|
Post by mira on Oct 8, 2021 18:26:55 GMT
A był już 3 odcinek z napisami PL? Wczoraj jeszcze nie było, a dzisiaj na FB nie wchodziłem jeszcze . Obejrzę jak będzie . Nie ma. A w ogóle to przypomniałam sobie, czemu się z tej grupy wypisałam jakoś przed rokiem (teraz się przeprosiłam, bo nigdzie indziej nie ma "Yargi"). A no dlatego, że tłumaczenia seriali nie pojawiały się co tydzień. Oczywiście nie wiem, jak będzie w przypadku tego serialu, ale już sie zorientowałam, że Askin Tarifi, który przecież skończył się dawno temu, jest przetłumaczony do bodajże 10 odcinka, a Son Yaz, który zaraz będzie miał 25 odcinków, przetłumaczony jest do 22. Także opóźnienia są możliwe niestety.
|
|
|
Post by julia on Oct 8, 2021 19:41:58 GMT
A był już 3 odcinek z napisami PL? Wczoraj jeszcze nie było, a dzisiaj na FB nie wchodziłem jeszcze . Obejrzę jak będzie Matthias, trzeci odcinek widziałam po rosyjsku. Po polsku nawet nie szukam. Widać, że tam też się serial podoba, bo tłumaczenie było po dwóch dniach.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 9, 2021 10:46:30 GMT
No! 3 odcinek zajechał z napisami PL, to mogę sobie spokojnie wieczorem obejrzeć [nie będę oglądać meczu po znowu nam San Marino strzeli bramkę]
|
|
|
Post by Matthias on Oct 9, 2021 20:50:13 GMT
Odcinek 3Bardzo mi się podobają te cytaty, które są zamieszczane na wstępie. Przypominają mi te, które pojawiały się m. in. w Hercai [każdy odcinek na początku miał cytat zapowiadający dany odcinek[. "Każda rodzina ma swoją tajemnicę." - brzmi mrocznie, ale cytat jak najbardziej prawdziwy. Czy w naszych rodzinach nie ma tajemnicy? Och, pojawiła się czołówka. Taka sobie. Nie porwała mnie jakoś. Czyli, czyli, Serdar - bliski znajomy Cinara, trafił do kratek. Oczywiście, że ma coś za kołnierzem. Jak już grozi mu w więzieniu - i proszę, wyciągnięty przez adwokata ofiary. Będzie się działo. Czy Cinar się złamie i powie co nieco? No powiedział. Coś tam wyrzucił z siebie, ale niestety - to wciąż jest mało. Dopiero teraz wracam do pisania komentarza, po obejrzeniu reszty odcinka. Takie akcje, to ja lubię. Wciąż pojawia się dużo niewiadomych, coś wychodzi na jaw, ale wciąż mamy wiele tajemnic. Czułem, że któreś z rodziców jest zamieszane, i mamy ojca Zafera. Pobił swoją córkę, bo dowiedział się paru rzeczy. Udawał twardego, dopóki Pars z resztą nie dorwał się do wysłanych wiadomości do koleżanki... Ilgaz i Ceylin już mają pierwszego przytulańca za sobą. Na jakiś czas starczy I bez przerwy przewijają się kolejne te same osoby, które mogą być odpowiedzialni za morderstwo. Osoby, które wyłączam z morderstwa, chociaż są dowody i motywy: - Cinar - tego to już od razu skreśliłem. Ale całkowicie nie, bo jeszcze wyjdzie, że będzie winny i dopiero zrobi się cyrk. - Metin - wspomagał rodzinę Ceylin finansowo, jest zdjęcie z Inci, ale morderstwa nie popełnił. Był w domu... - Serdar - ten to zapewne z narkotykami siedzi i boi się, by to nie ujrzało światła dziennego... - Zafer - skończyło się na pobiciu córki. Morderstwo nie wchodzi w rachubę. - Ozan i jego żona - mimo dowodów na ciele Inci, nie chce mi się wierzyć, żeby któreś z nich było odpowiedzialne za morderstwo. Osoby, które mi "śmierdzą": - Mąż Aylin... - dziewnym trafem przyszedł do swej córki zapytać się, jak usunąć czat... Czyżby miał coś z morderstwem wspólnego? - Rybak z 2 odcinka - na chwilę obecną cicho sza, usunął zdjęcia, złożył zeznania, ale ja go wciąż trzymam na muszce . Odcinek oceniam na mocne 8/10, dlatego że akcja goniła akcję, i nie miałem nawet ochoty robić sobie przerwy. Bardzo mi się podobał odcinek. Nie jestem zdziwiony również tak wysokimi notowaniami i wzrostami w reytingach .
