Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 9, 2021 19:55:40 GMT
Już dodane.
|
|
|
Post by julia on Jan 13, 2021 20:26:20 GMT
Odcinek 18.Wątek Selvi najprawdopodobniej zakończy się wraz z 18. odcinkiem. Pełen sukces i pacjentki i pani doktor Selvi zjawia się osobiście, aby wreszcie po tylu seansach zobaczyć czerwony pokój. Nie można też pominąć wkładu syna. Mert swoim oddaniem, cierpliwością pomógł matce wyjść na ulicę , do ludzi , jest współtwórcą sukcesu. Babcia będzie przyjeżdżała, żeby odwiedzać wnuka. Jej szlachetność i empatię podkreśla dodatkowo fakt, że jako bardzo zamożna wdowa, chce pomagać innym. Jak dużo zależy od wsparcia rodziny! Od Selvi przechodzimy do Buncuk. Ona tego wsparcia nie ma, jej mąż Sadik pyta doktor zdziwiony, co to znaczy być miłym dla żony On wyrósł w atmosferze przekonań, że jeśli nie pije i nie bije, to jest dobrym mężem Jakie było zdziwienie Buncuk, gdy zaprosił ją po terapii na deser, to on do tej pory pytał, co będzie na deser. Brak od dzieciństwa wsparcia i czułości bliskich wpłynął na pewno na stan Buncuk, chociaż wciąż jeszcze nie wiemy o niej wszystkiego. Powoli odkrywa swoje wnętrze, jest zauroczona Canem z Holandii, który: "Cieszy się sobą", ona tego nie potrafi, atmosfera domu rodzinnego, zabójstwo, wyobcowanie na obczyźnie, oddalenie męża i teraz siostry, wiążą się z tymi urojeniami. Wreszcie Kumru, cicha i spokojna żona oraz , kochająca matka. Wydawało się, że doznała pomieszania zmysłów, gdy rzuciła się na obcego mężczyznę z maczetą. Ona też ma traumatyczną historię z przeszłości, swoją dramatyczną tajemnicę , której mąż nie zna. To była jasna chęć zemsty na narzeczonym, który ją wywiózł do Stambułu, okradał, mamił obietnicą małżeństwa, a potem sprzedał.... Ciekawe, jak rozwinie się ten wątek?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2021 10:33:21 GMT
Mnie bardzo poruszyła historia Kumru, jednak po wczorajszym, 20 odcinku, Burcu, czyli serialowa Boncuk, powinna otrzymać Oscara za grę aktorską To, co ona wyprawiała, było po prostu nieprawdopodobne... I nie dziwię się, że KO wciąż zajmuje Top w piątkowe wieczory .
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 11:03:57 GMT
Reyting za 15.01.2021 - piątek
TOTAL: 1. Arka (odcinek 573) - 8,68% ⬆ (+0,18) 2. Kirmizi oda (odcinek 20) - 7,84% ⬇ (-0,36) 5. Ramo (odcinek 28) - 5,95% ⬇ (-0,09) 10. Ostatnie lato (odcinek 3) - 4,68% ⬇ (-0,07) 12. Akinci (odcinek 3) - 4,50% (bez zmian) 13. Skorpion (odcinek 6) - 3,94% ⬆ (+0,15) 23. Prawo do tronu. Abdulhamid (odcinek 134) - 2,57% ⬇ (-0,53)
AB: 1. Kirmizi oda - 10,44% ⬇ (-1,69) 3. Ostatnie lato - 4,89% ⬇ (-0,60) 4. Ramo - 4,59% ⬆ (+ 0,42) 8. Arka - 4,54% ⬇ (-0,19) 7. Skorpion - 3,42% ⬆ (+0,78) 8. Akinci - 3,40% ⬆ (+0,18) 13. Prawo do tronu. Abdulhamid - 2,94% ⬇ (-0,71)
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2021 22:10:32 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2021 9:46:24 GMT
Twój ulubieniec Mavi zagra w KO.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 25, 2021 16:05:21 GMT
W ten piątek już się pojawi Mafiozo . Te doktórki to popadają w tej klinice
|
|
|
Post by julia on Jan 25, 2021 16:33:22 GMT
Erkan Pettekaya , dla mnie to mała przyjemność, ale popatrzę na jego przypadek. Z "Kirmizi..." zalegam z ostatnim odcinkiem, mam nadzieję na jutro.
