|
Post by Matthias on Jul 21, 2022 19:42:11 GMT
Ja tam lubię Binnur i tę jej "wariację". Jak ją zobaczyłem w tym przebraniu, to parsknąłem śmiechem . Przynajmniej jakiś "wątek", który mnie rozbawił .
|
|
|
Post by Matthias on Jul 21, 2022 20:16:51 GMT
💥Według Birsen Altuntas, Necmi Yapici dołączył do obsady serialu „ Senden Daha Guzel” jako mafiozo z Adany o imieniu Bahattin. Tak, wciąż oglądamy letnią komedię romantyczną. Ale teraz także z mafią.
|
|
|
Post by mira on Jul 22, 2022 7:02:27 GMT
A nich się dzieje. Byle w tym wszystkim nie zapomnieli o pięknym wyeksponowaniu historii miłosnej.
|
|
|
Post by julia on Jul 22, 2022 9:04:31 GMT
A nich się dzieje. Byle w tym wszystkim nie zapomnieli o pięknym wyeksponowaniu historii miłosnej. Myślę, że nie zapomną , bo już pojawiła się zazdrość o Alego, zwłaszcza po tym, jak Ali przyssał się do Efsun w końcówce ostatniego odcinka Czekam na dalszy rozwój wypadków...
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 22, 2022 10:38:06 GMT
Ja tam lubię Binnur i tę jej "wariację". Jak ją zobaczyłem w tym przebraniu, to parsknąłem śmiechem . Przynajmniej jakiś "wątek", który mnie rozbawił . Ale po co ona się przebrała? Bo naprawdę tego nie ogarnęłam.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jul 23, 2022 20:36:18 GMT
Ja tam lubię Binnur i tę jej "wariację". Jak ją zobaczyłem w tym przebraniu, to parsknąłem śmiechem A ja się wreszcie dziś zorientowałem że oglądałem już te aktorkę gdzieś. Grała w kuzey ile yıldız bratową protki.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 23, 2022 21:04:33 GMT
Ja tam lubię Binnur i tę jej "wariację". Jak ją zobaczyłem w tym przebraniu, to parsknąłem śmiechem A ja się wreszcie dziś zorientowałem że oglądałem już te aktorkę gdzieś. Grała w kuzey ile yıldız bratową protki. A widzisz. Ja nie oglądałem tamtego serialu jeszcze .
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jul 23, 2022 21:48:41 GMT
A widzisz. Ja nie oglądałem tamtego serialu jeszcze . Widziałem że skądś ją znam.
|
|
|
Post by mira on Jul 25, 2022 14:19:52 GMT
Po szóstym odcinku wciąż nie wiemy wiele więcej na temat dzieciństwa bohaterów. Było jakieś wspomnienie z piłką, za której porysowanie Emir został skarcony przez ojca i ze szkołą średnią Efsun, w której nie zachowywała się zbyt poprawnie i miała na pieńku z chłopakami. Ale to wszystko. A ja nadal nie rozumiem, co takiego złego ojciec zrobił Emirowi, bo że był może trochę oschły czy dużo od niego wymagał, jeśli chodzi o naukę, to jeszcze nie katastrofa. No i czemu matka porzuciła Efsun, zamiast zabrać ją ze sobą? Przecież mogła wynająć jej w Stambule jakąś opiekunkę, skoro dużo pracowała - już lepsze to, niż w ogóle nie widzieć córki.
Burak całkiem nieźle wypada w scenach zazdrości, ale mimika Cemre jest zdecydowanie bogatsza. Ja już bym chciała, żeby tu jakieś wyznania padły, ale wiem też, że nie ma się co spieszyć, bo zwykle potem są maksymalnie 2-3 odcinki sielanki, po czym scenarzyści fundują nam bolesne rozstanie. Jednak wolę jeszcze trochę popatrzeć, jak to uczucie się rozwija.
