Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 25, 2021 8:24:07 GMT
Niestety na ten moment wyniki telenoweli w WP nie zadowalają ale czekają aż serial i wyniki się rozkręcą. Oby tak się stało. Informacja od dyrektorki stacji.
|
|
|
Post by mira on Nov 25, 2021 8:59:00 GMT
Chyba niewiele osób w ogóle ogląda tę telewizję Ale reklama była niezła, sama widziałam w kilku miejscach w sieci.
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2021 10:35:26 GMT
Niestety na ten moment wyniki telenoweli w WP nie zadowalają ale czekają aż serial i wyniki się rozkręcą. Oby tak się stało. Informacja od dyrektorki stacji. Dzięki za info. W sumie nie jestem zdziwiona, bo sama też oglądam bez większego entuzjazmu. Jestem po 5 odcinkach i jak dla mnie historia jest mało ciekawa, zbyt naiwna i mało bajkowa (skoro jest naiwnie, powinno być bajkowo, żeby się głupota miała z czym zrównoważyć). Jak sobie przypomnę, że Eda niczym jakaś nawiedzona podbiegła do Serkana podczas jego przemówienia i go pocałowała na oczach wszystkich zebranych, a potem stwierdziła, że sama nie wie dlaczego to zrobiła... to mi ręce opadły. Jedyne czym się jaram to smakowicie błyskotliwe dialogi, wyciskające ze scen wiele humoru i sarkazmu, przez co się lekko je ogląda. I tu brawa dla tłumacza, którym jak się okazuje jest znana przede wszystkim z transkrypcji Wspaniałego Stulecia (i Kosem także) oraz polskiego przekładu powieści Orhana Pamuka, Anna Mizrahi (kilka słów o niej: LINK). Niestety mam duże wątpliwości, czy tego typu serial jest dobrym wyborem na pasmo o 20:00, gdzie chyba widownia szuka trochę poważniejszych pozycji, niż bieganie za króliczkiem.
|
|
|
Post by Atahan on Nov 25, 2021 11:25:06 GMT
Może dlatego WP wrzuciło kilka dni temu wszystkie dotychczasowe odcinki na swój (skomplikowany) serwis VOD. Skomplikowany, bo jedne odcinki widziałem na jakimś Wideo WP, inne na Pilot WP, znaleźć się je da przez przeglądarkę, bo jak wpisuję na ich stronie tytuł to nic nie wyszukuje. Oglądałem ten serial po premierze w Turcji i wytrwałem 1,5 odcinka, czyli na nasze pewnie jakieś 4. Więcej nie byłem w stanie obejrzeć, bo w moim odczuciu było po prostu nudno. Ładnie, ale nudno. Teraz zaczęła oglądać moja przyjaciółka, której na socialach się tyle razy ten serial wyświetlał, że jak się dowiedziała, że trafił do Polski to choćby nie wiem co będzie oglądać. Od wtorku już nie ogląda, czyli odpadła po 6 odcinkach. Stwierdziła, że niby fajne, ale nie chciało jej się obejrzeć, czyli w skrócie nie trzyma w napięciu. A pamiętając narzekania ludzi po zmianie scenarzystów w okolicach 20 odcinka i to, że im dalej tym gorzej, to cieszę się, że nie podziałały na mnie jej namowy. 4 Mimo wszystko liczę na wzrost oglądalności, bo zawsze to jakaś szansa na kolejne zakupy.
|
|
|
Post by mira on Nov 28, 2021 9:34:52 GMT
Stało się - w końcu obejrzałam finałowy odcinek Może nie było to rewelacyjne, ale mimo wszystko uważam, że jak na tę liczbę odcinków to serial utrzymał znacznie wyższy poziom niż w tej chwili Ada Masali. Od początku do końca wiadomo, kto jest głównym bohaterem, a wątki poboczne, choć odpowiednio zaakcentowane i rozwiązanie, w żadnym momencie nie przysłoniły tego, co najważniejsze. A najważniejsi są oczywiście Eda i Serkan, którzy w tym odcinku słodko się przekomarzają, następnie wpadają w tarapaty i wspólnymi siłami radzą sobie z sytuacją, jaką jest poród w górach pod jakimś drzewkiem W finałowym odcinku wpleciono sporo wątków komediowych, dobrze, że na koniec mogliśmy się znowu głośno pośmiać Będę bardzo miło wspominać ten serial. Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy Hande i Kerema w nowych projektach. Ale tym razem wolałabym coś krótszego...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 28, 2021 20:14:28 GMT
Natalijka - oglądałaś z lektorem SCK? . Z pewnością oglądałaś, więc mogłabyś mi powiedzieć jak wypada .