|
|
|
Post by mira on Oct 10, 2021 17:34:02 GMT
Czołówka może nie jest jakaś szałowa, ale bardzo podoba mi się muzyka.
Również jestem po trzecim odcinku i również jestem przekonana, właściwie od samego początku, że wyjdzie na jaw coś związanego ze szwagrem Ceylin. Poza tym podejrzany wydaje mi się Yetkin, czy jak mu tam było (ojciec Engina). Niby nic na niego nie wskazuje, niby na ten moment w żaden sposób nie jest z tą sprawą powiązany, ale jest jakiś dziwny. Nie wiemy jeszcze (chyba?), czemu syn nie chce z nim pracować, mam nadzieję, że niebawem nam to wyjaśnią.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 10, 2021 17:38:11 GMT
mira Yekta Myślę, że możesz mieć rację. Jak to mówią, cicha woda, brzegi rwie. Ale już dałoby się coś zobaczyć po jego mimice, jak się dowiedział od Engina, że Inci nie żyje. Albo robi dobrą minę, do złej gry. Ten cały Engin też jakiś taki podejrzany Liczę na to, że zacznie się to wyjaśniać.
|
|
|
Post by lucy on Oct 11, 2021 9:07:57 GMT
Teskilat, Gonul Dagi i Yargi to jedyne seriale, które w ub. tygodniu dostały się do Top5 w obu kategoriach.
Total: 1. Kurulus: Osman - 8,81% 🆕 2. Gonul Dagi - 8,69% ⬆ 3. Kardeslerim - 8,33% ⬆ 4. Teskilat - 8,28% ⬆ 5. Yargi - 7,51% ⬆
AB: 1. Teskilat - 8,93% ⬆ 2. Gonul Dagi - 8,73% ⬆ 3. Masumlar Apartmani - 8,17% ⬆ 4. Camdaki Kiz - 7,80% ⬇ 5. Yargi - 7,07% ⬇
|
|
|
Post by mira on Oct 11, 2021 9:30:22 GMT
Obejrzałam wczoraj live, chociaż nie planowałam. No i wyglądana to, że Yekta albo Engin (a może obaj?) rzeczywiście są w tę sprawę jakoś zaplątani, chociaż w odcinku 4 niczego jeszcze nie ujawniono. Co ci tureccy tatusiowie mają z tym wywalaniem córek za drzwi? Straszne to, naprawdę
|
|
|
Post by Matthias on Oct 11, 2021 15:14:07 GMT
Reytingi za 10.10.2021: - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (17 odcinek) - 8.28% ⬆ (+1.13) 2. Yargı (4 odcinek) - 7.51% ⬆ (+0.49)
11. Yalancılar ve Mumları (2 odcinek) - 2.59% ⬆ (+0.05) 15. İkimizin Sırrı (10 odcinek, FINAŁ) - 2.15% ⬆ (+0.04) АВ:1. Teşkilat - 8.93% ⬆ (+0.98) 2. Yargı - 7.07% ⬇ (-0.15)
11. Yalancılar ve Mumları - 2.48% ⬇ (-0.36) 32. İkimizin Sırrı (FINAŁ) - 1.08% ⬇ (-0.10)
|
|
|
Post by julia on Oct 12, 2021 17:10:12 GMT
No i wyglądana to, że Yekta albo Engin (a może obaj?) rzeczywiście są w tę sprawę jakoś zaplątani, chociaż w odcinku 4 niczego jeszcze nie ujawniono. Co ci tureccy tatusiowie mają z tym wywalaniem córek za drzwi? Straszne to, naprawdę Yektą wydawał mi się od samego początku nieuczciwy, powiązany z ciemnymi interesami. Zafer jest niewinny, przesiedział pięć lat wrobiony przez Mitina, ale on na sto procent też nie jest czysty. Zna się z Yektą, który twierdzi, że jest mu coś winien, jako przyjacielowi za przysługi. Nawet Ceylin, wie, że w zeznaniach ojca jest kłamstwo: "Tato, dlaczego skłamałeś, ty nie pijesz". A wcześniej widzieliśmy, jak