|
Post by Matthias on Jan 15, 2022 22:04:29 GMT
Serial ma być wydany we Włoszech na DVD. I formie książki, także we Włoszech SCK będzie można także czytać i słuchać (bo będzie też w wersji audiobooku). No Włosi się zaescekują na śmierć. Serial, który spotkał się z widzami w 85 krajach, został przerobiony na książkę we Włoszech, gdzie została wydana. Miłość pomiędzy dwójką bohaterów serialu, Edy i Serkana, została opublikowana jako powieść przez włoskie wydawnictwo. Książka "Sen Cal Kapimi" będzie dostępna we wszystkich księgarniach we Włoszech od 18 stycznia. Będzie również dostępny w formie e-booka. P.s. No to kochani - lecimy do Włoch kupować książki
|
|
|
Post by mira on Jan 17, 2022 8:39:52 GMT
Przeczytałabym taką książkę. Tak dla rozrywki. Może jakaś zwariowana fanka z Polski zdecyduje się przetłumaczyć, kto wie?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 17, 2022 17:55:37 GMT
Ogląda ktoś serial w wp na bieżąco, była już ta scena firank-owa. Ta scena ma jakieś rozwinięci w wersji europejskiej.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 22, 2022 18:49:31 GMT
❥ "Sen Çal Kapimi" pojawi się na HBO Max w marcu!
|
|
|
Post by Matthias on Feb 26, 2022 22:22:05 GMT
🔥 Pierwszy odcinek serialu „Sen Cal Kapimi” osiągnął 35 milionów wyświetleń na YouTube.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 17:32:58 GMT
💥💥💥 Serial #Sen Cal Kapimi zrobił furorę w Ameryce Łacińskiej! Serial, który zaczął być emitowany na HBOMaxLA, wywrócił wszystkie listy do góry nogami. Serial zajął 2 miejsce w Top 10 w Ameryce Łacińskiej. 1 w Chile. 1 w Urugwaju. 1 w Kolumbii. 3 w Meksyku. I wreszcie 3 miejsce w Argentynie!
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2022 18:53:49 GMT
💥💥💥 Kerem Bürsin i Hande Erçel zostali wybrani jako najlepsi aktorzy w głosowaniu na jednej z hiszpańskich stron! 👏🏻. ❥ W poniedziałek rozpocznie się nadawanie w Brazylii serialu #Knock on My Door!
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 10, 2022 19:55:20 GMT
A ja nadal nie obejrzałem finałowego odcinka.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 11, 2022 16:26:23 GMT
Next nie tylko Ty . Ja stanąłem na 40 którymś odcinku. Jak się skończą seriale, to nadrobię . I skończę raz na zawsze
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 11, 2022 18:35:39 GMT
Next nie tylko Ty . Ja stanąłem na 40 którymś odcinku. Jak się skończą seriale, to nadrobię Po tej szopce z romansem mi się odechciało. A Alex i Mavi mi mówiły że to szopka. To im nie wierzyłem. Od teraz oglądam tylko serial, nie obchodzi mnie kto z kim śpi.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 30, 2022 19:26:47 GMT
💥 Studentka uniwersytetu z Brazylii przyjęła " Sen Çal Kapimi" jako temat swojej pracy magisterskiej „Sukces tureckiego serialu telewizyjnego w Brazylii”.