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 29, 2021 8:07:12 GMT
Jesteśmy po dziewięciu odcinkach w WP. Niestety serial mnie nie porywa. Wiele lekko nudą. Nie rozumiem fenomenu. Coś czuję, że wyniki już nie podrosną i stacja zacznie coś kombinować z emisją, a wtedy nie tylko zrezygnują z pasma tureckiego, ale też zapewnie zrezygnują z pomysłu zwiększenia ilości seriali na swojej antenie i zostaną przy dokumentach i pozycjach lifestylowych.
|
|
|
Post by lucy on Nov 29, 2021 11:41:03 GMT
Ja się co prawda jeszcze nie poddałam, ale utknęłam na 5 odcinkach. Może w wakacje łatwiej by było się wciągnąć? Jednak fenomenu też nie rozumiem. A i Hande nie ma już w sobie tego "czegoś". Gdzie ta słodka dziewczyna z ALA?
|
|
|
Post by lucy on Dec 3, 2021 17:36:12 GMT
|
|
|
Post by Alex on Dec 5, 2021 19:13:09 GMT
A i Hande nie ma już w sobie tego "czegoś". Gdzie ta słodka dziewczyna z ALA? Ostatnio widziałam podobny komentarz na fb. Tyle tylko że tam ktoś zachwycał się jej grą w GK. No według mnie jednak w SCK wypadła najlepiej (pod względem aktorskim). Jak przypomnę sobie jej rolę w GK to mi się automatycznie ciśnienie podnosi, ALA odpadłam po kilku odcinkach, bo nadal było w niej to coś co irytowało mnie wcześniej. Z SCK wytrzymałam najdłużej, bo pozbyła się już tego "czegoś", co nawet nie wiem do końca jak nazwać. Była zbyt zmysłowa, pociągająca, no i często grała nieadekwatnie do sytuacji.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2021 12:15:50 GMT
🔥 Serial Sen Çal Kapımı trafił do topki najczęściej komentowanych programów telewizyjnych na świecie na Twitterze w 2021 roku. Romcom jest na 9 miejscu i jest jedynym tureckim projektem w czołówce.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Dec 10, 2021 15:10:37 GMT
A czy w międzyczasie, spadł już z ramówki WP czy jeszcze nie?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 10, 2021 17:49:58 GMT
A czy w międzyczasie, spadł już z ramówki WP czy jeszcze nie? Nie spadł. Serial jest emitowany od poniedziałku do czwartku. W poniedziałek zostanie wyemitowany 18 odcinek. Swoją drogą Który to jest turecki. Jakiś 4/5 odcinek.
|
|
|
Post by lucy on Dec 11, 2021 10:52:48 GMT
Next, oglądasz na WP? Są jakieś komentarze w internecie (nie mam na myśli komentarzy fandomu SCK, tylko normalnych widzów przed tv)? Ja z oglądaniem nadal nie ruszyłam z miejsca. Po części z braku czasu, ale też mnie nie ciągnie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 11, 2021 11:36:10 GMT
Od najbliższego poniedziałku, powtórki spadają z 10.50 na ok. 7.00. Premiery bynajmniej narazie bez zmian o 19.50.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 11, 2021 14:54:24 GMT
Next , oglądasz na WP? Są jakieś komentarze w internecie (nie mam na myśli komentarzy fandomu SCK, tylko normalnych widzów przed tv)? Ja z oglądaniem nadal nie ruszyłam z miejsca. Po części z braku czasu, ale też mnie nie ciągnie. Wiesz co w tv nie oglądam, a mam kanał wp. Czasowo mi nie odpowiada. Może będzie na jakiejś grupie. Chciałbym zobaczyć czy są rozwinięcie scen . Bo w emisji tureckiej było to bardzo okrojone.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2021 18:41:50 GMT
Odcinek 40W końcu się zebrałem do tego drugiego sezonu, nad którym się zastanawiałem długi czas. A że dzisiaj wieczorem nie mam zbytnio co robić, a nowych odcinków Yargiego i CK nie ma, to zrobię jakiś mały krok, aby zakończyć tę produkcję . Jak widzę, minęło kilka lat od ostatniej sceny 1 sezonu. Eda znalazła dokumenty, z których wynikało, że Serkan ma guza mózgu. I cóż. Dowiadujemy się, że nowotwór został już wyleczony, kontrola w ostatnim tygodniu nie wykazała żadnych zmian - Serkan jest zdrowy! Ale zastosowany trik sprawiał, jakby Serkan rozmawiał z Edą przez telefon. No cóż - nic z tego. Mamy wciąż Piril, Engina, Erdema... Kiraz - małą dziewczynka, która skradła od razu całe show. Temperament ma po tatusiu, upartość po mamusi. Od razu widać, czyją jest córką Co tam spotkanie, ważniejsze są jeżyny . Patrzcie! Myślałem, że spotkanie Edy z Serkanem nastąpi dopiero pod koniec odcinka, albo w następnym, a tu proszę! 