Zafer zaniósł jedzenie jakiemuś pobitemu i związanemu mężczyźnie. Engin jest ciągle przy Ceylin, widać ,że nie przepada za ojcem, ale jest taki jakiś.... No i końcówka - kolczyk Inci. Gdzie został znaleziony u Yekty czy Engina " Każda rodzina ma swoje tajemnice" - Metin miał , dla ratowania chorej żony poszedł na układ, posadził za kratki Zafera. Owszem ojciec Inci i Ceylin był dla kogoś niewygodny, ale na dany moment niewinny... Tajemnicę miał Cinar - prochy. Miał także szwagier - bratanica teściowej mu się spodobała. Na ten moment bez tajemnic wydają się być Ilgaz i Ceylin, ale jeszcze może coś nam scenarzyści wymyślą. Ilgaz nie uznaje kompromisów, zło musi zostać ukarane, natomiast Ceylin , jak to adwokat uważa , że czasami cel uświęca środki. Przypuszczalnie Cinar zginie w więzieniu, nie zdąży złożyć zeznań, śledztwo protów znów utknie w martwym punkcie. Co będzie z kolczykiem, którego brak tak podsumowała Ceylin ;"Gdy znajdę kolczyk, znajdę mordercę Inci". mira, nie tylko tureccy tatusiowie bez litości wyrzucają dzieci z domu i rodziny. Tutaj akurat Zafer, ale i matka oraz siostra uznały, że Ceylin sama się wszystkiego wyrzekła. Zdrada rodziny jest czymś podobnym do śmierci - kłębią się wszystkie namiętności , gniew, niedowierzanie, wszystko to miesza się ze sobą. Jest to straszne i odrzuceni bardzo to przeżywają, no i oczywiście dążą do odkupienia win i uzyskania przebaczenia.
|
|
|
Post by lucy on Oct 15, 2021 16:36:23 GMT
Fajny tytuł, choć nie ma nic wspólnego z tematyką prawniczo-sądowniczą.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 15, 2021 16:41:35 GMT
Tytuł mi się podoba. Można podciągnąć pod tematykę prawniczą, ale dopiero po obejrzeniu 1 odcinka Albo zobaczeniu zwiastuna. Czekam na 4 odcinek z napisami z niecierpliwością
|
|
|
Post by mira on Oct 15, 2021 17:44:34 GMT
Z tematyką prawniczo-sądową nie ma nic wspólnego, ale do serialu pasuje, bo jakby nie było tajemnic rodzinnych jest tu od groma, do tego na początku każdego odcinka pojawia się jakiś cytat i często nawiązuje on właśnie do rodziny, tajemnic rodzinnych. Matthias, ja też czekam, akurat mam dzisiaj wolny wieczór, to chętnie bym sobie obejrzała, ale wydaje mi się, że wrzucą dopiero jutro. Nie pozostaje nic innego, jak kontynuować SCK, zostały mi 3 odcinki.
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2021 9:00:18 GMT
Od kilku dni przy serialu pojawia się takie foto. Wytłumaczy ktoś o co w nim chodzi?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 16, 2021 9:13:53 GMT
Najprawdopodobniej przedstawia ono lucy korelację osób zamieszanych w zbrodnię z ofiarą. Inci [dziewczyna pośrodku] została zamordowana. A wokół są osoby, które miały jakiś związek z nią przed śmiercią. Jeden miał romans, drugi miał zdjęcia, trzeci ją skatował, czwarty sponsorował stypendium, piąty był znajomym itd.