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2022 11:16:04 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jun 11, 2022 16:13:07 GMT
O to może wreszcie finałowy odcinek obejrzę.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 20, 2022 19:06:34 GMT
Skoro Yargi i Camdaki Kiz ma przerwę, to dokończę SCK . Jutro kolejny odcinek obejrzę
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jun 20, 2022 20:20:24 GMT
Skoro Yargi i Camdaki Kiz ma przerwę, to dokończę SCK Na dziś ma inne plany, oglądam 2 odcinek letniaka z cemre.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 21, 2022 18:59:01 GMT
Odcinek 45Sędzina podejmuje decyzję, że Serkan i Yildiz na 48h muszą zamieszkać razem, bez żadnych kłamstw. Słabo to widzę. Oczywiście, jak to w tym serialu bywa, zaraz robi się burza, cała rodzinka się ze sobą kłóci - nuda. Dobrze, że rodzice Kiraz szybko się stamtąd ewakuowali Buba podgląda Serkana i Yildiz, i widząc ich szczęście - się upija na plaży. Biedny... Problemy sercowe, to najgorsze co może być. Dobrze, że Pelo pojawia się w takich chwilach. Ale z drugiej strony, widać już to przeciąganie. Zamiast spiknąć Melo z Bubą, to na siłę wymyślają jakieś akcje... Tym razem, Bubie prądu brakuje i zasypia w objęciach Melo. Serkan, Kiraz i Yildiz tworzą wspaniałe trio. Tworzą zgraną rodzinkę. Ale ciotki musiały jak zwykle się wpierdzielić. Czy zapychacze to już norma w tych komediach? Scenarzysta wymyślił super teksty dla Kiraz. "Twój mózg się zatrzymuje, kiedy chodzisz?" I Aydan załatwiona. lucy - teraz zobaczyłem, że biuro Edy i Serkana w Sen Cal Kapimi jest w ogóle biurem Canan w Bana Sevmeyi Anlat Ja pierdzielę. Tak spojrzałem na schody i mówię: o nie! Znajome mi skądś! . Jak to wszystko jest połączone ze sobą... Wypożyczają miejsca do kręcenia scen... Jak apartament Boranów. Melo zasmucona, bo Buba nie pamięta pocałunku z Melo... I Aydan z Seyfim próbują z jednej strony doradzić, pomóc Melo z tymi rozterkami, ale z drugiej strony, Aydan bardzo jest zainteresowana tym - kto jest tym tajemniczym mężczyzną. Engin i Piril - kolejne zapychacze Mała Kiraz wsuwa rogala z truskawkami, i dostaje anafilaktycznego ataku... Okazuje się, że Serkan prawdopodobnie jest synem nie Alptekina, lecz Kemala, z którym Aydan jest związana od 5 lat I największą właśnie kłamczuchą okazuje się być pani Aydan Odcinek taki sobie. Praktycznie miał się skupić na relacji Serkan - Yildiz, i na ich opiece nad Yildiz, a otrzymaliśmy dodatkowo pełno niepotrzebnych zapychaczy. Szczególnie z Enginem i Piril...
|
|
|
Post by Matthias on Jun 23, 2022 19:57:08 GMT
Odcinek 46Obejrzałem odcinek i troszeczkę taki chaos w nim zapanował... Dużo było Serkana i Yildiz, Piril i Engina... Głównym wątkiem w tym odcinku była walka o miejsce w szkole dla dziecka którejś z pary. Jakaś głupota totalna... Komisja chcąca poznać lepiej rodziców któregoś z dzieci. Bezsensu... Kemal okazuje się być ojcem Serkana, ale wszystko oczywiście idzie w kierunku takim, że się nie dowiaduje, tylko Aydan nagrywa się na wiadomość... Dobrze, że Ayfer jest przy niej. Będą mogły się wzajemnie wspierać. I jeszcze takim przewodnim tematem, kontynuowanym od poprzedniego odcinka jest Melo i Burak. Myślałem, że jak Burak sobie przypomniał ten pocałunek, to pogna do Melo i będzie chciał się z nią związać. Ale niestety, prawda okazała się być zupełnie inna. Obawiam się, że nic z tego nie wyjdzie. Z drugiej strony cieszę się, że Melo postawiła na swoim i nie wróciła do tej kawiarni Buraka - niech chłop się parę razy zastanowi nad swoimi czynami . Odcinek mnie trochę wynudził. Spodziewałem się czegoś bardziej zabawnego itp... Mała Kiraz waliła niezłe teksty, ale to wciąż za mało.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jun 23, 2022 20:02:40 GMT
Matthias idziesz jak burza, jeszcze mnie dogonisz.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 24, 2022 14:45:12 GMT
Next Dzisiaj obejrzę 47, może 48... Zobaczę z resztą.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jun 24, 2022 18:11:40 GMT