30 minuta, i już Aniołków spojrzenia się spotkały . Żaden sen, żadna mara... To rzeczywistość! Jakoś inaczej sobie wyobrażałem ich zetknięcie się. Na plaży, jak na początku 1 sezonu. A tu przypadek. Istny przypadek... No nie ja piszę scenariusz. Erdem zdradził Leylę - no coś podobnego... Nowy Jork, Stambuł - dość spora odległość. Takie wielkie Państwo, i akurat się spotkali A potem, wszyscy się spotkali w Sile... Troszkę chaosu, plątaniny. Ale jak na komedię, to przystoi takie coś. Chwilę emocji poczułem na końcu, kiedy Serkan zwrócił uwagę, jak Kiraz zwraca się do Edy "Mamo". No to klops. Wszyscy szczękę zbierają z podłogi. Zaskoczenie u jednych, u drugich niedowierzanie, u trzecich załamanie, że się wszystko wydało. Powiem Wam, że odcinek wcale nie był taki zły. Jak na komedię romantyczną, było całkiem dobrze . Jednak druga połowa odcinka była lekko nużąca. Szczególnie zamieszanie z Melo i Ayfer. Nikt ma się nie dowiedzieć o tym, że Serkan jest w mieście, a jednak i tak przypadkiem czystym wszyscy się zbierają... Już wiem, że w ciągu najbliższych odcinków powinien Serkan dowiedzieć się od Kemala prawdy. Będzie to rozciągnięte w czasie...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 27, 2021 19:52:30 GMT
💥 Kerem Bursin został jedynym tureckim aktorem, który zajął 24. miejsce na brazylijskiej liście najbardziej atrakcyjnych mężczyzn na świecie.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 28, 2021 21:56:11 GMT
📸 Kerem Bursin za okładkę na okładce ALEM!
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2021 19:52:30 GMT
Odcinek 41No powiem Wam, że obejrzałem odcinek i jestem niezwykle pozytywnie zaskoczony. Dlaczego? Spodziewałem się jakiegoś super przeciągania na siłę, a otrzymałem dość ciekawą komedię romantyczną. Piszę komedię, ponieważ były akcje i momenty, które mnie rozbawiały . Na uwagę zasługuje najmłodsza z całej tej obsady Kiraz, która zostaje wciągnięta do "gry" i traktuje Melo jak swoją mamę, byleby tylko nikt inny się nie dowiedział, że ta dziewczynka to córka Edy. Świetnie to scenarzystom wyszło. Oczywiście na końcu Piril z Enginem dowiadują się o tej "zabawie" a Aydan z Seyfim po nitce do kłębka domyślają się, co tu się tak naprawdę wydarzyło . I chociaż przez cały odcinek, była zabawa w kotka i myszkę, to naprawdę dobrze to wszystko zostało nakręcone . Mniej interesujące, jak i wydłużające się w nieskończoność jest ujawnienie związku Kemala i Aydan. List był, wsiąkł. Aydan myślała, że synek przeczytał - wręcz przeciwnie. Dodatkowo jeszcze Kemal wszystko słyszy. Nie dziwię się chłopaczynie, że poszedł... W końcu ile czasu można to ciągnąć . Denise - tej pani podziękuję. Aktorka w ogóle mi nie podeszła, jak i jej bohaterka. Więc najlepiej by było, gdyby było jej jak najmniej na szklanym ekranie . Bardzo mnie rozbawiła scena jak Aydan z Seyfim próbują nakręcić filmik odnośnie związku mamy Serkana ze wspomnianym wcześniej Kemalem . Tak źle, tak niedobrze, tak jest przytłaczająco, tym razem powiedziała tak, jakby została do tego zmuszona Uwielbiam tę aktorkę Najmniej podobała mi się także scena z przeszłości, gdy poznajemy Serkana z całkiem innej strony. Taki "prostak", arogancki facet, który nawet przy matce źle traktuje Edę. Teraz się już nie zastanawiam, dlaczego ona postanowiła odejść od niego. Niby wszystko w porządku, chłop jest zdrowy, a tu odwalał takie rzeczy. A jak zobaczył Edę po takim czasie, to nagle serducho zabiło szybciej - serio? Myślę, że w następnym odcinku Serkan dowie się, zapewne na końcu, że Kiraz to jego córka. Ale czy na pewno? Za chwilkę włączę odcinek i się przekonam, bo jestem bardzo tego ciekawy - co scenarzyści wymyślili i jak potoczy się to wszystko .
