|
Post by Matthias on Dec 29, 2022 15:33:37 GMT
📸💫 Gwiazdy serialu Disney Plus „ Aktrist” spotkały się
|
|
|
Post by Matthias on Mar 27, 2023 16:00:39 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 29, 2023 17:12:03 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2023 8:50:25 GMT
Zapowiedź:
|
|
|
Post by lucy on Apr 10, 2023 11:40:04 GMT
Niezły ten zwiastun.
|
|
|
Post by mira on Apr 11, 2023 7:47:13 GMT
Fajne, myślę, że obejrzę, jeśli gdzieś znajdę napisy
|
|
|
Post by Matthias on Apr 18, 2023 17:28:16 GMT
Bardzo mi się podoba.Oficjalny plakat produkcji:
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2023 13:39:53 GMT
🔥Platforma cyfrowa Disney Plus przypomina o premierze serialu "Aktorka/Aktris" 31 maja. W rolach głównych Pinar Deniz i Uraz Kaygiraloglu
|
|
|
Post by lucy on May 11, 2023 21:57:38 GMT
Nowy zwiastun..
|
|
|
Post by Matthias on May 15, 2023 14:41:15 GMT
✨W serialu „Aktorka” Pinar Deniz była pod wrażeniem rozwoju swojej postaci i jej nieprzewidywalności. W tej historii jedna z czołowych tureckich gwiazd ukrywa się za maską i jest seryjnym mordercą. Granie roli zabójcy i odkrywanie jej perspektywy na to, co się dzieje, było dla aktorki bardzo ekscytujące, a także odczuwanie opanowania tej postaci. Uważa tę rolę za prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza po emocjonalnej roli Ceylin w serialu „Yargi”.
|
|
|
Post by lucy on May 24, 2023 10:39:03 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 24, 2023 17:15:42 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 24, 2023 17:45:20 GMT
Czekam . Z chęcią sobie zerknę .
|
|
|
Post by lucy on May 27, 2023 16:25:02 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2023 9:37:09 GMT
|
|
|
Post by mira on May 31, 2023 9:47:33 GMT
Nie mam Disney+, ale obejrzę w wolnym czasie. Ciekawi mnie fabuła, te ciągłe przebieranki, poza tym lubię Pinar i Uraza, no i na plus, że to nie jest tasiemiec.
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2023 10:23:33 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2023 11:21:58 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 31, 2023 14:32:17 GMT
Jak tylko gdzieś będę miał dostęp, to zabieram się za oglądanie .
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2023 15:18:37 GMT
Jeszcze taki filmik.
|
|
|
Post by lucy on Jun 1, 2023 13:23:55 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jun 3, 2023 10:54:51 GMT
💥Serial „Aktorka” zadebiutował na pierwszym miejscu na tureckim Disney Plus
|
|
|
Post by Matthias on Jun 5, 2023 16:09:44 GMT