|
|
|
Post by Mavi on Jul 25, 2022 18:18:45 GMT
Obejrzałam przez weekend 5 odcinków. Oczywiście, bez suwaczka się nie obyło (kompletnie nie interesi mnie dietetyczka, internistka, filozof i zazdrośnik). Przyjaciółka głównej jest znośna. Burak zamiast atakować klatą co odcinek powinien się dokształcić aktorsko. Cemre jest spoko.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 25, 2022 18:44:43 GMT
Co wy chcecie od tego Buraka? Podajcie mi przykład sceny, gdzie nie podołał aktorsko, bo może przeoczyłam... Ja nie widzę u niego żadnych braków i doceniam, że daje z siebie wszystko w tej roli playboya-lalusia... A może pokaże nam jeszcze więcej?
|
|
|
Post by mira on Jul 25, 2022 19:00:13 GMT
@trollka, ja tam nic nie chcę, mnie pasuje. Napisałam jedynie, że Cemre ma bogatszą mimikę, ale też nie wyobrażam sobie, by mężczyzna cały czas robił takie miny, jednak wyglądałoby to trochę dziwnie. No chyba że mówimy o roli totalnie komediowej, ale ta taka nie jest.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jul 25, 2022 19:40:46 GMT
Co wy chcecie od tego Buraka? Podajcie mi przykład sceny, gdzie nie podołał aktorsko, bo może przeoczyłam. Ja jak zaczynałem oglądać tureckie seriale, to nie przeszkadzał mi Can Yaman. A teraz, jestem już w tym prawie cztery lata i nie mogę go oglądać. Jest strasznie drewniany, jedyne co ma to gołą klatę, zero umiejętności. To samo jest z burakiem, ma parę scen gdzie jest w miarę, ale większość jest na poziomie dziecka z kółka teatralnego. Każdy może się douczyć. Zagra w 5/6 serialach, będzie za stary i już nigdzie nie zagra. Zgadzam się z Mavi że musi się douczyć. Tobie to nie przeszkadza bo paczysz na jego fizyczność. Dla mnie uroda to nie wszystko. Potrzebuję tez tej emocjonalnej strony, a Burak emocjonalnie jest po prostu kiepski.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 25, 2022 20:35:09 GMT
Odcinek 6Mavi - witamy w gronie oglądających . Nie martw się. Ja nie mogę przeboleć Yasara, który przygotował w 5 odcinku tę jakże 4-stronicową przemowę do swej żony. Boże. Niech on się z nią rozstanie i będzie po problemie. Mimo, że jest mała tutaj obsada - to pracownicy kliniki potrafią człowieka delikatnie mówiąc, zniesmaczyć oglądanie serialu... Ali powoduje już kłótnię po "pogodzeniu" między Emirem a Efsun... Ten jej nie wierzy, ta mówi że to nie jej wina, ten ją oskarża o spoufalanie się, ta mówi, że to nie tak... DLACZEGO NIE MOGŁA POWIEDZIEĆ MU PRAWDY? No tak... Bo to kuźwa jest serial i będą to ciągnąć w nieskończoność... Tylko kulkę sobie strzelić w głowę. Ile można razy oglądać odgrzewane kotlety? Boże... Binnur i Yasar - ta scena jest dla mnie taka żenująca... Znowu temat żony. Szkoda czasu na tę scenę. Wolałem patrzeć na Serpil i jej podejrzenia męża o zdradę. Podobnie ma się z Burcu, Sarpem i Cemem - ziewanie oznacza znużenie? Wolałbym się osobiście skupić na relacji Emir - Efsun - Ali, opcjonalnie jeszcze Pervin - Kaya - Serpil . Reszta mnie mało co interesuje. Sprawa z koniem już prawie wyjawiła sekret Efsun, ale znów co blisko, to jest wciąż daleko. Emir nie miał tej przyjemności, by dowiedzieć się, kim tak naprawdę jest Efsun . A szkoda. Sesja zdjęciowa z serami i winogronem - bardzo mi się podobała . No i akcja z pacjentką