Next Dzisiaj obejrzę 47, może 48... Zobaczę z resztą. Idziesz jak burza jesteś już na drugim sezonie.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 24, 2022 19:27:02 GMT
Odcinek 47Serkan z Edą spędzają upojną noc. Oczywiście, nasze oczy niczego nie dostrzegły pikantniejszego prócz słów "wspaniała noc". Widz musi się domyślić. Zapewne poczęli tej nocy braciszka czy tam siostrzyczkę dla Kiraz, która się domaga rodzeństwa, a szczególnie brata... Romantyzmowi nie ma końca. Mamy łóżko, mamy różę - ach, i och! Serkan daje telefon Edzie, by odsłuchała wiadomość od matki i czego się dowiaduje ukochana? Że Kemal jest ojcem Serkana Po prostu to jest takie przewidywalne wszystko... Obstawiam, że nic nie powie! Nic nie piśnie, i Serkan będzie miał potem do niej uraz za to, że mu nic nie powiedziała . Chociaż teraz Aydan, za namową Edy, wyznaje chłopakom prawdę - i tak jak się spodziewała, Serkan nie jest w stanie tego zrozumieć. Do Kemala widać też nie może dotrzeć informacja, że po 35 latach, ma syna Melo chce wzbudzić zazdrość Buby... I jakoś jej to idzie. I w jakimś stopniu jej się to udaje. Wypytuje Melo, kim jest ten tajemniczy facet, z którym cały czas esemowała pod stołem . Serkan postanawia oświadczyć się Edzie, i w tym celu informuje "Melo", która z kolei roznosi tę informację dalej. Dobrze, że to wszystko teraz szybko drgnęło do przodu. Myślałem, że nie doczekam się tego. Denise - całkiem nie rozumiem, co ona robi jeszcze w tym serialu. A Kiraz znowu w tym odcinku była do schrupania. Akcja ze szkołą była najlepsza! Jak się na coś uprze, to nie odpuści. Widać - córeczka mamusi. Odcinek lepszy od poprzedniego, zdecydowanie . Powoli zbliżamy się do końca .
|
|
|
Post by Matthias on Jun 25, 2022 14:29:39 GMT
💥28 czerwca turecki serial „ Zapukaj do moich drzwi / Sen Çal Kapımı” z Hande Erçel i Keremem Bursinem rozpocznie swą emisję na kanale Mega TV w Chile.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 2, 2022 18:56:48 GMT
Odcinek 48Muszę powiedzieć, że obejrzałem cały odcinek i bardzo mi się podobał. Przez pierwszą część odcinka, przewijał się ślub, romantyczne spotkanie całej rodzinki, miesiąc miodowy. Oczywiście, nie mogło być tak kolorowo i problemy zaczęły zasypywać firmę Art Life... Bankructwo - jak jeden projekt może zaprzepaścić życie firmy. Projekt w Katarze odpadł i proszę bardzo - firma zbankrutowała. Aydan, Ayfer jednoczą siły, próbują jakoś zebrać fundusze, Eda dowiaduje się przypadkiem - gdyby nie miała alternatywnej karty kredytowej, to z pewnością Serkan bardzo szybko by się zorientował, że coś jest nie tak w firmie. A tak chociaż jakoś przebrnął z Edą przez ten miesiąc miodowy. Kiraz za każdym razem musi dowiadywać się wszystkiego i mówić potem, jak to naprawdę jest. Scena, gdy przyszła z puszką pieniędzy, by nie sprzedawał jej kucyka potrafi chwycić za serce. Taki mały szkrab, a tak bardzo chce pomóc. I wie, czym jest bankructwo. Melo i Buba mają się coraz bardziej ku sobie. Nawet pamiętają pierwsze swoje spotkanie i najdrobniejsze szczegóły z nim związane. Z pewnością będą razem. Serkan sprzedaje swoje udziały, żeby ratować Art Life, i by marzenie Edy się spełniło we Włoszech. A tą panią Deniz, to głowę wziąć jej i między talerze i takie wielkie BUM. Co za babsztyl. No ludzie drodzy. Tylko by zaciągnęła Serkana do łóżka... Karty rozwodowe jak przyniosła, jako prezent ślubny, mnie rozłożyły na łopatki Do końca pozostały jeszcze 4 odcinki. I ciekawi mnie, co przez te 4 odcinki jeszcze pokażą . Nie spodziewałem się, że drugi sezon mnie tak zainteresuje.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 3, 2022 19:09:57 GMT