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2021 17:08:14 GMT
Ciekawostka.. ⚡ Jak przyznała sama Sema Ergenekon, wydarzenia, które opisała miały miejsce w noc morderstwa, jeszcze przed rozpoczęciem pracy nad pierwszym odcinkiem. Niektórzy widzowie trafnie się domyślają, co się naprawdę wydarzyło. Co więcej, kto za tym wszystkim stoi i dlaczego, zostanie wyjaśnione w 5 odcinku, czyli już jutro.
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2021 10:18:39 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2021 12:13:21 GMT
Dzisiaj zabieram się za 4 odcinek Mam nadzieję, że będzie akcja, rewelacja
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2021 14:44:42 GMT
Odcinek 4Bardzo mi się spodobała scena ze słuchawkami. Ilgaz cierpliwie wziął je od Ceylin, rozplątał i podał. Niby taka skromniuśka ta scena, ale spojrzenie Ilgaza na Ceylin mówiło wszystko. Wyczuwam romans w powietrzu No proszę. Osman miał być w to wplątany, i najwidoczniej nudziło mu się z żoneczką. Przystawił się do bratanicy "wujka", Zumrut. Świetnie. Inci ich przyłapała i masz babo placek. SMS-iki, SMS-iki... Nic w sieci nie ginie. Cokolwiek wyślesz do kogoś, to zostaje w sieci. Policja zawsze znajdzie do tego dostęp Zafer, ojciec Ceylin, zaczyna mnie irytować. Ja rozumiem, że pobicie córki nie jest czymś wspaniałym, ale mógł chociaż wspomnieć o tym Ceylin - na wzgląd tego, że jest prokurator... A on wolał milczeć. A teraz ma pretensje do córki i grozi, że wyrzeknie się jej, jeśli ta weźmie sprawę Cinara... Ja tego po prostu nie kupuję. Tak łatwo jest się wyrzec własnego dziecka. Cieszę się, że Yekta nie wspomniał Zaferowi, kto jest obrońcą, bo Zafer by padł tam na zawał. Jednak sądzę, że zbyt długo nie będzie siedział cicho. Wiedziałem! Wiedziałem, że z tym misiem jest coś nie tak! Gdzie schować coś, żeby nikt się o tym, nie dowiedział? Do zabawki. I zabawkę dać dziecku. Przecież nikt z dorosłych nie pomyśli, że coś jest w niej schowane. Zaraz mi się przypomina PRZEŚLADOWANA [Pendrive schowany w misiu, i który tam przeleżał 2/3, jak nie 3/4 serialu] . No cóż. Obejrzałem do końca odcinek, i podobnie jak w poprzednich, akcja nabierała tempa, a na końcu wybuchła bomba. Yekta, Engin... Czyżby któryś z nich odpowiadał za morderstwo Inci? Ostatnio przeanalizowałem sobie poprzednie odcinku i wróciłem w szczególności do zdjęcia Inci z Metinem [ojcem Ilgaza i Cinara]. Jeśli się nie mylę, tam było coś wspomniane o szkoleniu na odwrocie. Jedyne co mi przyszło do głowy, w nawiązaniu do narkotyków, Cinara, Metina, Inci i zachowaniu Yekty i Engina... Metin wciągnął Inci do handlowania narkotykami, aby mogła znaleźć główne źródło mafii narkotykowej. I gdy wszystko idzie po myśli, napotyka na Engina/Yektę, który odpowiada za całą tą mafię, i któryś z nich ją morduje. Cinar musiał to jakoś chować, więc pakuje tu i tam. Tylko nie pasuje mi w tym momencie zachowanie Metina i ta tajemnicza taksówka. Ktoś się musiał dowiedzieć o tym, że Inci wraca tamtej nocy do domu. Ktoś musiał ją śledzić. Może zauważył, że rozmawia z Cinarem... I jeszcze ten kolczyk, który znalazła Lacin i podała Yektowi na tacy... Poza tym, aby Inci mogła jeździć takim drogim samochodem i mieć taką wypasioną torebkę, musi to być ktoś, kto ma kasę i władzę. Metin, Yekta... Engin miałby tyle kasy? Pars... Szwagra, Osmana, wykreślam z listy podejrzanych. Podobnie rybaka. Zafer nie byłby w stanie zabić swojej córki, tylko ją pobił. Matka oszalała, ale nie chce mi się wierzyć, żeby matka była tak wciągnięta w to wszystko, że po zabiciu córki, zwariowała [chociaż w KO po popełnieniu samobójstwa przez córkę, ta żyła w swoim świecie, i wyobrażała sobie, że córka dalej żyje]. Nauczyciel z żoną odpadają. Skończyło się na tym, że był romans i tyle w temacie. Pars też mi nie pasuje, chociaż z buzi jak pisałem poprzednio, mógłby przewodzić mafią narkotykową. Dzisiejszy odcinek pokaże nam mordercę Inci. Podobno większość ludzi domyśla się, kto jest mordercą... A wy kogo obstawiacie?