Emel... Ali nie chce przyjąć, to mu się dostaje od Efsun i Emira . I jeszcze na złość Emir prosi Efsun o naradę w jej sprawie. Świetnie! Tak trzymać. A pani Emel jak widać, wyczuwa zakochanie na odległość Już ją lubię. Taktyka Emira z suszarką do włosów była dobra. Jednak w obecnych czasach - taktyka na kubek cukru - jest fenomenalna! W końcu wszędzie cukru brakuje... Cóż począć nam pozostaje. Gdzie Efsun, tam Ali.. .Gdzie Ali, tam się Emir gotuje Jeśli chodzi o Binnur - wolę jej sceny z Canan, tą sekretarką. Znacznie są zabawniejsze, aniżeli sceny z tym personelem, który tak naprawdę jest zapchaj dziurą w tym serialu. Najbardziej z całego serialu podobała mi się scena przy stole. Jak wszyscy przy nim zasiedli, a główny gość, pani Emel, zaspiewała swoim towarzyszom jedną ze swych piosenek. I ten romantyczny taniec naszej dwójki Mam szykować się na ślub? Nie... Bo przecież trzeba zasięgnąć po sprawdzony motyw i pokazać Emirowi, jak niby Ali całuje Efsun. Doprawdy? To już jest takie niesmaczne. Co serial, to coś takiego ma miejsce. Pierwsza połowa odcinka mnie znudziła tymi zapychaczami scenami. Druga - była znacznie lepsza. Najlepsze sceny: STÓŁ, ZDJĘCIA Z SEREM I WINOGRONEM, EMIR i AKCJA Z SUSZARKĄ DO WŁOSÓW.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 27, 2022 8:17:53 GMT
Wczoraj był podobnież jakiś mecz, stąd możliwe te spadki. Odcinek oceniany na bardzo dobry. 📌 Reytingi za 26.07.2022:ТОТАL:2. Senden Daha Güzel (7 odcinek) - 3.84% ⬇ (-0.11)
5. Balkan Ninnisi (5 odcinek) - 1.88% ⬇ (-0.68) АВ:2. Senden Daha Güzel - 2.72% ⬇ (-0.38)
4. Balkan Ninnisi - 2.08% ⬇ (-0.41)
|
|
|
Post by mira on Jul 27, 2022 9:37:40 GMT
Nie jest najgorzej, chociaż szału nie ma i raczej już nie będzie. Wczoraj po raz pierwszy oglądałam live i było całkiem sympatycznie.
Zaskoczyło mnie jednak, że tajemnice wychodzą na jaw jedna po drugiej i nie ma z tego żadnej większej dramy. Emir i Efsun wciąż się kłócą, godzą, kłócą, godzą, ale te kłótnie nigdy nie są jakieś dramatyczne, szybko im przechodzi. W sumie jest to na plus, jeśli chodzi o ich relację, ale czy widzowie nie potrzebują jednak trochę dramatu? Sprawa z operacją matki Efsun wyjdzie w przyszłym odcinku, ale wydaje mi się, że z tego też nie będzie większej dramy. No i Ali chyba też już nie będzie mieszał, bo niby wyjeżdża. Ale czy na pewno? Czy Hakan odszedłby z "Yargi" dla kilku odcinków w tym serialu? Chyba że ma coś innego w zanadrzu, albo odgórnie uznano, że w "Yargi" jego rola się skończyła.
Co mamy w zanadrzu? Mamy krem Efsun. Zastanawiam się, czy czasem Serpil nie zajęła się jego produkcją i te pudła, które skrywa na strychu, nie są związane właśnie z tym tematem. Mamy temat byłej żony Emira. W serialu nie było póki co nic na ten temat, ale w opisie postaci było i w którymś momencie musi to wyjść. Chyba że serial wcześniej skasują i nie zdążą wprowadzić tego wątku... Mamy żyjącego w nieświadomości ojca Efsun, tu może być jakiś większy dramat, jak ojczulek dowie się prawdy i może zawita do Stambułu. Mamy temat Emira i jego ojca (adopcji Emira również), Efsun i jej matki. Mamy traumę Efsun - tu na pewno będzie tak, że Emir pomoże jej się z tym uporać i dzięki niemu Efsun znów będzie operować, ale na to przyjdzie nam jeszcze poczekać...
