęło, Ilgaz miał na koniec umrzeć, ale przecież go nie uśmierci, skoro będzie kolejny sezon. I jak ona to teraz rozwiąże? Kobieta jest bardzo pomysłowa i wierzę, że coś wymyśli, ale nie będzie to łatwe zadanie. A może by tak uznać, że to koszmar senny Ceylin?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 15, 2023 18:23:16 GMT
💥Amerykański kanał telewizyjny Telemundo poinformował o zbliżającym się debiucie serialu "Yargi" w Stanach Zjednoczonych. Premiera zaplanowana jest na 23 maja pod tytułem „Blood Secrets / Secretos de Sangre”.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 17, 2023 18:12:16 GMT
📌 Reytingi za 16.04.2023ТОТАL:1. Yargı (61 odcinek) - 5.33% ⬇ (-0.32)2. Teşkilat (72 odcinek) - 4.97% ⬇ (-0.22) 9. Güzel Günler (20 odcinek) - 2.71% ⬇ (-0.18) 11. EGO (9 odcinek) - 2.29% ⬇ (-0.52) АВ:1. Yargı - 7.54% ⬆ (+0.41)2. Teşkilat - 4.44% ⬇ (-0.45) 6. EGO - 2.90% ⬆ (+0.66) 7. Güzel Günler - 2.88% ⬆ (+0.48)
|
|
|
Post by mira on Apr 17, 2023 19:00:24 GMT
Matthias, pytałeś kiedyś, czy coś ruszyło w sprawie domniemanego morderstwa Ilgaza, które niby miała popełnić Ceylin. Podobno we wczorajszym odcinku ruszyło, Ceylin kupiła sobie ten seledynowy komplecik, który w zajawkach widzieliśmy, zgubiła naszyjnik, a Ilgaz wpadł w jakieś tarapaty. Szczegółów natomiast nie znam, bo jakoś przestałam śledzić serial w sieci, a i z tłumaczeniami jestem trochę do tyłu - ostatnio oglądałam 56 odcinek.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 17, 2023 19:13:57 GMT
mira dzięki za informację . Czyli jednak nie zapomnieli o tym .
|
|
|
Post by Matthias on Apr 24, 2023 19:33:18 GMT
💥Kanał telewizyjny Telemundo wystartuje z tureckim serialem „Yargi” pod nazwą „Secretos de sangre” we wtorek, 23 maja. Dość dziwna nazwa, ale najwyraźniej Latynosi wolą coś tajemniczego i krwawego.
|
|
|
Post by mira on Apr 25, 2023 6:57:07 GMT
Muszę wrócić do tego serialu, bo narobiło mi się zaległości, ale jakoś ostatnio nie mogę znaleźć czasu. Najnowszy zwiastun już ewidentnie nawiązuje do "6 miesięcy później". Swoją drogą dobrze, że w tych zwiastunach z końca poprzedniego sezonu nie było nigdzie Parsa, bo teraz scenarzystka miałaby poważny problem.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2023 16:27:14 GMT
⚡W najbliższym czasie zostanie oficjalnie ogłoszone przedłużenie serialu "Yargi" o trzeci sezon. Jednak odtwórczyni głównej roli Pinar Deniz podpisała kontrakt z Disney+, który nie pozwala jej uczestniczyć w projektach, które nie należą do Disneya ani FOX. Jednak dzięki powiązaniom Ay Yapim, studia produkcyjnego serialu, Pinar otrzymała zgodę kierownictwa FOX na udział w 3. sezonie projektu, który będzie emitowany na kanale D. Ciekawe, co Fox TV dostanie za taką hojność? Nowy serial od Ay Yapim?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2023 16:43:30 GMT
💥 W związku ze zbliżającymi się wyborami 14 maja, emisja finałowego 63 odcinka Yargi planowana jest na 7 maja. W ostatnim odcinku widzowie pożegnają się z Yurdayerem Okurem. Ekipaserialu nie może się doczekać oficjalnego ogłoszenia trzeciego sezonu w tym tygodniu.