|
|
|
Post by mira on Oct 17, 2021 17:05:38 GMT
Właściwie od początku obstawiałam Yektę, ale może mnie czymś zaskoczą, może to Engin, a Yekta będzie próbował to ukryć? A może jeszcze ktoś inny? Ciekawi mnie, co to za pobity człowiek, koło którego kręcił się ojciec Inci i Ceylin? Niestety nie udało mi się obejrzeć tłumaczenia i dziś już na pewno nie zdążę, ale mimo to na live chyba wpadnę, bo jestem bardzo ciekawa
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2021 17:51:13 GMT
No właśnie Engin zaczął wysuwać się na prowadzenie ze względu na jego różne reakcje. Szal Inci na cmentarzu, zgubiony kolczyk [Ceylin założyła i przyszła do domu Yekty], w ogóle jego zachowanie pozostawia wiele do życzenia. Ale Yekta? Yekta mógłby być? Szanowana osoba? Może i tak, ale wydaje mi się, że Engin. Tylko co miałby niby wspólnego z Inci
|
|
|
Post by mira on Oct 18, 2021 6:30:31 GMT
Oglądałam live i niby już wiadomo, że to Engin. Co i jak nie będę pisać, bo nie wszyscy chcą czytać spoilery. Ja jestem ciekawa, jak oni teraz poprowadzą scenariusz. Pierwszy raz spotykam się z sytuacją, by prawda tak szybko wyszła na jaw. Jest to trochę ryzykowne - czy widz nadal będzie ciekawy kolejnych odcinków? Ja jestem ciekawa, no bo mamy sprawcę, ale nie wiemy, jak ciało znalazło się w kontenerze. Skąd ojciec wiedział o tym wszystkim, widział? Domyślił się? A może sam Engin mu powiedział?
W ogóle to myślę sobie, że skoro Cinar jest niewinny, to nic nie stoi na przeszkodzie, by Ilgaz i Ceylin kiedyś się związali. Ale zaraz sobie przypominam, co przed laty zrobił Metin. To poważny problem, bo jak Ceylin się dowie, że to Metin z premedytacją wsadził jej ojca za kratki, wesoło nie będzie...
|
|
|
Post by Matthias on Oct 18, 2021 15:16:51 GMT
Reytingi za 17.10.2021: - NIEDZIELA ТОТАL:1. Teşkilat (18 odcinek) - 7.55% ⬇ (-0.73) 2. Yargı (5 odcinek) - 6.84% ⬇ (-0.67)
15. Yalancılar ve Mumları (3 odcinek) - 2.39% ⬇ (-0.20) АВ:1. Teşkilat - 8.08% ⬇ (-0.85) 2. Yargı - 7.66% ⬆ (+0.59)
10. Yalancılar ve Mumları - 1.98% ⬇ (-0.50)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 18, 2021 16:02:24 GMT
Nie wiem, czy było wspomniane o tym wcześniej, ale powiem Wam, że byłem w małym szoku... Odmówił we wcielenie się w rolę Ilgaza!