Odcinek 1Czekałem, czekałem i się cierpliwie doczekałem . Dość ostro rozpoczął się odcinek i cały serial. Mamy bohaterkę, którą gra Pinar Deniz. Zabrakło jej paliwa, i dobrze, że przejeżdżał jakiś gościu tą trasą, na której ona stanęła. Niby wszystko pięknie ładnie, rozmowa się klei. On mówi, że przypomina mu pewną aktorkę. Ona przytakuje - "Wiele osób tak mówi". I gdy każe mu skręcić - samochód uderza w drzewo. Domyśliłem się, że kierowca samochodu nie jest przytomny. Jednakże nie spodziewałem się, że jest martwy... Ładnie go "Pinar" urządziła. Oj, bardzo ładnie. Nożykiem rach ciach - i gościu padł. Wykrwawia się w aucie. A żeby nie zostawić żadnych dowodów - bierze i rozlewa po aucie mały bak benzyny, po czym zamaszystymi dwoma ruchami - podpala samochód z mężczyzną w środku. Wariatka. Jeszcze po zamordowaniu gościa, tańczyła i uwieczniała swoją zakrwawioną twarz. Pewnie taki jej fetysz. A gdy wkracza na główną drogę - już czeka na nią samochód z szoferem, gdzie doprowadza się do porządku. Yasemin... W samochodzie przybiera swoją prawdziwą twarz? Doprowadzona do porządku, wychodzi wprost na czerwony dywan. Czy w taki sposób się odstresowuje? Mordując ludzi? Osobą, którą pozbawiła życia jest Cetin Rahmi, który był zamieszany w sprawę związaną z molestowaniem dzieci. Czyżby Yasemin jednak była "bohaterką", która oczyszcza świat od złej energii czyt. ludzi? Interesujące. A ludzie w mediach społecznościowych dzielą się jak zawsze na dwie strony. Traktując Yasemin jak bohaterkę, a druga połowa jak mordercę. Ahmet, jej szofer, z którym trzyma sztamę, proponuje jej kolejne zlecenie. Bahadir Nevi - pisarz, który źle potraktował swoją dziewczynę... Auć. Czy pozbawi go życia? W programie Ibrahima podczas wywiadu jest taka scena - jawa czy sen, cholera wie, gdzie opowiada o swojej przeszłości. Jak poznała Ahmeta (opowiada także pokrótce o jego życiu), wspomina swoją siostrę, którą nieumyślnie pozbawiła życia, jej znak zodiaku to rak. I że mordowanie ludzi to przyjemność. I morduje, bo może. Ale wybucha pożar i wszystko pryska . Fatih kupuje od Didem kawiarenkę. Wieczorem Yasemin ucieka do niej, ale rozmowa coś się nie klei z nowym gościem. Czy się w nim zakocha? Czas pokaże. Wiemy tylko tyle, że pochodzi z więzienia. Za co siedział? Tego nikt nie wie... Yasemin jedzie w miejsce, gdzie ma się spotkać niby z tym pisarzem. I kiedy przygotowuje się do popełnienia morderstwa - ten już leży martwy. Ktoś za nią popełnił tę zbrodnię. Tylko pytanie kto? Od jakiegoś czasu wysyła wiadomości, nie przedstawiając się. Yasemin wie, że ta osoba zna jej imię, zna jej prawdziwe oblicze i dodatkowo zna każdy jej kolejny ruch. Czy powinna się obawiać tej osoby? Odcinek mi się podobał. Na chwilę obecną był to tylko 1 odcinek, jednak muszę przyznać, że Pinar Deniz świetnie odegrała rolę aktorki - Yasemin i morderczyni. Czekam z niecierpliwością na drugi odcinek.
|
|
|
Post by mira on Jun 6, 2023 6:58:08 GMT
Matthias, zachęciłeś mnie do oglądania. Właściwie i tak miałam taki zamiar, ale dobrze wiedzieć, że serial się podoba. Obejrzę, jak będzie więcej odcinków
|
|
|
Post by Matthias on Jun 6, 2023 15:41:51 GMT
mira widziałem, że są wszystkie. Dzisiaj nadrobię jeszcze ze dwa, bo wyjeżdżam na weekend do Krakowa, ale jak wrócę to dokończę. Opinie pochlebne słyszałem na temat serialu .