|
|
|
Post by mira on Apr 27, 2023 6:24:13 GMT
Tak szybko kończą? Toż to dwa odcinki zostały. Nie wiem, czy to najlepszy pomysł. Przerwa będzie bardzo długa.
|
|
|
Post by Matthias on May 1, 2023 7:55:22 GMT
📌 Reytingi za 30.04.2023ТОТАL:1. Teşkilat (74 odcinek) - 5.87% ⬇ (-0.63) 2. Yargı (62 odcinek) - 5.72% ⬆ (+0.39)10. Güzel Günler (21 odcinek) - 2.36% ⬇ (-0.35) 11. EGO (11 odcinek) - 2.21% ⬇ (-0.83) АВ:1. Yargı - 6.78% ⬇ (-0.76)2. Teşkilat - 5.12% ⬇ (-0.70) 7. EGO - 2.28% ⬇ (-0.16) 8. Güzel Günler - 2.23% ⬇ (-0.65)
|
|
|
Post by Matthias on May 1, 2023 7:59:22 GMT
💥 Ay Yapim TV i Kanal D oficjalnie ogłosiły przedłużenie serialu „Yargi” na trzeci sezon
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on May 1, 2023 14:51:05 GMT
A w tym tygodniu zakończy się 2 sezon z tego co widziałem.
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2023 18:11:37 GMT
💥Dziś wieczorem ekipa serialu „Yargi” zbierze się na imprezie poświęconej pożegnaniu drugiego sezonu. Widzowie zobaczą szokujący odcinek, który przyniesie zarówno łzy, jak i radość. Ekipa serialu spotka się na pożegnalnej kolacji, aby obejrzeć najnowszy odcinek i zrelaksować się po ciężkim sezonie. W finale sezonu Ceylin robi test ciążowy, który zaskoczy wszystkich.
|
|
|
Post by Mavi on May 8, 2023 9:56:32 GMT
Finał sezonu był taki szokujący, taki oryginalny, taki wow, że brak słów. Nigdzie wcześniej czegoś takiego nie widziałam. NIGDZIE.
|
|
|
Post by Matthias on May 8, 2023 16:39:34 GMT
📌 Reytingi za 07.05.2023ТОТАL:1. Yargı (63 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 6.55% ⬆ (+0.83)6. Güzel Günler (22 odcinek) - 2.75% ⬆ (+0.39) 10. EGO (12 odcinek) - 2.26% ⬆ (+0.05) АВ:1. Yargı (FINAŁ SEZONU)- 7.07% ⬆ (+0.29)3. Güzel Günler - 2.98% ⬆ (+0.75) 6. EGO - 1.89% ⬇ (-0.39)
|
|
|
Post by Matthias on May 8, 2023 16:49:03 GMT
💫📸 Obsada popularnego serialu „Yargi” zebrała się, by obejrzeć ostatni odcinek sezonu. Przed seansem aktorzy odbyli małą konferencję prasową. Przyznali, że miniony sezon był dla nich wyczerpujący, ale przyjemny. Przyznali, że kolejny sezon będzie ciekawy, ale odmówili ujawnienia szczegółów.
|
|
|
Post by mira on May 9, 2023 7:03:27 GMT
Mavi, wydaje się, że jesteś mocno krytycznym widzem, a tu miła odmiana Ja finału nie widziałam, tzn. widziałam tylko finałową scenę. Odbiór bardzo pozytywny. Teraz na spokojnie dokończę sezon (6 odcinków).
|
|
|
Post by Mavi on May 9, 2023 8:41:20 GMT
Mavi , wydaje się, że jesteś mocno krytycznym widzem, a tu miła odmiana Ja finału nie widziałam, tzn. widziałam tylko finałową scenę. Odbiór bardzo pozytywny. Teraz na spokojnie dokończę sezon (6 odcinków). Dobrze ci się wydaje. Jestem bardzo wymagającym widzem, dlatego czekam teraz jak Julek zbuduje podziemie. Do tego może porzucić prokuraturę, żeby spokojnie wykończyć swoich wrogów.