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2021 10:22:43 GMT
Chodzą słuchy, że Cem Karci odmówił pracy z Erkanem z powodu rzekomej nieobowiązkowości aktora.
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2021 19:04:31 GMT
Meric Aral porzuciła Kirmizi Odę. Jutro zaczyna zdjęcia do innego serialu (notabene u tego samego producenta niemoc).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 29, 2021 19:38:37 GMT
Co za serial, z kim gra i czy gra protke.
|
|
|
Post by Alex on Jan 29, 2021 20:21:36 GMT
Meric Aral porzuciła Kirmizi Odę. Tak czułam, że odejdzie. Właściwie odkąd tylko wpakowali ją w miłość do Buraka, a jak jeszcze dołączyła do Okrętu to byłam prawie tego pewna... Chociaż rolę miała niezbyt dużą, więc myślę, że by jakoś zdjęcia mogła pogodzić, ale pewnie liczy na coś lepszego. Co za serial, z kim gra i czy gra protke. Dla Netflixa, "Historia okrętu" czy jakoś tak z Kivancem chyba
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2021 20:45:22 GMT
Next, w tym serialu: dizilandia.boards.net/thread/39/denizalti-hikayesi-historia-2021-netflixJa Meric nie znam z żadnego serialu, ale wierzę Wam, że jest dobrą aktorką. Jest też na swój sposób ładna, no mimo wszystko wg mnie to nie jest aktorka pierwszej kategorii i nie ma potencjału na protkę. Przez jej ogólną aparycję. Tak wiem, Sarikaya też grywała protki, no było to przegięcie. Sorki, ale protka powinna być (dla mnie musi być) być przyjemna dla oka.
|
|
|
Post by Alex on Jan 29, 2021 21:17:13 GMT
lucy no ja nie wiem, kto Serenay wrzucił do serialu jako protkę... Może po znajomości Meric z roku na rok się robi coraz ładniejsza, porównując z pierwszego odcinka Soz, przez finał i teraz KO, ale faktycznie, również nie wyobrażam sobie jej za bardzo w roli protki. Zwłaszcza nie w takim serialu typowo "ja cię kocham, ty mnie kochasz, ale nie możemy być razem" Za to w takich klimatach jak Soz czy KO, gdzie główną osią jest powiedzmy praca, a miłości na drugim planie - czemu nie... No i bardzo dobrze nadaje się do biegania z bronią, świetnie jej to wychodziło w porównaniu z innymi aktorkami, które widziałam, niekoniecznie tylko z turkiszy. Mam w planach obejrzeć ten film z nią i Caglarem, ale jakoś się do tego zabrać nie mogę...
|
|
|
Post by Matthias on Jan 30, 2021 9:52:35 GMT
lucy , Alex - ja niestety nie mogłem od początku strawić Meric Aral. Sposób jej mówienia, wypowiadania się - nie podchodziło mi. Wiem, że w KO ubierają ludzie od tego odpowiedzialni, ale ubrania, które miała na sobie były tragiczne... Dopiero w 21 i 22 odcinku zaplusowała u mnie . I szkoda. Liczyłem, że jednak będzie grała dalej, że jakoś to odkręcą, przekonają, a tak niestety ukruszył się skład naszego gabineciku... Została pani Doktor, Deniz i Piraye... Mam nadzieję, że wrzucą jeszcze kogoś od nowego sezonu albo wkrótce. Końcówka #22 Odcinka jest po prostu - MISTRZOSTWEM w wykonaniu Burcu... I ponadto całej ekipy Pinar Deniz ma dołączyć od 23 odcinka:
|
|
|
Post by Alex on Jan 30, 2021 17:32:46 GMT
Wiem, że w KO ubierają ludzie od tego odpowiedzialni, ale ubrania, które miała na sobie były tragiczne... Dokładnie tak. Na początku nie mogłam patrzeć na te jej koszule i beznadziejne spodnie. Do tego zawsze miała takie "ulizane" włosy... Ale mimo to wyglądała bardzo ładnie. Jak w ogóle zakończyli wątek Ayse? Chciała wyjechać, bo była zakochana w Denizie... I on się o tym dowiedział? Pożegnanie: http://instagr.am/p/CKo6JdyBtCm I zdjęcia pożegnalne od Meric:
I od Buraka:
|
|
|
Post by Matthias on Jan 30, 2021 17:39:07 GMT
Z tego co wiem, to wraca do Ankary, bo tutaj jest z babcią. A tam został dziadek. A babcia chciałaby dołączyć wreszcie do dziadka. I to był jeden z powodów, dla których wyjeżdża. Deniz chyba zrozumiał jakim uczuciem obdarza go "uczennica" i koleżanka z pracy, bo ta go pocałowała w policzek. Szkoda.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 30, 2021 17:44:14 GMT
Mówisz o wątku w serialu nie.?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 30, 2021 18:01:37 GMT
Mówisz o wątku w serialu nie.? Tak . A w rzeczywistości, nie podobało jej się podobno w jakim kierunku szła jej postać. Taka na rozdrożu, mało historii w jej gabinecie. A w "Historia Okrętu" ma dostać lepszą rolę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 30, 2021 18:04:09 GMT
Bo prawda była taka że bardzo mało grała.