|
|
|
Post by Matthias on Jan 3, 2022 19:09:51 GMT
💥 Hande Erçel i Kerem Bursin zarazili się koronawirusem! Oboje są na izolacji!
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 4, 2022 6:52:15 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 6, 2022 14:46:15 GMT
💥 Hande Erçel i Kerem Bursin zarazili się koronawirusem! Oboje są na izolacji!
A ludzi już pisali sensacje że się rozstali. @lex na twoje nieszczęście ohał i ahał do hanker.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2022 13:59:00 GMT
Odcinek 42Eda i Serkan - od razu widać, że po tak długim czasie, tę dwójkę coś łączy. On całuje ją, a ona jego - czy to nie romantyczne? No tak, w końcu to komedia romantyczna... Wszystkie przeciwności losu zostają zażegnane, cała obsada przebywa wciąż w jednym miejscu... Dobrze, że powoli niektóre rzeczy wychodzą na jaw - Aydan się już domyśliła o Kiraz. Teraz będzie próbowała jakoś znaleźć na to dowód. Szczepienie nadchodzi, mała odskocznia - i Kiraz nieco panikuje. Chyba żadne dziecko nie lubi być kłute. I swoją przebiegłością "ucieka" Melo Nie ma chwili, aby Eda nie wpadła na Serkana i odwrotnie. Już scenarzyści mogli ich zamknąć w jednym pomieszczeniu Po co te całe cyrki i zabawy . Nie mogę powiedzieć, ale ta mała Kiraz jest taka słodka, że każda scena, w której jest, i do w dodatku z Serkanem Bolatem - no nie da się obejrzeć ich bez uśmiechu na twarzy . Ta mała wprowadza taką inną atmosferę - ciekawe skąd tą małą wytrzasnęli . Jeszcze wystawia Serkana na próbę cierpliwości przy każdej możliwej okazji Aydan, Sefir - wygrywają ten odcinek. Ta dwójka się tak dobrała Boki zrywać Tamte się urżnęły przy stole Ilu rzeczy się każdy dowiedział Przy % zawsze się język rozplątuje Engin, Seyfi, Ayfer, Erdem - no popłakałem się ze śmiechu Akcja ze szczoteczką, wyniki DNA. A potem nadejście Piril i wyjaśnienie, że to szczoteczka Cana A więc DNA prawdę powiedziało. I jeszcze Can z kosmykiem włosów Kiraz Scena #1 drugiego sezonu. No i Eda powiedziała w końcu prawdę Serkanowi - zajęło to całe dwa odcinki Spodziewałem się, że zajmie to dłużej. A tu do końca jeszcze 10 odcinków - ciekawe, co takiego się podczas nich wydarzy Powiem tak - odcinek mi się bardzo podobał - mało dramy, a dużo komedii Szkoda, że nie było tego w 1 sezonie. Znaczy się - takiego zamysłu. Myślę, że widzowie mieliby mała odskocznię od życia codziennego . Ale drugi sezon to wynagradza
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2022 19:22:58 GMT
Odcinek 43Serkan dowiedział się, że Kiraz to jego córka. Który ojciec by nie zareagował takim "odejściem" i ucieczką od prawdy. Mała dziewczynka, która wyprowadzała go z równowagi, ale miała tyle z nim wspólnych podobieństw - okazuje się być córką samego wielkiego Serkana Bolata. Sam też stwierdził, w rozmowie z Edą, że prędzej wolałby, aby ukochana dokonała aborcji aniżeli urodziła tę małą kruszynkę. Serkan - i co Ty teraz zrobisz? Ukochana Twoja jeszcze przyjechała do domu, próbuje Ci to wszystko wyjaśnić, a Ty siedzisz z drugiej strony drzwi i tego wysłuchujesz. Powinieneś się udać do Kiraz, przytulić ją i ... Och, łatwo tak mówić. Aydan i Seyfi oczywiście kontynuują poprawę humoru widzom Wątek z Keremem w ogóle mnie nie zainteresował i porwał (głównie chodzi o tę kuzynkę Serkana, Pino). No jakoś tego nie chwytam. Podobnie z tą całą Denis? I Burakiem... Cała ta czwórka mnie nudzi. Akcja z urodzinami - oj, będzie się działo. Jedna babcia