Oczywiście są też wątki dotyczące postaci pobocznych. Początkowo wydawało się, że Binur spogląda na Metego, teraz wygląda na to, że Mete i Sirin mają się ku sobie (Jak mi się dziwnie na to patrzyło! Choćbym nie wiem, jak się starała, wciąż mam przed oczyma Deren i Cey-Ceya...), chociaż jeszcze tego nie wiedzą. A Binur jakoś pokrętnie zbliża się z Yasarem. Są też Burcu i Cem, ale ich wątek mnie nudzi. Natomiast bardzo ładnie wyglądają Sarp i Asli - tej parze kibicuję.
Cemre momentami kiepsko wyglądała we wczorajszym odcinku. Sama nie wiem, jakby niewyspana, chora, przemęczona? Mam nadzieję, że mimo intensywnej pracy, znajdzie czas na odpoczynek.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 27, 2022 10:33:35 GMT
Ja jestem po 6. odcinku i czekam na kolejny. Serial jest coraz lepszy, a Burak i Cemre w tym wszystkim najlepsi.
|
|
|
Post by julia on Jul 27, 2022 19:20:53 GMT
Pierwsza połowa odcinka mnie znudziła tymi zapychaczami scenami. Druga - była znacznie lepsza. Najlepsze sceny: STÓŁ, ZDJĘCIA Z SEREM I WINOGRONEM, EMIR i AKCJA Z SUSZARKĄ DO WŁOSÓW. Odcinek 6.
Serial nadal mi się podoba, choć zgadzam się z Tobą, że pierwsza część była słabsza niż druga, choć osobiście się nie nudziłam. W drugiej było wiele ciekawych scen. Emir w rozmowie z Efsun stwierdził, że nie ma ludzi niezastąpionych, więc i jego miejsce z powodzeniem zajmie Ali. Wzrok Efsun wiele mówiący Pani Emel czuje ,że tych dwoje może się zbliżyć do siebie i dlatego prosi o ich wspólny taniec. Potem powiedziała: - "Nie odpuszczaj tej dziewczyny" Efsun , zraniła trochę Pervin , mówiąc, że w dzieciństwie dzieciakom, które jej dokuczały , mówiła, że mamą jest sama Emel no, ale Pervin zasłużyła na to. Fakt poświęciła życie karierze, teraz specjalnie sprowadziła córkę, aby choć z daleka na nią patrzeć i słyszeć jej głos. Kaya od serca zaczyna rozmawiać z Emirem. Zabawna jest scena z suszarką No i igła zazdrości , gdy Ali namiętnie całował Efsun... Co mamy w zanadrzu? Mamy krem Efsun. Zastanawiam się, czy czasem Serpil nie zajęła się jego produkcją i te pudła, które skrywa na strychu, nie są związane właśnie z tym tematem. Mamy temat byłej żony Emira. W serialu nie było póki co nic na ten temat, ale w opisie postaci było i w którymś momencie musi to wyjść. Chyba że serial wcześniej skasują i nie zdążą wprowadzić tego wątku... Mamy żyjącego w nieświadomości ojca Efsun, tu może być jakiś większy dramat, jak ojczulek dowie się prawdy i może zawita do Stambułu. Mamy temat Emira i jego ojca (adopcji Emira również), Efsun i jej matki. Mamy traumę Efsun - tu na pewno będzie tak, że Emir pomoże jej się z tym uporać i dzięki niemu Efsun znów będzie operować, ale na to przyjdzie nam jeszcze poczekać... No właśnie, krem. Do tej pory była cisza i można było przypuszczać, że kiedyś wrócą do tego. O żonie Emira cicho i nic nie sugeruje, że w najbliższym czasie ona się pojawi, a ojciec Efsun może w końcu się zjawi w Stambule albo to Efsun pojedzie do Antepu.... Efsun cały czas podkreśla, że Stambuł jej nie odpowiada. Ludzie są zawistni, złośliwi z przerostem ambicji, bezduszni...