|
|
|
Post by Alex on Jan 30, 2021 18:26:08 GMT
A w rzeczywistości, nie podobało jej się podobno w jakim kierunku szła jej postać. Taka na rozdrożu, mało historii w jej gabinecie. Czyli tak jak podejrzewałam... Myślę, że postać Ayse pierwotnie miała mieć wątek z tym managerem kliniki. Była chyba taka scena w drugim odcinku, jak mijali się na schodach, chwilkę porozmawiali i ona potem za nim patrzyła. I to pewnie w nim miała być zakochana (od początku było mówione, że wątek Meric i Buraka nie będzie miłosny...), ale że aktor zrezygnował czy co tam się z nim stało to musieli jej wymyślić coś nowego. I poszli w najbardziej oklepany schemat... No ale fandom EyFet pewnie zadowolony był Zerknęłam sobie na ten odcinek i bardzo ładnie to zrobili. Najpierw pożegnanie z Denizem i potem z pozostałymi... Poza tym świetną piosenkę dobrali do tej sceny, jedna z moich ulubionych tureckich, no i pasowała do sytuacji i historii Ayse Szczerze mówiąc to musiałam się pilnować, żeby się za bardzo nie wzruszyć No nic, będę czekać na kolejny ich wspólny projekt, może się uda (niech ich biorą do Teskilat ). Tylko tym razem może z lepszym zakończeniem, do trzech razy sztuka...
Aa, i jeszcze... Doktor hanim wiedziała, że Ayse jest zakochana w Denizie?
|
|
|
Post by julia on Jan 30, 2021 18:26:52 GMT
Wg mnie, Meric Aral jest bardzo przeciętnej urody i tak , jak pisze lucy , protka musi być przyjemna dla oka. Jestem po 21.odcinku. Kwestię wzajemnych układów lekarzy można streścić w dwóch zdaniach. Ayse chce wyjechać za babcią do Ankary, może gdyby wyszło z doktorem..., a tak, to nic jej w Stambule nie trzyma, matka ułożyła sobie życie na nowo, ona nie czuje żadnej więzi z jej mężem... Deniz i Piraye mają się ku sobie, ale nie wyprowadzają otoczenia z błędu , że kłócą się z byle powodu. Przypadek Kumru nie jest beznadziejny, ale potrzebuje jeszcze kilku seansów. Miałą okazję wyjechać z bardzo delikatnym, kulturalnym człowiekiem, ale nic do niego nie czuła i nie chciała go w przyszłości unieszczęśliwiać. Z Yusufem też nie została, bo gdy się zorientowała, że jest w ciąży, uciekła od niego, a potem na swojej drodze spotkała dobrego człowieka, który się z nią ożenił i pokochał córeczkę, ale na obecnym etapie przeżywa, że skłamała mu , iż ojciec dziewczynki zginął w wypadku i to ją skutecznie wyprowadza z równowagi No i Boncuk , bardzo trudny psychiatryczny przypadek, najpierw dziadkowie, teraz obawy przed otruciem, koszmary senne, w których pojawia się okropny mężczyzna z przeszłości. Nie je, nie śpi, a jak zasypia, to budzi się z krzykiem. Jej mąż już nie wie, co ma robić, bo zamiast lepiej, jest gorzej z jej stanem. Siostra także. Na sugestię, że żona musi się leczyć w szpitalu, jest żachnięcie; "Co ludzie powiedzą"?! Okazuje się , że Boncuk nie bierze leków tylko czeka na powrót dziadków, gdyż w nich upatruje swój ratunek. Pacjenci psychiatryczni