Początkowo główną rolę w serialu "Yargi", Ay Yapim, zaproponowano Cagatayowi Ulusoyowi! Słynny aktor poprosił o gwarancję, że serial będzie trwał tylko jeden sezon. Jednak Ay Yapim nie dał takiej gwarancji. Z tego też względu, Cagatay Ulusoy postanowił zrezygnować z odegrania Ilgaza. W późniejdzym czasie, firma osiągnęła porozumienie z Kaanem Urgancioglu ✨
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2021 18:19:35 GMT
To jest niestety wymysł tureckich mediów. Dla nich nieważne, że Ranini ponad rok temu zdementowała te pogłoski i będą powielać te pogłoski przy każdym udanym projekcie. Catay nie mógł proponować Cagatayowi roli w Yargi, bo ten był wówczas związany kontraktem z Netflixem na wyłączność. (Yargi miał się pojawić w ub. roku we wrześniu, niestety kanał doczepił się do scenariusza i odesłał go do poprawki. Jakim więc cudem scenariusz miał się spodobać Cagatayowi (bo o tym też się szeroko pisze) ? )
|
|
|
Post by Matthias on Oct 18, 2021 18:33:43 GMT
W każdej plotce jest ziarenko prawdy Może Cagatay siłą umysłu stwierdził, że scenariusz będzie dobry, Ay Yapim zapytał go czy zagra, ale on odmówił, a potem wiadomo, pozmieniało się to i owo Zdziwiłem się, bo cicho sza było o tym, a tu taka niespodzianka Może zagięli czasoprzestrzeń
|
|
|
Post by mira on Oct 19, 2021 6:56:37 GMT
Ja również myślę, że to nieprawda, przecież o tym serialu mówiło się od bardzo dawna, wtedy jeszcze nosił roboczy tytuł "Konkurencja". Pamiętam też, że od samego początku mówiło się o udziale Pinar i Kaana, chociaż ten ostatni trochę jakby kręcił nosem.
|
|
|
Post by julia on Oct 19, 2021 16:18:28 GMT
Ale Yekta? Yekta mógłby być? Szanowana osoba? Może i tak, ale wydaje mi się, że Engin. Tylko co miałby niby wspólnego z Inci Yekta od początku mi śmierdział. On jest umoczony w brudne interesy po same pachy, a kancelaria jest tylko przykrywką. Engin zaś od tego przyklejenia się do Ceylin też wydawał się jakiś dziwny. Jednak tylko "dziwny". Kładłam to na karb jego zauroczenia Ceylin, ale moment kiedy wziął szal Inci i wciągał jej zapach - co Turcy mają z tym kokusu - wskazał na siebie, jako osobę mającą związek z Inci. Jedynak, który choć został prawnikiem, nie może dorównać ojcu i czuje się gorszy, poza tym już wcześniej miał chwiejną osobowość oraz zadatki na brutala - zbił w dzieciństwie psa ojca To, że zabił Inci nie było ukartowaną zbrodnią. Ona go sprowokowała i uderzyła w czułe struny jego ego. Tak zatracił kontrolę nad sobą, że uderzył ją w głowę ciężkim szkłem. Zatarł ślady, ale nie wszystkie - nie zauważył łódeczki , zrobionej z serwetki przez Inci , a która stała się wskazówką dla Ceylin. Nawiasem , siostra Ceylin nie wzbudziła we mnie sympatii. Oczywiście stała się ofiarą, co jest tragiczne, ale nie należała za życia do przyjemnych osób :interesowna, pyskata, cwana, też i agresywna. Lubiła mocne wrażenia ( romans z nauczycielem, narkotyki). Już samo to, jak wypowiadała się o ojcu, że jest on dla niej obcą osobą, ponieważ , gdy była mała, siedział w więzieniu i nie nawiązała z nim relacji ojca i córki. To prawda, ale od iluś lat on jest już w domu, więzi rodzinne nie zostały zerwane, gdyż Zafer interesował się rodziną. Ojciec czuł, że młodsza córka lubi samowolę i kłamie, dlatego ją nieustannie sprawdzał, ale ona i tak potrafiła całą rodzinę wywieść w pole.. Nie wiemy jeszcze , kto wyrzucił zwłoki Inci do kontenera na śmieci, jak również niezrozumiałe jest to w jakim celu Yekta rozbił część szklanej wazy, a jej dno wraz z kolczykiem schował w sekretnym miejscu. Nie pojmuję tego. Wazę można było potłuc na drobne kawałki i wyrzucić do jakiegoś śmietnika, podobnie jak kolczyk. A on powkładał to do woreczków, po uprzednim wytarciu swoich odcisków palców.