vs "druga". Którą imprezę wybierze Kiraz? Aydan w tym wydaniu nie za specjalnie Wam powiem. Odniosłem wrażenie, że Aydan będzie chciała odebrać Edzie tę małą Kiraz . Denise i jej koncepcje na imprezę dla małej dziewczynki mnie rozłożyły na łopatki - ognista impreza No i się mała Kiraz zgubiła. Aydan i ta łowczyni organów Osoby, które pisały scenariusz w tym sezonie, to po prostu mistrzowsko. Jak ja uwielbiam tę aktorkę Teraz będzie przez połowę odcinka akcja - szukamy małej dziewczynki. Ale kto jak kto... Serkan by jej nie znalazł? Muszę powiedzieć, że rozczulająca była scena, gdy Serkan na molo znalazł Kiraz. Ta scena miała coś w sobie Ojciec i córka... Czy to naprawdę możliwe? I ten krótki, ale jakże emocjonalny liścik Kiraz do ojca astroanuty "Tato, dzisiaj są moje urodziny." Jedno zdanie, a tak wiele emocji wylanych na papier I na końcu Serkan w stroju astronauty. Pytanie tylko, co powie na to wszystko Kiraz? Czy odsunie się od naszego Serkana, czy jednak przytuli się i będzie szczęśliwa z posiadania takiego ojca? Odcinek bardzo mi się podobał, prócz tych niepotrzebnych osób. Szczególnie Denise, która kupiła kilkuletniej Kiraz na urodziny - SZPILKI, a ta się pyta: Co to jest?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 9, 2022 18:44:51 GMT
Odcinek 44Kiraz jednak bardzo dobrze przyjęła wiadomość o tym, że to Serkan Bolat jest jej ojcem - ba! Nawet dziękowała za to Najwyższemu I nic nie stoi na przeszkodzie, aby stali się teraz jedną wielką rodzinką . Jeszcze ta mała takie trudne pytania zadaje Mamo, dlaczego mi nie powiedziałaś, że Serkan Bolat jest moim tatą I klops. Jak tu ściemnić dzieciakowi. Serkan nadrabia teraz czas z małą. Oj chłopie - powiem Ci, że trochę tego masz do nadrobienia. I jeszcze realizuje marzenie małej Kiraz o latającym domku. Aydan - jak w poprzednich odcinkach mi się podobały sceny z Tobą, tak w tym odcinku spadasz na ostatnie miejsce. Aż tak bardzo nie lubisz Edy, że chcesz jej odebrać córkę, a swoją wnuczkę?! I jeszcze Kemal jej w tym pomaga... Melo przyłapuje Edę i Serkana w nieznacznej sytuacji I późniejsze dogryzki są zabawne. Buba i Melo - mam nadzieję, że będzie tu bardziej kiełkowało uczucie. Widzę, że jedno próbuje, potem drugie... Ich trzeba zamknąć w jednym pomieszczeniu Reszta odcinka to załatwianie sprawy z papierami odnośnie opieki nad małą Kiraz, kłótnie, wymiana zdań, zbieranie dowodów, nagrywanie świadków - galimatias jeden wielki. A na końcu - nie wyobrażam sobie, żeby w Polsce tak spokojnie sędzina zareagowała na kłótnię wszystkich zebranych na sali rozpraw Werdykt: Zamieszkać razem. Doprawdy? U kogo? U Serkana? Aydan to włosy sobie z głowy będzie rwała Odcinek całkiem niezły, ale było trochę scen, które można było całkiem pominąć.
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2022 10:31:29 GMT
Serial ma być wydany we Włoszech na DVD. (PS: nie wiem tylko po co)
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 10, 2022 22:31:53 GMT
A po co się wydaje dvd. Dla zarobku.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 11, 2022 19:07:51 GMT
💥 "Zapukaj do moich drzwi" został wybrany najlepszym serialem podczas Latin Star Awards.
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2022 19:26:54 GMT
Serial ma być wydany we Włoszech na DVD. I formie książki, także we Włoszech SCK będzie można także czytać i słuchać (bo będzie też w wersji audiobooku). No Włosi się zaescekują na śmierć.
|
|