|
|
|
Post by mira on Aug 1, 2022 7:02:19 GMT
Dzięki temu, że obejrzałam we wtorek live, w końcu udało mi się jakoś bardziej wciągnąć w ten serial i postanowiłam od początku prześledzić wątki, bo już mi się mieszało kto i o co się obraził, co ukrył itd. A wszystko dlatego, że oglądałam bez należytego zaangażowania. Myślę, że teraz będzie już lepiej. A tak z innej beczki, chodzą plotki, że Burak nawiązał romantyczną relację z Aslı Turanlı, czyli aktorką grającą Naz. Prawdę mówiąc, patrząc na ich wspólne sceny, miałam wrażenie, że mają niezłą chemię. Ale czy to wszystko prawda, dopiero się okaże. Jeśli tak, to przynajmniej Aytac może spać spokojnie
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2022 20:19:53 GMT
💥 Safak Pekdemir dołączyła gościnnie do obsady serialu „ Piękniejsza niż ty / Senden Daha Güzel”
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Aug 1, 2022 21:33:39 GMT
Powiem wam że mnie ten serial coraz bardziej nuży, nie ma co oglądać. Jedyni których się fajnie ogląda jest efsun i Binnur. Pocałowanie przez innego i zauważenie przez prota mamy odhaczone, kolejny cudowny wątek z folderu Ayşe. Teraz będzie ten odcinek z mafią, po samym zwiastunie mnie odpycha. To już się robi tragikomedia. Burak ma coraz mniej fajnych scen, jedzie po bandzie nie patrzy na emocje. Większe emocje są między kayą a jego żoną. Te słupy Goldowskie z odcinka na odcinek bardziej irytujące. Jestem ciekaw jak długo oni jeszcze polecą na te gołe klatę buraka. Bo ten serial nie ma tak wielkiego fandomu jak sck. I nie będzie shipowania bo Cemre zajęta. Ayşe już się nie stara, (jak by się starała) otwiera foldery z swoich poprzednich letniaków i robi kopiuj wklej. Mamy mieć dopiero 9 odcinek, a już mamy zmęczenie materiału. Czekam z zegarkiem w ręku, na wyznanie ckliwe miłości. A potem pierwsza dramę i ucieczkę efsun na farmę. Potem już tylko miłość na wieki. Cemre robi co może, Merve trochę jej w tym pomaga, a resztę leży i kwiczy. Skoro Gold wziął sobie mięśniaka dla klaty a nie umiejętnościami to powinni chociaż zatrudnić dobra scenarzystę, by dobry scenariusz maskował drewnianego buraka. A tu ani jednego i drugiego. A Gold jak inne wytwórnie wypuści kolejną kopię tylko innymi aktorami. Sck dwa lata temu o tej porze miał lepszy scenariusz i więcej dobrych aktorów, czy to komediowych czy dramatycznych. I o tej rating chyba 8%. Nie obrażając pań na forum i poza, ale jak widzą mężczyznę z klata w letniaku to są usatysfakcjonowane. Niezależnie czy serial jest dobry czy nie. Uroda jest ważna ale. Czy to książka film czy serial potrzebne są emocje by nas przyciągnęło. Ja kocham emocje. Lubię popatrzeć na ładnych ludzi ale jak nie ma emocji to żadna cześć ciała mnie nie zatrzyma. Mam nadzieje że sobie nie zrobiłem wrogów. Ale celem było tylko wyrażenia moich odczuć.