Odcinek 49Odcinek przyjemny, nie nudził się zbytnio przy nim. Widać, że to taka teraz lekka komedia romantyczna . Kiraz za wszelką cenę chce mieć braciszka. Dopytuje się całej rodziny, skąd się biorą dzieci - Ci próbują jej to jakoś wytłumaczyć, ale na próżno Taka mała, a tak chce rodzeństwo. By miała się do kogo przytulać . Melo i Buba już całkowicie się poddali i nawiązali romantyczną więź pomiędzy sobą. Próbują to ukryć przed światem, ale ta mała jedna istotka, nawet przekupiona lodami, wyśpiewuje wszystko Edzie . No cóż. Myślę, że w następnym odcinku wszyscy się dowiedzą o związku Melo i Buby. Kemal się oświadcza Aydan - po tylu latach, w końcu i oni mają prawo do bycia szczęśliwymi . Seyfiemu obcięła Aydan połowę pensji i zaczęły się cyrki Uwielbiam tę dwójkę. Komedia na całego. Serkan rozpoczyna pracę jako nauczyciel architektury. Nawiązuje dość dobre relacje ze swoimi studentami. Dodatkowo Kiraz mu podpowiada w pewnych sprawach związanych z odrabianiem prac domowych Serkan jeszcze wielu rzeczy musi się nauczyć. Eda tyle żarcia wsuwała i spała, że od razu wiedziałem - ciąża . Spełnili marzenie Kiraz o rodzeństwie. Ona chce brata, ale to matematycznie tylko 50% szans . Znając scenarzystów - będzie to chłopak. Serkan jest wniebowzięty i zaskoczony jednocześnie . Piril, Engin godzą się z Serkanem, i zaczynają od nowa wspólne życie biznesowe. Bez któregoś z nich, nie ma reszty. Serkan był brakującym ogniwem, ale bez niego, reszta dawała sobie świetnie radę. Zawsze był w pobliżu. To się nazywa prawdziwa przyjaźń
|
|
|
Post by Matthias on Jul 5, 2022 18:54:44 GMT
Odcinek 50Niniejsyz odcinek to istna komedia . Idealnie pokazuje jak jedna osoba rozpowszechnia plotkę. Choć w każdej z trzech plotek, które Erdem zaczął rozpowszechniać wśród obsady - miała swoje źródło prawdy. Małe bo małe. 1. Ciąża. Temat, który przewija się od poprzedniego odcinka. Seyfi z Erdemem znajdują w jednym z plecaków kwas foliowy i zaproszenie na kolejne badanie USG. Erdem rozpowiada plotkę, że to Aydan jest w ciąży. Aydan uważa, że to Pina. I tak to krąży, i krąży. W końcu na samym końcu, przy spotkaniu z mamą Kemala, partnera Aydan, wychodzi prawda o ciąży Edy . A ile przy tym śmiechu. 2. Cenk - Eda wspomina przez moment o Cenku, i Aydan rozpowiada wszystkim, że Eda ma depresję (którą Erdem również wymyślił i powiedział innym), i postanawia udać się do Cenka, do Włoch - zostawiając Serkana Istne wariatkowo. Paraliż prawej strony twarzy Aydan po nieudanym zabiegu estetycznym w tanim jakimś punkcie przyprawia wszystkich o mdłości i przerażenie Kiraz znowu chce lody, jako łapówkę za milczenie Odcinek bardzo zabawny, podobał mi się. Taka miła odskocznia. Mało Engina i Piril było, ale patrząc na poprzednie odcinki, należało się obecnie skupić na głównej parze - w końcu spodziewają się drugiego dziecka . Dwa odcinki pozostały do końca. Aż się boję pomyśleć, co jeszcze wymyślili.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 6, 2022 19:20:00 GMT
Odcinek 51Odcinek praktycznie o wszystkim i o niczym... Ciąg dalszy ciąży, po przeskoku czasowym. Teściowa Aydan zjechała do jej rezydencji i uprzykrza jej życie. Aydan z Seyfim mają jej już dosyć. W końcu mama Kemala prosi Serkana o rękę Aydan, a ten się godzi. Czyli wychodzi na to, że staną się wielką szczęśliwą rodzinką. Kiraz jest smutna z powodu tego, że większym zainteresowaniem będą obdarzać teraz braciszka (dobrze, że chociaż płeć poznali, bo bym nie wytrzymał już kolejnego całego odcinka, na patrzeniu jak Serkan przeżywa, czy to chłopiec - czy jednak dziewczynka). I postanawia zrobić wszystko, żeby zwrócić na siebie uwagę. Pomysł z Canem, żeby wziąć ślub - genialny . I prawie cały odcinek - historia zaginionego pierścionka Aydan... Obrywa się Keremowi, który dostał się na studia, ale czuje się jak czarna owca w rodzinie. Cokolwiek złego się dzieje, to jego wina . Serkan nie może pogodzić się z tym, że Eda jest taka "spokojna", więc postanawia na własną rękę znaleźć lekarza, który zajmie się Edą i ciążą . To już jest prawdziwa obsesja... Burak przechodzi różnorodne testy Melo i Ayfer, żeby poświadczyć, że jest odpowiednim kandydatem na męża dla Melo. Osobiście, sam bym tego jedzenia nie tknął . Poprzedni wydawał mi się lepszy odcinek. Został przede mną już tylko finałowy. Cały czas jestem ciekaw, co jeszcze im przyszło do głowy. Większość wątków została już pozamykana.