podobno często oszukują otoczenie i wyrzucają leki i są przy bardzo sprytni. Doktor obawia się, że w obecnym stanie może zagrażać rodzinie i niestety, jak się okazuje w finale podszepty tego "złego" z dzieciństwa swoje robią Gra Burcu Biricik jest kapitalna, ale wyobrażam sobie ile musi ją ta rola kosztować. Aż ciarki chodzą po plecach, gdy się patrzy na jej wzrok, nagły słowotok... Przypadek Boncuk jest interesujący, ale i przerażający. To jest coś strasznego, wszystkie zwidy, urojenia, obsesje, boję się takich ludzi, bo wiem, że wcale nie tak rzadko leczenie nie przynosi rezultatów Nie wiadomo, jak z takim człowiekiem rozmawiać, jak postępować. Mąż Boncuk też powiedział to doktor :"Pani mówi to teraz, że ona może komuś zrobić krzywdę, a ja powiedziałem pani to samo za pierwszym razem"!
|
|
|
Post by Matthias on Jan 30, 2021 19:26:54 GMT
Ten co był na początku zrezygnował tak po prostu. Miał być menadżerem kliniki, a tu zrobił hyc, i go nie ma. A szkoda. Bo mogłoby inaczej to wszystko się potoczyć Serialowej Ayse życzę powodzenia w nowej produkcji. W końcu, droga nie jest zamknięta. Furtka otwarta i w każdej chwili może wrócić. Boncuk dla mnie zwyciężyła w ostatnich odcinkach. Pokazane zostało, że nie zawsze wszystko kończy się pomyślnie. Tutaj postąpiła regresja, ponieważ Boncuk nie łykała tabletek. W przypadku Kumru panuje troszeczkę chaos - niby jesteśmy z Yavuzem, ale coś się wydarzyło w dzieciństwie - pokazali scenę matki i córki... Chcę się więcej dowiedzieć także o pani Doktor
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 30, 2021 20:14:47 GMT
Wg mnie, Meric Aral jest bardzo przeciętnej urody i tak , jak pisze lucy , protka musi być przyjemna dla oka. A mi się wydaje że jej uroda jest przyjazna. Nie ma wydrowatej twarzy. Ja uwielbiam meric. Ona i buraczek byli rewelacyjni w soz. Żałowałem że to nie oni są protami.
|
|
|
Post by julia on Jan 31, 2021 12:25:01 GMT
Next, no nie aż tak. Masz rację, wydrowatej twarzy nie ma, ale rysy przeciętne Wyobraź sobie, że wg mnie wydrowatą, choć ładną twarz ma Hazal Filiz Kucukkose , wydrowate jest ptaszysko z "SCK"...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 31, 2021 16:52:36 GMT
To tylko kwesta gustu.
|
|
|
Post by lucy on Feb 1, 2021 10:48:03 GMT
Teraz przyszedł czas na udział Pinar Deniz.
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2021 14:03:24 GMT
Serial został sprzedany do Szewcji i w marcu pojawi się na SVT.
|
|
|
Post by mira on Feb 3, 2021 14:12:18 GMT
Nie oglądam tego serialu, ale dopiero dziś mnie oświeciło, skąd znam panią doktor. Wygląda zupełnie inaczej, niemal nie do poznania. Znacznie schudła. Oglądałam ją w komediowej roli w filmie "Z kim tańczysz", gdzie wystąpiła obok Demet Ozdemir i Uraza Kaygilaroglu
|
|
|
Post by Matthias on Feb 6, 2021 9:41:43 GMT
Historia Boncuk dobiegła końca, ale za to pojawia się Pinar Deniz
|
|