|
|
|
Post by mira on Aug 2, 2022 6:29:54 GMT
Next, co Ty tak ciągle z tą klatą? Póki co, to chyba została pokazana ze trzy razy. Nie wiem, czy w 7 odcinku była, bo szczerze mówiąc nie zwracam na to większej uwagi. Tych scen wcale nie było dużo, tylko jak już są, to mocno wyeksponowane i stąd pewnie masz takie odczucia. Mnie się gra Buraka nawet podoba, Cemre się bardziej "trzepie", jest bardziej energiczna, ma bogatą mimikę, ale nie uważam, by Burak był drewniany. Potrafi zagrać spojrzeniem, a oczy ma bardzo ładne. Ciebie serial zaczął nudzić, a mnie się coraz bardziej podoba A tego pocałunku to chyba ostatecznie nie było, Efsun odepchnęła Aliego. Mam nadzieję, że nowa aktorka nie będzie żoną Emira, bo wydaje mi się zbyt dojrzała dla niego. To samo było z Alim i Efsun. Hakan grający Aliego ma w realu chyba ze 40 lat?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 2, 2022 12:49:26 GMT
Next, rzeczywiście, dla kogoś kto ogląda kolejny rom-com Golda, może być tu nudno, chociaż i bez tego dla mnie niektóre wątki są nudne (Kaya - Serpil - żonka). Fakt, spodziewam się, że fabuła serialu przebiegnie tak jak napisałeś, ale na co warto zwrócić uwagę, to właśnie ta fabuła, która JEST. W wielu letniakach jej brakuje i wtedy co tydzień oglądamy jakby inny serial („Kołysanka” czy „Ukryłem Cię”). Buraczek jest mega! Za „słupy Golda” Cię kocham Next, mira, ten eks Efsun może być koło 40, bo w końcu to lekarz z cenionym stażem, chociaż ja dałabym mu jakieś 35 lat. Nowa postać w serialu niekoniecznie musi być od razu żoną czy kochanką głównego bohatera…
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Aug 2, 2022 18:04:06 GMT
Next, co Ty tak ciągle z tą klatą? Póki co, to chyba została pokazana ze trzy razy. To było bardziej w przenośnia, że nic poza klatą nie ma do pokazania, w sensie aktorskim. Next, rzeczywiście, dla kogoś kto ogląda kolejny rom-com Golda, może być tu nudno Ale to jest ten moment w serialu gdzie jeszcze powinno być fajnie i świeżo. A mamy ewidentne zmęczenie materiału.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 2, 2022 18:46:08 GMT
Cała ta ekipa w pracy jest taka nudna jak z flaki olejem. Jak widzę : żona do mnie dzwoni, żona chce się ze mną rozwieść... I reszta obsady grająca z takim zaangażowaniem i minami, że jakby kota przejechało, to mają taką samą minę - przewijam, omijam. Po prostu, szkoda dla mnie czasu. Obejrzałem w początkowych odcinkach scenki z nimi, i mnie po prostu zirytowały i znudziły. Ja wiem, że to jest komedia, i trzeba zapchać czymś dziury, ale jakby byli żywsi. Jedynie 7 odcinek napaja mnie optymizmem i obejrzę w wolnej chwili. Tam chociaż czymś się wykazali, i scena w autokarze i w basenie - no tam się coś działo.
Zastanawiam się, kogo zagra Safak... oby nie była tylko pokroju Aliego, który przyjechał, namącił i chce wyjechać. Nie wydaje mi się jednak, żeby miał tak szybko opuścić obsadę SDG...
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Aug 2, 2022 19:51:55 GMT
Cała ta ekipa w pracy jest taka nudna jak z flaki olejem. Fajnie że nie jestem jedyny, bo by byłą że znów jestem upierdliwy.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 2, 2022 19:56:32 GMT
Next spokojnie, nie tylko Ciebie ona drażni .
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Aug 2, 2022 21:03:30 GMT
Obejrzałem fraga do 9 odcinka, i tam się wreszcie zaczyna coś dziać są jakieś emocje.
|
|
|
Post by mira on Aug 3, 2022 6:44:54 GMT
Wczoraj wpadł 7 odcinek, ale zdecydowałam się oglądać live 8. Nie jest źle, coś się dzieje, mnie się relacja Efsun i Emira podoba. Natomiast drażni mnie Serpil oraz Yasar. Reszta lekarzy do przeżycia, chociaż mało wyrazista. Ale przewijać, nie przewijam, oglądam całość. W końcu coś się dzieje z ojcem Efsun, od początku czekałam, kiedy coś się tutaj wydarzy, kiedy ona pojedzie do domu, albo ojciec zawita do Stambułu. Next , w 8 odcinku Emir nie rozebrał się ani razu
Czekam na wyniki, dużych wzrostów się nie spodziewam, ale żeby chociaż nie spadło. Jak spadnie, to przypuszczam że Fox zacznie myśleć o finale...
|
|
|
Post by lucy on Aug 3, 2022 13:55:25 GMT
Hakan Dinçkol opuścił serial.
|
|