|
|
|
Post by mira on Oct 19, 2021 16:29:54 GMT
julia, mnie się wydawało, że on potłukł szklankę, a tę wazę, (popielnicę?) schował w całości. Może zamierza komuś to podrzucić? Na początku to mi się wydawało, że Engin jest zakochany w Ceylin, a okazuje się, że jednak w jej siostrze. Swoją drogą ta mała taka sobie z urody, ale coś w sobie musiała mieć, skoro mężczyźni tak bardzo do niej lgnęli. Padają słowa, że Inci była mała, gdy ojciec poszedł do więzienia. Ale przecież w serialu ona ma 20 lat, a ten ojciec siedział w więzieniu 5, jeśli dobrze pamiętam. Matka Ilgaza też nie zmarła jakoś bardzo dawno, skoro na stan jej zdrowia miały wpłynąć wybryki Cinara, który jest przecież jeszcze bardzo młody. No i ta dziewczynka ma dopiero 8 lat. Także matka też pewnie jakoś z 5 lat nie żyje. Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Wychodzi na to, że Inci miała 15 lat, gdy ojciec poszedł do więzienia. To nie żadne małe dziecko, żeby ojca nie pamiętać. Brat mojej matki zmarł, gdy miałam 16 lat, byliśmy bardzo blisko i ja go doskonale pamiętam, chociaż nie minęło 5 lat, a prawie 20.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 19, 2021 17:46:06 GMT
Powiem tak. Obejrzałem LIVE 5 odcinka i odcinek mi się podobał. Po 4 odcinku tak czułem, że to będzie ktoś z domu Yekty, jednak nie wyobrażałem sobie, żeby Engin mógł dokonać morderstwa... Bardziej mi pasował Yekta, ale brakowało mi jakiegoś sensownego motywu. A tu proszę. Engin pozbawił życia Inci. Ceylin się kapnęła po tej łódeczce, na którą nikt nie zwrócił uwagi. Zapadła mi w pamięć scena, jak Cinar zostaje ranny w więzieniu, i jakby w snach, nachodzi go Inci i matka. W połączeniu z tą cudowną melodią sprawiły, że jest to moja ulubiona scena z odcinka Już kilka razy ją obejrzałem. Wracając do Inci... Cholera - po 5 odcinkach, i poznawaniu jej historii, dochodzę do wniosku, że była rozwydrzoną dziewuchą, która szukała wszędzie szczęścia. Romans z profesorkiem, kręcenie z Enginem, pyskata kobita jakich mało... Pojechała Enginowi po ambicji, a ten, nie mogąc tego znieść, wziął to, co było pod ręką... Już parę razy oglądałem sceny z odcinka i wydaje mi się, że popielnicę, którą Engin uderzył Inci, jest cała. Yekta zapakował ją do torebki foliowej, natomiast jakąś pierwszą lepszą szklankę potłukł w drobny mak. Ale zastanawia mnie dlaczego ją schował? Pewnie chce ją komuś podrzucić. Zafer albo Metin - któreś z nich czuję, że zostanie obdarowane. Cieszę się, że szybko poznaliśmy sprawcę. Teraz będzie trzeba udowodnić winę Enginowi, jednak przy takim obrocie sprawy [podrzucanie dowodów zbrodni komuś innemu, poszlaki wskazujące kogoś innego] będzie ciężko. Obawiam się, że po poznaniu sprawcy, część widzów po prostu zrezygnuje i wróci do Organizacji, albo innego serialu, który jest/będzie w niedzielę. Możecie mi jeszcze powiedzieć, bo albo to będzie w 5 odcinku, bo w 4 nie kojarzę, żeby kwestia się pojawiła - gdzie Lacin znalazła ten kolczyk? I zauważcie, że jeszcze została do wyjaśnienia sprawa plamy krwi na jednym z kamieni, przy wjeździe do rezydencji Yekty.
|
|