|
|
|
Post by julia on May 17, 2023 10:19:13 GMT
Finał sezonu był taki szokujący, taki oryginalny, taki wow, że brak słów. Nigdzie wcześniej czegoś takiego nie widziałam. NIGDZIE. Tak, szokujący Kolejne zmartwychwstanie. Koniecznie trzeba było "uśmiercić" i pochować Yigaza, aby skompromitować prokuratora Turguta Alego, narazić ojca i żonę, rodzinę na wielodniową rozpacz . W odcinku trochę odmienności - Yekta urasta niemal do roli przyjaciela Ceylin, a Omer ponosi klęskę w swoich knowaniach. Są też dylematy moralne Turguta, który wpada w bagno, aby ratować córeczkę i jego śmierć, bo jednak w głębi duszy czuł się z tym podle. No i Eren , który od początku wiedział , co się dzieje. Ciekawe też czy Metin , będąc już w szpitalu , nie był wprowadzony w sytuację, bo chyba sam zawał miał miejsce naprawdę. Nie powiem, oglądało się to dobrze , no i ostatnia scena była świetnie zagrana. Zwidy Ceylin, zgubienie bluzy Ilgaza, rozpytywanie czy nikt nie widział, bieg za postacią :"Nie, ty nie jesteś prawdziwy!" i widoczny smutek w oczach Ilgaza, który zdaje sobie sprawę z tego, jak bardzo naraził na rozpacz kochaną kobietę. Ciekawe czy Ilgaz wróci do żywych i zerwie z mistyfikacją , czy też będzie działał w podziemiu , tak jak Efkar w "Teskilat".
|
|
|
Post by Mavi on May 18, 2023 8:20:12 GMT
Finał sezonu był taki szokujący, taki oryginalny, taki wow, że brak słów. Nigdzie wcześniej czegoś takiego nie widziałam. NIGDZIE. Tak, szokujący Kolejne zmartwychwstanie. Koniecznie trzeba było "uśmiercić" i pochować Yigaza, aby skompromitować prokuratora Turguta Alego, narazić ojca i żonę, rodzinę na wielodniową rozpacz . W odcinku trochę odmienności - Yekta urasta niemal do roli przyjaciela Ceylin, a Omer ponosi klęskę w swoich knowaniach. Są też dylematy moralne Turguta, który wpada w bagno, aby ratować córeczkę i jego śmierć, bo jednak w głębi duszy czuł się z tym podle. No i Eren , który od początku wiedział , co się dzieje. Ciekawe też czy Metin , będąc już w szpitalu , nie był wprowadzony w sytuację, bo chyba sam zawał miał miejsce naprawdę. Nie powiem, oglądało się to dobrze , no i ostatnia scena była świetnie zagrana. Zwidy Ceylin, zgubienie bluzy Ilgaza, rozpytywanie czy nikt nie widział, bieg za postacią :"Nie, ty nie jesteś prawdziwy!" i widoczny smutek w oczach Ilgaza, który zdaje sobie sprawę z tego, jak bardzo naraził na rozpacz kochaną kobietę. Ciekawe czy Ilgaz wróci do żywych i zerwie z mistyfikacją , czy też będzie działał w podziemiu , tak jak Efkar w "Teskilat". Lubię sarkazmem polecieć. Zwłaszcza, że kilka scen z tego finału Sema przepisała sobie z "Mahkum". Teraz Julek porzuci prokuraturę i założy własne podziemie.
|
|
|
Post by mira on May 18, 2023 9:09:50 GMT
Czytając to, co ludzie pisali na TT, naprawdę uwierzyłam, że finał (w sensie odcinek finałowy, a nie ostatnia scena) się bardzo podobał Nawet sądziłam Mavi, że trafiłam na Twój chwalący wpis, ale może Cię z kimś pomyliłam Czy mnie się podobał, to wciąż nie napiszę, bo nawet jeszcze nie doszłam do odcinka, w którym Ali Turgut ponownie pojawia się w Stambule. Ale końcowa scena była ładna, ładnie zagrana, choć z miejsca skojarzyła mi się z Maraşlı. Nowy sezon z pewnością oznacza nowych bohaterów. Nie wiem, czym zajmie się Ilgaz, ale na pewno osamotniony w swych działaniach nie będzie.