|
|
|
Post by lucy on Jun 8, 2023 9:14:48 GMT
Opinie pochlebne słyszałem na temat serialu . To ja znowu czytałam, że serial jest ogólnie bardzo słaby, w tym nudny i bez fabuły, która w dodatku jest mocno przewidywalna. I taka jest przeważająca większość opinii zarówno na FB jak i na stronach zagranicznych. Co prawda widziałam kilka pozytywnych komentarzy, ale są pewnie od fanów aktorów, a ci będą zawsze choćby na siłę bronić ich projektów. Także ja sobie jednak odpuszczam.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 11, 2023 20:22:04 GMT
Wiesz, lucy, bazowanie na czyichś komentarzach może być jakimś powodem do tego, czy oglądać czy nie oglądać, ale dla mnie to jest totalna głupota. Ja lubię Pinarkę, ale oglądam nie dla niej, lecz dla fabuły. Zainteresował mnie całokształt. A jakbym miał oglądać to, co podoba się innym (i znowu część na tak, część na nie), to musiałbym oglądać wszystko. Dlatego wolę sam wyrobić sobie opinię na temat tej produkcji. Oczywiście, zerkam co inni sądzą na ten temat, ale no nie popadam w jakiś obłęd. Jak mi się nie spodoba, a powstanie drugi sezon, to nie będę oglądać. Można według mnie nieźle się przejechać na opiniach innych.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 13, 2023 18:55:14 GMT
Odcinek 2Drugi odcinek dość mocno się rozpoczął... Yasemin ucieka przed policją i nagle BUM, potrącona zostaje przez samochód. Auć. Wyglądało to dość realistycznie. Na szczęście okazuje się, że to tylko była rola w filmie... I nic tak naprawdę Yasemin się nie stało. Kiedy odpoczywa w swojej przyczepie, dostaje kolejne wiadomości od tajemniczej osoby, która wskazuje następną ofiarę. Prawniczka Julide Kumcu - zabiła psa. I żeby była sprawiedliwość, trzeba pozbyć się tej kobiety... W gazetach pojawiają się informacje o dwóch poprzednich ofiarach seryjnego mordercy - Bahadira i człowieka na portierni, których Yasemin tak naprawdę nie zabiła. Ma swojego "partnera" od brudnej roboty. Po nieco "wybuchowym" biegu, Yasemin podbiega pod kawiarenkę Fatiha i prosi o wodę, a później o kawę na wynos. Nic ciekawego się w sumie w tej scenie nie wydarzyło. Żadnego pocałunku, zauroczenia... Coś mi nie pasuje ta Ekin... Za słodka z niej dziewczynka. Ale Yasemin jakoś to nie przeszkadza i zaprasza ją do siebie. Myślę, że wciągnie ją w zabijanie ludzi. A może ona sama zabija? Wieczorem zajeżdża na motocyklu do Fatiha. Już mają się kochać, gdy nagle! Znikąd wyrasta przed nimi syn Fatiha . Cóż za niezręczna sytuacja. Zastanawiam się tylko, po co pojechała do niego Yasemin? Przegrzebała cały salon, łazienkę... Czego tak naprawdę szukała? Wzięła nożyk i co? Zaszlachtuje Fatiha? Julide umiera nie wiedząc nawet, kto podrzyna jej gardło. Yasemin spragniona krwi i walki ze swoim "rywalem | partnerem", decyduje się sama popełnić morderstwo. Ach, jaka ona uradowana po tym jest. Już następnego dnia pojawiają się wzmianki w internecie, że prawniczka nie żyje. Ale co najlepsze... Tajemniczy Partner wciąż podsyła wiadomości. I na wieczorze, gdzie będą wręczane nagrody, ktoś ma umrzeć. Tylko kto? I okazuje się, że mało przyjemny gościu zostaje otruty. Ten od scenariusza do nowej produkcji, w której Yasemin ma zagrać łowcę. Kto stoi za morderstwem? Ekin wychodzi na to, że nie. Menadżer Yasemin także nie. To musi być ktoś z bliskiego jej otoczenia. I jeszcze ta informacja o kamieniach żółciowych. Jakby miał radar w oczach. Odcinek mi się podobał. Jutro z chęcią obejrzę kolejny.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 24, 2023 7:44:18 GMT
💥 Użytkownicy mediów społecznościowych, a także część dziennikarzy ostro skrytykowali najnowsze seriale Disney Plus „Aktris” i „Arayis”, nazywając je stratą czasu.
|
|
|
Post by mira on Jul 21, 2023 12:04:35 GMT
Matthias, obejrzałeś do końca? Ja zaczęłam oglądać i weszłam tu, by najpierw poczytać Twoje komentarze, ale widzę, że na dwóch odcinkach się skończyło... Akurat oglądam drugi. Póki co bawię się całkiem nieźle.
|
|