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Jul 7, 2022 14:46:12 GMT
Nieuchronnie zbliżamy się do końca serialu u nas , ciekawe co puszczą po
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jul 7, 2022 14:52:53 GMT
Nieuchronnie zbliżamy się do końca serialu u nas Kogo moje oczy widzą. Dawno do nas nie zaglądałaś.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 7, 2022 14:56:57 GMT
nesaga witaj . No patrz! Cóż za przypadek. W TV kończą SCK, a ja obejrzę dzisiaj finałowy odcinek z literkami Trafiłem idealnie.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 7, 2022 16:45:26 GMT
Odcinek 52 - FINAŁNo i nastała ta piękna chwila, kiedy zakończyłem przygodę z SCK, oglądając finałowy odcinek. I pomyśleć, że tak długo się zbierałem do zakończenia tej produkcji . Na początek, siostra Ayfer. Dopiero pod koniec odcinka, siostra Ayfer wpada w oko lekarzowi, który zajmuje się ciążą Edy. Gdy ciotka wpada pod jego samochód, ten bierze ją na ręce i zanosi do szpitala. I en tekst, że lubi podnoszenie adrenaliny Miłość widać, że będzie kwitła. Szkoda, że Melo jednak nie związała się z Bubą. Że ten związek nie wypalił. Trzymałem za nich kciuki, a tu się okazuje, że Melo "zakochała" się od pierwszego spojrzenia w doktorze Hakanie, który również ją podglądał w kawiarence. Nie wiem, czy scenarzyści dobrze zrobili, stosując taki chwyt. Z jednej strony w porządku, chcieli pokazać, że nie zawsze są szczęśliwe zakończenia tzn. bohaterowie nie łączą się ze sobą. Z drugiej strony - dopingowałem im. W końcu Melo tyle przeszła.... Połknięcie przez nią pierścionka - tak się spodziewałem, że będzie. To było takie przewidywalne . Większość obsady trafia do szpitala i się spotyka tam, a głównej - Edy - nie ma, bo rodzi pod drzewem, na łonie natury . Zabawna była scena, jak tak sobie siedzieli i podziwiali, kto co sobie uszkodził Aydan na kropelkach, Engin nadgarstek, Ayfer łokieć, Melo z gardłem problemy, Erdem z nogą . Zamieszanie się zrobiło z postacią Kerema, który miał zamiar porzucić studia, pojechać do Konyi pracować na polu, potem wrócił, i w sumie w ostatniej scenie - nie dojrzałem go. Podobnie jak Buby. A powinni być. W końcu, to też była jakby nie patrzeć "rodzina" . Kerem się stara być dobrym mężem i ojcem. Dba o wszystkich. Reasumując - odcinek pokazał, że serial był prawdziwą komedią i komedią romantyczną. Przyjemnie mi się ten ostatni odcinek oglądało. Zmieniłbym parę drobnostek, inaczej pokończył wątki, ale tak jak zostało to przedstawione - również nie jest złe . Produkcję uznaję za dobrą. Wątki pozamykane, bohaterów nie wiadomo ilu nie było. Dobrze, że telewizja nasza postanowiła wyemitować ten serial w naszej telewizji . Niech każdy sobie obejrzy Edę i Serkana. Jeśli miałbym coś jeszcze od siebie dodać - najlepsze odcinki były do odcinka 11/13... To było coś mocnego. Później troszkę słabiej. Drugi sezon skupił się na komedii - to było widać. Czy wrócę do serialu? Wątpię. Może dla paru scenek. Pobrałem wiele melodii z tej produkcji, i sobie słucham. I dobiegła w ten sposób podróż z Edą i Serkanem, którzy nie darzyli się na początku wielbieniem siebie, lecz czas pokazał, że z jego biegiem, wszystko może się zmienić . Kto nie oglądał - niech obejrzy. Tylko tyle, i aż tyle!
|
|