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2023 14:50:47 GMT
Ciekawe co z Pinar Deniz. W sensie, czy jej kontrakt z Disney+ pozwala na jej udział w kolejnym sezonie Yargi.
|
|
|
Post by Matthias on May 18, 2023 15:25:19 GMT
lucy ⚡W najbliższym czasie zostanie oficjalnie ogłoszone przedłużenie serialu "Yargi" o trzeci sezon. Jednak odtwórczyni głównej roli Pinar Deniz podpisała kontrakt z Disney+, który nie pozwala jej uczestniczyć w projektach, które nie należą do Disneya ani FOX. Dzięki powiązaniom Ay Yapim, studia produkcyjnego serialu, Pinar otrzymała zgodę kierownictwa FOX na udział w 3. sezonie projektu, który będzie emitowany na kanale D. Ciekawe, co Fox TV dostanie za taką hojność? Nowy serial od Ay Yapim?
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2023 15:44:32 GMT
Matthias, widziałam jakiś czas temu te "doniesienia", ale szczerze nie we wszystko co piszą na stronach o dizi wierzę. Ay Yapim nie ma żadnych szczególnych powiązań ani z Kanal D, ani z Foxem, ani z Disney+. Poza tym kierownictwo Fox nie jest w żadnym stopniu władne co do warunków kontaktów pomiędzy aktorami, a platformą, bowiem o wszystkim decyduje TWDC. No i po trzecie to wytwórnie są zależne od kanałów, a nie odwrotnie, więc słowo "hojność" w tym kontekście nijak tu nie pasuje. PS: swoją drogą myślałam, że Pinar ma już dość grania w Yargi. Obok nowe projekty, nowe wyzwania...
|
|
|
Post by Matthias on May 22, 2023 19:31:15 GMT
💥 Serial „Yargı”, w którym główne role grają Pinar Deniz i Kaan Urgancioglu, został sprzedany do 100 krajów świata. Projekt Ay Yapim powróci na antenę z trzecim sezonem we wrześniu tego roku.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 25, 2023 16:02:34 GMT
Debiut w Stanach Zjednoczonych na Telemundo po prostu dramatyczny („Secretos de sangre”). 💥 Serial „Yargı”, w którym główne role grają Pinar Deniz i Kaan Urgancioglu, został sprzedany do 100 krajów. Telemundo promuje, że serial został sprzedany do 20 krajów
|
|
|
Post by lucy on May 25, 2023 16:26:33 GMT
Debiut w Stanach Zjednoczonych na Telemundo po prostu dramatyczny („Secretos de sangre”). Na Telemundo obecnie wszystko zalicza klapę. Telemundo promuje, że serial został sprzedany do 20 krajów Do ponad 20. Niemniej są to pewnie stare dane, których Telemundo się nie chciało zaktualizować. Serial był zakupiony do emisji w ub. roku.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 25, 2023 16:35:18 GMT
Debiut w Stanach Zjednoczonych na Telemundo po prostu dramatyczny („Secretos de sangre”). Na Telemundo obecnie wszystko zalicza klapę. „Yargi” zastąpiło tam „El Señor de los cielos 8”, które miało dobrą oglądalność (pierwszy raz od 2019 roku Telemundo potrafiło mieć w tym paśmie 1.7M). Więc nadzieje w „Yargi” były duże. Ale wygląda na to, że szybko spłonęły.
|
|